The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2018, 15:31
Ten materiał TVN-u powinien być studiowany przez przyszłych studentów dziennikarstwa na polskich uniwersytetach. Russia Today ma wyższe standardy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.12.2018, 16:58
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Ośmielę się nie zgodzić, każdy kto ma chociażby minimalną styczność z montażem video widać jak te wypowiedzi są tendencyjnie poucinane, aż mnie boli jak to oglądam. Nawałkę ucięli nawet w połowie sylaby, cymbały jedne. TVN styl ma od dawna określony - wyśmiewająco drwiąca demagogia. Kto nie uważa że to wałek to jest naiwny, wierzy w mikołaja, a wujek kambodża się ukrywa pod parasolem. Jaki wałek? Chuja, nie powiemy - ważne że wałek będzie. Przecież tu nie było ani pół wartościowej informacji

No cóż, dziennikarstwo na najwyższym poziomie, pół fakty, pół mity. Poł potwierdzone, pół domysłów. Pół prawda, pół nieprawda. Pół gówno prawda
Dlatego nie oglądam TVN-u. Po każdym materiale czułem się jakby mnie mieli za idiotę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.12.2018, 19:27
Ktos oglada jeszce tvn,przeciez ta stacja to klamstwo,manipulacja i szukanie wszedzie sensacjii czyli 3 w 1.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.12.2018, 19:29
W polsacie w wiadomosciach tez mowili o Wisle i tez z pogarda ale to Godlewski i jeden z kabareciarzy (zapomniałem nazwiska). Juz sie nie moge doczekac az ich wszystkich dupa zapiecze
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 23.12.2018 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.12.2018, 21:52
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
W polsacie w wiadomosciach tez mowili o Wisle i tez z pogarda ale to Godlewski i jeden z kabareciarzy (zapomniałem nazwiska). Juz sie nie moge doczekac az ich wszystkich dupa zapiecze
Pożyjemy zobaczymy, ale po Godlewskim spodziewałem się, że wstrzyma się do czasu, aż się wszystko wyjaśni. Zresztą, gdyby to wypaliło, sądzisz, że któryś z nich przyzna się do błędu? Odpowiedź wszyscy znamy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 25.12.2018, 17:20
Liga od Kuźnik #14 - Wisła Kraków. Materiał o naszej Akademii.

https://www.youtube.com/watch?v=kjBpfTRDhSg
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.12.2018, 14:15
Felieton Ryszarda Niemca. Raczej niezły.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...on/ar/13767009

Cytat:
Nie pisać w takich dniach o kwestii wiślackiej, to przejaw głuchoty. To oddanie pola tym, których w twitterowym wpisie nazwałem „kochających Wisłę inaczej, wszystkimi fibrami duszy życzącej jej unicestwienia, posługujących się nowomową z repertuaru Schadenfreude”. Określając geografię rzeczonej satysfakcji, objawionej z powodu skrajnych trudności przetrwania wielce zasłużonego klubu, z łatwością da się ustalić dwa jej źródła. Jedno bije z kręgów kibicowsko-dziennikarskich warszawki. Wojuje ona z perspektywą uratowania Wisły totalnym podważaniem wiarygodności finansowej szwajcarsko-luksemburskich partnerów.
(...)
Drugie źródło, skąd tryska radość z czyjegoś nieszczęścia, jest lokalnej proweniencji. Wygramoliły się na powierzchnię, stare, zadawnione animozje i kompleksy międzyklubowe.
(...)
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 28.12.2018, 11:37
Wisła Kraków chce sprowadzić głośne nazwisko
http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...ml#MT_2Zdjecia
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.12.2018, 13:57
Dzisiejszy wywiad z Tiborem Halilovicem.

Cytat:
- Powiedzieliśmy sobie, że nie chcemy pozwolić Wiśle na spadek do czwartej ligi - wyznaje Tibor Halilović, chorwacki piłkarz Białej Gwiazdy.

https://dziennikpolski24.pl/tibor-ha.../ar/13767459/2
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 28.12.2018 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 10.01.2019, 14:09
Zna ktoś autora tego tekstu
https://www.wadowice24.pl/nowe/sport...ydowskiej.html
To służalec.. rekinów ,czy sąsiadki?
A może Sarapaty?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 10.01.2019 o godz. 14:14.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
efekt
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.01.2019, 14:55
Wojtas:

mimo wszystko wole TVN ni z paski na TVP
ale co kto lubi
?
Odpowiedz cytując
iamironman
Member

Od: 08.2015

Stary 10.01.2019, 15:33
Masakra! Artykuł jest szokujący. Ostatnie zdanie świadczy o nienawiści do Naszego klubu......a paradoksalnie autor wcześniej grozi paragrafami za szerzenie nienawiści
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.01.2019, 15:54
Pominąwszy tych wszystkich rekinów, to napis: "Kalwaria bezżydowska" nie jest antysemicki.
Poziom "dziennikarstwa" sięga dna.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 10.01.2019, 15:55
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Felieton Ryszarda Niemca. Raczej niezły.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...on/ar/13767009
Ha , ha , jak się wszystko zmienia w ciągu 2 tygodni .
Nadzieje Rysia (no i tych co wierzyli) okazały się płonne a warszawski układ kibicowsko-dziennikarski walczy realnie o to aby nas uratować ! No ja p... rzepraszam .
Ale za to trwały i niezmienny jest stosunek do Nas naszej somsiadki .
Pozwoliłem sobie zaglądnąć tam na forum , wydzielili nawet temat nam poświęcony i z zaciśniętymi kciukami czekają kiedy padniemy . O , niedoczekanie wasze
Przy okazji to kopalnia beki dla nas , jak czyta się np takiego frajera 2 to myślisz sobie tak - Świadkowie Jechowy przy nim to rozdyskutowana ,liberalna grupa
Pytanko - nie założyłby kto u nas takiego tematu , pod tytułem np Z POD KROWIEGO OGONA i tam cytowalibyśmy najciekawsze kwiatuszki z ichniejszego forum . Myślę że zabawa byłaby przednia !
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Od: 12.2018

Stary 10.01.2019, 16:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Pominąwszy tych wszystkich rekinów, to napis: "Kalwaria bezżydowska" nie jest antysemicki.
Poziom "dziennikarstwa" sięga dna.
Co nie zmienia faktu, że pewnego rodzaju problem istnieje przed, którym nie można się schować nawet jeśli jest to jedynie metaforyczna dokopywanie Cracovii. Mieliśmy piłkarza o żydowskim pochodzeniu za którego wszyscy trzymali kciuki i do dziś wspominamy go pozytywnie. Przepraszam mieliśmy ich aż dwóch bo Dudu Biton też dobrze sobie radził ! Czyli byliśmy też poniekąd żydowksim klubem i nie wyciągnęliśmy z tego żadnego rodzaju wniosków. To po prostu nie pomaga, a nawet przeszkadza.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 10.01.2019, 16:25
Valencia napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że pewnego rodzaju problem istnieje przed, którym nie można się schować nawet jeśli jest to jedynie metaforyczna dokopywanie Cracovii. Mieliśmy piłkarza o żydowskim pochodzeniu za którego wszyscy trzymali kciuki i do dziś wspominamy go pozytywnie. Przepraszam mieliśmy ich aż dwóch bo Dudu Biton też dobrze sobie radził ! Czyli byliśmy też poniekąd żydowksim klubem i nie wyciągnęliśmy z tego żadnego rodzaju wniosków. To po prostu nie pomaga, a nawet przeszkadza.
chlopie... juz raz byl jeden mądry co chcial udowodnic że to antysemityzm, i sąd z tego co pamietam się gleboko zasmial po jednych z derbów.
jak chcesz pozbyc sie tego problemu(twojego, oraz tych pseudodziennikarzy) zlikwiduj cracovie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 10.01.2019, 16:37
Kamil napisał(a):Wyświetl post
chlopie... juz raz byl jeden mądry co chcial udowodnic że to antysemityzm, i sąd z tego co pamietam się gleboko zasmial po jednych z derbów.
jak chcesz pozbyc sie tego problemu(twojego, oraz tych pseudodziennikarzy) zlikwiduj cracovie
Cracovia ze swoimi problemami musi sobie również poradzić. Mam na myśli pewnego rodzaju podejście wizerunkowe. do tematu. Załóżmy teoretycznie, że na czele dużych korporacji, banków, przedsiębiorstw itd stoją często osoby o żydowskim pochodzeniu. Teraz zdajmy sobie pytanie czy artykuł jakiegoś dziennikarza okraszony tytułem: JŻŚ, Zawsze nad wami itd będzie przyciągał taką osobę do kupienia reklamy, sponsorowania, zainwestowanie w klub itd.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 10.01.2019 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.01.2019, 17:50
zachęcam forum brać to obejrzenia wywiadu z trenerem , szczególną uwagę zwracam na trzymadło do mikrofonu (to w okularach)

https://www.youtube.com/watch?v=uWCRKmWhbY0
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.01.2019, 18:14
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Zna ktoś autora tego tekstu
https://www.wadowice24.pl/nowe/sport...ydowskiej.html
To służalec.. rekinów ,czy sąsiadki?
A może Sarapaty?
Fan i promotor nowych technologii. Z wykształcenia (niepełnego) filozof i inżynier budownictwa. Prawdziwy jego konik to ekonomia. Wyszedł z nałogu hazardu, topiąc majątek na giełdzie. Kiedyś był lektorem, więc zna się też na Kościele. W przyszłości planuje podróż na Syberię w poszukiwaniu śladów katastrofy tunguskiej.

Karol Wieczorek napisał(a):Wyświetl post
Miejsce Wisły Kraków dziś jest w IV lidze na boiskach Pcimia, Andrychowa i Ryczowa, a kolejna naiwna opowieść o złych Sarapatach i Sharksach, jak ta o bogatych inwestorach z Kambodży, niczego tutaj nie uratuje, a jedynie przedłuża to pośmiewisko.
co autor miał na myśli ?
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 10.01.2019, 18:23
Może ten Wieczorek to szwagier Sarapaty ?
A za czyją sprawą doszło do zapaści finansowej klubu ?
Półdebil a la tymczasowy prezes Pietrowski
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.01.2019, 18:28
A tymczasem Cracovia schodzi na psy... wbrew deklaracjom:

Sergiu Hanca z Dinama Bukareszt, który ma zasilić sąsiadkę to "pies".
(Dinamo w Rumunii to "psy")
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.01.2019, 18:57
Cytat:
Dinamo, Dynamo,
nazwa klubów sport. tworzonych w niektórych krajach komunist. w powiązaniu z siłami bezpieczeństwa i resortami spraw wewnętrznych;
Dinamo

0123456789
Odpowiedz cytując
nrsl
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 11.01.2019, 21:22
https://sport.se.pl/pilka-nozna/ekst...zQKK-NvGn.html
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 11.01.2019, 21:37
Valencia napisał(a):
-------------------------------------

No nie mogę

Wyjaśnię łopatologicznie.

'Żydy' z drugiej strony błoń to nie naród żydowski. Jeżeli ktoś źle o nich pisze to nie ma na myśli prawdziwych Żydów jako narodu ale kibiców Cracovii.

Analogiczny przykład z czterech liter, tak jakoś mi przyszło na myśl :
Czy jeśli jakiś angielski kibic napisze 'hammers must die' czy coś w tym stylu o West Hamie to nawołuje do nienawiści do tych narzędzi? Hmm, pewnie tak. Pewnie jest skrytym młotkofobem i zapalczywym miłośnikiem wkrętaków

Z resztą gdyby to brać dosłownie to sam prezydent miasta Krakowa źle się wypowiadał o pewnych zacnych domowych zwierzętach niejako szerząc mowę nienawiści w stosunku do naszych czworonogów. Zaś zdecydowana większość kibiców sąsiadki ociera się pod paragraf o ochronie zwierząt
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.01.2019 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
Valencia
Member

Stary 11.01.2019, 22:10
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Valencia napisał(a):
-------------------------------------

No nie mogę

Wyjaśnię łopatologicznie.

'Żydy' z drugiej strony błoń to nie naród żydowski. Jeżeli ktoś źle o nich pisze to nie ma na myśli prawdziwych Żydów jako narodu ale kibiców Cracovii.

Analogiczny przykład z czterech liter, tak jakoś mi przyszło na myśl :
Czy jeśli jakiś angielski kibic napisze 'hammers must die' czy coś w tym stylu o West Hamie to nawołuje do nienawiści do tych narzędzi? Hmm, pewnie tak. Pewnie jest skrytym młotkofobem i zapalczywym miłośnikiem wkrętaków

Z resztą gdyby to brać dosłownie to sam prezydent miasta Krakowa źle się wypowiadał o pewnych zacnych domowych zwierzętach niejako szerząc mowę nienawiści w stosunku do naszych czworonogów. Zaś zdecydowana większość kibiców sąsiadki ociera się pod paragraf o ochronie zwierząt
Zacytuję samego siebie... czasami po prostu nie mam siły do tego forum bo merytorycznie wyjaśniłem jednemu użytkownikowi o co mi chodzi.

Cytat:
Cracovia ze swoimi problemami musi sobie również poradzić. Mam na myśli pewnego rodzaju podejście wizerunkowe. do tematu. Załóżmy teoretycznie, że na czele dużych korporacji, banków, przedsiębiorstw itd stoją często osoby o żydowskim pochodzeniu. Teraz zdajmy sobie pytanie czy artykuł jakiegoś dziennikarza okraszony tytułem: JŻŚ, Zawsze nad wami itd będzie przyciągał taką osobę do kupienia reklamy, sponsorowania, zainwestowanie w klub itd.
edit: Jeszcze rozwinę temat. Jest szansa że Wisła zagra kiedyś w pucharach, pojedzie dajmy na to na mecz do dużego europejskiego klubu lub załóżmy, że ta dużo marka przyjedzie do nas na mecz lub nawet wielu polskich dziennikarzy opisze mecz derbowy. Zapewniam Ci że żadne dziennikarz nie będzie łaził za Tobą i pytał się dlaczego śpiewałeś Jebać ż..., JŻS, Zasze nad wami. On po prostu bezwzględnie ułoży palce na klawiaturze i napiszę tytuł. Kibice Wisły spiewają JŻS. Dla Ciebie nie będzie to żadnym problemem, wstaniesz pójdziesz do roboty itd, ale właściciel klubu już będzie na to krzywo patrzył, sponsorzy tak samo.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 11.01.2019 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 11.01.2019, 22:28
Nie . Nie wytłumaczyłeś . Poprostu nie mam siły z tobą dyskutować
Jeśli nie rozróżniasz zydow z kałuży od prawdziwych to twoj problem .
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2019, 09:02
Dzisiaj w stan futbolu o 12 na tvp sport i youtube gościem będzie Jarosław Królewski
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 12.01.2019, 11:20
Valencia napisał(a):
edit: Jeszcze rozwinę temat. Jest szansa że Wisła zagra kiedyś w pucharach, pojedzie dajmy na to na mecz do dużego europejskiego klubu lub załóżmy, że ta dużo marka przyjedzie do nas na mecz lub nawet wielu polskich dziennikarzy opisze mecz derbowy. Zapewniam Ci że żadne dziennikarz nie będzie łaził za Tobą i pytał się dlaczego śpiewałeś Jebać ż..., JŻS, Zasze nad wami.
Powiem wiecej - my nawet z Beitarem Jerozolima graliśmy. Jakoś problemów z antysemityzmem nie było. Wyolbrzymiasz, nie tu leżą nasze problemy i nie dlatego mamy problemy z licencją i znalezieniem inwestora, bo nazywamy 'kolegów' z Kałuży żydami. Więcej pisać nie zamierzam, bo szkoda mojego czasu.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2019, 11:46
Tak samo gralismy z syjonistycznym Tottenhamem i tez nie bylo zadnego rasizmu. Mielismy piłkarzy z Izraela ktorych uwielbialismy Meliksona i Bittona i tez nie bylo pod ich adresem żadnego antysemityzmu
Odpowiedz cytując
wester
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 12.01.2019, 11:54
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Powiem wiecej - my nawet z Beitarem Jerozolima graliśmy. Jakoś problemów z antysemityzmem nie było. Wyolbrzymiasz, nie tu leżą nasze problemy i nie dlatego mamy problemy z licencją i znalezieniem inwestora, bo nazywamy 'kolegów' z Kałuży żydami. Więcej pisać nie zamierzam, bo szkoda mojego czasu.
Włączając się do dyskusji to jestem bardzo daleki aby aby stwierdzić że przez to są problemy z licencją. Natomiast warto sobie zdać pytanie dlaczego poważny biznes omija polską piłkę szerokim łukiem, dlaczego na II Bundesligę przychodzi więcej ludzi itd, dlaczego mamy problemy ze znalezieniem poważnych sponsorów nie tylko teraz ale od lat wielu ? Też kiedyś nikt nigdy nie widział problemu w WSH. Jak to było ? Bez hooliganki podobno klub nie istnieje, tylko kwestia że to własnie z tego obozu wychodziła głównie ta patologiczna narracja hamująca rozwój Wisły Kraków Prosty przykład nie dawno większość śpiewała za nimi "Żydzew Cwel ole ole ole" aby potem Żydzew stał się znowu Widzewem traktowanym jak najlepszy przyjaciel zważywszy że interes WSH uległ zmianie. Poniekąd tak własnie uważam że przez to Jebać żydów s....ysynów są teraz problemy , że całe tło kibicowskiego Krakowa i mentalność i ta narracja która była narzucona przez lata obu klubom jest całkowicie do wyplewienia. Jednego nauczyli krzyczeć jebać psy, drugiego jebać żydów. Rzecz jasna obie gruby zdobywały w ten sposób swoich wiernych żołnierzy dzięki tym pożytecznym idiotom mogli się własnie skutecznie dorabiać budować struktury w oparciu o tą patologiczną idee. Nakręcanie nienawiści dawało im idee, a idea przekuwała się na zysk ekonomiczny.
Ostatnio edytowane przez wester : 12.01.2019 o godz. 12:04.
FC CHOLERZYN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów