The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
marcinaski
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2009, 11:49
Czy ktoś kto ma dostęp do dokumentacji i potrafi ją odczytać, byłby tak miły na zdjęciach z różnych miejsc np. środek C, narożnik EC mogłby wyrysować przewidywaną linię boiska z naniesieniem proporcjonalnego ludzika. Wiem, że to dużo roboty ale może ktoś kto się zna i troche czasu dałby radę? Z góry dzięki.

ps. Chodzi mi o coś takiego co zrobił LukL tylko z "ludzikiem" z różnych miejsc.
"meksykańska fala" podkreślała tego dnia, radosną atmosferę piłkarskiego święta
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.10.2009, 11:57
LukL napisał(a):Wyświetl post
w dokumentacji przetargowej nie zawarto demontażu owych kratownic...
Gdyby ta kwestia została ujęta, to już dawno te elementy zostały by usunięte. Z reszta chyba o wiele wygodniej jest zdemontować to w trakcie budowy mając do dyspozycji żurawie, niż bawić się w to, gdy stadion będzie już gotowy (z krzesełkami)

Ooo.. znaleźliśmy dodatkowe 2 mln do kosztów :/
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2009, 12:39

..ale z tym ludzikiem to tak "pi" razy oko
Ostatnio edytowane przez LukL : 24.10.2009 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.10.2009, 12:48

Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska...
Odpowiedz cytując
marcinaski
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.10.2009, 12:52
LukL napisał(a):Wyświetl post

..ale z tym ludzikiem to tak "pi" razy oko

Dziękuję Ale obawiam się patrząc na betoniarkę, że z tym ludzikiem nie będzie, aż tak dobrze ( w sensie wielkość )
Ostatnio edytowane przez marcinaski : 24.10.2009 o godz. 12:55.
"meksykańska fala" podkreślała tego dnia, radosną atmosferę piłkarskiego święta
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.10.2009, 13:00
Nie wiem czy to rozwiąże problem ale murawa jeszcze będzie obniżana.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.10.2009, 13:00
Q13SON napisał(a):Wyświetl post

Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska...
bez przesady... boisko jest widoczne w całości, aczkolwiek dach z pewnością będzie rozpraszał uwagę.
Na pocieszenie... podobny motyw jest w Dortmundzie....

sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to rozwiąże problem ale murawa jeszcze będzie obniżana.
ale to jest nakreślone z uwzględnieniem obniżonej już murawy!
Zresztą 80cm przy tak dużej przestrzeni to jest nic....
Ostatnio edytowane przez LukL : 24.10.2009 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
ReymontBoy
Member

Od: 03.2009

Stary 24.10.2009, 13:39
"Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska..."--->w czym problem tam ma być sektor gości(tak słyszałem)
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.10.2009, 13:50
ReymontBoy napisał(a):Wyświetl post
"Ostatni rząd - miejsca leżące, dla karłów lub bilety 50% tańsze bo widać tylko 50% boiska..."--->w czym problem tam ma być sektor gości(tak słyszałem)

Oprócz tego jeszcze dwa narożniki będą tak wyglądać, gdzie nie zasiądą kibice gości tylko My. I coś mi się wydaje że te szyby po bokach trybun E i D nie zostaną usunięte.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.10.2009, 15:46
Mam pytanie: kiedy zacznie się stawianie konstrukcji dachu?
Musimy czekać na poprawki szanownego pana O. ?
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.10.2009, 17:45
Na maila odpisał mi radny Stanisław Rachwał. Z tego co pisze wynika, że jest on za dokończeniem budowy obydwu stadionów - naszego i icków i zamierza za tym optować
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.10.2009, 18:12
Narożniki i tak będą w większości meczów puste...
..
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.10.2009, 18:16
z piątkowego Dziennika Polskiego:

Obtułowicz napisał(a):
Zrobiono dziwną geometrie podpór.Trzeba sprawdzić, jak oświetlenie będzie się odbijać od szkła zadaszenia na widownie i murawę.Chodzi o to aby nie utrudniało widoczności.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.10.2009, 18:23
Odpowiedź głownej przeciwniczki budowy stadionu, Radnej Jantos na mój e-mail.

Cytat:
"Szanowny Panie
Prezydent miasta zdecydował o remoncie (prawdę powiedziawszy budowie) 3!!! stadionów. Czy uważa Pan, że są one potrzebne. Z tego, co wiem Barcelona ma jeden stadion. To po pierwsze. Po drugie nie widzę potrzeby, jako mieszkanka miasta a i przewodnicząca Komisji Budżetowej, aby na stadion wydawać 500 milionów zł. Tak to się najprawdopodobniej skończy. Po trzecie: przetarg na budowę (remont) stadionu był przeprowadzony nieprawidłowo. Do dnia dzisiejszego architekt Obtułowicz nie dostarczył dokumentów, a budowa idzie. Czy uważa Pan, że to jest normalne? Dałam Panu parę przykładów, pomijam i to, że na Komisję Budżetową przychodzą ludzie, którzy proszą o mieszkania komunalne, z domów dziecka zwracają się do nas o pomoc, ulice się rozpadają, nie ma pieniędzy na przebudowę ronda, nie będzie nas stać (a wiem to) na budowę basenów, nie mamy sal widowiskowych, nie mamy kasy na budowę sali konferencyjnej.. Pytam się więc ile pieniędzy będzie potrzeba do zakończenia budowy (remontu) stadionu i nikt nie ma wiedzy na ten temat. Jak by Pan się zachował w tej sytuacji? Jeśli sprawa się okaże nieprawidłowa i nieczysta to ja - a nie Pan będę wzywana do prokuratury. To na razie tyle. Był Pan jedyną osobą, której odpisałam; Dostaję dużo chamskich e-maili, które tylko i wyłącznie potwierdzają moje zdanie o tzw. kibicach.

Z poważaniem
Małgorzata Jantos
Przewodnicząca Komisji Budżetowej
Mam zamiar odpowiedzieć, proszę Was w tym celu o szybkie napisanie, bym się nie wygłupił, ile stadionów jest w Barcelonie (na szybko kojarzę Camp Nou i boisko Espaniolu). Nie mam czasu tego sprawdzać. Pokazuję jej, w jakim grubym jest błedzie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.10.2009, 18:28
powiedzmy sobie szczerze , gorsze stadiony w ekstraklasie ciezko bedzie znalezc , za przekrety majchrowskiego i obtulowicza powinni oni byc rozliczeni
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.10.2009, 18:30
w Barcelonie znam 3 stadiony: Barcelony, Espanyolu i jakiś trzeci co kiedyś kadra Polski na nim grała. Ale nie wiem jak się zwie.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Stary 24.10.2009, 18:39
Repra grala na treningowym boisku barcy
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.10.2009, 18:44
Proud napisał(a):Wyświetl post
w Barcelonie znam 3 stadiony: Barcelony, Espanyolu i jakiś trzeci co kiedyś kadra Polski na nim grała. Ale nie wiem jak się zwie.
A nie ma tam jakiegoś 3 klubu?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 24.10.2009, 18:45
Jeszcze jest bodaj Stadion Olimpijski, na którym grał Espanyol w ostatnich sezonach.
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 24.10.2009, 18:54
Pytanie ( jestem z Gdańska ): z jakiej partii jest przewodnicząca Komisji Budżetowej Krakowa?
A co się tyczy wręcz upartego stanowiska tej pani, to my Kibice, mamy szansę zrewanżować się jej podczas wyborów. Z 20.000 tysięcy głosów w plecy to dla polityka mocny cios.

Odpowiedz cytując
cyke
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 24.10.2009, 18:59
Dokładnie. Espanyol ostatnio grał na Estadi Olímpic de Montjuïc teraz jednak przeniósł się na swoje czyli Estadi Cornellà-El Prat. No i oczywiście dwa stadiony Barcy czyli Camp Nou i Mini Estadi. Więc Barcelona na upartego ma 4 duże stadiony.
Po za tym polecam oglądnięcie sobie tego nowego stadionu Espanyolu, gabarytami podobny do stadionu Wisły i Legii a jednak wg mnie nasz z Krakowski jest zdecydowanie ładniejszy. Tylko troszkę mniej dopracowany no i ta cena...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.10.2009, 19:02
Markus

Stadiony Barcelony :

Camp Nou - pojemność - 98.600
Olimpic de Montjuic - pojemność - 55. 926
Estadio Nou Sarria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych ( w jednym z narożników stadionu ).

EDIT
W Barcelonie jest także Wielki Stadion Corridy ( Plaza de toros Monumental de Barcelona) o pojemności - 19.592
Ostatnio edytowane przez kot : 24.10.2009 o godz. 19:44.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 24.10.2009, 19:05
kot napisał(a):Wyświetl post
Markus

Stadiony Barcelony :

Estadio nou Saria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych w jednym z narożników stadionu.
Dziękuję Kocie. Wracam do walki
(...)
"
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2009, 19:10
W barcelonie sa conajmniej 4 stadiony o wysokim standardzie. 2 pisada fc barcelona, jest stadion olimpijski, i nowy stadion espanyolu. Nie jestem pewien czy nowy stadion espanyolu to przebudowany stary obiekt czy tez calkowicie nowa konstrucja w innym miejscu.
Rece opadaj jak sie widzi,ze ludzie odpowiedzialni za tak wazny projekt nie maja pojecia o temacie.
Jak sie oglada zdjecie satelitarne barcelony w guglu to wlasciwie w kazdej dzielnicy jest jakis schludny obiekt
Ostatnio edytowane przez As : 24.10.2009 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.10.2009, 19:12
Markus

Stadiony Barcelony :

Estadio nou Saria - pojemność - 39.204 ( oddany do użytku 08.2009 ).

Nowy stadion Espanyolu charakteryzuje się możliwością pochowania 20 tys urn kibiców zmarłych w jednym z narożników stadionu.
Do tego mozna dodac ze zaniedlugo zaczna remontowac Camp Nou za kwote ok 300 mln euro...
Mamy s.......ony projekt to fakt, juz 100 tys razy bylo mowione ze mozna bylo wybudowac stadion duzo lepszy za ta kase... Ale to juz po fakcie, tyle gadaja o dlugach ze nie ma na to czy tamto.. A jakie miasto, rzad cyz cokolwiek nie jest na dlugach? Odebrac prawo do projektu Obtulowiczowi i troche sie projekt naprawi za 2-3 lata, oszkli, da jakies oswietlenie.. Problem w tym na wyborach bedzie za na kogo glosowac jak nie na PO? Skonczy sie tak ze po audycie okaze sie ze trzeba bedzie dolozyc z 60 milionow, miasto nie bedzie chcialo, zrobi sie burdel i wyjdziemy na swoje..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2009, 19:35
Odnośnie tego zdjęcia z narożnika i widoku rzekomo na pół stadionu nasuwa się pytanie. Czy ten co robił zdjęcie siedział, czy stał ? Bo to zasadniczo zmienia sytuację. Mi wydaje się, że stał.

P.S. Tragedią tego miasta są takie egzemplarze jak ta paniusia z PO dzierżąca tytuł Przewodniczącej Komisji Budżetowej. Wyobrażam sobie jej budzet domowy bez tej kasy co dostaje w UM z przeciętną pensją (bez kręcenia lodów).
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2009, 19:43
Markus napisał(a):Wyświetl post
Odpowiedź głownej przeciwniczki budowy stadionu, Radnej Jantos na mój e-mail.

Mam zamiar odpowiedzieć, proszę Was w tym celu o szybkie napisanie, bym się nie wygłupił, ile stadionów jest w Barcelonie (na szybko kojarzę Camp Nou i boisko Espaniolu). Nie mam czasu tego sprawdzać. Pokazuję jej, w jakim grubym jest błedzie.

Pani Malgorzata mnie tez napisala ze jestem jedyna osoba ktorej odpisala a dostalem takiego samego emaila....
Widac ze w jej wypowiedzach nawet taka rzecz musi byc niezgodan z prawda

Ja jej odpisalem...
Jest jednak rzecz ktora mnie boli, bo zaznacza ona ze dostaje mase chamskich maili...Mysle ze jezeli ktos chce sie kompromitowac to jego sprawa, ale akurat w tym momencie kompromituje nas jako kibicow Wisly i jezeli pare osob nie potrafi zachowac kultury to niech lepiej nic nie pisze bo to bedzie dla nas wszystkich lepsze...

Dla mnie najlepsza rzecza w tym mailu jest zaslanianie sie jakimis mieszkaniami komunalnymi.... jeszcze kiedy kasa miejska nie jechala na takim dlugu pamietam artykuly w ktorych starszych, obcych sobie ludzi plci przeciwnej umieszczano w jednym pokoju w ramach oszczednosci... teraz robi sie z tego argument ze niby nasz stadion zabiera kase dla nich... komedia
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 24.10.2009, 19:47
gooro33

Myślę, że także Pasiaści robią nam krecią robotę . Oni nas tutaj też czytają ( także dowiedziałem się o dużej dość ilości e-maili wręcz szkodzących sprawie ).
Ostatnio edytowane przez kot : 24.10.2009 o godz. 19:50.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2009, 19:51
gooro33

Myślę, że także Pasiaści robią nam krecią robotę ( oni nas tutaj też czytają ).
Zdaje sobie z tego sprawe i piszac swoja odpowiedz dla tej Pani zwrocilem jej na to uwage.
Jednak mysle ze spora czesc naszych braci daje niepotrzebnie poniesc sie emocja.
Po odpowiedzi tej Pani widac ze robi ona wielki szum a nie bardzo wie o co tak ogolnie biega...
Polityka,polityka...polityka.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 24.10.2009, 20:20
Cytat:
Dałam Panu parę przykładów, pomijam i to, że na Komisję Budżetową przychodzą ludzie, którzy proszą o mieszkania komunalne,
jakie to wzruszające

Cytat:
z domów dziecka zwracają się do nas o pomoc,
możesz jej odpisać, że do kibiców Wisły nikt się nie zwraca a są w stanie pomoc szkole i dzieciom wTyrawie Woloskiej, dziewczynce w Kalwarii, Antosi z Brzeźnicy, Hospicjum Tischnera itp itd
Cytat:
ulice się rozpadają, nie ma pieniędzy na przebudowę ronda,
tez mi nowość, przypomnij jej tor kajakowy, wtedy protestów wielkich nie slyszalem
Cytat:
nie będzie nas stać (a wiem to) na budowę basenów,
też mi nowosc po raz drugi, odkąd pamietam to krakowa nie stać

Cytat:
nie mamy sal widowiskowych,
dofinansować budowę hali Wisły
Cytat:
nie mamy kasy na budowę sali konferencyjnej.
na operę z licznymi błędami się znalazło, przy rondzie grunwaldzkim budowa centrum kongresowego to z czego powstaje?

a chamskie maile moze pisac zarowno kibice Wisły jak i Gajowianki Gałowo.

Ta baba sie ośmiesza.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów