The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2017, 10:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Damian Dukat

Postaram się odpowiedzieć :
Oczywiście ze decyzji nie podejmuje się w 1 dzień, ale nie wiem dlaczego uważasz ze firma ktora staje sie potentatem odziezy sportowej w Polsce nie wykorzysta kolejnego kanału sprzedazy jakim moze być piłka nożna? Na logike przeciez widać, że oni kiedys w ten segment bedą musieli wejśc...
ale idźmy dalej : To ze nie produkują (aczkolwiek jest to złe słowo bo wprowadza czytelnika w błąd) mają w ofercie takich strojów dziś nie znaczy ze nie mogą mieć jutro. Co do wejscia na nowy rynek, to tez bym troche nie odlatywał bo oni na rynku są i maja dosc mocna pozycje. Dla nich pilka moze byc tylko i wylacznie nowym kanałem sprzedazy a nie nowym rynkiem.
Proces pozyskiwania sponsora technicznego również wyglada inaczej niz kolega wyżej opisał..

Podsumuwując, wg mnie taka firma jak 4F, moze w 8-12 tygodni stworzyć kolekcje wraz z pełnym oflagowaniem, drukiem i szyciem. Tylko pytanie czy tego chcą?
Mylisz pojęcia, dla 4f piłka jest nowym rynkiem a nie nowym kanałem sprzedaży. Nowy kanał sprzedaży jest wtedy gdy np. do tej pory sprzedawałeś w sklepach stacjonarnych a teraz otwierasz nowy kanał sprzedaży i sprzedajesz również przez internet.

To że 4f jest silne na naszym rynku to fakt, ale to nie znaczy, że mogą sobie pozwolić na nieograniczoną liczbę wtop. Piłka nożna to nie jest sport niszowy i samo wejście na ten rynek wymaga naprawdę dużych nakładów. Samo wyprodukowanie( no dobra masz racje: zlecenie produkcji) kosztuje a może się okazać, że nie będzie dużego zainteresowania na ich stroje piłkarskie. Nigdy nie kupowałem w 4f ale z tego co się orientuje( mogę sie oczywiście mylić) ich sprzęt wcale nie jest zbyt tani a to może oznaczać, że ich przewagą nad Adidasem czy Nike nie będzie niższa cena. Spowodowanie aby chociaż część klientów kupiła ich sprzęt zamiast wybrać renomowanych producentów to nie jest taka łatwa sprawa.

Żeby była jasność, ja nie twierdzę że 4f nigdy nie będzie produkować strojów piłkarskich, nie zgadzam się jedynie że:
Cytat:
to że nie robi piłkarskich to akurat nie argument , zawsze można zacząć
Może to, że nie robią strojów piłkarskich wynika z tego że już dawno przeanalizowali rynek i nie widzą na nim dla siebie miejsca. Choć oczywiście może się okazać że w przyszłym tygodniu zaprezentują swoją kolekcje piłkarską.

Cytat:
sorry koleżko, podpis masz kozacki , ale Twój post jest warty tyle co i Twoja ortografia
No tak jedna literówka w moim poście oznacza oczywiście, że to ty masz rację.
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 10.07.2017 o godz. 10:29.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.07.2017, 21:24
Nie oznacza, za to Twój powyższy post wprost mi ja przyznaje.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.07.2017, 22:50
jeśli chodzi o 4f przede wszytskim POLSKA firma. bardzo dobrej jakości kurtki i wiele innych ubrań. ja byłbym za gdyby weszli na rynek piłkarski i pierwszym klubem była by właśnie Wisła. ciekawe czy coś jest w ogóle na rzeczy i 4f to rozważa czy to tylko i wyłącznie zwykłe pieprzenie.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.07.2017, 09:46
żeby była jasność: z mojej strony to jest zwykłe pieprzenie
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.07.2017, 10:52
Sam zacząłeś o 4F.4F nie robi strojów piłkarskich
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.07.2017 o godz. 10:54.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 11.07.2017, 11:06
Przecież można porozważać. Według mnie 4F by było fajną opcją bo po pierwsze to Polska firma a po drugie to firma która znajduje się w bliskiej odległości od Krakowa. Z pewnością mieli byśmy większe korzyści, czyt wpływy finansowe, od takiego 4F`a niż Nike Adasia czy Pumy.

A co do tego jak ktoś pisał że osobiście nie chciał by niszowej marki.. Przecież w koszulce Wisły nie bujasz się po Krakowie czy nie chodzisz na śluby, koszulkę ubierasz w dniu meczowym czy jak oglądasz Wisłę w tv przy piwku...

Ja zdecydowanie wolał bym aby koszulki były tańsze bo wtedy więcej osób miało by możliwość kupna takiej koszulki gdyby ona kosztowała chociażby 150zł a nie 270. A żeby koszulki były tańsze to ich producentem musi być firma z niższej półki... U nas ciężko na karnet wydać te 250zł a co dopiero na koszulkę adasia 270.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.07.2017, 11:07
4f robi gówno i to powinno już zakończyć temat.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 11.07.2017 o godz. 11:10.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.07.2017, 11:12
Ja chciałbym Lacoste albo Napapijri, spełnieniem marzeń byłoby Stone Island
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.07.2017 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 11.07.2017, 11:42
Proponuję złożyć zapytanie do Red is bad, to dopiero byłoby spełnienie wszystkich kryteriów "słusznościowych"

A tak na serio, to w sumie szkoda takiej sytuacji z 4F - to mógłby być fajny sponsor "normalny", ale pewnie tego typu sponsorzy są z automatu eliminowani przez zapisy w kontraktach z dostarczycielami strojów sportowych.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2017, 12:20
wiertar napisał(a):Wyświetl post
4f robi gówno i to powinno już zakończyć temat.
Adidas to tez gowno, chociaz ostatnia seria koszulek im sie udala
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.07.2017, 12:28
Dobrze,że inne firmy to nie g.. adidas jest ok
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.07.2017, 15:02
Adrio napisał(a):Wyświetl post
Przecież można porozważać. Według mnie 4F by było fajną opcją bo po pierwsze to Polska firma a po drugie to firma która znajduje się w bliskiej odległości od Krakowa. Z pewnością mieli byśmy większe korzyści, czyt wpływy finansowe, od takiego 4F`a niż Nike Adasia czy Pumy.

A co do tego jak ktoś pisał że osobiście nie chciał by niszowej marki.. Przecież w koszulce Wisły nie bujasz się po Krakowie czy nie chodzisz na śluby, koszulkę ubierasz w dniu meczowym czy jak oglądasz Wisłę w tv przy piwku...

Ja zdecydowanie wolał bym aby koszulki były tańsze bo wtedy więcej osób miało by możliwość kupna takiej koszulki gdyby ona kosztowała chociażby 150zł a nie 270. A żeby koszulki były tańsze to ich producentem musi być firma z niższej półki... U nas ciężko na karnet wydać te 250zł a co dopiero na koszulkę adasia 270.
porownywanie wydatku na koszulku a na karnet nie ma sensu.
Co do Polskości 4F to owszem, firma załozna przez Polaków, ale szyją głównie za granicą (teraz Turcja).
Chcecie tanich koszulek- umbro lub np. Nike Park jak kiedys żydy czy Lubin.
jeśli chodzi o korzyści finansowe które napewno byśmy mieli - możesz sprecyzować co masz na myśli ?

Alonso19 napisał(a):Wyświetl post
Koszulki dla Szczypiorniaka są ponoć szyte w Polsce (sami podają taką informację) aczkolwiek z tego co widzę to ani ZPRP ani 4F nie sprzedają ich. Druga rzecz 4F też się ceni, więc ciężko stwierdzić czy cena ewentualnych koszulek spadła by mocno w porównaniu do adidasa.
Dziwny zbieg okoliczności, bo dziś własnie byłem w szwalni w której własciciel pokazywal mi koszulki do recznej jakie szyją dla innych firm w tym mówił o 4F, ale nie chciało mi sie wierzyć.

Jeśli chcecie by koszulka dla kibica była w ok. 120-150 zł i była dedykowana klubowi (Wisła Kraków mogła by sobie spersonalizowac cała koszulke, spodenki, dresy itd) to mam producenta z PL z PL kapitałem który juz ubiera niektóre młodzieżowe szkółki piłkarskie. Tyle ze niestety nie ma wolnych 200.000 by móc je ulokować w Wiśle...Bo z tego co wiem, umowy wygladaja tak, ze firma, dajmy na to adidas daje Wiśle na np. 3 lata sprzętu za np. 300.000 zł. Jeśli sprzęt sie zniszczy, zepsuje, zginie to kupują od adidasa juz po cenach detalicznych. czyli taki talon na wartość umowy do wykorzystania w adidasie. Dla adika takie 300 koła jest nieodczuwalne, dla małej firmy jest to kwota wręcz niemożliwa do przeskoczenia.

Więc Panie Dukat, jeśli czytasz (bo na tt nie bede pisał ) - moze była by chęć poagadac?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.07.2017 o godz. 15:46.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 11.07.2017, 15:14
Koszulki dla Szczypiorniaka są ponoć szyte w Polsce (sami podają taką informację) aczkolwiek z tego co widzę to ani ZPRP ani 4F nie sprzedają ich. Druga rzecz 4F też się ceni, więc ciężko stwierdzić czy cena ewentualnych koszulek spadła by mocno w porównaniu do adidasa.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 11.07.2017, 15:30
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ja chciałbym Lacoste albo Napapijri, spełnieniem marzeń byłoby Stone Island
jak już sobie marzymy , to adidas originals
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2017, 15:35
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że inne firmy to nie g.. adidas jest ok
poprzednie wersje naszych koszulek były do dupy.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.07.2017, 17:05
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Chcecie tanich koszulek- umbro lub np. Nike Park jak kiedys żydy czy Lubin.
Ostatnio jak Umbro było u nas to koszulki kosztowały 200 zł. Było to 7 lat temu tak więc podejrzewam, że dziś ceny byłyby podobne jak w Adidasie.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 11.07.2017, 17:15
regan napisał(a):Wyświetl post
Ja odnoszę się ogólnie do jakości produktów tej że firmy. Nie chodzi mi o wygląd itp.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 11.07.2017, 17:37
regan napisał(a):Wyświetl post
"Koronkowy" model z przedostatniego sezonu też był fajny, w końcu to pierwsza koszulka od bodajże 2006 roku, na której pojawiła się haftowana Biała Gwiazda (nie liczę tej z BG na ramieniu).

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2017, 06:40
szprotson napisał(a):
jeśli chodzi o korzyści finansowe które napewno byśmy mieli - możesz sprecyzować co masz na myśli ?
Co mam na myśli? Mianowicie chodziło mi o to, że mniejsza firma może dołożyć do owego sprzętu który sponsoruje jakieś ekstra środki finansowe. Żeby nie było, nie wiem jak to wszystko funkcjonuje bo jestem zwykłym szarym człowiekiem więc jakiejś większej wiedzy w tym temacie nie mam. Ale np taki Adaś, Nike, Umbro czy Puma nie muszą szukać nowych rynków zbytu by się promować, a już dla takiego powiedzmy 4F`a była by to duża promocja wchodząc do takiego klubu jakim jest Wisła.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.07.2017, 09:18
Generalnie to wszystko ok, ale chyba musieliby utworzyć nową linię produkcyjną specjalnie dla nas.

Bo produkty, które sprzedają, raczej jakościowo to jest półka budżetowa, a Nike Premium. No, ale nie ma czegoś dobrego i taniego. Czy to w kurtkach, czy koszulkach - tanie to i słabe jakościowo.

Mogliby oczywiście zrobić super spersonalizowany wyrób i dobrą cenę do tego( max 150zł) - i pewnie ludzie by to kupili.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 12.07.2017, 09:34
foxtrot_green napisał(a):Wyświetl post
"Koronkowy" model z przedostatniego sezonu też był fajny, w końcu to pierwsza koszulka od bodajże 2006 roku, na której pojawiła się haftowana Biała Gwiazda (nie liczę tej z BG na ramieniu).

Najlepsza koszulka
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 12.07.2017, 12:21
Adrio napisał(a):Wyświetl post
Co mam na myśli? Mianowicie chodziło mi o to, że mniejsza firma może dołożyć do owego sprzętu który sponsoruje jakieś ekstra środki finansowe. Żeby nie było, nie wiem jak to wszystko funkcjonuje bo jestem zwykłym szarym człowiekiem więc jakiejś większej wiedzy w tym temacie nie mam. Ale np taki Adaś, Nike, Umbro czy Puma nie muszą szukać nowych rynków zbytu by się promować, a już dla takiego powiedzmy 4F`a była by to duża promocja wchodząc do takiego klubu jakim jest Wisła.
dobrze zrozumialem?
Ze mniejsza firma nie dość ze miałą byc dac sprzęt to jeszcze ekstra srodki finansowe? Wydaje mi sie ze niektorzy nie widza roznicy w tym ze Juve ma NIKE i Cracovia ma NIKE.A róznica jak Nike Warszawska i Nike made in Usa.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Stary 12.07.2017, 14:01
Tak dobrze zrozumiałeś.
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 12.07.2017, 14:09
szprotson napisał(a):
to mam producenta z PL z PL kapitałem który już ubiera niektóre młodzieżowe szkółki piłkarskie.
Keeza? Ciekawi mnie mocno co to za producent.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 12.07.2017, 15:11
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
jak już sobie marzymy , to adidas originals
a ściślej:

można ?

btw jako że byłem w modlniczce wczoraj , to jeszcze zostało trochę dla amatorów okazji cenowych, różne kolekcji , 79pln

nie dziękujcie
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 12.07.2017, 15:25
@up
Możesz określić w jakim to sklepie w Modliczce?
Odpowiedz cytując
tsw biała gwiazda
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.07.2017, 15:30
Pewnie factory, bo innego nie znam w Modlniczce. Chyba, że Witek rozszerzył działalność
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2017, 15:57
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
@up
Możesz określić w jakim to sklepie w Modliczce?
Factory, sklepik adidasa http://krakow.factory.pl/pl/sklep/adidas
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Stary 13.07.2017, 15:21
tylko wszystko xxl
Odpowiedz cytując
wojti11795
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2010

Stary 13.07.2017, 17:19
Nie wiem czy ktoś już pisał, ale jest mała zmiana w koszulkach na nowy sezon. Do loga sponsora dodano napis "ZAKŁADY BUKMACHERSKIE"

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów