|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Głowa musi wrócic do obrony bo bez niego nasza defensywa dziurawa jak ser szwajcarski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Smuda wyslekcjonował już kilku "pewniaków" do meczu otwierającego turniej. Robert jest wśród nich. Ja osobiście takie rozwiązanie popieram. Bo widać, że nawet te miernoty (w skali europejskiej) potrafią się zgrać, tak że coraz ciekawiej to wszystko wygląda - bo to przyznać trzeba obiektywnie. Brak jeszcze zwycięstw, ale widać styl, widać akcje, widać grę z pierwszej piłki itp - a to wszystko dzięki temu, że trzon już jest- oni na zgrupowaniu nie widzą się zwykle pierwszy raz, nie muszą uczyć się nowego ustawienia. Wchodzą do kadry jakieś Pietrasiaki itp, ale raczej w formie uzupełnień. Trzon już jest. Reasumując - w sytuacji reprezentacji Polski wolę by Robert regularnie wychodził w podstawowej jedenastce na dwa lata przed turniejem i marnował "setki" niż w tym samym okresie szukać co chwilę nowych rozwiązań. Bo gdy przyjdzie turniej taki Lewandowski będzie miał 40-50 spotkań na koncie, a to da szansę, że nie ugnie się przed presją 50 tys widzów. Wolę teraz przegrać zremisować z kadrą młodą a zgrywającą się niż wymęczyć zwycięstwo 1:0 opierając ją na weteranach. Nawet jeśli aktualnie są lepsi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Mecz mi się podobał, choć oglądałem bez głosu. Co to miało być, kto to realizował?
W pomocy jest nieźle, jakiś bramkostrzelny napastnik się może wyklaruje na turniej za dwa lata, ale nasza obrona to dramat. Nie wiem czy jest jakaś recepta na ten stan rzeczy, ale tu trzeba zaczynać od podstaw, bo nie wiem czy Żewłakow ma szansę grać na EURO2012 ze względu na wiek i formę, Głowacki nigdy nie był pełnoprawnym kadrowiczem, Bosacki, Lewandowski, czy Bieniuk również są za starzy i forma nie ta, o Pietrasiakach i innych Brzyskich to powinno się w ogóle zapomnieć. Patrząc na młodych: - Kokoszka - Augustyn - Glik - Sadlok - Rzeźniczak To człowiek zaczyna rozkładać ręce. Może Jodłowiec po kontuzji? Uważam, że to jest kawał grajka, ale nie wiadomo, czy się rozwinie do ME. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Środek obrony zdecydowanie Głowacki - Perquis, na zmianę trójka Żewłakow, Jodłowiec, Wojtkowiak, który w sumie do tej pory grał w kadrze na środku solidnie, bez błysku ale też bez większych wpadek. Dodatkowo może wystrzeli ktoś z grona Augustyn, Glik, Sadlok, chociaż mało prawdopodobne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez przesady - Żewłakow zagrał w dzisiejszym - właściwie to dzisiejszym, jak dla nas - meczu bardzo dobrze, nie popełnił większych błędów. Także jak dla mnie ewentualnie do Żewłakowa trzeba dopasowywać drugiego zawodnika - mógłby to być ktoś młody - Sadlok, Glik, Kokoszka...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jednak Żewłakow ma obecnie 34 lata i 6 miesięcy, więc podczas EURO2012 będzie miał już ponad 36 lat. Nie wiadomo, czy utrzyma formę do turnieju, niby w ciągu kariery kontuzje go omijały, ale w tym wieku wszystko jest możliwe.
Na chwilę obecną pewniakami w reprezentacji są Boruc, Kuba, Murawski i Lewandowski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czym powinnismy imponowac przede wszystkim? Oczywiscie gra obronna calego zespolu...a tego nie ma. Gdybysmy dzisiaj zagrali z Hiszpania czy Niemcami, wynik bylby podobny do ostatniego ze starcia z tymi pierwszymi. Amerykanie to "ogorki", patrzac przez pryzmat zespolow jakie bedziemy miec w grupie. Bede to powtarzal do finalow EURO 2012...najpierw obrona, potem atak. Gramy jakies dziwne sparingi, ktore nam nic nie dadza. Czekam na mecze z Wlochami, Anglia, Portugalia, Francja, wspominanymi Niemcami, Rosja. Naprawde jest z kogo wybierac, uczmy sie grac z najlepszymi.
P.S - Powolywanie takich ligowych sredniakow, jak Pietrasiak czy Mierzejewscy(obaj), to jakies kuriozum. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak najbardziej sięz tym zgadzam. Koniec próbowania, a czas zawęzić grupę do minimum. Grecy nie zdobyli ME dzięki indywidualnościom, ale tworząc kolektyw, a do tego potrzeba setek godzin treningu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Będą otwierane areny na Euro - na pewno skusi się silne reprezentacje (choć generalnie nie jest to proste, bo one w "terminach UEFA" grają póki co eliminacje...).Słaba ekipa musi do wielkich rywali dojrzeć. Żeby potem nie powtórzył się casus jaki znamy z wiślackiej rzeczywistości - jakieś sparingi z Liverpoolem, a potem wpie**ol od Levadii. Wszystko krok po kroku, te chłopaki rok wstecz przegrywały Z KAŻDYM niemal oprócz San Marino... Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dania i Szwecja to dla nas poziom nieosiągalny. Z resztą te Australie i inne Ekwadory w meczach o stawkę też by nas zawsze wciągnęły nosem.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nieosiągalni dla nas to są Niemy, Argentyńczycy czy Hiszpanie, a nie Dania czy inne Ekwadory. Już nie przesadzajmy, wiem, że malkontenctwo jest zawsze trendy na tym forum ale miej chłopie umiar... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A z kim ostatnio dostawała Polska reprezentacja jak nie z Australią Danią Szwecją i Ekwadorem
![]() Napisałem co każdy widzi, nie marudzę. Jestesmy słabsi od tych drużyn. Szczególnie jeśli brać pod uwagę mecze o punkty. Wtedy to już w ogóle pełne gacie i więcej jak 3 podania nie umiemy wymienić. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio dostawaliśmy tez ze Słowenią, Słowacją, Irlandią Północną - tez napiszesz, że grają piłkę "nieosiągalną dla nas" ?
Byliśmy w ciemnej dupie, ale to nie musi trwać wiecznie. Są przesłanki do optymizmu - nie mówię tu o pykaniu NIemców, ale takich Duńczyków np. Oni nic wielkiego nie grają - średni poziom europejski do jakiego my aspirujemy. Jak najbardziej osiągalny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Młody, czy naiwny ? Jaki optymizm...po meczach towarzyskich ?
) Z Ekwadorem też był optymizm po friendly game, a w meczu o stawkę baty.Szkoda. Widzę znowu dużo ludzi pompuje balon, a później jak zwykle .......nie to z hukiem. Nauczony doświadczeniami lat poprzednich nie oglądam tego badziewia. "występy" pokrak na Euro również odpuszczę. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Felipe - serio nie pamiętasz paru meczów z Danią, które kończyły się porażkami (Boniek, Leo) lub klęskami (Janas)? Nie pamiętasz porażek ze Szwedami w eliminacjach do euro 2000 i euro 2004? Te dwie ekipy to dla nas jedni z najbardziej niewygodnych przeciwników. Właśnie obok Niemiec czy Anglii i jak podejrzewam Holandii.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Prawda że z nimi nam wyjątkowo nie szło, ale też prawda że nie są to jakieś wielkie zespoły
Tak w ogóle to przyznam się że byłem w szoku, to co w nocy zobaczyłem, pomijam że trochę popłynąłem na kasę ale to miał być mecz z gatunku 'szybki w.......' a było lepiej niż przyzwoicie, szczególnie że Amerykanie jak to mają w zwyczaju, potraktowali to spotkanie poważnie. Choć ta podróż do USA nadal wydaje się dosyć poronionym pomysłem(gdzie po takim meczu, trza jednak stwierdzić że może to sens ma), to jedno czego nie można krytykować to dobór przeciwników czyli zespoły albo solidne albo bardzo dobre. W tej sytuacji w której jesteśmy nie ma sensu grać z dziadami bo na Euro tych dziadów mieć nie będziemy w grupie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda po 2 latach sie zorientował że zastał spaloną zimie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nic nie zastał, tylko usprawiedliwia siebie za słabe wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Szczerze mówiąc, to sam nie wiem co myśleć o Smudzie. Z jednej strony wyniki w meczach z Hiszpanią, czy Kamerunem są przerażające, ale z drugiej w kadrze grają młodsi niż wcześniej zawodnicy. Wydaje mi się, że Smuda ma jakąś wizję, która wg. niego ma w pewnym momencie dawać efekty. Tylko chyba się po prostu przeliczył.w
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Dokładnie! Już mam trochę dosyć tego pieprzenia, że nie ma z kogo wybierać itd. Dla porównania aktualny skład, z tym, którym Beenhakker ograł Portugalię.
Boruc vs Kowalewski + Piszczek vs Golański + Wojtkowiak vs Radomski - Żewłakow vs Bąk = Boenisch vs Bronowicki + Błaszczykowski vs Błaszczykowski + (Kuba zrobił w tym czasie spory postęp) Murawski vs M.Lewandowski = Matuszczyk vs Sobolewski - Obraniak vs Smolarek -/= Jeleń vs Żurawski + R.Lewandowski vs Rasiak + W moim odczuciu wychodzi cztery/pięć punktów na plus dla potencjału aktualnej drużyny w stosunku do tamtej. A dojdą jeszcze Głowacki z Perquisem do środka obrony, może też Jodłowiec. Takie zestawienie... Boruc - Piszczek, Głowacki, Perquis, Boenisch - Murawski, Matuszczyk - Błaszczykowski, Mierzejewski, Obraniak - Jeleń ...potencjalnie jest w zupełności wystarczające do tego, żebyśmy na E2012 zaprezentowali się godnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki skład wcale nie prezentuje się najgorzej, ba, myślę, że jeśli Smuda wykaże się odpowiednimi chęciami zgrania, zintegrowania zespołu a także zmieni swoją ideologię gry, tzn. zmniejszy nacisk na grę ofensywną, popracuje więcej nad grą defensywną(w tych czasach niestety nie można opierać się w większości na ofensywie, należy to zbalansować)
to może nie skończy się jak zwykle na ostatnich większych imprezach czyli : pierwszy mecz, otwarcia- przegrana, drugi mecz, o wszystko- przegrana, trzeci mecz o honor- wygrana ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pewnie będzie jak zawsze czyli dwa pierwsze mecze przegramy a jak przyjdzie grac w ostatnim meczu o pietruszke to jakiś remisik wyciągniemy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Franek Smuda rzecze:
Cytat:
![]() ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Mam nadzieję, że Smuda wystawi jednak Majewskiego... Z chęcią zobaczyłbym w jakiej jest obecnie formie po udanym poprzednim sezonie, w końcu teraz gra mniej i nie ma pewnego miejsca w składzie Nottingham.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 11.10.2010 o godz. 21:28.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Brawo Glik, wczesniej zawalil 3 bramki w meczu Sparta Praga - Palermo a teraz znowu daje koncert gry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Co to kur*a ma być?
Co robią Mierzejewscy w kadrze i co robi Glik, Smolarek ? Zamiast Glika dać Bąka, Wołąkiewicza cofnąć na środek. Na skrzydło dać Małkowskiego bądź Grosickiego. Zamiast Smolarka Niedzielana i może będzie lepiej.
Ostatnio edytowane przez Titto : 12.10.2010 o godz. 21:45.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|