|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Rzeczywiście u nich to podobnie wygląda ;D A skoro mowa o Kirmie to zauważcie,że też jakoś tak śmiesznie biega,może trochę inaczej niż ten koleś na filmiku ale się odróżnia od innych..;P ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
ale o brak dynamiki i innych cech niezbędnych dla skrzydłowego bym go nie osądzał (wbrew któremuś z przedmówców)![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
W takim razie jak wytłumaczycie że w kadrze jest o niebo lepszy niż w klubie, asystuje na zawołanie i od czasu do czasu zdobywa bramkę?
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
- poza tym jednak taktyka Słowenii zazwyczaj polega na szybkich kontrach, my zazwyczaj zmuszeni jesteśmy do pozycyjnego i mniej miejsca jest o wiele a do tego wydaje mi się że Kirm często nie potrzebnie ma za zadanie błąkać się przy bocznej linii - on zdecydowanie częściej powinien grac bliżej środka,wtedy łatwiej o dobre podanie, strzał, zamknięcie akcji - jeden dobry drybling otwiera drogę do bramki - przy linii jak nawet kogoś kiwnie to biegnie do końca i jest dośrodkowanie zazwyczaj do nikogo![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
czy prawdą jest, iż nasz "cudowny" bramkarzyna znowu pokazał fucka w stronę publiczności
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Mario dla mnie jesteś skończony, zdecydowanie najgorszy bramkarz od 1990 w Wiśle, Trabalik przy Tobie wyglądał bardzo dobrze... wracaj lepiej do Wodzisławia i te fucki pokazuj hanysom ps. czy Żmijka stanie w obronie super maria? oto jest pytanie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
poza tematem .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ogólnie o tyle kiepska sprawa bo to nakręca obie strony i do niczego dobrego nie prowadzi. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Banita
Offline |
|
widać to jest właśnie polska myśl szkoleniowa, oborońcy babolstwa piłkarskiego jak i moralnegodlatego mamy taką chałkę i w lidze i w reprezentacji, strach myśleć co się dzieje z młodzieżą szkoloną według polskiej myśli szkoleniowej ![]() grałem kiedyś, więc w dwóch słowach streszczę: dzida z linii obrony do ataku pomijając pomoc, na szybkiego i silnego napadziora, chłopak niech sobie radzi albo się przepchnie albo wygra pojedynek szybkościowytak było (jest) w trampkarzach, tak jest w krakowskiej Wiśle (seniorach) Boże chroń nas od takich ludzi |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
To nie są gwiazdy żeby na nich chuchać i dmuchać, albo bać się że po dawce krytyki się rozpłaczą i poszukają innego klubu. Oni nie są dla nas niezastąpieni, a tym bardziej nie jest niezastąpiony Pawełek. Po tych jego akcjach czas to powiedzieć wprost.
Napieprzają na niego czy nie, pikniki czy też stali wyjazdowicze, pokazując fucka w stronę trybun wśród każdej szanującej się braci kibicowskiej byłby skończony. Ci którzy go bronią, niech się zastanowią nad swoim postrzeganiem świata. Pawełek dla kibiców Wisły powinien być skończony, mam o nim zdanie jak o pewnym judaszu ... szkoda tylko że Pawełek nie chce dorzucić 100 tys. i stąd uciec. Był Cebanu, jest Kurto. Od Pawełka gorsi nie byliby Może nie wybronią czegoś fenomenalnego, ale nie przepuszczą totalnej szmaty ... jak Mariuszek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nie dość ze Pawełek jest naprawdę marnym bramkarzem ( w ostatnich 10 meczach to chyba nie sposób nie znaleść sytuacji w której albo przez niego tracimy bramkę, albo robi mega jaja na bramce) to jeszcze jako człowiek także dość marnie się prezentuje.
Rozumiem krytyka, może nieuzasadniona, ale on jest piłkarzem, zarabia dzięki temu ze ktoś kupuje bilety na te mecze, wiec chyba szacunek się należy, a jeśli juz ma w poważaniu kibiców, to niech chociaz tego nie okazuje.
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 24.03.2010 o godz. 00:10.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piłkarz (u nas to za dużo powiedziane, niech będzie KOPACZ) to profesjonalista (znów za mocne słowo) i mówiąc szczerze powinien mieć w dupie wszystko co usłyszy z trybun pod swoim adresem. Zarówno pochwały jak i krytykę. Reagując w taki sposób na słowa z trybun gość się ośmieszył i dla mnie jest najzwyklejszą ciotą i płaczkiem.
Wszystkie kary na nas idą: babol Pawełka, gol Surmy i powrót Kapki ! :/ Pozdro ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to jak jest w druga strone-pilkarz zagral super mecz dostaje brawa ,mile slowa z trybun..to na 99% tez odpwie brawami albo sam cos krzyknie. a jak jest zle ,to coz,niektorzy to tłumia w sobie i szybko ida do szatni a Pawelek jest jaki jest. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co nie zmienia faktu, że obie postawy ludzi z trybun, ta pozytywna i negatywna, powinny działać mobilizująco na kopacza. Po brawach cieszysz się i starasz się tak żeby jeszcze raz te brawa dostać. Jak dostajesz zjebę od kogokolwiek to zapieprzasz żeby udowodnić że ten ktoś się mylił. Pawełek widać lubi być tylko głaskany. W Wiśle raczej tego już nie uświadczy.
![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Po tylu latach nadal Ci nie przeszedł problem ze mną ?
Przykre. Ale zazdroszcze tak szczęśliwego życia, że nie ma większych!Twoje posty totalnie mnie nie "grzeją", więc zupełnie nie mam potrzeby stawać w obronie Pawełka po tym co piszesz Ale jeśli ma Ci to sprawić przyjemność, to powiem więcej - dla mnie mógłby każdemu z tych idiotów (bo nie nazwę ich kibicami) dać w zeby. Dziękuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
@Szymek:Mariusz powinien okazywać szacunek ? Komu? Tym którzy jemu szacunku nie okazują?
@Tomo: Cytat:
Tak jak piszę Żmijka, gdyby tych "kibiców" tylu nie było, to każdy po kolei powinien zarobić od Maria w łeb.![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Lubię ładną dla oka piłkę. Według mnie, taka podwórkowa Barcelona to jest max, który Wisła może osiągnąć i najlepsze, co jej się może przytrafić. Nie jestem fanem Mariusza Pawełka. A nawet więcej, często się z niego nabijam. Ale on ode mnie tego nie usłyszał i nie usłyszy. Od Ciebie pewnie też. Pójdziesz na trening Wisły, poczekasz aż skończą, a potem dopadniesz Pawełka przy aucie i mu zwymyślasz? Zadzwonisz do niego? Nawrzucasz jego żonie? Łatwiej być odważnym w grupie. Na trybunach. Wtedy raźniej, co? Być może trudno Ci to zrozumieć, ale takie stadne upokorzenie człowieka, to chyba największa krzywda, jaką można wyrządzić. Gnojonej ofierze i sobie samemu, bo stajesz się zwykłym bydłem. Pawełek jest kiepskim bramkarzem. Stanowczo za słabym na Wisłę. Ale się stara. Nie ma bęca jak Iwański, nie biega po kasynach jak Dawidula, nie pije tyle, co Sypniewski. Trenuje, pracuje, stara się. I z tego starania czasem coś wychodzi - nawet kilka meczów za Skorży nam uratował. Jest różnica pomiędzy żartami i krytyką, a publicznym gnojeniem człowieka. Zwłaszcza, że całkiem sympatycznego. Ja bym chętnie widział Pawełka w roli rezerwowego bramkarza Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
A może inaczej, "kur.. szma... ty jeb..." O coś drgnęło, "brawo Mario!", piłka w siatce, "kur.. szma... ty jeb..." i tak w kółko aż narodzi się nowy Mucha. Trzeba to dopracować i na koniec rozłożyć w formie karteczek po krzesełkach, a następnie oczekiwać od niego szacunku wobec kibica, który go zwyzywał i zgnoił. Yyy, skrytykował. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pawełek na ławke do końca kontraktu a potem do Odry....tyle ode mnie. Szkoda mi już nawet klawiatury na tego gościa...a wy go jeszcze bronicie. Rozumiem Dowhania mydli wam oczy szóstą pozycją Pawełka w jego rankingu -lepiej dla Legii, rozumiem Kazimierczaka, że powołał go do repry... bo to jego kumpel i nie wypadało mu inaczej. Ale wy kibice Wisły, żeby bronić Pawełka? Sam prowokuje swoimi interwencjami a potem obrażony i fuckami rzuca. Dla dobra każdej ze stron najlepiej będzie jak odejdzie. Dziękuję, dobranoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To jest szkodliwe i chore. Ogólnie sytuacja Mariusza w Wiśle jest bardzo toksyczna, ale nie może usiąść na ławce, bo jego "konkurenci" to zbyt duże ryzyko. Przypominam sobie teraz obrońców Skorży piszących, że Juszczyk to tylko rezerwowy. Tylko. Problem w tym, że nikt nie zaryzykuje wystawienia go kosztem Pawełka, bo jest na to zwyczajnie za słaby. I dlatego Mariusz - w formie czy nie - musi grać. A frustracja wśród niektórych rośnie. Do teraz nikt mi nie wytłumaczył, jaki sens ma gnojenie własnego bramkarza podczas meczu? Tak na oko to skrajny debilizm, przecież w ten sposób przeszkadzacie mu w pracy, przez co istnieje szansa, że będzie bronił jeszcze gorzej. Niech mi ktoś z krzyczących to wytłumaczy - po co to robi? Sprawia mu to przyjemność? Zrozumiałbym jeszcze - po meczu, ale w trakcie? Po co to robicie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.03.2010 o godz. 01:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Luckej a moglbys mi wyjasnic, co to znaczy wedlug Ciebie kibicowac? Bo moze ja sie myle, ze to znaczy
wspierac, pomagac -zwlaszcza kiedy nie idzie? O ile krytyka rzeczywiscie moze pomoc, to jak nazwiesz wyzywanie/ponizanie/szydzenie z wlasnego pilkarza? Jak bys Ty sie odniosl do takiej "krytyki"? Jesli widze pilkarza, moze nie najwyzszych lotow, ktory jednak stara sie jak najlepieji, to ja go wspieram. Na takiego moja Wiselke stac, takiego udalo sie pozyskac i ja to akceptuje. Moge przywary tego zawodnika krytykowac -podkreslam krytykowac - do woli, ale na meczu ma on moje absolutne wsparcie i wiare w niego, bo wspolnie chcemy cos osiagnac, nieprawdaz? Dla mnie problem zaczyna sie gdy widze, ze komus sie nie nie chce, nie zalezy mu (a niestety nie wszystko mozna tlumaczyc zlymi przygotowaniami czy brakiem umiejetnosci). Jesli takie zachowanie wynika z lenistwa, braku ambicji, cwaniactwa czy tez jakichs gierek TO jest kpina ze swojej pracy, kibicow i takie zachowanie nalezy potepic.. PS. Z innej beczki. W naszym zespole bardzo brakuje nie tylko dobrych pilkarzy , ale tez silnych osobowosci majacych pozytywny wplyw na kolegow, scalajacych te druzyne. ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Może po to, żeby Pawełek pokazał tzw. godność osobistą i powiedział: "Za moją pracę wstyd brać pieniądze. Nie nadaję się do gry w takim klubie jak Wisła Kraków. Jestem za słaby psychicznie a praca w Wisle wymaga silnej psychiki, bo to klub, który aspiruje co rok do tytułu mistrza Polski i chce awansować do LM. W niższych ligach pewnie sobie poradzę, bo nie ma tam takiej presji i nie trzeba tam silnej psychiki. Wisła to dla mnie zdecydowanie za wysokie progi, dziękuję za szansę, którą mi dano i proszę o rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Co do Pana Pawełka Mariusza to w Angli czy w Niemczech za takiego "fucka", piłkarz nie tylko z nazwy, byłby błyskawicznie usunięty przez klub lub przez federacje piłkarskie, gdyż biznes to biznes i dopiero po publicznych przeprosinach wobec kibiców, może miałby szansę na boiskowy ciąg dalszy, przy czym okoliczności takiego " fucka" w ogóle nie byłyby rozpatrywane. Poczekamy więc do nowego stadionu i zobaczymy czy Cupiał okaże szacunek "fuckującemu" do kibiców Pawełkowi lub innym "artystom" boiskowym, czy też płacącym za bilety kibicom, reagującym emocjonalnie na permanentne babole zawsze tych samych "artystów" boiskowych. "Nieprawdziwi" kibice, których Pan Pawełek nie uznaje za kibiców, mają do wypełnienia aż 28 tys miejsc stadionowych przy R 22 i wybór należy do Cupiała czy woli mieć wałęsający się po pustych trybunach smród od fucków, Panów "artystów" boiskowych, czy też stadion pełen kibiców i kasę dla klubu, w tym dla Pana Pawełka lub jego następcy. Honor i kasa piłkarzy leżą na boisku oraz na trybunach pełnych "nieprawdziwych" kibiców i mam nadzieje, że klub szybko to zrozumie, wybierając opcje biznes to biznes, nie zamierzając się przekonywać, dokąd zaprowadzi go droga "fucków" wobec kibiców.
Ostatnio edytowane przez kot : 24.03.2010 o godz. 01:51.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Innymi słowy - nie jesteś w stanie kulturalnie i rzeczowo uzasadnić braku rzeczonej kultury na meczu. Wybacz, ale w ten sposób może próbować się tłumaczyć gimnazjalista, to jest zwykła dziecinada. Zakładając nawet, że Pawełek na skutek gnojenia z trybun chciałby coś podobnego zrobić (nierealne), to jego kariera zawodowego piłkarza po takim pokazie słabości psychicznej ległaby w gruzach. A ma przecież rodzinę, dziecko. Mówi Ci może coś termin "odpowiedzialność"? Zresztą - chcąc odejść z Wisły wystarczy, że nie przedłuży wygasającego kontraktu. Zdaje się, że to już w tym sezonie. Tak właśnie wygląda świat dorosłych - czasem musisz po prostu zacisnąć zęby mimo świadomości, że wokół pełno nieszanujących Cię gnojków. I robić swoje. Na tym skończmy. Czy jest może ktoś, kto potrafi poważnie i z sensem wytłumaczyć mi takie zachowanie? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Nie żartujmy sobie, ktoś go tu sprowadził i ktoś go na tą bramkę wystawia. Ja nie mam nic do uzasadnionej krytyki w mediach czy tu , bo takie są prawa rynku.Grasz dobrze - jesteś bogiem, grasz chujnie , jesteś czasami zerem. Natomiast moim zdaniem jest zupełnie czym innym lżenie czy wyśmiewanie się z jak by nie było - swojego zawodnika, w trakcie meczu - tym bardziej że od pewnego czasu to my mamy z 10 takich 'Pawełków' - jeśli by jedną miarą oceniać to powinna być jedna wielka beka i wyzwiska z każdego naszego zawodnika(pomijając oczywiście obronę) Cała drużyna gra taką nędzę że zęby bolą a 'w.......' dostaje jak zwykle tylko Pawełek.To nie jest normalne. Gdzie ja wcale nie bronię Pawełka jako zawodnika.Jego gra jest często koszmarem i to nie jest gracz na Wisłę,tylko co jest ironią losu - ani Levadii nie przegraliśymy przez niego, ani Legii,Amiki ani derbów, ani pewnie i Bełchatowa czy Arki - przegraliśmy to wszystko przez totalną indolencje tych których rozlicza się ze stworzonych sytuacji i strzelonych bramek.To też nie jest wina Pawełka że drużyna przez 7 godzin nie była w stanie strzelić gola.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.03.2010 o godz. 01:55.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
-kariera zawodowa Pawełka -jego rodzina i dziecko Mnie interesuje dobro Wisły. A Pawełek działa tu wg. mnie na szkodę klubu. A że potem wpisze sobie w cv kilka tytułów mistrza Polski i będzie miał czym nakarmić rodzinę to nie moja sprawa. On tu dużo zyska. Ale niech da coś dla Wisły. Nie wybroni kilka meczy...jak Mucha dla Legii. Nie jest w stanie bo jest słaby. Bierze pieniądza za fuszerkę i obrażanie kibiców, którzy płacą na jego kontrakt...ale wg. ciebie jest ok...bo to "odpowiedzialność za rodzinę" .Widać najważniejsze są dla ciebie pieniądze. Dorwanie się do przysłowiowego "chlewa" nazywasz światem dorosłych...Jest to cecha typowego polityka. Dumny z siebie, bo koryto pełne a fuszerke można odstawiać, bo się nikt nie przypiepszy, zagwarantowane immunitetem (kontraktem) - dobrze, że do czerwca |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Na tym forum winni kiepskich winikow sa: 1. Jop 2. Pawelek 3. Lobodzinski 4. Diaz(dolaczyl w tym sezonie) i podobnie jest na trybunach. Niestety ma to niewiele wspolnego z prawda, ale dokopac komus trzeba. Np. Kirm byl poprostu nietykalny tutaj w zeszlej rundzie...ludzie kieruja sie poprostu swoimi wirtualnymi sympatiami.
Pawelek meczy sie w Wisle, bo poprostu brakuje mu umiejetnosci. Bramkarz w takim klubie musi byc dobry, a on nie jest i co 2 lub 3 mecz zdarzaja mu sie bledy. On nigdy wogole nie byl sprowadzany do nas z mysla o tym, ze stanie sie nr 1. To mial byc solidny zmiennik. Niestety zycie pokazalo, ze po Majdanie nie pojawil sie juz u nas zaden fajny bramkarz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przed nim też nie było zbyt różowo...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|