The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2009, 15:43
uwaga! może będę szalony ..ale co z Szymonem Pawłowskim?

Łobodziński to był niewypał - to fakt xD ale nie każdy z Lubina od razu musi być spalony. Spróbowałbym powalczyć o Pawłowskiego, tymbardziej, że ma znaleźć się kasa po sprzedaży kogoś z trójki: Diaz, Brożek, Marcelo.

Moretto podpisał kontrakt ..uwaga - druga liga brazylijska! Nikt mi nie powie, że tam płacą więcej niż w Wiśle Kraków! No chyba, że cena kawy poszła w górę.

Marko Drevensek - podoba mi się jego gra. Myślę, że w towarzystwie Kirma mógłby trochę namieszać wśród rywali.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.12.2009, 10:13
Mnie osobiście najbardziej by pasowała wymiana Ćwielonga na Sobiecha + dopłata. Dla mnie byłoby to idealne uzupełnienie dziur z przodu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.12.2009, 10:25
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Mnie osobiście najbardziej by pasowała wymiana Ćwielonga na Sobiecha + dopłata. Dla mnie byłoby to idealne uzupełnienie dziur z przodu.
No z pewnością Ruch się zgodzi
Ćwielong to może być atrakcyjną kartą przetargową w negocjacjach z średnią ekipą pierwszej ligi, nic więcej. Przecież on nawet w skali ligowej jest piłkarzem strasznie słabym...
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 30.12.2009, 12:00
masterlag napisał(a):Wyświetl post
No wycinki zrobił ktoś fajne. Ciekawe jak się prezentuje w całej okazalości
A i owszem taki taran świetny fizycznie a i technikę też ma niezłą jeszcze finansowo w naszym zakresie można by było się nim za interesować.

patrzal-lca napisał(a):Wyświetl post
uwaga! może będę szalony ..ale co z Szymonem Pawłowskim?

Łobodziński to był niewypał - to fakt xD ale nie każdy z Lubina od razu musi być spalony. Spróbowałbym powalczyć o Pawłowskiego, tymbardziej, że ma znaleźć się kasa po sprzedaży kogoś z trójki: Diaz, Brożek, Marcelo.

Moretto podpisał kontrakt ..uwaga - druga liga brazylijska! Nikt mi nie powie, że tam płacą więcej niż w Wiśle Kraków! No chyba, że cena kawy poszła w górę.

Marko Drevensek - podoba mi się jego gra. Myślę, że w towarzystwie Kirma mógłby trochę namieszać wśród rywali.
Szymon Pawłowski był wyróżniającym się zawodnikiem ale obecnie jednak chyba nie ten poziom obniżył loty.Więc na razie chyba jednak nie pasuje
felipe napisał(a):Wyświetl post
No z pewnością Ruch się zgodzi
Ćwielong to może być atrakcyjną kartą przetargową w negocjacjach z średnią ekipą pierwszej ligi, nic więcej. Przecież on nawet w skali ligowej jest piłkarzem strasznie słabym...
Bez szans na transfer.Idiotyczny pomysł aczkolwiek sam Sobiech myślę ,że jest już czołowym piłkarzem ligi i gdyby Ruch zgodził się go sprzedać to by się u nas sprawdził.
Odpowiedz cytując
patrzal-lca
Member

Od: 04.2007

Stary 30.12.2009, 12:16
Laszlo Lencse - reprezentant Węgier u-21

Ma 20 lat, gra obecnie w MTK Budapeszt.
W tym sezonie zagrał chyba w 13 meczach, strzelił w nich 9 bramek.
Biorąc pod uwagę, że MTK jest gdzieś w połowie tabeli ..to niezły wynik!

W młodzieżówce zadebiutował w meczu z Włochami u-21. Co więcej Wegrzy ten mecz wygrali 2:0 a sam Lencse spędził na boisku 70 minut i był wyróżniającym się zawodnikiem. Zaliczył asystę przy drugiej bramce. Zwrócił na siebie uwagę m.in Ujpestu i Debreczyna. Nie są to porażające marki, ale ..no właśnie ale Debreczyn grał w LM.. więc maja jakiś nos to ludzi, którym płacą za kopanie piłki.

Być może warto było by sprawdzić człowieka.

A wracając do Pawłowskiego ..to prawda, obniżył loty, ale całe Zagłebie prezentuje bardzo niski poziom. Może w Wiśle chłopak by się odbudował. Ćwielong ..no cóż, skuteczności brak, a Sobiech - za drogi dla Wisły Kraków.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.12.2009, 18:44
Pawłowski jest po cieżkiej kontuzji i wg mnie jeśli miałby przyjść to tylko latem. Kiedy po kontuzji nie będzie już śladu. Po co w Wiśle kolejny zawodnik leczący się ?
Odpowiedz cytując
stanch99
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 30.12.2009, 19:41
Ja bym bardzo chciał mimo tych wszystkich kontuzji Dawida Nowaka. Mysle, że w Wisle stałby sie najlepszym napastnikiem w polskiej lidze.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.12.2009, 20:28
stanch99 napisał(a):Wyświetl post
Ja bym bardzo chciał mimo tych wszystkich kontuzji Dawida Nowaka. Mysle, że w Wisle stałby sie najlepszym napastnikiem w polskiej lidze.
Podejrzewam, że błyszczałby niczym Dawidowski, Garguła, Gołoś czy Varga ;]
Odpowiedz cytując
janekk1993
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 30.12.2009, 21:18
kac trzyma mocno :] sry za oftopa
Odpowiedz cytując
laxa
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.12.2009, 07:57
tak mi się wydaja że zobaczymy niebawem jakiegoś brazylijczyka, jeśli się nie mylę, to im tam z końcem roku wygasają kontrakty.
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.01.2010, 13:35
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ungsdaten.html

piłkarz z jednej z najsłabszych druzyn ligi belgijskiej, z nami moglby walczyc o LM. lewa pomoc, na prawej Kirm. nie powinien byc za drogi a statsy jak na taka druzyne ma ok.

youtube
http://www.youtube.com/watch?v=rV61cRqRjFA
http://www.youtube.com/watch?v=4ZbwlV_8Avc&NR=1

Ostatnio edytowane przez HEDu : 01.01.2010 o godz. 13:40.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 01.01.2010, 13:47
Jeśli mnie pamięć nie myli grał z nami w barwach Hajduka (PUEFA). Świetny zawodnik...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.01.2010, 14:10
skoro szukamy zawodników wolnych bez klubów to zwolniono tego napastnika z Belgijskiego Roselare
,rozegrał dwa mecze w Repr. Holandii.W Belgii przestał bramki strzelac to nie z niego zrezygnowano ale w Polsce mógłby na nowo zaskoczyc bo i poziom nie za wysoki...
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...hn/profil.html

bramkarz bez klubu, bronił w Lokomotivie Moskwa niedawno
http://transfermarkt.de/de/spieler/2...ts/profil.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.01.2010 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.01.2010, 14:33
http://www.transfermarkt.de/de/verei...tartseite.html
Cała drużyna do wzięcia za darmo, z powodów braków w kasie piłkarze odmówili gry w 3 spotkaniach. Klub został zdegradowany do 3 ligi holenderskiej, a jego włądze dały wolną ręke w szukaniu pracodawcy swoim zawodnikom

W tym środkowy obrońca reprezentant Belgii u-21
oraz reprezentant Bahrajnu który w 15 meczach strzelił 8 bramek(caly klub 21) grając w najsłabszym klubie ligi
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.01.2010, 15:11
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfermarkt.de/de/verei...tartseite.html
Cała drużyna do wzięcia za darmo, z powodów braków w kasie piłkarze odmówili gry w 3 spotkaniach. Klub został zdegradowany do 3 ligi holenderskiej, a jego włądze dały wolną ręke w szukaniu pracodawcy swoim zawodnikom

W tym środkowy obrońca reprezentant Belgii u-21
oraz reprezentant Bahrajnu który w 15 meczach strzelił 8 bramek(caly klub 21) grając w najsłabszym klubie ligi
Ten wątek był już przeze mnie poruszany parę postów wstecz. Właśnie na takie okazje powinniśmy zwracać uwagę. Za darmo, reprezentanci młodzieżówek Belgii itp. Do tego w dosyć silnej lidze.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 02.01.2010, 13:29
Jakub Tosik

nieźle sobie radzi w GKSie na lewej obronie. Wzmocniłby konkurencję na lewej obronie. Chyba można z Nim podpisać w zimie kontrakt.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.01.2010, 13:55
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ki/profil.html - kontrakt kończy mu się 30 czerwca 2010 : )
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ek/profil.html - również kontrakt mu się kończy wraz z końcem sezonu,reprezentant Czech
http://transfermarkt.de/de/spieler/8...du/profil.html - może dałoby się wypożyczyć go z Benfici, kiedyś było o nim bardzo głośno, ale w Benfice nie gra za wiele...
Ostatnio edytowane przez eMTe : 02.01.2010 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 02.01.2010, 14:12
Gdym miał głos w sprawach transferów to ściągnałbym z wypożyczenia Dawida Kubowicza (perspektywiczny lewy obrońca, może brać także grać jako defensywny pomocnik; aktualnie występuje we Flocie Świnoujście). Przedłużyłbym umowy z Pawełkiem, Cebanu, Burligą. Wystawił na listę transferową Jarośińskiego, Jopa, Zalewskiego, Rosłonia, Gołosia.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 02.01.2010, 15:49
Wielkich pieniędzy na transfery nie ma wiec, postanowiłem na wersje oszczędnościową aczkolwiek realną:

ciekawym stoperem jest Kamiński z GKS-u Katowice, 22 lata możnaby go przetestowac.Chyba cena nie jest tak wyśrubowana jak za Pazdana 1 milion zł ?

Cetnarski tez by sie przydał, jego trzeba BYŁO KUPIC z Bełchatowa a nie Gułe.

Dwa lata temu dobrze w Górniku zapowiadał sie Zahorski, zawsze Skorża szukał wysokiego napastnika ale teraz już chyba jest po sprawie bo on jest bez formy.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.01.2010 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 02.01.2010, 16:44
Czy Ty może jesteś chirurgiem-ortopedą z układami w Wiśle?
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.01.2010, 17:19
eMTe napisał(a):Wyświetl post
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ki/profil.html - kontrakt kończy mu się 30 czerwca 2010 : )
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...ek/profil.html - również kontrakt mu się kończy wraz z końcem sezonu,reprezentant Czech
http://transfermarkt.de/de/spieler/8...du/profil.html - może dałoby się wypożyczyć go z Benfici, kiedyś było o nim bardzo głośno, ale w Benfice nie gra za wiele...

Blazek i Golanski moga byc. bo z prawa obrona moze byc problem a lepszego za free chyba nie znajdziemy

Adu - rowniez bym go chcial w Wisle. na pewno ponizej 1 mln by chcieli,a moze nawet daloby sie wypozyczyc. tylko pytanie, czy jest sens, skoro mamy dwoch podobnych zawodnikow? Boguski, Malecki.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2010, 19:31
Ja widzialbym Adu i Golanskiego. Golanski wiadomo - Solidny obronca a Adu to jakby nie patrzec jeden z najwiekszych talentow na swiecie. Gdyby udalo sie go sprowadzic do Wisly wierzcie mi Wisla zyskalaby na tym nie tylko sportowo ale rowniez medialnie. Adu to nie byle jakie nazwisko w swiecie pilki noznej(i szczerze mowiac bardzo tanio transfermarket wycenia jego umiejetnosci). Szczerze mowiac to bardzo, ale to bardzo ciekawy pomysl.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 02.01.2010, 19:40
Adu byłby wielkim wzmocnieniem ale ta opcja jest "very science-fiction" jak dla mnie. Golański oczywiście Blażek za darmo może być.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 02.01.2010, 20:44
Gdybym był... to bym zastanowił się na braćmi Żewłakow w czerwcu kończy im się kontrakt Michał bardzo dobre wzmocnienie na lewą obronę Marcin hymm nie wiem, jak teraz gra ale na pewno obaj na Polską ligę byli by idealnym wzmocnieniem.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.01.2010, 22:02
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Gdybym był... to bym zastanowił się na braćmi Żewłakow w czerwcu kończy im się kontrakt Michał bardzo dobre wzmocnienie na lewą obronę Marcin hymm nie wiem, jak teraz gra ale na pewno obaj na Polską ligę byli by idealnym wzmocnieniem.
No tak - na lewą obronę zawsze idealny gość który jest mocno po 30-stce. Tak, na tej pozycji nie liczy się szybkość a wielu bocznych obrońców gra w pierwszym składzie w zaawansowanym wieku...
Odpowiedz cytując
Skrzat
Member

Od: 12.2008

Stary 03.01.2010, 10:36
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
No tak - na lewą obronę zawsze idealny gość który jest mocno po 30-stce. Tak, na tej pozycji nie liczy się szybkość a wielu bocznych obrońców gra w pierwszym składzie w zaawansowanym wieku...
Ale na środek akurat tu się liczy doświadczenie.A brat gra świetnie na Cyprze ostatnio strzelił gola Chelsea.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 03.01.2010, 10:59
Podobno Rengifo idzie do Omonii ,wiec Żuraw pewnie straci miejsce w podstawie.Może zespół z Nikozjii puści go za niewielkie pieniądze ? Warto by było zapytać.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 03.01.2010, 11:06
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Podobno Rengifo idzie do Omonii ,wiec Żuraw pewnie straci miejsce w podstawie.Może zespół z Nikozjii puści go za niewielkie pieniądze ? Warto by było zapytać.
Z tego co wiem to z Żurawia nie są tam zadowoleni. Nikt z nas nie wie w jakiej formie jest Maciek, osobiście myślę że nie warto już w niego inwestować, choć nie wiedziałem jego meczów na Cyprze także nie wiem. Jedno jest pewne bez sprawdzenia jak on sobie tam radzi, nie ma sensu go brać. Ja wciąż mam obraz przed oczami bezradnego Żurawia na mundialu.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.01.2010, 11:16
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wiem to z Żurawia nie są tam zadowoleni. Nikt z nas nie wie w jakiej formie jest Maciek, osobiście myślę że nie warto już w niego inwestować, choć nie wiedziałem jego meczów na Cyprze także nie wiem. Jedno jest pewne bez sprawdzenia jak on sobie tam radzi, nie ma sensu go brać. Ja wciąż mam obraz przed oczami bezradnego Żurawia na mundialu.
Dokładnie, ja też bym teraz nie kombinował z Żurawskim.. mija sie z celem branie go tylko dlatego że kiedyś strzelił u nas ''kilka goli". Poza tym ciągle pamiętam jak mówił że jak wróci do Polski to pedzej do Lecha lub Warty (ze wskazaniem na Warte) niż do Wisły.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 03.01.2010, 11:20
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Też osobiście nie wiem w jakiej Żurawski jest formie,ale myślę ,że spokojnie by sobie poradził w naszej lidze nawet w niepełnej dyspozycjii. Gość w końcu regularnie gra w czołowym zespole swojej ligi. Skoro Frankowski przyszedł po sporym okresie "grzania" ławy i jest jednym z czołowych napastników naszej ligi to czemu z Żurawiem nie miałoby być podobnie ?

Osobiście wolę Żurawia nawet bez formy niż Ćwielonga w formie. Poziom gry podobny ,a Maciek to przynajmniej profesjonalista na którym nie trzeba wymuszać ciężkej pracy.......
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów