|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
100% racji.Jutro różnie może być,choć wygrana jest w naszym zasięgu,ale trzeba zagrać na 150%. Amika się zepnie jak na Juve to pewne i będzie bardzo ciężko wygrać. A czarny scenariusz to taki ,że gdyby nam nie wyszło,a Leszek pyknie Polonię w zaległym meczu to będą punkcik za nami już 10 listopada
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
A ileż to tych sezonów było? Niemożliwie się ci sędziowie na Wisłe uwzięli, FIFA się powinna zainteresować...
![]()
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
poczynajac na nagonkce "nie dawac karnych Wisle", poprzez "Wisla do chamy, wykartkowac", konczac na sytuacjach poza- i boiskowch ostatnim sezonie I co do 'zainteresowania' - narazie w wiekoszosci zainteresowala sie prokuratura BTW, zobacz sobie analize chyba Gazety Krakowskiej "Co by bylo, gdyby sedziowe sie nie "mylili" ", ile razy sedziowie zabierali Wisle, a dawali innym
Ostatnio edytowane przez mic : 30.10.2010 o godz. 21:18.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Za takie smędzenie i czarnowidztwo na naszym forum zaraz będą bany
Ja jednak liczę na remis. PS. drogi przyjacielu z Gdańska, rozumiem że piwo w Trójmieście smakuje wybornie, ale po 5 nie siadaj przed klawiaturą. Umówmy się, że w tym kraju nie ma ani jednej ładnie grającej drużyny. No, chyba że miałeś na myśli piłkę, ale ręczną. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
legion18 ty jako legionista oczywiście tego nie przyznasz, że PZPN i Ekstraklasa Wiśle nie sprzyjają. Ale nie dziwię się, bo przecież to twoja drużyna często na tym korzystała
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Mic niestety ale nie mam dostępu do Gazety Krakowskiej E: tak na marginesie to niezła musiała być dzisiaj burza na konferencji w Gdańsku. Sasal musiał być bardzo oburzony faktem, że sędziowie drugi mecz z rzędu popełniają błędy rzutujące na końcowy rezultat ![]()
Ostatnio edytowane przez legion18 : 30.10.2010 o godz. 21:48.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Albo tworzymy mity albo prawdę historyczną a ta jest brutalna. Franek mógł zagrać 14 meczów z tzw potentatami(nie pamiętam czy we wszystkich grał ale raczej tak) Barca,Parma,Inter,Real,Anderlecht,Porto,Panatinaik os.Z tego co pamiętam gola strzelił jedynie Barcy i Panatinaikosowi.Może strzelił jeszcze komuś ale 2 czy 3 gole w 14 meczach to wyczyn nie jest ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oni tam raczej nie pili ![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak nie ma, jak jest? Na D, dla studentów, po 20 zł bilety.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Przed sezonem Filipiak zapowiadał "5 tłustych lat Cracovii" więc co będzie gdy ten okres się skończy i zaczną się "chude lata"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trzeba Ulatowskiemu oddać - odwalił kawał dobrej roboty. Takiej destrukcji dawno nie widziałem...
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Szkoda Lechii ale akurat te dzisiejsze błędy były ciężkie do uniknięcia.Minimalny spalony, ten faul to może po kilku powtórkach - nie ma ich więc nie ma co się spinać.Pomogło nam to w ostatnim meczu, dziś równie dobrze może zaszkodzić. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Szkoda Lechii, szczególnie że fajna oprawa, do tego łezka w oku się kręci widząc te zajeb**te stare fany
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Była wczoraj mała kontrowersja na meczu Cracovii czy w akcji poprzedzającej bramkę, piłka nie wyszła całym obwodem za linię boczną boiska. Przeglądając sobie forum "koleżanki" natrafiłem na screen z tego zdarzenia. Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nieprzerywaniu akcji. http://img180.imageshack.us/img180/3...xxxxxxxxxg.png Jak by zrobić rzut z góry to by było pewne że światło piłki zasłania linię.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 31.10.2010 o godz. 08:32.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Skoro my tutaj mając tyle czasu zastanawiamy się czy piłka całym obwodem przekroczyła linie to znaczy, że po części rozgrzeszamy sędziego który musiał podjąć decyzje w ułamku sekundy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak, tylko my za chwilę będziemy mieli stadion na 33 tysiące. A studentów trzeba przyciągać na stadion. W Krakowie jest ich 150 tys., większość z nich to przyjezdni którzy wcześniej na mecze Wisły nie chodzili. Z drugiej strony - spora ich część może zdecydować by osiedlić się tu na stałe. Warto w takich inwestować.
20 zł to niezła oferta, nie wiedziałem o tym. Ale pytanie, czy wystarczająca. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dużo moich znajomych nie będących nigdy na Reymonta właśnie dlatego wybrało się na mecz, że bilety były po 20zł. Nie wiem czy ta promocja będzie cały czas obowiązywać czy tylko do otwarcia całego stadionu, gdzie wtedy ceny wystrzelą pod sam dach ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Szczerze wątpie czy dojdzie do "wystrzelenia cen pod sam dach", aż takiego popytu na bilety Wisły nie ma, więć podnoszenie ceny byłoby nielogicznym zachowaniem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Śląsk, Śląsk WKS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ceny promocyjne dla studentów będą utrzymane nikt jeszcze oficjalnie nie pisał. Ale wg mnie byłoby to idiotyzmem, gdyby z takiej promocji zrezygnowano. Z tego co wiem, obecnie ta promocja jest na sektor D? Jeśli młyn wróci na swoje miejsce czyli na sektor C, myślę że "studenci" będą bliżej kotła i więcej z nich zajawi się mocniej na aktywne kibicowanie. Na pewno studenckie bilety to dobry pomysł, ale czekamy na kolejne prezesie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego niby miałbym Ci ..., że LM nie byłąby wasza?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W ciągu ostatnich pięciu sezonów, tylko raz do utrzymania nie wystarczyło 30 pkt (dwa lata temu Cracovia, ale dzięki ŁKS i tak się utrzymali). Więc przyjmijmy, że aby się utrzymać w tym sezonie należy zdobyć 30 pkt. Pasy po 11 kolejkach mają 4 pkt i w tym roku mają jeszcze pięć spotkań (pierwsza kolejka rewanżowa jest rozgrywana jeszcze w tym roku). Są to następujące mecze:
Wisła (dom) Widzew (wyjazd) Jagiellonia (wyjazd) Bełchatów (dom) Legia (dom) Nie są to mecze łatwe, dodając że wczoraj przegrali u siebie z Polonią Bytom. Przyjmując optymistyczny dla nich wariant, że sprawią niespodziankę i urwą punkty Wiśle (odpukać), Jagiellonii lub Legii oraz pokonają Widzew bądź Bełchatów, po 16 kolejkach mają 8-10 pkt. Pozostaje 14 kolejek - 42 pkt do zdobycia. Łatwo obliczyć, że aby przekroczyć magiczną sumę 30 pkt, muszą wygrać połowę czyli 7 spotkań. Wiadomo że mecz meczowi nierówny, ale "na oko" 7 najłatwiejszych meczów Cracovii na wiosnę to: Śląsk (wyjazd) Arka (wyjazd) Zagłębie (dom) Ruch (wyjazd) Polonia W (dom) Polonia B (wyjazd) Widzew (dom) O dziwo wychodzi z tego, że aby się utrzymać muszą zacząć wygrywać na wyjazdach, gdzie grają ze słabszymi drużynami (wyjątek Wisła), bo u siebie nie licząc Widzewa i Zagłębia grają z silnymi rywalami (Lech, Korona, Lechia, Polonia W, Jagiellonia). Czy jest to możliwe aby na wiosnę zaczęli wygrywać średnio co drugi mecz? Przez zimę Cracovia może stać się zupełnie inną drużyną, tym bardziej że znając profesorka to nie pożałuje grosza, zrobi wszystko aby utrzymać klub w Ekstraklasie. Ale ja stawiam że zabraknie im tych kilku pkt (np. tych wczorajszych), bo żeby się utrzymać musieliby zacząć grać jak w sezonie 06/07 kiedy zajęli 4 miejsce. Jedynym ratunkiem dla nich byłoby to, żeby jakieś dwie inne drużyny zaczęły grać tak koszmarnie jak oni dotąd, ale oglądając wczoraj mecz Śląska widać że ta drużyna gra coraz lepiej. Po przeanalizowaniu ich sytuacji w tabeli i terminarza, daję 70% szans że spadną i 30% że się utrzymają. Wiadomo że ta analiza to typowe gdybanie i nigdy nie wiadomo co się stanie, bo np. Lechia czy Korona mogą na wiosnę zacząć grać słabo i mecze z nimi będą łatwiejsze. Myślę jednak że przybliżyłem co nieco sytuacje Cracovii oraz pokazałem co musi się zdarzyć aby się utrzymali, a czy jest to możliwe to już niech każdy się zastanowi sam... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Miejmy nadzieje, ze gdy juz spadna, to dowali im sie jeszcze relegacje o klase nizej za korupcje.
Czyli zarobia to, czego uniknal Widzew. Dzieki Wislak178 - bardzo pomocna ta analiza. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.
W zasadzie z Tobą się zgadzam. Nie Bierzesz pod uwagę jednak najważniejszego czynnika jakim jest "garbata dola". To ona nie pozwala Pasom zająć miejsca im przysługującego w hierarchii polskiego futbolu. Jest to na dzisiaj drużyna Która na papierze powinna spokojnie uplasować się na miejscu w pierwszej 5. W futbolu a Cracovii w szczególności budżety i nazwiska nie grają więc jeśli chodzi o Pasy ciężko cokolwiek prorokować. Są oni swego rodzaju przekleństwem dla obstawiających u bukmacherów. Nie będę ukrywał że sytuacja ta wcale mnie, nas wszystkich nie smuci ani troszkę. ![]()
My Psy musimy trzymać się razem!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|