The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2010, 18:12
Ja osobiście Kuźbe w ostatnim czasie widziałem jak się kręcił po klubie ale nie przychodziło mi do głowy, że to w roli scouta ...
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.12.2010, 18:17
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Widać że tym Kuźbą zaskoczeni są wszyscy. Tak samo jak tym że z teamu zniknął Józek Csaplar i Branco. Ciekaw jestem czy skład teamu jest aż tak wielką tajemnicą że nie można by go podać np: na stronie oficjalnej?
Branco... Czy może Junco?
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.12.2010, 18:51
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Branco... Czy może Junco?
Wydawało mi się że Branco mu było ale nie będę się upierał. Najważniejsze że wiemy o kogo chodzi .
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 13.12.2010, 19:03
Karherop napisał(a):Wyświetl post
PS. Osoba Kużby mnie zaintersowała ostatnio przy okazji projekcji filmu z discovery historia , bądz co bądz nie był naszym wybitnym zawodnikiem , a zaszczycił swoją osobą to spotkanie . Można domniemywać że juz od tego czasu pracuje w siatce skoutów .

Mnie też dało to do myślenia jak zobaczyłem go na projekcji filmu
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.12.2010, 19:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
bardziej liznął w Szwajcarii niż Francji
W Szwajcarii więcej grał, więcej skorzystał jako piłkarz, ale wiedzy o futbolu na pewno więcej zebrał we Francji, która słynie z wyłapywania talentów i ich kształcenia, Kuźba musiał tam to i owo zobaczyć na własne oczy i nie jednej rzeczy doświadczyć, w końcu sam tam trafił jako młody talent "z nikąd".
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 13.12.2010, 19:35
lucas1906 napisał(a):Wyświetl post
Mnie też dało to do myślenia jak zobaczyłem go na projekcji filmu
Ale tu akurat nic dziwnego, on cały czas mieszka w Krakowie, syn trenuje w Wiśle ... osiadł w Krakowie na stałe.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 13.12.2010, 20:03
Bramka z Lazio w Krakowie i to uczucie, że 1/4 nasza... ehh ;(
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 14.12.2010, 12:54
Dzisiaj Kuba kończy 25 lat

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=6381
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.12.2010, 13:14
Im więcej scautów tym lepiej,bo oznacza to więcej oczu i uszów, które patrzą słuchają i oceniają. Oznacza to także więcej osób jeżdżących po różnych wiochach,zadupiach. Do oceny końcowej tego co scauci zbiorą są chyba inne osoby. 11 osób to żaden szał. I tak w tym względzie jesteśmy sto lat za Murzynami więc cieszy,że w ogóle coś jest w kierunku scautingu robione. Pozostaje mieć nadzieje,że z każdym rokiem nasz scauting będzie się rozrastał,udoskonalał a za kilka lat powinny być już tego jakieś śladowe efekty. Bo jak to ma być działanie doraźne, tu i teraz to szkoda czasu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 14.12.2010, 14:42
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ale tu akurat nic dziwnego, on cały czas mieszka w Krakowie, syn trenuje w Wiśle ... osiadł w Krakowie na stałe.
syn Kevin?
Jakoś tak ze świętami mi sie skojarzyło

z tej strony http://www.weszlo.com/news/4584 O tym, że Matuszczyk dał synu na imię Lennox Lewis

Cytat:
Marcin Kuźba nazwał swojego syna Kevin. Kevin Kuźba. A Grzegorz Kmiecik nazwał syna Maddox (jak adoptowany dzieciak Angeliny Jolie). Maddox Kmiecik.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.12.2010 o godz. 14:45.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 14.12.2010, 15:51
Cytat:
Maddox
Kuwa, naprawdę chyba dziecka nie kocha. Nazwał go jak jakiś nawóz...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.12.2010, 20:58
Kuba Błaszczykowski w wyjściowej jedenastce Borussi w Sevilii.
Mecz o awans, warto patrzeć
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 16.12.2010, 10:56
Kontynuując wątek głupich imion to jest szansa, że w Reprezentacji Polski zagra Messi... Smolarek Messi, bo tak nazwał swojego syna Ebi...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2010, 10:59
jak zagrał wczoraj Błaszczu? nie miałem okazji oglądać... czy miał udział przy którejś z 2 bramek? odp.
Odpowiedz cytując
akakiusz
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.12.2010, 11:15
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Kontynuując wątek głupich imion to jest szansa, że w Reprezentacji Polski zagra Messi... Smolarek Messi, bo tak nazwał swojego syna Ebi...
Nie nazwał....
Zawsze wierni,choć pijani,zawsze z Wisłą - Pakos-Fani
Odpowiedz cytując
TeeS
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.12.2010, 11:17
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
A na Placu Czerwonym to te rowery kradną, a nie rozdają. Poza tym wszystko się zgadza.
Syn Smolarka ma na imię Mees (imię holenderskie), a nie Messi.

pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.12.2010, 11:29
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Im więcej scautów tym lepiej,bo oznacza to więcej oczu i uszów, które patrzą słuchają i oceniają. Oznacza to także więcej osób jeżdżących po różnych wiochach,zadupiach. Do oceny końcowej tego co scauci zbiorą są chyba inne osoby. 11 osób to żaden szał. I tak w tym względzie jesteśmy sto lat za Murzynami więc cieszy,że w ogóle coś jest w kierunku scautingu robione. Pozostaje mieć nadzieje,że z każdym rokiem nasz scauting będzie się rozrastał,udoskonalał a za kilka lat powinny być już tego jakieś śladowe efekty. Bo jak to ma być działanie doraźne, tu i teraz to szkoda czasu.
Był ostatnio taki wykład dla trenerów przeprowadzony z Holendrami, Małopolski Zw. Piłki Nożnej organizował, przyjechał gość od szkolenia młodzieży z Ajaxu, był Maaskant. I ten typ z Ajaxu opowiadał jak to u nich wygląda. Że w obrębie 50 km dookoła Amsterdamu jest kilkuset (tak, KILKUSET na 50 km dookoła miasta) skautow 'przetrzepujących" teren, sprawdzają dosłownie każdego, w kazdej szkole, na kazdym boisku, jak ktos tylko chce grać w piłke to oni o nim wiedzą. Jak mają po 7 czy tam 10 lat te dzieci to jest taka wstępna selekcja, wybierają 30 i ich prowadzą. Rocznie przynajmniej 2 wchodzi do składu pierwszej druzyny.

Jak była rozmowa o tym jaki budżet na to jest, to oni tam mają 5 mln euro w samym Ajaxie tylko na wyszukiwanie młodych talentów. Jak mu tłumaczyli, że cały związek (tu nie wiem czy PZPN czy MZPN) przeznacza u nas na to 50 tys zł, to nie był w stanie zrozumiec o czym sie do niego mówi, i dopytywał czy napewno wiemy co on miał na myśli .Przeliczyli mu to na euro i tłumaczyli że u nas na wszystkie kluby jest taka kwota. Bardzo długo mu to zajeło zeby to przyjąc do wiadomości.

Była tez mowa ze wszelkie formy treningu w Polsce są zacofane, to że do druzyn polskich nie wchodzą wychowankowie ma wpływ na chęć grania w piłke, ze coraz mniej tych chętnych.

Fajne spotkanie ogólnie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.12.2010, 23:57
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Jak była rozmowa o tym jaki budżet na to jest, to oni tam mają 5 mln euro w samym Ajaxie tylko na wyszukiwanie młodych talentów. Jak mu tłumaczyli, że cały związek (tu nie wiem czy PZPN czy MZPN) przeznacza u nas na to 50 tys zł, to nie był w stanie zrozumiec o czym sie do niego mówi, i dopytywał czy napewno wiemy co on miał na myśli .Przeliczyli mu to na euro i tłumaczyli że u nas na wszystkie kluby jest taka kwota. Bardzo długo mu to zajeło zeby to przyjąc do wiadomości.

e.

5 mln Euro tam tylko Ajax,a u nas 10 tys Euro

tak w sumie na trzezwo popatrzec na tą dysproporcje i naklady w obu panstwach to ja tez bym sie zaczal zastanawiac jak to wogole mozliwe ze u nas ta mlodziez jescze w tą piłke kopie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 18.12.2010, 10:56
Wczoraj Adam Kokoszka zamawiał u rodziców w cukierni ciasta na swoje wesele
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.12.2010, 11:52
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj Adam Kokoszka zamawiał u rodziców w cukierni ciasta na swoje wesele
mam nadzieję, że przygotujecie mu same zakalce!
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Od: 06.2010

Stary 18.12.2010, 12:47
A tak w ogóle to co się podziało z Kokoszką? gra czy na ławie gdzieś siedzi?
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.12.2010, 14:04
K4millo napisał(a):Wyświetl post
mam nadzieję, że przygotujecie mu same zakalce!
Ja trochę nie rozumiem tej nienawiści do Adasia, niechęć jeszcze bym zrozumiał, ale nienawiść? We współczesnym futbolu liczą się atmosfera w szatni, stan konta i możliwości promocji. Aha, jeszcze Bóg dla Arboledy. A przywiązanie do barw, honor, stara szkoła? Ktoś jeszcze o tym pamięta? Nie chcę uprawiać relatywizmu, ale dziwne, że z kilku graczy robicie tzw. "judaszy", a wielu, którzy do sprawy podchodzili zupełnie tak samo, tylko odchodzili w innych okolicznościach było wdg. Was w porządku.

Ale kontynuując dowcip - proponuję dwuwarstwowy tort próżniowy, w sensie: goście zjadają pierwszą pokrywę ciasta i ich oczom ukazuje się wielki lukrowany napis: KOKOS TY ***** he he he
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 14:22
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Ja trochę nie rozumiem tej nienawiści do Adasia, niechęć jeszcze bym zrozumiał, ale nienawiść? We współczesnym futbolu liczą się atmosfera w szatni, stan konta i możliwości promocji. Aha, jeszcze Bóg dla Arboledy. A przywiązanie do barw, honor, stara szkoła? Ktoś jeszcze o tym pamięta? Nie chcę uprawiać relatywizmu, ale dziwne, że z kilku graczy robicie tzw. "judaszy", a wielu, którzy do sprawy podchodzili zupełnie tak samo, tylko odchodzili w innych okolicznościach było wdg. Was w porządku.

Ale kontynuując dowcip - proponuję dwuwarstwowy tort próżniowy, w sensie: goście zjadają pierwszą pokrywę ciasta i ich oczom ukazuje się wielki lukrowany napis: KOKOS TY ***** he he he
Mowienie ze chce sie odejsc, wiecej zarobic to jedno - i taki jest zawsze los pilkarza, kazdy bedzie chciec odejsc, grac za granica za lepsze pieniadze. Ale robienie z siebie wielkiej gwiazdy, plakanie do gazet jaka to Wisla jest be, bo on wielka gwiazda, bijacy kazdego obronce umiejetnosciami - a musi siedziec na lawie - to drugie. Byle jak najdalej od Wisly

Poza tym gdzie tutaj nienawisc ?

PS. Adasia
Ostatnio edytowane przez mic : 18.12.2010 o godz. 14:41.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.12.2010, 14:55
@polska.mysl.szkoleniowa gdzie ty nienawiść widzisz to ja nie wiem...
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 18.12.2010, 15:33
Ale to w sumie w pore zamawia te ciasta, ślub w Święta
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.12.2010, 17:15
no chłopaki,trzeba mu rogi doprawić....wyruchał to co jest dla nas najważniejsze,można wyruchać teraz najważniejsze dla niego
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 18.12.2010, 17:53
picasso napisał(a):Wyświetl post
no chłopaki,trzeba mu rogi doprawić....wyruchał to co jest dla nas najważniejsze,można wyruchać teraz najważniejsze dla niego
Jak mu chcesz wyruchac konto bankowe ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.12.2010, 17:57
Kuba dziś dał dobrą zmianę w meczu z Eintrachtem, tylko szkoda, że Barrios nie wykorzystał jego podania w ostatnich minutach meczu...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.12.2010, 18:14
a Kosa juz gra w Apollonie, dla tych pismakow ktorzy gadali ze jest na wylocie z klubu... aktualnie wygrywaja 2-1 z Larnaką

Odpowiedz cytując
ŁukaszTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 18.12.2010, 20:30
A co powiecie o Grzegorzu Kaliciaku grał u nas kilka lat a teraz siedzi u mnie w domu, jakie macie opinie na jego temat?
"...MY WIERZYMY W MISTRZOSTWO NASZEJ WISEŁKI..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów