The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2021, 13:12
Mnie najbardziej się podobały stroje meczowe z 1993. Te z niebieskim pasem nawiązującym do herbu.

Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 28.01.2021, 15:47
Jak dla mnie biała robi kosmos robotę i chyba dopiero drugi raz w życiu bardziej biała mi się podoba niż czerwona. Pierwszy raz to sezon 16/17 gdzie biała rozwaliła system, ale tutaj również meeega pozytywne zaskoczenie. Reszta raczej klasycznie, prosto bez zbędnej przesady czyli tak jak być powinno.
Odpowiedz cytując
DemekMaciek
Member

Od: 02.2013

Stary 28.01.2021, 16:08
Jedyne co mi się nie podoba, to to, że na wyjazdówce zamiast Białej Gwiazdy jest logo Wisły Kraków SA.
Albo idziemy w tą stronę, albo w drugą. Albo Biała Gwiazda na wszystkich koszulkach, albo logo spółki na wszystkich koszulkach.
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.01.2021, 16:36
DemekMaciek napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co mi się nie podoba, to to, że na wyjazdówce zamiast Białej Gwiazdy jest logo Wisły Kraków SA.
Albo idziemy w tą stronę, albo w drugą. Albo Biała Gwiazda na wszystkich koszulkach, albo logo spółki na wszystkich koszulkach.
albo troche tak troche tak
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 28.01.2021, 16:53
Oesu, wrzucenie tam herbu jest spowodowane pewnie również aspektem estetycznym. To czerwone koło wokół białej gwiazdy jakie zawsze występowało w komplecie wyjazdowym było okropnie brzydkie i przestarzałe. Żeby się go pozbyć albo trzeba by się było zdecydować na odważniejszy krok (np jakiś pionowy czy skośny czerwony/niebieski pas tak żeby można w nim było umieścić gwiazdę) albo powrót do herbu. Still obie opcje są lepsze niż to okropne koło.

@EDIT: Kiedyś też było z tym kombinowanie, nie wiem czy pamiętacie niebieskie 'góry' na białym komplecie, tak żeby uniknąć czerwonego kola.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 28.01.2021, 19:55
Ale gdyby zamiast loga SA było tam logo TS-u...
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.01.2021, 12:24
Ja zawsze miałem inną wizję koszulki. Po mojemu powinna być tylko biała lub czerwona z ukośnym niebieskim pasem, jak w herbie, symbolizującym Wisłę. I problem dla Białej Gwiazdy znika.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 29.01.2021, 13:57
Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale trzeba docenić, że wreszcie po latach mamy dedykowane koszulki, które na dodatek nie są rozczarowaniem. Każdy znajdzie coś dla siebie widząc po komentarzach. Brawo. Oby za względami estetycznymi szły teraz względy sportowe.

P.S. Osobiście zbieram kasę na białą. Czekam tylko do lata, bo nie wiem co będzie ze sponsorem na froncie.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 29.01.2021, 14:19
Poczekaj jeszcze 2,5 roku, bo możliwe, że akurat wtedy wygaśnie umowa z nowym sponsorem.

Do mnie te koszulki nie przemawiają. Amerykańska flaga na czerwonej z gwiazdkami? Kiepski pomsył.

Biała najładniejsza, ale z kolei logo... Gdyby dać tam na ramię coś na wzór trzech pasków ze starych koszulek Adidas - tylko, krótszy jeden pasek, niebieski, to można by na nim umieścić gwiazdę.

Kupić oczywiście trzeba, ale niestety bez większej ekscytacji.

Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 29.01.2021 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.01.2021, 15:13
Stroje w końcu zajebiste

Czerwoną zamierzam kupić i myślę też o białej bo na zdjęciach przynajmniej petarda.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2021, 13:59
Może ktoś wie czy rozmiarówka tych koszulek odpowiada rozmiarówce koszulek z jesieni?

Tzn. czy też są takie wąskie, jakby każdy był ostro niedożywiony?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.02.2021, 14:38
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj jeszcze 2,5 roku, bo możliwe, że akurat wtedy wygaśnie umowa z nowym sponsorem.
Zjadłem 2023 roku. :lol A tak serio myślałem, że w lecie kończy się umowa z Las Vegas.

No nic, tak czy siak kupuję w lecie - prawie na otwarcie 25% trybun.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.02.2021, 20:09
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Zjadłem 2023 roku. :lol A tak serio myślałem, że w lecie kończy się umowa z Las Vegas.

No nic, tak czy siak kupuję w lecie - prawie na otwarcie 25% trybun.
A nie kończy się?

Cytat:
Nowa umowa obowiązywać będzie od lipca 2018 roku do końca czerwca 2021 roku. Będzie to jedna z najwyższych sponsorskich umów w Ekstraklasie. Wierząc w sukces piłkarski Białej Gwiazdy firma LV BET przygotowała dla klubu liczne bonusy finansowe uzależnione od wyników sportowych. Logo marki bukmacherskiej wciąż będzie widnieć na strojach Wisły Kraków, bandach LED i materiałach brandingowych na stadionie przy ul. Reymonta. Współpraca zakłada również szereg działań w mediach społecznościowych oraz na stronie internetowej klubu.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 05.02.2021, 19:41
Kac napisał(a):Wyświetl post
liczylem na cos wiecej i jak dla mnie szalu nie robia, Macron sie raczej nie postaral za specjalnie...
Ale to nie nie sam Macron je projektował, Włosi dają akurat większą swobodę klubom w tym zakresie aniżeli Adidas.

Szczerze powiem jak na taki długi czas oczekiwania to jest nieźle ale szału też jakiegoś nie ma. Biała jak dla mnie najlepsza choć wg mnie aż się prosi o kołnierz polo w niej. W domowej przydałyby się jakieś delikatne akcenty niebieskiego bądź złotego a zakończenia rękawów mogłyby być białe.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.02.2021, 23:12
z innej beczki : ma ktos koszulke retro ?

jak wyglada rozmiarówka , czy materiał jest elastyczny ?
ma ktos Ske ? na ile to w pasie ?
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.02.2021, 11:59
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
z innej beczki : ma ktos koszulke retro ?

jak wyglada rozmiarówka , czy materiał jest elastyczny ?
ma ktos Ske ? na ile to w pasie ?
Materiał elastyczny, ale rozmiarówka jest zaniżona moim zdaniem, przynajmniej ściągacze robią w tym "krecią" robotę.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 07.02.2021, 12:55
Rozmiarówka taka sama jak koszulki na jesień?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.02.2021, 14:30
Większa, podobna do Adidasa
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 07.02.2021, 16:30
master17 napisał(a):Wyświetl post
Materiał elastyczny, ale rozmiarówka jest zaniżona moim zdaniem, przynajmniej ściągacze robią w tym "krecią" robotę.
coto znacyz zaniżona bo można dwojako intrepretować ?
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.02.2021, 20:16
coto znacyz zaniżona bo można dwojako intrepretować ?
To znaczy, że musiałem kupić rozmiar większy niż zazwyczaj.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.02.2021, 11:33
ile masz w pasie , ile w bicepsie , ile ważysz i jaki romziar wziales , i czy jest opieta czy luzna przytakim rozmiarze na tobie ? (mozesz odpowiedziec na PW)
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.02.2021, 12:06
przypadkiem trafileem na sklep socios , gdzie mozna kupić tanio stare meczówki i przy okazji wspomóc klub
https://sklep.socioswisla.pl/c/19/stroje-meczowe.html

polecam!

a sociosom polecam reklamować się w jednak odwiedzanych działach na tym forum, a nie zapomnianym przez Boga i historię "jak, gdzie. kiedy"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 09.02.2021, 12:33
przypadkiem trafileem na sklep socios , gdzie mozna kupić tanio stare meczówki i przy okazji wspomóc klub
https://sklep.socioswisla.pl/c/19/stroje-meczowe.html

polecam!

a sociosom polecam reklamować się w jednak odwiedzanych działach na tym forum, a nie zapomnianym przez Boga i historię "jak, gdzie. kiedy"
Arkadiusz a my jako SOCIOS zapraszamy w Nasze Szeregi
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 04.08.2021, 08:20
Koszulki na 115-lecie:

Cytat:
Do sprzedaży trafi 1906 unikatowych, numerowanych egzemplarzy, które zostaną zapakowane w okolicznościowe pudełka. Numery jedno i dwucyfrowe zostaną wyhaftowane, a część z nich trafi na licytację, która rozpocznie się w czwartek 5 sierpnia o godzinie 10.00 i potrwa do poniedziałku 9 sierpnia do godziny 23.59. Z kolei otwarta sprzedaż jubileuszowego trykotu ruszy w czwartek 12 sierpnia.
https://youtu.be/I7oKrilOiJg

Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.08.2021, 08:59
Ten klasyczny krój bardzo, ale to bardzo mi się podoba. Na okrągłą rocznicę moglibyśmy w takich po prostu grać.

Nie podobają mi się tylko te złote akcenty. Powinny być białe.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.08.2021, 09:13
Koszulki biją na głowę wersję Umbro na stulecie. Choć poza jakością wykonania, taliowaniem to sądzę że również złoty kolor dodaje kolorytu. Mi się osobiście bardzo podoba i tylko szkoda że wersja limitowana ilościowo. Raz że cena wysoka, a dwa że nie dla wszystkich wystarczy.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.08.2021, 14:13
Nie wiadomo jak z jakością bo jeszcze nie ma ich w sklepach. Co do limitów to Umbro też miało bodajże 1000 szt. (ale tu się mogę mylić), a dostępne były jeszcze po sezonie 06/07 (wiem bo wtedy kupowałem). Odnośnie cen to też nie wiadomo bo Umbro z tego co pamiętam to 99 zł. kosztowała (meczowe wtedy 199 zł.) tak więc niekoniecznie musi być kosmicznie drogo (z podkreśleniem ,,kosmicznie").
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.08.2021, 10:40
Cytat:
Licytacja wyjątkowych trykotów zapakowanych w dedykowane pudełko - objętych numerami między 35 a 99 - startuje w czwartek 5 sierpnia o godzinie 10.45 na prawdziwa.wisla.krakow.pl i potrwa do poniedziałku 9 sierpnia do godziny 23.59. Wyłącznie koszulki zakupione podczas aukcji przyozdobione zostaną numerami w formie haftu, co podkreśli ich unikatowość. Koszt koszulki w ramach licytacji wynosi 449 zł. Otwarta sprzedaż wystartuje w czwartek 12 sierpnia, a cena trykotu kształtować się będzie na poziomie 379 zł.
i tak dalej.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 05.08.2021, 10:49
a co z numerami 1->35 ?
449 to cena wywoławcza czy jak ? co to znaczy koszt w ramach licytacji ?

aha:
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 05.08.2021, 12:17
Strona prawdziwa.wisla.krakow.pl działa.
449 zł to cena wywoławcza, od której zaczyna się licytacja.
Na tą chwile są koszulki w cenie wywoławczej i są licytowane - najwyższa cena 800 z nr 88
Ostatnio edytowane przez Coglin : 05.08.2021 o godz. 13:17.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów