The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2011, 10:45
Jakbyście mogli polecić jakiś tani nocleg w Krakowie dla 2óch osób, najlepiej w okolicach muzeum lotnictwa polskiego (z okazji Coke'a) to byłbym bardzo wdzięczny : )
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.06.2011, 10:51
Poleciłby mi ktoś miejsce na niedaleki weekendowy wypadzik dla 2 osób ? może być coś z aqua, może Białka, Bukowina, Tatralandia ? Macie może jakąś kwaterę sprawdzoną ? Byłoby super, dzięki wielkie z góry.
Odpowiedz cytując
Haidar
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.06.2011, 14:53
Kto może polecić jakiś przyjemny, wypróbowany nocleg nad morzem? ? Chodzi mi o coś w miarę blisko morza ( powiedzmy do 700 m ), cena tak do 50 zł za osobę. Najlepiej w miejscowościach typu Łeba, Mielno, Kołobrzeg, Władysławowo.

Pozdro
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.06.2011, 17:08
Jechał ktoś ostatnio autokarem z Krakowa do Gdańska? Jaki jest koszt biletu studenckiego?
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 26.06.2011, 21:36
Pytanie do tych, którzy byli na Ukrainie - jaką ilość gotówki wziąć, by przeżyć tam godnie 14 dni? Tam=Charków. Jedzenie/noclegi mam zapewnione, więc chodzi mi tu typowo o jakieś bonusy typu wizyta w knajpie, jakieś zakupy typu czekoladka, flaszka etc. Najlepiej wziąć dolary hamerykańskie - to już słyszałem.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 26.06.2011, 23:42
M89 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do tych, którzy byli na Ukrainie - jaką ilość gotówki wziąć, by przeżyć tam godnie 14 dni? Tam=Charków. Jedzenie/noclegi mam zapewnione, więc chodzi mi tu typowo o jakieś bonusy typu wizyta w knajpie, jakieś zakupy typu czekoladka, flaszka etc. Najlepiej wziąć dolary hamerykańskie - to już słyszałem.
Tak, weź dolce. Powiem Ci, że ja przez tydzień wyżyłem za 700 hrywien, czyli de facto niespełna 100 dolarów.
Browarki w knajpach tak po 10-15hr, driny trochę droższe, flaszka w sklepach około 20-30hr, wina tak samo, polecam wino o nazwie Tamjanka (na etykiecie są winogrona i napis prędzej wygląda po naszemu jak Tamhrka) - dokładnie to: http://www.zolotaja-amfora.ua/images...s/tamjanka.jpg, kosztuje niespełna 20hr, czyli - wyższa półka . Ogólnie - nie przeliczaj, bo to dość przerażające z pozoru, jak nic nie kupujesz w sumie, a wydajesz 100-120 hrywien... Dość drogie jak na tamtejsze warunki są soki, chipsy, takie zapychacze. Paczka zwykłych chipsów wychodzi podobnie jak w Polsce, ale na ukraińskie wygląda to bardzo drogo. Tak samo jakiś nektar czy napój - około 10hr. Papierosy tanie jeśli Cię to interesuje - LM, Camel i inne "topowe" (nie znam sie bo nie pale) po 8-10hr..
Polecam pyszne krówki ukraińskie, są w takich "łaciatych" papierkach, najczęściej na wagę, jest namalowana na nich podobizna krowy no i mają kolor albo taki żółtawo-biały albo ciemnobrązowo-biały - rewelacja, bodajże 45hr/kg.

Ceny są podane ze Lwowa i ze dalekowschodniej Ukrainy, nie wiem, jak wygląda Charków.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.06.2011, 23:59
Byłem w Kijowie dosyć długo i ceny są nieco wyższe - wiadomo stolica, ale skoro za nieco ponad 300 dolców żyłem jak król więc w Charkowie za taką kwotę to Cię będą nosić na rękach

Haidar napisał(a):Wyświetl post
Kto może polecić jakiś przyjemny, wypróbowany nocleg nad morzem? ? Chodzi mi o coś w miarę blisko morza ( powiedzmy do 700 m ), cena tak do 50 zł za osobę. Najlepiej w miejscowościach typu Łeba, Mielno, Kołobrzeg, Władysławowo.

Pozdro

Jastarnia chłopie Jastarnia. Jeśli chcesz jechać w ciemno i tam dopiero załatwiać nocleg to polecam na ulicy Portowej zaraz za takim niezłych małym hotelem, na przeciwko smażalnia ryb. Kwatery prywatne prowadzone są przez taką rezolutną kobietę. Uczciwa cena bo 40 za nocleg w tamtym roku, w pokoju tv, lodówka.
Ostatnio edytowane przez tomo : 27.06.2011 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.06.2011, 00:41
Orientuje się ktoś kto bywał na Chorwacji, a konkretnie na wyspie Murter co jest ciekawego w okolicy ? Są jakieś kluby, dyskoteki itp ? Albo gdzieś niedaleko ?
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 27.06.2011, 07:48
Dzięki wszystkim za pomoc, ja też w takim razie się czymś przysłużę

Billy napisał(a):Wyświetl post
Orientuje się ktoś kto bywał na Chorwacji, a konkretnie na wyspie Murter co jest ciekawego w okolicy ? Są jakieś kluby, dyskoteki itp ? Albo gdzieś niedaleko ?
Byłem na Murterze 9 lat temu, bardzo sympatyczne miejsce i jednocześnie dobra baza wypadowa do zwiedzania. Obowiązkowo wycieczka na wyspy Kornati (całodniowa statkiem), można też jechać do Trogiru (trochę dalej, ale piękne miejsce). Jedna super plaża (od strony pełnego morza, nazywa się chyba Slanica) - jak na Chorwację Top10, nawet jest na niej trochę piasku. Od drugiej strony miasta plaża betonowa, więc tu już troszkę gorzej. Co do dyskotek, to 9 lat temu nie było tam tego za wiele. Raczej była to spokojna wioska rybacko - turystyczna, z tym że nie totalna dziura - było kilka restauracji, pubów, w tym najlepsza pizzeria w jakiej byłem kiedykolwiek. Najbliższa imprezownia chyba w Vodicach Z atrakcji, to można też było iść do miejscowości obok (Betina) na mecze piłki wodnej przy sztucznym świetle - fajna sprawa, a miejscowi traktują ten sport na prawdę serio... nawet torcidę mieli za bramką. Miejsce na pewno fajne na wczasy, aczkolwiek nie najlepsze w Chorwacji

Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 27.06.2011, 08:11
M89 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki wszystkim za pomoc, ja też w takim razie się czymś przysłużę

Byłem na Murterze 9 lat temu, bardzo sympatyczne miejsce i jednocześnie dobra baza wypadowa do zwiedzania. Obowiązkowo wycieczka na wyspy Kornati (całodniowa statkiem), można też jechać do Trogiru (trochę dalej, ale piękne miejsce). Jedna super plaża (od strony pełnego morza, nazywa się chyba Slanica) - jak na Chorwację Top10, nawet jest na niej trochę piasku. Od drugiej strony miasta plaża betonowa, więc tu już troszkę gorzej. Co do dyskotek, to 9 lat temu nie było tam tego za wiele. Raczej była to spokojna wioska rybacko - turystyczna, z tym że nie totalna dziura - było kilka restauracji, pubów, w tym najlepsza pizzeria w jakiej byłem kiedykolwiek. Najbliższa imprezownia chyba w Vodicach Z atrakcji, to można też było iść do miejscowości obok (Betina) na mecze piłki wodnej przy sztucznym świetle - fajna sprawa, a miejscowi traktują ten sport na prawdę serio... nawet torcidę mieli za bramką. Miejsce na pewno fajne na wczasy, aczkolwiek nie najlepsze w Chorwacji
Bardzo Ci dziękuję
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Stary 27.06.2011, 09:56
'nema problema' Jakby ktoś miał jeszcze jakieś pytania odnośnie Chorwacji, to zapraszam na priv.

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 28.06.2011, 21:19
Był ktoś w Teplicach lub zna i może polecić tam jakis nocleg?
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 01.07.2011, 11:43
Ktoś poleci jakiś w miarę tani nocleg w czeskiej Pradze ?

Dzięki spartan!
Ostatnio edytowane przez tomo : 02.07.2011 o godz. 09:54.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.07.2011, 20:11
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Był ktoś w Teplicach lub zna i może polecić tam jakis nocleg?
Polecam serwis "hotely.cz" gdy jadę do Czech zwykle korzystam z ich oferty ale najczęściej do przeglądania ogłoszeń. Gdy już wybierzesz miejsce niekiedy lepiej jest samemu skontaktować się z ogłoszeniodawcą bo można ponegocjować cenę. Jesli jesteś zdecydowana z jakiś powodów na Teplice to powinny Ci się podobać (spytaj Tomka Jirsaka powie to samo) ale jeśli chcesz zobaczyć naprawdę piękne uzdrowisko to całym sercem zachęcam odwiedzić Karlove Vary.

http://www.hotely.cz/search/string/?q=teplice

...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ktoś poleci jakiś w miarę tani nocleg w czeskiej Pradze ?
Dla Ciebie ta sama stronka. I kilka uwag. Jeżeli jedziesz autem raczej unikaj ścisłego centrum Praga 1 albo Praga 2 i 3. Obowiązują strefy parkowania i nie ma zmiłuj - albo mandat albo szukanie auta na parkingu policyjnym. Miejscówki w centrum są też zwykle sporo droższe a komunikacja jest wyśmienita. Jeśli będziesz mieć nocleg blisko jakiejkolwiek linii metra będziesz zadowolony. Oczywiście zachowaj granice rozsądku i nie wybieraj ofert na peryferiach miasta.

http://www.hotely.cz/praha/?pf=100&p...t-h=100&pf-h=0

Jeśli będziecie wybierać noclegi to patrzcie dokładnie na terminy. Ceny w weekendy i dni kiedy jest wielu turystów mogą się różnić dwu a nawet trzykrotnie od pozostałych. Tak np było w długi majowy weekend kiedy byłem w Karlovych Varach.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
boczek
Banita

Od: 06.2011

Stary 05.07.2011, 01:17
1) Tani hostel w Amsterdamie by ktoś polecił ?
Tzn nawet pod Amsterdamem, bo pewnie jest tak, że lepiej się kalkuluje nocleg poza stolica + dojazd do niej, niż posiadanie drogiego lokum w centrum.

Także jakby ktoś polecił mi tani, a nawet b. tani hostel byłbym bardzo wdzięczny !!!

2) Wiadomo że im bardziej na zachód od naszej zachodniej granicy tym drożej, ale jak przykładowe ceny w Belgii czy Holandii za bochenek chleba, butelkę wody, czy jakiś tani obiad ?

Czy jest tak drogo jak w Norwegii że nawet można z własnymi konserwami jechać, czy bez zbytniej przesady ?

Dziękuje bardzo za odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 07.07.2011, 10:49
Może przyda się komuś, kto wybiera się np. nad polskie morze. Można na własne oczy zobaczyć, co w danym miejscu słychać w pogodzie. http://oognet.pl/content/details/779 http://oognet.pl/content/details/721
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
Prednet
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 07.07.2011, 14:25
Nie orientuje się ktoś ile można przywieźć alkocholu z poza UE? Będę wracał z Grecji przez Macedonie i Serbie i nie wiem ile mogę kupić sobie Uozo (ma 40proc.)?
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 07.07.2011, 14:37
1 litr możesz wwieźć.

Najbardziej czepliwy naród Szwajcarów miał problem jak ktoś miał powyżej dwóch butli litrowych na głowę (mowa o jeździe autokarem z Włoch, a dokładnie Livigno gdzie spirol po 5,5 ojro za litr)
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Stary 07.07.2011, 15:37
Hahaha a propos przypomina mi się pewna historia kiedy to mój bardzo dobry kolega przywoził z Grecji 7 litrowy baniak tego uzo. Siedział na nim na końcu autobusu myśląc że serb się nie połapie. Podszedł tylko i machnął ręką ten cały celnik, mówiąc tylko że pił z pewnym Polakiem i wie że muszą dużo pić
Odpowiedz cytując
Prednet
Junior Member

Od: 06.2003

Stary 08.07.2011, 06:01
alterego napisał(a):Wyświetl post
1 litr możesz wwieźć.

Najbardziej czepliwy naród Szwajcarów miał problem jak ktoś miał powyżej dwóch butli litrowych na głowę (mowa o jeździe autokarem z Włoch, a dokładnie Livigno gdzie spirol po 5,5 ojro za litr)
Dzięki za szybka odpowiedz Myśle ze uda mi się zmieścić w limicie o ile nie ma znaczenia wiek bo mam zamiar wziąć tez na dziecko...
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 08.07.2011, 17:03
spartan napisał(a):Wyświetl post
Polecam serwis "hotely.cz" gdy jadę do Czech zwykle korzystam z ich oferty ale najczęściej do przeglądania ogłoszeń. Gdy już wybierzesz miejsce niekiedy lepiej jest samemu skontaktować się z ogłoszeniodawcą bo można ponegocjować cenę. Jesli jesteś zdecydowana z jakiś powodów na Teplice to powinny Ci się podobać (spytaj Tomka Jirsaka powie to samo) ale jeśli chcesz zobaczyć naprawdę piękne uzdrowisko to całym sercem zachęcam odwiedzić Karlove Vary.

http://www.hotely.cz/search/string/?q=teplice
Dzięki wielkie!
No mnie Teplice konkretnie interesują, bo nie ciągna mnie tam względy wypoczynkowe a sportowe
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 09.07.2011, 19:04
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Dzięki wielkie!
No mnie Teplice konkretnie interesują, bo nie ciągna mnie tam względy wypoczynkowe a sportowe
Futsalowa Balticflora Teplice jest cienka ja A.S. Pniewy Mówię Ci, lepiej jedź do Varów
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 09.07.2011, 19:55
cholera, też bym pojechała...
był ktoś z Was w Portugalii? Jak tam się tanio dostać?
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 15.07.2011, 00:37
Był ktoś w Holandii? a konkretniej w okolicy Venlo? Jest coś ciekawego do zobaczenia?
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.07.2011, 13:35
poleci ktoś tanie noclegi na 3 do 5 dni nad jeziorem Rożnowskim albo nad Czorsztynem
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.07.2011, 14:31
ma ktoś coś godnego polecenia w Splicie i okolicach?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.07.2011, 19:37
Pytanie o Czechy.
Jak lepiej kupować korony? Jeszcze w Polsce, czy już poza granicą?
Bo z ukraińskiego doświadczenia wiem, że lepiej kupować np. we Lwowie niż w Krakowie
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 20.07.2011, 20:02
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Pytanie o Czechy.
Jak lepiej kupować korony? Jeszcze w Polsce, czy już poza granicą?
Bo z ukraińskiego doświadczenia wiem, że lepiej kupować np. we Lwowie niż w Krakowie
Zdecydowanie odradzam wymieniać złotówki w czeskich kantorach ponieważ w większości wypadków należy do tego doliczyć podatek (poplatek) i nawet jeżeli widnieje napis 0% to nie wierz w te zapewnienia. Podatek wtedy często bywa ukryty w przeliczniku. Jeśli nie masz kasy to wypłać ją po prostu w bankomacie po normalnym uśrednionym przeliczniku bankowym (zwykle jest on nawet korzystniejszy niż w krakowskich kantorach). Generalnie ja korony kupuję w kantorze na Sławkowskiej (koło Pubu u Kacpra) ale tylko w niezbędnej wielkości do codziennych drobnych wydatków. Sprawy typu większe zakupy, tankowanie itp obsługuję kartą. Natomiast staraj się kartą nie płacić w restauracjach - zwłaszcza w Pradze - nikt tak nie stara się zrobić w ch...turystów jak tamtejsi kelnerzy. No, może poza taksówkarzami bo to już prawdziwi wirtuozi oszustwa, kursy mogą kosztować nawet 1000% więcej niż powinny.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 20.07.2011, 20:08
spartan napisał(a):Wyświetl post
Zdecydowanie odradzam wymieniać złotówki w czeskich kantorach ponieważ w większości wypadków należy do tego doliczyć podatek (poplatek) i nawet jeżeli widnieje napis 0% to nie wierz w te zapewnienia. Podatek wtedy często bywa ukryty w przeliczniku. Jeśli nie masz kasy to wypłać ją po prostu w bankomacie po normalnym uśrednionym przeliczniku bankowym (zwykle jest on nawet korzystniejszy niż w krakowskich kantorach). Generalnie ja korony kupuję w kantorze na Sławkowskiej (koło Pubu u Kacpra) ale tylko w niezbędnej wielkości do codziennych drobnych wydatków. Sprawy typu większe zakupy, tankowanie itp obsługuję kartą. Natomiast staraj się kartą nie płacić w restauracjach - zwłaszcza w Pradze - nikt tak nie stara się zrobić w ch...turystów jak tamtejsi kelnerzy. No, może poza taksówkarzami bo to już prawdziwi wirtuozi oszustwa, kursy mogą kosztować nawet 1000% więcej niż powinny.
Dzięki za wskazówki. W takim razie zakupię gdzieś w Krakowie, aby mieć święty spokój.

Jak się plasują Czechy cenowo? Mowa choćby o czeskim Cieszynie, chodzi mi jak wiadomo o browar (zarówno w sklepach jak i knajpach), jak i o inne artykuły podstawowe, ceny obiadów w restauracjach, co polecacie zjeść, jaki browarek poza Budweiserem i Urquellem wypić?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów