The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2011, 10:18
Transfery, które zrobiliśmy zimą i teraz są chyba najbardziej obiecujące z całej ligi. Jedyne co chciałbym zmienić jest właśnie realizowane, po transferach do pierwszej drużyny ściągamy utalentowanych zawodników z Polski i wypożyczamy tych, którzy u nas nie pograją, a są powoływani do młodzieżowych reprezentacji Polski. Wszystko idzie w dobrym kierunku. Jeszcze tylko baza treningowa i Akademia Piłkarska i mamy fundamenty pod dobry w skali europejskiej klub. Reaktywacja rezerw by się też przydała, albo działanie Ekstraklasy tworzące ligę rezerw i zmniejszające wiek członków MESY do 18 lat i transmisje obydwu rozgrywek w jakimś ogólnodostępnym otwartym kanale. Wtedy każdy klub musiałby rozbudowywać swoje zaplecze.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 22.07.2011, 10:23
Wisła zmieniła cele transferowe. Teraz głowny cel to sukces w pucharach, a nie przyszła sprzedaz młodych "talentów" - stąd są transfery ludzi doświadczonych, którzy grali w pucharach. I troche głupie gadanie że transfer Jalliensa nie przyniesie Wiśle kasy. Sam przyszedł za darmo (tak jak Lamey), a dzięki jego grze Wisła zarobi poprzez awanse do kolejnych rund. Inna żródło finansowania, ale też pieniądze (i respekt) dostarcza.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2011, 10:23
Mateusz91 ale o czym ty w ogóle piszesz? Nie każdy piłkarz sprowadzany do Wisły jest tylko po to by na nim zarobić. Prześledź sobie ostatnie 10 lat historii transferowej (chociażby na transfermarkt) i powiedz mi ilu piłkarzy w tym czasie do Wisły przyszło a ilu udało się sprzedać z nawiązką. Tylko nie zaliczaj do sprzedanych tych, którzy poszli za jakieś grosze, jak np. Ćwielong.

Po drugie Jaliens przyszedł po to by pomóc nam zdobyć MP i walczyć o LM. Na razie się sprawdza. Wisła zdobyła MP i gramy w kolejnej rundzie.

Po trzecie, młodych i perspektywicznych graczy to można sobie na pęczki sprowadzać ale nie ma co wtedy liczyć na sukcesy. Takie Skonto miało pełno młodziaków, a wygrała Wisła z doświadczonym Ivicą, Sobolem, Lameyem i Jaliensem oraz Pareiko.

Stan jest wielki - i nie piszę tego od tak sobie, dla jaj, by trolować itp. Porównaj sobie co działo się w zeszłym roku o tej porze. Zobacz, że dwa pełne okienka w których uczestniczył Stan to bardzo szybkie sprowadzenie graczy, którzy szybko wkomponowali się do zespołu. Poczytaj sobie archiwum Wiślackich portali i zobacz jakie newsy pojawiały się kiedyś najczęściej... pomogę Ci, były to newsy o tym, że ktoś odejdzie, bądź jakimś bliżej nieznany piłkarz przyjedzie na testy, a potem zniknie jak dżin.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2011, 10:24
Mateusz91 napisał(a):Wyświetl post
Mimo wszystko do Wisły nie powinni być sprowadzani zawodnicy tacy jak Jaeliens czy Lamey,
Napisz jeszcze, że po podpisaniu przez Wisłę kontraktu z Jaliensem nie sądziłeś, że będzie bardzo dużym wzmocnieniem. Jak słusznie zwróciło ci uwagę kilku forumowiczów, każdy transfer obarczony jest pewnym ryzykiem, nawet jeżeli przeprowadza go taki fachowiec jak S. Valckx.

Żeby była jasność, również nie jestem zadowolony z formy prezentowanej przez Jaliensa, ale biorąc pod uwagę jego doświadczenie uważam, że Wiśle jeszcze się przyda.

P.S.

Nie ma znaczenia czy jesteś kibicem sukcesu czy nie. Prawo do swoich poglądów masz, sugerowałbym ci jednak jeszcze poczekać z ocenami w stosunku do wskazanych przez ciebie piłkarzy. Wszakże Jaliens rozegrał na razie zaledwie jedną rundę (12 spotkań), a Lamey dwa oficjalne mecze. Chavez, który zaczął bardzo słabo, a obecnie jest kandydatem na najlepszego stopera w Ekstraklasie, jest świetnym przykładem na to, że przy wyciąganiu wniosków należy zachować pewną powściągliwość.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 22.07.2011 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.07.2011, 11:36
"Nie każdy piłkarz sprowadzany do Wisły jest tylko po to by na nim zarobić".

Tylko po to może nie jest, ale jeśli można sprowadzić obrońcę na którym można zarobić jeszcze, a sprowadza się obrońcę, na którym nie zarobi się, który miał wnieść doświadczenie, a jednak w wielu meczach popełniał nie pasujące do tej "rangi" gracza błędy, to myślę, że jednak do końca nie sprawdził się ten piłkarz.

I nie zmieni to faktu, że zdobył on MP, bo to minimum przed nim (nimi) postawione przy sprowadzaniu ich do Krakowa. Można wyliczyć mu, odbijając piłeczkę, że np w tym samym czasie nie zdobył PP, odpadając w 1/4 z I ligowcem, w czym miał spory udział, bo i w Krakowie i w Bielsku zagrał po 90 minut.

"Po trzecie, młodych i perspektywicznych graczy to można sobie na pęczki sprowadzać ale nie ma co wtedy liczyć na sukcesy"

Źle mnie chyba rozumiesz. Nie jestem zwolennikiem usuwania z ekipy starszych zawodników. Cenię bardzo Sobola, za serce, walkę, i brak hipokryji widocznej w przypadku innego piłkarza który kiedyś tu grał a który też wywodzi się z Białegostoku, i za to, że musi trzymać atmosferę w szatni i być kumatym łącznikiem z działaczami itd, itp, cenię też Pareiko za jego umiejętności, a dlatego ich cenię, bo wnoszą tą tzw jakość.

Kew jest jak na razie jedynie uzupełnieniem tego składu, a nie tak wyrazistym stoperem (transferem) jak kiedyś Marcelo czy Cleber.

Przypadek Marcelo jest fajnym przykładem, że można powalczyć o sprowadzenie młodego piłkarza, który wniesie jakość a zarazem da perspektywę zarobku (i to nawet jak sie jest obrońcą).

Zgadzam się, że każdy transfer to ryzyko (z wielu względów), ale nie zamierzam udawać, że Jaliens gra na miarę oczekiwań. Jak na razie gra poniżej oczekwiań i mam nadzieję, że wreszcie to w sobie zmieni.

I jeszcze jedno. On nie przyszedł za darmo, bo klub musiał zapłacić prowizję jego menadżerowi.Podejrzewam, że niemałą.

Doceniam jak na razie naprawdę pracę Stana Valckxa i to bardzo, ale w głowie mam też wypowiedź Clebera, który daje do zrozumienia, że będąc skautem w Wiśle jego typy zawodników, nie będące suwerennymi decyzjami dyrektora z Holandii były negowane. Nawet typ Brazylijczyka, który podobno okazał się za słaby na Wisłę, a dobry na Anderlecht. Cleber profesjonalizmem boiskowym i pozaboiskowym zdobył moje zaufanie, więc nie sądzę, by w jego stwierdzeniu nie było ziarenka prawdy.

Tak czy tak niebawem kolejne sprawdziany dla wymienianych tu graczy. Mam nadzieję, że dwójka Lamey - Jaliens będzie duetem superpiłkarzy.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 22.07.2011, 11:57
Ale jesteś uparty ;]
Wyobraź sobie ,że jesteś Stanem i masz do wyboru znanego sobie ,doświadczonego i bez kwoty odstępnego obrońcę z wyrobioną marką i jakiegoś młokosa który jest utalentowany ale też kosztuje ,do tego nie ma doświadczenia i nie gwarantuje chociażby przyzwoitego poziomu.
Jak dla mnie transfer Jaliensa jest udany. Umiarkowany poziom trzymał ,nie jest to może Cannavaro ale dawał radę.
Co do prowizji ,każdy agent ją bierze bodajże nawet jeśli się wykupuje piłkarza więc jak dla mnie ten argument nie ma sensu.

Co do pracy Clebera, heh już było to wałkowane przychodzi sobie Cleber do Staśka ,i mówi mam zajebistego piłkarza z Brazylii tylko kilka baniek ojro ,a Stan : co to dla nas dawaj go.

heh człowieku wiem ,że każdy może mieć swoje zdanie ale Ty z całym szacunkiem masz klepki na oczach odnośnie swoich opinii.
Pozdro
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.07.2011, 12:00
I jeszcze jedno. On nie przyszedł za darmo, bo klub musiał zapłacić prowizję jego menadżerowi.Podejrzewam, że niemałą.
Brawo. Sam sobie odpowiedziałeś na swoje wcześniejsze pytanie
Cytat:
1. Możliwości finansowych nie mamy do końca ograniczonych, bo z tytułu transferów z Wisły do różnych klubów zarobiliśmy więcej niż zostało wydane na transfery za kadencji dyrektora Valckxa. Kwestia podejścia do tematu właściciela i jego decyzji jak gospodarować należy tymi fnansami.
dlaczego jest tak jak jest.

Doceniam jak na razie naprawdę pracę Stana Valckxa i to bardzo, ale w głowie mam też wypowiedź Clebera, który daje do zrozumienia, że będąc skautem w Wiśle jego typy zawodników, nie będące suwerennymi decyzjami dyrektora z Holandii były negowane. Nawet typ Brazylijczyka, który podobno okazał się za słaby na Wisłę, a dobry na Anderlecht. Cleber profesjonalizmem boiskowym i pozaboiskowym zdobył moje zaufanie, więc nie sądzę, by w jego stwierdzeniu nie było ziarenka prawdy.
To jest tak samo jak niektórzy twierdzą, że jak ktoś był dobrym piłkarzem to będzie też dobrym trenerem. Bycie dobrym piłkarzem nie gwarantuje bycia dobrym trenerem/managerem, a na dzisiaj Stan ma o wiele większe doświadczenie jeśli chodzi o dokonywanie transferów niż Cleber, który dopiero zaczyna w tym zawodzie (chyba jeszcze nawet nikogo nie ściągnął do Polski?). Może kiedyś będzie dobry, a póki co wyciągają co niektórzy wnioski tylko na podstawie Jego subiektywnej wypowiedzi więc radze się tym nie kierować. Ok Jaliens może faktycznie trochę zawodzi w stosunku do wymagań i oczekiwań ale casus Chaveza pokazuje, że czasem potrzeba więcej czasu żeby zawodnik pokazał pełnię swoich umiejętności. A z tym Brazylijczykiem to przypadkiem nie cena zaważyła?
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 22.07.2011, 12:01
Przepraszam naprawdę, że nie jestem jedynie potakiwaczem

Również pozdrawiam.

I tak naprawdę nie będę już was męczył swoją obecnością, bo jednak wolę real.

Ave Wisła
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.07.2011, 12:04
3. Oczywiście, że i w tym fachu zdarza się popełniać błędy. Jak na razie Jaliens jest moim zdaniem transferowym błędem i nie zamierzam tak jak zaciemniacze rzeczywistości na siłę okłamywać sam siebie
Czyli wg Ciebie trener Maskant też jest takim "zaciemniaczem" rzeczywistości i okłamuje sam siebie twierdząc ,że Jaliens jest bardzo ważnym ogniwem jego zespołu i liderem obrony ?
Pewnie tak , przecież on się gówno zna na tym , nie to co Ty kimkolwiek jesteś...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 22.07.2011 o godz. 12:08.
Odpowiedz cytując
Mateusz91
Senior Member

Stary 22.07.2011, 12:31
Od kilkunastu meczów modli się pewnie by mu Jaliens odpalił, a ten jak na razie nie bardzo chyba może.

Mnie interesuje los Wisły,a nie Maaskanta, Valckxa, czy Jaliensa a jak gracz z nr 2 bedzie nadal popełniał takie błędy jak w końcówce meczu z Ryga, to może być nieciekawie.

Łotysz na 1-1 nie strzelił, Bułgar czy ktoś z następnej rundy nie koniecznie musi być Łotyszem.

Do widzenia forumowi bracia
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 22.07.2011, 12:40
Ale jesteśmy frajerami, że przed zeszłym sezonem, nie poznaliśmy się na Roku Elsnerze...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2011, 12:42
Św. Mikołaj napisał(a):Wyświetl post
Ale jesteśmy frajerami, że przed zeszłym sezonem, nie poznaliśmy się na Roku Elsnerze...
który to u Nas grałby za ....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 22.07.2011, 12:52
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Czyli wg Ciebie trener Maskant też jest takim "zaciemniaczem" rzeczywistości i okłamuje sam siebie twierdząc ,że Jaliens jest bardzo ważnym ogniwem jego zespołu i liderem obrony ?
Pewnie tak , przecież on się gówno zna na tym , nie to co Ty kimkolwiek jesteś...
A czy Ty masz oczy, czy świat postrzegasz tak, jak Ci powie Maskant? Oglądałeś mecz z Rygi? Byłeś zachwycony postawą zespołu, który oddał 2 strzały na bramkę przeciwnika, którym był półamatorski zespół z gównianej ligi? Bo Maskant był. Jak na razie Jaliens rozczarowuje, a każdy, kto mówi inaczej po prostu oszukuje sam siebie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 22.07.2011, 12:53
Przepraszam naprawdę, że nie jestem jedynie potakiwaczem

Również pozdrawiam.

I tak naprawdę nie będę już was męczył swoją obecnością, bo jednak wolę real.

Ave Wisła
Spoko, bez napinki. Zapraszamy częściej, tylko czytaj to co inni napisali przed Tobą zanim się wypowiesz. Wszystko to co mówisz było już omawiane. Nie wniosłeś nowych argumentów do dyskusji (która od dawna trwa), a jedynie powieliłeś kilka starych błędów.

I tak na koniec: 'Ave' to witać..... (vale to 'żegnaj'). Jakoś nie moglem tego nie dodać.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.07.2011, 12:53
Od kilkunastu meczów modli się pewnie by mu Jaliens odpalił, a ten jak na razie nie bardzo chyba może.
Problem z Jeliensem mają teraz głównie kibice, którzy krytykują go bez względu na to jak gra. Rozumiem, że wiele osób spodziewało się bewnie Bruce'a Lee obrony, którym okazał się nie być. Nie oznacza to jednak, iż jest najsłabszym z najsłabszych. Chavez, który ma tu spory fanclub jest pewnie lepszy w grze 1 na 1, ale w meczach ze Skonto (a szczególnie pierwszym) czynił większe spustoszenie w naszej defensywie swoimi podaniami, niż Jeliens nieudanymi interwencjami.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.07.2011, 13:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Za Czarka Wilka

Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Stary 22.07.2011, 13:07
Zważ na to jaką mieliśmy wtedy kadrę, Na pewno od Kowala na stoperze byłby lepszy..
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.07.2011, 13:08
...Np. Cezarego Wilka.

Miałem przyjemność oglądać na stadionie sparing Wisły z KSZO Ostrowiec, w którym testowany był Rok Elsner i muszę przyznać, że już wówczas prezentował się nieźle. Problem w tym, że grał wtedy na pozycji stopera i nie był brany pod uwagę w kontekście występów w linii pomocy. Ponadto, grając jako obrońca nie mógł pokazać wszystkich swoich atutów.

Warto też zauważyć, że dysponuje lepszymi od Czarka Wilka warunkami fizycznymi i jest bardziej doświadczony. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie.
Ostatnio edytowane przez Galonek : 22.07.2011 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 22.07.2011, 16:13
Galonek napisał(a):Wyświetl post
...Np. Cezarego Wilka.

Miałem przyjemność oglądać na stadionie sparing Wisły z KSZO Ostrowiec, w którym testowany był Rok Elsner i muszę przyznać, że już wówczas prezentował się nieźle. Problem w tym, że grał wtedy na pozycji stopera i nie był brany pod uwagę w kontekście występów w linii pomocy. Ponadto, grając jako obrońca nie mógł pokazać wszystkich swoich atutów.

Warto też zauważyć, że dysponuje lepszymi od Czarka Wilka warunkami fizycznymi i jest bardziej doświadczony. No, ale teraz to już musztarda po obiedzie.
Gdybyśmy wtedy wiedzieli że sprawdzi sie na defensywnym...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.07.2011, 16:31
Gdyby babcia miała wąsy...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2011, 16:56
Rany, co wy chcecie od Czarka Wilka? Od momentu kiedy się u nas pojawił zrobił olbrzymie postępy... a poza tym od pewnego czasu prezentuje się na prawdę przyzwoicie. Zawsze znajdziecie sobie temat do narzekań...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2011, 16:59
Melikson też słaby. Sztylka lepszy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.07.2011, 17:17
Ty może jesteś My nie
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Maverjuve
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2011, 20:17
Szczerze to wolalbym (zaraz zostane zjedzony przez czesc obecnych tu) Elsnera zamiast Sobola niz zamiast Czarka. Z calym szacunkiem, ale nie jest to ten sam zawodnik co jeszcze sezon - dwa temu. W meczu ze Skonto Wilk czyscil duzo lepiej i mial lepsze zagrania. Natomiast stwierdzenie "wscieklych piesci weza" ze kto uwaza ze Jaliens gra dobrze oszukuje sam siebie to jakas bujda na resorach. Zgadzam sie, ze przyszedl zawodnik z ligi holenderskiej wiec kazdy chcialby zeby czyscil wszystko bez kartek i bez fauli juz za linia srodkowa boiska, ale bez przesady. Jesli go krytykujesz dla samej krytyki to chyba masz klapki na oczach i uszach :@
Odpowiedz cytując
Św. Mikołaj
Senior Member

Stary 22.07.2011, 21:52
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Ty może jesteś My nie
Wiem że chciałeś zabłysnąć, wiem że są wakacje ale weź książkę i przeczytaj co to metafora.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 22.07.2011, 22:11
Wiem że chciałeś zabłysnąć, wiem że są wakacje ale weź książkę i przeczytaj co to metafora.
I pisze to gość z rocznym stażem na forum

Zapewne Lemoniadowy Joe pisał już posty na forum jak Ty jeszcze na truskawki z drabiną chodziłeś a na gówno wołałeś papu...

Nie wiem gdzie mielibyśmy się doszukać w Twojej wypowiedzi metafory...jeśli już to taka typowa potoczna, choć i tak mocno naciągana. Pomimo to nadal nie wiem, jak to się ma do oddziwięku stwierdzenia
Cytat:
Dla mnie jest to jednoznacza wypowiedź.

A wracając do tematu, nie wiem w czym ten Elsner jest lepszy od Wilka czy Sobola. Mieć go w kadrze tylko dlatego że jest niezły? Dla mnie to nie ma sensu.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 22.07.2011, 22:40
To jakie ty masz kryteria doboru dobrych zawodników ?
Poprostu wyrażamy żal że nie ma Roka w Wiśle, a był na testach, więc była możliwość.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 23.07.2011 o godz. 15:31.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 23.07.2011, 12:05
tomas_n napisał(a):Wyświetl post
Ale jesteś uparty ;]
Wyobraź sobie ,że jesteś Stanem i masz do wyboru znanego sobie ,doświadczonego i bez kwoty odstępnego obrońcę z wyrobioną marką i jakiegoś młokosa który jest utalentowany ale też kosztuje ,do tego nie ma doświadczenia i nie gwarantuje chociażby przyzwoitego poziomu.
Jak dla mnie transfer Jaliensa jest udany. Umiarkowany poziom trzymał ,nie jest to może Cannavaro ale dawał radę.
Co do prowizji ,każdy agent ją bierze bodajże nawet jeśli się wykupuje piłkarza więc jak dla mnie ten argument nie ma sensu.

Co do pracy Clebera, heh już było to wałkowane przychodzi sobie Cleber do Staśka ,i mówi mam zajebistego piłkarza z Brazylii tylko kilka baniek ojro ,a Stan : co to dla nas dawaj go.

heh człowieku wiem ,że każdy może mieć swoje zdanie ale Ty z całym szacunkiem masz klepki na oczach odnośnie swoich opinii.
Pozdro
A ja się zgadzam z Mateuszem91 - Jaliens biorąc pod uwagę jego zarobki (ponoć w okolicach 400 000 euro za rok gry), doświadczenie, zupełny brak perspektywiczności jak narazie jest kiepskim transferem. Obserwując jego grę i liczbę błędów to ciężko powiedzieć że trzymał umiarkowamy poziom, dawać rade to może młody piłkarz pokroju Bunozy, ale nie Jaliens. Takiego faceta zatrudnia się żeby robił różnicę i wsparł drużynę doświadczeniem, a nie "dawał radę".
Co jak co ale klapek na oczach w tym sporze na pewno nie ma Mateusz.

A powracając jeszcze do meczu Śląska z Dundee to na pewno mógł się podobać Rok Elsner, Sobota i prawy obrońca Socha. Cała ta trójka od dłuższego czasu nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu i dobrze byłoby zobaczyć ich w koszulce Wisły.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2011, 13:02
Wisła potrzebuje piłkarzy pokroju właśnie Ilieva, gościa który z marszu wchodzi do pierwszej jedenastki i gra na wysokim poziomie. Mnie Lamey już w meczu w Krakowie powoli również przekonywał, faktycznie motoryka u Niego jeszcze nie jest super ale gość umie się ustawić, ma bardzo dobre dośrodkowanie, fajnie łamie akcje do środka. Potrzeba starych wyjadaczy na Ligę Mistrzów. Stan wiedział co robi ściągając ich.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.07.2011, 13:28
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
A ja się zgadzam z Mateuszem91 - Jaliens biorąc pod uwagę jego zarobki (ponoć w okolicach 400 000 euro za rok gry), doświadczenie, zupełny brak perspektywiczności jak narazie jest kiepskim transferem. Obserwując jego grę i liczbę błędów to ciężko powiedzieć że trzymał umiarkowamy poziom, dawać rade to może młody piłkarz pokroju Bunozy, ale nie Jaliens. Takiego faceta zatrudnia się żeby robił różnicę i wsparł drużynę doświadczeniem, a nie "dawał radę".
Co jak co ale klapek na oczach w tym sporze na pewno nie ma Mateusz.

A powracając jeszcze do meczu Śląska z Dundee to na pewno mógł się podobać Rok Elsner, Sobota i prawy obrońca Socha. Cała ta trójka od dłuższego czasu nie schodzi poniżej pewnego wysokiego poziomu i dobrze byłoby zobaczyć ich w koszulce Wisły.
Elsner chyba był u nas na testach za czasów Macieja Skorży. A Sobota i Socha na pewno by trochę też wpłyneli na przeciwników obcokrajowców w Wiśle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów