The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2010, 12:08
http://www.motors.ebay.com/ ;D
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.02.2010, 23:00
Panowie pytanie krotkie:

Wymienil mi znajomy filtr fazy cieklej i lotnej w instalce LPG
Filry nie sa oznaczone jako BRC (instalacja BRC SEQUENT 24)
Gwarancje jeszcze mam na instalke i teraz tak : na przegladzie jak
wypatrza te filtry to trace gwarancje ?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.02.2010, 00:35
Sprowadzał ktoś ostatnimi czasy autko z USA?Jakie są koszty tego przedsięwzięcia?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.02.2010, 00:56
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Panowie pytanie krotkie:

Wymienil mi znajomy filtr fazy cieklej i lotnej w instalce LPG
Filry nie sa oznaczone jako BRC (instalacja BRC SEQUENT 24)
Gwarancje jeszcze mam na instalke i teraz tak : na przegladzie jak
wypatrza te filtry to trace gwarancje ?
Pytasz o przeglad LPG czy przeglad rejestracyjny? Jesli przeglad LPG to niepotrzebnie to robiles bo wlasnie kontrola instalacji LPG polega na wymianie filtrow,sprawdzeniu szczelnosci i czasami "delikatnej" regulacji. Chcac nie chcac za pieczatke w gwarancji raczej bedziesz musial zaplacic.Jesli przeglad rejestracyjny to nic im do tego, masz miec tylko homologacje na zbiornik gazu.

Ma ktos znajomego w stacji kontroli pojazdow? Pilne,przeglad mi sie konczy w sobote a nikt nie chce podbic
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.02.2010, 14:48
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:53.

Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.02.2010, 23:21
Jaka może być przyczyna jak auto pali 7-8 litrów, a po miesiącu 12-13 ( mówie tutaj o lecie, nie uwzględniam zimy)
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.02.2010, 23:24
Więcej info, jakie auto, jaki przebieg, jaki silnik...
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.02.2010, 23:25
WislakWiDoK napisał(a):Wyświetl post
Jaka może być przyczyna jak auto pali 7-8 litrów, a po miesiącu 12-13 ( mówie tutaj o lecie, nie uwzględniam zimy)
jeżeli nie zmieniłeś samochodu na większy,to byc może masz dziurawy bak
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
d.j
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.02.2010, 23:25
Też bym się chętnie dowiedział bo spotkało mnie coś podobnego...
W moim wypadku Opel Astra rok 96 silnik 1,4 8V 176 tys przebiegu
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Stary 19.02.2010, 23:41
Fiat Uno 1.4, rocznik 95, przebiek 80 tys.

Auto tak naprawde stało w garażu, zacząłem jezdzic wiecej w marcu tamtego roku, a zaczął pić wiecej około września.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 20.02.2010, 01:12

Auto tak naprawde stało w garażu, zacząłem jezdzic wiecej w marcu tamtego roku, a zaczął pić wiecej około września.
ale muszą być jeszcze inne objawy.może ma wysokie obroty?,może są gdzieś nieszczelności w układzie paliwowym?nie widzisz jakichś wycieków,plam pod samochodem?może trzeba wymienic filtr powietrza (chociaż sam filtr nie tłumaczy aż takiego wzrostu zuzycia paliwa).wydaje mi się,że i tak najlepiej jest podjechać do dobrego warsztatu.na forum to w większości będzie gdybanie.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Od: 02.2004

Stary 20.02.2010, 10:26

Padnieta sonda lambda, padniety czujnik temperatury silnika, padneity przeplywomierz... Powodow moze byc wiele. Muszisz sobie zrobic diagnostyke, bez tego ani rusz.

Zola napisał(a):Wyświetl post
Ile l (ok) na 100km pali Fiat Punto II 1.2 ?
Mi grande punto przy jezdzeniu jedynie po autostradzie w okolicach predkosci maksymalnej oraz jezdzie po gorach (taka mam trase od pracy) pali ok. 10-11l/100km. Oczywiscie bez problemu po ubraniu kapelusza mozna zejsc do wartosci ok. 5-6l/100km.
**********************Open Minds Will Dominate**********************
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Stary 20.02.2010, 10:36
A może ktoś polecić jakiś warsztat w okolicach Bronowic/Azorów ?
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 03.03.2010, 16:23
Witam, punto 1.1 (98r.) strasznie mi strzela na gazie. Strzela do tego stopnia ze juz mi rozje*alo zatrzaski z obudowy filtra powietrza. Strzela tylko jak jest ciepły i na niskich obrotach. Wymieniłem mu już kable i świece. Kable NGK, świece też. Strzela dalej. Jakieś rady co z tym zrobić?
Odpowiedz cytując
Dziku
Dum Spiro Spero

Stary 03.03.2010, 16:29
jesli mial ktos golfa 1.6 101km to niech sie odezwie na priv

Śląska Pozdrawiamy! Lechie Pozdrawiamy! Unie Pozdrawiamy!

"Mógłbym napisać o nich referat i jest to bez wątpienia najlepsza publiczność na świecie. Ciągle brzmi w moich uszach – jazda, jazda, jazda, Biała Gwiazda!"E.Omanic
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.03.2010, 16:38
TSman napisał(a):Wyświetl post
Witam, punto 1.1 (98r.) strasznie mi strzela na gazie. Strzela do tego stopnia ze juz mi rozje*alo zatrzaski z obudowy filtra powietrza. Strzela tylko jak jest ciepły i na niskich obrotach. Wymieniłem mu już kable i świece. Kable NGK, świece też. Strzela dalej. Jakieś rady co z tym zrobić?
może to wina cewki jak wymieniłes kable i swiece
jeśli chcesz sprawdzić czy to wina zapłonu to bardzo proste. bierzesz świece jedno elektrodową zmniejszasz przerwę bardzo drastycznie do 0,6 pakujesz do autka i w drogę. jeśli strzela mniej to kwestia zapłonów. po za tym w kazdym samochodzie sprawa strzelania jest bardzo indywidualna. generalizując albo zapłon albo biedna mieszanka. a temat jest obszerny ,chyba musisz udac sie do gazownika
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 03.03.2010, 16:56
po ile te cewki chodzą i ile wymiana tak na oko?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.03.2010, 12:36
Renowacja felg stalowych - Kraków i okolice

Ktoś zna jakiś warsztat - bo znalazłem dwa gdzie chcą więcej za piaskowanie i malowanie niż nowa kosztuje
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.03.2010, 15:49
Panowie i Panie poszukuje skrzynie biegow automat Volvo V70 2002 silnik 2006 2,5 TD jesli ktoś z Was posiada lub też wie gdzie takie cacuszko nabyc będę wdzięczny
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.03.2010, 15:31
ja mam takie pytanko. Mam w swoim autku felgi 16', które dostałem z salonu. Zastanawiam się nad kupnem 17'. Moje pytanie czy to dobry wybór na polskie drogi?

Pzdr
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 26.03.2010, 16:54
Wielkość felg nie ma aż takiego znaczenia - najważniejsza szerokość opon

powyżej 205 zaczyna się latanie po koleinach po bokach - przy oponach 17-tkach wielce prawdopodobne że takie oponki będziesz zakładał

przy 225 już jest prawdziwy taniec z gwiazdami jak miałem okazję się przejechać
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.03.2010, 21:33
Gdzie w Krakowie lub okolicach można kupić regenerowaną skrzynię biegów do seicento?
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Stary 30.03.2010, 17:56
KoPer napisał(a):Wyświetl post
ja mam takie pytanko. Mam w swoim autku felgi 16', które dostałem z salonu. Zastanawiam się nad kupnem 17'. Moje pytanie czy to dobry wybór na polskie drogi?

Pzdr
Ja nie mam problemu z 17" i polskimi drogami chociaz przyznaje, ze troche bardziej trzeba uwazac. Przy oponie 225/45 jeszcze sie daje rade. Bierz pod uwage rowniez to, ze opony R17 sa znacznie drozsze niz R16, szczegolnie przy niskich profilach. Pewnie lepiej kupic dobra opone w rozmiarze R16 zamiast jej chinskiego odpowiednika cenowego w rozmiarze R17 - no chyba, ze cena opony nie gra dla Ciebie roli.

Wielkość felg nie ma aż takiego znaczenia - najważniejsza szerokość opon

powyżej 205 zaczyna się latanie po koleinach po bokach - przy oponach 17-tkach wielce prawdopodobne że takie oponki będziesz zakładał

przy 225 już jest prawdziwy taniec z gwiazdami jak miałem okazję się przejechać
Nie dramatyzowalbym, duzo gorzej mi sie jezdzi na zimowkach, ktore mam 205 niz na letnich 225. Chociaz moze to byc bardziej wynik wyzszego profilu opony niz szerokosci. Generalnie nie zauwazylem jakiegos dramatu, a opona na gladkim asfalcie trzyma sie lepiej niz 215 jaka mialem poprzednio.
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.03.2010, 18:21

Pzdr
w autku zależy czym się wozisz. 17 w malczaku ciężko będzie, a w hummerze zginą. rozstaw osi auta itp. ma wpływ na to
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.03.2010, 18:35
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do "Amerykańców" znacie jakieś strony amerykańskie w stylu polskiego "motoallegro" albo "otomoto" ?Myśle nad sprowadzeniem autka z USA
Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne ale nie polecam Ci wogóle tego robić. Po pierwsze, samochód który przepłynął ocean będzie rdzewiał zdecydowanie szybciej. Nagminnie się zdarza że samochód "po drzwi" stoi w morskiej, żrącej wodzie. Po drugie, podczas sztormu auta zamknięte w kontenerach łatwo ulegają uszkodzeniom. Po trzecie, o uszkodzenia nie trudno też podczas za i wyładunku. Po czwarte, nawet z pozoru identyczne auto amerykanskie jak europejskie (np. Ford Focus) może mieć niektóre podzespoły o h*j szersze, nie mówiąc że nie zrobisz diagnostyki takiego auta w ASO danej marki. Po piąte, musisz dostosować oświetlenie auta do wymogów europejskich: światła mijania muszą być asymetryczne, kierunkowskazy pomarańczowe i musi być światło przeciwmgielne tylne. Przerabiałem ten temat raz (Ford Festiva) i więcej przerabiać go nie będę.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 30.03.2010, 22:16
DYRU napisał(a):Wyświetl post
w autku zależy czym się wozisz. 17 w malczaku ciężko będzie, a w hummerze zginą. rozstaw osi auta itp. ma wpływ na to

Nowy Lancer Sportback. Więc jeśli chodzi o stylistykę to 17 by tam chyba najlepiej pasowały.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 30.03.2010, 22:34
eee To jak ktoś kupuje nowego Sportback'a to na pewno nie będzie wybrzydzał że dobra 17' tka kosztuje 550 zł za sztukę
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.03.2010, 23:56
Nowy Lancer Sportback. Więc jeśli chodzi o stylistykę to 17 by tam chyba najlepiej pasowały.
EEEE tam na 18 z fabryki wyjeżdżały to znaczy że jest odpowiednie! 17 to pół środek a te nie są wskazane, ale pamiętaj że taka 18 to już dużo więcej uwagi trzeba zwracać na ulice i czasem slalom ostry wychodzi.

Ja miałem 16 195/45 i niestety dziury je pokonały, ale prowadzenie na równej drodze to przyjemność, im niższy profil tym przyjemniej. Ale stresów więcej.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Soul_reaper
Junior Member

Stary 31.03.2010, 21:56
W 18" pakowalbym sie jedynie, jesli wielkosc hamulca nie pozwalalaby na uzycie kol 17" ale to sportback nie evo, wiec raczej probvlemu nie ma

Co do opon to z wlasnego dowiadczenia polecam Potenze RE070 (w Polsce do dostania jedynie w rozmiarze 225/45R17). Pieknie sie trzyma drogi jak sie ja troszke dogrzeje ;-)
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.04.2010, 21:43
Gdzie w okolicach Prądnika Białego można niedrogo wymienić opony na letnie i ile taka przyjemność kosztuje?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów