The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2011, 20:33
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za wskazówki. W takim razie zakupię gdzieś w Krakowie, aby mieć święty spokój.

Jak się plasują Czechy cenowo? Mowa choćby o czeskim Cieszynie, chodzi mi jak wiadomo o browar (zarówno w sklepach jak i knajpach), jak i o inne artykuły podstawowe, ceny obiadów w restauracjach, co polecacie zjeść, jaki browarek poza Budweiserem i Urquellem wypić?
Czeski Cieszyn jest paskudny jak ...(nie napiszę co bo się jeszcze mieszkańcy obrażą). Prawie wszystko co ładne w tym mieście zostało na szczęście po naszej stronie rzeki Olzy a głównie urokliwy Rynek. W Czeskim Cieszynie nawet knajpy są kiepskie.
Ceny większości rzeczy zarówno u nas jak i w Czechach są bardzo podobne (tam droższe jest paliwo, fajki ale np. sporo tańsze alkohole i przede wszystkim piwa). Artykuły spożywcze na naszym poziomie komunikacja miejska tańsza.
Co do piw....wybór bardzo duży. Ja polecam Lobkowicza - cenowo akurat droższy od pozostałych i nie tak łatwo dostępny ale warto znaleźć. Oczywiście koniecznie spróbuj piwa Velkopopovicky Kozel. Duża popularnością cieszą się Gambrinus i Staropramen. Ja nie jestem zwolennikiem tego ostatniego.
Jeśli jedziesz np z dziewczyną to dla niej np Velvet (ale WYŁĄCZNIE LANE nigdy z butelki ponieważ nie ma szans na uzyskanie odpowiedniego efektu. Piwo o kremowej pianie i smaku lekko karmelowym ale w niczym nie przypominającym naszych wynalazków typu Karmi. To jest po prostu piwo a nie wyrób piwnopodobny).
W dużych miastach Praga albo Ostrava znajdziesz knajpy z najlepszym sposobem "toczenia piwa" takie jak ta: http://www.lunchtime.cz/u-doktora/ Piwo jest lane bezpośrednio z beczek zainstalowanych pod podłogą bez dostępu tlenu poprzez sieć rurek. Pełna samoobsługa przy stoliku. Płacisz za ilość wypitych mililitrów

Jeśli powiesz dokąd się wybierasz to mogę napisać coś konkretniejszego.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.07.2011, 09:04
Pytanie szczególnie chyba do wiertara ale jak inni mi cos zaproponują będe niezwykle ukontentowany.
Potrzebuję na wyjazd firmowy (cirka 60 osób) pensjonatu w Szczawnicy. Wyjazd weekendowy pod koniec września. Mógły ktoś coś mi rzucic pod rozwagę?
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
cartoo
Member

Od: 09.2010

Stary 26.07.2011, 09:37
Jaką miejscowość/hotele byście polecili dla 2osób na 2 tygodniowy pobyt w Turcji Interesuje nas bardziej część Egejska. Wyjazd planujemy na początek września. Jeżeli chodzi o koszta to chcielibyśmy zmieścić się w 2000zł od osoby. Nie wymagamy cudów (tym bardziej w tej cenie). Zależy nam przede wszystkim aby pokoje były czyste i zadbane.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 26.07.2011, 14:21
Jadę niedługo do Lwowa na weekend. Co polecacie zobaczyć, jakie knajpy odwiedzić, co zjeść, co stamtąd przywieźć ?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 14:57
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Jadę niedługo do Lwowa na weekend. Co polecacie zobaczyć, jakie knajpy odwiedzić, co zjeść, co stamtąd przywieźć ?
Papierosy przywiez
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 31.07.2011, 00:39
Łapał może ktoś w tym roku typowe last minute (tzn. przyszedł z walizką do biura podróży i powiedział że może w każdej chwili lecieć na wakacje? jak wahają się ceny? jest w czym wybrać?
Odpowiedz cytując
zawszewiernyts
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2011, 12:54
A wie ktoś jak ceny na Węgrzech? Ile kosztują fajki, alko i jedzenie?
Tradycja Nas zobowiązuje, Tradycja się nie zmienia.

Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 02.08.2011, 17:44
Panowie i Panie, wiem że ofert wczasów jest w internecie po prostu multum, ale chciałbym żebyście mnie poratowali linkami do firm / biur podróży z których byliście choć raz - bądź Wasze rodzeństwo czy znajomi. Nie chce opinii typu ' sąsiadka mojej matki była i bardzo sobie ceni ' .... jak kobiecina ostatni raz była w `93 w Łebie, to waidomo że będzie sobie ceniła wczasy za granicą.

Ja szukam all inclusive , 2 tygodnie , turcja / egipt / tunezja / grecja, hotel min. 3 * i tyle.

No i z biur które pierwsze mi przychodza na myśl to triada, tui, neckerman , ( scan holiday chyba juz nie istnieje ? ) , itaka, i tutaj z forum turistiko.pl czyli pośrednik tak (?)

A co innego mi polecacie ?

Bardzo dziękuje za pomoc.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.08.2011, 18:40
labtec napisał(a):Wyświetl post
Panowie i Panie, wiem że ofert wczasów jest w internecie po prostu multum, ale chciałbym żebyście mnie poratowali linkami do firm / biur podróży z których byliście choć raz - bądź Wasze rodzeństwo czy znajomi. Nie chce opinii typu ' sąsiadka mojej matki była i bardzo sobie ceni ' .... jak kobiecina ostatni raz była w `93 w Łebie, to waidomo że będzie sobie ceniła wczasy za granicą.

Ja szukam all inclusive , 2 tygodnie , turcja / egipt / tunezja / grecja, hotel min. 3 * i tyle.

No i z biur które pierwsze mi przychodza na myśl to triada, tui, neckerman , ( scan holiday chyba juz nie istnieje ? ) , itaka, i tutaj z forum turistiko.pl czyli pośrednik tak (?)

A co innego mi polecacie ?

Bardzo dziękuje za pomoc.
ja mogę ci tylko tyle pomóc,że w egipcie/turcji i podejrzewam,że we wszystkich tego typu krajach przyzwoity poziom hoteli zaczyna sie od czterech gwiazdek.trzy to jest po prostu tragedia.ich gwiazdki nie sa tymi samymi co europejskie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 02.08.2011, 19:06
@picasso - to ja wiem, ale i tak dzięki ;-)

Europa to europa, biali ludzie nie kantują tak jak a afryce
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.08.2011, 19:17
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Papierosy przywiez
I wódke. Tania a dobra.

Szczerze, ja tam nawet nie jadłem, bo nie mogłem się dogadać ani po polsku, ani po angielsku. Siostra mówi w miarę po rosyjsku i też udawali,że nie gawarit.

Piękne miasto, to fakt. Ale nieco "zapomniane" jak na mój gust.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.08.2011, 19:22
zawszewiernyts napisał(a):Wyświetl post
A wie ktoś jak ceny na Węgrzech? Ile kosztują fajki, alko i jedzenie?

Byłem rok temu więc informacje mam w miarę świeże.

Ceny podstawowych artykułów (wyliczam w to fajki ;]) są ciut niższe niż w Polsce. Wyjście do knajpy czy restauracji też nie powinno Cię zrujnować, ale mimo wszystko zalecam czujność, bo dość szybko można się w tych ich tysiącach forintów pogubić i wydać więcej niż się planowało.

Gorzej jest natomiast w stolicy Węgier. W Budapeszcie trzeba się już liczyć z dużo większymi rachunkami, turystyka jest tam nastawiona na ludzi z krajów zachodnich co niestety znajduje odzwierciedlenie w cenie.

Mimo to polecam wyjazd, bo kraj jest piękny i na pewno wart odwiedzenia.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.08.2011, 15:25
Wie ktoś gdzie w Krakowie jest jakiś bar z telewizorem w ogródku by móc se obejrzeć naszą ekstraklasę ?
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.08.2011, 21:31
ktos pisał kiedys o gran canaria na wrzesień, prosba o pw.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2011, 08:30
Spartan sprawdź pw
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 10.08.2011, 22:18
ktoś coś powie o Ukrainie ( część zachodnia ), tj Lwów i czy coś jeszcze warto zobaczyć ?

Wizy żadnej nie trzeba mieć ? Coś płaci się na przejsciu ?

No i jak z cenami - ale żywności, i jakiś normalnych napojów ;-) ?
Bo o vodzie i fajkach po 3 złote to wiem.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 10.08.2011, 23:49
ktoś coś powie o Ukrainie ( część zachodnia ), tj Lwów i czy coś jeszcze warto zobaczyć ?

bardzo tanio.za dwieście dolarów jesteś panem zycia i smierci.jak jedziesz samochodem to warto wybrac sie na poludnie od lwowa.drohobycz a zwlaszcza truskawiec.kiedyś chyba najlepsze polskie uzdrowisko.do dzisiaj pozostało ladne.jak interesuje cię cos poza miastami to wybierz sie w gótry wlasnie niedaleko truskawca,borysławia.niesamowicie dzikie i piekne. cos ajk nasze bieszczady.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 11.08.2011, 10:16

Odnośnie wódki - koniecznie spróbuj Blackoffa Jabłkowego.
Wizy nie musisz mieć, jedynie jak trafisz pechowo to trochę postoisz na przejściu
Co do Lwowa, wyjdź sobie na Kopiec (nazywa się kopiec zamkowy? jakoś tak, jak będziesz miał mapę to na płn- wsch od Rynku on jest, napewno nie przeoczysz), piękny widok na całe miasto, zarówno w dzień jak i w nocy robi wrażenie. Ogólnie miasto jest takim "bratem Krakowa", nie znasz miasta a czujesz się jak u siebie.
Fajna też jest fabryka czekolady blisko rynku, można kupić ich lokalne czekoladki, ale drogo jak cholera (jedyne miejsce gdzie ceny są mocno zachodnie).
Jeśli chcesz zjeść, polecam Puzatą Chatę, dobre jedzenie, duży wybór, sam sobie nakładasz więc nie masz problemu z dogadaniem się.
Odnośnie klubów to pochodźcie sobie po nich w centrum Rynku, bardzo klimatyczne są, nie to co u nas że wszystko robione na jeden zachodni wzór. Tak na szybkości mogę Ci polecić "Dom Legend" 6 pięter robi wrażenie i koniecznie wyjdź na dach Polecam też masońską lożę (tylko się targuj bo nie będzie Cię stać nawet na jedno piwo) i knajpę sado - maso :].
Nazwy ulic nie podaje bo nie pamiętam, ale spytasz się przechodnia co chcesz znaleźć to jakoś Ci pokaże.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 11.08.2011, 14:07
Do żadnego innego tematu mi to nie pasowało:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...anem,id,t.html

Biedni ludzie...
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.08.2011, 21:51
Mógłby ktoś podać namiary na nocleg w Hajduszoboszlo na Węgrzech ? Ew. wszelkie wskazówki co do dojazdu samochodem i inne - mile widziane
Odpowiedz cytując
pozdi91
Senior Member

Stary 01.09.2011, 15:13
Może ktoś podrzucić link na PW na jakieś sprawdzone kwatery w Gdańsku? W necie tego pełno, ale zawsze lepiej gdy już ma się coś sprawdzonego.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.09.2011, 12:46
Szukam taniego noclegu w Londynie, oczywiście w związku z meczem Wisły z Fulham.
Powód: abc
Ostatnio edytowane przez fran23 : 20.09.2011 o godz. 12:47.
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.09.2011, 22:01
Wybieram się z moją kobieta w połowie października do Wrocławia. Czy mógłby ktoś polecić hotel tak do 100zł za osobę z wyżywieniem i wiadomo łazienką w pokoju Jak coś to proszę na PW, byłbym wdzięczny za poradę.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 27.09.2011, 17:17
Polak jadący:

Do Rosji - wiza potrzebna
Na Ukrainie - nie potrzebna
Na Białoruś - wiza potrzebna

Rosjanka do Polski - potrzebna wiza ?
Ukrainka do Polski - potrzebna wiza ale nie widzę ceny nigdzie ?
Białorusinka do Polski - potrzebna wiza ?
Ostatnio edytowane przez labtec : 27.09.2011 o godz. 17:39.
Odpowiedz cytując
PelsonTSW
Member

Od: 08.2008

Stary 28.09.2011, 16:56
Wybieram się z kolegami do Wrocławia na weekend. Jaki hostel polecacie?(zależy mi na cenie i w miare dobrej lokalizacji). Które kluby warto odwiedzić?
Odpowiedz cytując
Krystian14
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 23.10.2011, 06:38
INDONEZIA, SINGAPUR, MALEZJA, TAJLANDIA - jeśli ktoś miał okazję podróżowac po tych krajach to poproszę o priv.
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 29.10.2011, 12:55
Proszę o wskazówki. Wybieramy się do Maroka zimą. Jaka pogoda jest w II połowie grudnia? Jak się ubrać? Ciepło czy letnio? Czy kobieta może nosić spodnie? Pojęcia nie mam i proszę o pomoc.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.11.2011, 11:56
Wie ktoś gdzie najlepiej wynająć domek na min. 10 osób na Sylwestra? Tak w ok. do 200 km od Krakowa. Obdzwoniliśmy już dużo i wszystko pozajmowane na ten okres.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 14.11.2011, 14:26
Jak najrozsądniej dostać się z Krakowa środkami komunikacji zbiorowej do:
1) Poznania
2) Lwowa

?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 14.11.2011, 14:36
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Jak najrozsądniej dostać się z Krakowa środkami komunikacji zbiorowej do:
1) Poznania
2) Lwowa

?
do poznania uruchomili polączenie lotnicze.podobno nie jest drogie.a na pewno duzo szybsze niż jakakolwiek inna forma korzystania z komunikacji zbiorowej.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów