|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Spotkanie Amicy pokazało,że cały mecz piłkarski jest rozgrywany w głowach .Byli lepsi , mieli dużo sytuacji , zlekcewazyli Azerów,pewnie myśląc ,że i tak bedzie 0-0 .Fajnie to wygladało jak te gwiazdki z Lecha z tonem żelu na włosach ,nie mogła nic zrobić słabszemu rywalowi, to tez memento dla Wisły ,żeby nikogo nie lekceważyć. A tak na marginesie szkoda ,że Azerowi przegrali w karnych
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
DOKŁADNIE! Niech każdy sobie przeczyta tego posta. Gdzie jest teraz Artmedia Patrzalka, Bate Borysow, Rosenborg co swego czasu co roku grał w LM. Co się stało z takimi potęgami? Ludzie jednorazowa kasa jeszcze z nikogo nie uczyniła bogacza w piłce...Spokojnie, taka kasa moim zdaniem to może być nawet początek końca Widząc jak polskie kluby inwestują w jakość śmiem twierdzić, że nic z tej kasy nie pójdzie na drużynę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dobrze, że nie awansowaliśmy. Teraz czekać na masakrę w Salonikach i jakąs Waszą wpadkę na Kaukazie i najgorszy czas w roku dla polskich pilkarzy dobiegnie konca.
Najlepsze byly komentarze Borka i Kołtonia o 'jeszcze jednym zmuszeniu sie do wysiłku X" i 'potworne zmeczenie Lechitów' albo euforia kibiców po pokonaniu w 11 serii karnych Interu Baku. Ludzie, szanujcie się. Piłkarze się nie szanują, komentatorzy wychwalają ich za niby heroizm, który tam naprawde jest ich pracą, a kibice? Tacy piłkarzole powinni mieć jechane przez 120 minut, że sa frajerami. A tu 120 minuta meczu i "Kotorowski, Kotorowski'. Co kraj to obyczaj, u nas byloby jechane jak po porażkach z Wodzisławiem czy cudownych jednobramkowych wygranych z Sanokiem. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kołtoń, Borek, jak i cały stadion cieszyli się, jakby Lech ograł drużynę pokroju Fiorentiny, której nie dałoby się z ich obecnymi możliwościami ograć w żaden inny sposób, tylko w karnych.
![]()
If I'm an ass, I should say so. If I don't, somebody else will. If I say it first, that disarms them.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Po drugie, gra w fazie grupowej to dodatkowe 6 spotkań w których muszą zagrać na 100% swoich możliwości (albo więcej). Nie wierzę, żeby to nie odbiło się na ich postawie ligowej, gra na dwa fronty dla polskich kopaczy to coś nieosiągalnego. Więc i tutaj możemy skorzystać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
wygrac z Interem to wielki sukces. Nie wiem z czego sie smiejecie;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kilku z was chyba za bardzo sobie wzięło do serca raport Deloitte. Oni się znają na finansach, a nie na piłce nożnej, to że napisali, że pierwszy kto wejdzie do LM odjedzie reszcie o lata świetlne nie znaczy jeszcze, że tak będzie. Jak słusznie zauważyło już parę osób wcześniej - jednorazowe LM potęg nie uczyniło, nawet w ligach słabszych od naszej. Poza tym kto jak kto, ale wy marudzić nie powinniście - w końcu też gracie o puchary, tylko że o mniejszą kasę
Ale nic nie stoi na przeszkodzie postarać się i zajść dalej. My w tym roku lecimy na odkręconym kurku z ITI.Poza tym, no jak by na to nie patrzeć, ktoś w końcu musi pociągnąć tę ligę do góry. I, mimo że wolałbym żeby to była Legia, mimo że amikowy balonik doprowadza mnie do szału, to jednak im prędzej, tym lepiej. Bo konkurencja poprawia rynek. Bo więcej pieniędzy w Lechu, to więcej pieniędzy w obiegu. Bo wyższy poziom jednej drużyny siłą rzeczy wpływa na poziom reszty. A z drugiej strony jeżeli mamy ściągać piłkarzy z zagranicy do 2 czy 4 zespołu ligi, to fajnie by było, żeby pierwszy trzymał jakiś poziom. Już pomijam to, że to gra polski zespół przeciwko zagranicznemu, co u mnie zawsze wzbudza odruch poparcia. Bo niektórzy to widzę, że nawet przy grze reprezentacji liczyliby na to, żeby Lewandowski sobie połamał nogi, a Peszko dostał niemocy i przestał dośrodkowywać - co tam że wdupimy z reprezentacją Vanuatu, byleby tylko piłkarzem roku nie został Lechita. Do takich ludzi kibicowanie polskim zespołom nie trafia. Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Generalnie awans Amiki spełnia w 100% podręcznikową definicję farta Podsumowując: do tej pory w europejskich pucharach Amika miała szczęście głównie w losowaniu słabszych przeciwników, a teraz do tego należy dodać wygraną w karnych, do których doprowadzili na własne życzenie. Co do naszych występów: jestem realistą i każdy wygrany mecz poza tym z Litwinami uznaję za miłą niespodziankę. Jesteśmy zajebiście słabi, więc się nie podpalam bo nie ma czym. Generalnie o kryzysie polskiej piłki mówi się od czasów strzelenia słynnej bramki przez Furtoka z San Marino. A więc od 1993 roku. Od tego czasu ciągle testujemy granicę kryzysu. Dochodzę do wniosku, że dziura w którą spadamy przypomina przepaść w Morii, do której spadł Gandalf z Balrogiem. Jest więc światełko w tunelu, bo podobnie jak Gandalf polska piłka kiedyś powróci odrodzona na europejskie salony. Problem w tym, że na powrót Gandalfa trzeba było trochę poczekać, tutaj będzie podobnie. Same stadiony to za mało, jak piłkarzy nie ma. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
przypuśćmy ze Lech przejdzie Spartę i wyłoży się w następnej IV rundzie to trafia od razu do grupy LE?
![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
toz to wielka Amica ! a tak na powaznie -jesli przejdzie to gra w grupie LE -a inne pytanie : jesli nie przejdzie Sparty to gra w IV rundzie eliminacji do LE?pozdrawiammitmichael - dzieki Powód: .
Ostatnio edytowane przez palczi : 22.07.2010 o godz. 13:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
PYRrusowe zwycięstwo, kopanina na poziomie 3 ligi europejskiej, kompromitacja amiki, żenujący Peszko, żenujące zmiany Zielińskiego. Grałem w csa zamiast oglądać ten mecz, tylko słuchałem wypocin Kołtunia.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Niema co porównywać pieniędzy jakie kluby dostają teraz za grę w LM, do tych, które otrzymywały w czasach, kiedy grały w niej Legia i Widzew. Niebo i ziemia.
Pierwszy polski klub, który tam wejdzie, w mojej opinii odskoczy finansowo pozostałych i to bardzo. Za sam awans jest kasa, za udział w fazie grupowej jest kasa, przychody z transmisji, zysk z biletów, pamiątek itp. Poza tym rozgłos w Europie, wartośc każdego zawodnika wzrośnie przy ewentualnej sprzedaży. Większe zainteresowanie sponsoró (Lech łatwo zdobywał sponsoró po dobrych występach w LE, Wisłą i Legia mają z tym problem i to spory) Co do Petrzałki, to zostawił ich właściciel i poszedł do większego klubu (bodajże Slovana). BATE jak widać też się wybiło- kto kiedyś pomyślał, żeby kupować zawodnika z tego klubu? A teraz są chętni. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lech dostał blisko 5 mln euro za Lewandowskiego i Rutkowski narzeka, że nie ma kogo kupić
Artmedia Petzalka czy Debreczyn grały w lidze mistrzów i nie słyszałem, żeby jakoś podniosły swój poziom sportowy. Gra w LM ma także minus, że zaraz pół składu zostałoby rozkupione i budowę zespołu trzeba zaczynać od nowa. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Jakie 5 mln za Lewandowskiego? Z tego transferu to nie wiem, czy 3 mln euro im wpadły i ciekawe czy Borussia nie płaci w ratach.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Borussia płaci za Lewandowskiego w 3 ratach. Pierwsza (i największa) była już teraz. Następne są przewidziane w marcu i maju bodajże.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chodzi mi o to, że Rutkowski dalej skupuje napastników za 300 tys. euro mimo, że za Lewego i Murasia wziął blisko 8 mln euro.
Żeby odskoczyć reszcie zespołów w lidze Lech musiałby kupować zawodników po 2-3 mln eruo i dawać im kontrakty przynajmniej na poziomie 500 tys euro rocznie. Znając politykę Rutkowskiego i jego świty nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak, jak przegraja ze Sparta co jest teraz bardzo prawdopodobne to zagraja w ostatniej rundzie eliminacyjnej LE tylko nie wiem na kogo moga potem trafic - chyba na druzyne, ktora tez odpadła w III rundzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zespoły takie jak Steaua, FC Zurich (grali w LM a w lidze byli 7), Artmedia (właściciel nie wycofał się od razu), Slavia Praga czy Levski Sofia żadna z tych drużyn na dobre nie zaistniała w europie ani nie zdominowała ligi sportowo a te zespoły grały w LM nie tak dawno. Na dłuższą metę jednorazowy wyskok w europie nic nie daje. Aby faktycznie być mocnym trzeba regularnie grać w europejskich pucharach (nie koniecznie w LM). Tylko dzięki temu można zbudować silną drużynę w słabej lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wstyd. Azerowie za rok dwa odskoczą nam na dobre.
A z Spartą to będzie planowe lanie. Jeśli ktoś nie dostrzega upadku polskiej piłki,to nie wiem co się musi stać aby zdał sobie z tego sprawę. Obawiam się,ze taka osoba równi dobrze nic by nie zauważyła. Jest fatalnie a czarowanie rzeczywistości,o Amice w LM nic nie da. Pisać,mówić można co się chce ale nie zmieni to tego,że obecny MP jest słabiutki,i piłkarsko w Europie oraz na niwie transferowej. Odskoczyć finansowo w polskich realiach nie oznacza tym samym stworzenia przepaści sportowej. Kluby już teraz mają kasę a wydawać racjonalnie jej nie potrafią. Amica ma kasę z transferów i nie potrafi kupić dobrego napastnika,kogokolwiek. Napisze jeszcze raz. 200 mln euro to byłoby za mało na polskie kluby.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 22.07.2010 o godz. 10:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Brawo kibice Lecha - najlepsi kibice w Polsce. Haha, to było żałosne.
Ta cisza, te gwizdy. Proszę Was- nigdy nie będziecie lepsi od nas PS: Lech dostał 3 400 biletów od Sparty Praga. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
oglądałem tylko początek meczu gdyż stwierdziłem że żal oglądać to g*wno.... przed chwilą oglądnąłem powtórkę karnych to jets dramat.... gdzie oni chcą isc do l.m ... powiedzmy szczerze aerowie już grają na naszym poziomie i lada chwila będizey się baali z nimi grać....a jeśli wszyscy już twirdzą ze lech nie ma szans ze spartą to na jakim poziomie jesteśmy..... to jest k*rwa wstyd !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ten mecz tylko pokazuje, że musimy uważać w III rundzie z Azerami ( najprawdopodobniej ).
Musimy wygrać i faza grupowa na Reymonta - to będzie piękne. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Tak się zastanawiam, na upadek polskiej pilki składa sie mnóstwo czynników. Olbrzymich, dużych, małych i malutkich. I do tych malutkich zaliczyłbym komentatorów doceniajacych 'heroiczny wisiłek' (w PIERWSZYM meczu sezonu) czy kibiców, którzy zawsze dopieszczają te ****eczki zarabiające miliony. Owszem, na mecz trzeba iść, ale na pochwałe trzeba zasłużyc. Jak ktoś za wielkie pieniądze odstawia gigantyczną żenadę to trzeba mu to wygarnąć, a nie fetować kakę. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Się zapędziłeś kolego, ewentualne przejście Azerów daje nam kolejną rundę, zwaną przez UEFA play-off. Rundę, do której przejścia potrzebujemy cudu. A najlepiej dwóch - jednego w losowaniu, drugiego na boisku.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja gdzieś wyczytałem, że o tysiaka mniej niż napisałeś.
Co w sumie nie zmienia faktu, że czeka ich we wtorek zajebisty wyjazd. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|