|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przegladam sobie wlasnie sklady i statystyki z ME i mysle ze gdyby zamiast tej durnej ligi ME wcisnac te zespoly do 3 ligi to by bylo wiecej pozytku i wieksze rozeznanie co do tych wszystkich graczy. Niech pograja sobie z mocnymi fizycznie 30 latkami a nie miedzy mlodymi.
Fakt ze zajmujemy 1 miejsce i z Wisla bedziemy walczyc o wygrana cieszy, tyle ze nie ma to zadnego przelozenia na mozliwy angaz w doroslej pilce. Moga byc ok, ale moga nie wytrzymac walki...gdzie oni maja sie tego uczyc? Mlodzi z Polonii Bytom widze strzelaja sporo bramek, trzeba by bylo zrobic rozeznanie. Szukalem jakis nagran z ME ale ciezko o nie. U Nas dali dzisiaj mecz z Widzewem i przynajmniej mozna bylo zobaczyc jak to wyglada ( jesli sie nie ogladalo na zywo ). Nie wiem jak w Wisle ale u Nas jest sporo fajnych chlopakow. Mysle tutaj o Starku,Wolskim, Dudzie no i Efirze, ale ten juz jest juz trenuje z pierwszym skladem. Patrzylem na wyniki, ale w Wisle tak wielu zawodnikow strzela bramki ze nie wiem co o tym myslec ![]() Jedyne co udalo mi sie dowiedziec od kolegi to to, ze Szewczyk jest u Was obiecujacym mlodym graczem. Ktos cos wiecej o tym chlopaku moze powiedziec? Wspominam o tym w tym temacie, bo sciagamy tylu zagranicznych graczy ( w wiekszosci slabo graja ) i ciagle karmia nas tekstami ze mlodzi sa za slabi, za malo ograni... Wiec czemu nie dac grac tym mlodym w 3 lidze wsrod drwali ( jak to Kowal mowil ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
debile, kto pojedzie w poniedziałek na mecz?
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Zaś w ME grają roczniki 92-94 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze 9 miesięcy, o ile się nie uda rozwiązać kontraktu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Na wstepie powiem tak, oczywiscie mozliwe jest ze nagle Legia czy Wisla zaczna wygrywac i na koniec sezonu ktoras z tych ekip zdobedzie Mistrza czy zajmie miejsce pucharowe ale mysle ze obecnie nie ma po prostu na to zadnych przeslanek, tzn jest jedna znana gadka, "Wisła i Legia zawsze sa mocne i kiedys musza zaskoczyc". Tyle. I tak analizujac, co sezon jest to samo, po prostu oszukiwanie sie ze bedzie lepiej, dobrze lub zajebiscie. Ciagle gdy tylko mamy pretekst do tego aby sobie wmowic ze czekaja nas lepsze czasy to to robimy. I tak patrzac na Legie: w tamtym sezonie jesli dobrze pamietam tez sie jeszcze przy koncowce sezonu lubiliscie oszukiwac ze moze Mitrz, moze puchary. W tym sezonie jak bylo? Osuzkiwanie sie ze nowy stadion bedzie sila Legii, ze zaciag takich zajebistych gwiazd, ze kasa na transfery, pozniej jak juz liga ruszyla to oczywiscie z kolejki na kolejke jest nadzieja ze wreszcie cos zaskoczy, ze sie przelamia, ze tylko jedno zwyciestwo i napewno po tym zwyciestwie klub musi zaczac grac dobrze (a co bylo po jakims tam zwyciestwie na wyjezdzie? Wciry od Belchatowa u siebie, a co bylo po kolejnym zwyciestwie? wciry od Lechii u siebie Nie odmawiam nikomu oszukiwania sie, w sumie to jest taki urok kibicow, patrzy sie slepo w swoj klub i jest sie z nim na dobre i na zle ale moze lepiej byloby sie obudzic z tych zludnych nadzieji zeby w przyszlosci sie nie rozczarowac i po prostu przyjmowac wyniki w lidze z lekkim dystansem. Ja czesto dochodze do wniosku ze ch.j z wynikami, nie MP sa wazne tylko dobra zabawa na trybunach bo to chociaz jest zalezne od nas samych a nie od gwiazdorkow. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ale ja się nie oszukuję, bo zaznaczam, za każdym razem, że w to wątpię. Po prostu w istnieniu Legii w najbliższych tygodniach przychodzi pewien moment, który ostatecznie rozstrzygnie miejsce klubu w tym sezonie. Jeśli zdobędziemy te 9 punktów to będzie ciekawie (1-5 miejsca gdzieś), natomiast jeżeli kopacze po raz kolejny zawalą to już nic wyżej niż 6 nie wyciągną.
W każdym razie ja widzę maleńki postęp w meczu z Widzewem, w stosunku do reszty sezonu. To samo było po Lechu, a potem dostaliśmy 3 dzwony z Lechią. Teraz mamy Vrdoljaka, który wygrał nam i z Lechem i z Widzewem i gramy z osłabioną Koroną. Szanse są niewielkie, ale na pewno większe niż bez Vrdoljaka czy przeciwko Niedzielanowi i Vuko. P.S. Generalizujesz, bo ja w mistrza rok temu nie wierzyłem chyba od samego początku, a potem cieszyłem się, że nie weszliśmy do pucharów ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bezrobotni
Mam dziwne wrazenie ze tutaj pzpn ja kzwykle ma gleboko w dupie kibica, ma w dupie to ze frekwencja jest tragiczna, ma w dupie kibicow przyjezdznych ktorych obecnie juz dawno traktuje jak bydlo, jak zlo konieczne, podejrzewam ze za opcja gry w pon sa kibice ktorzy nigdy na wyjazdy nie jezdza, dla ktorych liczy sie mecz u siebie plus reszta w C+. Dziwie sie ze jeszcze kibice nie oglosili sprzeciwu tej idiotycznej decyzji a juz (za przeproszeniem) .......enie ze mamy brac wzorce z lig zachodnich to juz wogole jakas paranoja, ....a niech najpierw pilkarze biora wzorce zachodnie, prezesi, trenerzy a niech dopiero potem sie biora za kibicow. Juz widze jak tlumy jak wala w poniedzialki na mecze. Nic mnie tak nei w....ia jak usilne "uszczesliwianie" tych fanatycznych przez pzpn i sportfive. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A ja myślę że to granie w poniedziałek ma spowodować że Liga + ekstra będzie w poniedziałek około godziny 20:00 i nie będzie rywalizować w niedzielę z Tańcem z Gwiazdami na TVN.
A tak w poniedziałek o 20:00 nie ma niczego , dopiero o 21:30 zaczyna się Majewski. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...l?ticaid=1b167
Moim zdaniem powinni zrobić podział na grupy. Im więcej meczów między dobrymi zespołami tym lepiej dla naszej ligi. Koniec grania z zespołami murującymi bramkę przez cały mecz, którym zależy tylko na 13, 14 miejcu w tabeli i kasie z canal+ bo inaczej nie mają nawet na wypłaty dla piłkarzy. Przy okazji zwiększyć wymagania licencyjne, wymogiem powinny być nowe stadiony. Wiem, że w tym sezonie każdy może wygrać z każdym, ale ten sezon jest sezonem wyjątkowym tak jak 2006/07 i następny będzie znów należał do nas ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
![]() ![]()
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Juz raz byly grupy i okazaly sie na szczescie glupota. Szczegolnie wlasnie walka o utrzymanie i klubow ktore nie musialy juz o nic walczyc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Może w praktyce rzeczywiście się nie sprawdza, ale założenie dobre. 8 klubów WALCZACYCH o mistrza i 8 walczących o utrzymanie. Osobiście wolałbym widzieć kilka meczów z Lechem, Legią, Jagiellonią, itp. niż kolejne mecze z Polonią Bytom, Arka, itp. Jeśli już nie grupy, to może być 12 zespołów, tylko że poza najsilniejszymi nikt się na to zgodzi. Jak nasze zespoły mają umieć grać ze średniakami europejskimi, jeśli ciągle jeżdżą po za przperoszeniem ,,wsiach" i przez 90 minut biją głową w mur ustawiony przez 11 piłkarzy we własnym polu karnym. Niech takie zespoły grają między sobą, a czołówka jak najczęściej ze sobą.
Wiem, że Wisła byłaby teraz w tej dolnej grupie, ale raz na parę lat zdarza się taki sezon, w którym najlepsi grają słabo, a do głosu dochodzą inni. Tyle że tak jak to było po sezonie 06/07 wszystko wraca do normy. A to że teraz w czołówce są Jagiellonia, Korona to nie tylko ich dobra gra, ale też osłabienie Wisły, Legii i Lecha wspaniałymi transferami albo ich brakiem . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
A ja wolę mieć 18 drużyn w ekstraklasie, niż oglądać cały czas te samem mecze. Nie jesteśmy Szkocją, gdzie są dwa dobre zespoły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Po prostu my, jako Wisła, mamy teraz za slabych pilkarzy i tyle. Zreszta tak w ogole, kiedy my ostatni raz gralismy z sredniakami europejskimi? Dwa lata temu i mysle, ze predko to sie nie zmieni ;] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zwiekszene ilosci kolejek to chyba kolejny wzorzec z zachodu ktory u nas moze nie byc odpowiedni. Wiem ze np w Anglii, Hiszpanii czy Szkocji graja blisko 40 kolejek ( w Szkocji chyba wlasnie 44) ale czy u nas to ma sie sprawdzic? Tam sobie graja caly rok i maja przerwe letnia a u nas? Przerwa letnia i zimowa ktora trwa ponad 2 misiace. Prawda ze gramy mniej kolejek niz na zachodzie ale to nagromadzenie meczy jest wieksze.
Ekstraklasa ruszyla 06.08 do konca rundy czyli do 04.12 rozegramy 16 kolejek runde wiosenna zaczynamy 26.02 konczymy 29.05 do tej pory rozegramy 14 kolejek Premier League start 14.08 do 4.12 (czyli wtedy co my konczymy 1 runde) zagraja 16 kolejek (my zaczelismy tydzien wczesniej a wiec od 14.08 do 4.12 zagramy 15 kolejek- czyli TYLKO 1 mniej niz zagraja w tym czasie Anglicy!!!) teraz policze ile oni zagraja w naszej rundzie wiosennej. Od 26.02 do 22.05 (bo oni koncza szybciej niz my) zagraja 11 kolejek my w tym okresie zagramy az 14 kolejek! Czyli wiecej niz Ci giganci z Anglii Primera Division Ci z kolei zaczeli 28.08 do 4.12 zagraja 14 kolejek My od 28.08 zagramy 13 kolejek (czyli dokladnie tak samo jak w przypadku ligi angielskiej. Gramy TYLKO 1 kolejke mniej niz CI giganci od 26.02 do 22.05 zagraja 14 kolejek czyli tyle samo co my! Ligi szkockiej nie bede porowywal bo tam jest terminarz ustalony tylko do kwietnia, pozniej graja tym systemem z podzialem na strefe spadkowa i mistrzowska a nie wiem ile dokladnie tam meczy rozgrywaja. Ale mniejsza o to, porownalem nasza lige do 2 najlepszych lig swiata i co wychodzi ze nie mamy sie czego wstydzic. To natezenie meczami jest podobne! A na wiosne nawet my gramy jeszcze wiecej od nich a jak oni koncza lige 22 maja to nam jeszcze pozostaja 2 kolejki do konca. A co jesli mamy sezon gdzie sa ME czy MS? Gdzie my mamy upchac te wszystkie mecze? Z tego co pamietam w ostatnim sezonie konczylismy lige cos kolo 14 maja wiec zobaczcie ze dla Hiszpanow czy Anglikow to jest tylko 1 kolejka do upchania w jakis wczesniejszy terminarz, u nas z kolei trzeba gdzies wrzucic az 3 kolejki! Oczywiscie mozna mowic ze oni za to musza tyrac zima jak nasi sobie bumeluja ale czy to naprawde dziala na nasza korzysc? Czy naprawde lepiej nie grac przez te 2 i pol miesiaca zimy czy sobie regularnie jak na zachodzie rozgrywac meczyki? Nastepnym kontraargumentem do mojej wypowiedzi moze byc to ze na zachodzie taka Barca gra jeszcze w LM czy taki Tottenham gra w LE. Ok zgadza sie graja te kluby ale tylko te najlepsze. Taki sredniak wcale nie gra 20 meczow wiecej niz nasze ligowe zespoly. Tam maja puchary krajowe my tez mamy, ok moze maja wiecej meczow w tych pucharach ale kto gra wpucharach? Glownie rezerwy, nie ma sie co oszukiwac. A ja zeby swoja teze poprzec to jeszcze powiem tak, kto gra u nas? Odpady. Kto moze grac na achodzie nawet w slabym klubie? Tylko Ci najlepsi. Tam przejda tylko najlepsi, nawytrzymalsi zawodnicy od nas, tam po prostu nie graja ludzie tylko pol ludzie pol maszyny tak mowiac pol zartem pol serio. Po prostu pilkarz stamtad ma taka kondyche, taki hart ducha ze on moze grac te 14 czy 20 kolejek w przeciwienstwie do kopacza z Polski ktory jest niemal polamatorem. Do tego mysle ze najwazniejszy problem to szerokosc kadr. Na zachodzie nawet w tych slabych klubach maja po 2 rownorzedne sklady a u nas? 13-15 pilkarzy i to wszystko. Naprawde nie chce bronic tych polskich kopaczy bo to nygusy i lenie ale mysle ze gramy juz dosc duzo i nie trzeba dokladac nastepnych kolejek bo pozdychaja nam na poiskach Ci grajkowie. PS I jeszcze tak apropo argumentu ze tam Barca gra w LM w lidze i daje rade. Ok ale chyba jest roznica rozegrac lige, LM i puchary krajowe skladem ktory ma 30 pilkarzy dobrych(?) a rozegrac lige, PP i LE Lechem ktory pewnie nie ma 15 pilkarzy rownorzednych wiec tu jest problem. Wez w polskiej lidze sie dostan do LM czy LE to dopiero masz pod gorke PS 2 Uwazam ze najwiekszym problemem polskiej pilki nie jest to ze gramy 30 kolejek w lidze a to ze mamy 2,5 miesiaca przerwy ziomowej oraz liczebnosc skladow i pieniadze jakie mamy do dyspozycji.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 19.10.2010 o godz. 09:30.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Urban w Cracovii ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,t...wiadomosc.html Heniu w Zagłębiu Lubin ? http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wyjąłeś mi to z ust
![]() Myślę, ze 12 drużyn,to byłoby ciekawe rozwiązanie, tymbardziej, że w ostatnim okresie 1 liga ma coraz wyższy poziom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja juz od dawna twierdze ze poprzez słabosc naszej skopanej powinno byc w extraklasie tylko 8 druzyn i sezon 4 rundowy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Dajmy spokój, jeśli są ciency to niech się ogarną. Z palcem w dupie powinni być w komplecie w pierwszej 6 ligi i się zadnymi reformami nie martwić. A zwolennikiem zmniejszenia ligi jestem od dawna. Silnych 10 ekip, 36 spotkań, w każdej kolejce hity. Z dużą rotacją - 3 drużyny spadają, 4 od końca gra w barażach. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Taa hity...a po dwóch latach bys rzygal na sama mysle ze znow z tymi samymi 4 mecze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wyobraź sobie 2 mecze z Legią u siebie w sezonie. Jeden na wiosne jeden na zime. Ja jestem za opcją 12 drużyn. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Jak wyżej tylko prawa telewizyjne spadają o 60-70% i to skokowo, a piłka zwija się jeszcze szybciej
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 19.10.2010 o godz. 13:15.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podział praw transmisji jest idiotyczny. Ekstraklasa chce wycisnąć jak najwięcej nie licząc się w ogóle z kibicami, i co ciekawe za zgodną klubów. Przecież to oni są głównymi udziałowcami, i zarząd Ekstraklasy nie robi niczego wbrew im. Konstatacja jest taka,że to kluby kibiców mają w dupie za cenę kilku groszy więcej.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Lech - RBS - 40 tys Lech - Zagłębie - 20 tys Lech - Wisła - wierzy ktoś, że przyjdzie mniej niż 35 tys? Takich przykładów od groma, na Wiśle także. Większość chodzi dla rywala. Ale nie ma co gdybać, reforma, jeśli w ogóle będzie jakaś, to raczej "w drugą stronę". |
|
|