|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Jak dla mnie, cała akcja Bernatzkiego (z Loeserem lub bez), to tylko przykrywka dla jakiegoś lepszego dealu. Sam fakt medialny, że chcą kupić klub piłkarski, i co ważniejsze, rozmawiają z globalną bądź co bądź firmą, jaką jest TFK, uwiarygadniał ich w oczach jakichś jeleni. Obstawiałbym kierunek Ukraiński...
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A są fakty nieautentyczne
![]() No tak, są fakty prasowe lansowane kiedyś przez polityków i GW a teraz widzę również przez Bernatzkiego. Nadal nie bardzo dowierzam, że taki byle dupek porywa się na taki wałek. I moim zdaniem za tym stał ktoś zupełnie inny. czego jednak nigdy się nie dowiemy. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mądre słowa z dziennika polskiego. Pewnie gdyby nie postawa Migi i Janexa to miałbym spokojniejsze wakacje
![]() Zrobiono burzę w szklance wody, choć nigdy się nie dowiemy, czy bez niej sprawa zakończyłaby się tak samo (czyli odrzuceniem 'oferty'. Kilka osób się skompromitowało, zresztą nie pierwszy raz i nie ostatni. Sam przyjąłem informację o 'ofercie' z niepokojem i rozżaleniem, że obecny zarząd musi porzucić swoją pracę i zapewne wszystko w klubie wywróci się do góry nogami. Tak się na szczęście nie stało. Oczywistym jest, że nie tak się przeprowadza poważne interesy i od początku wszystko wyglądało co najmniej 'podejrzanie'. Na forum zresztą panowała w tym temacie umiarkowana zgodność. W całej sprawie najważniejszy jest fakt, że klauzula sprzedaży Wisły SA przepadła i to TS będzie w przyszłości dyktował warunki ew. sprzedaży. Można też powiedzieć, ze sam Bogusław Cupiał niejako chciał odkupić swoje winy związane z zamieszaniem sprzed roku. Cieszę się, że podjął taką a nie inną decyzje i nie chciał iść na noże z TS-em. Wisła SA na pewno kiedyś sprzeda jak nie część to całe udziały, ale póki zarząd ma zapał i siłę powinni realizować swój projekt. Jak po 2-3 latach okaże się, ze klub ma dalej długi i pewnego poziomu nie przeskoczymy to powinien dać szanse komu innemu. Na razie wszystko wygląda obiecująco na przyszłość. |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dobry jest też wywiad z bernackim na sport tvp:
http://sport.tvp.pl/33420782/wisla-k...bez-happy-endu Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co on pieprzy ? nie rozumiem jego bełkotu teraz to musztarda po obiedzie.Z dala precz od Wisły!! żadnych Niemców czy Jakubów M.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W sumie to sam nie wiem czy to czasem nie dobrze ze zmiety rozpętał to wszystko. Zrobił się szum i wszyscy zaczęli szukać w necie i w prywatnych kontaktach. A jakby Miga milczał TF była na tak, to może teraz Wisła byłaby jak za Meresinskiego w czarnej dupie.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Miga gdyby podał temat, ale bez komentarzy albo nie ustalonych informacji, które uzyskał prawdopodobnie od niejakiego Bernackiego Norberta, byłby wiarygodny.
Niestety w całym tym zamieszaniu zachował się jak tuba propagandowa teoretycznych nabywców. Jestem w stanie przyjąć, że tak był zaaferowany nowymi możliwościami naszego klubu pod nowym właścicielem, że nie sprawdził niczego, ale sposób wycofywania się z swoich racji rakiem w stylu "dziennikarz ma obowiązek informować..." i inne bzdety w oczach wielu kibiców pogrążają go - moim zdaniem lepiej byłoby gdyby powiedział, że zobaczył nową szansę na "Wielką Wisłę" i kibicowskie serce zapanowało nad rozsądkiem i rozumem. Każdy rozgarnięty człowiek po zapoznaniu się z "ofertą" podejrzewał, że to humbug i wałek. Zachowanie TFK było podejrzane, gdyż dla mnie wyglądało to tak, jakby w ostatniej chwili to TFK znalazła jakiegoś kmiota, który złożył ofertę zakupu i TFK zobaczyła jedynie $$$ (szczególnie oświadczenie TFK o tym, że sprzedaż się już zaczęła). Ostatecznie prawdopodobnie BC huknął i przywołał TFK do porządku.... Wg mnie żadnej faktycznej, prawnie wiążącej oferty nie było, jaki był cel tego przedstawienia - na pewno jeden - zaszkodzić Wiśle i to zarówno spółce piłkarskiej jak i TS Wisła Kraków. Natomiast motyw - mam wrażenie, że prawdopodobna jest znajomość między JM i NB, a przecież JM z TS Wisła nie ma łatwo (sprawa zagarnięcia pieniędzy w klubie przez JM). W mojej ocenie lanser, któremu TFK rok temu sprzedała "na pysk" Wisłę Kraków zadziałał po raz drugi - tym razem tylko z własnej osobistej chęci rewanżu, co oznacza, że tak wyolbrzymiani przez PS "Panowie w krótkich spodenkach" powinni złożyć wizytę panu JM i przetłumaczyć mu, aby się odwalił od Wisły. Co do działalności Janekx89 - odnoszę wrażenie, że być może to nie MC był jego informatorem rok temu, tylko ktoś z bezpośredniego kręgu JM i w tym roku akcję powtórzyli. Nie zarzucam kolesiowi braku wiedzy odnośnie transferów, ale ignorancję w wiedzy prawniczej widoczną regularnie w jego postach, a ponadto w postach wielokrotnie nawiązywał do "nieczystych interesów" jakie to w klubie i TS za zgodą Zarządu dokonuje "Misiek" i jego kumple wg mnie TS powinien kolesia podać o zniesławianie klubu w mediach społecznościowych w procesie cywilnym.... Zaś odnośnie TFK powinni zastanowić się czy adw. Jakub Banasik za pismo do TS przesłane wraz z "ofertą" to człowiek, który powinien dalej w jakiejkolwiek formie współpracować z TFK, skoro nie potrafi w żaden sposób ustalić kto i w czyim, imieniu złożył ofertę - facet skompromitował się pismem opublikowanym przez Migę całkowicie.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
@funkykoval a mnie się wydaje, że i rok temu i teraz palce w tym całym burdelu mógł maczać Kasztelaniec...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
faktycznie jego rolę w tym przedsięwzięciu pominąłem - ale wpisywałoby się to do mojej teorii bez zastrzeżeń kolega i wspólnik JM ;-)
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
sdfsdfsdfsdf
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.12.2018 o godz. 13:39.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
To chyba nie ten temat?
|
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś lub jakaś firma chce kupić klub pokroju Wisły , klub z ponad 110 letnią tradycją musi to robić drogą oficjalną ,czarno na bialym . To jest chcąc nie chcąc sprawa medialna i taki ktoś nie może robić tego za pomocą szemranych i wzietych z dupy pełnomocników itd. Zresztą duże firmy tak nie działają , mają swoje osoby zatakie rzeczy odpowiedzialne . Popieram ludzi z Towarzystwa Sportowego którzy trzeźwo i racjonalnie ocenili sytuację z tym niby nabywcą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
za moja aktywność w tym temacie dostałem tygodniowego bana może to i dobrze , bo za dużo czasu traciłem na czytanie tego wiem że lubię czasem coś troche złośliwego napisać żeby "coś sie działo" ale teraz całkiem na serio: ten temat to nie miejsce na żarty nie wiem czemu ban mi sie dostał za "obrażanie" dziennikarzy , którzy w całej sprawie pełnii funkcję nie tylko dezinformacyjna ale sprawiali wrażenie działania celowego i opłaconego... kolejne posty po moim to również były pociski na tych dziennikarzy ale już nie były nagrodzone banem a teraz do samej "oferty" od "niemców" byłem tutaj (można poszukać) pierwszym , który od samego początku pisał że to lipa jak sie rozkminia kto, co i działać trzeba poszlakowo to trzeba się kierować dwiema zasadami: - ludowym porzekadłem - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze - starożytną zasadą CUI BONO (czyje dobro czyli tłumacząc luźniej KTO SKORZYSTAŁ) i tu sprawa jest nad wyraz czytelna 1. gdyby sprawy nie było , mija 23 lipca TF dostaje 0% z ewentualnej sprzedaży SA 2. sprawa była finał taki że choć już po 23 lipca to jakby co TF dostaje 50% od ewentualnej sprzedazy SA nic więcej nie trzeba pisać, a moje prywatne zdanie jest takie , oby sekcja została jak najdłużej przy TS ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Sami przegrani na polu bitwy? Przesada.
Przecież medialnie wypadamy dobrze, na forum weszli starzy userzy, przetarł sie w boju M Miga, trochę pani Prezes na wymagającej konferencji, TF też sobie przypomniała o złotym interesie, no i na koniec jest cham który świnie wszyskim podłożył. Jedno z najciekawszych h zakończeń sezonu ogórkowego na tym forum. Udalo mnie sie czytać temat od A d oZ bez wypuszczenia jednego posta - uważam to za swój sukces. ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Najważniejsze, że wszystko się szczęśliwie zakończyło - tu się zgadzamy ![]() |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Zgaduję, że pan Kasztelaniec zmienił miejsce zamieszkania najpóźniej dzień po wypłynięciu informacji o jego wyczynie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
1.
Andy Warhol mawiał że każdy ma swoje 15 minut wiec poszedłby na każde otwarcie, nawet na otwarcie sedesu. I im dalej w las, tym bardziej się z nim zgadzam. 2. Po to jest zarząd by sobie radził z takimi sytuacjami, czy z prasą, więc nie rozumiem o co ten cały szum.
I racja, najważniejszy jest happy end.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.08.2017 o godz. 14:12.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i kolejny partner dołącza do Wisły Kraków jest to Copy Office !
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra wiadomość. Ktoś może podpowiedzieć jakie mogą być profity i korzyści z takiego partnerstwa. I czym się to różni od sponsoringu. Zapewne skalą itp. Sponsor kojarzy mi się z finansowaniem, a partner? Hmm z udostępnianiem swoich usług, technologii. Wybaczcie za infantylne pytanie ale zwyczajnie nie wiem. Czy partnerzy wspierają nas także finansowo? W zamian możemy zaoferować powierzchnie reklamowe, loże VIP....
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Papier do faksu?
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Przeciez nie jeden transfer upadl, przez brak papieru do faxu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
słusznie, widać że Zarząd dba o każdy szczegół
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszym skojarzeniu też pomyślałem sobie o papierze
![]() Ale tak na poważnie. Czy taki partner może nam zaoferować nam coś więcej? ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Partnerzy też dają kasę,ale nie wielką lecz zawsze coś
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja mam nieodparte wrażenie, że Copy Office już wcześniej było partnerem klubu ( za późnego Cupiała wydawało mi się, że widziałem ich logo na reklamach elektronicznych wokół boiska ).
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
|