|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego? | |||
| Tak |
|
98 | 28,00% |
| Nie |
|
98 | 28,00% |
| Tu nawet Mourinho nie pomoże... |
|
154 | 44,00% |
| Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Mam wątpliwości, czy zatrudnienie Probierza jako trenera, który "potrafi krzyknąć" ma sens. W Wiśle są piłkarze, którzy prawdopodobnie z premedytacją doprowadzili do zwolnienia Maaskanta i na pewno doprowadzili do zatrudnienia Moskala jako pierwszego trenera. To oni decydują kto jest trenerem i jeśli Probierz zacznie krzyczeć to bardzo szybko będą takie wyniki jak za Maaskanta. Potem trenerem zostanie awaryjnie jakiś Żuraw czy Szymek i nagle z dnia na dzień Wisła zacznie grać piękną piłkę i wygrywać z Fulham.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ja już daję pas na temat Małeckiego, najwyraźniej pewne różnice między nami są nie do przeskoczenia. Cest la vie. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Co zaś do Moskala - współczuję, jeśli jego zwolnienie wyglądało tak jak to opisano - nie mam wątpliwości, ze postąpiono wobec niego po chamsku. W tej całej kołomyi zastanawia mnie jeszcze jedno - Kazimierz Moskal 29 lutego był na kursie trenerskim celem uzyskania licencji UEFA PRO.... Kazik prowadził już Wisłe w końcówce pamiętnego sezonu 2006/2007 - przez ponad 4 lata nie zrobił odpowiedniej licencji Potwierdza to moje zdanie odnośnie klubu i traktowania przez klub wychowanków - można po nich skakać - w końcu oni i tak kochają Wisłe, to się nie obrażą. Co do powrotu Małego - facet jeżeli nie zmieni mentalności (nie chodzi mi tutaj o wypowiedzi ale o podejście do samego siebie) i nie rozpocznie poprawiać mankamentów - utonie w ligowej szarzyźnie. Natomiast jeden plus Małego - przynajmniej stara się strzelać (ze skutkami raz lepszymi raz gorszymi -częsciej ostatnio to drugie), a nie jak inni kiwają się na linii 16 przeciwnika czekając, aż im obrońcy odbiorą piłkę...... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]()
30 kwietnia 2012 dzień pamiętny Wisła spuszcza pejsy,Melikson pogrąża rodaków uszczęśliwiając Wiślaków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Reakcja Smudy na zatrudnienie Probierza ![]() Franiu, nie bój nic. Nie jest wcale powiedziane, że Probierz po Euro będzie jeszcze naszym trenerem. Trochę wiary w Bogusława Cupiała ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 02.03.2012 o godz. 16:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
jesli Kazek przez 4 lata nic nie zrobil w kierunku licencji pro to nalezalo by sie zapytac jego samego, dlaczego?!? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Chodzę na Wisłę od drugiej ligi, pamiętam jak dzisiaj po boisku biegali Świerad, Moskal, Kulawik, Matyja i nawet Koniarek.Pamiętam drewnianą budę pod zegarem rozebraną na meczu ze Śląskiem, awanture na meczu z ŁKS-em gdzie dosłownie cały stadion ruszył w stronę zegara by iść w kierunku sektora gości.Nie patrzyło się wtedy zbytnio na wyniki, potrafiliśmy dostać od Rakowa 0-3, a mimo wszystko czekało się na kolejny mecz w którym i tak się miało pewność że Wisła wygra, a okupowała dolne rejony tabeli.Przyjście Cupiała to było coś pięknego co dodało jeszcze większego smaczku, kilkanaście tysięcy na meczu wydawało się jakby teraz przychodziło ich 100.000 zwycięstwo za zwycięstwem.I czego się doczekaliśmy? Bandę frustratów którzy ciupią od pajaców we własnych kibiców, a własne pobudki w strone piłkarza (bo nagle wysłał ich na żydowską kiełbasę) zasłaniają dobrem klubu i jego szkodliwością.Śmiech na sali.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Mamy pomóc chłopakom a to nie wina Probierza że dostał szanse życia prowadzenia najlepszego klubu w Polsce!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
A co do Probierza to zachowam umiarkowany optymizm bo jak zwykle u nas czasu żaden trener dużo nie dostanie by sie wykazać co potrafi . ![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
O tyle jest że Cupiał nie jest człowiekiem któremu Wisła spędza sen z powiek, ale nie wykluczone że ktoś 'dobrze poinformowany', szepnął Małemu słówko
Cupiał zresztą reaguje tylko jak ktoś coś wg niego grubo spieprzy.Skorża był już na cenzurowanym od Levadii, Maaskant od Apoelu, domyślam się że Moskal od Stadardu Tylko że niestety to jest tak że jedynym wymaganiem co do następcy jeśli chodzi o trenerów, jest to by był tani. Probierz ponoć bierze ok 500 tyś zł rocznie czyli niewiele ponad 100tyś euro no i mamy Probierza.Akurat cena wydaje się adekwatna do umiejętności. O tyle jestem jego ciekaw bo ponoć to dyktator, takiego dawno nie było i zobaczymy jak szatnia na to zareaguje.Chociaż tak jak pisałem po zwolnieniu Maaskanta że to nie ma sensu bo niewiele się zmieni, tak po zwolnieniu Moskala podtrzymuje to zdanie. Trener w Wiśle to moim zdaniem nadal najmniejszy jej problem ale że klub nie jest w stanie rozwiązać prawdziwych problemów to łapie się najbardziej banalnych rzeczy czyli wymian trenerów. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Z samym Małeckim na pewno nie, ale z jakimś Zdzichem przy koniaczku i cygarze - być może. A to, że taki Zdzichu (imię zupełnie przypadkowe
) dla własnych przyszłych korzyści podzielił się informacją z Agentem Bolkiem to już całkiem prawdopodobne.Nie wierzę w zbiegi okoliczności (jednego dnia Małecki już prawie w ŁKSie, a następnego - dyplomatyczne - "Małecki jest dla nas za drogi"), nie wierzę też w spiskowe teorie, ale najprostszym wyjaśnieniem jest cynk otrzymany przez Małeckiego od menedżera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Załóżmy, że Cupiał żyje w przekonaniu, iż wydaje super dużo kasy na Wisłę, ma najmocniejszy skład itp. W interesie jego pacynek, jest podtrzymywanie tej iluzji. Szczerość mogłaby być bolesna. Prawdę mówiąc nie wiem, co mogłoby się stać, gdyby ktoś uświadomił właścicielowi Wisły, że po pierwsze to on jest największym problemem klubu, po drugie połowę składu trzeba wymienić i wydać na to sporo kasy... Dlatego mamy kolejnego trenera, tym razem za 500 tys PLN rocznie. Tak jest łatwiej i bezpieczniej dla wszystkich. Nikt przecież nie chcę usłyszeć pytania z ust bossa: To na co ja właściwie wydawałem pieniądze w tym czasie. Prawda?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Kolejny dzieciaczek, szkoda gadać... Wbij sobie do główki że gyby nie Bogusław Cupiał, dziś zamiast wściekać się na 8 miejsce zamiast pierwszego i brak awansu do 1/8 LE drżał byś o byt ligowy a 8 miejsce traktował jako super sukces. Co do Probierza w Gdańsku pewnie będzie efekt miotły kolejne 4 mecze pokażą czy Probierz dalej potrafi wygrywać szrotem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
a wiem to od trenera który ma UEFA A. powiedział że nigdy tego nie zrobi bo niestety ale nie ma kontaktów ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Mysle ze ze swoim nazwiskiem, nie mial by Moskal problemu ze znalezieniem pracy... i nie ma co wmawiac ze to Wisla go blokowala... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ja nie mowie że WISŁA go blokowała tylko dlaczego nie zrobił UEFA PRO ( bo nie trenował druzyny pierwszoligowej przynajmniej rok) lecz ja słyszałem o 2 latach
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Kurz gdyby nie Cupiał to nie było by Wisły w ekstraklasie ani w europejskich pucharach co prawda Wisła to nie Chelsea a C to nie Abramowicz tylko według niektórych samo zło ale jakiś szacunek właścicielowi się należy a że B szaleje za plecami właściciela i skazuje Małeckiego na banicje bez powrotu odsuwając go od składu przy okazji strzelając sobie w kolano w razie utraty podium przez Wisłe to nie Probierz tylko B beknie pierwszy.Propo wczorajszej konferencji to B chyba wie że zbliża sie jego koniec bo coś marną miał minę na prezentacji Probierza
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
.W każdym razie, gdybyś zadał sobie trud, zauważyłbyś, że jestem daleki od narzekania. Opisuję po prostu rzeczywistość. Wisła wiele zawdzięcza Bogusławowi Cupiałowi, ale doszliśmy do punktu, w którym dotychczasowa formuła zarządzania klubem się skończyła, między innymi dlatego, że świat nie stoi w miejscu i za miedzą zmieniły się realia sportowo-ekonomiczne. Jestem zagorzałym kibicem Wisły, więc będę się również ekscytował 8 miejscem, bo to mój klub niezależnie od sytuacji. W takich dyskusjach, często jednak zapominamy, iż piłka nożna to przedsięwzięcie sportowo-rozrywkowe, przeznaczone dla takich klientów jak my. Może się mylę, ale wydaje mi się, że żyjemy w czasach, gdy klient ma prawo wyboru i może wymagać. Czyż nie? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To była by tylko kwestia czasu, no ale trafił się Cupial. Pamietam z tamtego okresu że BC wpierw zawitał na drugą stronę blond, wyśmiali go. .. bida tam była na maksa więc pewnie myśleli ze sobie jaja robi. Kto wie ile w tym prawdy było. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Obecna sytuacja jest bardzo poważna, bo klub został doścignięty przez innych, przynajmniej w sferze finansów i nie wystarczy po prostu zmienić trenera, żeby poprawić ten stan rzczy. To tylko taka ściema, ewentualnie oszukiwanie samego siebie. Co więcej, ponowne odskoczenie peletonowi, nie wchodzi w grę, bo klub nie ma na to pieniędzy (są potrzebne dużo większe sumy niż 10 lat temu), a Bogusław Cupiała nie chce inwestować. Biorąc pod uwagę fakt, iż mamy na rynkach finansowych kryzys, nie zdziwiłbym się, gdyby po skreśleniu Probierza i kolejnym rozczarowaniu, Cupiał jeszcze raz poważnie nie zastanowił się czy nie lepiej zając się wędkowaniem, niż zabawą w sport. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Coś się tak uniósł? Taka plota była, szydera z rzydkow a czy tak było to nie zgadniesz. Gówno wiesz wiec siedz cicho.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 19:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
RZydków Ładna gafa. Plotka? To tylko domysły i znikoma szansa na jakąś prawdę. ![]() "Przyjaciele , Rodzina i Wisła"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zamierzone kolego! Jak byśmy ich zwali przez rz, to nie było by bzdur o antysemityzmie na ulicach; )
Pewnie że plotka, dalem jako ciekawostkę a nie żeby robić sensację.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 02.03.2012 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ludzie proszę .... LITOŚCI! Co wy macie w glowach żeby takie brednie wypisywać. Gdybacze, wielcy rozkminiacze teorii spiskowych... KUMACI! Kumaci kibice Wisły od (najpóźniej) 2000 roku!Jak macie takie bzdury wypisywać to nie wiem.. może wyślijcie mi swoje przemyślenia i wam powiem czy taką bzdurę można umieścić czy nie, ok? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Cieszę się, że przychodzi trener z charakterem, który będzie trzymał szatnię. Mam nadzieję , że dla niektórych piłkarzy skończy się urlop w mroźnej polszy, gdzie można zarobić 300 tyś Euro za pozorowanie gry na boisku. BARDZO chciałbym usłyszeć, że w przyszłym okienku za wyjątkiem kilku wyróżniających się zawodników stanowiących szkielet drużyny (Ile takich mamy? Parejko, Wilk, Melikson) każdy jest na sprzedaż. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lysy kontrakty się kończą więc na wyprzedaż trochu za pózno i zapewne część odejdzie za darmo, góra 1-2 piłkarzy odejdzie za gotówkę Kurto Małecki (chyba że Małecki wróci do łask sztabu i będzie ważnym ogniwem które przyczyni sie do podium dla Wisły.Ciekawe czy latem Probierz zdecyduje sie na zaciąg z Jagi i Widzewa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
jedno jest pewne - nawet jak awansujemy do pucharów, to w lecie zajdą takie zmiany, że w pierwszym składzie w eliminacjach wybiegną znowu niezgrani zawodnicy, w dużej części nowi i skończy się jak z Karabachem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
oczywiście wszyscy są mu wdzięczni nie zapomnij wyliczyć wszystich sukcesów jakie zawdzięczamy JM JE i czort wie jakiego użyć jeszcze tytułu wobec pana BC ale popatrz na to z innej strony jeszcze dwie trzy wtopy podobne do tych z Koroną i gwałtownie zaczniesz patrzeć do tyłu i właśnie Z TYM BC będziesz się obawiał o ligowy byt ps. Jak dla mnie możemy być w III lidze, albo i IV. Byle to wszystko miało ręce i nogi. A z ludzi takich jak Kazimierz Moskal nie robiło by się szmaty tyle w temacie tego co zawdzięczamy BC bo można też zadać pytanie ile WIŚLE zawdzięcza pan BC? ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|