|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
||
To że 4f jest silne na naszym rynku to fakt, ale to nie znaczy, że mogą sobie pozwolić na nieograniczoną liczbę wtop. Piłka nożna to nie jest sport niszowy i samo wejście na ten rynek wymaga naprawdę dużych nakładów. Samo wyprodukowanie( no dobra masz racje: zlecenie produkcji ) kosztuje a może się okazać, że nie będzie dużego zainteresowania na ich stroje piłkarskie. Nigdy nie kupowałem w 4f ale z tego co się orientuje( mogę sie oczywiście mylić) ich sprzęt wcale nie jest zbyt tani a to może oznaczać, że ich przewagą nad Adidasem czy Nike nie będzie niższa cena. Spowodowanie aby chociaż część klientów kupiła ich sprzęt zamiast wybrać renomowanych producentów to nie jest taka łatwa sprawa.Żeby była jasność, ja nie twierdzę że 4f nigdy nie będzie produkować strojów piłkarskich, nie zgadzam się jedynie że: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 10.07.2017 o godz. 10:29.
![]() ![]() |
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Nie oznacza, za to Twój powyższy post wprost mi ja przyznaje.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
jeśli chodzi o 4f przede wszytskim POLSKA firma. bardzo dobrej jakości kurtki i wiele innych ubrań. ja byłbym za gdyby weszli na rynek piłkarski i pierwszym klubem była by właśnie Wisła. ciekawe czy coś jest w ogóle na rzeczy i 4f to rozważa czy to tylko i wyłącznie zwykłe pieprzenie.
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
żeby była jasność: z mojej strony to jest zwykłe pieprzenie
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sam zacząłeś o 4F.4F nie robi strojów piłkarskich
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 11.07.2017 o godz. 10:54.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Przecież można porozważać. Według mnie 4F by było fajną opcją bo po pierwsze to Polska firma a po drugie to firma która znajduje się w bliskiej odległości od Krakowa. Z pewnością mieli byśmy większe korzyści, czyt wpływy finansowe, od takiego 4F`a niż Nike Adasia czy Pumy.
A co do tego jak ktoś pisał że osobiście nie chciał by niszowej marki.. Przecież w koszulce Wisły nie bujasz się po Krakowie czy nie chodzisz na śluby, koszulkę ubierasz w dniu meczowym czy jak oglądasz Wisłę w tv przy piwku... Ja zdecydowanie wolał bym aby koszulki były tańsze bo wtedy więcej osób miało by możliwość kupna takiej koszulki gdyby ona kosztowała chociażby 150zł a nie 270. A żeby koszulki były tańsze to ich producentem musi być firma z niższej półki... U nas ciężko na karnet wydać te 250zł a co dopiero na koszulkę adasia 270. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
4f robi gówno i to powinno już zakończyć temat.
Ostatnio edytowane przez wiertar : 11.07.2017 o godz. 11:10.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja chciałbym Lacoste albo Napapijri, spełnieniem marzeń byłoby Stone Island
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.07.2017 o godz. 11:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Proponuję złożyć zapytanie do Red is bad, to dopiero byłoby spełnienie wszystkich kryteriów "słusznościowych"
![]() A tak na serio, to w sumie szkoda takiej sytuacji z 4F - to mógłby być fajny sponsor "normalny", ale pewnie tego typu sponsorzy są z automatu eliminowani przez zapisy w kontraktach z dostarczycielami strojów sportowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Adidas to tez gowno, chociaz ostatnia seria koszulek im sie udala
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze,że inne firmy to nie g.. adidas jest ok
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co do Polskości 4F to owszem, firma załozna przez Polaków, ale szyją głównie za granicą (teraz Turcja). Chcecie tanich koszulek- umbro lub np. Nike Park jak kiedys żydy czy Lubin. jeśli chodzi o korzyści finansowe które napewno byśmy mieli - możesz sprecyzować co masz na myśli ?
Jeśli chcecie by koszulka dla kibica była w ok. 120-150 zł i była dedykowana klubowi (Wisła Kraków mogła by sobie spersonalizowac cała koszulke, spodenki, dresy itd) to mam producenta z PL z PL kapitałem który juz ubiera niektóre młodzieżowe szkółki piłkarskie. Tyle ze niestety nie ma wolnych 200.000 by móc je ulokować w Wiśle...Bo z tego co wiem, umowy wygladaja tak, ze firma, dajmy na to adidas daje Wiśle na np. 3 lata sprzętu za np. 300.000 zł. Jeśli sprzęt sie zniszczy, zepsuje, zginie to kupują od adidasa juz po cenach detalicznych. czyli taki talon na wartość umowy do wykorzystania w adidasie. Dla adika takie 300 koła jest nieodczuwalne, dla małej firmy jest to kwota wręcz niemożliwa do przeskoczenia. Więc Panie Dukat, jeśli czytasz (bo na tt nie bede pisał ) - moze była by chęć poagadac?
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.07.2017 o godz. 15:46.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
||
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Koszulki dla Szczypiorniaka są ponoć szyte w Polsce (sami podają taką informację) aczkolwiek z tego co widzę to ani ZPRP ani 4F nie sprzedają ich. Druga rzecz 4F też się ceni, więc ciężko stwierdzić czy cena ewentualnych koszulek spadła by mocno w porównaniu do adidasa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak już sobie marzymy , to adidas originals
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
poprzednie wersje naszych koszulek były do dupy.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ostatnio jak Umbro było u nas to koszulki kosztowały 200 zł. Było to 7 lat temu tak więc podejrzewam, że dziś ceny byłyby podobne jak w Adidasie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja odnoszę się ogólnie do jakości produktów tej że firmy. Nie chodzi mi o wygląd itp.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
szprotson napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Generalnie to wszystko ok, ale chyba musieliby utworzyć nową linię produkcyjną specjalnie dla nas.
Bo produkty, które sprzedają, raczej jakościowo to jest półka budżetowa, a Nike Premium. No, ale nie ma czegoś dobrego i taniego. Czy to w kurtkach, czy koszulkach - tanie to i słabe jakościowo. Mogliby oczywiście zrobić super spersonalizowany wyrób i dobrą cenę do tego( max 150zł) - i pewnie ludzie by to kupili. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Ze mniejsza firma nie dość ze miałą byc dac sprzęt to jeszcze ekstra srodki finansowe? Wydaje mi sie ze niektorzy nie widza roznicy w tym ze Juve ma NIKE i Cracovia ma NIKE.A róznica jak Nike Warszawska i Nike made in Usa. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak dobrze zrozumiałeś.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
szprotson napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ściślej:
można ? btw jako że byłem w modlniczce wczoraj , to jeszcze zostało trochę dla amatorów okazji cenowych, różne kolekcji , 79pln nie dziękujcie ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
@up
Możesz określić w jakim to sklepie w Modliczce? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Pewnie factory, bo innego nie znam w Modlniczce. Chyba, że Witek rozszerzył działalność
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Factory, sklepik adidasa http://krakow.factory.pl/pl/sklep/adidas
![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tylko wszystko xxl
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
Nie wiem czy ktoś już pisał, ale jest mała zmiana w koszulkach na nowy sezon. Do loga sponsora dodano napis "ZAKŁADY BUKMACHERSKIE"
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|