The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.06.2011, 09:44
Dudek to dobry kumpel Rząsy on zarządza jego finansami w kraju i buduje mu dom w Krakowie,razem chcą w coś inwestowac a ze Rząsa to sracovia nie ma mowy o zainteresowaniu jego Wisłą zapomnijcie,a z tego co widac teraz co sie dzieje w Wisle 10 blisko transferow brak ,moze cos bedzie ale cos czuje ze jak zwykle wielka euforia po majstrze i przed LM a bedzie jak zwykle czyli wielkie gówno
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 08.06.2011, 09:55
Ja z miłą chęcią widział bym Sobiecha w naszej drużynie
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.06.2011, 10:00
Krzysztof Mączyński, czyli w Wiśle nie ma miejsca dla wychowanka?

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...-dla,id,t.html

W sumie szkoda. Źle, że klub olewa wychowanków.
Odpowiedz cytując
EvilMonkey
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 08.06.2011, 10:01
Dudek mówił, że po siedzeniu na ławie w Realu teraz chciałby regularnie pograć. W Wiśle miałby ciężką rywalizacje z Pareiko. No i słusznie kriswisla zauważył jego powiązaniem z Rząsą, tak więc jeśli Kraków to w Cracovii a nie w Wiśle.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.06.2011, 10:09
farben napisał(a):Wyświetl post

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...-dla,id,t.html

W sumie szkoda. Źle, że klub olewa wychowanków.
Dlatego niedługo tak samo może być z Brudem, Nalepą, Czekajem, Chrapkiem, Urygą, Kurto i kilkoma innymi, którzy powoływani są do młodzieżówek, a u nas zamiast grać epizody, czy iść na wypożyczenie grają w Młodej Ekstraklasie. Wiele klubów z naszej ligi wyszło dobrze na tym, że dawało szansę młodzieży. Czy mamy mniej utalentowanych zawodników?

Odszedł od nas Jonczyk, który nie dostał szansy w pierwszej drużynie i gdyby nie kontuzja to na stałe przebiłby się do składu Górnika Zabrze.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 08.06.2011, 10:12
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
Dudek to dobry kumpel Rząsy on zarządza jego finansami w kraju i buduje mu dom w Krakowie,razem chcą w coś inwestowac a ze Rząsa to sracovia nie ma mowy o zainteresowaniu jego Wisłą zapomnijcie,a z tego co widac teraz co sie dzieje w Wisle 10 blisko transferow brak ,moze cos bedzie ale cos czuje ze jak zwykle wielka euforia po majstrze i przed LM a bedzie jak zwykle czyli wielkie gówno
Juz widze Dudka popierdalajacego w koszulce Sracovi i z kontraktem na 200 tys E. rocznie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
adamsubaru
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 08.06.2011, 10:21
http://www.futbolnews.pl/informacje/...pieniadze.html

z 5 milionów eurasów, 1 byłby dla Wisły, pora by odszedł, bo to ostatnia szansa na dobry zarobek dla Wisły za tego zawodnika
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.06.2011, 10:23
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego niedługo tak samo może być z Brudem, Nalepą, Czekajem, Chrapkiem, Urygą, Kurto i kilkoma innymi, którzy powoływani są do młodzieżówek, a u nas zamiast grać epizody, czy iść na wypożyczenie grają w Młodej Ekstraklasie. Wiele klubów z naszej ligi wyszło dobrze na tym, że dawało szansę młodzieży. Czy mamy mniej utalentowanych zawodników?

Odszedł od nas Jonczyk, który nie dostał szansy w pierwszej drużynie i gdyby nie kontuzja to na stałe przebiłby się do składu Górnika Zabrze.
a wiesz to bo ci wróżka powiedziała
Tak samo był płacz z Leszczakiem, M.Broziem,Kałudą czy wczesniej z Kwiekiem, Kowalczykiem
który z tych rzekomych talentów po odejsciu z Wisły zrobił zawrotna kariere?
Dawać szanse , bo jest młody
Tu jest Wisła, tu liczy sie wynik, dawać szanse to moga przy całym szacunku w Ruchu Chorzów
a nie u nas gdzie jak trener nie wygra w 3 mecach pod rzadz to jest na najlepszej drodze do wylotu
Poza tym jak ktoś jest naprawde dobry, to sie w koncu przebije( Mały, Kuba, bracia B.).
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 08.06.2011, 10:27
Możemy nawet wydać te 6 mln euro o których rozpisywały się media, a i tak większość będzie zależeć od losowania. Pare drużyn w 4 rundzie jest poza naszym zasięgiem.

Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 08.06.2011, 10:39
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Tak samo był płacz z Leszczakiem, M.Broziem,Kałudą czy wczesniej z Kwiekiem, Kowalczykiem
Tu jest Wisła, tu liczy sie wynik, dawać szanse to moga przy całym szacunku w Ruchu Chorzów
a nie u nas gdzie jak trener nie wygra w 3 mecach pod rzadz to jest na najlepszej drodze do wylotu
Poza tym jak ktoś jest naprawde dobry, to sie w koncu przebije( Mały, Kuba, bracia B.).

To może rozwiążmy drużynę Młodej Ekstraklasy w takim razie. Napisałem, że skoro nie grają u nas to może ich wypożyczyć chociaż. Małecki i bracia Brożkowie byli wypożyczani. Gdyby nie byli to możnaby gdybać co by z nimi było. Tutaj nawet jak jest problem z doborem składu to woli się dać szanse zawodnikom, z którymi nie wiąże się przyszłości. Wszyscy chcą od kilkunastu lat sukcesu na już i może dlatego ciągle na niego czekamy.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.06.2011, 10:57
fubolnews.pl napisał(a):
Uche trafił do Hiszpanii w 205 roku z Wisły Kraków.
Matko, jakiż on musi być stary...

Nomen omen jakiekolwiek spory pomiędzy kibicami na temat konkretnych dat zakładania klubów w Polsce można zakończyć, bo to Wisła w takim razie jest najstarsza i liczy sobie co najmniej 1806 lat!
Odpowiedz cytując
DrunkenBear
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.06.2011, 10:58
^^ Z całym szacunkiem dla Młodej ekstraklasy, ale sądzę, że piłkarze lepiej by się rozwijali grając w meczach drużyny rezerw w niższej lidze. Albo na wypożyczeniach. Bo w ME nie poczują presji na wynik.
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Stary 08.06.2011, 10:58
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Możemy nawet wydać te 6 mln euro o których rozpisywały się media, a i tak większość będzie zależeć od losowania. Pare drużyn w 4 rundzie jest poza naszym zasięgiem.
wszystkie sa w naszym zasiegu - powiedzial bym nawet ze lepiej trafic na Rangersow jak na jakiegos Mistrza Azerbejdzanu gdzie tak naprawde maja tony pertodolcow i nikt nie ma pojecia jaki sportowy poziom , natomiast Rangersy to powiedzmy najlepszy team w 4 rundzie do ktorego kazdy z zawodnikow podszedlby w na 150% zmotywowany co zapewne nie bylo by mozliwe z ...egzotycznym Mistrzem a sportowo wbrew pozorom dobrym...(

ogolnie nie na temat napisalem ale to zdecydowanie moj ostatni post w tym temacie zanim nie pojawi sie informacja na oficjalnej , te wszystkie onety,interie i inne badziewia to pisza dla samego pisania - a my nauczmy sie zlewac takie newsy czy przynajmniej podchodzic z dystansem a juz na pewnioe nie wykłócać sie o to...(

Jedynym obecnie zrodlem informacji po za oficjalna jest wislakrakow.com , ale jesli z Ilievem okaze sie ze nastapila pomylka to niestety czy stety zostanie juz tylko jedna jedyna strona ... oficjalna
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 08.06.2011 o godz. 11:01.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 08.06.2011, 11:09
To może rozwiążmy drużynę Młodej Ekstraklasy w takim razie. Napisałem, że skoro nie grają u nas to może ich wypożyczyć chociaż. Małecki i bracia Brożkowie byli wypożyczani. Gdyby nie byli to możnaby gdybać co by z nimi było. Tutaj nawet jak jest problem z doborem składu to woli się dać szanse zawodnikom, z którymi nie wiąże się przyszłości. Wszyscy chcą od kilkunastu lat sukcesu na już i może dlatego ciągle na niego czekamy.
ale zauważ, że potrzebny jest chetny do wypozyczenia
a chłopaki z ME zazwyczaj ląduja w 2, 3 lidze na wypożyczeniach
Jestem pewein, że jakby ktoś sie zgłosił z oferta to problemu by nie było (przykład z Maczynskim czy Kowalskim)
tylko widocznie takich ofert nie ma
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.06.2011, 11:15
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się , prawdziwy talent zawsze się przebije . Młodzi muszą ciężko pracować by kiedyś zagrać w pierwszej drużynie i na stałe się do niej przebić , muszą prezentować odpowiedni poziom który mają szanse osiągnąć po przez treningi z pierwszą drużyną czy wypożyczenia , czeka ich ciężka droga którą mogą przejść tylko najlepsi tak jak Mały . Co do tego wywiadu z Mąką jestem strasznie zawiedziony , myślałem że gość przyjdzie i spróbuje wygryźć kogoś z dwójki Garguła - Jirsak którzy niczego wielkiego nie prezentują a on mówi że skoro Ci dwaj siedzą na ławce to nawet nie ma o czym mówić , nie ma to jak ambicja . Dał jasno do zrozumienia że jest słabszy od Guły i Jirsaka wg niego i skoro tak bardzo chce zostać w tym ŁKS-ie to wypada powiedzieć powodzenia.
Co do młodych piłkarzy to uważam że 2 -3 powinno na stałe od nowego sezonu trenować z pierwszą drużyną , mieliby szanse się czegoś nauczyć , może kiedyś załapaliby się na ławkę a normalnie graliby w ME tylko mam tu na myśli młodych chłopaków w wieku maks 19 lat a nie kogoś takiego jak Brud który ma już 22 lata i w jego przypadku jest to już ostatni gwizdek by coś zdziałać w tym sporcie i dlatego on powinien regularnie grać na poziomie nieco wyższym niż ME więc w jego przypadku jedynym wyjściem wydaje się być wypożyczenie do 1 ligi o ile ktoś go zechce tam .

Zauważ tylko że Brożkowie i Małecki byli wypożyczani do ekstraklasy a na naszych młodych utalentowanych nawet wśród 1-ligowców nie ma wielu chętnych więc o czym my mówimy ? Oczywiście może ktoś z 1 ligi zechce wypożyczyć Burligę albo Bruda ale już ,np . taki Czekaj czy Nalepa musieliby szukać klubu w niższych ligach i teraz pytanie co jest lepsze ? Granie na wypożyczeniu w 2 - 3 lidze czy gra w ME gdzie ma się okazję czasami rywalizować z piłkarzami pierwszych zespołów rywali , gdzie nieraz piłkarze są zapraszani na treningi pierwszej drużyny a w przypadku kontuzji innych zawodników mogą nawet zagrać w pierwszym zespole czy na stałe włączyć do kadry tego zespołu . Wg mnie lepsza jest gra w ME ale do pewnego momentu , uważam że w tej drużynie powinni być piłkarze do 19 roku życia a ze starszymi jeśli dobrze rokują na przyszłość to wypożyczać a jeśli nie to do widzenia .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.06.2011 o godz. 11:28.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 08.06.2011, 11:23
Z takich piłkarzy z młodej ekstraklasy to Czekaj i Nalepa bo kto by więcej ^^
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Stary 08.06.2011, 11:28
Cytat:
Moim zdaniem powinien wrócić biorąc pod uwagę odejście piłkarzy : Boukhari,Branco,Łobo,Żurawski

napewno znajdzię się miejsce na ławce dla Mączynskiego , a chetnie bym go widział w pierwszym składzie obok Melexa , oglądałem sporo meczów ŁKS , i podobała mi się grą Mąki , naprawdę mielibyśmy z niego pożytek , ale nie dostaje niestety szans ;(
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 08.06.2011, 11:32
KMZ napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem powinien wrócić biorąc pod uwagę odejście piłkarzy : Boukhari,Branco,Łobo,Żurawski

napewno znajdzię się miejsce na ławce dla Mączynskiego , a chetnie bym go widział w pierwszym składzie obok Melexa , oglądałem sporo meczów ŁKS , i podobała mi się grą Mąki , naprawdę mielibyśmy z niego pożytek , ale nie dostaje niestety szans ;(
Jak nie dostaje szans? Przecież jeszcze nie wrócił z wypożyczenia , nie rozpoczął się okres przygotowawczy więc jak nie dostaje szans . Czas pokaże co z nim będzie ale musi ostro porywalizować z Gułą i Tomasem jeśli coś ma z tego być a nie jęczeć w wywiadzie jak on to bardzo chce zostać w ŁKS-ie!
Odpowiedz cytując
KMZ
Senior Member

Stary 08.06.2011, 12:52
Cytat:
Jak nie dostaje szans? Przecież jeszcze nie wrócił z wypożyczenia , nie rozpoczął się okres przygotowawczy więc jak nie dostaje szans . Czas pokaże co z nim będzie ale musi ostro porywalizować z Gułą i Tomasem jeśli coś ma z tego być a nie jęczeć w wywiadzie jak on to bardzo chce zostać w ŁKS-ie!
ale jak był wcześniej do dostawał ?
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2011, 12:54
to chyba lepiej oddać miejsce w el do LM Śląskowi Nawet oni mają mieć 5 mln zl na transfery, a my zanosi się na to, że ani grosza
Odpowiedz cytując
matys2
Member

Od: 08.2010

Stary 08.06.2011, 13:14
Wie ktoś na ile poważna jest kontuzja Chaveza?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.06.2011 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.06.2011, 13:32
Informacje z różnych form dyskusyjnych są traktowane, jako tzw. informacje własne i bardzo proszę umieszczać je w Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły. I jeszcze jedno wiadomi panowie z wiadomego forum nie są pracownikami Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2011, 14:12
Sopranos napisał(a):
Markus,

Przede wszystkim mógłbyś sobie darować emotikony, bo bynajmniej nie dodają one powagi do Twoich wypowiedzi. Ale to już chyba taki Twój mechanizm obronny, że jak ktoś Ci wytknie pisanie bzdur, to reagujesz emotem -
A kto Ci powiedział, że w rozmowie z Tobą chcę sobie dodawać powagi?

Nigdy nie zamierzałem kryć się z tym, że zwykle bawią mnie Twoje słowa i dalej udawać powagi na ich widok nie będę.

Sopranos napisał(a):
Nie mam ochoty się z Tobą licytować kto popełnia więcej błędów w swoich ocenach, ale biorąc pod uwagę, że wypowiadam się na tym forum sporadycznie, raczej nie znalazłbyś tego zbyt wiele.
Nie dziwię się, że nie chcesz się licytować, bo kompletnie nie masz czym się chwalić. Najczęściej wpadasz tu by niczym jakiś menadzer podpromować zawodników w rodzaju Magiery, Pazdana czy Rado, ponarzekać trochę na krytyków tych pomysłów, poudawać, że nigdy nie mają racji i tyle wnosisz do tematów. Niemniej, gdy będę miał więcej czasu też postaram Ci się parę rzeczy przypomnieć, bo wybierać jest z czego.

Sopranos napisał(a):
Jeżeli chodzi o powyższe, to jest to jak dla mnie mało subtelna próba odwracania kota ogonem, bo wspomniałeś o kwestiach oczywistych, celowo pominąłeś natomiast te, które dla Ciebie niewygodne.
Ale ja wcale się nie mam zamiaru wypierać, że nie spodziewałem się tego, co nastąpiło zimą, i że wątpiłem i nadal wątpię w trwałość zmiany obowiązującej przez wiele ostatnich lat polityki Cupiała w stosunku do Wisły. Mam wątpliwości, czy Cupiał wytrwa na dobrej ścieżce dłużej niż kilka miesięcy, nawet gdy na nią jakimś cudem wejdzie. Pokazywał to już nie raz. I niestety, u niego zawsze do tej pory punktem końcowym dla pozytywnych zmian było zdobycie mistrzostwa – potem regularnie oglądaliśmy osłabienia i powrót do dawnych błędów, bez względu na to, kto był aktualnie dyrektorem sportowym i trenerem. Nie wiem, czy tym razem ostatecznie będzie inaczej, bardzo chciałbym, bo mamy wyjątkowo dobrych fachowców w pionie sportowym – ale nie ma powodu udawać, że brak powodów i przesłanek pozwalających obawiać się takiego scenariusza. I że należy w milczeniu przyglądać się wszystkiemu, co się dzieje. Reszczyński nigdy nie był narzędziem Cupiała służącym zwiększaniu potrzebnych inwestycji. Forum służy do tego, by o wszystkim rozmawiać. Także o sprawach bierzących.

Sopranos napisał(a):
"Tylko golym okiem widać, że od pół roku żadnych istotnych zmian w polityce sportowo-finansowej nie ma, poza coraz intensywniejszą "wyprzedażą"
Bzdurą było pisanie, że przed sprowadzeniem zimą nowych zawodników nie było widocznych istotnych zmian w polityce sportowo-finansowej? Bzdurą byłoby na tamten moment napisanie po letniej wyprzedaży obrony i odejściu Brożków, że są.

Sopranos napisał(a):
Właściwie w każdym Twoim poście z wspomnianego wyżej okresu można znaleźć coś, co teraz, po upływie czasu, okazało się wielką bzdurą. Dlatego mógłbyś wreszcie przestać oceniać na podstawie poszlak, przesłanek i tego, co Ci się wydaje.
Więc bardzo proszę znajdź i wymieniaj te wielkie bzdury. Zobaczymy, jak wiele ich naprawdę znajdziesz.

Przez wiele ostatnich lat zbyt wiele tego, „co mi się wydawało” okazywało się prawdą, bym teraz miał wstydzić się swoich osądów.

Nie ma powodu nie komentować ewentualności blokowania transferów czyli pracy Valcksa przez RN, tylko dlatego, że jeszcze nie skończyło się okno transferowe, lub że na razie istnieje głównie w formie „przecieków i przesłanek”. Ani udawać, że kiedykolwiek jest dobre i właściwe, gdy jak napisał Jawor w swoim artykule, „potencjał Holendrów tłamszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o piłce”. A jaka będzie ostatecznie skala tego zjawiska – to już odrębny temat, czas pokaże.

Nie ma powodu nie pisać, że Wisła potrzebuje innych decyzji Cupiała niż te, które zwykle podejmował po zdobyciu mistrzostwa tylko dlatego, że jeszcze będzie trwać okienko transferowe lub zapominać o doświadczeniach minionych sezonów.

Nie ma powodu, by przestało „wydawać mi się”, że trzeba pilnie wzmocnić obronę i atak, a nowe cięcia, osłabienia i oszczędności to droga do następnych bolesnych kompromitacji w pucharach.
Pamiętając o zapaści struktur klubu, która nastąpiła gdy Reszczyński był p.o prezesa Wisły, nie ma dziś powodów widzieć w jego umocnieniu przez Cupiała dobrego ruchu dla klubu, bez względu na to, czy trwa okno transferowe, czy nie.

I tak dalej i dalej. Nie zamierzam zmieniać tych i innych swoich osądów, bo Ty masz do nich zawsze jakieś ale.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.06.2011 o godz. 16:31.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.06.2011, 14:16
Bedac w tym sezonie na kilku meczach ME stwierdzam ze jesli ktorykolwiek z tych zawodnikow mialby stanowic o naszej przyszlosci to niestety slabo by to wygladalo. Moze Czekaj i Nalepa cos wiecej graja, ale ogolnie to Rios na ich tle wygladal jak mega gwiazda a jak gral w I skladzie sami mozemy ocenic raz lepiej raz gorzej. Ale totalnie bez sily i motoryki. A na tle mlodych byl i szybki i silny. Wiec problem stanowi wg mnie w duzym stopniu przygotowanie fizyczne. Pilkarz technicznie niech sie rozwija do 16 roku zycia potem trzeba dodawac coraz wiecej treningu silowego i motorycznego.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.06.2011, 16:12
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...erowany-wisle/

Roei Bacall to kolejne naziwsko na transferowej giełdzie. Może grać na prawej obronie bądź defensywnym pomocniku. Widać że jak wiszkość piłkarzy z Izraeal cechują go wysokie umiejętności techniczne.

Prawa obrona oraz jeszcze jeden defensywny pomocnik to dla mnie priorytety jeśli chodzi o walkę o LM.
Dlaczego defensywny pomocnik ? Majac na uwadze to że odejdzie Sivakov to mamy tylko Wilka i Sobola, a zakładamy, że przynajmniej dwa lub więcej meczów będziemy grać na 2 defensywnych pomocników w pucharach. Ktoś z dwójki Wilk - Sobol się wysypuje i jest tragedia bo nie ma walczącego piłkarza do środka pola.

No i jesli chodzi o porównanie Pejovicia a Dudu z Widzewa to na moje ten pierwszy lepszy w defensywie, bardziej agresywny, bardziej wydolny i technicznie na pewno nie odstępuję bo dzięki długim nogą prowadzi tak piłkę że nikt nie może mu jej odebrać. Dudu oczywiście lepsza wrzutka i pomysły na rozgrywanie akcji w ofensywie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.06.2011 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 08.06.2011, 16:33
Roei Bacall - młody, niedoświadczony, kompletny anonim i to nie wyszukany przez Stana tylko zaoferowany przez menago. Nie wystawia mu to najlepszej laurki jako potencjalnego wzmocnienia przed LM. Dużym atutem jest to, że może grać i na prawej obronie i na defensywnej pomocy. Jeżeli by go sprowadzać to tylko jako zmiennika (chyba, że sezon w Izraelu jeszcze trwa i Stan go pozytywnie zaopiniuje). Wg transfermarkt kosztuje tylko 200k euro co zmniejsza potencjalne ryzyko transferu.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.06.2011, 17:00
Niby jo ale pamiętajcie że taki Mellikson też nie był wyszukany przez Stana tylko polecony, Pareiko też...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.06.2011, 17:10
Ja jeszcze póki co spokoj zachowuje,ale czuje ze gdy przyjdzie 10 czerwca to powoli irytacja wezmie górę. Męczą już te setki spekulacji i fałszywych newsów.
Mam tylko więlką nadzieję,że Cupiał w koncu ........nie sie w łeb i sypnie kasą,bo Stan z odpowiednimi funduszami jest nam przynajmniej na papierze szansę na tą upragnioną LM zapenić.
Iliev raczej pewny,ale kto dalej do nas trafi to już nawet Fakt tego nie wie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.06.2011, 17:15
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Niby jo ale pamiętajcie że taki Mellikson też nie był wyszukany przez Stana tylko polecony, Pareiko też...
Beto też był polecony tylko w tym biznesie chodzi by ocenić przydatność zawodnika do zespołu
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Stary 08.06.2011, 17:20
wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Melikson nie został polecony przez swojego MENADŻERA tylko przez jakiś kontakt Stana a to diametralna różnica:

Cytat:
W takim razie jak pan znalazł Maora Meliksona?

- Właśnie przez jednego z byłych piłkarzy. Zachęcał mnie, żebym przyleciał, zobaczyć go na żywo.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,97...as=2&startsz=x
Na dodatek sezon w Izraelu chyba już się skończył, więc nie ma jak polecieć i zobaczyć co zawodnik prezentuje w meczu o stawkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów