The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2009, 21:39
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Wracajac do zachowania Lewandowskiego, ciekawi mnie jak cala sytuacje skomentuja forumowi legionisci, ktorzy przy okazji skoordynowanej akcji Canal+ oraz Komisji (L)igi wymierzonej w Boguskiego, nasmiewali sie z nas, wyzywajac od placzkow i milosnikow teorii spiskowych?
Ale czego ty od nas oczekujesz? Kazde takie chamskie zachowanie jak Boguskiego i Lewandowskiego powinno byc traktowane tak samo(bez wzgledu na to z kogo Lech czy Wisla ma na rozkladzie w najblizszej kolejce). Jak doskonale wiesz to NIE kibice Legii wyslali ten material do Komisji Ligi tylko stacja CANAL PLUS, wiec jak masz jakies uwagi to nie kieruj ich do nas tylko do C+.

Zawsze mozesz wyslac maila z takim pytaniem jakie zadales w swoim poscie:

dlaczego Boguski moze zostac ukarany w przyspieszonym trybie, a Lewandowski juz nie ?
Jezeli jest ta stacja kompetentna to powienn ktos Ci odpowiedziec na takie pytanie.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.03.2009, 21:48
Nie no pewnie, ja nie oskarzam kibicow Legii o nierowne traktowanie, bo to nie wy odpowiadacie za to co sie dzieje (moze poza tymi legionistami z KL )

Chodzilo mi tylko o krotki komentarz. Pol roku temu mocno z nas laliscie, zarzucajac wietrzenie spiskow, paranoje itd. Pytanie, czy w zainstnialej sytuacji nadal tak uwazacie ?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 08.03.2009, 21:54
Chodzilo mi tylko o krotki komentarz. Pol roku temu mocno z nas laliscie, zarzucajac wietrzenie spiskow, paranoje itd. Pytanie, czy w zainstnialej sytuacji nadal tak uwazacie ?
Ja juz Ci tutaj odpowiedzialem na to pytanie

killzone napisał(a):
Kazde takie chamskie zachowanie jak Boguskiego czy Lewandowskiego powinno byc traktowane tak samo(bez wzgledu na to kogo Lech czy Wisla ma na rozkladzie w najblizszej kolejce)
Czyli jezeli traktujemy Boguskiego tak ze zawieszaja go w ciagu parunastu godzin po meczu to z Lewandowskim tez tak powinni zrobić
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2009, 21:58
Cytat:
Pol roku temu mocno z nas laliscie, zarzucajac wietrzenie spiskow, paranoje itd.
Wietrzenie spisków? Przeczytaj swój post i sam sobie odpowiedz
C+ zawsze omawia kontrowersje chronologicznie, więc nie dziw się, że sytuacja z ostatniego meczu się nie znalazła. Napewno to odpowiednio zinterpretują za tydzień i jak będzie trzeba to Lewandowski będzie pauzował. Z resztą co tu ma C+ do gadania, od komisji powinno się tego wymagać.

Jeszcze chciałbym zauważyć, że takiego agresywnego zastawiania piłki rękami, za które Szala dostał czerwo ostatnio, było w tej kolejce trochę. Jednak nawet trafiających w twarz (np Hajto) piłkarzy nie traktowano tak samo. W meczu Wisły też była taka sytuacja, gdzie Polonista padł jak rażony piorunem uderzają c się o rękę Wiślaka i nic nie było. I żeby było jasne wg mnie takie sytuacje to nie czerwień oczywiście.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 08.03.2009, 22:03
Eustachy, kibice Legii odwiedzający nasze forum może i tak uważają. Pytanie jednak, co o tym sądzą "dziennikarze" zarówno z gazet, jak i TV. Piszę w cudzysłowie bo do pracy niektórych mam sporo zastrzeżeń. Polowanie na Wisłę i zwiastowanie jej końca, "bo dobrze się artykuł sprzeda", albo naciągane wiązanie naszego klubu z korupcją "były zawodnik/ II trener / ktoś tam... Wisły zamieszamy w...

Niech się lepiej do Lecha, pardon Amiki z Pyrolandii przyczepią. Niech zanalizują zachowanie Lewandowskiego (czy po dzisiejszym nie powinien dostać pauzy), niech też napiszą, że Lech poczynił "fantastyczne" transfery w zimie, a Amica Wronki, z którą wiceprezes z Poznania tak chętnie się utożsamia, jeszcze nie została rozliczona. Byłaby beka, gdyby wbrew wszystkiemu mistrzem została Wisła albo Legia, a Lech/Amica skończył w drugiej (pierwszej) lidze...

Wiem, wiem, fantastyka i sprawiedliwość piętro wyżej.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:20
GemHZR napisał(a):
Wietrzenie spisków? Przeczytaj swój post i sam sobie odpowiedz
C+ zawsze omawia kontrowersje chronologicznie, więc nie dziw się, że sytuacja z ostatniego meczu się nie znalazła. Napewno to odpowiednio zinterpretują za tydzień i jak będzie trzeba to Lewandowski będzie pauzował. Z resztą co tu ma C+ do gadania, od komisji powinno się tego wymagać.
Moge sie mylic, ale Komisja Ligi nie rozpatrzy chyba tej sytuacji, zanim nie trafi ona do "kontrowersji" i nie zostanie im dostarczona na tasmie. Nie zgadzam sie tez z zaproponowanym przez ciebie zaakceptowaniem sposobu dzialania C+ oraz KL. Bo wychodzi nam z tego nierowne traktowanie klubow oraz pilkarzy. Albo rozpatrujemy wszystkie kontrowersje z danej kolejki razem, albo przynajmniej na pierwszy ogien ida te, ktora moga zadecydowac o zawieszeniu.

el Nuero

pelna zgoda. W Polsce dziennikarstwo praktycznie nie istnieje. Zamiast tego mamy "dziennikarzy", z czego wiekszosci powinno sie zabronic wykonywania zawodu w trybie natychmiastowym, a przy tym niejednego osadzic jeszcze dodatkowo w zakladzie karnym pod zarzutem medianego huliganstwa.
Kiedy Boguski zrobil wymach noga, probowano zrobic z niego pierwszego brutala ligi. Teraz gdy Lewandowski probowal wybic komus zeby, ci sami ludzie zbywaja wszystko milczeniem i udaja ze nic sie nie stalo, bo przeciez komu potrzebne robienie z tego afery ?
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.03.2009, 22:29
Sytuację powtarzano kilkakrotnie w powtórkach po samym zajściu. Zobaczymy co chłopaki z publicznej powiedzą na ten temat. Jeśli macie do C+ jakieś uwagi co do tej sprawy: [email protected]
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:33
Moge sie mylic, ale Komisja Ligi nie rozpatrzy chyba tej sytuacji, zanim nie trafi ona do "kontrowersji"
Pierwsze słyszę...
Cytat:
i nie zostanie im dostarczona na tasmie.
...to już bardziej...
Cytat:
Nie zgadzam sie tez z zaproponowanym przez ciebie zaakceptowaniem sposobu dzialania C+ oraz KL. Bo wychodzi nam z tego nierowne traktowanie klubow oraz pilkarzy.
...,ale przeciez C+ nie jest organem PZPN , nie mają "sposobu działania" czy statutu. KL powinna mieć swoich ludzi do oglądania spotkań i oceniania sędziów, a nie spuszczać się na tv. "Jak nie pokazali w tv to nie damy kary" to śmieszne,a może wystarczy tylko artykuł w gazecie?. W ogóle wyłączyłbym media z tych rozważań i potencjalną winę zrzucił na tych, którzy są za to odpowiedzialni.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.03.2009, 22:39
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
...,ale przeciez C+ nie jest organem PZPN , nie mają "sposobu działania" czy statutu. KL powinna mieć swoich ludzi do oglądania spotkań i oceniania sędziów, a nie spuszczać się na tv. "Jak nie pokazali w tv to nie damy kary" to śmieszne,a może wystarczy tylko artykuł w gazecie?. W ogóle wyłączyłbym media z tych rozważań i potencjalną winę zrzucił na tych, którzy są za to odpowiedzialni.
Tak też jest. Po to są chyba obserwatorzy na meczach, bo oni nie tylko analizują pracę sędziów. Ale zapisy video pomagają im w ocenie sytuacji, czy kwalifikowało się coś na karę czy nie. Jeśli sam nie widziałbyś tego w powtórce, to raczej nie dałbyś sobie odciąć ręki...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:48
Zapis video c+ oczywiście powinien udostępniać. Może im nawet przekazywać wszystkie nagrania z kamer i niech sobie to oglądają sami, ale niech nie czekają na magazyn ligowy i interpretację sędziego Ryszki, czy innego Wita Stwosza (wiem wiem teraz jest inny).
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:51
GemHZR naprawde sadzisz, ze Canal+ nie mial zadnego wplywu na zawieszenie Boguskiego ?
To za co w takim razie prowadzacy Jacek i Agatka przepraszali pozniej Skorze w studio po meczu przy L3 ?

No i czy potrafisz podac choc jeden przyklad, kiedy KL uarala pilkarza zanim jego przypadek trafil do "kontrowersji" ?
Bo z drugiej strony, jesli by tak zawieszono Lewandowskiego dajmy na to juz jutro, to jaki sens bylby w przenoszeniu przez C+ tej kontrowersji do rozpatrzenia na nastepny tydzien ?
Komisja Ligi swoje, a my i tak swoje ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 08.03.2009 o godz. 23:08.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 08.03.2009, 22:56
Niestety mieli, co nie znaczy, że tak powinno teraz ustawowo to działać." Niestety" nie dlatego, że nie mieliście piłkarza tylko dlatego, że nikt z urzędników nie rusza dupy w takich sprawach dopóki się nie poda mu tego na złotej tacy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 09.03.2009, 01:03
Dlaczego kiedy Lewandowski z Amiki wali kogos z łokcia nikt sie tym nie intersuje a sprawe Boguskiego potraktowano "priorytetowo" ,zeby oslabic Wisle przed meczem z Legia.

Sprawa jest oczywista.

Za tydzien Lech nie gra Legią.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
slaskWKSslask
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.03.2009, 01:12
A ja się bede rozckliwiać nad Śląskiem. Gra pięknie,widowiskowo,ofensywnie. Fojut to profesor na stoperze,zresztą sami się przekonacie,że WKS jeszcze namiesza... Pozdrawiam, ŚWL!
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.03.2009, 08:04
ale płaczecie, za tydzień Lech nie gra z Legią, ale za 3 gra z Wisłą , więc dla nas to lepiej że komisja się nie śpieszy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.03.2009, 09:54
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego kiedy Lewandowski z Amiki wali kogos z łokcia nikt sie tym nie intersuje a sprawe Boguskiego potraktowano "priorytetowo" ,zeby oslabic Wisle przed meczem z Legia.

Sprawa jest oczywista.

Za tydzien Lech nie gra Legią.
Dokładnie

Lech nie gra za tydzień z Legią! Eustachy to nie gra pod Lecha ale pod Legie. Inaczej Wieszczycki już zrobiłby nagonkę na całą Polskę jakie to chamstwo się rozpleniło z R22 (Boguski) na Bułgarską (Lewandowski)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 09.03.2009, 11:48
Wieszczyckiego akurat nie było w studiu jeśli o to Ci chodzi, może za tydzień.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.03.2009, 11:51
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Wieszczyckiego akurat nie było w studiu jeśli o to Ci chodzi, może za tydzień.
Ale sprawę z Boguskim to właśnie Wieszczycki zaczął! To on rozpoczął całą lawinę jeśli pamiętasz. Teraz wiem że go w studiu nie było, ale pewnie się pojawi i zobaczymy jego reakcję. (reakcję "obiektywnego łódzkiego warszawiaka")
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomaszek67
Member

Od: 01.2009

Stary 09.03.2009, 12:51
ma ktoś linka do video z tą kontrowersyjną sytuacją, o której mówicie?
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2009, 16:18
Wasze forum nieodmiennie dostarcza mi powodów do śmiechu chłopaki. Zdecydowanie tak, Lech się zaciął, padł mit znakomitego skałtingu, a na dodatek cham Lewandowski dobrowolnie nie poprosił PZPN-u o karę. Ach, bym zapomniał, i to kolejne fuksowate zwycięstwo 1:0, bo przecież słupki i poprzeczki to żadne sytuacje, poza tym Frankowski nie zjadł na obiad swojej ulubionej kaszanki i dlatego piłkę tylko około pięciu razy na boisku dotknął, zamiast strzelać bramki jak Arce.

Tak trzymać Wiślacy.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 09.03.2009, 16:32
Zaczynasz przynudzac z tym dostarczaniem ci smiechu. Zwlaszcza ze nic ponad to napisac nie mozesz. Nie weim czy nie umiesz, czy nie wiesz, nie chcesz, czy ci nie wolno.

Coraz blizszy jestem wreczenia ci one way ticket.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 09.03.2009, 16:47. Ups and downs
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Wasze forum nieodmiennie dostarcza mi powodów do śmiechu .
Ciekawe, czy będzie ci tak wesoło, jak wam dokopią Górnicy Kasperczaka lub nieoczekiwanie stracicie punkty z jakimś słabeuszem. W zeszłym sezonie mieliście na Bułgarskiej fajny mecz z Bełchatowem. Strzeliliście trzy bramki i dlatego przegraliście 2:3. Nie mów hop zawczasu, bo w piłce różne przypadki się zdarzają. My to już przerabialiśmy wiele razy, a wy zachłysnęliście się pierwszym sukcesem... Jak zdobędziecie z pięć mistrzostw (jak my) lub wyjdziecie z grupy w LM (jak kiedyś Legia) to wtedy pogadamy.

A póki co, zobaczymy czy utrzymacie obecną kadrę, bo jak na razie to np. Arboleda i Stilić wręcz nie mogą doczekać się lata i transferu. Budowanie wielkiego Lecha trwa już ładnych kilka lat, tylko że zamiast Lecha póki co macie Amicę (tak oficjalnie wypowiadał się wasz wiceprezes), puchary dostaliście w prezencie od Groclinu, a takiego farta w pucharach to wam szczerze zazdroszczę. Cóż, zostaje nam dalej "kompromitować się" w pucharach przeciwko Barcelonie, Realowi, Porto, Interowi, Lazio, a Legii - przeciwko tej samej Barcelonie, Valencii, Schalke, czy Szachtarowi. To przecież pikuś przy waszych "potęgach" klasy Grasshoppers, Austra Wiedeń czy dogorywujący Feyenoord. Słodkich marzeń, jednosezonowy kibicu.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.03.2009, 17:14
skttr...
Z naszej ostatniej pucharowej oprawy też się śmiałes? , bo ona odzwierciedla nasze gorące uczucie względem waszych obydwu klubów .
Polski kibic jak chce się z was pośmiać to wchodzi na "stronki dotyczące miasta Wronki ", ew.prokuratury we Wrocku lub też korupcja.pl.
Ostatnimi laty byliście raczej łzami zalani, a tu widzę pół roku współżycia "po wroniecku" i zgrywacie największych kozaków.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.03.2009, 20:20
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Zaczynasz przynudzac z tym dostarczaniem ci smiechu. Zwlaszcza ze nic ponad to napisac nie mozesz. Nie weim czy nie umiesz, czy nie wiesz, nie chcesz, czy ci nie wolno.

Coraz blizszy jestem wreczenia ci one way ticket.
Hm, a niby co mam pisać innego, na do znudzenia pisane przez was tutaj po każdym meczu te same rzeczy? Bo nie powiesz mi, że argumenty i oceny GRY Lecha sporej części twoich kumpli po szalu, nie zawierają się w powtarzanym do znudzenia jęczeniu o fuksie, o tym że sie mecz ułożył, o tym że bramka strzelona w 88 minucie etc. Jest inaczej czy może jednak tak jak ja pisze?

@el nuero
hah, coż za argumenty 'jednosezonowy kibicu' Pominę milczeniem, że miałeś to szczęście kibicowac Wisle w okresie prosperity i nijak nie wiesz jak to jest być ze swoim klubem w chwilach cięższych, niż 8. miejsce w lidze, a teraz rzucasz się jakbyś wygrał LM. Poza tym, nie wiem jak Ty, ale ja wolę wygrywać z GCZ 6:0, niz zbierać tęgie baty od Valencii czy Barcy, żeby móc 'zrównać' się w spektakularnych porażkach z Wisłą czy Legią. Nie jestem ascetą.

@darotsok
akurat jeśli chodzi o tą anty-oprawę, to przebiliście wszystko, co da się w tej kategorii wymyślić. Była żenująca.
widzisz, daleko mi od 'kozaczenia' jak to ty nazywasz, wystrczy żebyś sobie przypomniał co wielokrotnie o grze Lecha w tym dziale pisałem. Cieszę się z pierwszego miejsca, co naturalne, ale póki co wątpię jeszcze w wywalczenie MP. Kozaczą osoby na tym forum, i to raczej są to twoi kumple po szalu. Bo nie powiesz mi, że czytając parę, a może nawet paręnaście ostatnich stron tego wątku nie widzisz, że niektóre teorie jakie tutaj się pojawiają na temat GRY Lecha przechodzą momentami granice abstrakcji, nadmiernego uprzedzenia i zaślepienia.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 09.03.2009, 20:27
Oparawa była żenująca? A mnie bardziej żenująca wydawała sie panorama zrujnowanej Warszawy, na która wydaliscie ileś tam tysięcy złotych. Nasza oprawa, ot taka mała docinka, a tak Was oburzyła. Przynajmniej to nie była nasza główna oprawa na najwazniejszym w całym sezonie meczu (z pkt. widzenia Poznaniaków) Tak apropos, farta Lecha w Pucharach, jest takie powiedzenie fortuna kołem sie toczy. Miałem wielką nadzieje,ze dostaniecie w UEFA Tottenham, ten słaby nic nie znaczący angielski klubik, niesety nie udało się. Ale może w przyszłym roku? Życzę Wam wylosowania rywala takiego jak miała Wisła, bo narazie w Pucharach zadnej dobrej druzyny nie ograliscie.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 09.03.2009, 20:36
grzechu1991 napisał(a):Wyświetl post
Życzę Wam wylosowania rywala takiego jak miała Wisła, bo narazie w Pucharach zadnej dobrej druzyny nie ograliscie.
Jak nie? A Austria Wieden i Hazar Lenkoran?
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 09.03.2009, 20:39
killzone napisał(a):Wyświetl post
Jak nie? A Austria Wieden i Hazar Lenkoran?
bez urazy ale wam sie to 2 razy nie udało
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.03.2009, 20:40
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
akurat jeśli chodzi o tą anty-oprawę, to przebiliście wszystko, co da się w tej kategorii wymyślić. Była żenująca.
Rozwiń proszę
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 09.03.2009, 20:42
LAB napisał(a):Wyświetl post
bez urazy ale wam sie to 2 razy nie udało
A i owszem tylko my napewno bysmy sie fuksiarskim awansem nie onanizowali jak Amikadze z Poznania

Dobra to Temat "Ekstraklasa" a nie "Europejskie Puchary..."

EOT

PS: Skkt coś tam... Jezeli uwazasz ze antyoprawa Wisly byla zenujaca to co powiesz o Waszej Anty-Panoramie?
Ostatnio edytowane przez killzone : 09.03.2009 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 09.03.2009, 20:46
Skrytybaranie czy jak ci tam, pisząc o Amice na forum Wisły Kraków zgadzasz się z byciem naszym gościem. Pisaliśmy o Amice w temacie pucharowym, cieszyliście się że mamy kompleks czy nie wiadomo co, bo piszemy o was. Teraz znowu boli Amicowców pisanie w naszym temacie Ekstraklasowym.
To nie Wirtualna Polska, czy spotkanie z handlowcem Piotrem R. by wszystkie wroniecko-poznańskie orgazmy przechodziły jak przy Kałuży.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów