The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2008, 23:39
choć sam Wolfy przyznasz że bycie moderatorem do czegoś zobowiązuje i skoki cisnienia nie powinny byc powodem takiego zachowania...
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus

Od: 09.2003

Stary 04.12.2008, 00:39
spartan napisał(a):Wyświetl post
Albo robimy "jaja" z forum albo wszyscy trzymamy się jakichś zasad. Jeżeli panu modowi ciśnienie za bardzo skoczyło to może niech sobie ulży ...lędźwiom.

Post do przemyślenia dla cytowanego a nie do odpisywania....
Bez odbioru
Nic nie mam do przemyślenia, jeśli martwi Cie moje sumienie, natomaist Ci odpisze.

Uraziłem Cię?
Coś Cię boli?

Opisałem pewną "osobę" publiczną w jej języku. I mam prawo do oceny czy opisu kogoś publicznego, związanej z jego czynami.

Zawsze mnie ciekawi iż ktoś kto nie ma wiele do powiedzenia w danym temacie, stara się nie rozumiejąc kontekstu coś wyciągnąć, i zrobić z tego odkrycie na miarę Kolumba.

Masz ochotę pogadać o Bolku? - polityczny czeka otworem. Aż postaram się częściej być na necie aby móc Ci odpowiedzieć.

ps.
Kurde musze sprawdzić ale obstawiałem kolejną awanturę związaną z politycznym chyba na listopad, jakoś niewiele się pomyliłem.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.12.2008, 01:11
Z regulaminu

14. Zwróć uwagę, aby krytykując kogoś (piłkarza, trenera, działacza, sędziego, polityka, moderatora etc...) nie przekroczyć granicy pomiędzy krytyką a obrazą. Naprawdę jest różnica pomiędzy napisaniem: "X zagrał słabo" a "ten sk...yn X zagrał jak głupi ch...".

Wilku napisał(a):Wyświetl post
rzygam jakimiś marnymi obronami tego skrurwie.a, jakim jest Wałęsa.
To jak , zbanuje ktos w koncu tego skrurwiel.a jakim jest Wilku?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.12.2008, 07:54
Wilku napisał(a):Wyświetl post
Nic nie mam do przemyślenia, jeśli martwi Cie moje sumienie, natomaist Ci odpisze.

Uraziłem Cię?
Coś Cię boli?

Opisałem pewną "osobę" publiczną w jej języku. I mam prawo do oceny czy opisu kogoś publicznego, związanej z jego czynami.

Zawsze mnie ciekawi iż ktoś kto nie ma wiele do powiedzenia w danym temacie, stara się nie rozumiejąc kontekstu coś wyciągnąć, i zrobić z tego odkrycie na miarę Kolumba.

Masz ochotę pogadać o Bolku? - polityczny czeka otworem. Aż postaram się częściej być na necie aby móc Ci odpowiedzieć.

ps.
Kurde musze sprawdzić ale obstawiałem kolejną awanturę związaną z politycznym chyba na listopad, jakoś niewiele się pomyliłem.
Mógłbym się silić na wyszukane złośliwości, jednakże to zbędne. Takie zabiegi można stosować w polemice z kimś kto te złośliwości zrozumie a nie uzna je za napastliwość, jak lubi to robić twoje rozpasane "ja".
Twoje "ja" pouczające wszystkich mentorskim tonem. Generalnie zatem mam gdzieś zarówno je jak i jego właściciela bo mimo, że uważasz się za konserwatystę to niestety nie chcesz trzymać fasonu Korwina czy Michalkiewicza albo chociażby Ziemkiewicza. Wiedziałbyś wtedy, że możesz sobie dowolnie jeździć po kimś lecz wara ci od jego krewnych, rodziców a zwłaszcza zmarłych. I nic tu nie ma do rzeczy Bolek, Lolek czy Tola. Nic nie ma do rzeczy Wałęsa, Bierut, Rokossowski, czy Kopernik. Po prostu taka jest polska tradycja i albo ją respektujesz albo nie. Tak lubisz stawiać czarno białe tezy......, więc wiesz, że kolejną można postawić bajecznie prostą. Nie jesteś godzien mienić się polakiem.
Nie będzie dyskusji ani o Bolku ani o innych bohaterach z twoich dobranocek zamiast tego wolałbym aby ktoś zmienił moda . Po prostu nie nadajesz się do tej roli. Kierujesz się emocjami, nie panujesz nad językiem przynosisz wstyd wiślakom takim słownictwem a forum na to nie zasługuje. I to jest jedyny argument a nie twoje pseudopolityczne bajdurzenie, które mnie zupełnie nie wzrusza.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.12.2008, 11:42
Czytajac odpowiedzi Wilka doszedlem do wnoisku, ze NIE MOZNA bluzgac na uzytkownikow, ale na osoby publiczne jest dozwolone, tak ?

Czyli po kazdym meczu mozna od dzisiaj pisac ze "XXX **** bo nie strzelil", "YYY s****ysyn bo strzelil" a "ZZZ **** bo zle zagwizdal" ?

Ja banuję za wyzwiska pod adresem innych użytkowników oraz ubliżanie naszym zawodnikom. Reszta to już kwestia kultury osobistej.

Podoba mi sie to, tylko zapytam Was moderatorzy, czym sie rozni osoba publiczna zawodnik, od osoby publicznej polityka ?

PS. W dodatku obrazajac takie osoby obrazasz tez jego zwolennikow. Ale racja, KULTURA OSOBISTA

Wilku napisał(a):
Uraziłem Cię?
Coś Cię boli?
Mnie obraziles i mnie to boli.
Ostatnio edytowane przez mic : 04.12.2008 o godz. 11:45.
Odpowiedz cytując
sorel
Banita

Od: 02.2008

Stary 04.12.2008, 11:53
Wilku napisał(a):
I mam prawo do oceny czy opisu kogoś publicznego, związanej z jego czynami.
Zgodnie z netykieta moderatorzy sa traktowani jako osoby publiczne, wiec - myslac jak Wilku- mamy prawo pisac ze to &%$^, oceniajac ich czyny ?

Wilku, patrzac na to co podales, masz 31 lat. Jednak wydaje mi sie ze to tylko "kalendarzowo", bo czytajac czasem Twoje posty mam wrazenie jakby pisal je jakis zbuntowany nastolatek. Jednak dobrze podsumowal to wolfy, to rzecz kultury osobistej. W dodatku chyba nie wiesz jaka jest roznica miedzy ocena a wyzwiskami.

Lepiej zrezugnuj z bycia modem, naprawde kiepsko Ci to idzie

--
http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=4256
Ostatnio edytowane przez sorel : 04.12.2008 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 04.12.2008, 11:55
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z regulaminu

14. Zwróć uwagę, aby krytykując kogoś (piłkarza, trenera, działacza, sędziego, polityka, moderatora etc...) nie przekroczyć granicy pomiędzy krytyką a obrazą. Naprawdę jest różnica pomiędzy napisaniem: "X zagrał słabo" a "ten sk...yn X zagrał jak głupi ch...".

To jak , zbanuje ktos w koncu tego skrurwiel.a jakim jest Wilku?
Z tym to już przegiąłeś Wilku! Jakim prawem obrażasz Wałęsę ?
Może sam sobie dasz bana ? bo podejrzewam że gdyby ktoś Twoją wielce szanowną osóbkę która nigdy nic nie zrobiła dobrze obraził od s****ieli to poszedłby ban i było by jaki to on jest beznadziejny.
Powodzenia w dalszym nie rządzie na forum bo wychodzi Ci to idealnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 04.12.2008, 12:16
mic napisał(a):Wyświetl post
Czytajac odpowiedzi Wilka doszedlem do wnoisku, ze NIE MOZNA bluzgac na uzytkownikow, ale na osoby publiczne jest dozwolone, tak ?

Czyli po kazdym meczu mozna od dzisiaj pisac ze "XXX **** bo nie strzelil", "YYY s****ysyn bo strzelil" a "ZZZ **** bo zle zagwizdal" ?

Ja banuję za wyzwiska pod adresem innych użytkowników oraz ubliżanie naszym zawodnikom. Reszta to już kwestia kultury osobistej.

Podoba mi sie to, tylko zapytam Was moderatorzy, czym sie rozni osoba publiczna zawodnik, od osoby publicznej polityka ?

PS. W dodatku obrazajac takie osoby obrazasz tez jego zwolennikow. Ale racja, KULTURA OSOBISTA

Mnie obraziles i mnie to boli.
polemizował bym.
ja dostałem bana na 2m za to że cieszyłem sie z kontuzji któregoś z zawodników Legii....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.12.2008, 14:50
Przejrzyj sobie archiwa "politycznego" z okresu rządów PiS-u, to może zrozumiesz.

Co do "zwolenników" - to już ich problem. Osoby publiczne podlegają ocenie, nawet jeśli zostały wcześniej uznane za "symbole". Tym bardziej, jeśli biorą udział w bieżącej polityce.

Tyle z mojej strony. Bawcie się dobrze, byle grzecznie. Nie chciałbym mieć na koncie kolejnych internetowych więźniów sumienia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.12.2008 o godz. 14:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 04.12.2008, 15:05
Mam gdzies archiwa "politycznego" i malo mnie obchodzi co sie dziala tam za rzadow PISu. Pisze o jednym poscie, w ktorym MODERATOR, ktory powinien pilnowac porzadku na forum, wyzywa osobe publiczna. Przeczytaj pare razy na jaki temat jest dyskusja, moze zrozumiesz.

Rownie dobrze moglbym napisac ze nazwalem sedziego skur*** i "przejrzyj sobie historie korupcji w polskiej pilce". Idziemy dalej tym tropem ? Watpie.

Poza tym, wytlumacz mi w takim razie, jaka jest roznica pomiedzy osoba publiczna politykiem, a osoba publiczna pilkarzem/trenerem/sedzia itd ? I chyba tez nie rozumiesz roznicy miedzy krytyka a wyzywaniem.
Pilkarze/trenerzy/sedziowie podlegaja ocenie, tym bardziej jezeli sytuacja jest jaka jest.

Czy nazwaniem kogos s****iel.em to jest krytyka ? Jezeli tak to chyba powinniscie dokladniej zaznajomic sie z tym terminem.

Owszem, bedziemy sie bawic grzecznie, rowniez zyczylbym to moderatorom.

Kontunuujac, od jutrzejszego meczu z Odra mozemy pisac na poziomie moderatora Wilku, ktory dal nam przyklad ? Jak sedzia nie da nam karnego to mozemy go SKRYTYKOWAC i nazwac S****IELEM ? Czy jak Pawelek pusci babola mozemy SKRYTYKOWAC GO i nazwac S****IELEM ? Itd...
Ostatnio edytowane przez mic : 04.12.2008 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.12.2008, 16:45
http://www.wislakrakow.com/forum/member.php?u=42908

Coś z nim trzeba zrobić bo spamuje.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
karmel1906
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.12.2008, 22:25
Wilku, jesli moge sie wpieprzyc miedzy wodke a zakaski, to jestes dokladnie taki sam jak zydki z Kaluzy, naginasz prawde do swojej rzeczywistosci, mistrz propagandy wrecz. Obudz sie chlopie bo to nie matrix, masz 31 lat, a zachowujesz sie jak Neo, a dokladnie dziecko neo. Owszem kazdy ma prawo komentowac, czy wyrazac opinie, ale jako mod moglbys chociaz to zrobic bardziej kulturalnie, bo daje sobie uciac wiecej niz reke, ze inny uzytkownik, ktory napisalby cos podobnego, bylbys pierwszy do jego zbanowania. Osobiscie nie dostalem od Ciebie bana, ale widze, ze czesto ktos dostaje od Ciebie kary za byle jajco, wlasnie za wyrazanie opinii, ktora jakos Ci nie lezy. Jako mod powinienes byc obiektywny, i Tobie nie powinno sie zdarzyc obrazac osob, nie wazne osoba znana czy nie.
Tyle z mojej strony, wg mojej opinii.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawde .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 04.12.2008, 23:07
Proszę o wstrzymanie się od dyskusji w tej sprawie do soboty.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 06.12.2008, 22:26
Dwóch Panów na czerwono i nie widzą ?

http://wislakrakow.com/forum/showthr...177#post639177

Temat "Historia" - ale chyba nie o taką tam chodzi.
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.12.2008, 22:32
Muszą sprawdzić dokładnie co to, zanim skasują
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 06.12.2008, 22:39
zapatrzyli się
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 06.12.2008, 22:59
nawet nie wnikam, co teraz robią panowie na czerwono.
ps. temat ciekawie ubarwiony.
ps2. żeby nie było - taki żart.
Odpowiedz cytując
Rinn
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 07.12.2008, 09:31
Post Konrada w sprawie bana dla reprezentującego żenujący poziom pseudo-moderatora Wilka zniknął.
A Konrad dostał bana.

Typowe
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 07.12.2008, 09:48
Skłoniłbym się raczej ku stwierdzeniu że skrajny katofaszol to alfa i omega oraz krynica mądrości i może szargać autorytety jak chce, a już na bank jestem pewien że za podobną obrazę autorytetu katofaszolstwa (przepraszam za brak przykładu, ale ciężko mi się myśli o tej porze w weekend) szary użytkownik wyleciałby od razu z siarczystym kopem od psiego moderatora.

Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 07.12.2008, 10:01
Konrad nie otrzymał bana za komentarze do sprawy Wilka. Także nie z powodu tej sprawy post ten został usunięty.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 07.12.2008, 14:38
rav napisał(a):Wyświetl post
Proszę o wstrzymanie się od dyskusji w tej sprawie do soboty.
Minęła sobota....

Konrad nie otrzymał bana za komentarze do sprawy Wilka. Także nie z powodu tej sprawy post ten został usunięty.
Uszanowaliśmy prośbę o niekomentowanie sprawy Wilka do wyznaczonego czasu więc może czas na wyjaśnienie jakie masz pomysły na przyszłość w sprawie moderowania forum przez wymienionego osobnika...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 07.12.2008, 14:55
"Dajcie mi człowieka a znajdę na niego paragraf" .
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 07.12.2008, 15:08
rav, pisales zeby do soboty nie prowadzic dyskusji na temat tego pseudo-moderatora. Tak tez zrobilismy. Jest juz niedziela, czy moglbys napisac co bedzie dalej w zwiazku z ta sprawa ?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2008, 15:42
Nie domagajcie się, bo Was też zbanują - "nie dotyczy to sprawy Wilka"
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Estovic
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.12.2008, 20:49
Proponuje sprawdzić skąd pisze forumowicz e-wisla. Zarejestrował sie niedawno i prawie wszystkie jego posty to emocjonalna obrona lub wychwalanie Lecha. Ja rozumiem raz czy dwa, ale u tego usera to jest jedyna działalność na forum. Jeśli facet jest kibicem Lecha to niech się nie bawi w żałosne podszywy i nie umieszcza nazwy naszego klubu w nicku.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.12.2008, 22:53
rav, pisales zeby do soboty nie prowadzic dyskusji na temat tego pseudo-moderatora. Tak tez zrobilismy. Jest juz niedziela, czy moglbys napisac co bedzie dalej w zwiazku z ta sprawa ?
Rozumiem, że jesteś sfrustrowany, moderatorem już nie będąc, ale lepiej skończ te wjazdy personalne. Niczemu one nie służą poza zaognianiem sytuacji. Nie ty będziesz decydował kto i co moderuje w tym serwisie, więc grzecznie poczekaj na decyzję.

Estovic - wielu "naszych" też się podnieca Lechem ponad miarę, co lepsi piszą już o tym, że jest poza naszym zasięgiem... Tak więc nie świadczy to o niczym innym jak o tym, że mamy masę chorągiewek na forum.
Wielu, zaczynając na tym forum niezdrowo podniecało się Amicą(teraz zresztą też, poniekąd...), Kolporterem czy też innym Groclinem. Ot, "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.12.2008 o godz. 23:11.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Stary 08.12.2008, 06:16
Bardzo proszę osoby o podwójnej osobowości na tym forum o nie zabieranie głosu w sprawie czyjejś nagannej postawy.
Poza tym kapusiów w historii tego klubu było sporo, więc może już wystarczy takiej działalności.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 08.12.2008, 07:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że jesteś sfrustrowany, moderatorem już nie będąc, ale lepiej skończ te wjazdy personalne. Niczemu one nie służą poza zaognianiem sytuacji. Nie ty będziesz decydował kto i co moderuje w tym serwisie, więc grzecznie poczekaj na decyzję.
Sfrustrowany ? Czym ? Ze nie jestem moderatorem ? Nie jestem bo sam zrezygnowalem. Dla mnie to nie jest szczyt ambicji i wielkie marzenie. Jak widze dla Ciebie to spelnienie marzen zycia.

Do soboty miala byc "cisza" w zwiazku z tym tematem, wiec tak bylo. Teraz czekamy na decyzje

Poza tym nie pisalem do Ciebie, sprawa takze Ciebie nie dotyczy, wiec prosze nie odzywaj sie.
Ostatnio edytowane przez mic : 08.12.2008 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.12.2008, 11:29
Do soboty miala byc "cisza" w zwiazku z tym tematem, wiec tak bylo. Teraz czekamy na decyzje

Poza tym nie pisalem do Ciebie, sprawa takze Ciebie nie dotyczy, wiec prosze nie odzywaj sie.
Sprawa dotyczy wszystkich moderatorów. Poza tym radzę Ci sprawdzić regulamin forum, a konkretnie pierwszy jego punkt. Masz tam wszystko, łącznie z kwestią odpowiedzialności moderatorów za własne działania na forum.

Bardzo mi się nie podoba, że kilka osób postanowiło rozgrywać sobie przy tej okazji własne gierki, stąd moja reakcja. Zawiadomiliście o zdarzeniu i na tym wasza rola się kończy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 08.12.2008, 11:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sprawa dotyczy wszystkich moderatorów. Poza tym radzę Ci sprawdzić regulamin forum, a konkretnie pierwszy jego punkt. Masz tam wszystko, łącznie z kwestią odpowiedzialności moderatorów za własne działania na forum.

Bardzo mi się nie podoba, że kilka osób postanowiło rozgrywać sobie przy tej okazji własne gierki, stąd moja reakcja. Zawiadomiliście o zdarzeniu i na tym wasza rola się kończy.
Jakos nie przypominam sobie zeby wszyscy moderatorzy pisali posty typu "ten s****iel bla bla bla".

Co do regulaminu, tam rowniez jest napisane m. in. jak pisac posty, jak sie wypowiadac, co bylo wczesniej juz cytowane. A regulamin dotyczy kazdego.

"Wlasne gierki" - dobre
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów