|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
uwaga! może będę szalony ..ale co z Szymonem Pawłowskim?
Łobodziński to był niewypał - to fakt xD ale nie każdy z Lubina od razu musi być spalony. Spróbowałbym powalczyć o Pawłowskiego, tymbardziej, że ma znaleźć się kasa po sprzedaży kogoś z trójki: Diaz, Brożek, Marcelo. Moretto podpisał kontrakt ..uwaga - druga liga brazylijska! Nikt mi nie powie, że tam płacą więcej niż w Wiśle Kraków! No chyba, że cena kawy poszła w górę. Marko Drevensek - podoba mi się jego gra. Myślę, że w towarzystwie Kirma mógłby trochę namieszać wśród rywali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mnie osobiście najbardziej by pasowała wymiana Ćwielonga na Sobiecha + dopłata.
Dla mnie byłoby to idealne uzupełnienie dziur z przodu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ćwielong to może być atrakcyjną kartą przetargową w negocjacjach z średnią ekipą pierwszej ligi, nic więcej. Przecież on nawet w skali ligowej jest piłkarzem strasznie słabym... |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A i owszem taki taran świetny fizycznie a i technikę też ma niezłą jeszcze finansowo w naszym zakresie można by było się nim za interesować.
Bez szans na transfer.Idiotyczny pomysł aczkolwiek sam Sobiech myślę ,że jest już czołowym piłkarzem ligi i gdyby Ruch zgodził się go sprzedać to by się u nas sprawdził. |
|
|
|
Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Laszlo Lencse - reprezentant Węgier u-21
Ma 20 lat, gra obecnie w MTK Budapeszt. W tym sezonie zagrał chyba w 13 meczach, strzelił w nich 9 bramek. Biorąc pod uwagę, że MTK jest gdzieś w połowie tabeli ..to niezły wynik! W młodzieżówce zadebiutował w meczu z Włochami u-21. Co więcej Wegrzy ten mecz wygrali 2:0 a sam Lencse spędził na boisku 70 minut i był wyróżniającym się zawodnikiem. Zaliczył asystę przy drugiej bramce. Zwrócił na siebie uwagę m.in Ujpestu i Debreczyna. Nie są to porażające marki, ale ..no właśnie ale Debreczyn grał w LM.. więc maja jakiś nos to ludzi, którym płacą za kopanie piłki. Być może warto było by sprawdzić człowieka. A wracając do Pawłowskiego ..to prawda, obniżył loty, ale całe Zagłebie prezentuje bardzo niski poziom. Może w Wiśle chłopak by się odbudował. Ćwielong ..no cóż, skuteczności brak, a Sobiech - za drogi dla Wisły Kraków. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Pawłowski jest po cieżkiej kontuzji i wg mnie jeśli miałby przyjść to tylko latem. Kiedy po kontuzji nie będzie już śladu. Po co w Wiśle kolejny zawodnik leczący się ?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja bym bardzo chciał mimo tych wszystkich kontuzji Dawida Nowaka. Mysle, że w Wisle stałby sie najlepszym napastnikiem w polskiej lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Podejrzewam, że błyszczałby niczym Dawidowski, Garguła, Gołoś czy Varga ;]
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
tak mi się wydaja że zobaczymy niebawem jakiegoś brazylijczyka, jeśli się nie mylę, to im tam z końcem roku wygasają kontrakty.
![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html
piłkarz z jednej z najsłabszych druzyn ligi belgijskiej, z nami moglby walczyc o LM. lewa pomoc, na prawej Kirm. nie powinien byc za drogi a statsy jak na taka druzyne ma ok. youtube http://www.youtube.com/watch?v=rV61cRqRjFA http://www.youtube.com/watch?v=4ZbwlV_8Avc&NR=1
Ostatnio edytowane przez HEDu : 01.01.2010 o godz. 13:40.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli grał z nami w barwach Hajduka (PUEFA). Świetny zawodnik...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skoro szukamy zawodników wolnych bez klubów to zwolniono tego napastnika z Belgijskiego Roselare
,rozegrał dwa mecze w Repr. Holandii.W Belgii przestał bramki strzelac to nie z niego zrezygnowano ale w Polsce mógłby na nowo zaskoczyc bo i poziom nie za wysoki... http://transfermarkt.de/de/spieler/4...hn/profil.html bramkarz bez klubu, bronił w Lokomotivie Moskwa niedawno http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ts/profil.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2010 o godz. 14:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/verei...tartseite.html
Cała drużyna do wzięcia za darmo, z powodów braków w kasie piłkarze odmówili gry w 3 spotkaniach. Klub został zdegradowany do 3 ligi holenderskiej, a jego włądze dały wolną ręke w szukaniu pracodawcy swoim zawodnikom W tym środkowy obrońca reprezentant Belgii u-21 oraz reprezentant Bahrajnu który w 15 meczach strzelił 8 bramek(caly klub 21) grając w najsłabszym klubie ligi |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jakub Tosik
nieźle sobie radzi w GKSie na lewej obronie. Wzmocniłby konkurencję na lewej obronie. Chyba można z Nim podpisać w zimie kontrakt. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ki/profil.html - kontrakt kończy mu się 30 czerwca 2010 : )
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ek/profil.html - również kontrakt mu się kończy wraz z końcem sezonu,reprezentant Czech http://transfermarkt.de/de/spieler/8...du/profil.html - może dałoby się wypożyczyć go z Benfici, kiedyś było o nim bardzo głośno, ale w Benfice nie gra za wiele...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 02.01.2010 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdym miał głos w sprawach transferów to ściągnałbym z wypożyczenia Dawida Kubowicza (perspektywiczny lewy obrońca, może brać także grać jako defensywny pomocnik; aktualnie występuje we Flocie Świnoujście). Przedłużyłbym umowy z Pawełkiem, Cebanu, Burligą. Wystawił na listę transferową Jarośińskiego, Jopa, Zalewskiego, Rosłonia, Gołosia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wielkich pieniędzy na transfery nie ma wiec, postanowiłem na wersje oszczędnościową aczkolwiek realną:
ciekawym stoperem jest Kamiński z GKS-u Katowice, 22 lata możnaby go przetestowac.Chyba cena nie jest tak wyśrubowana jak za Pazdana 1 milion zł ? Cetnarski tez by sie przydał, jego trzeba BYŁO KUPIC z Bełchatowa a nie Gułe. Dwa lata temu dobrze w Górniku zapowiadał sie Zahorski, zawsze Skorża szukał wysokiego napastnika ale teraz już chyba jest po sprawie bo on jest bez formy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.01.2010 o godz. 15:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Blazek i Golanski moga byc. bo z prawa obrona moze byc problem a lepszego za free chyba nie znajdziemy Adu - rowniez bym go chcial w Wisle. na pewno ponizej 1 mln by chcieli,a moze nawet daloby sie wypozyczyc. tylko pytanie, czy jest sens, skoro mamy dwoch podobnych zawodnikow? Boguski, Malecki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja widzialbym Adu i Golanskiego. Golanski wiadomo - Solidny obronca a Adu to jakby nie patrzec jeden z najwiekszych talentow na swiecie. Gdyby udalo sie go sprowadzic do Wisly wierzcie mi Wisla zyskalaby na tym nie tylko sportowo ale rowniez medialnie. Adu to nie byle jakie nazwisko w swiecie pilki noznej(i szczerze mowiac bardzo tanio transfermarket wycenia jego umiejetnosci). Szczerze mowiac to bardzo, ale to bardzo ciekawy pomysl.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Adu byłby wielkim wzmocnieniem ale ta opcja jest "very science-fiction" jak dla mnie. Golański oczywiście Blażek za darmo może być.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdybym był... to bym zastanowił się na braćmi Żewłakow w czerwcu kończy im się kontrakt Michał bardzo dobre wzmocnienie na lewą obronę Marcin hymm nie wiem, jak teraz gra ale na pewno obaj na Polską ligę byli by idealnym wzmocnieniem.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No tak - na lewą obronę zawsze idealny gość który jest mocno po 30-stce. Tak, na tej pozycji nie liczy się szybkość a wielu bocznych obrońców gra w pierwszym składzie w zaawansowanym wieku...
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ale na środek akurat tu się liczy doświadczenie.A brat gra świetnie na Cyprze ostatnio strzelił gola Chelsea.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno Rengifo idzie do Omonii ,wiec Żuraw pewnie straci miejsce w podstawie.Może zespół z Nikozjii puści go za niewielkie pieniądze ? Warto by było zapytać.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Z tego co wiem to z Żurawia nie są tam zadowoleni. Nikt z nas nie wie w jakiej formie jest Maciek, osobiście myślę że nie warto już w niego inwestować, choć nie wiedziałem jego meczów na Cyprze także nie wiem. Jedno jest pewne bez sprawdzenia jak on sobie tam radzi, nie ma sensu go brać. Ja wciąż mam obraz przed oczami bezradnego Żurawia na mundialu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście wolę Żurawia nawet bez formy niż Ćwielonga w formie. Poziom gry podobny ,a Maciek to przynajmniej profesjonalista na którym nie trzeba wymuszać ciężkej pracy....... ![]() Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|