|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Ja z miłą chęcią widział bym Sobiecha w naszej drużynie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Krzysztof Mączyński, czyli w Wiśle nie ma miejsca dla wychowanka?
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...-dla,id,t.html W sumie szkoda. Źle, że klub olewa wychowanków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Odszedł od nas Jonczyk, który nie dostał szansy w pierwszej drużynie i gdyby nie kontuzja to na stałe przebiłby się do składu Górnika Zabrze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.futbolnews.pl/informacje/...pieniadze.html
z 5 milionów eurasów, 1 byłby dla Wisły, pora by odszedł, bo to ostatnia szansa na dobry zarobek dla Wisły za tego zawodnika |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Tak samo był płacz z Leszczakiem, M.Broziem,Kałudą czy wczesniej z Kwiekiem, Kowalczykiem który z tych rzekomych talentów po odejsciu z Wisły zrobił zawrotna kariere? Dawać szanse , bo jest młody ![]() Tu jest Wisła, tu liczy sie wynik, dawać szanse to moga przy całym szacunku w Ruchu Chorzów a nie u nas gdzie jak trener nie wygra w 3 mecach pod rzadz to jest na najlepszej drodze do wylotu Poza tym jak ktoś jest naprawde dobry, to sie w koncu przebije( Mały, Kuba, bracia B.). ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Możemy nawet wydać te 6 mln euro o których rozpisywały się media, a i tak większość będzie zależeć od losowania. Pare drużyn w 4 rundzie jest poza naszym zasięgiem.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To może rozwiążmy drużynę Młodej Ekstraklasy w takim razie. Napisałem, że skoro nie grają u nas to może ich wypożyczyć chociaż. Małecki i bracia Brożkowie byli wypożyczani. Gdyby nie byli to możnaby gdybać co by z nimi było. Tutaj nawet jak jest problem z doborem składu to woli się dać szanse zawodnikom, z którymi nie wiąże się przyszłości. Wszyscy chcą od kilkunastu lat sukcesu na już i może dlatego ciągle na niego czekamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
fubolnews.pl napisał(a):
Nomen omen jakiekolwiek spory pomiędzy kibicami na temat konkretnych dat zakładania klubów w Polsce można zakończyć, bo to Wisła w takim razie jest najstarsza i liczy sobie co najmniej 1806 lat! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
^^ Z całym szacunkiem dla Młodej ekstraklasy, ale sądzę, że piłkarze lepiej by się rozwijali grając w meczach drużyny rezerw w niższej lidze. Albo na wypożyczeniach. Bo w ME nie poczują presji na wynik.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ogolnie nie na temat napisalem ale to zdecydowanie moj ostatni post w tym temacie zanim nie pojawi sie informacja na oficjalnej , te wszystkie onety,interie i inne badziewia to pisza dla samego pisania - a my nauczmy sie zlewac takie newsy czy przynajmniej podchodzic z dystansem a juz na pewnioe nie wykłócać sie o to...( Jedynym obecnie zrodlem informacji po za oficjalna jest wislakrakow.com , ale jesli z Ilievem okaze sie ze nastapila pomylka to niestety czy stety zostanie juz tylko jedna jedyna strona ... oficjalna
Ostatnio edytowane przez CMSNero : 08.06.2011 o godz. 11:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
a chłopaki z ME zazwyczaj ląduja w 2, 3 lidze na wypożyczeniach Jestem pewein, że jakby ktoś sie zgłosił z oferta to problemu by nie było (przykład z Maczynskim czy Kowalskim) tylko widocznie takich ofert nie ma ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
||
Co do młodych piłkarzy to uważam że 2 -3 powinno na stałe od nowego sezonu trenować z pierwszą drużyną , mieliby szanse się czegoś nauczyć , może kiedyś załapaliby się na ławkę a normalnie graliby w ME tylko mam tu na myśli młodych chłopaków w wieku maks 19 lat a nie kogoś takiego jak Brud który ma już 22 lata i w jego przypadku jest to już ostatni gwizdek by coś zdziałać w tym sporcie i dlatego on powinien regularnie grać na poziomie nieco wyższym niż ME więc w jego przypadku jedynym wyjściem wydaje się być wypożyczenie do 1 ligi o ile ktoś go zechce tam .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 08.06.2011 o godz. 11:28.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Z takich piłkarzy z młodej ekstraklasy to Czekaj i Nalepa bo kto by więcej
^^![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
napewno znajdzię się miejsce na ławce dla Mączynskiego , a chetnie bym go widział w pierwszym składzie obok Melexa , oglądałem sporo meczów ŁKS , i podobała mi się grą Mąki , naprawdę mielibyśmy z niego pożytek , ale nie dostaje niestety szans ;( |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
to chyba lepiej oddać miejsce w el do LM Śląskowi
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wie ktoś na ile poważna jest kontuzja Chaveza?
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.06.2011 o godz. 13:28.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Informacje z różnych form dyskusyjnych są traktowane, jako tzw. informacje własne i bardzo proszę umieszczać je w Gdybym był bogaty...czyli transferowe s-f wokół Wisły. I jeszcze jedno wiadomi panowie z wiadomego forum nie są pracownikami Wisły Kraków
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|||||
|
Sopranos napisał(a):
![]() Nigdy nie zamierzałem kryć się z tym, że zwykle bawią mnie Twoje słowa i dalej udawać powagi na ich widok nie będę. Sopranos napisał(a):
Sopranos napisał(a):
Sopranos napisał(a):
Bzdurą byłoby na tamten moment napisanie po letniej wyprzedaży obrony i odejściu Brożków, że są. Sopranos napisał(a):
![]() Przez wiele ostatnich lat zbyt wiele tego, „co mi się wydawało” okazywało się prawdą, bym teraz miał wstydzić się swoich osądów. Nie ma powodu nie komentować ewentualności blokowania transferów czyli pracy Valcksa przez RN, tylko dlatego, że jeszcze nie skończyło się okno transferowe, lub że na razie istnieje głównie w formie „przecieków i przesłanek”. Ani udawać, że kiedykolwiek jest dobre i właściwe, gdy jak napisał Jawor w swoim artykule, „potencjał Holendrów tłamszą ludzie, którzy nie mają pojęcia o piłce”. A jaka będzie ostatecznie skala tego zjawiska – to już odrębny temat, czas pokaże. Nie ma powodu nie pisać, że Wisła potrzebuje innych decyzji Cupiała niż te, które zwykle podejmował po zdobyciu mistrzostwa tylko dlatego, że jeszcze będzie trwać okienko transferowe lub zapominać o doświadczeniach minionych sezonów. Nie ma powodu, by przestało „wydawać mi się”, że trzeba pilnie wzmocnić obronę i atak, a nowe cięcia, osłabienia i oszczędności to droga do następnych bolesnych kompromitacji w pucharach. Pamiętając o zapaści struktur klubu, która nastąpiła gdy Reszczyński był p.o prezesa Wisły, nie ma dziś powodów widzieć w jego umocnieniu przez Cupiała dobrego ruchu dla klubu, bez względu na to, czy trwa okno transferowe, czy nie. I tak dalej i dalej. Nie zamierzam zmieniać tych i innych swoich osądów, bo Ty masz do nich zawsze jakieś ale.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.06.2011 o godz. 16:31.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bedac w tym sezonie na kilku meczach ME stwierdzam ze jesli ktorykolwiek z tych zawodnikow mialby stanowic o naszej przyszlosci to niestety slabo by to wygladalo. Moze Czekaj i Nalepa cos wiecej graja, ale ogolnie to Rios na ich tle wygladal jak mega gwiazda a jak gral w I skladzie sami mozemy ocenic raz lepiej raz gorzej. Ale totalnie bez sily i motoryki. A na tle mlodych byl i szybki i silny. Wiec problem stanowi wg mnie w duzym stopniu przygotowanie fizyczne. Pilkarz technicznie niech sie rozwija do 16 roku zycia potem trzeba dodawac coraz wiecej treningu silowego i motorycznego.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...erowany-wisle/
Roei Bacall to kolejne naziwsko na transferowej giełdzie. Może grać na prawej obronie bądź defensywnym pomocniku. Widać że jak wiszkość piłkarzy z Izraeal cechują go wysokie umiejętności techniczne. Prawa obrona oraz jeszcze jeden defensywny pomocnik to dla mnie priorytety jeśli chodzi o walkę o LM. Dlaczego defensywny pomocnik ? Majac na uwadze to że odejdzie Sivakov to mamy tylko Wilka i Sobola, a zakładamy, że przynajmniej dwa lub więcej meczów będziemy grać na 2 defensywnych pomocników w pucharach. Ktoś z dwójki Wilk - Sobol się wysypuje i jest tragedia bo nie ma walczącego piłkarza do środka pola. No i jesli chodzi o porównanie Pejovicia a Dudu z Widzewa to na moje ten pierwszy lepszy w defensywie, bardziej agresywny, bardziej wydolny i technicznie na pewno nie odstępuję bo dzięki długim nogą prowadzi tak piłkę że nikt nie może mu jej odebrać. Dudu oczywiście lepsza wrzutka i pomysły na rozgrywanie akcji w ofensywie.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.06.2011 o godz. 16:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Roei Bacall - młody, niedoświadczony, kompletny anonim i to nie wyszukany przez Stana tylko zaoferowany przez menago. Nie wystawia mu to najlepszej laurki jako potencjalnego wzmocnienia przed LM. Dużym atutem jest to, że może grać i na prawej obronie i na defensywnej pomocy. Jeżeli by go sprowadzać to tylko jako zmiennika (chyba, że sezon w Izraelu jeszcze trwa i Stan go pozytywnie zaopiniuje). Wg transfermarkt kosztuje tylko 200k euro co zmniejsza potencjalne ryzyko transferu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Niby jo ale pamiętajcie że taki Mellikson też nie był wyszukany przez Stana tylko polecony, Pareiko też...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja jeszcze póki co spokoj zachowuje,ale czuje ze gdy przyjdzie 10 czerwca to powoli irytacja wezmie górę. Męczą już te setki spekulacji i fałszywych newsów.
Mam tylko więlką nadzieję,że Cupiał w koncu ........nie sie w łeb i sypnie kasą,bo Stan z odpowiednimi funduszami jest nam przynajmniej na papierze szansę na tą upragnioną LM zapenić. Iliev raczej pewny,ale kto dalej do nas trafi to już nawet Fakt tego nie wie. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Beto też był polecony tylko w tym biznesie chodzi by ocenić przydatność zawodnika do zespołu
![]()
DZISIAJ RECE KLASZCZĄ, JUTRO CIE UDUSZA. TAK WYGLĄDA KIBICOWANIE W POLSCE Z IDOLA DZISIAJ , JUTRO ROBI SIE DEBILA I NIEUDACZNIKA!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Cytat:
|
||
|