|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku | |||
| Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) |
|
490 | 57,11% |
| Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% |
|
94 | 10,96% |
| Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem |
|
36 | 4,20% |
| Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia |
|
181 | 21,10% |
| Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej |
|
57 | 6,64% |
| Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W tym momencie widzisz w kadrze Maleckiego a nie widzisz Rybusa? Ciekawe
Watpie by Smuda zmienil Rybusa na Grosickiego, ewentualnie wstawi go jesli ten naprawde dobrze zacznie grac. Ja nie mowie ze Grosik jest slabszy od Rybusa, bo nie jest, chodzi o to ze nie pokazal w tym sezonie jeszcze nic. Ciekawi mnie jak zagra Smolarek....oby jak najlepiej
Ostatnio edytowane przez kreseq : 23.08.2010 o godz. 10:48.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rybus, Małecki, Grosicki są z grubsza siebie warci (dośrodkować w biegu to dla każdego z nich za wysokie progi), każdy z nich to co najwyżej joker Błaszczykowskiego, Peszki, Obraniaka czy Smolarka. Legionista natomiast podpadł mi słitaśnymi fotkami, i dlatego go skreśliłem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() Dla mnie dość zadziwiające jest powołanie Smolarka, pomimo faktu, że zdobył on dwa gole. Nie dziwi zaś brak powołań dla naszych gwiazdorów, którzy po prostu na nie w żaden sposób nie zasługują. I Małecki też na ten moment nie jest lepszy ani od Rybusa, ani tym bardziej od Grosickiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Kabaretu Smudy ciag dalszy. Sandomierski, Rybus, Wojtkowiak, Sadlok ;o
Gdzie w takim razie: Szczesny, Kupisz czy Grosicki? Na + powołanie Ebiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Szczęsny? Talent ma, ale czy gra w klubie? Już bardziej z Arsenalu pasowałby Fabiański. A swoją drogą, Tytoń mimo, że gra to dla mnie nieporozumienie.Mając tylu dobrych bramkarzy, raczej nigdy nie będzie podstawowym zawodnikiem kadry.Poza tym jest Załuska z Celticu. Z Grosickim jak najbardziej się zgadzam.Jakieś zdarzenia poza boiskowe nie mogą go dyskwalifikować z reprezentacji.To samo Mały. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czeka nas zapewne kolejna kompromitacja i bdb - nie jestem już zwolennikiem Smudy.
Moim zdaniem w reprezentacji zawsze powinni być najlepsi, ja rozumiem selekcja bla bla bla, ale jako kraj, jako reprezentacja jak będziemy cały czas tak dawać... czadu to aż przykro się robi. Ci zawodnicy powinni tworzyć jakiś zespół, kolektyw, walczyć. Denerwuje już mnie ten Smuda, ma super układ, bo pracuje spokojnie do EURO, ale jak przynajmniej z grupy nie wyjdziemy to niech kończy "przygodę" z piłką - żadnego wytłumaczenia nie będzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A niby dlaczego nie? Po tych pieciu meczach widac, ze takiego skrzydlowego w naszej lidze nie bylo do czasu Kosy (chociaz sa zupelnie rozni stylem od siebie) w dodatku jest mlody i gra w kadrach mlodziezowych.
Szczesny ma talent i trzeba go powoli ogrywac, Sandomierski to nie ta liga. Fabianski? Tyton to w ogole jakas kpina jest. Ktos Smudzie naopowiadal, ze on tam jest gwiazdą, a tak naprawde wpuszcza szmaty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Panowie Wisła Kraków sięgnęła dna - chyba od 12 lat się nie zdarzyło żeby nie było ANI JEDNEGO piłkarza Białej Gwiazdy w reprezentacji...
![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reprezentacja Polski już dawno przestała być jakimkolwiek wykładnikiem a na pewno brak powołań do niej nie może świadczyć o stoczeniu na dno.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja akurat powołaniem Sandomierskiego nie jestem tak zaskoczony. Owszem, to młody chłopak, ale na razie się wyróżnia w naszej buraczanej lidze. Zeszły sezon też był w jego wykonaniu przyzwoity.
Zresztą w ogóle chłopaki z Jagi prezentują się znacznie ciekawiej, niż np. kiedyś wielbieni przez Beenhakkera - Zahorski czy Pazdan. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Smolarek? CO ten pan tam robi? Peszko? Co ten pan tam robi? Sandomierski? Co ten pan tam robi? Sadlok? CO ten pan tam robi? A jelen pewne znowu sie wymiga od reprezentacji, bo w meczu ligowym dosta"ø ürazu"podobno ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dzięki Bogu Smuda zlitował się nad Wisłą i nie powołał żadnego naszego kopacza co da szansę nowemu trenerowi przez te 2 tygodnie potrenować z naszymi piłkarzami. Zresztą My idziemy w cudzoziemszczyznę i trzeba się przyzwyczajać że będziemy mieć z 5 reprezentantów różnych Kostaryk czy Hondurasów ale nie Polski. Taki czas nastał więc cóż robić?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...Sport_pl_.html
Nie wiem,czy ktoś już to zamieszczał.Całkiem obszerny i ciekawy wywiad z selekcjonerem naszej kadry Frankiem Smuda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
))))![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
UWAGA!
Stefan Majewski ma nową pracę oprócz U-23 także U-20 (dodam ze pomiędzy nimi jest jeszcze kadra Zamilskiego U-21) do U-23 powołał sobie piłkarzy ktorzych mogl powloac do U-20 (janote czy Stulina, a których nie powołał Zamilski)zróbmy kadry na każde roczniki, albo jeszcze lepiej do U24 i co pół roku ![]() U23 kontra Uzbekistan i Iran http://www.90minut.pl/news/132/news1...-i-Iranem.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lato: mam plan B, a nawet plan C
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Wywiad z prezesem PZPN o selekcjonerze polskiej kadry Franciszku Smudzie Tomaszewski: Smuda nie trenuje "pipidówki" http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Janek jak zwykle w formie Plaga kontuzji w kadrze Smudy http://sport.onet.pl/pilka-nozna/rep...wiadomosc.html Głowacki prawdopodobnie nie zagra,niepewny wystep Mierzejewskiego.Czyżby szykowały się jakieś dodatkowe dwa powołania na najbliższe mecze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A więc w przyszłym roku bierzemy rewanż na Hiszpanach |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
I to prawdopodobnie w Gdańsku ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dzisiaj w Uwadze na TVNie był program o PZPNie
okazuje się że działacze wiedzą jak rozwiązać problem polskiej piłki otóż: jak paru z nich stwierdziło... trzeba czekać aż lepsi piłkarze się urodzą ![]() geniusze! tylko za co oni mają płacone skoro wystarczy tylko ... czekać ONI SĄ NIEREFORMOWALNI! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tutaj:
Cytat:
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ktoś wie w jaki sposób można kupić bilety na mecz Polska-Australia? Sprzedaż na kupbilet.pl została zakończona. czy to znaczy, że sprzedano wszystkie bilety?
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Niech nie będzie taki mądry z tymi pigułami, bo na euro dostanie w grupie trzy piguły po 5:0 i mit wielkiego trenera pęknie jak bańka mydlana i kunszt polskiej szkoły szkoleniowej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Skład reprezentacji U-21 na dzisiejszy mecz z Finami:
Gliwa - Socha, Steinke, Siebert, Marciniak - Makuszewski, Pietrowski, Wilczek, Kupisz - Grzelczak, Chałas. A jak powinna ta jedenastka wyglądać? Szczęsny - Augustyn, Glik, Sadlok, Stulin - Grosicki, Matuszczyk, Cywka, Janota - Sobiech, Małecki. ...albo... Sandomierski - Socha, Siebert, Wełnicki, Płotka - Kiełb, Borysiuk, Cetnarski, Rybus - Tyrała, Korzym. ...a potem się dziwimy, że młodzieżówka łupnia dostaje, kiedy w żadnym meczu nie gra składem chociaż zbliżonym do optymalnego, tym razem nawet nie zbliżonym do tego drugiego najsilniejszego. No ale rozumiem, że na starcie zdecydowano, że mając w grupie Hiszpanię i Holandię, igrzyska w Londynie odpuszczamy, bo nie mamy szans. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Chciałbym powiedzieć że wyjątkowo mecz z Ukrainą obstawię 2x Boruc wraca na bramkę i będzie chciał się pokazać, a cholera wie w jakiej jest dyspozycji i może zremisować ten mecz.
Co do kadry U21 to ja sądzę że ten kto wybierał zawodników uznał że Finlandię tak czy inaczej pykniemy, czy słusznie to się okaże. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U-20 zremisowała po bramce w 95 min z Uzbekistanem, trener: Majewski S.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Własnie ich pykamy. Do przerwy plecy
Wg mnie będzie co raz gorzej bo szkolenie w klubach jest mega chujowe, a samorodków z pod bloków już nie ma bo młodzi nie kopią w piłe. Boiska stoją puste.
Ostatnio edytowane przez tofik : 03.09.2010 o godz. 18:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
A co do dzisiejszego meczu. W końcu w miarę solidnie wygląda defensywa - jest nasz najlepszy bramkarz jakiego mamy, czyli Boruc, w końcu nieźle prezentują się obie flanki w obronie, Piszczek i Boenisch powinni zapewnić przynajmniej przyzwoity poziom gry w defensywie, chociaż prawdę mówiąc obaj zwykle lepiej prezentują się w grze ofensywnej niż w defensywie. Para Wojtkowiak-Żewłakow na środku też wydaje się być optymalnym ustawieniem pod nieobecność Głowackiego. Do tego w końcu Smuda przejrzał na oczy i zabezpiecza środek pola dwoma defensywnymi pomocnikami, w tym jednym pivotem (Murawski) i jednym zawodnikiem zdecydowanie odpowiadającym za rozbijanie ataków rywali (Bandrowski), obaj znają się dodatkowo z gry dla Lecha, gdzie taki podział sprawdzał się rewelacyjnie. Ofensywę tworzy trzech szybkich zawodników (Jeleń, Błaszczykowski, Peszko) i typowy rozgrywający Iwański, który będzie pewnie również odpowiadał za wykonywanie stałych fragmentów gry. Jestem ciekaw jak to wszystko będzie dziś funkcjonować, na papierze nie wygląda to źle. W sumie brakuje mi tylko Głowackiego na środku defensywy i Mierzejewskiego w miejsce Iwańskiego, Obraniak jakoś mnie na razie nie przekonuje, mało jego gra daje tak naprawdę zespołowi.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 04.09.2010 o godz. 10:17.
|
||
|
|
Banita
Od: 06.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Ylw7Z...layer_embedded
Jeśli było to sorry. Nie wiem czy widzieliście, ale dzięki naszej cudownej reprezentacji padł gol, który jest w top 5 najładniejszych bramek sezonu 09/10. Nie wiedziałem gdzie to dać, to pomyślałem, że ten temat będzie pasował. A w bramkach wybranych przez kibiców, znalazła się bramka Marka Gancarczyka ;]
Ostatnio edytowane przez kozuba92 : 04.09.2010 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Hmm, to jaki wynik dzisiaj? Stawiam na na 0 : 2 lub 0 : 3, jesli Ukraincy przyjechali w swoim optymalnym skladzie, bo nie widzialem kto tam zostal powolany. Nasz sklad pozostawie bez komentarza, bo co w kadrze robia pilkarze pokroju Wojtkowiaka(za caloksztalt, ten kopacz pewnego poziomu nie przeskoczy, a dodajac do tego wystepy w tym sezonie...), Bandrowski(calkowity paralityk w porownaniu do Sobolewskiego czy Mariusza Lewandowskiego). Granie 1 napastnikiem odbija nam sie od kilku lat czkawka...mamy grac 4-4-2 i tyle, bo wtedy najlepiej wygladamy. Mam nadzieje, ze Smuda nie wytrwa do EURO...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|