The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.07.2017, 18:48
Wywiad z Panią Prezes

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-p,nId,2423448
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 31.07.2017, 19:31
Jak dla mnie, cała akcja Bernatzkiego (z Loeserem lub bez), to tylko przykrywka dla jakiegoś lepszego dealu. Sam fakt medialny, że chcą kupić klub piłkarski, i co ważniejsze, rozmawiają z globalną bądź co bądź firmą, jaką jest TFK, uwiarygadniał ich w oczach jakichś jeleni. Obstawiałbym kierunek Ukraiński...
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.08.2017, 11:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Film oparty na autentycznych faktach podobno
A są fakty nieautentyczne ?
No tak, są fakty prasowe lansowane kiedyś przez polityków i GW a teraz widzę również przez Bernatzkiego.
Nadal nie bardzo dowierzam, że taki byle dupek porywa się na taki wałek. I moim zdaniem za tym stał ktoś zupełnie inny. czego jednak nigdy się nie dowiemy.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 01.08.2017, 12:17
Cytat:
Czy to prawda, że na Placu Czerwonym rozdają samochody? Tak, to prawda, ale nie samochody, tylko rowery, nie na Placu Czerwonym, tylko w okolicach Dworca Warszawskiego i nie rozdają, tylko kradną.

Tak, rzekome przejmowanie Wisły przez Niemców doskonale pasowałoby do serii dowcipów o Radiu Erewań. Prawdę mówiąc, nie przypominam sobie takiej ilości fake newsów wyprodukowanych w sportowo-medialnej branży, ile pojawiło się przy tej historii. Zazwyczaj to z pogłoski rośnie, po weryfikacji źródeł i danych, ważny news, w tym wypadku było odwrotnie. Najpierw był potężny wstrząs, potem okazało się, że ziemia nawet nie powinna zadrżeć.

„Przegląd Sportowy” przesądził sprzedaż krakowskiego klubu, zapowiedział wejście niemieckiego kapitału, wielkie inwestycje i transfery, a na końcu okazało się, że jedyne, co się zgadzało, to fakt wpłynięcia - od początku wzbudzającej wątpliwości - oferty. Dziś zasadne staje się pytanie, czy w ogóle istnieli jacyś Niemcy, bo wszystko wskazuje na to, że propozycja wychodziła od dwójki lokalnych fantastów, których barwne opowieści bezkrytycznie potem przedrukowywano. Co gorsza, nie w formie ich opinii, co byłoby zrozumiałe i pozwalało każdemu wyrobić sobie zdanie, ale faktów dokonanych. Dużo ich było, lecz chociaż na Twitterze dziennikarzy jest na kopy i podawali je sobie z ust do ust, z tweeta do tweeta, to nikomu nie chciało się ich weryfikować. Poza nami; red. Krzysztof Kawa w kilku publikacjach prześwietlił tę „ofertę” na wylot.

Siła fake newsa polega jednak na tym, że niektórzy do dziś zapewne wierzą, że Wiśle koło nosa przeszła historyczna szansa, a Niemców do inwestycji zniechęcili pogróżkami kibole „Białej Gwiazdy”. Źródłem tej ostatniej informacji jest „oświadczenie niemieckiej strony”, fałszywka nad fałszywkami, na którą bezmyślnie powoływali się kolejni dziennikarze.

Panowie, robota czeka. W Radiu Erewań.

http://www.dziennikpolski24.pl/felie...eton,12323698/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.08.2017, 13:17
Mądre słowa z dziennika polskiego. Pewnie gdyby nie postawa Migi i Janexa to miałbym spokojniejsze wakacje

Zrobiono burzę w szklance wody, choć nigdy się nie dowiemy, czy bez niej sprawa zakończyłaby się tak samo (czyli odrzuceniem 'oferty'. Kilka osób się skompromitowało, zresztą nie pierwszy raz i nie ostatni. Sam przyjąłem informację o 'ofercie' z niepokojem i rozżaleniem, że obecny zarząd musi porzucić swoją pracę i zapewne wszystko w klubie wywróci się do góry nogami. Tak się na szczęście nie stało. Oczywistym jest, że nie tak się przeprowadza poważne interesy i od początku wszystko wyglądało co najmniej 'podejrzanie'. Na forum zresztą panowała w tym temacie umiarkowana zgodność.

W całej sprawie najważniejszy jest fakt, że klauzula sprzedaży Wisły SA przepadła i to TS będzie w przyszłości dyktował warunki ew. sprzedaży. Można też powiedzieć, ze sam Bogusław Cupiał niejako chciał odkupić swoje winy związane z zamieszaniem sprzed roku. Cieszę się, że podjął taką a nie inną decyzje i nie chciał iść na noże z TS-em.

Wisła SA na pewno kiedyś sprzeda jak nie część to całe udziały, ale póki zarząd ma zapał i siłę powinni realizować swój projekt. Jak po 2-3 latach okaże się, ze klub ma dalej długi i pewnego poziomu nie przeskoczymy to powinien dać szanse komu innemu. Na razie wszystko wygląda obiecująco na przyszłość.
Odpowiedz cytując
Giuly
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 01.08.2017, 13:22
Dobry jest też wywiad z bernackim na sport tvp:

http://sport.tvp.pl/33420782/wisla-k...bez-happy-endu

Cytat:
Mateusz Karoń, SPORT.TVP.PL: Dlaczego Joergowi Loeserowi nie udało się kupić Wisły Kraków?
Norbert Bernatzky: Widocznie tak miało być. Nie pozwolę sobie, by ktoś przychodził do szkoły moich dzieci i nakazywał wziąć łapy od Wisły.

Jesteśmy w okresie wakacji.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.08.2017, 14:09
Co on pieprzy ? nie rozumiem jego bełkotu teraz to musztarda po obiedzie.Z dala precz od Wisły!! żadnych Niemców czy Jakubów M.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.08.2017, 20:14
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
M.Miga to nie jest aktualnie FraMat?

Nie wiem. Mnie wydaje się, że to Pulpet
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 01.08.2017, 20:36
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem. Mnie wydaje się, że to Pulpet
Do tego wiesniak!!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.08.2017, 20:53
W sumie to sam nie wiem czy to czasem nie dobrze ze zmiety rozpętał to wszystko. Zrobił się szum i wszyscy zaczęli szukać w necie i w prywatnych kontaktach. A jakby Miga milczał TF była na tak, to może teraz Wisła byłaby jak za Meresinskiego w czarnej dupie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.08.2017, 10:08
Miga gdyby podał temat, ale bez komentarzy albo nie ustalonych informacji, które uzyskał prawdopodobnie od niejakiego Bernackiego Norberta, byłby wiarygodny.
Niestety w całym tym zamieszaniu zachował się jak tuba propagandowa teoretycznych nabywców. Jestem w stanie przyjąć, że tak był zaaferowany nowymi możliwościami naszego klubu pod nowym właścicielem, że nie sprawdził niczego, ale sposób wycofywania się z swoich racji rakiem w stylu "dziennikarz ma obowiązek informować..." i inne bzdety w oczach wielu kibiców pogrążają go - moim zdaniem lepiej byłoby gdyby powiedział, że zobaczył nową szansę na "Wielką Wisłę" i kibicowskie serce zapanowało nad rozsądkiem i rozumem.
Każdy rozgarnięty człowiek po zapoznaniu się z "ofertą" podejrzewał, że to humbug i wałek. Zachowanie TFK było podejrzane, gdyż dla mnie wyglądało to tak, jakby w ostatniej chwili to TFK znalazła jakiegoś kmiota, który złożył ofertę zakupu i TFK zobaczyła jedynie $$$ (szczególnie oświadczenie TFK o tym, że sprzedaż się już zaczęła). Ostatecznie prawdopodobnie BC huknął i przywołał TFK do porządku....
Wg mnie żadnej faktycznej, prawnie wiążącej oferty nie było, jaki był cel tego przedstawienia - na pewno jeden - zaszkodzić Wiśle i to zarówno spółce piłkarskiej jak i TS Wisła Kraków. Natomiast motyw - mam wrażenie, że prawdopodobna jest znajomość między JM i NB, a przecież JM z TS Wisła nie ma łatwo (sprawa zagarnięcia pieniędzy w klubie przez JM).
W mojej ocenie lanser, któremu TFK rok temu sprzedała "na pysk" Wisłę Kraków zadziałał po raz drugi - tym razem tylko z własnej osobistej chęci rewanżu, co oznacza, że tak wyolbrzymiani przez PS "Panowie w krótkich spodenkach" powinni złożyć wizytę panu JM i przetłumaczyć mu, aby się odwalił od Wisły.
Co do działalności Janekx89 - odnoszę wrażenie, że być może to nie MC był jego informatorem rok temu, tylko ktoś z bezpośredniego kręgu JM i w tym roku akcję powtórzyli. Nie zarzucam kolesiowi braku wiedzy odnośnie transferów, ale ignorancję w wiedzy prawniczej widoczną regularnie w jego postach, a ponadto w postach wielokrotnie nawiązywał do "nieczystych interesów" jakie to w klubie i TS za zgodą Zarządu dokonuje "Misiek" i jego kumple wg mnie TS powinien kolesia podać o zniesławianie klubu w mediach społecznościowych w procesie cywilnym....
Zaś odnośnie TFK powinni zastanowić się czy adw. Jakub Banasik za pismo do TS przesłane wraz z "ofertą" to człowiek, który powinien dalej w jakiejkolwiek formie współpracować z TFK, skoro nie potrafi w żaden sposób ustalić kto i w czyim, imieniu złożył ofertę - facet skompromitował się pismem opublikowanym przez Migę całkowicie....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.08.2017, 10:38
@funkykoval a mnie się wydaje, że i rok temu i teraz palce w tym całym burdelu mógł maczać Kasztelaniec...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.08.2017, 11:11
faktycznie jego rolę w tym przedsięwzięciu pominąłem - ale wpisywałoby się to do mojej teorii bez zastrzeżeń kolega i wspólnik JM ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.08.2017, 15:06
sdfsdfsdfsdf
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.12.2018 o godz. 13:39.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 02.08.2017, 15:09
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Jest BARDZO dobrze. Kubica na dłuższym stuncie i porównaniu czasów Renault z wyściu kręci świetne tempo.

Może jest szansa, że dadzą mu ustawienia z kwali na ost 30 minut i zobaczymy, co da się wykręcić
To chyba nie ten temat?

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
MELON
Member

Od: 08.2008

Stary 02.08.2017, 23:41
Jeżeli ktoś lub jakaś firma chce kupić klub pokroju Wisły , klub z ponad 110 letnią tradycją musi to robić drogą oficjalną ,czarno na bialym . To jest chcąc nie chcąc sprawa medialna i taki ktoś nie może robić tego za pomocą szemranych i wzietych z dupy pełnomocników itd. Zresztą duże firmy tak nie działają , mają swoje osoby zatakie rzeczy odpowiedzialne . Popieram ludzi z Towarzystwa Sportowego którzy trzeźwo i racjonalnie ocenili sytuację z tym niby nabywcą
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.08.2017, 07:19
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Ma nadal procent od sprzedaży Wisły wg słów Damiana Dukata.

za moja aktywność w tym temacie dostałem tygodniowego bana
może to i dobrze , bo za dużo czasu traciłem na czytanie tego
wiem że lubię czasem coś troche złośliwego napisać żeby "coś sie działo" ale teraz całkiem na serio:

ten temat to nie miejsce na żarty
nie wiem czemu ban mi sie dostał za "obrażanie" dziennikarzy , którzy w całej sprawie pełnii funkcję nie tylko dezinformacyjna ale sprawiali wrażenie działania celowego i opłaconego...

kolejne posty po moim to również były pociski na tych dziennikarzy ale już nie były nagrodzone banem

a teraz do samej "oferty" od "niemców"

byłem tutaj (można poszukać) pierwszym , który od samego początku pisał że to lipa

jak sie rozkminia kto, co i działać trzeba poszlakowo to trzeba się kierować dwiema zasadami:

- ludowym porzekadłem - jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze
- starożytną zasadą CUI BONO (czyje dobro czyli tłumacząc luźniej KTO SKORZYSTAŁ)

i tu sprawa jest nad wyraz czytelna

1. gdyby sprawy nie było , mija 23 lipca TF dostaje 0% z ewentualnej sprzedaży SA
2. sprawa była finał taki że choć już po 23 lipca to jakby co TF dostaje 50% od ewentualnej sprzedazy SA

nic więcej nie trzeba pisać, a moje prywatne zdanie jest takie , oby sekcja została jak najdłużej przy TS
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.08.2017, 07:43
Sami przegrani na polu bitwy? Przesada.

Przecież medialnie wypadamy dobrze, na forum weszli starzy userzy, przetarł sie w boju M Miga, trochę pani Prezes na wymagającej konferencji, TF też sobie przypomniała o złotym interesie, no i na koniec jest cham który świnie wszyskim podłożył.

Jedno z najciekawszych h zakończeń sezonu ogórkowego na tym forum. Udalo mnie sie czytać temat od A d oZ bez wypuszczenia jednego posta - uważam to za swój sukces.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.08.2017, 08:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
(...)przetarł sie w boju M Miga(...)

Jedno z najciekawszych h zakończeń sezonu ogórkowego na tym forum. Udalo mnie sie czytać temat od A d oZ bez wypuszczenia jednego posta - uważam to za swój sukces.
Przez Pana Migę ten cały syf się w ogóle wywiązał, więc pisanie, że 'przetarł się w boju' mnie po prostu baaardzo w....ia. Janekx przy tym był przystawką i anonimem, którego nikt nie będzie osądzał od czci i wiary. A Kasztelaniec? Mam nadzieję, że już mu ktoś mordę naprostował, a jeśli nie, to że przed każdym wyjściem z domu dwa razy się zastanawia.

Najważniejsze, że wszystko się szczęśliwie zakończyło - tu się zgadzamy
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 04.08.2017, 09:12
Zgaduję, że pan Kasztelaniec zmienił miejsce zamieszkania najpóźniej dzień po wypłynięciu informacji o jego wyczynie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.08.2017, 14:10
1.
Andy Warhol mawiał że każdy ma swoje 15 minut wiec poszedłby na każde otwarcie, nawet na otwarcie sedesu. I im dalej w las, tym bardziej się z nim zgadzam.

2.
Po to jest zarząd by sobie radził z takimi sytuacjami, czy z prasą, więc nie rozumiem o co ten cały szum.

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
(...) pisanie, że 'przetarł się w boju' mnie po prostu baaardzo w....ia. (...)
Rozumiem Cie doskonale ale w czasach 'postprawdy' uważam że lepiej puścić fake'a w ruch niż siedzieć cicho. Szum medialny wokół klubu jest dużą wartością. A kto wie może dzięki temu znajdzie się inwestor, czy też ktoś zepnie pośladki.

I racja, najważniejszy jest happy end.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 04.08.2017 o godz. 14:12.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 10.08.2017, 19:42
No i kolejny partner dołącza do Wisły Kraków jest to Copy Office !
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 11.08.2017, 12:11
Dobra wiadomość. Ktoś może podpowiedzieć jakie mogą być profity i korzyści z takiego partnerstwa. I czym się to różni od sponsoringu. Zapewne skalą itp. Sponsor kojarzy mi się z finansowaniem, a partner? Hmm z udostępnianiem swoich usług, technologii. Wybaczcie za infantylne pytanie ale zwyczajnie nie wiem. Czy partnerzy wspierają nas także finansowo? W zamian możemy zaoferować powierzchnie reklamowe, loże VIP....
What's new?

Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.08.2017, 12:16
Papier do faksu?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.08.2017, 12:17
Przeciez nie jeden transfer upadl, przez brak papieru do faxu
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 11.08.2017, 12:36
słusznie, widać że Zarząd dba o każdy szczegół
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Stary 11.08.2017, 12:50
W pierwszym skojarzeniu też pomyślałem sobie o papierze

Ale tak na poważnie. Czy taki partner może nam zaoferować nam coś więcej?
What's new?

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 11.08.2017, 12:57
Partnerzy też dają kasę,ale nie wielką lecz zawsze coś
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.08.2017, 14:57
Ja mam nieodparte wrażenie, że Copy Office już wcześniej było partnerem klubu ( za późnego Cupiała wydawało mi się, że widziałem ich logo na reklamach elektronicznych wokół boiska ).
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 14.08.2017, 07:00

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów