|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ceny większości rzeczy zarówno u nas jak i w Czechach są bardzo podobne (tam droższe jest paliwo, fajki ale np. sporo tańsze alkohole i przede wszystkim piwa). Artykuły spożywcze na naszym poziomie komunikacja miejska tańsza. Co do piw....wybór bardzo duży. Ja polecam Lobkowicza - cenowo akurat droższy od pozostałych i nie tak łatwo dostępny ale warto znaleźć. Oczywiście koniecznie spróbuj piwa Velkopopovicky Kozel. Duża popularnością cieszą się Gambrinus i Staropramen. Ja nie jestem zwolennikiem tego ostatniego. Jeśli jedziesz np z dziewczyną to dla niej np Velvet (ale WYŁĄCZNIE LANE nigdy z butelki ponieważ nie ma szans na uzyskanie odpowiedniego efektu. Piwo o kremowej pianie i smaku lekko karmelowym ale w niczym nie przypominającym naszych wynalazków typu Karmi. To jest po prostu piwo a nie wyrób piwnopodobny). W dużych miastach Praga albo Ostrava znajdziesz knajpy z najlepszym sposobem "toczenia piwa" takie jak ta: http://www.lunchtime.cz/u-doktora/ Piwo jest lane bezpośrednio z beczek zainstalowanych pod podłogą bez dostępu tlenu poprzez sieć rurek. Pełna samoobsługa przy stoliku. Płacisz za ilość wypitych mililitrów ![]() Jeśli powiesz dokąd się wybierasz to mogę napisać coś konkretniejszego. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pytanie szczególnie chyba do wiertara ale jak inni mi cos zaproponują będe niezwykle ukontentowany.
Potrzebuję na wyjazd firmowy (cirka 60 osób) pensjonatu w Szczawnicy. Wyjazd weekendowy pod koniec września. Mógły ktoś coś mi rzucic pod rozwagę? ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jaką miejscowość/hotele byście polecili dla 2osób na 2 tygodniowy pobyt w Turcji
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jadę niedługo do Lwowa na weekend. Co polecacie zobaczyć, jakie knajpy odwiedzić, co zjeść, co stamtąd przywieźć ?
![]() ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Łapał może ktoś w tym roku typowe last minute (tzn. przyszedł z walizką do biura podróży i powiedział że może w każdej chwili lecieć na wakacje? jak wahają się ceny? jest w czym wybrać?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A wie ktoś jak ceny na Węgrzech? Ile kosztują fajki, alko i jedzenie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Panowie i Panie, wiem że ofert wczasów jest w internecie po prostu multum, ale chciałbym żebyście mnie poratowali linkami do firm / biur podróży z których byliście choć raz - bądź Wasze rodzeństwo czy znajomi. Nie chce opinii typu ' sąsiadka mojej matki była i bardzo sobie ceni ' .... jak kobiecina ostatni raz była w `93 w Łebie, to waidomo że będzie sobie ceniła wczasy za granicą.
Ja szukam all inclusive , 2 tygodnie , turcja / egipt / tunezja / grecja, hotel min. 3 * i tyle. No i z biur które pierwsze mi przychodza na myśl to triada, tui, neckerman , ( scan holiday chyba juz nie istnieje ? ) , itaka, i tutaj z forum turistiko.pl czyli pośrednik tak (?) A co innego mi polecacie ? Bardzo dziękuje za pomoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@picasso - to ja wiem, ale i tak dzięki ;-)
Europa to europa, biali ludzie nie kantują tak jak a afryce |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
I wódke. Tania a dobra.
Szczerze, ja tam nawet nie jadłem, bo nie mogłem się dogadać ani po polsku, ani po angielsku. Siostra mówi w miarę po rosyjsku i też udawali,że nie gawarit. Piękne miasto, to fakt. Ale nieco "zapomniane" jak na mój gust. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Byłem rok temu więc informacje mam w miarę świeże. Ceny podstawowych artykułów (wyliczam w to fajki ;]) są ciut niższe niż w Polsce. Wyjście do knajpy czy restauracji też nie powinno Cię zrujnować, ale mimo wszystko zalecam czujność, bo dość szybko można się w tych ich tysiącach forintów pogubić i wydać więcej niż się planowało. Gorzej jest natomiast w stolicy Węgier. W Budapeszcie trzeba się już liczyć z dużo większymi rachunkami, turystyka jest tam nastawiona na ludzi z krajów zachodnich co niestety znajduje odzwierciedlenie w cenie. Mimo to polecam wyjazd, bo kraj jest piękny i na pewno wart odwiedzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie w Krakowie jest jakiś bar z telewizorem w ogródku by móc se obejrzeć naszą ekstraklasę ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ktos pisał kiedys o gran canaria na wrzesień, prosba o pw.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Spartan sprawdź pw
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ktoś coś powie o Ukrainie ( część zachodnia ), tj Lwów i czy coś jeszcze warto zobaczyć ?
Wizy żadnej nie trzeba mieć ? Coś płaci się na przejsciu ? No i jak z cenami - ale żywności, i jakiś normalnych napojów ;-) ? Bo o vodzie i fajkach po 3 złote to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bardzo tanio.za dwieście dolarów jesteś panem zycia i smierci.jak jedziesz samochodem to warto wybrac sie na poludnie od lwowa.drohobycz a zwlaszcza truskawiec.kiedyś chyba najlepsze polskie uzdrowisko.do dzisiaj pozostało ladne.jak interesuje cię cos poza miastami to wybierz sie w gótry wlasnie niedaleko truskawca,borysławia.niesamowicie dzikie i piekne. cos ajk nasze bieszczady.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wizy nie musisz mieć, jedynie jak trafisz pechowo to trochę postoisz na przejściu Co do Lwowa, wyjdź sobie na Kopiec (nazywa się kopiec zamkowy? jakoś tak, jak będziesz miał mapę to na płn- wsch od Rynku on jest, napewno nie przeoczysz), piękny widok na całe miasto, zarówno w dzień jak i w nocy robi wrażenie. Ogólnie miasto jest takim "bratem Krakowa", nie znasz miasta a czujesz się jak u siebie. Fajna też jest fabryka czekolady blisko rynku, można kupić ich lokalne czekoladki, ale drogo jak cholera (jedyne miejsce gdzie ceny są mocno zachodnie). Jeśli chcesz zjeść, polecam Puzatą Chatę, dobre jedzenie, duży wybór, sam sobie nakładasz więc nie masz problemu z dogadaniem się. Odnośnie klubów to pochodźcie sobie po nich w centrum Rynku, bardzo klimatyczne są, nie to co u nas że wszystko robione na jeden zachodni wzór. Tak na szybkości mogę Ci polecić "Dom Legend" 6 pięter robi wrażenie i koniecznie wyjdź na dach Nazwy ulic nie podaje bo nie pamiętam, ale spytasz się przechodnia co chcesz znaleźć to jakoś Ci pokaże. ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Do żadnego innego tematu mi to nie pasowało:
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...anem,id,t.html Biedni ludzie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Mógłby ktoś podać namiary na nocleg w Hajduszoboszlo na Węgrzech ? Ew. wszelkie wskazówki co do dojazdu samochodem i inne - mile widziane
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może ktoś podrzucić link na PW na jakieś sprawdzone kwatery w Gdańsku? W necie tego pełno, ale zawsze lepiej gdy już ma się coś sprawdzonego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Szukam taniego noclegu w Londynie, oczywiście w związku z meczem Wisły z Fulham.
Powód: abc
Ostatnio edytowane przez fran23 : 20.09.2011 o godz. 12:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wybieram się z moją kobieta w połowie października do Wrocławia. Czy mógłby ktoś polecić hotel tak do 100zł za osobę z wyżywieniem i wiadomo łazienką w pokoju
Jak coś to proszę na PW, byłbym wdzięczny za poradę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Polak jadący:
Do Rosji - wiza potrzebna Na Ukrainie - nie potrzebna Na Białoruś - wiza potrzebna Rosjanka do Polski - potrzebna wiza ? Ukrainka do Polski - potrzebna wiza ale nie widzę ceny nigdzie ? Białorusinka do Polski - potrzebna wiza ?
Ostatnio edytowane przez labtec : 27.09.2011 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Wybieram się z kolegami do Wrocławia na weekend. Jaki hostel polecacie?(zależy mi na cenie i w miare dobrej lokalizacji). Które kluby warto odwiedzić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
INDONEZIA, SINGAPUR, MALEZJA, TAJLANDIA - jeśli ktoś miał okazję podróżowac po tych krajach to poproszę o priv.
![]()
TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !BIAŁA WISŁA !
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Proszę o wskazówki. Wybieramy się do Maroka zimą. Jaka pogoda jest w II połowie grudnia? Jak się ubrać? Ciepło czy letnio? Czy kobieta może nosić spodnie? Pojęcia nie mam i proszę o pomoc.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie najlepiej wynająć domek na min. 10 osób na Sylwestra? Tak w ok. do 200 km od Krakowa. Obdzwoniliśmy już dużo i wszystko pozajmowane na ten okres.
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak najrozsądniej dostać się z Krakowa środkami komunikacji zbiorowej do:
1) Poznania 2) Lwowa ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
do poznania uruchomili polączenie lotnicze.podobno nie jest drogie.a na pewno duzo szybsze niż jakakolwiek inna forma korzystania z komunikacji zbiorowej.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|