The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2010, 20:45
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Dzielicie skórę na żywym niedźwiedziu, w dodatku tępym nożem. Jak będzie z czego, to się jeszcze zdążymy nacieszyć.
100% racji.Jutro różnie może być,choć wygrana jest w naszym zasięgu,ale trzeba zagrać na 150%. Amika się zepnie jak na Juve to pewne i będzie bardzo ciężko wygrać. A czarny scenariusz to taki ,że gdyby nam nie wyszło,a Leszek pyknie Polonię w zaległym meczu to będą punkcik za nami już 10 listopada
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.10.2010, 21:00
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
Buziek, to już wiesz, co czujemy w każdym sezonie, kiedy Wisła jest przekręcana przez sędziów. A że jutro w Poznaniu sędziuje nam Borski, to spodziewam się kolejnych szopek na korzyść rywala.
A ileż to tych sezonów było? Niemożliwie się ci sędziowie na Wisłe uwzięli, FIFA się powinna zainteresować...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 30.10.2010, 21:02
legion18 napisał(a):Wyświetl post
A ileż to tych sezonów było? Niemożliwie się ci sędziowie na Wisłe uwzięli, FIFA się powinna zainteresować...
Oj duzo, duzo...

poczynajac na nagonkce "nie dawac karnych Wisle", poprzez "Wisla do chamy, wykartkowac", konczac na sytuacjach poza- i boiskowch ostatnim sezonie

I co do 'zainteresowania' - narazie w wiekoszosci zainteresowala sie prokuratura

BTW, zobacz sobie analize chyba Gazety Krakowskiej "Co by bylo, gdyby sedziowe sie nie "mylili" ", ile razy sedziowie zabierali Wisle, a dawali innym
Ostatnio edytowane przez mic : 30.10.2010 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 30.10.2010, 21:03
Za takie smędzenie i czarnowidztwo na naszym forum zaraz będą bany

Ja jednak liczę na remis.

PS. drogi przyjacielu z Gdańska, rozumiem że piwo w Trójmieście smakuje wybornie, ale po 5 nie siadaj przed klawiaturą. Umówmy się, że w tym kraju nie ma ani jednej ładnie grającej drużyny. No, chyba że miałeś na myśli piłkę, ale ręczną.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 30.10.2010, 21:05
legion18 ty jako legionista oczywiście tego nie przyznasz, że PZPN i Ekstraklasa Wiśle nie sprzyjają. Ale nie dziwię się, bo przecież to twoja drużyna często na tym korzystała
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 30.10.2010, 21:44
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
legion18 ty jako legionista oczywiście tego nie przyznasz, że PZPN i Ekstraklasa Wiśle nie sprzyjają. Ale nie dziwię się, bo przecież to twoja drużyna często na tym korzystała
Zdecydowanie nie przyznam bo człowiek ma skłonności do pamiętania tego co chce pamiętać. Częściej się pamięta sytuacje gdy to my jesteśmy krzywdzeni, a nasze korzyści osiągnięte szkodą innych łatwo nam ulatują. I to jest jak najbardziej normalne. Ja na ten przykład chyba aż do śmierci zapamiętam nazwisko belgijskiego sędziego Francka de Bleckere który w meczu Szachtar-Legia, że tak powiem widział karnego. Jak oglądam jakiś mecz LM czy też MŚ i słyszę to nazwisko to wspomnienia od razu powracają, a słowo skur... samo ciśnie się na usta. Nie pamiętam jakiś nagminnych wałów antywiślackich, ale jak już pisałem być może nie odczuwam potrzeby by pamiętać

Mic niestety ale nie mam dostępu do Gazety Krakowskiej

E: tak na marginesie to niezła musiała być dzisiaj burza na konferencji w Gdańsku. Sasal musiał być bardzo oburzony faktem, że sędziowie drugi mecz z rzędu popełniają błędy rzutujące na końcowy rezultat
Ostatnio edytowane przez legion18 : 30.10.2010 o godz. 21:48.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.10.2010, 22:02
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem fanem Franka, ale gwoli prawdy historycznej

Wisła Kraków pogromcą wiatraków

Oczywiście wiatraki to nie była potęga
No to po co wklejasz te bramki?Ja tylko zaprzeczam absurdalnej tezie ażeby Franek grał świetnie przeciwko potentatom w pucharach, bo było zupełnie inaczej.
Albo tworzymy mity albo prawdę historyczną a ta jest brutalna.
Franek mógł zagrać 14 meczów z tzw potentatami(nie pamiętam czy we wszystkich grał ale raczej tak)
Barca,Parma,Inter,Real,Anderlecht,Porto,Panatinaik os.Z tego co pamiętam gola strzelił jedynie Barcy i Panatinaikosowi.Może strzelił jeszcze komuś ale 2 czy 3 gole w 14 meczach to wyczyn nie jest
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 30.10.2010, 22:14
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie nie przyznam bo człowiek ma skłonności do pamiętania tego co chce pamiętać. Częściej się pamięta sytuacje gdy to my jesteśmy krzywdzeni, a nasze korzyści osiągnięte szkodą innych łatwo nam ulatują. I to jest jak najbardziej normalne. Ja na ten przykład chyba aż do śmierci zapamiętam nazwisko belgijskiego sędziego Francka de Bleckere który w meczu Szachtar-Legia, że tak powiem widział karnego. Jak oglądam jakiś mecz LM czy też MŚ i słyszę to nazwisko to wspomnienia od razu powracają, a słowo skur... samo ciśnie się na usta. Nie pamiętam jakiś nagminnych wałów antywiślackich, ale jak już pisałem być może nie odczuwam potrzeby by pamiętać

Mic niestety ale nie mam dostępu do Gazety Krakowskiej

E: tak na marginesie to niezła musiała być dzisiaj burza na konferencji w Gdańsku. Sasal musiał być bardzo oburzony faktem, że sędziowie drugi mecz z rzędu popełniają błędy rzutujące na końcowy rezultat
A (idąc Twoim tropem LM) Riley [słynne: ryj lej] i prawidłowo zdobyta bramka na 2-2 przez Penkse? Nie ....... mi nawet że taką przewagę by roztrwonili i że LM nie byłaby nasza...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.10.2010, 22:43
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Za takie smędzenie i czarnowidztwo na naszym forum zaraz będą bany

Ja jednak liczę na remis.

PS. drogi przyjacielu z Gdańska, rozumiem że piwo w Trójmieście smakuje wybornie, ale po 5 nie siadaj przed klawiaturą. Umówmy się, że w tym kraju nie ma ani jednej ładnie grającej drużyny. No, chyba że miałeś na myśli piłkę, ale ręczną.
Flamengisto, piwo piwem, ale moje stwierdzenie o stylu Lechii to po prostu cytat z dzisiejszej Ligi+ Oni tam raczej nie pili
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.10.2010, 23:07

PS2. A na poważnie: czemu u nas nie ma podobnej promocji?
Jak nie ma, jak jest? Na D, dla studentów, po 20 zł bilety.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.10.2010, 00:22
Przed sezonem Filipiak zapowiadał "5 tłustych lat Cracovii" więc co będzie gdy ten okres się skończy i zaczną się "chude lata"?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.10.2010, 00:53
Trzeba Ulatowskiemu oddać - odwalił kawał dobrej roboty. Takiej destrukcji dawno nie widziałem...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.10.2010, 01:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Trzeba Ulatowskiemu oddać - odwalił kawał dobrej roboty. Takiej destrukcji dawno nie widziałem...
Byle nie obudzili się w następnej kolejce.Dziś mogli to wygrać a z naszą obroną to każdy mecz jest jedną wielką niewiadomą.

Szkoda Lechii ale akurat te dzisiejsze błędy były ciężkie do uniknięcia.Minimalny spalony, ten faul to może po kilku powtórkach - nie ma ich więc nie ma co się spinać.Pomogło nam to w ostatnim meczu, dziś równie dobrze może zaszkodzić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 31.10.2010, 01:17
Szkoda Lechii, szczególnie że fajna oprawa, do tego łezka w oku się kręci widząc te zajeb**te stare fany
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.10.2010, 08:03

PS.
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr...i-za-5-zlotych

PS2. A na poważnie: czemu u nas nie ma podobnej promocji?
Równie dobrze mogłeś zapytać dlaczego na mecze Wisły nie chodzi po 5tys?

Była wczoraj mała kontrowersja na meczu Cracovii czy w akcji poprzedzającej bramkę, piłka nie wyszła całym obwodem za linię boczną boiska.
Przeglądając sobie forum "koleżanki" natrafiłem na screen z tego zdarzenia.
Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nieprzerywaniu akcji.

http://img180.imageshack.us/img180/3...xxxxxxxxxg.png

Jak by zrobić rzut z góry to by było pewne że światło piłki zasłania linię.
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 31.10.2010 o godz. 08:32.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.10.2010, 08:30
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Była wczoraj mała kontrowersja na meczu Cracovii czy w akcji poprzedzającej bramkę, piłka nie wyszła całym obwodem za linię boczną boiska.
Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nie przerywaniu akcji.

Jako sędzia mówię- piłka nie wyszła na 200%.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.10.2010, 09:15
Skoro my tutaj mając tyle czasu zastanawiamy się czy piłka całym obwodem przekroczyła linie to znaczy, że po części rozgrzeszamy sędziego który musiał podjąć decyzje w ułamku sekundy.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 31.10.2010, 09:45
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze mogłeś zapytać dlaczego na mecze Wisły nie chodzi po 5tys?

Autor oczywiście jest pewny pomyłki sędziego, ale mnie to zdjęcie przekonuję w trafności decyzji o nieprzerywaniu akcji.

To ta koleżanka chyba nie wie co oznacza "całym obwodem"
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.10.2010, 11:11
Tak, tylko my za chwilę będziemy mieli stadion na 33 tysiące. A studentów trzeba przyciągać na stadion. W Krakowie jest ich 150 tys., większość z nich to przyjezdni którzy wcześniej na mecze Wisły nie chodzili. Z drugiej strony - spora ich część może zdecydować by osiedlić się tu na stałe. Warto w takich inwestować.

20 zł to niezła oferta, nie wiedziałem o tym. Ale pytanie, czy wystarczająca.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 31.10.2010, 11:41
Dużo moich znajomych nie będących nigdy na Reymonta właśnie dlatego wybrało się na mecz, że bilety były po 20zł. Nie wiem czy ta promocja będzie cały czas obowiązywać czy tylko do otwarcia całego stadionu, gdzie wtedy ceny wystrzelą pod sam dach ?
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 31.10.2010, 12:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co racja to racja. Za tydzień niech jeszcze Nam trzy punkty dadzą, a potem niech się dzieje z nimi co się chce.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.10.2010, 12:08
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Dużo moich znajomych nie będących nigdy na Reymonta właśnie dlatego wybrało się na mecz, że bilety były po 20zł. Nie wiem czy ta promocja będzie cały czas obowiązywać czy tylko do otwarcia całego stadionu, gdzie wtedy ceny wystrzelą pod sam dach ?
Z ostatecznym określeniem cen trzeba poczekać z 2-3 mecze po otwarciu stadionu. Władze muszą zobaczyć jakie jest zainteresowanie.
Szczerze wątpie czy dojdzie do "wystrzelenia cen pod sam dach", aż takiego popytu na bilety Wisły nie ma, więć podnoszenie ceny byłoby nielogicznym zachowaniem.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 31.10.2010, 12:11
Śląsk, Śląsk WKS!!!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 31.10.2010, 12:12
Czy ceny promocyjne dla studentów będą utrzymane nikt jeszcze oficjalnie nie pisał. Ale wg mnie byłoby to idiotyzmem, gdyby z takiej promocji zrezygnowano. Z tego co wiem, obecnie ta promocja jest na sektor D? Jeśli młyn wróci na swoje miejsce czyli na sektor C, myślę że "studenci" będą bliżej kotła i więcej z nich zajawi się mocniej na aktywne kibicowanie. Na pewno studenckie bilety to dobry pomysł, ale czekamy na kolejne prezesie
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 31.10.2010, 13:47
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
A (idąc Twoim tropem LM) Riley [słynne: ryj lej] i prawidłowo zdobyta bramka na 2-2 przez Penkse? Nie ....... mi nawet że taką przewagę by roztrwonili i że LM nie byłaby nasza...
Dlaczego niby miałbym Ci ..., że LM nie byłąby wasza?
Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.10.2010, 13:49
W ciągu ostatnich pięciu sezonów, tylko raz do utrzymania nie wystarczyło 30 pkt (dwa lata temu Cracovia, ale dzięki ŁKS i tak się utrzymali). Więc przyjmijmy, że aby się utrzymać w tym sezonie należy zdobyć 30 pkt. Pasy po 11 kolejkach mają 4 pkt i w tym roku mają jeszcze pięć spotkań (pierwsza kolejka rewanżowa jest rozgrywana jeszcze w tym roku). Są to następujące mecze:
Wisła (dom)
Widzew (wyjazd)
Jagiellonia (wyjazd)
Bełchatów (dom)
Legia (dom)

Nie są to mecze łatwe, dodając że wczoraj przegrali u siebie z Polonią Bytom. Przyjmując optymistyczny dla nich wariant, że sprawią niespodziankę i urwą punkty Wiśle (odpukać), Jagiellonii lub Legii oraz pokonają Widzew bądź Bełchatów, po 16 kolejkach mają 8-10 pkt. Pozostaje 14 kolejek - 42 pkt do zdobycia. Łatwo obliczyć, że aby przekroczyć magiczną sumę 30 pkt, muszą wygrać połowę czyli 7 spotkań. Wiadomo że mecz meczowi nierówny, ale "na oko" 7 najłatwiejszych meczów Cracovii na wiosnę to:
Śląsk (wyjazd)
Arka (wyjazd)
Zagłębie (dom)
Ruch (wyjazd)
Polonia W (dom)
Polonia B (wyjazd)
Widzew (dom)

O dziwo wychodzi z tego, że aby się utrzymać muszą zacząć wygrywać na wyjazdach, gdzie grają ze słabszymi drużynami (wyjątek Wisła), bo u siebie nie licząc Widzewa i Zagłębia grają z silnymi rywalami (Lech, Korona, Lechia, Polonia W, Jagiellonia). Czy jest to możliwe aby na wiosnę zaczęli wygrywać średnio co drugi mecz? Przez zimę Cracovia może stać się zupełnie inną drużyną, tym bardziej że znając profesorka to nie pożałuje grosza, zrobi wszystko aby utrzymać klub w Ekstraklasie. Ale ja stawiam że zabraknie im tych kilku pkt (np. tych wczorajszych), bo żeby się utrzymać musieliby zacząć grać jak w sezonie 06/07 kiedy zajęli 4 miejsce. Jedynym ratunkiem dla nich byłoby to, żeby jakieś dwie inne drużyny zaczęły grać tak koszmarnie jak oni dotąd, ale oglądając wczoraj mecz Śląska widać że ta drużyna gra coraz lepiej. Po przeanalizowaniu ich sytuacji w tabeli i terminarza, daję 70% szans że spadną i 30% że się utrzymają.

Wiadomo że ta analiza to typowe gdybanie i nigdy nie wiadomo co się stanie, bo np. Lechia czy Korona mogą na wiosnę zacząć grać słabo i mecze z nimi będą łatwiejsze. Myślę jednak że przybliżyłem co nieco sytuacje Cracovii oraz pokazałem co musi się zdarzyć aby się utrzymali, a czy jest to możliwe to już niech każdy się zastanowi sam...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 31.10.2010, 13:58
Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 31.10.2010, 14:23
Miejmy nadzieje, ze gdy juz spadna, to dowali im sie jeszcze relegacje o klase nizej za korupcje.
Czyli zarobia to, czego uniknal Widzew.

Dzieki Wislak178 - bardzo pomocna ta analiza.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.10.2010, 14:44
Moim zdaniem są w większej dupie, niż Górnik dwa lata temu w przerwie zimowej. Spadną jak nic - przy czym uważam, że wyjdzie im to na dobre i nie macie się z czego cieszyć. Klub ma nowy stadion, mimo wszystko spory potencjał kibicowski, w przyszłym roku będzie zdecydowanym faworytem do awansu (zwłaszcza jeśli spadnie jeszcze Bytom, który wtedy rozpadnie się jak Odra), razem z Zetką (oby) czy Piastem (generalnie nie będzie rywala, sami bankruci czy kluby znajdujące się w głębokim marazmie (Pogoń, Gieksa). A dzięki spadkowi może dojść do oczyszczenia jak w Zabrzu.

W zasadzie z Tobą się zgadzam. Nie Bierzesz pod uwagę jednak najważniejszego czynnika jakim jest "garbata dola". To ona nie pozwala Pasom zająć miejsca im przysługującego w hierarchii polskiego futbolu. Jest to na dzisiaj drużyna Która na papierze powinna spokojnie uplasować się na miejscu w pierwszej 5. W futbolu a Cracovii w szczególności budżety i nazwiska nie grają więc jeśli chodzi o Pasy ciężko cokolwiek prorokować. Są oni swego rodzaju przekleństwem dla obstawiających u bukmacherów. Nie będę ukrywał że sytuacja ta wcale mnie, nas wszystkich nie smuci ani troszkę.
My Psy musimy trzymać się razem!
Odpowiedz cytując
Vicone
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 31.10.2010, 14:55
Wiślak178 napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo że ta analiza to typowe gdybanie i nigdy nie wiadomo co się stanie, bo np. Lechia czy Korona mogą na wiosnę zacząć grać słabo i mecze z nimi będą łatwiejsze. Myślę jednak że przybliżyłem co nieco sytuacje Cracovii oraz pokazałem co musi się zdarzyć aby się utrzymali, a czy jest to możliwe to już niech każdy się zastanowi sam...
Śmieszą mnie takie tezy.A czemu te kluby,maja zacząc grać słabiej na wiosne?Możesz to jakoś wytłumaczyć?To samo czytam na forum kadry.pl (choć nie udzielam sie tam),że Lechia,Korona,Jagiellonia,GKS Bełchatów na wiosne będą grały zle,a Wisła,Legia i Amika zaczną odrabiać straty do nich.Ja narazie to Jagiellonia,Korona,Bełchatów i o dziwo Górnik (dziś Górnik gra z Legią,więc to może sie zmienić)są poza zasiędiem w/w klubów.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów