|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Tak ale jeżeli ktoś był pierwszy raz w sobotę na Wisle i widział co widział a potem w TVN ogląda to możne mieć punkt widzenia jaki był w reportażu
![]() ,
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Też mam takie odczucia co do tego materialu.Np. jaki związek ma spalenie auta z klubem Wisła Krakow? To czysta insynuacja Jadczaka.Sprawa zostala przecież umorzona a Wisłą nie miała z nią nic wspolnego.Juz za takie insynuacje mozna podać tego dziennikarza do sądu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Formalnie materiał jest o kibolach, nie o klubie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Cupiał też latami szukał kupca, a potem oddał klub pierwszemu lepszemu chętnemu, bo chuligani?
Wartę po wielomiesięcznej agonii przejął właśnie człowiek z jednoosobową działalnością gospodarczą, Olsztyn umiera, Śląsk i Górnik są utrzymywane przez miasto, Korona latami szukała nowego właściciela podejmując nawet z Meresińskim i jakimiś dziwnymi ludźmi z Senegalu, Lechia zarządzana jest przedziwnie, ale cieszą się tam chyba i z tego, bo lepsze to, niż upadek, Polonia Warszawa czy Motor Lublin praktycznie nie istnieją. W Łodzi oba kluby powoli, bardzo powoli odbudowują swoją pozycję, chociaż miasto życzliwe. Podaję z głowy kluby z większych miast, w których może zaistnieć futbol, ale brakuje chętnych w niego inwestować. No, chyba, że to oczyszczenie ma polegać na tym, że zaczynamy od najniższych lig ze sponsorem a'la Krzysztof Targosz, od którego uzależniony jest dalszy byt Wisły nawet w tych niższych ligach. O to chodzi? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Niby tak ale głownym celem jest klub.Ciekawe kto tak naprawdę stoi za tym dziennikarzem.Nie wierzę,ze do zrobienia tego materialu przekonala go sprawa z koszulkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Podsumowując już ten temat, ja widzę dla klubu dwa wyjścia, albo dymisja i restrukturyzacja, albo szybkie i zdecydowane kroki prawne w stosunku do Jadczaka i TVN. Jest za duży smród, żeby pojawił się jakikolwiek poważny partner. Niestety. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ale że co, w całej Polsce nie ma chętnych do angażowania się w sport, bo wszędzie kluby tolerują chuliganów i poddane są ich wpływom?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Legia odpadła z dundelage bo chuligani są na stadionach, No to teraz wszystko jasne.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I do tego zupa była za słona.
Przecież to są skończeni idioci, pojawiają się co kilka miesięcy na forum i pieprzą bzdury o chuliganach w spodenkach. 99% POWAŻNYCH inwestorów powinno mieć w dupie jakieś dywagacje stacji której oglądalność leci na pysk i łapie się każdej deski ratunku żeby przyciągnąć uwagę. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Jedynym realnym problemem na ten moment jest to, czy istnieje, a jeśli tak, na ile jest duża grupa ludzi, która jednocześnie potencjalnie mogłaby przyjść na mecz, a z drugiej strony jest w stanie na tyle poważnie się przejąć ta gnojową kulką, którą ulepił Jadczak, żeby jednak zostać w domu z takiego powodu.
Wg mnie nie jest na tyle duża, żeby się nią przejmować |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
2 tygodnie minie i nikt już za bardzo nie będzie pamiętał o tym materiale. Dajcie spokój.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jadczak opisał prawdę. Moim zdaniem powinno się coś z nią zrobić
Po pierwsze: organy ścigania powinny wyczyścić Wisłę z bandytów. Występy " ze sprzętem" nie przynoszą klubowi chwały. Takich debili trzeba izolować (niezależnie od przynależności klubowej). Tak tak - nie kumam tych "klimatów" i nigdy nie będę. Z tego co wiem zdecydowana większość już siedzi. Co do reszty: ludzie w młodości robią różne głupie rzeczy ale mądrzeją. trzeba tylko jakoś pilnować by nie doili klubu i nie stosowali dawnych standardów etycznych. Boję się że nie ma tu odpowiednich mechanizmów by ktoś to kontrolował. Jadczak jest trochę naiwny myśląc że zrobi się teraz wielka czystka w Wiśle bo niby kto miałby ją robić ?. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
panowie czytam tak dzisiejsze posty i dalej wierze w to że każdy z nas ma WISEŁKĘ w sercu tak jak wspomniany pan Targosz właściciele wielu wielu firm partnerskich i sponsorskich ALE JAK MOŻNA mówić że ludzie którzy psują taką imprezę jak mecz stulecia gdzie kto inny miał zagrać a kto inny grał i przerwał imprezę bo im się nie podobał jeden zasłużony jakby nie patrzeć zawodnik są i być powinni ponad tymi którzy są w śród nas
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Zaraz będą wybory i temat Wisły utonie. Ważniejsze będą sondaże, kto wygra, wyjdą kolejne brudy w polityce. Medialnie sprawa się uspokoi, ale podejrzewam, że teraz dopiero odpowiednie służby zaczną się dokładnie przyglądać tematowi i sprawdzając każdy wątek. Sprawa stała się zbyt medialna i padło dużo zarzutów w kierunku wymiaru sprawiedliwości żeby ktoś (na polecenie z góry) tego dokładnie nie przeanalizował.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Czy tylko ja czuję ostatnio na forum wstrętną woń czosnku
Nie w smak wielu ostatnie sukcesy Wisełki... Boli? Ma boleć!! ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Takich kilka kwiatków z tego pseudo wywiadu jadczaka;
"...Zrobili ją prezesem, ale martwili się, czy ona będzie umiała się wysłowić..." -hehe z tego co kojarze to Pani prezes raczej nie ma problemów z wysławianiam się, zwłaszcza jako prawnik.głupia insynuacja. "..Mieli czasem bardzo dziwne pomysły, na przykład żeby zwłoki "Człowieka" wykopać i na derby powiesić na płocie stadionu..."-ale nie wykopali "...Widzew, Wisła i Ruch miały rozwalić płoty i wbić się centralnie w idącą Cracovię. Tymi rakietnicami i nożami by ich roznieśli...".-ale nie rozwalili i nich nie roznieśli "Zielak" wyciąga kartkę i podaje chłopakom z Ruchu: "Macie tu naszych zawodników na wypożyczenie, wybierzcie sobie, damy wam ich za jakieś śmieszne pieniądze, Piast też ich chce, ale damy ich wam".-po czym sam pisze że nic z tego nie wyszło,to po .... pisac,jaki ma dowód,że to prawda. "...Kiedyś Damian i "Zielak" wymyślili, żeby spalić jednemu menedżerowi samochód. Białe porsche. Bo blokował przejście jednego piłkarza do Wisły..."- ale nie spalili Itd.. cały ten wywiad to zlepek fantasmagorii co to i kto to niby miał zrobić ale nie zrobił-żenada PS. Jadczak ty mendo wiedz że byłem tuz za tobą kiedyś i właśnie miałem dać ci w łeb ale nic z tego nie wyszło bo akurat zona zadzwoniła żebym wracał na obiad. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pan Szymon J. materiał robił ponad 2 lata. Ostro się spóźnił. Wrzuca materiał gdy jest już on sporo nieaktualny i musiał schować większość swoich "dowodów".
Trenuj Sporty Walki zdołało zdobyć tylko 10% mandatów z tego co zamierzali, Piotr Wawro wyleciał z zarządu TS, Pan Dukat jest powoli odsuwany, a większość "bandziorów" z którymi współpracował Misek pół roku temu zostało zatrzymanych przez CBŚ. Może i reportaż był prawdziwy, ale już od dawna nie jest. Chyba prokuratura też nie jest zadowolona tym paszkwilem bo zanegował ich sukces... |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Śmieszna sprawa. Artykulik ze strony WP Sportowe Fakty https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...a-wisly-krakow właśnie spadł z rowerka
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Artykulik znowu się pojawił. Nie wiem co zostało zmienione. Może ktoś z Was wyłapie.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-koks-z-biurka Cytat:
InQ. Masz rację. Posypało mu się konkretnie. Chodził, chodził i wyszło że to co zrobił już w zasadzie można uznać za materiał archiwalny. Zielak zatrzymany, Misiek poszukiwany listem gończym (tu wrzucił inny temat - kto za nim stoi), D. Dukat zrezygnował z S.A.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 17.09.2018 o godz. 23:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Te dywagacje stacji to jest prawda i każde dziecko w Krakowie o tym wie, po prostu zostało to rozgłośnione na całą Polskę. Jeśli uważasz, że w Wiśle nie ma takich patologii (nie mówię o wszystkich) to skończonym idiotą jesteś ty. Zrozum, że ŻADEN inwestor nie będzie promował swoją marką czegoś marketingowo skończonego. Mówiąc inwestor mam na myśli sponsora, nie koniecznie przyszłego udziałowca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...-koks-z-biurka
przeczytajcie sobie to i odpowiedzcie na pytanie czy warto i czy są podstawy ku temu żeby wierzyć Jadczakowi... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Niefalsyfikowalne Stwierdzenia nie poparte przez żadne dowody.Dopóki nie przedstawi jakichkolwiek przesłanek że to prawda to nie powinno się w to wierzyć. Przynajmniej nie bardziej niż np.dziecku, które twierdzi że widziało w lesie krasnoludki.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
I bardzo dobrze, że ukazał się ten materiał. Oczywiście większość traktuje to jako atak w stronę klubu. Tymczasem case Wisły + case Legii daje obraz polskiej piłki, czyli PATOLOGIA na trybunach, poziom sportowy też PATOLOGIA, oczywiście poziom szkolenia młodych chłopaków TOTALNA PATOLOGIA. W zdecydowanej większości przypadków piłkarzami zostają ludzie o niskim IQ, którzy nie mieliby szansy zostać lekarzem, prawnikiem, czy menadżerem. Sam byłem bardzo dobrze zapowiadającym się młodzikiem ale trener przychodził pijany na treningi, w innej drużynie trenerem był totalny wieśniak nie potrafiący sklecić 2 zdań.... Cieszę się, że nie poszedłem tą drogą, dziś zarabiam bardzo dobrze i zarobki nie spadną mi po 33 roku życia będą tylko rosnąć.
Pseudokibice są zmorą polskiej piłki, nikt nie zrobi z nimi porządku bo 1) są niebezpieczni i bezwzględni, 2) są dobrze zorganizowani więc dają liczne głosy w wyborach. Póki ktoś nie zrobi porządku z tą chołotą NIC SIĘ NIE ZMIENI i dalej będziemy oglądać europejskie puchary w TV. Uwierzcie dla ojca małych dzieci nie jest niczym fajnym usłyszeć pytanie od synka "co oni śpiewają?" po usłyszeniu fraz typu "strzelcie k... gola" lub "ch.... Ci na imię". NIKT NIE CHCE INWESTOWAĆ W POLSKĄ PIŁKĘ, BO W POLSCE ZA MAŁO LUDZI WSPÓŁFINANSUJE KLUB, A SZKOLENIE TO TOTALNA PATOLOGIA. No i potężny czynnik ryzyka czyli kibole, którzy potrafią wywalić klub z europejskich pucharów z dnia na dzień. Możecie się łudzić, ale póki nie zmieni się system szkolenia (nie zacznie być dobrze finansowany) + wrzód w postaci pseudokibiców nie zostanie przecięty, to największym wydarzeniem piłkarskim polskiej piłki klubowej będzie mecz Legia-Wisła lub Legia Lech, względnie Lech - Wisła, w zależności od tego komu w danym momencie BARDZIEJ CHCE SIĘ GRAĆ. Bo to, że każdy potrafi wygrać z każdym wiemy wszyscy, tabela spłaszczona jak żadna. A ja chcąc pooglądać dobrą piłkę włączę sobie mecz Wisły w TV, może akurat będzie chciało się grać, a jak będę chciał pójść na mecz, pójdę na reprezentację lub pojadę sobie za granicę obejrzeć Barcelonę lub Manchester. Miernocie mówię NIE. ![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To, że reporter przesadził w kilku miejscach albo przedstawił fakty powszechnie (w Krakowie) znane nie znaczy, że nie ukazał patologicznych powiązań. A SĄ ONE PATOLOGICZNE. ![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Sekcja koszykarska jest jeszcze bliżej tego zamieszania a sponsora maja od lat i nie dawno podpisali nowa umowę. Jakoś sponsor nie odszedł ...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zależy o jakich pieniądzach mówimy... nie mylmy inwestora ze sponsorem. Takie pół miliona zł na sekcje koszykarską dla bogatego pasjonata nie będzie dużym wydatkiem...
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
@Gradzik a czy ten trener czasem Cię nie skrzywdził, nie dotykał Cię, nie powiedział Ci że grasz jak ciotunia czy coś w ten deseń? zachowujesz się jak rasowy frustrat, chwalisz się zarobkami i inteligencją a hołota piszesz przez "CH", używasz Caps locka, może jednak przestań wylewać frustrację w internecie i zamiast tego idź do specjalisty? Poza tym nie wiem jak Ty się nie boisz tak pisać jak Kibole/bandyci nawet wybory mogą wygrać... lepiej wyjedź z Polski, bo oni Cię znajdą i co wtedy? co im powiesz?
P.S. Jadczak się ośmieszył tym artykułem, który m.in. ja wrzuciłem a Wy się tasujcie do tego jak macie ochotę,bo ja z głupotą i pomówieniami walczę... powtarzam, gdyby to było rzetelnie i obiektywnie przygotowane, to nawet szacunek ale to jest gniot, coś co ma uderzyć w Wisłę i jej kibiców a nie naświetlić pewne systemy działające w naszej piłce klubowej. także tania sensacja i chęć dowalenia Wiśle a nie dziennikarstwo śledcze na poziomie. cieszę się, że Sz.J. popełnił ten artykuł, bo teraz jest dużo łatwiej go ośmieszać. Powód: 123
Ostatnio edytowane przez PSYCHOLTSW : 18.09.2018 o godz. 08:06.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
CanPack to w skali całej swojej działalności w Wiśle sponsor porównywalny z Cupiałem. I działający w przejrzystszy sposób, bo przekazują kasę rok do roku a nie jakieś pożyczki, które finalnie trzeba było umarzać czy tam robić jakieś inne operacje.
Ostatnio edytowane przez rav : 18.09.2018 o godz. 08:28.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|