The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2010, 23:16
micmac napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak wy ale ja mimo wszystko kibicuję wszystkim polskim drużynom w pucharach. Wiadomo liga to co innego. Niestety bez sukcesów jakiejś drużyny Polska piłka zawsze będzie stałą w miejscu. Więc wali mnie to kto to będzie czy Wisła czy Lech czy nawet Polonia Bytom. Mamy w pucharach grać i wydrywać to się liczy. Bo zwycięstwa idą na korzyść każdego polskiego klubu.
Jak ci nie robi różnicy czy sukcesy odnosi Wisła czy Lech to ja dziękuję... Przecież nie raz i nie dwa było pisane, że żeby miec dobry ranking i rozstawienie musimy sami sobie nazdobywac punktów. Awanse czy wygrane innych drużyn to dla Nas jakieś tam tysięczne części punktu, więc nam to gówno daje. Więc skończcie z gadaniem, że dla dobra polskiej piłki kibicujmy wszystkim polskim drużynom...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.07.2010, 23:19
Przede wszystkim trzeba pogratulować Amice Poznań wielkiego sukcesu, jakim jest ogranie silnej, uznanej europejskiej firmy - Intera Baku. Co więcej, sukces osiągnęli w sposób przekonujący i nie pozostawiający cienia wątpliwości, kto był lepszy.

Nie ma co ukrywać - zmiażdżyli ich w tych karnych, wynik 9-8 mówi sam za siebie.

A na poważnie: słabość Amiki zaskakuje, nawet biorąc pod uwagę fakt że z szumnych zapowiedzi zbrojeń przed LM nic nie wyszło. Podobnie, jak zaskakuje nieprawdopodobny wręcz fart Poznaniaków. Ciekawe, kiedy się on skończy...

Teraz trzeba tylko trzymać kciuki za to, by Sparta nie zlekceważyła Amiki. Jeśli się sprężą i nie stracą gola u siebie, powinno być dobrze.

Jedyna nadzieja Poznaniaków może polegać na tym, że kondycyjnie będą coraz lepsi. Ale czy to wystarczy na Czechów? Mam nadzieję, że nie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 21.07.2010, 23:20
Mam nadzieję, że teraz skończy się propaganda o Lechu ratującym honor polskich drużyn w pucharach. Drużyna, która przeżywa taką katorgę z Azerami nie ma żadnego moralnego prawa do wypominania nam Levadii.

Paradoks polega na tym, że gdyby nie, do niedawna opluwany przez kibiców Lecha, Kotorowski to dzisiaj mieliby stypę. Przecież jeszcze na wiosnę 2009 r. pyry domagały się posłania Kotora z torbami oskarżając go o sprzedanie meczu z Ruchem (1:1) i wyzywając od bramkarskich patałachów. Teraz pewnie robią mu laskę z wdzięczności. Jaka historia potrafi być przewrotna.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.07.2010, 23:22
Kocur napisał(a):Wyświetl post
jaką k..wa przewagę ? 3 od Sparty i do domu, koniec american dream :[
Sparta też słaba, ich najgroźniejsze sytuacje przez cały dzisiejszy mecz to dwa ładne strzały z rzutów wolnych (po których padły bramki, mimo wszystko bramkarz gości dał jaja) i JEDNA sytuacja kiedy błąd popełnił środkowy obrońca Łotyszów i mieli sam na sam. A warto dodać, że Łotysze są zdecydowanie słabszą drużyną od Azerów z Baku. Niedawno Prażanie przegrali z beniaminkiem swojej ligi. Co by też nie mówić, ten Inter mając bardzo dobrego napastnika byłby naprawdę niezłym średniakiem europejskim, mają kilku ciekawych zawodników. Lech naprawdę miał farta w losowaniu, miał też farta w karnych, ciekawe co teraz...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 21.07.2010 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.07.2010, 23:32
Obawiam się, że po takim meczu w Pradze jest wszystko możliwe i Amica może tam ugrać nawet bramkowy remis. Obym był złym prorokiem...

To jest nie do pomyślenia, żeby mieć tyle fuksa... mam nadzieję, że w końcu trafi kosa na kamień!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2010, 23:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
I radziłbym o tym pamiętać tym, którzy twierdzą, że Azerów pojedziemy na luzie i bez obrony. Nic z tego, panowie.
Haha dokładnie - Tu niektórzy to eksplodowali by z podniecenia gdyby to Inter wygrał a tak na prawdę to zamiast wyśmiewać Amikę, to radzę się zastanowić jak my się zaprezentujemy bo to dopiero może być śmiech na sali.

flamengista napisał(a):Wyświetl post

A na poważnie: słabość Amiki zaskakuje, nawet biorąc pod uwagę fakt że z szumnych zapowiedzi zbrojeń przed LM nic nie wyszło. Podobnie, jak zaskakuje nieprawdopodobny wręcz fart Poznaniaków. Ciekawe, kiedy się on skończy...
A przepraszam, na czym ten nieprawdopodobny fart miał polegać?Chyba oglądaliśmy inne mecze bo tak z gry to Inter miał farta że dotrwał do tych karnych a Amika piłkarsko była lepsza od nich tam w Baku jak i w Poznaniu
Z Brugge przegrali w karnych, tu wygrali - taka jest piłka więc z chęcią dowiem o jaki fart Ci chodzi.

Oczywiście grali słabo ale nie zmienia to faktu że zasłużenie wygrali.
I ostatnia kwestia - jak tak czytałem ten temat i ten tabun kompleksiarzy to niestety jedno co mi przyszło do łba to to że jako forum idziemy na dno i od dołu tylko żydy pukają.
Sam oczywiście Azerom kibicowałem ale poziom chamstwa i totalnego zaślepienia poraża.
To oczywiście nie do Ciebie flamengisto a do wszelakiej maści wynalazków.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2010, 23:51
miałem cicha nadzieje, ze pompowany balonik przez media i kibiców Amici dzis peknie i o maly wlos tak by sie stalo.
mysle ze na Sparcie poznanski twor zakonczy swoja przygode w LM.
Odpowiedz cytując
Neon
Member

Od: 05.2008

Stary 21.07.2010, 23:53
Przegrali karne z Brugią, wygrali z Interem. Nie ma czegoś takiego jak niekończący się fart.
Inter poza bramką (był spalony czy nie?) nie oddał chyba żadnego strzału na bramkę Lecha, poznaniacy jednak trochę tych sytuacji stworzyli chociaż bez rewelacji. Sytuacja z napastnikami w Lechu przekomiczna
Jest wstyd, nie ma kompromitacji. Zobaczymy co pokażą w kolejnej rundzie.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.07.2010, 23:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
I ostatnia kwestia - jak tak czytałem ten temat i ten tabun kompleksiarzy to niestety jedno co mi przyszło do łba to to że jako forum idziemy na dno i od dołu tylko żydy pukają.

haha dobre

Ale faktem jest, że z tematu polskie drużyny w pucharach zrobiła się 10 stronicowa relacja live meczu kuchenek z azerami.

No litości... Na forum Wisły tak się jarać kuchenką?
Odpowiedz cytując
y4ku3
Junior Member

Od: 04.2009

Stary 22.07.2010, 00:04
Zapisaliście zdecydowanie więcej stron niż u nas na forum w temacie o tym meczu, gratulacje! Szczególnie dla tych wszystkich, którzy "antyWIŚLE" nie kibicują przecież... Hipokryzja przez Was bije niesamowita, pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.07.2010, 00:07
Haha dokładnie - Tu niektórzy to eksplodowali by z podniecenia gdyby to Inter wygrał a tak na prawdę to zamiast wyśmiewać Amikę, to radzę się zastanowić jak my się zaprezentujemy bo to dopiero może być śmiech na sali.

A przepraszam, na czym ten nieprawdopodobny fart miał polegać?Chyba oglądaliśmy inne mecze bo tak z gry to Inter miał farta że dotrwał do tych karnych a Amika piłkarsko była lepsza od nich tam w Baku jak i w Poznaniu
Z Brugge przegrali w karnych, tu wygrali - taka jest piłka więc z chęcią dowiem o jaki fart Ci chodzi.

Oczywiście grali słabo ale nie zmienia to faktu że zasłużenie wygrali.
Sam oczywiście Azerom kibicowałem ale poziom chamstwa i totalnego zaślepienia poraża.
To oczywiście nie do Ciebie flamengisto a do wszelakiej maści wynalazków.
Poziom idzie na dno ale jako prowakator to czujesz się nieźle, prawda? Bo nie ma nic lepszego na forum jak ktoś kto ciagle narzeka i wytyka wszystkim błędy

y4ku3 napisał(a):Wyświetl post
Zapisaliście zdecydowanie więcej stron niż u nas na forum w temacie o tym meczu, gratulacje! Szczególnie dla tych wszystkich, którzy "antyWIŚLE" nie kibicują przecież... Hipokryzja przez Was bije niesamowita, pozdrawiam.
Bo nasze forum ma zwykle 500 aktywnych użytkowników ot tak a u was jak ktoś w temacie raz na dzień cos napisze to jest sukces. Ja wiem że wasze forum to komentarze na onet, interia i wp ale chyba nie dzisiaj
A hipokryzją jest wasz tytuł zdobyty po wypaczonych przez sędziów meczach... bo wam sie nalezało

lorddavy napisał(a):Wyświetl post
haha dobre

Ale faktem jest, że z tematu polskie drużyny w pucharach zrobiła się 10 stronicowa relacja live meczu kuchenek z azerami.

No litości... Na forum Wisły tak się jarać kuchenką?
Koledzy i koleżanki zrobili relację na żywo bo nietety nie mogłem oglądnąc tego żenującego widowiska więc się postarali
Dzięki wszystkim
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 22.07.2010 o godz. 00:17.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.07.2010, 00:17
y4ku3 napisał(a):Wyświetl post
przecież śmiech to zdrowie, wiec o co chodzi, nie rozumiem?

kurde, i znowu oglądamy Ich plecy
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 22.07.2010, 00:25
To jest przykre, ale jak czytam ten temat to się zastanawiam czy jest on o europejskich pucharach polskich drużyn czy o życzeniu przegranej Lechowi. Może zmieńmy temat na "Życzymy kompromitacji Lechowi w pucharach"? Bo przecież oni się śmiali z nas, to teraz my się pośmiejemy z nich. Żałosne. Zastanówcie się co piszecie. Polska piłka to absolutne dno a Wy chcecie żyby było jeszcze gorzej. Litości.
Odpowiedz cytując
Areo
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 22.07.2010, 00:27
Neon napisał(a):Wyświetl post
Przegrali karne z Brugią, wygrali z Interem. Nie ma czegoś takiego jak niekończący się fart.
Dokładnie. Raz się karne wygrywa, raz przegrywa więc nie ma co mówić o jakimś farcie Lecha. Tym bardziej, że tamte karne były ważniejsze bo te prawie na pewno nie uchronią Lecha od pożegnania z LM, a z Brugią mogli wejść do grupy LE.

Dla mnie zdumiewające jest, że Lech popełnił dokładnie te same błędy co Wisła rok temu. Tak się napinali, że zapomnieli wyciągać wnioski z naszych błędów. Przecież transfery, przygotowanie motoryczne i motywacyjne do rewanżu z Azerami to była czysta amatorka. I jeszcze ta zajebista taktyka Zielińskiego, żeby grać przez 40 minut z nominalnym skrzydłowym Kiełbem jako jedynym napastnikiem. Cyrk na kółkach.

Mam nadzieję, że Sparta ich nie zlekceważy i zrobi swoje.
Ostatnio edytowane przez Areo : 22.07.2010 o godz. 00:30.

Tęcza w Polsce
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2010, 00:45
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
To jest przykre, ale jak czytam ten temat to się zastanawiam czy jest on o europejskich pucharach polskich drużyn czy o życzeniu przegranej Lechowi. Może zmieńmy temat na "Życzymy kompromitacji Lechowi w pucharach"? Bo przecież oni się śmiali z nas, to teraz my się pośmiejemy z nich. Żałosne. Zastanówcie się co piszecie. Polska piłka to absolutne dno a Wy chcecie żyby było jeszcze gorzej. Litości.
To jest jak walenie grochem o ścianę, zaraz jakiś Zawsze-Wierny-Kibic wyjedzie z retoryką, że tylko Wisła się liczy a Lech Poznań jest najgorszym rywalem z możliwych i w ogóle lepiej żeby już w tej Lidze Mistrzów zagrał Inter Baku niż którykolwiek z polskich rywali Wisły.
Taka chora mentalność i taplanie się w bagienku. Całe szczęście, że jest na forum przynajmniej te kilkanaście procent ludzi ze zdrowym podejściem do rzeczywistości...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 22.07.2010, 01:10
Bardzo dobrze. Lecha nie lubię, ale w pucharach jestem za polskimi drużynami
LukaszK111 napisał(a):Wyświetl post
TAK JEST !!!!!!!!Dobrze Polskie kluby maja wygrywac!
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że awansowali
http://www.youtube.com/watch?v=_yX3-gw3uX0
WTSK śpiewane na rynku podczas fety nie bede wrzucal zeby normalnym Wislakom cisnienia nie podnosic.

prober napisał(a):Wyświetl post
To jest jak walenie grochem o ścianę, zaraz jakiś Zawsze-Wierny-Kibic wyjedzie z retoryką, że tylko Wisła się liczy a Lech Poznań jest najgorszym rywalem z możliwych i w ogóle lepiej żeby już w tej Lidze Mistrzów zagrał Inter Baku niż którykolwiek z polskich rywali Wisły.
Taka chora mentalność
i taplanie się w bagienku. Całe szczęście, że jest na forum przynajmniej te kilkanaście procent ludzi ze zdrowym podejściem do rzeczywistości...
Oczywiście, że tak. Ty wolisz żeby Amika zagrała w LM, zainkasują wtedy 15mln euro, odskoczą całej lidze (w tym Wiśle) na pare lat i co wtedy powiesz? a sorry, wtedy to już będziesz "wiernym kibicem wronieckiego zespołu"

Leczcie się.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.07.2010, 01:27
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że tak. Ty wolisz żeby Amika zagrała w LM, zainkasują wtedy 15mln euro, odskoczą całej lidze (w tym Wiśle) na pare lat i co wtedy powiesz? a sorry, wtedy to już będziesz "wiernym kibicem wronieckiego zespołu"
Hipotetyczny awans Lecha do LM nie zmieni nic w polityce rozwoju Wisły. Prawda, poznaniacy staliby się bogatsi, ale na dłuższą metę bzdurą jest, że "odskoczyliby całej lidze na parę lat". Legia i Widzew zagrały w tej nieosiągalnej obecnie dla nas lidze, a sprawy potoczyły się swoją drogą i w kraju na boisku rządzili inni.
Panicznie bojąc się dobrych rezultatów innych polskich zespołów pokazujesz tylko, że najważniejsze to brylować wśród sąsiadów (i zgnoić ich, jeśli odnoszą sukcesy) a poziom sportowy i wyniki swojego zespołu mają drugorzędne znaczenie. Żenujące.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2010, 01:29
Ale tu się kłania czy jesteś kibicem Wisły czy kibicem polskiej piłki.Niestety takie czasy mamy że nam Lech nic nie da i najpewniej nic nie ułatwi a jedynie utrudni.Ok będziemy mieli zespół który zarobi w cholerę kasy ale to nie spowoduje że w Wiśle będzie lepiej

Gdzie mnie bardziej drażnią ludzie których celem jest wykpić przeciwnika, szczególnie w takiej sytuacji gdzie u nas jest o wiele gorzej.To jest dla mnie chore bo jak wyśmiewać się z nich - którzy awansowali dalej, w sytuacji gdzie myśmy odpadli.
Trza mieć jakiś honor i chociaż deko obiektywizmu.

Ja nie mam pojęcia jak im pójdzie ze Spartą ale trzeba wiedzieć że na papierze to oba kluby prezentują się podobnie.

Sparta zdobyła mistrz w dokładnie takim stylu jak Amica - po prostu kopia.Przedostatnia kolejka - my musimy wygrać, Banik który ma tą samą sytuację musi wygrać.Jedyna różnica że Banik gra z zespołem nie grającym o nic - Efekt - my remisujemy w ostatniej minucie - Banik remisuje w ostatniej minucie - Tytuł zamiast być w Krakowie i Ostrawie, wędruje do Wronek i Pragi

Chwilę temu Sparta dostaje od beniaminka w 1 kolejce.Oczywiście będę kibicował Sparcie, szczególnie że Praga to mój nr 1 jeśli chodzi o miasta za granicą ale proponuje nastawić się na wyrównany bój.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Stary 22.07.2010, 01:49
prober napisał(a):Wyświetl post
Hipotetyczny awans Lecha do LM nie zmieni nic w polityce rozwoju Wisły. Prawda, poznaniacy staliby się bogatsi, ale na dłuższą metę bzdurą jest, że "odskoczyliby całej lidze na parę lat". Legia i Widzew zagrały w tej nieosiągalnej obecnie dla nas lidze, a sprawy potoczyły się swoją drogą i w kraju na boisku rządzili inni.
Panicznie bojąc się dobrych rezultatów innych polskich zespołów pokazujesz tylko, że najważniejsze to brylować wśród sąsiadów (i zgnoić ich, jeśli odnoszą sukcesy) a poziom sportowy i wyniki swojego zespołu mają drugorzędne znaczenie. Żenujące.
Ale człowieku o czym Ty piszesz?! W czasach gdy Legia czy Widzew grały w LM to piłką nie rządził hajs (w takim stopniu jak dziś) i jeżeli cokolwiek dostali od uefy to były to bardzo małe sumy...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.07.2010, 02:22
Ale tu się kłania czy jesteś kibicem Wisły czy kibicem polskiej piłki.Niestety takie czasy mamy że nam Lech nic nie da i najpewniej nic nie ułatwi a jedynie utrudni.Ok będziemy mieli zespół który zarobi w cholerę kasy ale to nie spowoduje że w Wiśle będzie lepiej
To samo było nawet przy meczu Cracovii.

Proponuję "wszystkim kibicom polskiej piłki" zająć się dzierganiem łączony szalików Amika-Wisła, żeby w nich oglądać mecze przed telewizorem. Próby propagowania czegoś równie nienaturalnego jak kibicowanie Amice na forum Wisły budzi zdrowy sprzeciw u każdego normalnego kibica choćby z powodu takich akcji, jak prowadzenie antydopingu przeciw nam w pucharach (m.in. z Grasshopers na wyjeździe).

Poza tym nie ma żadnych racjonalnych przesłanek każących kibicować ziemniakom:

1) Ich zysk to nasza strata ( w sensie ew. przepaści finansowej nas dzielącej )
2) Ich wkład punktowy w nasz jest żaden ( co tłumaczył wielokrotnie Witek, ale jak widać "kibicowanie polskim drużynom w pucharach" wiąże się z konkretnymi zaburzeniami procesów kognitywnych )
3) Kibicowanie im po to tylko, żeby na innych stadionach mogli obrażać Wisłę jest zwyczajnie - debilne.

Proponuję więc wszystkim miłującym Amikę w pucharach o nienarzucanie się normalnym kibicom ze swoimi uczuciami. Idźcie się z nimi miziać na ich forum ( ciekawe jak długo się utrzymacie, jak się wyda za kibiców jakiego klubu się podajecie).

Jedną rzeczą jest szacunek dla przeciwnika, czymś zupełnie innym - kibicowanie mu.

I bardzo proszę - nie odpowiadajcie, bo to nie ma sensu. Nie chcę oglądać marszów równości i słuchać o kibicowaniu Amice przez Wiślaków. Mogę tolerować różne zboczenia, ale czy wy moglibyście uszanować moje prawo do trzymania się od nich z daleka?

Starczy o patologiach, moje obserwacje po meczu.

Wichniarek to 90% siły ofensywnej Amiki - pozostałe 10 to przypadek. Co z tego, ze Peszko potrafi wbiec z piłką w pole karne, skoro nie jest w stanie wcelować w światło bramki?
Injać to było 90% siły ofensywnej Azerów. Gość nie dość że tracił piłki pod własnym polem karnym, to jeszcze tracił je w sposób otwierający drogę do sytuacji sam na sam z bramkarzem.
Mecz był bardzo wyrównany, dwumecz z lekkim wskazaniem na Azerów. Równie dobrze można by było rzucić monetą o to, kto dalej awansuje - żadna z drużyn nie mogła by czuć się skrzywdzona, obie tak samo zasłużyły na awans. Obie mają też podobne szanse na przejście Czechów - żadne. Trzeba odróżniać "słabą Spartę" od poziomu mułu prezentowanego przez obie drużyny. Piszę to bez grama złośliwości, bo bardzo możliwe, że my jesteśmy obecnie nawet słabsi.

Wnioski na nasz mecz z Azerami - ponieważ gramy bez obrony, kreatywnej pomocy i z kijowym atakiem, trzeba raczej liczyć na farta. Ewentualnie - że nasi potencjalni rywale są faktycznie słabsi od mistrza własnego kraju, co dla pamiętających Dynamo niekoniecznie musi być tak oczywiste.

Z ciekawszych obserwacji - będziemy być może mogli zobaczyć, jak wiele dzieli trzecią Bundesligę, spadkowicza z ligi Słowackiej i średniaka z Chorwackiej od topowego Azerskiego zespołu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.07.2010 o godz. 06:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
DDP
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.07.2010, 02:36
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Mecz był bardzo wyrównany, dwumecz z lekkim wskazaniem na Azerów..
Widzę, że znasz się na piłce...
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.07.2010, 03:16
"Do fanow polskiej pilki noznej" mam kilka uwag:

Bycie fanem polskiej pilki niekoniecznie oznacza kibicowanie Lechowi, Ruchowi w europejskich pucharach. Sukces sportowy a co zatym idzie finansowy (szczegolnie awans do LM) jest wrecz przeciw interesom klubu - Wisly z ktora sie podobno identyfikujecie. Polska pilka nie potrzebuje Lecha w LM zeby sie rozwijac; polskiej pilce to nic nie da. Polska pilka potrzebuje zmian od podstaw, reformy podatkowej klubow sportowych, zmian w PZPN-ie, zmian w Ekstraklasie SA, zmniejszenia (ograniczenia) ligi, naplywu nowych, lepszych ludzi (trenerow, pilkarzy), utworzenia akademii pilkarskich zeby szkolic male dzieci itd....... Lech awansujac do LM i zgarniajac (7.1 mln. euro startowego) pomaga sam sobie. Nie pomaga lidze, Wisle ani nikomu innemu.

P.S. Lech i Wisla interesuja sie (podobno) Wilkiem z Korony Kielce. Jak myslicie drodzy "milosnicy polskiej pilki" czy Wisla mialaby szanse sie wzmocnic i pozyskac pilkarza gdyby Lech grajacy w LM mogl przebic kazda oferte z kazdego polskiego klubu? Zaoferowac wyzsze uposazenie i zachecac pilakrzy magia "Pilkarskiego Raju" jaka jest Champions League? Moze to Wam uzmyslowi ze kibicujac i sciskajac kciuki za Lecha w tym momencie jestescie jakby przeciwko wlasnemu klubowi. Jeszcze moglbym pojac gdyby Mistrz i Vicemistrz grali w LM. Ale roznice miedzy LM a LE sa..... ogromne....

P.S 2. Szkoda Azerow. Trzymam kciuki za Czechow.
P.S 3. Mam nadzieje ze pilkarze Wisly i Henryk Kasperczak ogladali mecz.... i wyciagneli wnioski co do meczu III rundy LE. W tym miejcu nie mozna sie nie wpieprzyc i zauwazyc, ze dzieki olewactwu Klubu i miasta znow dwa mecze w europejskich pucharach gramy na wyjezdzie.... U siebie trzeba wygrac min. 2-0, 3-0 .... bo na wyjezdzie moze byc ciezko.....
Ostatnio edytowane przez RAF : 22.07.2010 o godz. 03:20.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2010, 06:31
RAF napisał(a):Wyświetl post
P.S. Lech i Wisla interesuja sie (podobno) Wilkiem z Korony Kielce. Jak myslicie drodzy "milosnicy polskiej pilki" czy Wisla mialaby szanse sie wzmocnic i pozyskac pilkarza gdyby Lech grajacy w LM mogl przebic kazda oferte z kazdego polskiego klubu? Zaoferowac wyzsze uposazenie i zachecac pilakrzy magia "Pilkarskiego Raju" jaka jest Champions League?
Zapewne nie miałaby szansy bo kazdy pilkarz przewaznie decyduje sie na transfer do klubu, ktory odnosi sukcesy. Podam tutaj przykład Tshibamby, ktory powiedział: "to proste, ze zdecydowałem sie przejsc do Lecha. Kazdy pilkarz chcialby grac dla druzyny, ktora odnosi sukcesy" Niestety nawet jakby mu zaproponowali (Wilkowi) swietne zarobki nie musiałoby to oznaczac, ze Lech wszystko wygra i wszystkich w polskiej lidze pokona. 2 przykłady mozna tutaj dac: ManCity, ktory proponuje kosmiczne zarobki pilkarzom nie odnosi sukcesow ; Real Madryt, ktory rowniez placi zawodnikom kosmiczne sumy, sciaga ich za kosmiczne pieniadze oglada plecy Barcelony. Pieniadze nie graja i grac nie beda.
RAF napisał(a):Wyświetl post
Moze to Wam uzmyslowi ze kibicujac i sciskajac kciuki za Lecha w tym momencie jestescie jakby przeciwko wlasnemu klubowi
Ja akurat wczoraj kibicowalem Interowi. Chciałem, zeby kibice Lecha przezyli to, co my przezylismy rok temu - gdy z nas smiala sie Cala Polska. Awansowali dalej ale u wielu kibicow skompromitowali sie na całej lini. Dzisiaj chyba tylko kibice Lecha sie z nich nie smieja - bo głupio sie tak smiac ze swojego zespołu.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 22.07.2010, 06:44
Ja przepraszam, że trochę nie w temacie, ale może mi ktoś przybliżyć cel, dla którego napis na trybunie Lecha to POZnań?
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.07.2010, 07:11
Bo to logo miasta jest. Taki marketing.
Co do meczu, Lech mógł wbić w pierwszych 10 minutach 3 gole i nie miałby takich nerwów, no ale potem zaczęła się maniana po polsku.
Dzisiaj mam nadzieję, że Wisła rozklepie Litwinów i przed meczem z Azerami wyciągnie wnioski z heroicznych bojów Kuchenkorza.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 22.07.2010, 07:19
it napisał(a):Wyświetl post
Ja przepraszam, że trochę nie w temacie, ale może mi ktoś przybliżyć cel, dla którego napis na trybunie Lecha to POZnań?
Tam jest POZnan*, a nie POZnań
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Stary 22.07.2010, 07:21
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
Tam jest POZnan*, a nie POZnań
Niech będzie nawet POZnan#, tylko pytam why?
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.07.2010, 07:28
No odpowiedziałem ci przecież, to logo miasta jest.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 22.07.2010, 07:29
Lech zagral straszna biede. szkoda, ze nie odpadli, ale co sie odwlecze.
mam nadzieje, ze Sparta ich zalatwi.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 22.07.2010, 07:32
w sumie to wczoraj byłem za nikim z jednej strony chciałem kompromitacji Lecha a z drugiej to drużyna która reprezentuje Polską piłkę więc do śmiechu mi nie było jak sie oglądało karne o życie z Azerami....
Śmieszą mnie natomiast wpisy o tym że Lech odjedzie nam bo zarobi pienądze na LM.
Tym wszystkim proponuje zobaczyć teraz pozycje Widzewa, Legii które grały w LM i gdzie są teraz? Odjechali Polskiej lidze? Oj i to jak bardzo...... . Nie da się zbudować czegoś w gównie nawet jak się ma pieniądze, a przypominam że jest jeszcze coś takiego jak ranking który ułatwi życie innym polskim drużynom i ewentualnemu mistrzowi w nast . roku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów