The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2017, 17:45
Podjarka teraz tym 4F, New Balance taka sama jak z 4-5 lat temu była Under Armour... ehh te nowości.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 08.07.2017, 18:00
taa nowości, nie wiem jaką trzeba byc gimbazą żeby 4f było nowością... mnie tu chodzi o to że to firma z pod Krakowa...

super byłoby budowanie wielkiej Wisły na bazie lokalnych reginalnych partnerów , tylko o to mi chodziło te 7-8 lat temu , btw wtedy 4f nie był tak "modny" i nie miał sklepów w galeriach...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 08.07.2017, 18:29
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
taa nowości, nie wiem jaką trzeba byc gimbazą żeby 4f było nowością
Ty i te Twoje riposty. Czyżby Twoje poprzednie konto to @pysio ? A od mojego skończenia gimnazjum już jakiś czas minął tak dla Twojej informacji. Zresztą osobiście nie uważam żeby wiek miał bardzo duży wpływ na inteligencje, wiedzę (nawet tą życiową) itp. Już pomijajm w ogóle logikę, że dla kogoś młodego coś ,,starego" jest nowością.

Co do nowości w kontekście 4F chodziło mi o to, że jeszcze nie wszedł tak dobrze w sponsorowanie piłki nożnej bo dużo klubów piłkarskich nie sponsoruje. Ja się nie spotkałem z żadnym, ew. może już nie pamiętam.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.07.2017, 18:32
,,Biedniejsze" marki to:
1. Mniejszy prestiż dla drużyny
ale też
2. Większe pieniądze od firmy dla klubu
3. Tańsze stroje w sklepach co za tym idzie prawdopodobniej większa sprzedaż i raczej większe zyski dla klubu
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.07.2017, 18:36
4f by bylo genialne, pisałem o tym jak sie konczylo Umbro , ale pewnie to nierealne
"Wiek" twojego konta trochę przeczy temu co piszesz. Pytanie tylko czy byliby w stanie stworzyć koszulki dla drużyny piłkarskiej? Bałbym się, aby nie było powtórki ze strojów reprezentacji Szwajcarii z ostatnich Mistrzostw.

Osobiście z chęcią widziałbym ponownie Nike, ale to raczej nierealne
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.07.2017, 18:43
Problem jest to,że chyba 4F nie ubiera piłkarzy. Tylko ostatnio olimpijczyków, niech ktoś poprawi mnie jak się mylę.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 08.07.2017, 19:02
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
,,Biedniejsze" marki to:
1. Mniejszy prestiż dla drużyny
ale też
2. Większe pieniądze od firmy dla klubu
3. Tańsze stroje w sklepach co za tym idzie prawdopodobniej większa sprzedaż i raczej większe zyski dla klubu
Nie jestem pewien, czy taki mniejszy. Świadczy to bardziej o gospodarności klubu, co w naszej sytuacji należałoby bez wątpienia zaliczyć na plus.
Co do reszty 100% zgoda
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.07.2017, 19:28
Co do prestiżu, jako typowy facet - gadżeciarz sam chętnie wolałbym marki typu Nike, czy Adidas.

Ale jak trzeba sięgać po marki budżetowe -Zine,czy Tico to co zrobisz. Ważne, żeby w totalu się to opłaciło dla klubu..

Co do jakości 4F - to raz zaoszczędziłem kiedyś, gdzie zamiast kurtki z membraną w góry marki premium, kupiłem produkt 4F za 300zł.
Nigdy więcej, oby koszulki były lepszej jakości.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 08.07.2017 o godz. 19:30.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.07.2017, 19:32
Żadnego 4f nie będzie
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.07.2017, 20:39
Coś kojarzę, że jakiś użytkownik forum był chyba pracownikiem regionalnego przedstawiciela adidas. Może jak już będzie coś więcej wiadomo, to się dowie i nam przekaże.

Ja marki 4f zupełnie nie kojarzę i nie wiem, czy reputacyjnie to jest bardziej nb albo ua, czy zina. Nie umiem też powiedzieć, jaka jest różnica w jakości strojów ww marek. Pamiętam, że joma ma wyjątkowo brzydkie stroje, a tico kojarzy mi się z Polonią Warszawa z ich chudych lat.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.07.2017, 20:51
4F nie robi strojów piłkarskich; jeśli ktoś się domaga Ziny za adidasa to już chyba nawet Kobierzyn to za mało.

NB byłoby ok, ale oni już mają flagowy klub w Polsce, na Nike nie ma szans z tego samego powodu, Pumę chyba też (?). Adidas ubiera Legię w pozaszablonowe stroje, my na nic innego liczyć nie możemy ale i tak to lepsze niż granie w Zinie, Legeji, Jako czy innym tego pokroju gównie.
Ostatnio edytowane przez d : 08.07.2017 o godz. 20:54.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2017, 21:27
@up
.......icie Towarzyszu.
Różnica jakości pomiędzy Adidasem ( firma która zaistniała tylko po to, żeby robić buciory dla Wehrmachtu) a np Jomą nie jest kolosalna z punktu widzenia piłkarza, a to na jego komforcie nam zależy. A jesteśmy w takiej sytuacji, że musimy patrzeć na każdą złotówkę 3 razy
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 08.07.2017, 22:39
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
@up
.......icie Towarzyszu.
Różnica jakości pomiędzy Adidasem ( firma która zaistniała tylko po to, żeby robić buciory dla Wehrmachtu) a np Jomą nie jest kolosalna z punktu widzenia piłkarza, a to na jego komforcie nam zależy. A jesteśmy w takiej sytuacji, że musimy patrzeć na każdą złotówkę 3 razy
No, ale klub chyba (? - ktoś ma dane?) więcej zarabia na sprzedaży koszulek niż oszczędziłby/zarobiłby na kontrakcie z producentem o gorszej reputacji. Kto kupi sobie koszulkę tico, żeby paradować w niej po mieście?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 08.07.2017, 23:06
żeby była jasność , najbardziej lubie firme Adidas , z tym 4f to tylko tak sobie sam kiedyś tam wymyśliłem ( to że nie robi piłkarskich to akurat nie argument , zawsze można zacząć)
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 08.07.2017, 23:37
czaro napisał(a):Wyświetl post
No, ale klub chyba (? - ktoś ma dane?) więcej zarabia na sprzedaży koszulek niż oszczędziłby/zarobiłby na kontrakcie z producentem o gorszej reputacji. Kto kupi sobie koszulkę tico, żeby paradować w niej po mieście?
Oj w Krakowie to poza dniem meczowym napardujesz się po mieście w koszulkach klubowych że hej
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 09.07.2017, 00:04
Jeśli w dłuższej perspektywie dla Wisły bardziej opłacalny jest Adidas, to ok. Miałem raczej na myśli to,że klub musi teraz przekalkulować.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2017, 08:11
Ktoś puścił plotę,że adidasa nie będzie i połowa forum w to uwierzyła,jest jeszcze sezon i spokojnie w ciągu tego sezonu można umowę przedłużyć
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 09.07.2017, 08:48
Chyba tylko PUMA nie ma flagowej drużyny piłkarskiej w Polsce.
Adidas-Legia
Nike-Lech
NB-Lechia

Choć cena NB w przypadku Lechii nie taka bardzo straszna 199zł. U nas adidas za jedyne 269 zł.
Odpowiedz cytując
kangurekm
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.07.2017, 11:32
Wisła mogłaby być flagowym zespołem dla innej marki - np. powrót do Umbro, Puma (chociaż szału to oni ostatnio z koszulkami nie robią), Under Armour czy Macron

P.S. Macron moim zdaniem robi kapitalną robotę dla Lazio co sezon
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 09.07.2017, 11:41
A może by tak:

Inspiracja: http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...id,tm,zid.html

Natomiast schodząc na ziemię, rzecznik potwierdził na twitterze, że aktualny komplet zostanie do końca sezonu 2017/2018. Na pytanie dlaczego poprzedni komplet był tylko jeden sezon odparł, że "wtedy wiele rzeczy zmieniało się w klubie".
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.07.2017, 13:23
żeby była jasność , najbardziej lubie firme Adidas , z tym 4f to tylko tak sobie sam kiedyś tam wymyśliłem ( to że nie robi piłkarskich to akurat nie argument , zawsze można zacząć)
Ty myślisz że decyzje o wejściu na nowy rynek to się podejmuje z dnia na dzień? i co? w środę 4f nie produkowało strojów piłkarskich ale w czwartek zgłosiła się do nich Wisła z pytaniem czy nie zostaną ich sponsorem technicznym więc od piątku ruszają z produkcją. Tak to sobie wyobrażasz? Wejście na nowy rynek to są miesiące analiz, wyliczanie kosztów, szacowanie zysków i ryzyka. Długie miesiące potrzebne na stworzenie strategi marketingowej, zaprojektowanie całej linii ubraniowej: buty, koszulki, dresy, renkawice, i jeszcze pierdylion innych elementów. Ale masz racje to że nie produkują to żaden argument. Zawsze mogą zacząć. Bo ty tak chcesz.

BTW. Abstrahując już nawet od tego na ile 4f jest prawdopodobny jako sponsor. Czy naprawdę chciałbyś żeby piłkarze Wisły służyli jako testerzy dla firmy która nie ma żadnego doświadczenia w projektowaniu strojów piłkarskich? Nie lepiej brać kogoś sprawdzonego?
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 09.07.2017 o godz. 13:32.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 09.07.2017, 13:47
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Ktoś puścił plotę,że adidasa nie będzie i połowa forum w to uwierzyła,jest jeszcze sezon i spokojnie w ciągu tego sezonu można umowę przedłużyć
Damian Dukat Knura taka plotkę puścił (https://twitter.com/knuram/status/883352479223742464)
a ja o niej slyszalem juz jakiś czas temu od paru osób
Pomyliło mi sie z DD wiec prosze o wybaczenie.
ktos wyzej napisał(a):
Ty myślisz że decyzje o wejściu na nowy rynek to się podejmuje z dnia na dzień? i co? w środę 4f nie produkowało strojów piłkarskich ale w czwartek zgłosiła się do nich Wisła z pytaniem czy nie zostaną ich sponsorem technicznym więc od piątku ruszają z produkcją. Tak to sobie wyobrażasz? Wejście na nowy rynek to są miesiące analiz, wyliczanie kosztów, szacowanie zysków i ryzyka. Długie miesiące potrzebne na stworzenie strategi marketingowej, zaprojektowanie całej linii ubraniowej: buty, koszulki, dresy, renkawice, i jeszcze pierdylion innych elementów. Ale masz racje to że nie produkują to żaden argument. Zawsze mogą zacząć. Bo ty tak chcesz.

BTW. Abstrahując już nawet od tego na ile 4f jest prawdopodobny jako sponsor. Czy naprawdę chciałbyś żeby piłkarze Wisły służyli jako testerzy dla firmy która nie ma żadnego doświadczenia w projektowaniu strojów piłkarskich? Nie lepiej brać kogoś sprawdzonego
Postaram się odpowiedzieć :
Oczywiście ze decyzji nie podejmuje się w 1 dzień, ale nie wiem dlaczego uważasz ze firma ktora staje sie potentatem odziezy sportowej w Polsce nie wykorzysta kolejnego kanału sprzedazy jakim moze być piłka nożna? Na logike przeciez widać, że oni kiedys w ten segment bedą musieli wejśc...
ale idźmy dalej : To ze nie produkują (aczkolwiek jest to złe słowo bo wprowadza czytelnika w błąd) mają w ofercie takich strojów dziś nie znaczy ze nie mogą mieć jutro. Co do wejscia na nowy rynek, to tez bym troche nie odlatywał bo oni na rynku są i maja dosc mocna pozycje. Dla nich pilka moze byc tylko i wylacznie nowym kanałem sprzedazy a nie nowym rynkiem.
Proces pozyskiwania sponsora technicznego również wyglada inaczej niz kolega wyżej opisał..

Podsumuwując, wg mnie taka firma jak 4F, moze w 8-12 tygodni stworzyć kolekcje wraz z pełnym oflagowaniem, drukiem i szyciem. Tylko pytanie czy tego chcą?

Imho 4F to jest szit. Nie wiem czy bym kupił koszulkie Wisły firmy a`la kipsta czy inne low budżety.
Ja cenię sobie jakość i detale i wybieram ...firme Macron i Undera.

p.s. Lepsza Zina niz Tico jesli mamy wybierac z najgorszego sortu...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 09.07.2017 o godz. 15:23.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 09.07.2017, 14:36
_ukoL napisał(a):Wyświetl post
Podobno TICO lub ZINA. Szczegóły są dogrywane. tt.
Podobno jeszcze ktoś inny jest w tej grze. Ktoś da linka do informacji prezesa na TT?
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Stary 09.07.2017, 21:54
4f faktycznie szuka nowy rynków więc zobaczymy
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 09.07.2017, 22:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Imho 4F to jest szit. Nie wiem czy bym kupił koszulkie Wisły firmy a`la kipsta czy inne low budżety.
Ja cenię sobie jakość i detale i wybieram ...firme Macron i Undera.

p.s. Lepsza Zina niz Tico jesli mamy wybierac z najgorszego sortu...
Nigdy nie używałem 4f, tak naprawdę nie znam tej marki. O Macron nawet nigdy nie słyszałem. Ale UA nie jest - moim zdaniem - warte ceny (w porównaniu z innymi markami z tego segmentu).
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 09.07.2017, 23:38
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post

BTW. Abstrahując już nawet od tego na ile 4f jest prawdopodobny jako sponsor. Czy naprawdę chciałbyś żeby piłkarze Wisły służyli jako testerzy dla firmy która nie ma żadnego doświadczenia w projektowaniu strojów piłkarskich? Nie lepiej brać kogoś sprawdzonego?
sorry koleżko, podpis masz kozacki , ale Twój post jest warty tyle co i Twoja ortografia
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 10.07.2017, 01:32
Co do Pumy to oni mają w tej chwili Koronę Kielce oraz ten drugi klub z Krakowa, więc choćby z tego drugiego powodu wątpię aby się chcieli pakować w Wisłę. Natomiast jeśli chodzi o 4F to od tego roku są oni sponsorem Związku Piłki Ręcznej w Polsce czyli innymi słowy robią stroje dla reprezentacji w szczypiorniaka. Zina? Szumnie się zapowiadali rok temu, ale póki co na zapowiedziach się skończyło.

Jeżeli chodzi o mnie to Umbro byłoby świetne, oni trzeba przyznać w ostatnich trzech latach naprawdę odżyli i robią świetne stroje, potrafią ładnie wpleść tę nutkę indywidualności dla klubu.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.07.2017, 08:55
Umbro, Puma, choćby taki Macron to poziom minimum, poniżej którego nie wypada schodzić klubowi takiemu jak Wisła. Rozumiem, że w obecnej sytuacji może nie być stać na Nike-a czy Adidasa, ale są pewne nieprzekraczalne granice. To nie jest FLS, to jest ponad 100 letni klub i piłkarze biegający w jakimś Tico czy Zinie to jest po prostu mało poważne.
Zina mi się kojarzy ze sklepem sportowym lata temu pod arkadami na Grodzkiej. Za dzieciaka jak szło się kupić halówki czy strój to jak się chciało najtańsze to się brało np. Zine.

Nie wszystko można przeliczać na złotówki. Są również pewne kwestie niewymierne, które budują wizerunek klubu. Pozorna oszczędność na nich może w przyszłości odbić się czkawką, również finansowo.
Co do zakupu koszulek - dużo chętniej wydam ponad 200 zł za porządną, ładną koszulkę np. Adidasa niż oszczędzę żadne pieniądze tak naprawdę, jak 60 zł i będę paradował w jakimś chu wie czym typu Tico.
Ostatnio edytowane przez nesta : 10.07.2017 o godz. 08:57.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Stary 10.07.2017, 09:10
4f ma siedzibe w Wieliczce. Kto wie moze przymierzaja sie na baaaaardzo duzy rynek wzgledem innych dyscyplin pilkarskich. Wisla to marka i duza promocja kto wie
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.07.2017, 09:14
Ile ludzi tyle opinii. Ty wolisz wydac 200zl na adidasa, innych 10 osob wyda dwa razy mniej na tico, inni majac w dupie nazwe producenta, beda w stanie wydac i 300 jak koszulka bedzie kozacka z wygladu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów