|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
"Za pensje pilkarza nie mozna utrzymac rodziny" strzela na 1:0 dla Jagi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Panowie my rozumiemy, że ta strona, to forum jest wspaniałe, ale to nie powód do kłótni.
A Jaga chyba przypieczętuje dziś 3 punkty... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Franek jest prze dzik.
Jeszcze dziubnął piłę o ziemię a nie kopał jej na siłę. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Janas out, czas na innego wafla, moze Oleksy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To kiedy Janas Leci? Utrzyma się do Grudnia czy już po Wszystkich Świętych nie będzie go w tym tworze?
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe co Josef W. ogłosi w poniedziałek, czy tez już jutro, któż to wie.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Sentyment do Franka uleciał wraz ucieczką do Elche, ale mimo wszystko cieszę się, że dziś strzelił gola. Odegrał się Janasowi.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak widać koronacja po 2 kolejce nie wyszła im na dobre, chyba za dużo świętowali. Myślę, że będzie ciekawie Smolarkowi się znów dostanie, z Janasem może być różnie, ale liczę także na kreatywność Józia: zaskocz nas "miszczu" po raz kolejny!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Moze niech trenerem zostanie sam Wojciechowski, to bylby dla mnie number łan
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Ten Frankowski jest niezatapialny. Nie da się go nie lubić, bo to co robi w polu karnym jest nie z tej ziemi. Dostał piłkę w polu karny, uciekła mu na prawie 2 metry, a on sprytnie odbił ją od ziemi i przelobował nad Przyrowskim. Magik
![]() Jaga zbliża się w stronę korony jesieni, a Disco zaczyna wracać w swoje rejony miejsc 10-14. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
czyli, że co...
szanse na wygraną "wyjazdowiczów" rosną ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
pewnie zas sie zacznie cyrk Józefa
kogo teraz zatrudni Rafała Ulatowskiego?a moze Czesia Michniewicza cos mi sie wydaje ze Smolarka po tej rundzie to w Poloni nie bedzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy Franek chcial tak pilke kopnac, wiem natomiast ze zrobil to co trzeba bylo zrobic zeby pilka poleciala w swiatlo bramki
Jaga zagrala koncert pod tytulem "Usypiamy i jedziemy dzida bo mamy Grosickiego od biegania i Frankowskiego od strzelania". Oczywiscie babol zawodnika Polonii tez trzeba zauwazyc. PS: Teraz moja ulubiona zabawa. Kawa+ciastko+forum Polonii ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
aj tam
Żurawski dogra do końca sezonu, będzie grał ogony ale dotrwa ![]() no i jednak Wiśle to on już dał więc niż Wichniarek Lechowi ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq, widzę, że Ty taki internetowy napinacz jesteś.
A, co do meczu to nie dało się tego oglądać. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Seria Jagiellonii w pewnym momencie się skończy i zespół nie będzie już wygrywał mecz za meczem. Kadra jaką dysponują, nie tak silna ławka i słabe mecz wyjazdowe to powody dla których Jaga majstra nie zdobędzie.
I ja się pytam po co byłe te wszystkie zmiany Wojciechowskiemu Bakero na Janasa, Grembockiego na Bakero, Kaczmarka na Grembockiego itd. ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście że nie bo w Polsce walczy się o tytuł mistrza, mistrzostwo. Nie zaś o majstra czy majsterkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Wojciechowski to jednak geniusz, żeby rozmontować coś co mogło zaskoczyć wmawiając, że będzie lepiej.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
trzeba przyznać szczerze ze cięzko sie ogladalo ten mecz, Jaga bez Franka nie istnieje, Grosicki nie nadaje sie na wysunietego napastnika
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Liczyłem na dwa remisy dzisiaj, to byłyby zdecydowanie najlepsze wyniki dla Wisły, a tu niestety zwycięski bramki padały w końcówkach, ale cóż, trzeba samemu zdobywać punkty, a rywale się w końcu potkną.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Kilka razy oglądałem powtórkę i dla mnie to było zamierzone zagranie ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
No ba! Tak, mam prawo sie smiac z Polonii i jej kibicow, ba, nawet z jej prezesa. Kibice od kiedy Dysko wpadlo do nich na chate, nagle przeobrazili sie w optymistow zaklinajacych rzeczywistosc, co lepsze dotarli nawet tutaj. Do meczu z Lechem bedzie placz ze maja jeden mecz zalegly. Prezes ma pojecie o pilce zerowe. Ma kase, moze kupic kogo chce, ale trenerzy dzien po dniu zaczna sie bac u niego pracowac. Beda sie bac, bo ten facet oczekuje cudow. Zawodnicy po czasie tez beda mieli dosc. Smolarek to jeden przyklad, bedzie ich zapewne wiecej. Gdyby Wojciechowski zamiast w pilke inwestowal w konie wyscigowe, to w Warszawie po roku czarny rynek koniny bylby wielkosci sieci Biedronka. Sprawa jest prosta - Nikt nie mowi " Mamy mistrzostwo w kieszeni ", "Mamy najleszych bramkarz/obroncow/pomocnikow/napastnikow w lidze " " Zawodnik X bedzie na bank gwiazda bo podawal pilki samemu zawodnikowi Y". Sa jednak osobnicy, ktorzy mysla ze w ciagu jednej chwili, jednego sezonu mozna nagle zdobyc co tylko sie chce. Tacy kibice moga podac rece prezesowi i razem isc w strone zachodzacego slonca. Liczy sie realny obraz danego zespolu, jego potencjalu i mozliwosci - Ocena po jakims czasie, nie po przerwie lub dopiero co po rozpoczeciu sezonu. Polonie mozna ocenic juz dzisiaj. Mozna ocenic dziwne zachowanie Janasa, ktory robi zmiany w 88 czy tam 90 minucie. Od straty bramki Polonisci zaczeli biegac, ale co z tego skoro nie robili tego z glowa? Przypominali kurczaka ktoremu Frankowski wlasnie ucial leb, a ktory biega bo musi...bo po prostu tak jest "uwarunkowany". Tak wlasnie biegala Polonia. Okupowala calym zespolem polowe Jagielonii co sprawilo ze Jaga mogla grac chociaz po czesci to co lubi. Leci pilka na Grosickiego a ten wbiega w 16 metr i albo strzela albo przytrzymuje pilke i czeka. Poloniscie wiedzieli ze tak moze wygladac mecz i co? I nic, bo bledy obrony Polonii dzisiaj sprawily ze Jaga powinna strzelic nie jedna, a trzy bramki. Oczywiscie Polonia tez miala sytuacje, ale co z tego skoro u nich albo ktos chce wejsc z pilka do bramki, albo strzela na pale i moze cos wpadnie. Polonisci byli tak sfrustrowani wlasna nieporadnoscia ze az Smolarek ciagnacy za koszulke obronce Jagi nie dochodzac do pilki plul sie o karnego. Wiedzial po prostu ze inaczej sie dzisiaj nie da. Jaga nie zagrala super, nie zagrala nawet dobrze, ale strzelila bramke i zdobyla 3 punkty. Co wazniejsze? Lepsza gra czy punkty ? W Polonii dzieje sie zle - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc. Widzew przegral w ostatniej minucie mecz - dla mnie osobiscie to dobra wiadomosc. Nie tylko Wisla nie lubi Cracovii czy Legii. Kazdy ma swoje wieksze lub mniejsze niecheci do danej druzyny. Dyskutujemy sobie tutaj kulturalnie czasami pojedziemy prowokacja, ale pewne zasady jednak obowiazuja ![]() Sorry za przydlugi post ale postanowilem ze takie bede pisal w wiekszosci ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Wiem, wiem - poszedł sobie do Elche itd - teraz za to mamy skład pełny " Wiślaków z krwi i kości" z których 70% pewnie nawet nie jest pewna w jakim państwie się aktualnie znajduje.... Nooo, zapomniałbym jeszcze że oprócz tego mamy cały tłum fantastycznych napastników!
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.10.2010 o godz. 21:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kreseq, kurde czasem piszesz coś konstruktwnego. Powoli się do Ciebie przyzwyczajam.
Ogólnie gość powinien ściągnąć szkoleniowca z zachodu, skoro ma tyle kasiory, to i na takiego będzie go stać, i może wtedy będą wyniki na teraz. ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|