The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2008, 15:57
A ja mam takie idiotyczne pytanie

CZy istnieje normalny wslizg w Fifie 09 i jak tam to jaka to jest opcja w ustawieniach angielskich
A tak w ogole to bylbym wdzieczny odpowiedz co jest tam czym w ustawieniach bo przeciz jakos jestes zagubiony doslownie...?
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 02.11.2008, 19:12
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A ja mam takie idiotyczne pytanie

CZy istnieje normalny wslizg w Fifie 09 i jak tam to jaka to jest opcja w ustawieniach angielskich
A tak w ogole to bylbym wdzieczny odpowiedz co jest tam czym w ustawieniach bo przeciz jakos jestes zagubiony doslownie...?
przezuc sie na PESA-a a gwarantuje że bedziesz zadowolony: )

Grał już ktoś w nowego Fallouta?
jestem ciekaw czy sprosta oczekiwania
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.11.2008, 19:34
Sevi napisał(a):Wyświetl post
w Empiku nie mogłem znaleść

http://www.markolf.pl/?newsid=1496
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 03.11.2008, 16:54
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post

ciekawe czy sprosta nie jeden komp takim wymaganiom
* Intel Core 2 Duo processor
* 2 GB System RAM
* NvidiaDirect X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)

dla cs maniakow
http://allegro.pl/item473235032_coun...ro_source.html

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 04.11.2008, 10:42
Skad sciagnac dzialajace emulatory z grami typu "Dinosaurs and Cadilacs" ?
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.11.2008, 21:00
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post

Gram i grałem w poprzednie części i się nie zawiodłem ale to zależy od oczekiwań mi brak np rzutu izometrycznego i tur nie przeszkadza bo 3D nadrabia emocjami a przez VATS-a nie tęsknie za turami
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.11.2008, 09:20
A już niedługo wychodzi gierka na którą długo czekałem a mianowicie Left 4 Dead! Czy ktoś oprócz mnie zamierza sobie kupić oryginała, żeby pograć przez sieć?

A dla niezorientowanych kilka filmików i artykuł o grze:

Artykuł
Filmiki:

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 07.11.2008, 11:24
W napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy sprosta nie jeden komp takim wymaganiom
* Intel Core 2 Duo processor
* 2 GB System RAM
* NvidiaDirect X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA 8800 series, ATI 3800 series)

dla cs maniakow
http://allegro.pl/item473235032_coun...ro_source.html
Mój na pewno na najwyższych detalach
np. assassin na full detalach działa...

[quote]Gram i grałem w poprzednie części i się nie zawiodłem ale to zależy od oczekiwań mi brak np rzutu izometrycznego i tur nie przeszkadza bo 3D nadrabia emocjami a przez VATS-a nie tęsknie za turami[q/uote]

ja właśnie to otrzymałem i dzisiaj sprawdze co sie dzieje, ale najpierw do końca przejd Assassina ; )
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 08.11.2008, 23:02
Witam.Poszukuje linka do ściagniecie Age o Empires III.Bd bardzoo wdzieczny :]
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Maciejo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.11.2008, 11:01
Kordel napisał(a):Wyświetl post
Witam.Poszukuje linka do ściagniecie Age o Empires III.Bd bardzoo wdzieczny :]
powinna to być wersja PL

Kod:
http://rapidshare.com/files/134811388/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part1.rar
http://rapidshare.com/files/134811385/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part2.rar
http://rapidshare.com/files/134619777/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part3.rar
http://rapidshare.com/files/135067488/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part4.rar
http://rapidshare.com/files/135403262/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part5.rar
http://rapidshare.com/files/135390378/Age_of_Empires_III_-_The_Asian_Dynasties.part6.rar
Tylko Pomka!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.11.2008, 14:55
Ma ktos moze polski quickstart do FM2009 ? Byl gdzies na necie ale wszedzie administratorzy wykasowali :/
Z gory dzieki za pomoc.

MIC - Poszukaj mame ( polecam mameUIFX32 lub 64 ) Co do gier to problem bedzie bo w wiekszosci mozna dostac tylko paczki ( torrent ) kompletnego seta ktory razem z coverami i samplami ma ok 30 GB a moze i wiecej. Jest kilka stron gdzie mozna sciagac pojedynczo ( nie pamietam adresow ) albo po prostu wejsc na torrent, sciagnac plik i wybrac do pobierania tylko te gry ktore chcesz. Jak bedziesz mial z tym problem to daj znac bo nazwy wiele Tobie nie powiedzia

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 09.11.2008, 21:46
Sabo napisał(a):Wyświetl post
Jesli ktoś chce zagrać w fife 09 to pisać na gg - 5023600

nie trzeba chamachi ani innych pierdół
hehe i ja podbijam 7677002
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.11.2008, 00:14
Polecam grę Bully Scholarship na PC, gierka od Rocstara także to mówi już dużo. Jest to takie GTA tylko po szkole, fajny klimat, zróżnicowane misje, czesto śmieszy jest długa i przy tym nie liniowa. Gierka ukazała się ne dawno, było o nie cicho dotychczasz, mówi się że na PC wyszła dlatego gdyż jest takim testem pewnych rozwiązań przed premierą GTA IV na PC. Mimo wszystko że jest konwersją z konsoli to zrobione jest do dobrze.
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.11.2008, 00:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Polecam grę Bully Scholarship na PC, gierka od Rocstara także to mówi już dużo. Jest to takie GTA tylko po szkole, fajny klimat, zróżnicowane misje, czesto śmieszy jest długa i przy tym nie liniowa. Gierka ukazała się ne dawno, było o nie cicho dotychczasz, mówi się że na PC wyszła dlatego gdyż jest takim testem pewnych rozwiązań przed premierą GTA IV na PC. Mimo wszystko że jest konwersją z konsoli to zrobione jest do dobrze.
Jakby można było jakiś link download, bo zainteresowałeś mnie tym
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.11.2008, 21:31
Potrzebuję Cracka do Trackmanii United wersja 2.0.0.0 pomoże ktoś?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.11.2008, 22:34
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuję Cracka do Trackmanii United wersja 2.0.0.0 pomoże ktoś?
www.gamecopyworld.com tam są cracki
Odpowiedz cytując
Sabo
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.11.2008, 23:20
Wiślacki turniej FIFA 09 ( oryg nie jest wymagany )

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=5051

ilość miejsc ograniczona

Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 11.11.2008, 23:07
Pograłem już troche w nowego Fallouta 3D i gra mi sie naprawde podoba, a pierwszych cześci jestem prawdziwym fanem po kilka razy je przechodziłem.
Ale nie uważam tej gry jako trzecią częśc a tylko Fallout 3d, bo poza światem nie ma nic wspólnego pomiedzy Falloutami 1 i 2.
Na długośc gry tylko głównego watku sie nie wypowiadam bo gry jeszcze nie przeszedłem, ale wypowiem sie na temat świata i Questów (bo te staram sie wszystkie wykonywac)
Jestem zadowolony z jego wielkości oraz odległości pomiedzy znaczonymi miejscami.
Na początku może sie wydawac głupie że to tylko w Waszyngtonie mnie też to sie nie podoba, ale jak na pierwszy Fallout 3D to dobry wybór, jest naprawde wiele miejsc do zwiedzania gram juz kilka dni a jeszce nie zwiedziłem nawet połowy; ) ale wolałbym żeby nastepna cześc była bardziej rozbudowana w miejscowości i wolałbym taka podróż miejdzy miastami jak w pierwszych Falloutach tylko wiecej (i przede wszystkim wieksze) miasta. Właśnie jestem bardzo zniesmaczony ich wielkościa, np. o ile Megatona tętni własnym życiem i jest tam spora liczba mieszkańców o tyle Arefu, Common Fields czy Gildersgare to śmiech na sali. Arefu to tylko 5 mieszkańców, Common Fields także 5 + dwóch idiotów którzy i tak po wykoaniu questów sobie pójdą i Gldershare, ide tam z pół godziny myśląc że może tam będze coś wiecej, nie aż DWÓCH mieszkańców. Chociaż "społecznośc" w grze mogła by powiedziec że tam jest dwóch mieszkanców a nie że to jakies miasto. do Dużego miasta sie nie czepiam (Dużego?...7 mieszkańców w tym ratuje sie dwóch) bo tam napadają ich Supermutanci i łowcy niewolników. no chyba że jako miasto możemy uznac budynek niedaleko z gildershare które zamieszkuje chyba ze 20 zombiaków tylko niestety nie są zbyt rozmowni...zostawie już te miasta.
Sam świat jest swietnie odzwzorowany i bardzo klimatyczny, o co sie najberdziej bałem. Klimat jest naprawde bardzo dobry ale niedowrównuje temu z poprzednich czesci, tam to był majstersztyk..w końcu trudno oczekiwac od kogos zrobienia jeszcze lepszego od idealnego.

Jeszcze przejde do Questów, misje poboczne są bardzo ciekawe, np. już wspomniani prze ze mnie idioci z Common Fields, trzeba powsztrzymac superbohaterów, (Entomologia i Mehcanik) ta pierwsza walczy mrówkami ten drugi robotami..wiecej nie bede o nich wspominał ale mnie sie podobaja.
Ilośc broni w grze jest niewielka, mniejsza na pewno od tych serwowanych z pierwszej czesci ale o niewiele. natomiast dwójka miała ich o wiele wiecej, no ale jak mówiłem dla mnie Fallout 3 to po prostu pierwsza czesc 3D. ale ja nie narzekam bo i tak używam tylko trzech spluw, także dla mnie to bez róznicy.
Uciesył mnie fakt problemów z amunicją, jak sie ja znajduja to niestety jej jest mało. ale tak by było w postnuklearnym świecie! jedyne co mnie w tym wkurza to fakt że handlarze mają jej malo.
dobrze że wprowadzili znieszczenia broni, niestety bron sie za szybko zużywa, pójde raz postrzelam i chiński karabin do naprawy...ale co do zniszczen pancerzy to akurat pasuje, niszczy sie tak szybko ile w ciebie napiepszaja, akurat w zbrojach zrobili dobry model ale co do broni to nie...

cóż to narazie tyle
podsumowując:

+świat
+grafika
+klimat
+Questy
+model zniszczen pancerzy
+trudnosc zdobycia amunicji
+przyjaciel pies(Ochłap), bardzo przydatna bestia ; )

-mała wielkosc miast
-supermutnci z daleka sa ok ale z bliska maja mordy jak orki w ogóle nie przypominają tych jakich znamy...
-model zniszczen broni
-każde żarcie jest skażone nawet to w puszkach ( w jaki sposob?) a nawet zakasplowana Nuca-Cola

Ogółem:
Jako kontynuacja Fallouta 5/10
jako Fallout 3D 8/10
jako Gra 9+/10

mam nadzieje ze opisałem to w dobry sposób; )
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 12.11.2008, 13:31
Panowie problem z fifa jak wlaczam zwykly mecz to mi pisze ze mam nie oryginalna wersje i nie moge zagrac a jak wlaczam be a pro to juz chodzi i tak samo gdy zaczynam sezon jako manager moge spokojnie pograc.

O co chodzi?
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.11.2008, 14:05
Ja natomiast powiem co nieco o chyba najglosniejszej w ostatnim czasie grze typu MMORPG czyli Warhammer online. Coz Dawno bylo wiadome ze ojcem sukcesu wszystkich MMORPG`ow jest dziecko Blizzarda czyli World of Warcraft. kazda firma chcialaby miec w dorobku choc jeden MMORPG ktory jest wrecz kopalnia pieniedzy i zlota. Czasem to firmom wychodzi lepiej czasem gorzej. I niestety ale gre studia Mythic zaliczyc powinnismy do tej drugiej gorszej grupy. W tej grze pod wzgledem stabilnosci serwerow nie ma sie co zbytnio czepiac czegokolwiek poza dlugim czasem oczekiwania na zalogowania, poza rollbackami seryjnymi(!), poza maintance`ami codziennymi ktore moga doprowadzic czlowieka do szewskiej pasji. okazuje sie ze content PvE tutaj praktycznie nie istnieje, oczywiscie jesli rozmawiamy o raidach, jest jedynie PvP i nowy "rewolucyjny" Realm vs realm. Czemu w cudzyslowiu? Bo to ze to sa elementy PvP to widac golym okiem ale wazne jest tez to zeby ta gra miala jako taki balans, natomiast tutaj rzadzi i dzieli Nomen Omen Chaos. Chaos jest jedna ze stron konfliktu druga jest lad, ktory ni cholery nie moge zrozumiec czemu nie jest w stanie wygrac z Chaosem na jakichkolwiek rozgrywkach PvP(moze to dlatego ze tam za duzo jest pacyfistow z nazwy juz?). I to jest najwieksza bolaczka tez jak mowa o stronach konfliktu. Mianowicie rasy w nich bedace. Chciano tutaj zrobic cos na podobienstwo WoW, ale tez nie wyszlo. Stary swiat jaki jest uniwersum warhammera Online polegal na globalnej wojnej kazdego z kazdym i nie umiem sobie wyobrazic by ludzcy Lowcy Magii mogli zyc rownorzednie z Elfickimi Magami... Ta gra to jedna wielka porazka choc nadal ma ogromny wrecz niewyobrazalny potencjal. Jednak braklo tutaj tego czegos co robi Blizzard w kazdej ze swoich produkcji. Stawia na klienta i jego zadowolenie. Gry Blizzarda sa zawsze podporzadkowane jednemu grywalnosci. Niech bog ma ich w opiece by ta firma sie nie rozpadla bo to autentycznie najlepsza firma na swiecie produkujaca gry.

Jako produkcja w mojej opinii w porownaniu do niedoscignionego wzoru: 4/10
jako gra typu PvP: 7/10
Caloksztalt: 5/10.
Srogie baty za spartolenie tej naprawde fantastycznie sie zapowiadajacej gry. A taka mialem nadzieje ze skoncza sie nonsensy gry swiata Warcraft...
Odpowiedz cytując
filip_wislak
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2008, 15:33
Tomek_TS napisał(a):Wyświetl post
Panowie problem z fifa jak wlaczam zwykly mecz to mi pisze ze mam nie oryginalna wersje i nie moge zagrac a jak wlaczam be a pro to juz chodzi i tak samo gdy zaczynam sezon jako manager moge spokojnie pograc.

O co chodzi?
Miałem taki sam problem. Ściągnąłem nowego cracka ( http://rapidshare.com/files/150641066/FIFA09.exe ) i wszystko już chodzi dobrze. Pozdro
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.11.2008, 22:23
Jest jakiś program którym można sprawdzić jak ustawić grafike w grze, żeby płynnie szła?

CoD5 - KoT
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 12.11.2008, 22:37
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Jest jakiś program którym można sprawdzić jak ustawić grafike w grze, żeby płynnie szła?

CoD5 - KoT
Ustaw najniższe detale...
jeśli to nie pomoże zwyczjanie masz za słaby komputer
Odpowiedz cytując
Sqall
Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2008, 00:55
koyoot, sprawdz Darkfall Online - www.darkfallsite.pl , premiera w tym roku
Odpowiedz cytując
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.11.2008, 20:32
Ma ktos linka do torrenta Fifa po polsku (bez wirusów i trojanów jezeli jest to wogole mozliwe) ,a byc moze jakis forumowicz handluje gierkami czy cos takiego to chetnie zakupie Fife "po okazyjnej cenie " Jak by sie dalo to priv
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.11.2008, 21:18
Kamson napisał(a):Wyświetl post
CoD5 - KoT
Może i kot. Mi się tam tylko fajnie zrobione uszkodzenia ciała i lejąca krew spodobały a także spopielanie przeciwników. Na minus przede wszystkim odgłosy wystrzałów broni i to lipne sterowanie czołgiem w jednej misji mnie dobiło. Ogólnie średnia gierka. Treyarch to nie Infiniti Ward ale więcej się po nich spodziewałem.

PS. Najlepsza misja "Vendetta"
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 13.11.2008 o godz. 22:14.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.11.2008, 22:37
Heh odnosnie CoD 5 tez cos moge rzucic od siebie. To jest slaba gierka ktora niczym poza efektowna grafika nie zachwyca. nawet wymagania sprzetowe ma kosmiczne.Na moim sprzecie to nawet Crysis hulal(mowa o mojej najslabszej maszynce PDC 1,6@2,6 Ghz, 2GB ram, GF 8800GT), tu sie tnie niepomiernie. Gra jest cholernie niestabilna wywala wielokrotnie do windows(ktos powie ze to wina podkreconego procka, to jak wytlumaczy to ze zadna inna gra ani nawet w ustawieniach standardowych wiesza sie srednio raz na 30 minut?).

tak sie tworcy chwalili tym ze odglosy wystrzalow zostaly wielokrotnie nagrane i zremasterowane... zremasterowaner to fakt ale chyba na pile lancuchowej...
Zero grywalnosci.

Ogolnie powiem ze gry z pod znaku CoD sa ostatnio zdecydowanie przereklamowane identycznie jak Mass Effect.

Najwiekszym paradoksem jest to ze najbardziej niedoceniane gry sa chyba najlepsze w tej chwili. Wiedzmin(bije ME pod kazdym wzgledem), Gears of War(absolutnie najlepsza strzelanka ostatnich lat), Dead Space( po prostu arcydzielo pod kazdym wzgledem musicie to zobaczyc, czegos takiego jeszcze NIE BYLO!).
Odpowiedz cytując
Tomek_TS
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 13.11.2008, 23:01
filip_wislak napisał(a):Wyświetl post
Miałem taki sam problem. Ściągnąłem nowego cracka ( http://rapidshare.com/files/150641066/FIFA09.exe ) i wszystko już chodzi dobrze. Pozdro
no i dzieki pomoglo
Odpowiedz cytując
juniordiaz
Banita

Od: 08.2008

Stary 14.11.2008, 17:33
Jest to temat o grach i ja chciałbym zadać takie małe pytanko . Czy miał ktos problem w Pes 2009 z tak zwanym czarnym ekranem i poradził sobie z nim
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.11.2008, 17:36
moze ktos potrafi wyjasnic jak zmienia sie w ustawieniach karty dzwiekowej jakosc dzwieku z 24bit na 16bit?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów