The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2024, 11:56
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Za Michniewicza z tą samą Holandią zremisowaliśmy.
Faktycznie z tą samą? I na jakimś ważnym turnieju?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 17.06.2024, 12:10
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Faktycznie z tą samą? I na jakimś ważnym turnieju?
Z porównywalną. Składami na pewno. No i na wyjeździe.

Ale to nie o tym. Dajcie już spokój z tym dopatrywaniem się nie wiadomo czego w honorowych porażkach. Pełno takich mamy w ostatnich latach. Ręki (żadnego) trenera specjalnie w tym nie widać.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.06.2024, 12:35
Austria obecnie to zespół znacznie lepszy od Holendrów. Moim zdaniem to był najłatwiejszy mecz dla nas na ME
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 12:38
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Z porównywalną. Składami na pewno. No i na wyjeździe.

Ale to nie o tym. Dajcie już spokój z tym dopatrywaniem się nie wiadomo czego w honorowych porażkach. Pełno takich mamy w ostatnich latach. Ręki (żadnego) trenera specjalnie w tym nie widać.
Tak czy owak, w tym meczu jednak przez długi czas graliśmy piłką, a nie tylko staliśmy na własnej połowie oczekując zmiłowania. Jest progres.

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.06.2024, 12:48
35% posiadania to granie pilka?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 13:04
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
35% posiadania to granie pilka?
Posiadanie jest nieistotne.
W momencie 35% posiadania ta drużyna wymieniała podania i to do przodu, zawodnicy usiłowali znaleźć wolną przestrzeń, zdobywać teren dryblingiem.
Natomiast spora część posiadania przez Holendrów to była mało skuteczna próba wyjścia spod pressingu polskiej drużyny na własnej połowie, czyli podania między obrońcami. Oczywiście, jak już przeszli przez połowę grali bardziej zdecydowanie.

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 17.06.2024, 13:49
Inne mecze ogladalismy

Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 17.06.2024 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 14:04
Te same oglądaliśmy

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.06.2024, 14:29
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Inne mecze ogladalismy

Takie statystyki pokazują dokładnie co widzieliśmy na boisku, ale tu jest po prostu miazga(nawet 3x więcej groźnych zagrań).
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 17.06.2024, 15:04
Być może mecz z Holandią nie był najlepszym meczem Probierzowym, ale w mojej opinii coś w grze (atmosferze też, ale to problem obok) drgnęło na plus. Efektem tego była passa bez porażek, nawet jeśli fartowna.

Jak na mecz turniejowy, z lepszą drużyną, w osłabionym składzie, nie było źle, choć tak, mogło być lepiej. Ja po prostu nie miałem dużych oczekiwań.

Drużyn Michniewicza i Santosa nie dało się oglądać i lubić.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 18:05
Przecież mi o to chodzi, że nawet w tych 35% posiadania piłki graliśmy coś zamiast wymieniać piłki między obrońcami.
Holendrzy mieli dwukrotnie wyższe posiadanie więc normalne, że wymienili więcej podań i statystyki ogólnie wyższe.

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2024, 19:44
Nie wiem czy ktoś tu liczył na wygraną z Holendrami. Mi się kadra nasza podobała bo wstydu nie było. Np. z Arabią wygraliśmy na MŚ ale mecz to było lagowanie, kopanina. Tu mimo porażki nie ma wstydu i nie jesteśmy drużyną, która gra najgorzej na turnieju.
Niestety takie jest nasze miejsce w szeregu, ze z top 15 a szczególnie z top 10 wygrać to jest bardziej sferze marzeń i przypadku.
Dlatego ja jestem zadowolony bo od dawna mecze kadry męczyły tak jak mecze Wisły. W końcu grają w piłkę, starają się i póki co tyle wystarczy.

I kolejna wskazówka dla Zaskrońców, markusów i spółki, że nie trzeba kwadratowych jaj wyszukiwać, tylko brać proste i oczywiste rozwiązania... Nie Hiszpan nie Portugalczyk na trenera, tylko nasza rodzima PMS i daje radę niż ci wszyscy magicy z zagranicy, którzy chuja ogarniaja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 17.06.2024, 20:15
Ja bym poczekał z ewentualnymi pochwałami do końca trzeciego meczu bo te kolejne 2 mecze mogą się różnie potoczyć i czy jeśli np. skończy się trzema porażkami to czy będą powody do pochwał?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.06.2024, 20:22
Za sam fakt, że Probierz nie okazał się miekką fają i zagrał środkiem Szymański/Urbański/Zieliński - tak.

To co powiedział Szczesny po meczu: dawno nie było trenera, który by im wprost powiedział, że potrafią grać albo chociaż mogą spróbować. Lepsze to, niż proszenie się Messiego, żeby już nie strzelał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 20:41
Wolę jak grają w turnieju 4 mecze niż 3 nawet gdy wychodzimy z grupy m.in. dzięki litości Argentyńczyków.
No ale wcześniej zdobyliśmy 4 punkty.
Podsumujemy pewnie za 8 dni bo Austria się jak dotąd dobrze dzisiaj pokazuje.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 17.06.2024, 20:46
Ale co tak na prawdę jest ważniejsze? Wyjście z grupy po brzydkiej grze i odpadnięcie w kolejnym meczu czy nawet przegranie wszystkiego w grupie ale walka, równa gra, porażki powiedzmy pechowe?

Jeśli grając piach ale na farcie wygrywając i tak nie dojdziemy do półfinału to ja już wolę ciekawe 3 zamiast 4 meczów. Bo wtedy chociaż są emocje i jest na co popatrzeć. A to o to chodzi też w sporcie.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 17.06.2024, 20:54
Budowanie druzyny. Wyobrazam sobie, ze za chwile na kazdej pozycji mamy takich Urbanskich, Zalewskich. Oni sie beda pojawiac i musza wchodzic do druzyny, ktora gra w pilke nozna, a nie uprawia antyfutbol. Wtedy dokladajac na kazdej pozycji, systematycznie, zawodnika lepszego niz dotychczas mozna zaczac z taka Holandia remisowac, a w przyszlosci wygrywac.

Ale grajac antyfutbol, to nie sadze ze uda nam sie tych mlodych chlopakow, majacych perspektywy gry w lepszych kadrach, do reprezentowania Polski. Sam bym nie chcial udawac pilkarza i ograniczac sie do przeszkadzania.

Mysle, ze dla nas to jest najwazniejsze. Taki poziom jak zaprezentowalismy z Holandia jest zupelnie wystarczajacy zeby na kazda impreze sie kwalifikowac. A czy bedzie sie udawalo cos wiecej osiagac to juz kwestia dyspozycji turnieju i tego co napisalem wczesniej - czy beda sie pojawiac kolejni Urbanscy, Zalewscy.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 17.06.2024, 20:58
Może pozostańmy na razie przy swoich zdaniach i poczekajmy co się wydarzy w pt i wtorek.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2024, 21:27
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Budowanie druzyny. Wyobrazam sobie, ze za chwile na kazdej pozycji mamy takich Urbanskich, Zalewskich. Oni sie beda pojawiac i musza wchodzic do druzyny, ktora gra w pilke nozna, a nie uprawia antyfutbol. Wtedy dokladajac na kazdej pozycji, systematycznie, zawodnika lepszego niz dotychczas mozna zaczac z taka Holandia remisowac, a w przyszlosci wygrywac.

Ale grajac antyfutbol, to nie sadze ze uda nam sie tych mlodych chlopakow, majacych perspektywy gry w lepszych kadrach, do reprezentowania Polski. Sam bym nie chcial udawac pilkarza i ograniczac sie do przeszkadzania.

Mysle, ze dla nas to jest najwazniejsze. Taki poziom jak zaprezentowalismy z Holandia jest zupelnie wystarczajacy zeby na kazda impreze sie kwalifikowac. A czy bedzie sie udawalo cos wiecej osiagac to juz kwestia dyspozycji turnieju i tego co napisalem wczesniej - czy beda sie pojawiac kolejni Urbanscy, Zalewscy.
Plus musi być trener, który taką postawę będzie promował, a nie powoływał przeszkadzaczy i tłumaczył, że na grę w piłkę z Holandią nie możemy sobie pozwolić.

To samo jest na poziomie ligowym, albo będzie promowana gra w piłkę i młodzi będą się jej uczyć, albo przeszkadzanie, a wtedy będą się uczyć przeszkadzać, a jak dostaną piłkę to zgłupieją.

Probierz mnie zaskoczył składem, jak jeszcze zostawi Lewego na ławie z Austrią to już całkiem zaplusuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 18.06.2024, 03:43
Rumunia i Słowacja pokazały wczoraj, jak wykorzystuje się swój słaby potencjał(który jest x razy gorszy od naszego)... przecież po takich spotkaniach na wielkiej imprezie to trener naszej kadry miałby pomnik. Upadła też narracja o dobrej i honorowej porażce z Holendrami, jak również "argument": "Że się nie da" .

Z Austriá na pewno stracimy gola, bo zawsze kiedy gramy na trzech srodkowych stoperow, to mamy powazne problemy... tutaj jak ktos sie bawi w zaklady, jest to pewniaczek. Jeszcze jak zobacze Bednarka i Salamona...
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 18.06.2024, 07:03
Nie mamy obrony. Z pustego to i Salomon (nie Salamon) nie naleje.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.06.2024, 07:37
Francuzi chcieli wygrać na chodzonego i wygrali. Ten murzyn na stoperze u nich jest strasznie elektryczny i zwrotny jak walec drogowy. Każdy balon grany mu za plecy to poważne zagrożenie bramki.

Austria ma zawodników wyszkolonych na naszym poziomie, ale są wydają się lepiej zgrani. To będzie dla nas test. Jeżeli wygramy to z Francją też będzie szansa na punkty.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.06.2024, 08:44
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Rumunia i Słowacja pokazały wczoraj, jak wykorzystuje się swój słaby potencjał(który jest x razy gorszy od naszego)... przecież po takich spotkaniach na wielkiej imprezie to trener naszej kadry miałby pomnik. Upadła też narracja o dobrej i honorowej porażce z Holendrami, jak również "argument": "Że się nie da" .

Z Austriá na pewno stracimy gola, bo zawsze kiedy gramy na trzech srodkowych stoperow, to mamy powazne problemy... tutaj jak ktos sie bawi w zaklady, jest to pewniaczek. Jeszcze jak zobacze Bednarka i Salamona...
Dobra, dobra. Słowacji dupę uratował VAR, za drugim razem IMO niesłusznie. Jakby Holendrom z nami też dwóch bramek nie uznali to Probierzowi już byś pomnik budował. Przy pierwszej nieuznanej bramce Lukaku stał sam niepilnowany na środku pola karnego...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 18.06.2024, 13:09
We Francji 17tka to jakis smieszny zart. Nie wiem co on tam robi, podobnie jak Thuram, ktory zadnego zagrozenia nie robil, przeciwnie. Jak mial mial pilke to wiedzialem, ze nic sie nie stanie.

A Austria poza kolektywem niczego nie zaprezentowala do przodu. Jak ich bedzie ostro presowac to sie beda gubic.

Ja jestem optymista.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 18.06.2024, 17:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dobra, dobra. Słowacji dupę uratował VAR, za drugim razem IMO niesłusznie. Jakby Holendrom z nami też dwóch bramek nie uznali to Probierzowi już byś pomnik budował. Przy pierwszej nieuznanej bramce Lukaku stał sam niepilnowany na środku pola karnego...
Ty chyba nie widzisz jakie głupoty piszesz... VAR uratował, czy zawody prowadził niewidomy sędzia? Jak można taką logiką się posługiwać, kiedy padają NIEPRAWIDŁOWE gole(czyli ich nie ma)? Za drugim razem też absolutnie słusznie, odsyłam do przepisów gry w piłkę nożną(i na jakiej wysokości zagranie ręką uznaje się za celowe).
A tej żałosnej gdybologii nie komentuję .
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 19.06.2024, 00:13
Przeoczyłem ten temat xd
Mimo wszystko dość pozytywną postawę naszej kadry studzą poczynania takich drużyn jak Austria, Słowacja - jak widać można lepiej się przygotować i fizycznie, i taktycznie... a my się nawet nie potrafimy tak utrzymać przy piłce jak Słowacy z Belgami... OK, Belgowie mało biegali, ale zawsze. Jedyne co, to może Austriacy się nie zdążą zregenerować, mało półtora dnia mniej od nas, a tak to tego nie widzę w bezpośrednim starciu.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 19.06.2024, 06:19
Ktoś się orientuje, czy za występy Buksy coś nam wpadnie?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 19.06.2024, 08:58
Curvaldinho napisał(a):Wyświetl post
Przeoczyłem ten temat xd
Mimo wszystko dość pozytywną postawę naszej kadry studzą poczynania takich drużyn jak Austria, Słowacja - jak widać można lepiej się przygotować i fizycznie, i taktycznie... a my się nawet nie potrafimy tak utrzymać przy piłce jak Słowacy z Belgami... OK, Belgowie mało biegali, ale zawsze. Jedyne co, to może Austriacy się nie zdążą zregenerować, mało półtora dnia mniej od nas, a tak to tego nie widzę w bezpośrednim starciu.
Ehh to liczenie na to, że jakaś tam drużyna będzie miała mniej czasu na regeneracje to mi tak bardzo przypomina nasze uniwersum XD

Chyba z GKS Tychy w lutym były takie teorie, że graja w tygodniu zalegly mecz ligowy to będzie łatwiej. A potem cyk pyk, Tychy wygrywają w Krakowie 1:0 XDD

Słowacy, Czesi czy Austriacy pokazują co można osiągnąć mając potencjał podobny do naszego bądź nawet gorszy. A u nas mental jak w San Marino, ludzię się zachwycają tym, że Probierz się elegancko ubrał, albo tym, że nie było wstydu xddd

Jeszcze ten komentarz Borka przy bramce, "prowadzimy z Holandią 1:0, TO PRAWDA". ....a jakbyśmy z jakimiś kosmitami grali.

A no i apropos tej Słowacji jeszcze, warto przypomnieć, że to nie pierwszy raz kiedy ograli jakąś wielką markę na turnieju. W 2010 wygrali z Włochami i wyszli z grupy na MŚ. Natomiast my przez ostatnie 22 lata byliśmy w stanie na turniejach wygrać z:

1. USA
2. Kostaryką
3. Irlandią Północną
4. Ukrainą
5. Japonią
6. Arabią Saudyjską

My natomiast z drużyną ze światowej czołówki wygraliśmy na turnieju ostatnio w 1982, był to mecz z Francją o 3 miejsce. 42 LATA TEMU XD
Ostatnio edytowane przez Stelio : 19.06.2024 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 21.06.2024, 18:57
Widziałem od 60 min. Ale to było złe, przegrywali wszystkie wysoki do główek, popełniali mnóstwo błędów indywidualnych. po 3. bramce pękli całkiem i nie byli w stanie rywalizować.

Probierz to nie jest dobry trener, ale z tym materiałem, to Mourinho by chyba nic nie wyczarował.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 21.06.2024, 19:03
Kolejna pozytywna przegrana.
Nasi młodzi, którzy będą stanowić trzon reprezentacji, zbierają doświadczenie, które oby kiedyś zaprocentowało.
Raziła dziś liczba błędów indywidualnych typu złe przyjęcie, złe podanie na kilka metrów. To jest niby piłkarskie abecadło, ale my od zawsze byliśmy surowi technicznie, poza oczywiście przypadkami jak Zieliński.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów