The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2010, 20:50
"Za pensje pilkarza nie mozna utrzymac rodziny" strzela na 1:0 dla Jagi.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Panowie my rozumiemy, że ta strona, to forum jest wspaniałe, ale to nie powód do kłótni.

A Jaga chyba przypieczętuje dziś 3 punkty...
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Franek jest prze dzik.

Jeszcze dziubnął piłę o ziemię a nie kopał jej na siłę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Janas out, czas na innego wafla, moze Oleksy?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.10.2010, 20:51
To kiedy Janas Leci? Utrzyma się do Grudnia czy już po Wszystkich Świętych nie będzie go w tym tworze?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 29.10.2010, 20:52
Ciekawe co Josef W. ogłosi w poniedziałek, czy tez już jutro, któż to wie.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 29.10.2010, 20:52
Sentyment do Franka uleciał wraz ucieczką do Elche, ale mimo wszystko cieszę się, że dziś strzelił gola. Odegrał się Janasowi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 29.10.2010, 20:55
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Janas out, czas na innego wafla, moze Oleksy?
Ja chyba obstawię Ulatowskiego Zasada w Polonii jest prosta; trenerem może być każdy trener, który coś wie o piłce i który jest bez pracy
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Jak widać koronacja po 2 kolejce nie wyszła im na dobre, chyba za dużo świętowali. Myślę, że będzie ciekawie Smolarkowi się znów dostanie, z Janasem może być różnie, ale liczę także na kreatywność Józia: zaskocz nas "miszczu" po raz kolejny!
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Odegrał się Janasowi.
Zarobił dla mnie 2 tyś ;]
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Stary 29.10.2010, 20:58
Moze niech trenerem zostanie sam Wojciechowski, to bylby dla mnie number łan
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ten Frankowski jest niezatapialny. Nie da się go nie lubić, bo to co robi w polu karnym jest nie z tej ziemi. Dostał piłkę w polu karny, uciekła mu na prawie 2 metry, a on sprytnie odbił ją od ziemi i przelobował nad Przyrowskim. Magik

Jaga zbliża się w stronę korony jesieni, a Disco zaczyna wracać w swoje rejony miejsc 10-14.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Moze niech trenerem zostanie sam Wojciechowski, to bylby dla mnie number łan
Glupio byloby, jakby musial sie sam zwolnic

BTW, wy tak powaznie uwazacie ze F. specjalnie odbil ja od ziemi, tak aby przeskoczyla Przyrowskiego ?
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.10.2010, 20:59
czyli, że co...

szanse na wygraną "wyjazdowiczów" rosną
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2010, 21:00
pewnie zas sie zacznie cyrk Józefa
kogo teraz zatrudni Rafała Ulatowskiego?a moze Czesia Michniewicza
cos mi sie wydaje ze Smolarka po tej rundzie to w Poloni nie bedzie

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.10.2010, 21:01
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
cos mi sie wydaje ze Smolarka po tej rundzie to w Poloni nie bedzie
A ktoś sądził, że będzie inaczej?

Podobnie potoczą się losy Żurawskiego i Wichniarka.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.10.2010, 21:03
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Zarobił dla mnie 2 tyś ;]
siadł Ci kupon ?!
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.10.2010, 21:03
Nie wiem czy Franek chcial tak pilke kopnac, wiem natomiast ze zrobil to co trzeba bylo zrobic zeby pilka poleciala w swiatlo bramki Spokoj, umiejetnosci i przeglad pola - tyle i az tyle potrzeba i Frankowski to posiada. Z wiekiem stracil szybkosc ale nie ona byla jego zaleta. Widac jak koncza u Nas zawodnicy ktorzy powracaja, a ktorzy bazowali na szybkosci i wydolnosci.

Jaga zagrala koncert pod tytulem "Usypiamy i jedziemy dzida bo mamy Grosickiego od biegania i Frankowskiego od strzelania".
Oczywiscie babol zawodnika Polonii tez trzeba zauwazyc.

PS: Teraz moja ulubiona zabawa. Kawa+ciastko+forum Polonii

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 29.10.2010, 21:05
johny96 napisał(a):Wyświetl post
siadł Ci kupon ?!
Ja gram single, 1970 zł postawione
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 29.10.2010, 21:06
aj tam
Żurawski dogra do końca sezonu, będzie grał ogony ale dotrwa

no i jednak Wiśle to on już dał więc niż Wichniarek Lechowi
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

kreseq, widzę, że Ty taki internetowy napinacz jesteś.

A, co do meczu to nie dało się tego oglądać.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Seria Jagiellonii w pewnym momencie się skończy i zespół nie będzie już wygrywał mecz za meczem. Kadra jaką dysponują, nie tak silna ławka i słabe mecz wyjazdowe to powody dla których Jaga majstra nie zdobędzie.
I ja się pytam po co byłe te wszystkie zmiany Wojciechowskiemu Bakero na Janasa, Grembockiego na Bakero, Kaczmarka na Grembockiego itd. ?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Stary 29.10.2010, 21:09
Titto napisał(a):Wyświetl post
Seria Jagiellonii w pewnym momencie się skończy i zespół nie będzie już wygrywał mecz za meczem. Kadra jaką dysponują, nie tak silna ławka i słabe mecz wyjazdowe to powody dla których Jaga majstra nie zdobędzie.
Oczywiście że nie bo w Polsce walczy się o tytuł mistrza, mistrzostwo. Nie zaś o majstra czy majsterkę.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 29.10.2010, 21:10
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Napisał wyraźnie Duma Stolicy, a nie Duma Okolic Stolicy, więc czytaj zanim strzelisz gafę

Na razie widać, że wyłączyliśmy Jagę z akcji ofensywnych. Pewnie skończy się 0:0, ale przyfarcimy jednego gola.
Nie ma to ja wyłączać innych samemu nic nie stwarzając i suma sumarum przegrać mecz. Idziecie na mistrza I ligi Wojciechowski to jednak geniusz, żeby rozmontować coś co mogło zaskoczyć wmawiając, że będzie lepiej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.10.2010, 21:12
trzeba przyznać szczerze ze cięzko sie ogladalo ten mecz, Jaga bez Franka nie istnieje, Grosicki nie nadaje sie na wysunietego napastnika

Odpowiedz cytując
kozuba92
Banita

Od: 06.2010

Stary 29.10.2010, 21:22
Liczyłem na dwa remisy dzisiaj, to byłyby zdecydowanie najlepsze wyniki dla Wisły, a tu niestety zwycięski bramki padały w końcówkach, ale cóż, trzeba samemu zdobywać punkty, a rywale się w końcu potkną.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 29.10.2010, 21:24
mic napisał(a):Wyświetl post

BTW, wy tak powaznie uwazacie ze F. specjalnie odbil ja od ziemi, tak aby przeskoczyla Przyrowskiego ?
Szczerze? Tak

Kilka razy oglądałem powtórkę i dla mnie to było zamierzone zagranie
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.10.2010, 21:26
johny96 napisał(a):Wyświetl post
kreseq, widzę, że Ty taki internetowy napinacz jesteś.

A, co do meczu to nie dało się tego oglądać.

No ba! [napinka]Nie tylko w necie [/napinka]

Tak, mam prawo sie smiac z Polonii i jej kibicow, ba, nawet z jej prezesa. Kibice od kiedy Dysko wpadlo do nich na chate, nagle przeobrazili sie w optymistow zaklinajacych rzeczywistosc, co lepsze dotarli nawet tutaj.
Do meczu z Lechem bedzie placz ze maja jeden mecz zalegly.
Prezes ma pojecie o pilce zerowe. Ma kase, moze kupic kogo chce, ale trenerzy dzien po dniu zaczna sie bac u niego pracowac. Beda sie bac, bo ten facet oczekuje cudow. Zawodnicy po czasie tez beda mieli dosc. Smolarek to jeden przyklad, bedzie ich zapewne wiecej.
Gdyby Wojciechowski zamiast w pilke inwestowal w konie wyscigowe, to w Warszawie po roku czarny rynek koniny bylby wielkosci sieci Biedronka.
Sprawa jest prosta - Nikt nie mowi " Mamy mistrzostwo w kieszeni ", "Mamy najleszych bramkarz/obroncow/pomocnikow/napastnikow w lidze " " Zawodnik X bedzie na bank gwiazda bo podawal pilki samemu zawodnikowi Y".
Sa jednak osobnicy, ktorzy mysla ze w ciagu jednej chwili, jednego sezonu mozna nagle zdobyc co tylko sie chce. Tacy kibice moga podac rece prezesowi i razem isc w strone zachodzacego slonca.

Liczy sie realny obraz danego zespolu, jego potencjalu i mozliwosci - Ocena po jakims czasie, nie po przerwie lub dopiero co po rozpoczeciu sezonu.

Polonie mozna ocenic juz dzisiaj. Mozna ocenic dziwne zachowanie Janasa, ktory robi zmiany w 88 czy tam 90 minucie. Od straty bramki Polonisci zaczeli biegac, ale co z tego skoro nie robili tego z glowa? Przypominali kurczaka ktoremu Frankowski wlasnie ucial leb, a ktory biega bo musi...bo po prostu tak jest "uwarunkowany".
Tak wlasnie biegala Polonia.
Okupowala calym zespolem polowe Jagielonii co sprawilo ze Jaga mogla grac chociaz po czesci to co lubi. Leci pilka na Grosickiego a ten wbiega w 16 metr i albo strzela albo przytrzymuje pilke i czeka.
Poloniscie wiedzieli ze tak moze wygladac mecz i co? I nic, bo bledy obrony Polonii dzisiaj sprawily ze Jaga powinna strzelic nie jedna, a trzy bramki. Oczywiscie Polonia tez miala sytuacje, ale co z tego skoro u nich albo ktos chce wejsc z pilka do bramki, albo strzela na pale i moze cos wpadnie.
Polonisci byli tak sfrustrowani wlasna nieporadnoscia ze az Smolarek ciagnacy za koszulke obronce Jagi nie dochodzac do pilki plul sie o karnego. Wiedzial po prostu ze inaczej sie dzisiaj nie da.

Jaga nie zagrala super, nie zagrala nawet dobrze, ale strzelila bramke i zdobyla 3 punkty. Co wazniejsze? Lepsza gra czy punkty ?

W Polonii dzieje sie zle - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc. Widzew przegral w ostatniej minucie mecz - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc.
Nie tylko Wisla nie lubi Cracovii czy Legii. Kazdy ma swoje wieksze lub mniejsze niecheci do danej druzyny.

Dyskutujemy sobie tutaj kulturalnie czasami pojedziemy prowokacja, ale pewne zasady jednak obowiazuja

Sorry za przydlugi post ale postanowilem ze takie bede pisal w wiekszosci

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.10.2010, 21:27
mic napisał(a):Wyświetl post
Glupio byloby, jakby musial sie sam zwolnic

A mało razy pokazał na boisku że myśli (w odróżnieniu od 99% innych napastników w naszej lidze) ? Nie wiem czy chciał czy nie chciał ale tak się dziwnie składa że przeważnie tak uderza jak trzeba.
Wiem, wiem - poszedł sobie do Elche itd - teraz za to mamy skład pełny " Wiślaków z krwi i kości" z których 70% pewnie nawet nie jest pewna w jakim państwie się aktualnie znajduje....
Nooo, zapomniałbym jeszcze że oprócz tego mamy cały tłum fantastycznych napastników!
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.10.2010 o godz. 21:32.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Stary 29.10.2010, 21:43
kreseq, kurde czasem piszesz coś konstruktwnego. Powoli się do Ciebie przyzwyczajam.
Ogólnie gość powinien ściągnąć szkoleniowca z zachodu, skoro ma tyle kasiory, to i na takiego będzie go stać, i może wtedy będą wyniki na teraz.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów