|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przypominam sobie cos, ze w zeszlym roku gdy amika grala w fazie grupowej LE wnioskowali, by pierwsze dwa mecze gali na wyjezdzie, gdyz w pelni gotowy stadion mieliby na 3. mecz fazy grupowej.
Moze u nas tez przeszłoby coś takiego? ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
zidane jaja sobie chyba robisz, LE to nie LM, zreszta masz dowod w postaci wymogow stadionu
przypominasz sobie w ostatnich 10-ciu powiedzmy latach taka historie w LM? bo ja nie. KUR... mac najpierw AWANSUJMY a potem sie martwmy o stadion.. |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Zresztą, o czym my mówimy, myślę, że stadion będzie mniejszym problemem, jak już awansujemy, ale wpierw awansujmy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ludzie o czym wy mówicie , jeżeli Wisła awansuje do LM nie ma innej opcji niz gra przy R 22 .Już wolałbym , żeby Wisła się wycofała z rozgrywek niż grała na jakiejś Dialog Arenie .Po to czekamy tyle lat na LM żeby grać ją poza Krakowem , poza Reymonta .To jest skandal co robią urzędasy ,parchaty prezydent i polimex . Rok temu było to samo ale Wisła sama niestety rozwiązała kłopot.Minął rok i ta sama sytuacja a na trybunie przez ten rok wkręcono krzesełka i pomalowano kilka ścian .To jest ewenement na skalę światową żeby budować stadion 8 lat .Pamiętam jak majcher naśmiewał się , że w Gdańsku i Wrocławiu mają wirtualne stadiony na Euro 2012 a u na w Krakowie stadion już dawno się buduje i co panie prezydencie ?Lechia za tydzien gra pierwszy mecz na PGE arenie a WKS lada dzień na swoim nowym stadionie .Natomiast w Krakowie przez rok (!) nie potrafili wykończyć jednej trybuny .Nie zbudować ale wykończyć ! Oddawanie już czynnej trybuny piętrowej też odbywało się w niemiłosiernych bólach i gdyby nieśmiałe naciski Basałaja pewnie do dzisiaj raczylibyśmy się socrealistyczna architektura stadionu na Suchych Stawach .
Jaki prezydent taka budowa . |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.
Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta. Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam nadzieję , że kibice mu odpowiednio podziękują .Zapewne jak stanie się tak jak mówisz majcher nie omieszka pokazać się w loży prezydenckiej na meczu LM .Dobrze byłoby wtedy pocisnąć mu tak dopingiem żeby wyszedł ze stadionu po 5 minutach czerwony jak burak . |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Będzie Liga Mistrzów, będzie stadion.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawi mnie w razie awansu do LM czyja będzie koszulka na trybunach.Kiedyś była duża koszulka z napisem Cupiał. A teraz koszulka z nazwiskiem Maaskanta czy Valckxa
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 08.08.2011 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=IqB_H...eature=related
mecz Werder - Tottenham w fazie grupowej Ligi Mistrzów 2010/11 Zobaczcie sobie w jakim stanie był stadion Werderu. Najnormalniej w świecie dźwig stoi na trybunie! I w dodatku ta trybuna (przynajmniej dolne piętro) jest normalnie zajęta przez kibiców! Nie wiem specjalnie do czego UEFA ma zastrzeżenia względem naszego stadionu, ale nie popadajmy w paranoję że wszystko musi być idealne bo to Liga Mistrzów i w ogóle. Można było zagrać z dźwigiem na trybunach to można i u nas.
Ostatnio edytowane przez maciek5656 : 08.08.2011 o godz. 14:08.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
A tak z innej bajki. Spas Delev grał w tym sezonie w eliminacjach do LE, czy gdybysmy go kupili mogłby zagrać w 4 rundzie? Teoretycznie, zakładając, że transfer dopnie sie przed zgłaszaniem składów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Jeśli się mylę proszę mnie poprawić. |
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Dobrze mówicie. Dlaczego mielibyśmy nie grać na R22, nawet bez tej jednej trybuny. Stadion wygląda znakomicie, nie ma tam dźwigów, w kaskach grać nie trzeba. Więc nie rozumiem dlaczego mielibyśmy się przenieść? To, że nie jest w pełni oddany to nie znaczy, że jest gorszy i mniej pojemny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak samo Marsylia ma zamkniętą jedną trybunę w tym sezonie i wątpię , że jej Uefa nie pozwoli grać LM na walsnym obiekcie
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to Dziennik Polski troszkę panikuje. Bo to oni podali pierwsi tę informację.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Też bym nie siał paniki, taki Apoel ma gorszy stadion od naszego licząc z zamkniętą trybuną.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trza zrobić akcję, każdy kto się zna na budowlance bierze swoją skrzynkę z narzędziami i działa z tym zasranym oddymianiem. Kto się nie zna to "dopinguje" roboli do żwawszej pracy i wtedy się wyrobimy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A ja będę projektantem ,Kierownikiem Budowy i inspektorem nadzoru w jednym.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Europejskie puchary - masz LE i LM. Grał w el. LE, a nie el. LM. Piłkarz, który grał w LE może zostać kupiony i zgłoszony do drużyny grającej w LM. I na odwrót. Pamiętacie jak było z Torresem (z Liverpoolu (LE) przechodził do Chelsea (LM)) i Adebayorem (z Man. City (LE) do Realu (LM)? Przepisy na takie transfery pozwalają. Nie wiem z kolei jak jest z tym, co Ty powiedziałeś. Nie wiem czy działa to w tych samych rozgrywkach (z zespołu A w LE do zespołu B też w LE lub analogicznie w LM).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Do fazy grupowej można zgłosić zawodnika grającego w innym klubie w rozgrywkach pucharowych, jeśli grał on tylko w meczach do trzeciej rundy eliminacyjnej włącznie i jego była drużyna nie zakwalifikowała się do fazy grupowej (niezależnie, czy CL czy EL)
Temat jednego "wyjątkowego" zawodnika tyczy fazy pucharowej (wyjście z grupy - wtedy można dorejestrować trzech nowych) - w dużym uproszczeniu taki zawodnik nie mógł grać wcześniej dla innego klubu w tych samych rozgrywkach pucharowych. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Aloizi : 08.08.2011 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak zgadza się Delev nie grał jeszcze.
Co do stadionu. To kiedyś było pisane, że wymagania dotyczące fazy grupowej LM są praktycznie takie same jak fazy play-off, więc jak zagramy z APOEL-em to i zagramy w fazie grupowej LM jeśli się tam zakwalifikujemy. Ale oczywiście Basałaj dobrze kombinuje i warto miasto pogonić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Dlatego mogę się założyć o grubą kasę, że w ew. lm będziemy grać przy Reymonta... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Basałaj kombinuje bo tu idzie gra o grubą kasę.Tak po prawdzie to tu nie ma różnicy czy będzie LM czy LE - w obu rozgrywkach najpewniej będą 3 komplety czyli czwarta trybuna to +11 tyś ludzi a delikatnie licząc 80 zeta za bilet to daje dodatkowe 2.5 mln złotych wpływów.
Do tej pory Wisła nie poganiała bo to co było to wystarczało a miasto...jak nie zdążą to będzie to gigantyczna niegospodarność bo i mniejsze wpływy dla klubu i dla miasta a nie ma żadnych powodów by ta budowa już nie została ukończona - nie jest ukończona nie że jest tyle roboty tylko że od roku ona po prostu stoi(zamiast budować to dłubią sobie) ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków