The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2010, 10:11
Bakero chce 100 tyś zł na miesiąc za trenowanie drużyny.Myśle że za te pieniądze można sprowadzic kogoś lepszego, tylko trzeba poszukac.Napewno młodych utalentowanych trenerów nie brakuje (tak jak kiedyś Petrescu )
Ostatnio edytowane przez AYALA : 28.10.2010 o godz. 10:15.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.10.2010, 10:42
To o Bakero to jakaś bzdura. Jak go zatrudnią to o pucharach mogą zapomnieć, do tego przebudowa drużyny, która na tym sezonie się nie skończy. Założę się, że ten artykuł to jakiś akt desperacji Bakero, namówi znajomego dziennikarza na takie coś, żeby presję na Filipiaku wywrzeć. Ziarno prawdy pewnie jest tam takie, że Bakero składa CV w każdym klubie w Polsce i o każdym taką bzdurę możnaby napisać.
Jednak jeśli okaże się to prawdę to nie wróżę dobrze Lechowi.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.10.2010, 12:23
Bakero trenerem Lecha to najlepsze co może spotkać... tych, co źle życzą Lechowi a Cracovii nic już nie pomoże, nawet Stawowy-reaktywacja.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.10.2010, 12:51
Nie chce krakac ale zebysmy sie niemilo nie rozczarowali jak sie okaze ze Amice przejmie Bakero i zbuduje tam dobra druzyne. Mysle ze w Polonii nie mial sie jak wykazac bo jak prezesem jest czubek to kazdy trener ma tam pod gorke. Uwazam ze moze zbudowac solidna ekipe jak na nasze warunki, nie mowie ze na podboj LM czy LE ale w lidze moze grac solidnie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.10.2010, 12:57
Jak dostanie czas, właśnie, jak dostanie. W Polsce prezesi trenerom nie ufają.
A tak logicznie na to patrząc, skoro prezes zatrudnia trenera, a p kilku spotkaniach chce go wyrzucić, to nie jest wina trenera, tylko prezesa. On źle wybrał.
Zresztą, Petrescu dobrze mówił, że w Polsce i Rumunii jest tak samo. Albo wynik natychmiast, albo karuzela.
I mamy efekty. Jedną koncepcję co rok, pół, zastępuje druga, a wyników jak nie było, tak nie ma.
..
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2010, 12:58
Nie wiem o co tym myśleć... W Polonii miał w ub. sezonie z pewnością pakę na dużo więcej niż rozpaczliwą obronę przed spadkiem. O co tu chodzi Pasy to chyba tylko Bobo ewentualnie Czesiek mogliby uratować. Wiadomo jak...
Ostatnio edytowane przez arti : 28.10.2010 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.10.2010, 13:14
Dla sraczkowatych jedynym ratunkiem na dziś dzień to jest trener średnio starszego pokolenia z zeszytem. Bo jak mawia klasyk, tu nie ma co trenować tu trzeba dzwonić...

A co do Amica (nie wiem jak się to odmienia Amici? ) Poznań niech biorą Bakero. Dobry trener, przyjedize z bratem. Sprowadzi wychowanków Barcelony i Sławek Peszko będzie miał z kim pi... grać.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.10.2010, 13:20
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
(...)
Wojciechowski to powinien nasze forum czytać. Darmowe ekspertyzy, dzięki którym zaoszczędziłby sporo swoich pieniędzy. Akurat o tym, że Smolarek czy Nowak (który ostatecznie chyba w Warszawie nie wylądował) nie są warci tych pieniędzy, pisałem ja i jeszcze mnóstwo innych osób.

Natomiast jestem mimo wszystko zaskoczony, bo mając Sobiecha i Smolarka powinni jednak więcej strzelać.

Co do Bakero w Poznaniu. Marzenia się czasem spełniają. Nie chciałem, by zwalniali Zielińskiego, ale wielbiciel jednorękich bandytów jest wyborem znacznie lepszym. Tak trzymać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.10.2010, 13:26
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Co do Bakero w Poznaniu. Marzenia się czasem spełniają. Nie chciałem, by zwalniali Zielińskiego, ale wielbiciel jednorękich bandytów jest wyborem znacznie lepszym. Tak trzymać.
Jak zmieniać to na lepsze. I tak robią, zmiana na lepsze dla nas
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2010, 13:31
Zastanawia mnie czemu zatrudnia się tak pochopnie trenerów, równie pochopnie jak się ich zwalnia. Przecież jest to przyznanie się do swojego błędu. Co kierowało władzami Sląska,że zatrudnili Lenczyka, nie mam pojęcie.

Zwolnili Tarasiewicza,bo widać było,że zespół pod jego wodza osiągnął maksimum. Mentalnie,taktycznie to były szczyty zarówno zespołu jak i trenera,dalej razem nie dadzą rady. Niemniej jego zwolnienie nie było tym samym co wywalenie Ulatowskiego. Tarasiewicz zbudował sobie zespół i krok po kroku wchodził do Ekstraklasy i tutaj swego czasu troszkę pomieszał. Dano mu czas, i on wg mnie z niego skorzystał znakomicie. Dla mnie jest to trener obiecujący,choć rzecz jasna muszący się jeszcze dużo szkolić. W każdym razie przyszłość przed nim. To zwolnienie mimo słabej gry Sląska uważałem za konieczność, coś trzeba było zmienić. Facet nic z nich więcej nie wyciśnie. Zrobił robotę,odszedł. Uważałem,że Sląsk wykazujący się niezłym podejściem do pracy trenera, tzn dali dużo czasu Tarasiewiczowi, także i tym razem znajda kogoś ciekawego kto zacznie budować coś równie dobrego. Kogoś z charyzma,warsztatem, wiedza. A tymczasem zatrudniono Lenczyka. Doprawdy nie wiem czego się po nim oczekuje?Co zaważyło,że zatrudniono akurat jego? Nędzna gra Cracovii pod jego wodza w zeszłym sezonie, czy może całkowity przypadek jaki uratował ich od spadku z ligi?Lenczyk nie gwarantuje niczego. W każdym razie nic nowego czego nie byłby w stanie zaoferować Śląskowi Tarasiewicz. Wg mnie podpisano Lenczyka na alibi. A weźmy kogoś wolnego i jakoś to będzie. A niestety trener czyni różnice. Gdyby ktoś siadł rzetelnie i zastanowił się nad ostatnimi latami pracy Lenczyka nie zatrudniliby faceta. Ot zwyczajnie jest słaby. Dobry trener bez wyników.

Inna sprawa ma się z Ulatowskim. Facet nigdy nie był dobrym trenerem,nawet średnim. Raczej media go forowały niż wyniki za nim przemawiały. N i rzecz jasna asystentura u Benka też zrobiła widać wrażenie.Także tutaj Filipiak wykazał się arogancją zatrudniając takiego faceta. Równie dobrze mógł zostawić Lenczyka na jedno by wyszło.

Jak widać, właściciele nie kierują się niczym merytorycznym przy zatrudnianiu trenerów. Później się dziwią,że zespoły w które walą kasę nie mają wyników. Nie mają bo kogo zatrudniają,że niby nagle mają mieć?Doprawdy dziwną logika. No i co teraz Filipiak podpisze Bakero i czego oczekuje?A może cnich Ulatowski idzie do Amiki a Zieliński do Parchów. Na jedno wyjdzie. O Bakero do Poznania. Niech będzie. Co to za zmiana w ogóle. To raczej zamiana, nazwisk a nie zmiana.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.10.2010 o godz. 13:34.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2010, 13:52
@ Marszałek
Ja mam odmienne zdanie od Twojego.

W GKS miał wyniki ani dobre ani złe jak na potencjał tej drużyny i rywali. Można było uważać go za młodego-zdolnego - jak niektórzy także u nas na forum+ liźnięcie zachodnich klimatów u Leo. U Pasów chyba nagrabił sobie na wejściu wywalając lub zgadzając się na wywalenie Barana i umniejszając rolę np. Pawlusińskiego. Grajkowie mieli go w d.. i mógł sobie potem robić co chciał - i tak był skreślony.

Tarasiewicz.. ja się bardzo ucieszę jak go zobaczę na ławie u naszych rywali.Śląsk - zero progresu od momentu wejścia do ligi, a dla mnie sporym szokiem (piszę to po raz któryś) było zobaczenie Go w Lidze+ extra. Facet miał kłopoty ze złożeniem ładnego zdania po polsku. To jak taki facet ma mieć wyniki. Ładnie ubrany z piłkarską przeszłością i to w zasadzie wszystkie jego atuty moim zdaniem.
Lenczyk... On jest taki jakiś... ekscentryczny. No ja bym w Wiśle nie chciał tego typu faceta na trenera.
Ostatnio edytowane przez arti : 28.10.2010 o godz. 13:55.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.10.2010, 15:27
Jak rozumiem, w niedzielę szanowni wyjazdowicze będę krzyczeć gromkie "dziękujemy" w kierunki Uli, za całą ciężką pracę jaką wykonał?
.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.10.2010, 15:36
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Jak rozumiem, w niedzielę szanowni wyjazdowicze będę krzyczeć gromkie "dziękujemy" w kierunki Uli, za całą ciężką pracę jaką wykonał?
Nie do końca,bo wszyscy chyba zdajemy sobie sprawę,że mógł więcej. Tym bardziej,że te 4 punkty naprawdę zaciemniają obraz jego pracy. Tym samym zadajmy sobie pytanie,co należy zrobić aby w przyszłości uniknąć tego typu zdarzeń jak te 4 punkty. Uważam,że można tego było uniknąć. To samo Skorża, naprawdę powinien się nas sobą zastanowić i przemyśleć swoje nieodpowiedzialne dziania,bo do czego to zmierza?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.10.2010 o godz. 15:38.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.10.2010, 15:49
Bakero podpisał umowę z Lechem (chyba przedstępną - tego nie wiem). Na pewno Lech skorzysta na tym, że nie będzie miał zbyt wielu kontuzji.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.10.2010, 15:51
Gdyby nie te 4 pkt to moze by Ulatowskiego zwolnili predzej a wiec musial, no musial te 4 pkt zdobyc. Chociaz moze gdyby tak przegrywal wszystkie kolejki do dzis to by go zostawili w celu srubowania rekordu. Wreszcie by Cracovia miala sie czym pochwalic
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
pete29
Member

Od: 11.2005

Stary 28.10.2010, 16:47
do Marszałek

Nie masz racji Tarasiewicz to bardzo marny trener. Jedyne co mu wyszło to wgledny sezon 08/09 w tym wiele meczów wygranych na "styku"
09/10 i początek obecnego to degrengolada. Facet nie ma pojecia o taktyce , zagłaskał grajków. Korzystał z tego że Solorz nie wymagał od niego wyników tylko sobie mieli grac spokojnie czekajac na budowę Galerii Handlowej . Doprowadziło to do tego , że Śląsk w chwili obecnej obok Cracovii jest głównym kandydatem do spadku.

A co do Ulatowskiego to nie deprecjonujmy jego osiagnięc w Bełchatowie. 2x 5 miejsce to było coś. Niestety miał pecha , ze trafił do Cracovii tj czarnej dziury która nawet dobrego piłkarza czy trenera zamienia w ostatnia łajzę. Mam nadzieję , że Ulatowski jeszcze pokaże , co potrafi. Kibicuje mu zwlaszcza po tym artykule o nim z Weszło , bedacego wg mnie czymś wyjatkowo obrzydliwym
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.10.2010, 17:48
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie te 4 pkt to moze by Ulatowskiego zwolnili predzej a wiec musial, no musial te 4 pkt zdobyc. Chociaz moze gdyby tak przegrywal wszystkie kolejki do dzis to by go zostawili w celu srubowania rekordu. Wreszcie by Cracovia miala sie czym pochwalic
Rekord był naprawdę blisko. Ale trzeba uczciwie powiedzieć - mecz z Arką spieprzył sędzia, a nie Ulatowski.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.10.2010, 18:42
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,85...o_w_Lechu.html

haha Bakero w Lechu
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.10.2010, 18:57
Ja bym sie nie smial, to moze byc strzal w 10.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.10.2010, 19:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Też mam wątpliwości, czy to rzeczywiście tak słaby trener za jakiego go wszyscy uważają.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 28.10.2010, 19:03
Bakero wcale slabych wynikow nie mial. Do tego dochodzi "syndrom nowej miotly" i moze to byc dobry ruch ze strony Lecha. Poczekamy zobaczymy. Sadze ze gorszy od specjalisty od wfu nie bedzie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.10.2010, 19:13
No to zajebiscie. Mecz z Amica to bedzie mecz w ktorym kopacze beda chcieli sie pokazac nowemu trenerowi, coprawda dalej ich bedzie prowadzil Zielinski ale pewnie juz oni beda sie chcieli podlizac Bakero. Nastepnie mecz z parchami ktorzy tez pewnie beda miec juz wtedy nowego trenera a wiec tez efekt "nowej miotly". Pozniej Legia tu juz chyba Skorza sobie zapewnil narazie spokoj ale gdyby ostatnio Legia sie nie przebudzila to byc moze gralibysmy 3 mecze pod rzad, dla nas bardzo wazne i prestizowe z zespolami gdzie zmieniani byli dopiero co trenerzy ;/
drozd:
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.10.2010, 19:21
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Równie dobrze może to być gwóźdź do trumny. Na dwoje babka wróżyła. Nowa miotła może zadziałać, ale nie musi.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 28.10.2010, 19:28
http://www.weszlo.com/news/5767

Oby wiecej tak zajebistych decyzji
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.10.2010, 19:30
Bakero dopiero po Wiśle
http://lechpoznan.net/news-7616.html

Cały czas zastanawia mnie jednak to czemu działacze patrzą tak krótkowzrocznie i nie wychodzą poza listę kilkunastu nazwisk trenerów.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 28.10.2010, 19:36
No generalnie walkower sie nalezal wiec zeby bylo wszystko zgodnie z prawem to go dali ale... czy w takim razie to jest ok ze liczy sie ze bramke zdobyl np Franek?

Cytat:
Cały czas zastanawia mnie jednak to czemu działacze patrzą tak krótkowzrocznie i nie wychodzą poza listę kilkunastu nazwisk trenerów.
Bo oni chyba lubia w tym bagnie tkwic. Przyszedlby do nas drugi Petrescu na ktorego by narzekali pilkarze i wywaliliby trenera a nie pilkarzy. To jest mysle taka nasza Polska glupota ktorej sie nie da wytepic ;/ Sprowadzamy szrot z zagranicy bo myslimy ze jak z zagranicy to na bank lepszy od Polaka. Jakie sa tego efekty? Gramy coraz slabiej w Europie. Zamiast zainwestowac w mlodych Polakow albo w naprawde dobrych pilkarzy z zagranicy to sprowadzamy odpady i co roku znowu wytrzeszcz oczu ze co sie dzieje, ze mialo byc tak pieknie a znowu dupa. Takie glupie polskie przyzwyczajenia... a moze po prostu w tym kraju nikomu sie nie chce budowac takiego w pelni profesjonalnego klubu? Po co sie trudzic skoro mozna brac Skorze, Bakero i Zielinskiego w systemie rotacyjnym i jakos tam sie bedzie zylo. Budowa profesjonalnego klubu bylaby trudna, moze zbyt trudna dla Polakow.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.10.2010 o godz. 19:41.
drozd:
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.10.2010, 19:45
Ciekawi mnie jedno - czym kierowali się działaczek Amiki przy wyborze trenera?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.10.2010, 19:48
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Też chcieli mieć zagranicznego. Taka moda teraz ...
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.10.2010, 19:49
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Maskaantem w Wiśle?

Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.10.2010, 20:00
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
http://www.weszlo.com/news/5767

Oby wiecej tak zajebistych decyzji
A co jest w tej decyzji zajebistego albo nie ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów