The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2011, 13:32
Przypominam sobie cos, ze w zeszlym roku gdy amika grala w fazie grupowej LE wnioskowali, by pierwsze dwa mecze gali na wyjezdzie, gdyz w pelni gotowy stadion mieliby na 3. mecz fazy grupowej.
Moze u nas tez przeszłoby coś takiego?

Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2011, 13:33
zidane jaja sobie chyba robisz, LE to nie LM, zreszta masz dowod w postaci wymogow stadionu

przypominasz sobie w ostatnich 10-ciu powiedzmy latach taka historie w LM? bo ja nie.

KUR... mac najpierw AWANSUJMY a potem sie martwmy o stadion..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.08.2011, 13:36
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Typowe podejscie Majchrowskiego-"po co wam stadion skoro LM nie macie".
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2011, 13:37
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Ale chyba stadion we Wrocławiu będzie już otwarty (walka Adamka 10 września)
Nie byłoby tak źle zagrać (najlepiej tylko pierwszy ew.mecz) we Wrocławiu..Trzecia kolejka jest w październiku więc myślę,że zdołają już przygotować nasz stadion..
Ewentualnie możnaby zagrać w Gdańsku, tam też mamy zaprzyjaźnionych kibiców Zresztą, o czym my mówimy, myślę, że stadion będzie mniejszym problemem, jak już awansujemy, ale wpierw awansujmy!
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.08.2011, 13:37
Ludzie o czym wy mówicie , jeżeli Wisła awansuje do LM nie ma innej opcji niz gra przy R 22 .Już wolałbym , żeby Wisła się wycofała z rozgrywek niż grała na jakiejś Dialog Arenie .Po to czekamy tyle lat na LM żeby grać ją poza Krakowem , poza Reymonta .To jest skandal co robią urzędasy ,parchaty prezydent i polimex . Rok temu było to samo ale Wisła sama niestety rozwiązała kłopot.Minął rok i ta sama sytuacja a na trybunie przez ten rok wkręcono krzesełka i pomalowano kilka ścian .To jest ewenement na skalę światową żeby budować stadion 8 lat .Pamiętam jak majcher naśmiewał się , że w Gdańsku i Wrocławiu mają wirtualne stadiony na Euro 2012 a u na w Krakowie stadion już dawno się buduje i co panie prezydencie ?Lechia za tydzien gra pierwszy mecz na PGE arenie a WKS lada dzień na swoim nowym stadionie .Natomiast w Krakowie przez rok (!) nie potrafili wykończyć jednej trybuny .Nie zbudować ale wykończyć ! Oddawanie już czynnej trybuny piętrowej też odbywało się w niemiłosiernych bólach i gdyby nieśmiałe naciski Basałaja pewnie do dzisiaj raczylibyśmy się socrealistyczna architektura stadionu na Suchych Stawach .

Jaki prezydent taka budowa .
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.08.2011, 13:38
Cytat:
zidane jaja sobie chyba robisz, LE to nie LM, zreszta masz dowod w postaci wymogow stadionu

przypominasz sobie w ostatnich 10-ciu powiedzmy latach taka historie w LM? bo ja nie.

Nawet na LE granie na obiektach typu Sosnowiec, Suche Stawy czy nowoczesny, ale w ch*uj za mały stadionik w Lubinie to kpina i pośmiewisko.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2011, 13:40
Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.

Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta.

Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 08.08.2011, 13:49
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.

Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta.

Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów.

Mam nadzieję , że kibice mu odpowiednio podziękują .Zapewne jak stanie się tak jak mówisz majcher nie omieszka pokazać się w loży prezydenckiej na meczu LM .Dobrze byłoby wtedy pocisnąć mu tak dopingiem żeby wyszedł ze stadionu po 5 minutach czerwony jak burak .
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 08.08.2011, 13:50
Będzie Liga Mistrzów, będzie stadion.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 08.08.2011, 13:55
Ciekawi mnie w razie awansu do LM czyja będzie koszulka na trybunach.Kiedyś była duża koszulka z napisem Cupiał. A teraz koszulka z nazwiskiem Maaskanta czy Valckxa
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.08.2011 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
maciek5656
Junior Member

Stary 08.08.2011, 14:03
http://www.youtube.com/watch?v=IqB_H...eature=related
mecz Werder - Tottenham w fazie grupowej Ligi Mistrzów 2010/11
Zobaczcie sobie w jakim stanie był stadion Werderu. Najnormalniej w świecie dźwig stoi na trybunie! I w dodatku ta trybuna (przynajmniej dolne piętro) jest normalnie zajęta przez kibiców! Nie wiem specjalnie do czego UEFA ma zastrzeżenia względem naszego stadionu, ale nie popadajmy w paranoję że wszystko musi być idealne bo to Liga Mistrzów i w ogóle. Można było zagrać z dźwigiem na trybunach to można i u nas.
Ostatnio edytowane przez maciek5656 : 08.08.2011 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Stary 08.08.2011, 14:14
maciek5656 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczcie sobie w jakim stanie był stadion Werderu. Najnormalniej w świecie dźwig stoi na trybunie! I w dodatku ta trybuna (przynajmniej dolne piętro) jest normalnie zajęta przez kibiców! Nie wiem specjalnie do czego UEFA ma zastrzeżenia względem naszego stadionu, ale nie popadajmy w paranoję że wszystko musi być idealne bo to Liga Mistrzów i w ogóle. Można było zagrać z dźwigiem na trybunach to można i u nas.
nie od dzisiaj wiadomo , że UEFA kluby biedniejsze a za tym mniej wpływowe taktuje po macoszemu . Aczkolwiek wpierw awansujmy do tej LM a będziemy się martwić .Co nie zmienia faktu , że stadion powinien być gotowy ponad rok temu .
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.08.2011, 14:27
maciek5656 napisał(a):Wyświetl post
Świetny przykład! Sam nie wiem o co chodzi. Co ma UEFA do tego, że jedna trybuna jest zamknięta? Ważne żeby tam oficjele wejście mieli i żeby nie było błota przed stadionem. To powinno zdecydowanie wystarczyć.

A tak z innej bajki. Spas Delev grał w tym sezonie w eliminacjach do LE, czy gdybysmy go kupili mogłby zagrać w 4 rundzie? Teoretycznie, zakładając, że transfer dopnie sie przed zgłaszaniem składów.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2011, 14:35
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Świetny przykład! Sam nie wiem o co chodzi. Co ma UEFA do tego, że jedna trybuna jest zamknięta? Ważne żeby tam oficjele wejście mieli i żeby nie było błota przed stadionem. To powinno zdecydowanie wystarczyć.

A tak z innej bajki. Spas Delev grał w tym sezonie w eliminacjach do LE, czy gdybysmy go kupili mogłby zagrać w 4 rundzie? Teoretycznie, zakładając, że transfer dopnie sie przed zgłaszaniem składów.
Wydaje mi się, że przepisy UEFA zezwalają na to, żeby jeden zawodnik, który grał już w europejskich pucharach w barwach innej drużyny mógł zostać zarejestrowany do dalszych rozgrywek.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 08.08.2011, 14:57
Dobrze mówicie. Dlaczego mielibyśmy nie grać na R22, nawet bez tej jednej trybuny. Stadion wygląda znakomicie, nie ma tam dźwigów, w kaskach grać nie trzeba. Więc nie rozumiem dlaczego mielibyśmy się przenieść? To, że nie jest w pełni oddany to nie znaczy, że jest gorszy i mniej pojemny!
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 08.08.2011, 14:59
Tak samo Marsylia ma zamkniętą jedną trybunę w tym sezonie i wątpię , że jej Uefa nie pozwoli grać LM na walsnym obiekcie
Odpowiedz cytując
mariutto
Member

Od: 08.2009

Stary 08.08.2011, 15:04
Wydaje mi się, że to Dziennik Polski troszkę panikuje. Bo to oni podali pierwsi tę informację.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.08.2011, 15:05
Też bym nie siał paniki, taki Apoel ma gorszy stadion od naszego licząc z zamkniętą trybuną.
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 08.08.2011, 15:09
Trza zrobić akcję, każdy kto się zna na budowlance bierze swoją skrzynkę z narzędziami i działa z tym zasranym oddymianiem. Kto się nie zna to "dopinguje" roboli do żwawszej pracy i wtedy się wyrobimy.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2011, 15:19
A ja będę projektantem ,Kierownikiem Budowy i inspektorem nadzoru w jednym.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.08.2011, 15:23
MCX napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że przepisy UEFA zezwalają na to, żeby jeden zawodnik, który grał już w europejskich pucharach w barwach innej drużyny mógł zostać zarejestrowany do dalszych rozgrywek.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.
Europejskie puchary - masz LE i LM. Grał w el. LE, a nie el. LM. Piłkarz, który grał w LE może zostać kupiony i zgłoszony do drużyny grającej w LM. I na odwrót. Pamiętacie jak było z Torresem (z Liverpoolu (LE) przechodził do Chelsea (LM)) i Adebayorem (z Man. City (LE) do Realu (LM)? Przepisy na takie transfery pozwalają. Nie wiem z kolei jak jest z tym, co Ty powiedziałeś. Nie wiem czy działa to w tych samych rozgrywkach (z zespołu A w LE do zespołu B też w LE lub analogicznie w LM).
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.08.2011, 16:10
delukas96 napisał(a):Wyświetl post
Europejskie puchary - masz LE i LM. Grał w el. LE, a nie el. LM. Piłkarz, który grał w LE może zostać kupiony i zgłoszony do drużyny grającej w LM. I na odwrót. Pamiętacie jak było z Torresem (z Liverpoolu (LE) przechodził do Chelsea (LM)) i Adebayorem (z Man. City (LE) do Realu (LM)? Przepisy na takie transfery pozwalają. Nie wiem z kolei jak jest z tym, co Ty powiedziałeś. Nie wiem czy działa to w tych samych rozgrywkach (z zespołu A w LE do zespołu B też w LE lub analogicznie w LM).
z tego co się orientuje to jest tak że jak zawodnik grał w innej drużynie w elimincajch do LM czy LE to będzie mógł grać w drugiej dopiero od fazy Grupowej - tak było z Rudnevem w Lechu - Grał w Zaleszerligi w el. do LE a przyszedł w czasie gry ze Spartą Praga. Nie grał tam ani w meczu z Dnipro, dopiero w fazie grupowej mogli postawić na Rudnieva
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.08.2011, 18:05
Do fazy grupowej można zgłosić zawodnika grającego w innym klubie w rozgrywkach pucharowych, jeśli grał on tylko w meczach do trzeciej rundy eliminacyjnej włącznie i jego była drużyna nie zakwalifikowała się do fazy grupowej (niezależnie, czy CL czy EL)

Temat jednego "wyjątkowego" zawodnika tyczy fazy pucharowej (wyjście z grupy - wtedy można dorejestrować trzech nowych) - w dużym uproszczeniu taki zawodnik nie mógł grać wcześniej dla innego klubu w tych samych rozgrywkach pucharowych.
Odpowiedz cytując
Aloizi
Junior Member

Od: 09.2006

Stary 08.08.2011, 18:30
Cytat:
Ale Delev jeszcze nie zagrał w bieżącej edycji europejskich pucharów. Jego CSKA zaczyna dopiero od 4 rundy LE
Ostatnio edytowane przez Aloizi : 08.08.2011 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.08.2011, 18:34
Tak zgadza się Delev nie grał jeszcze.

Co do stadionu. To kiedyś było pisane, że wymagania dotyczące fazy grupowej LM są praktycznie takie same jak fazy play-off, więc jak zagramy z APOEL-em to i zagramy w fazie grupowej LM jeśli się tam zakwalifikujemy.
Ale oczywiście Basałaj dobrze kombinuje i warto miasto pogonić.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 08.08.2011, 19:23
mariutto napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że to Dziennik Polski troszkę panikuje. Bo to oni podali pierwsi tę informację.
DP panikuje zapewne nie przypadkowo, tylko dostali info od kogoś z klubu... I bardzo dobrze, bo żeby trybunę i otoczenie skończyć, wystarczy tydzień czy dwa...

Dlatego mogę się założyć o grubą kasę, że w ew. lm będziemy grać przy Reymonta...
Ddf
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 08.08.2011, 20:20
Baala napisał(a):Wyświetl post
Też bym nie siał paniki, taki Apoel ma gorszy stadion od naszego licząc z zamkniętą trybuną.
Ale przecież APOEL nie będzie grał w LM
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.08.2011, 22:08
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Ale oczywiście Basałaj dobrze kombinuje i warto miasto pogonić.
Basałaj kombinuje bo tu idzie gra o grubą kasę.Tak po prawdzie to tu nie ma różnicy czy będzie LM czy LE - w obu rozgrywkach najpewniej będą 3 komplety czyli czwarta trybuna to +11 tyś ludzi a delikatnie licząc 80 zeta za bilet to daje dodatkowe 2.5 mln złotych wpływów.

Do tej pory Wisła nie poganiała bo to co było to wystarczało a miasto...jak nie zdążą to będzie to gigantyczna niegospodarność bo i mniejsze wpływy dla klubu i dla miasta a nie ma żadnych powodów by ta budowa już nie została ukończona - nie jest ukończona nie że jest tyle roboty tylko że od roku ona po prostu stoi(zamiast budować to dłubią sobie)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
JarekTSW
Senior Member

Stary 09.08.2011, 09:19
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html

strach się bać
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków