The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2012, 21:41
koniak napisał(a):Wyświetl post
jedno jest pewne - nawet jak awansujemy do pucharów, to w lecie zajdą takie zmiany, że w pierwszym składzie w eliminacjach wybiegną znowu niezgrani zawodnicy, w dużej części nowi i skończy się jak z Karabachem
To proponuję zrezygnować i dać miejsce amice. Już przestańmy biadolic, a nuż pozyskamy pilkarzy klasy Meliksona i Bitona ? Oni zgrywać się nie muszą, bo to tylko dotyczy się słabych kopaczy... Jako wymówka kopania po czole .

Emjot dlaczego uważasz ze z KM zrobiono szmatę? Przecież miał swoją szansę, przepracował zimę i wszystko zależało tylko od niego.
A że szansy nie wykorzystal to może mieć żal wyłącznie do siebie.
Tu nie chodzi o pilkarzy tylko o jego kunszt. Widzac co jest mógł zagrać choć raz 4-4-2 a nie klepać z jednym Genkovem. Korone powinien znieść z powieszchni, rozpiescic bramkami kibiców i big bossa , zucic całą Wisle jak lew na ofiarę. A co zrobił?
Znowu zagrał tak samo, bez polotu i przegrał zasłużenie.
Wyjazd czy dom, jego gra i założenia niczym się nie różniły. Powielił błędy RM, zamiast wyciągnąć wnioski.
Zobaczycie że Probierz zagra całkowicie inaczej niż ta dwójka. Wyciągnie proste wnioski i zobaczymy inna drużynę.

Kazek sam jeste sobie winien, i naprawdę dziwne że jest podlamany. Przy tak zenujacym starcie powinien się tego spodziewać, walka o zwycięstwa go przerosła. 3 porażki u siebie nawet w Łks by nie przeszły.
I niby miał mieć dalej szansę? Ale po co, żeby nas pogrzebać ?

Tak jak z Czekaja i Bruda na siłę robi się klasowych pilkarzy tak z Moskala wybitnego trenera. Prawda jest bolesna, na siłę robi się im tylko krzywdę.

Moskal niech zacznie karierę na własny rachunek, osiągnie sukces i wtedy można siąść do współpracy, ale jako drugiego trenera wołał by go nie widzieć. Bo i po co, skoro za wiele tam się nie nauczył.
Dawanie mu szans tylko dlatego że kiedyś grał w Wisle jest tylko i wyłącznie ofertą po znajomości.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 22:13.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.03.2012, 21:47
Masz rację, mecz ze Standardem pokazał, że tacy zawodnicy zgrania nie potrzebują...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.03.2012, 22:04
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Bankowo... a myślisz, że Małecki miał udział w ataku na WTC

Ludzie proszę .... LITOŚCI! Co wy macie w glowach żeby takie brednie wypisywać. Gdybacze, wielcy rozkminiacze teorii spiskowych... KUMACI! Kumaci kibice Wisły od (najpóźniej) 2000 roku!

Jak macie takie bzdury wypisywać to nie wiem.. może wyślijcie mi swoje przemyślenia i wam powiem czy taką bzdurę można umieścić czy nie, ok?
Weź ty się ode mnie od....... z łaski swojej.Zbanowali ci poprzednie konta i zamiast pisać na tym cokolwiek konstruktywnego, rozstawiasz wszystkich po kątach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 02.03.2012, 22:21
emjot napisał(a):Wyświetl post
tak tak
oczywiście wszyscy są mu wdzięczni
nie zapomnij wyliczyć wszystich sukcesów jakie zawdzięczamy JM JE i czort wie jakiego użyć jeszcze tytułu wobec pana BC

ale popatrz na to z innej strony
jeszcze dwie trzy wtopy podobne do tych z Koroną
i gwałtownie zaczniesz patrzeć do tyłu
i właśnie Z TYM BC będziesz się obawiał o ligowy byt

ps. Jak dla mnie możemy być w III lidze, albo i IV. Byle to wszystko miało ręce i nogi. A z ludzi takich jak Kazimierz Moskal nie robiło by się szmaty
tyle w temacie tego co zawdzięczamy BC
bo można też zadać pytanie ile WIŚLE zawdzięcza pan BC?
Emjocie,

Myślę, że jednak przesadzasz. BC bez Wisły by sobie poradził, może nawet miałby więcej kasy, niż ma, Wisła natomaist bez BC już raczej nie bardzo.
Ja posunę się nawet dalej i zapytam - ile polska piłka ligowa zawdzięcza BC?

Oczywiście, w pbecnej sytuacji należy postawić pytanie, czy obecna formuła współpracy z BC się nie wyczerpała, ale nawet gdyby, to... co?
Po co denerwować się sprawami, na które i tak nie mamy wpływu.

A co do Kazia Moskala... szanuję i będę szanował, nie mniej jak pisałem już z tysiąc razy - za wcześnie na trenerkę takiej drużyny jak Wisła. Jeszcze nie teraz.

Probierz? Bóg jeden raczy wiedzieć, poczekamy zobaczymy. Jak dla mnie, jego zatrudnienie to rozpaczliwa próba ratowania pucharów = rozpaczliwa próba ratowania stołków Basałaja i Stana.

Wszyscy wiedzą, że ja - podobnie jak Markus - jestem zwolennikiem dobrego, zagranicznego sztabu szkoleniowego. Całego sztabu
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 02.03.2012, 22:21
Masz rację, mecz ze Standardem pokazał, że tacy zawodnicy zgrania nie potrzebują...
To ile ....a trzeba się zgrywać by oddać celny strzał? Bez jaj.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.03.2012, 22:32
Generalnie idea, że trenerzy pokroju i klasy Moskala czy Probierza mogą czegokolwiek nauczyć przykładowo Meliksona, Wilka, Bitona, etc. jest mało poważna. Tak samo jak oczekiwanie, że tego typu szkoleniowcy zbudują drużynę o "europejskich" reakcjach, taktyce, czy jakości. Nie ten format, nie ta półka, nie te możliwości.

Druga sprawa: coraz bardziej prawdopodobne odejście Valcksa i zamiana go na przykładowego Kapkę, Bednarza, lub Mielcarskiego, byłaby kolejną tragedią. Między nimi też jest przepaść wiedzy, jakości, kompetencji, doświadczenia. Ale my pod wpływem doraźnej mody, czy humorów, lubimy wszystko rozpieprzyć i zaczynać na nowo w jeszcze gorszy sposób. Co jakiś czas wszędzie musimy zrobić kilka kroków wstecz.

A SKWK niech już więcej nie szkodzi Wiśle bezmyślnym zabieraniem głosu w sprawach dotyczącej sportowej polityki klubu. Każdy ich głos tutaj jest błędem i złą kalkulacją od lat. Jakość ich "podpowiedzi" dla B. Cupiała jest jeszcze gorsza, niż sugestie takiego Zdzisia K. czy Krystiana Rogali. Dlatego gdy widzę nowe odezwy płynące stamtąd pod adresem sportowej strategii klubu, od razu robi mi się niedobrze.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.03.2012, 22:35
jedno jest pewne - nawet jak awansujemy do pucharów, to w lecie zajdą takie zmiany, że w pierwszym składzie w eliminacjach wybiegną znowu niezgrani zawodnicy, w dużej części nowi i skończy się jak z Karabachem
Gościu, z Twoim starze na tym forum pisać takie bzdury? Wstyd.

Jakie te zmiany zajdą w pierwszym składzie? Co do kluczowych zawodników nic nie powinno się zmienić.

Pareiko
Jovanović
Jaliens
Czekaj
Diaz
Iliev
Wilk
Nunez
Melikson
Kirm
Genkov

Z podstawowego składu kończy się kontrakt tylko Sergiejowi, z którym myślę nie będzie problemu przedłużyć umowy. Diazowi Nunezowi kończy się wypożyczenie, ale na miejsce Nuneza śmiało może grać nasz kapitan Sobol, który wielokrotnie powtarzał, że w Wiśle mógłby grać nawet do 40 urodzin. I gdzie tu jakieś wielkie zmiany? Zmiany to będą jeśli chodzi o rezerwowy skład.

P.S. Głęboko wierzę, że Dudu Biton będzie z nami też w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.03.2012, 22:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Diazowi kończy się wypożyczenie, Melikson najprawdopodobniej odejdzie.
Brak mi siły na takich mitomanów...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 02.03.2012, 22:49
Markus napisał(a):Wyświetl post
Generalnie idea, że trenerzy pokroju i klasy Moskala czy Probierza mogą czegokolwiek nauczyć przykładowo Meliksona, Wilka, Bitona, etc. jest mało poważna. Tak samo jak oczekiwanie, że tego typu szkoleniowcy zbudują drużynę o "europejskich" reakcjach, taktyce, czy jakości. Nie ten format, nie ta półka, nie te możliwości.
Z całym szacunkiem, ale co Ty możesz wiedzieć o tym, jakiego pokroju trenerami są Moskal, Probierz czy każdy inny Skorża? Bywałeś w ich szatni? Byłeś ich podopiecznym? Miałeś chociaż raz w życiu okazje z nimi porozmawiać? Oglądałeś regularnie ich treningi? Widziałeś przykładowo opracowany przez nich makrocykl treningowy? Czy może już oceniłeś trenerskie umiejętności Moskala oglądając w roli kibica średnio znającego się na piłce cztery mecze rundy wiosennej, w których trzy razy jego ekipa grała w dziesiątkę?

Pomijam fakt, czy masz rację, czy rzeczywiście to są miernoty trenerskie, czy może odwrotnie, ale zastanawia mnie, co Ty, szary kibic możesz o tym wiedzieć? Co jest Twoją konkretną argumentacją, na czym opierasz swoją opinię?

Poza tym kim jest Wilk, kim jest Melikson, kim jest Biton, co ci piłkarze osiągnęli dotychczas w futbolu, że stawia to ich w hierarchii ponad Probierzem czy Moskalem? Bo chyba to sugerujesz? W takim razie przewrotnie zapytam, czego taki Mourinho może nauczyć CR7?

P.s. Tak, wiem, to Moskal jest winien wystawienia Nuneza w podstawowym składzie, co implikuje jego winę w kwestii gry w dziesiątkę jego drużyny. Wiem też to, że powinien się tego spodziewać i postawić na lepszego Jirsaka, solidnego Bruda, czy szalenie utalentowanego Urygę.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 02.03.2012 o godz. 22:51.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 02.03.2012, 22:50
wolfy, warto dodac ze polowa tych zawodnikow jest do wylotu... z racji postawy na boisku. Jaliens? Diaz? Kirm? Genkov? Sklad na tym opierac mozna, ale... w takim razie o wszelkich sukcesach mozna zapomniec.

rw88, Probierz to... polak. Ot, juz masz odpowiedz dlaczego nie bedzie mogl nauczyc niczego takich "tuzow" jak Wilk... Tak wogole, ja tez jestem zwolennikiem zagranicznej mysli szkoleniowej. Tyle ze ta "mysl" ma sens jak sie sciaga dobrych trenerow. Mozna sciagac jakis Bosow i Maskantow i sie podniecac... bo to "amerykanskie". Tylko czy to ma sens? Tak jak z pilkarzami. Mozna sciagnac Meliksona czy Ljuboje, mozna tez nasciagac Cabrali i Genkovow.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 02.03.2012 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.03.2012, 22:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Diazowi kończy się wypożyczenie, Melikson najprawdopodobniej odejdzie.
Brak mi siły na takich mitomanów...
Napisałem też o Diazie że jest wypożyczony. Jak Ci brak siły to po cholerę odpisujesz? Chyba tylko po to, żeby obrazić.

Póki co Melikson nie odszedł więc takie wróżenie z fusów jest śmieszne. Martwić się będziemy jak odejdzie, na dziś ma ważny kontrakt jeszcze przez - bodajże - 3 lata z Wisłą więc nie jest powiedziane że na pewno odejdzie.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.03.2012, 22:57
Pamiętajcie, że obecnie najbliższym współpracownikiem Stana jest Jakub Jarosz (młody i ambitny). Przy Stanie może się wiele nauczyć i znacznie poszerzyć swoje grono kontaktów. Myślę, że nawet jak Valckx zostanie zwolniony, to Jarosz dalej będzie pracował w Wiśle i za wiele nie stracimy.

edit: Probierzowi też na pewno będzie się łatwiej pracowało z Jaroszem, obaj doskonale znają polski rynek. Skoro Probierz podpisał umowę na 1.5 roku, to znaczy, że są z nim wiązane jakieś plany na budowę tej drużyny.
Ostatnio edytowane przez Tominho : 02.03.2012 o godz. 23:05.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 02.03.2012, 22:59
Jak już coś, to ze Stanem nie zostanie przedłużona umowa, bo zwolnić go chyba nikt nie zwolni, gdyż jego kontrakt z Wisłą upływa z końcem sezonu. Mam jednak nadzieję, że przedłużą jego umowę.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 02.03.2012, 23:19
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Tak wogole, ja tez jestem zwolennikiem zagranicznej mysli szkoleniowej. Tyle ze ta "mysl" ma sens jak sie sciaga dobrych trenerow. Mozna sciagac jakis Bosow i Maskantow i sie podniecac... bo to "amerykanskie". Tylko czy to ma sens? Tak jak z pilkarzami. Mozna sciagnac Meliksona czy Ljuboje, mozna tez nasciagac Cabrali i Genkovow.
No dokładnie, mam w tej kwestii podobne zdanie. Po co zatrudniać średniej klasy trenerów zagranicznych, skoro wątpliwym jest to, że w Polskich warunkach sprawdzą się niewiele lepiej (a doświadczenie pokazuje, że raczej porównywalnie) od rodzimych szkoleniowców? Probierz, prezentując podobną klasę trenerską jako Polak "czuje" te wymagania, które przed nim się stawia praca w Wiśle, po prostu łatwiej mu jest się wpasować w naszą rzeczywistość. A żeby oderwać się od tej rzeczywistości i wskoczyć na poziom wyżej, trzeba mieć przede wszystkim KASĘ. Czy Wisła ma kasę? Temat wałkowany milion razy.

Czy przykład Skorży nie pokazuje, że naszym trenerom warto dać szansę? Że jak dostaną trochę czasu, czasu na okrzepnięcie, sprawdzenie się w boju, czas na POPEŁNIENIE BŁĘDÓW I NA NAUKĘ ICH NAPRAWY W PRZYSZŁOŚCI, to mogą być szkoleniowcami na długie lata? To, czego Skorża nauczył się w Wiśle, procentowało w jego pracy w Warszawie i osiągnął na ten moment praktycznie prawie maksa, którego mógł z tym klubem, z aktualnym potencjałem kadrowym Legii osiągnąć, brakuje mu tylko mistrzostwa, do którego w pewien sposób dąży już w tym sezonie. Przy odrobinie szczęścia mógł jeszcze wyeliminować zespół, który kadrowo, finansowo jest zupełnie na innej półce, niż Warszawiacy, czyli Sporting Lizbona.

Naprawdę, dla mnie idealnym modelem byłoby to, żeby polskie kluby trenowali ludzie pokroju choćby Rangnicka, Adriaanse, Favre, Jimeneza, Slomki, Steevensa, Ramosa, Jacobsa, Dauma, Lucescu, McLarena, Ruttena, a nawet Koemana. Przy takich nazwiskach Probierz rzeczywiście wygląda bledzej. Problem w tym, że nikogo takiego jeszcze w naszej lidze nie widziałem i pewnie jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie, zanim któregoś z nich tutaj zobaczę, bo jak wszscy wiemy, nie ma na to KASY. Do takich nazwisk koniecznym byłoby dołączenie najbardziej utalentowanych, polskich szkoleniowców w roli asystentów i niech uczą się futbolu i trenerki na najwyższym światowym poziomie, daj Boże żebym dożył takich czasów!

Z całym szacunkiem dla takiego Maaskanta, ale w Holandii był mniej więcej tym, kim w Polsce jest Ojrzyński. Ciekawy trener, bez większych sukcesów. A Maaskant, poza Petrescu, to najlepszy zagraniczny trener który tu ostatnio pracował. Więc o czym my tutaj w ogóle mówimy?
Ostatnio edytowane przez rw88 : 02.03.2012 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 03.03.2012, 00:00
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem, ale co Ty możesz wiedzieć o tym, jakiego pokroju trenerami są Moskal, Probierz czy każdy inny Skorża? Bywałeś w ich szatni? Byłeś ich podopiecznym? Miałeś chociaż raz w życiu okazje z nimi porozmawiać? Oglądałeś regularnie ich treningi? Widziałeś przykładowo opracowany przez nich makrocykl treningowy? Czy może już oceniłeś trenerskie umiejętności Moskala oglądając w roli kibica średnio znającego się na piłce cztery mecze rundy wiosennej, w których trzy razy jego ekipa grała w dziesiątkę?

Pomijam fakt, czy masz rację, czy rzeczywiście to są miernoty trenerskie, czy może odwrotnie, ale zastanawia mnie, co Ty, szary kibic możesz o tym wiedzieć? Co jest Twoją konkretną argumentacją, na czym opierasz swoją opinię?

Poza tym kim jest Wilk, kim jest Melikson, kim jest Biton, co ci piłkarze osiągnęli dotychczas w futbolu, że stawia to ich w hierarchii ponad Probierzem czy Moskalem? Bo chyba to sugerujesz? W takim razie przewrotnie zapytam, czego taki Mourinho może nauczyć CR7?

P.s. Tak, wiem, to Moskal jest winien wystawienia Nuneza w podstawowym składzie, co implikuje jego winę w kwestii gry w dziesiątkę jego drużyny. Wiem też to, że powinien się tego spodziewać i postawić na lepszego Jirsaka, solidnego Bruda, czy szalenie utalentowanego Urygę.
Dla Markusa każdy Polak (czy to piłkarz, czy trener) to dyletant, nierób, idiota, a każdy obcokrajowiec, to wielki fachowiec przed którym trzeba klęczeć z zachwytu. Nie zauważyłeś do tej pory? Gdyby nawet Bakero przyszedł do Nas, to byłaby z jego strony radość.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.03.2012 o godz. 00:07.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.03.2012, 00:52
rw88 napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie, mam w tej kwestii podobne zdanie. Po co zatrudniać średniej klasy trenerów zagranicznych, skoro wątpliwym jest to, że w Polskich warunkach sprawdzą się niewiele lepiej (a doświadczenie pokazuje, że raczej porównywalnie) od rodzimych szkoleniowców? Probierz, prezentując podobną klasę trenerską jako Polak "czuje" te wymagania, które przed nim się stawia praca w Wiśle, po prostu łatwiej mu jest się wpasować w naszą rzeczywistość. A żeby oderwać się od tej rzeczywistości i wskoczyć na poziom wyżej, trzeba mieć przede wszystkim KASĘ. Czy Wisła ma kasę? Temat wałkowany milion razy.

Czy przykład Skorży nie pokazuje, że naszym trenerom warto dać szansę? Że jak dostaną trochę czasu, czasu na okrzepnięcie, sprawdzenie się w boju, czas na POPEŁNIENIE BŁĘDÓW I NA NAUKĘ ICH NAPRAWY W PRZYSZŁOŚCI, to mogą być szkoleniowcami na długie lata? To, czego Skorża nauczył się w Wiśle, procentowało w jego pracy w Warszawie i osiągnął na ten moment praktycznie prawie maksa, którego mógł z tym klubem, z aktualnym potencjałem kadrowym Legii osiągnąć, brakuje mu tylko mistrzostwa, do którego w pewien sposób dąży już w tym sezonie. Przy odrobinie szczęścia mógł jeszcze wyeliminować zespół, który kadrowo, finansowo jest zupełnie na innej półce, niż Warszawiacy, czyli Sporting Lizbona.

Naprawdę, dla mnie idealnym modelem byłoby to, żeby polskie kluby trenowali ludzie pokroju choćby Rangnicka, Adriaanse, Favre, Jimeneza, Slomki, Steevensa, Ramosa, Jacobsa, Dauma, Lucescu, McLarena, Ruttena, a nawet Koemana. Przy takich nazwiskach Probierz rzeczywiście wygląda bledzej. Problem w tym, że nikogo takiego jeszcze w naszej lidze nie widziałem i pewnie jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie, zanim któregoś z nich tutaj zobaczę, bo jak wszscy wiemy, nie ma na to KASY. Do takich nazwisk koniecznym byłoby dołączenie najbardziej utalentowanych, polskich szkoleniowców w roli asystentów i niech uczą się futbolu i trenerki na najwyższym światowym poziomie, daj Boże żebym dożył takich czasów!

Z całym szacunkiem dla takiego Maaskanta, ale w Holandii był mniej więcej tym, kim w Polsce jest Ojrzyński. Ciekawy trener, bez większych sukcesów. A Maaskant, poza Petrescu, to najlepszy zagraniczny trener który tu ostatnio pracował. Więc o czym my tutaj w ogóle mówimy?

No no wreszcie widze jakies mądre posty ,kolega dobrze prawi,zwlaszcza w kwestii Maskanta

Porownanie go do Ojrzynskiego ok,z niego smiali sie przed sezonem nawet kibice Korony a teraz? jaka jest tam chemia ?

Wiekszosc kiedy byl Maaskant czy pozniej pisała (sam zreszta tez) bron nas Panie Boze od Polskiej Mysli szkoleniowej..
jednak obece sytuacje kaza stwierdzic ze wcale tak byc nie musi,o czym pisano tutaj wielkrotnie czyli SKorza w Legii ,vs super trener z zagranicy Maria Bakero

trzeba ratowac sezon,zeby nie popasc w regres ,nie ma na to czasu nie mozna pozwlwolic zeby Polonia albo Legia odjechaly za daleko ,Wisla musi sie ich trzymac jesli nie chcemy popasc w ligową szarzyzne,Probierz dostal takie zadanie a jak mu sie uda cos ugrac to moze zostanie dluzej.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 03.03.2012, 01:57
zeby sobie tylko Probierz nie strzelil w kolano jesli to prawda z przywroceniem Maleckiego, bo moga byc kwasy w druzynie i nie beda na niego i z nim grali zbytnio a to tylko poczatek wielkiego kyzysu w druzynie.w lecie odejdzie Melikson najpradopodobniej, zreszta po takich szopkach i tak zaden szanujacy sie trener z zagranicy dlugo tu nie zawita, bo i po co?dla mnie wykladnikiem teraz jest co zrobi BC jesli chodzi o Stana a skoro o przedluzeniu nie gadaja juz teraz to na moje wiadomo co sie swieci.pierwszy raz odkad pamietam mamy profesjonaliste na tym stolku a tu w kolko macieju i ta sama szopka co pare(nascie) miesiecy....szkoda pisania

p.s. zreszta jak pisze Markus co taki Moskal czy Probierz trenerzy na dorobku moga nauczyc Meliksona, Bitona, Pareike, Jaliensa itd na temat taktyki, zalozen taktycznych itd smiechu warte to jest jak dla mnie

p.s. 2 z przykroscia zegnam to forum, bo tak jak Wisla popada w szarzyzne to to forum lubiane przeze mnie od x juz lat juz dawno zamienilo sie niestety w onetowa pokemoniade za wyjatkiem parunastu ciekawych uzytownikow zalanych tysiacem pokemonow. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nh79 : 03.03.2012 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.03.2012, 03:58
nh79 napisał(a):Wyświetl post
zreszta po takich szopkach i tak zaden szanujacy sie trener z zagranicy dlugo tu nie zawita, bo i po co?
Jeśli Cupiał będzie chciał dać kasę na porządnego trenera z zagranicy to taki tu zawita. Myślisz, że go będą obchodziły wcześniejsze szopki w klubie? Wszystko rozbija się o pieniądze, jak słusznie koledzy wyżej zauważyli. Lepszy Michał Probierz niż jakiś no name bez sukcesów z zagranicy.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Stary 03.03.2012, 08:27
Probierz jest o tyle dobrym wyborem, że w drużynach do których przychodził od razu następowała zmiana na lepsze - umiał tchnąć w piłkarzy nowego ducha poprawić taktykę, skład i od razu było lepiej. Niestety na dłuższą metę pojawiały się problemy: konflikty z zawodnikami, działaczami, jakieś dziwne zachowania typu składanie dymisji ni z tego ni z owego, a potem jej odwoływanie. Poza tym postawili go w bardzo trudnej sytuacji: ma co najmniej zdobyć miejsce w pucharach, pierwszy mecz gra praktycznie z marszu -- z niektórymi piłkarzami przywita się dopiero tuż przed meczem (Chavez, Pareiko). Tak to wygląda, że pożegnamy go na wiosnę (gdy nie wejdziemy do pucharów), albo po odpadnięciu z nich wczesną jesienią. Przy czym brak sukcesów w lidze i ew. pucharach nie będzie winą Probierza.
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.03.2012, 10:02
Gościu, z Twoim starze na tym forum pisać takie bzdury? Wstyd.

Z podstawowego składu kończy się kontrakt tylko Sergiejowi, z którym myślę nie będzie problemu przedłużyć umowy. Diazowi Nunezowi kończy się wypożyczenie, ale na miejsce Nuneza śmiało może grać nasz kapitan Sobol, który wielokrotnie powtarzał, że w Wiśle mógłby grać nawet do 40 urodzin. I gdzie tu jakieś wielkie zmiany? Zmiany to będą jeśli chodzi o rezerwowy skład.

P.S. Głęboko wierzę, że Dudu Biton będzie z nami też w przyszłym sezonie.
Albo kibicujesz Wiśle od wczoraj, albo sobie jaja robisz. Parę osób Ci już odpowiedziało. Dodam od siebie, żebyś się nie nastawiał na mistrza ani w tym sezonie ani w następnym (lepiej się ewentualnie pozytywnie rozczarować). Rewolucja - mniejsza czy też większa po sezonie jest nieunikniona. Co więcej jak nie awansujemy do pucharów, to bardzo możliwe że umowa z Probierzem automatycznie zostanie zerwana i w lipcu "przywitamy" Franza...
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.03.2012, 10:28
W zasadzie na temat MP to ja mam do powiedzenia tylko tyle:
Jak to się uda to będzie dalece na wyrost i nie będzie to rzecz, która popchnie klub do przodu tylko spowoduje eskalację żądań finansowych ze strony aktualnych graczy, który karki już spuchły od wieszania na nich psów.

Jak masz wóz gnoju to jak zmieniasz woźnicę, to skład gnoju się nie zmienia - mało lotne porównanie

Ja nie mam żadnych nadziei związanych ani z tym trenerem ani z tym składem. Ani w tym ani w przyszłym roku.

Zaczyna mnie irytować podejście, że efekt nowej miotły jest tak istotnym czynnikiem w polskiej lidze. Piłkarze na tym już grają, bo wiedzą, że prędzej zmienią trenera niż oni pójdą do rezerw. Jakby trener miał 3 lata to można wtedy mówić o jakiejś odpowiedzialności. A tu? Było mi dane to i to, tego nie mogłem zrobić, więc jak nie mam wyników to się odwalcie. I tak wskakują na karuzelę te same nazwiska od lat.

I przyswójcie to sobie - poziomem sportowym nie zasłużyliśmy na awans na wiosnę LE!!!!!!!!
Zaraz ktoś powie, że Grecja została ME, a Korea Południowa doszła do 1/4 na MŚ, ale czy oni naprawdę byli tyle warci? Co z tego pozostało?

To jest klub i on musi mieć jakiś fundament - i napewno nie są nim chimeryczne zachowania Cupiała - i odwiecznie wypowiadana jak mantra kwestia MP i LM.

Jestem za tym aby Cupiał sprzedał Wisłę, bo Probierz jest kolejnym wierzchowcem w stajni Cupiała na którego grzbiecie Franz wjedzie na Reymonta w lipcu, a że kasa nie śmierdzi i z trenerów wielu Wisłę już miało więc Probierz (podobno sam się prosił o tą funkcję) też chciał pochlipać ze złotego koryta. Nie ważne że pół roku nie całe - ważne że co miesiąc będzie się zgadzać i żona futro dostanie.

Ja w takie roszady nie wierzę, bo świeżej krwi w tym nie ma.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.03.2012, 10:36
A ja mam nadzieję, że Probierz zamieni Wisłę w polski Arsenal bo dla mnie to jedyna szansa na osiągnięcie sukcesu w naszych realiach. Trzeba inwestować w młodych, szkolić i sprzedawać po kilku latach. Ale do tego są warunki. Musi to być zawsze mieszanka, ale jednak ci młodzi muszą być a u nas próżno się doszukiwać jakiegoś talentu. Czekaj jest niezły, ale teraz będzie miał coraz trudniej.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 03.03.2012, 11:01
Don Donson napisał(a):Wyświetl post
I przyswójcie to sobie - poziomem sportowym nie zasłużyliśmy na awans na wiosnę LE!!!!!!!!
Poziomem sportowym biliśmy na głowę Odense. I w Krakowie - mimo porażki - i w Odense byliśmy lepsi. Tak Cię to boli, że Fulham sfrajerzyło awans, bo mnie nie obchodzi ich los? Zdobyliśmy tyle samo punktów co Legia w grupie, ale to o Wiśle piszecie, że nie zasłużyła na awans.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.03.2012, 11:01
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
A ja mam nadzieję, że Probierz zamieni Wisłę w polski Arsenal bo dla mnie to jedyna szansa na osiągnięcie sukcesu w naszych realiach. Trzeba inwestować w młodych, szkolić i sprzedawać po kilku latach.

Probierz Widziany ze szpadlem, buduje sobie boisko treningowe. Info telefoniczne.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.03.2012, 11:31
Poziomem sportowym biliśmy na głowę Odense. I w Krakowie - mimo porażki - i w Odense byliśmy lepsi. Tak Cię to boli, że Fulham sfrajerzyło awans, bo mnie nie obchodzi ich los? Zdobyliśmy tyle samo punktów co Legia w grupie, ale to o Wiśle piszecie, że nie zasłużyła na awans.
OK - niech Ci będzie - Skład jest w pyte, same orły, wszyscy są na 100%. Biliśmy na głowę Odense? Może, ale to samo może powiedzieć Fulham. Chłopaku, realia Ci przeczą, gdyby w połowie było tak jak mówisz to Standard byłby załatwiony.

Chyba, że wg Ciebie fakt, że byliśmy lepsi od Odense a ono strzeliło gola Fulham na ostatniej prostej świadczy o tym, że byliśmy od Fulham lepsi...?

Ja się szykuję na bylejakość bo innej jakości nie widzę.
Cupiał albo szmal (którego nie da) albo wypad.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 03.03.2012, 11:33
emjot napisał(a):Wyświetl post
tak tak
oczywiście wszyscy są mu wdzięczni
nie zapomnij wyliczyć wszystich sukcesów jakie zawdzięczamy JM JE i czort wie jakiego użyć jeszcze tytułu wobec pana BC

ale popatrz na to z innej strony
jeszcze dwie trzy wtopy podobne do tych z Koroną
i gwałtownie zaczniesz patrzeć do tyłu
i właśnie Z TYM BC będziesz się obawiał o ligowy byt

ps. Jak dla mnie możemy być w III lidze, albo i IV. Byle to wszystko miało ręce i nogi. A z ludzi takich jak Kazimierz Moskal nie robiło by się szmaty
tyle w temacie tego co zawdzięczamy BC
bo można też zadać pytanie ile WIŚLE zawdzięcza pan BC?
Jeśli gwałtownie zacznę patrzyć do tyłu zobaczę 8 tytułów mistrza Polski, od 98 roku czyli w erze Pana Cupiała nie (JE ani JM tylko Pana) mistrza nie zdobyliśmy 7 razy.

Ja wole Wisłę silną niż III ligową w III lidze to dopiero były bałagan....

Kazmierz Moskal na stanowisku trenera Wisły Kraków
Liga: prowadził drużynę w 6 meczach zdobył 7 punktów, strzeliliśmy 4 bramki tracąc przy tym 4 (połowę bramek strzeliliśmy Zagłebiowi)

Puchary: 4 mecze 2 zwycięstwa 2 remisy.

Summa Summarum 10 meczy to mało? Kazimierz Moskal dostał szansę której nie wykorzystał przy całym szacunku do Pana Moskala sytuację w klubie trzeba było ratować.

Pan BC zawdzięcza Wiśle tyle e mógł się pozbyć sporej fortunki na finansowanie naszego klubu i dzięki temu min. Ty mogłeś cieszyć się z wielu emocji pucharowych i świętować wielokrotnie na rynku tytuł MP.

Wisła natomiast Panu Bogusławowi Cupiałowi zawdzięcza najlepszy czas w swojej historii.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 03.03.2012, 11:37
nh79 napisał(a):Wyświetl post
p.s. zreszta jak pisze Markus co taki Moskal czy Probierz trenerzy na dorobku moga nauczyc Meliksona, Bitona, Pareike, Jaliensa itd na temat taktyki, zalozen taktycznych itd smiechu warte to jest jak dla mnie
A co to jest, podstawówka, gimnazjum, liceum? Melikson nie przyszedł tutaj siedzieć w szkolnej ławie i uczyć się od trenera gry w piłkę, tylko grać tak, jak mu karze trener. A taktyka im prostsza, a jednocześnie skuteczniejsza, tym lepsza, nie ma tutaj wbrew pozorom wielkiej filozofii. Czy taki Manchester City gra wyszukany taktycznie futbol? Nie, grają zabójczo solidnie w defensywie, po strzelonym golu się cofają, nie dają pograć rywalowi i wyprowadzają zabójcze kontry - w taki właśnie sposób m.in. rozjechali 4:0 Porto w ostatnim swoim meczu LE. Różnica jest taka, że wykonawcy są inni, więc i szybkość gry, realizacja tych prostych założeń jest genialna.

Swoją drogą, to Probierz był znany w czasach gry Jagiellonii o utrzymanie (pamiętne -10 pkt), że potrafił bardzo udanie dostosować grę drużyny pod kątem taktyki rywala. Nie wiem też dlaczego zakładacie, że akurat pod kątem taktyki Probierz jest słabym szkoleniowcem, akurat wiedza na temat przygotowania taktycznego to jest rzecz którą najłatwiej nadrobić dla szkoleniowca w naszym kraju. Bowiem m.in. w łatwy sposób można analizować grę najlepszych drużyn świata, mając praktycznie nieograniczony dostęp do transmisji ich spotkań w telewizji.

Szczerze mówiąc to zawsze wydawało mi się, że właśnie taktyka to było to, co Probierz potrafi najlepiej. Zresztą to też wyjaśnia dlaczego ŁKS praktycznie z marszu, od pierwszego meczu tego szkoleniowca w klubie podniósł się w tym sezonie z kolan (w 7 meczach 13 punktów, 6 straconych bramek) i dlaczego błyskawicznie po odejściu Probierza, już od kolejnego meczu ci sami zawodnicy z powrotem padli na kolana w ligowej rzeczywistości (w 7 meczach 2 punkty, 16 straconych bramek).

Przecież Probierz to nie magik, nie wyczarował tych punktów z niczego, a po jego odejściu w klubie pozostali ci sami zawodnicy, nie zaobserwowano też nagłej zapaści fizycznej u nich. To właśnie brak probierzowej taktyki zadecydował o takim, a nie innym przyszłym losie ŁKS-u. Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to nie mam pewności raczej co do jego umiejętności odnośnie przygotowania fizycznego drużyny, Jaga pod tym względem wyglądała różnie, czasem świetnie, czasem średnio.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 03.03.2012 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 03.03.2012, 11:41
Tak Cię to boli, że Fulham sfrajerzyło awans, bo mnie nie obchodzi ich los? Zdobyliśmy tyle samo punktów co Legia w grupie, ale to o Wiśle piszecie, że nie zasłużyła na awans.
Niby tak, ale Legia dwie kolejki wcześniej miała pewny awans, więc z PSV spróbowali zagrać ofensywnie, swoją piłkę, skończyło się to gładkim 0:3, potem w Izraelu zagrali w półrezerwowym składzie. Gdyby była konieczność zdobycia w tym meczu punktów, to z PSV by się zamurowali, a w Izraelu wystawiliby najlepszych - to tak gwoli ścisłości, mimo równej ilości punktów sytuacja obu klubów była ciut inna. Niemniej jednak oba kluby tak samo zasłużyły na awans, bowiem zdobyły więcej punktów, niż rywale, a dla obu naszych klubów tylko to jest istotne, nie ma znaczenia czy szczęśliwie, czy pewnie został ten wynik osiągnięty.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.03.2012, 12:12
Obejrzałem galerię zdjęć "Jak zmieniał się Probierz" i doszedłem do wniosku, że w ogóle się nie zmieniał...

E:To jest galeria "trener Probierz w kilku odsłonach" ale na fb napisali żeby zobaczyć jak dawniej wyglądał. Odpowiedź: tak samo.
Ostatnio edytowane przez Fiti : 03.03.2012 o godz. 12:21.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 03.03.2012, 12:15
pokaz linka Fiti
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów