The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2018, 10:48
Czy 4F ubiera jakąś drużynę piłkarską?
To byłby niewątpliwie eksperyment, nie wiadomo jakiej jakości dostarczyliby nam sprzęt, zarówno wizualnie jak i jakościowo.

Jeśli zostaniemy przy Adidasie, a wiele na to wskazuje to widocznie dali najlepsze możliwe warunki.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.05.2018, 10:58
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Nie no Arkadiusz...
czy wiesz jakim sposobem 4F zostalo partnerem kadry i czy wiesz ze zupelnie inaczej odbywa to sie w klubie sportowym?
Czy wiesz ze koszulki pilkarskie robione sa z innych materialow, maja inne kroje, maja inne szycia no i czesto wymagaja innej szwalni np ?
No i przede wszystkim czy masz chociaz uslyszana wiedze, na jaka kwote ostatnio, podpisana byla aktualnie obowiazujaca umowa?
1 nie wiem i nie wiem
2 nie wiem
3 nie mam

dlatego mój post to czyste dywagacje , NIGDY na tym forum nie szedłem w zaparte gdy nie mam pewności co do swoich racji

nie widzę jednak żadnych przeciwwskazań aby jakiś specjalista w tej kwestii, napisał większego merytorycznego posta czym się różnią koszulki piłkarskie od siatkarskich itp jak i rozwinął pozostałe Twoje pytania
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 13.05.2018, 12:52
To co jest w antyramie to obecna koszulka, a to co wydaje wam się być kołnierzem jest jakimś kartonowym tułowiem aby koszulka się sztywno trzymała
Jak ktoś ma wątpliwości to niech się przyjrzy koszulce Brożka, na zakończeniu prawego rękawa widać kawałek ciemniejszego czerwonego oraz złotego paska czyli tak jak jest teraz no i trzy paski na bokach również są tak jak teraz.
Ostatnio edytowane przez Alonso19 : 13.05.2018 o godz. 12:59.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 13.05.2018, 12:58
https://m.facebook.com/story.php?sto...6281&__tn__=-R

Koszulka pożegnalna, wygląda nieźle
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.05.2018, 14:02
To moze wezmy firme Ikea, fajne meble robia, maja duzo sklepow, na bank maja duzo kasy i w ogole sa tani
Koszulka w wersji "zszyj to sam" mogłaby być najtańszą koszulką w historii tej ligi xd
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.05.2018, 09:17
Bardzo dobrze jeśli to prawda, że zostaje Adidas. Trudno, będzie drogo, ale taki klub jak Wisła zobowiązuje. Nie wyobrażam sobie, aby wielki klub z Krakowa biegał w jakimś Tico.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 15.05.2018, 09:35
Kompletnie się nie zgadzam z tym stwierdzeniem @nesta.
W tym temacie 2 strony wstecz są dane ekstraklasowe odnośnie sprzedanych koszulek.
2200 koszulek to bardzo mała liczba plasująca nas w środku tabeli.
W przypadku niższej ceny liczba koszulek byłaby znacznie większa. Mimo że w kasie klubowej przychody ze sprzedaży wyglądałyby podobnie (nie jesteśmy tego w stanie zmierzyć na chwilę obecną), to wolumen sprzedanych koszulek też jest istotny przy pozyskiwaniu nowych sponsorów, partnerów czy przy następnych negocjajach w kontekście strojów .
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 15.05.2018, 10:29
Mając tańsze koszulki, można zmieniać ich model np. co drugi sezon. Dzięki temu kibic chcący być na czasie też będzie chciał sprawnie nabyć nowszy model. I to wcale nie musi być przecież kibic, który na stadion w ogóle przychodzi. Co to za problem być na bieżąco, jeśli mieszka się obecnie gdzieś na północy kraju albo nawet dalej w Europie i w Krakowie bywa od wielkiego dzwonu?

No ale umówmy się: ceny takie jak za Adidasa na pewno nie zachęcają ludzi do robienia zakupów i fakt jest niezaprzeczalny: sprzedajemy tych koszulek zdecydowanie za mało. Ale tutaj, pomijając nawet cenę, znów wracamy do strony internetowej (sklepu online). Z tym że ten temat przerabialiśmy ostatnio już na forum, więc nie będę do tego wracał.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 15.05.2018, 10:58
enzo napisał(a):Wyświetl post
Mając tańsze koszulki, można zmieniać ich model np. co drugi sezon. Dzięki temu kibic chcący być na czasie też będzie chciał sprawnie nabyć nowszy model. I to wcale nie musi być przecież kibic, który na stadion w ogóle przychodzi. Co to za problem być na bieżąco, jeśli mieszka się obecnie gdzieś na północy kraju albo nawet dalej w Europie i w Krakowie bywa od wielkiego dzwonu?

No ale umówmy się: ceny takie jak za Adidasa na pewno nie zachęcają ludzi do robienia zakupów i fakt jest niezaprzeczalny: sprzedajemy tych koszulek zdecydowanie za mało. Ale tutaj, pomijając nawet cenę, znów wracamy do strony internetowej (sklepu online). Z tym że ten temat przerabialiśmy ostatnio już na forum, więc nie będę do tego wracał.
Adidas i Nike to zdecydowanie najwyższa półka jaka jest obecnie dostępna na rynku. Ceny po 500/300 zł to zdecydowanie za dużo jak na zwykłego zjadacza chleba. Postawienie na mniej sprawdzony produkt niczym nie ustępujący tym najlepszym, w cenie 199/149 może spokojnie sprawić podwojenie sprzedaży koszulek. Wisła przecież nie jest żydownią, Koroną czy też Pogonią, na których średnia frekwencja wynosi 4 tysięcy tylko na meczu mamy średnio te 10/11 tysięcy, więc zainteresowanie meczami jest to tańszymi koszulkami by nie było?
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 15.05.2018, 11:38
Tylko weźcie jeszcze pod uwagę konkurencję dla koszulki meczowej

Inne koszulki w oficjalnym sklepie, koszulki kibicowskie, okazjonalne, "zgodowe" itp itd

na następnym meczu zobaczcie sobie ile osób jest w meczówkach - nawet tych starszych a ile przychodzi w całej gamie innych koszulek
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 15.05.2018, 15:55
https://twitter.com/K_Stanowski/stat...89619246694401

No to już oficjalnie: 4F wchodzi w świat wielkiego futbolu.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.05.2018, 16:00
Osoba od ktorej mialem info nie zna sie na pilce
ale zeby Wisle z Weszlo pomylic...

a tak powaznie, to wciaz mam nadzieje, ze naszym technicznym tez beda od nowego sezonu
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Franeklowcabramek
Senior Member

Stary 15.05.2018, 16:39
Projekt koszulek już jest.
https://www.behance.net/gallery/6382...9-Kits-Concept
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 15.05.2018, 16:44
ale że obciślaki ?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.05.2018, 16:54
Wyglądają jak stroje kolarskie
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.05.2018, 18:10
szym_ek napisał(a):Wyświetl post
Tylko weźcie jeszcze pod uwagę konkurencję dla koszulki meczowej

Inne koszulki w oficjalnym sklepie, koszulki kibicowskie, okazjonalne, "zgodowe" itp itd

na następnym meczu zobaczcie sobie ile osób jest w meczówkach - nawet tych starszych a ile przychodzi w całej gamie innych koszulek
Z czego to Twoim zdaniem wynika? W mojej opinii jest to idealne potwierdzenie tezy, że ludzie chętnie wydają pieniądze na t-shirty/pamiątki, jednak nie stać ich na wydatek rzędu 300 zł.

Co do projektów 4f - wiem, że to tylko koncepcja jakiegoś kibica, ale całkiem schludnie to wygląda, jednak dodałbym jakieś delikatne białe/złote wstawki w pierwszym komplecie.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 15.05.2018, 18:14
Kolorystyka spoko. Natomiast co do kroju to zamiast na murawę można by śmiało wysłać użytkowników na paradę w Berlinie.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.05.2018 o godz. 22:10.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 15.05.2018, 18:57
Kwestia renderingu, póki nie zobaczymy tego na żywo na modelu to nie ma co spekulować nt. spedalenia stroju

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.05.2018, 21:49
Zaraz, ale czy ten projekt to nie jest fan-art jakiegoś internauty? On z tego samego szablonu atakuje stroje różnych drużyn, które ubierają różne marki, a wszystkie mają ten sam krój. Zmieniają się tylko logo producenta, herb klubu i kolory stroju. O czym tu gadać?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2018, 17:38
Gdzie można zakupić taką.koszulkę? Czy jest to tylko zwykły model Adidasa z wyhaftowaną gwiazdą?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.05.2018, 17:40
majac chwile czasu postanowilem sprawdzic co tam w temacie koszulek...

i Panowie kajam sie.
Smialem sie z 4F a ponoc na 100 beda i tylko cos niespodziewanego moze spowodowac ze to sie zmieni...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Stary 17.05.2018, 17:47
Voin, to jest katalogowa koszulka Adidasa (Entrada 14) z Białą Gwiazdą. Nie wiem czy gdzieś idzie ją kupić jeszcze, ale na Allegro widziałem Squadra 17 z wyhaftowaną BG na niej.
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.05.2018, 19:22
Dawniej te koszulki były sprzedawane w sklepie ,,Reymonta 22", w Starej Hali Wisły. Nie wiem czy teraz tam jeszcze są.
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 17.05.2018, 20:01

i Panowie kajam sie.
Smialem sie z 4F a ponoc na 100 beda i tylko cos niespodziewanego moze spowodowac ze to sie zmieni...
Jestem zaskoczony, bo miałem informację z pierwszej ręki, że na 100%... nie będą nas ubierać. I nie było to info ze strony klubu, tylko firmy i nie od szeregowego pracownika. Więc któryś z nas został zrobiony w wała Ciekawe, jak się to wszystko skończy.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.05.2018, 20:24
Alonso19 napisał(a):Wyświetl post
Voin, to jest katalogowa koszulka Adidasa (Entrada 14) z Białą Gwiazdą. Nie wiem czy gdzieś idzie ją kupić jeszcze, ale na Allegro widziałem Squadra 17 z wyhaftowaną BG na niej.
Brozinho_23 napisał(a):Wyświetl post
Dawniej te koszulki były sprzedawane w sklepie ,,Reymonta 22", w Starej Hali Wisły. Nie wiem czy teraz tam jeszcze są.
Dzięki. Aż dziwne że nie da się kupić zwykłej czerwonej koszulki z białą gwiazdą, która nie byłaby meczówką...
Odpowiedz cytując
pawlos33
Member

Od: 01.2009

Stary 17.05.2018, 21:42

i Panowie kajam sie.
Ja całym sercem jestem za współpracą z 4F. Raz, że lokalna firma a dwa, że zwyczajnie podobają mi się ich proste i estetyczne projekty. Chociaż koniec końców i tak zdecydują pieniądze i ubierać nas będzie ten, kto sypnie groszem
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.05.2018, 04:03
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Jestem zaskoczony, bo miałem informację z pierwszej ręki, że na 100%... nie będą nas ubierać. I nie było to info ze strony klubu, tylko firmy i nie od szeregowego pracownika. Więc któryś z nas został zrobiony w wała Ciekawe, jak się to wszystko skończy.
szczerze mi ciezko w to uwierzyc, no ale w dwoch zrodlach sprawdzilem ....
moze to gra ze strony klubu, ze niby rozmawiaja z A by podbic oferte B. Niemniej jednak jestem w szoku, aczkolwiek na logike to bardzo prosta transakcja wiazana i laczona znajomosciami
jesli to bedzie prawda, zobaczymy co to wymysla szwalnie w Chinach
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 18.05.2018, 04:54
A Adidasy, Nike, Pumy i reszta to niby z jakich szwalni korzystaja? Gdzie nie spojrzysz tam Chiny, Indonezja, Indie, Bangladesz...
Odpowiedz cytując
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 18.05.2018, 06:05
może 4F da nam szczęście i zagramy z nimi w LM ;-) poza tym mi ich stroje się podobają, wchodzą mocno na rynek to i piłkę muszą zacząć ogarniać, ciekawe czy będą nas ubierać, czas pokaże
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.05.2018, 06:14
Mam oryginalne meczowe: Umbro, 2 x adidas ( pomijając inne czy to kibicowskie czy okazjonalne) a mimo to 4F bezwzględnie bym kupił. Osobiście sporo się ruszam i mam górę odzieży sportowej ale nic z 4F bo zwyczajnie wolę lepsze ( głównie pearl izumi, endura, asics). Natomiast gdyby zrobili stroje dla Wisły to po pierwsze byłby to "inny świat" jeśli idzie o jakość a po drugie podoba mi się idea "lokalnego patriotyzmu" na polu sponsoringu.
Kolejna sprawa - ludzie z 4F chcąc zaistnieć w świecie piłki nożnej stanęli by na głowie żeby zrobić coś fajnego a rzeczony adidas czy nike taką Wisłę, Legię i inne kluby z naszej ligi mają w dupie! Jako że zasięg medialny naszych klubów na świecie plasuje nas w okolicach 2 ligi angielskiej czy tam niemieckiej jeszcze długo będą nas traktowały jak trzeci świat. Tylko ceny mają z "pierwszego świata"a może nawet z jeszcze bardzie pierwszego świata - vide koszulki reprezentacji.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 18.05.2018 o godz. 06:23.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów