|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
w lidze europejskiej gra też Sheriff Tiraspol, myśle że 2-3 grajków możnaby stamtąd wyciągnac skoro Lechowi udało kupic playmakera Bate.No chyba że będziemy na wiosne liczyc że wreszcie Tomek Jirsak sie przebudzi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
grało także Ventspils, ale nie sądze, żeby miało kogoś godnego uwagi, ale może Gauracs? Strzelec bramki w meczu z Herthą. Młody wysoki...
a tak nawiasem mówiąc, to Ventspils grało całkiem porządnie w rozgrywkach grupowych, coprawda ostatni mecz deklasacja 5-0, ale tak to wstydu nie przyniesli, 3 remisy i 2 nieznaczne porażki... ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Dokładnie, płaczecie co chwilę, że jakiś polski klub co chwilę "podbiera" nam super zawodników których moglibyśmy mieć za półdarmo, ale jak już zauważył Kristos, jeżeli polskie kluby pozabierały nam tylu świetnych zawodników spod nosa to jakim kur** cudem jesteśmy liderem?! Mam rozumieć, że to wszystko fuks?!
![]() ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi się też wydaje, że jest straszny lament o te transfery a tak naprawdę to główni konkurenci jakiś świetnych zawodników nie kupują a przynajmniej nie widziałem tych wielkich przebudzeń wśród ich perełek transferowych tak naprawdę jedynym jest Robercik L. Którego swoja drogą nie uważam za jakiegoś wybitnego piłkarza ot po prostu bardzo dobrze wypromowanego przez media grajka
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
http://sport.onet.pl/74327.2,1248703...wiadomosc.html
Ktoś widział jak gra? Niedługo zaprezentuje się pewnie szerzej publiczności, więc może być większy problem z jego transferem. |
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
A tego białorusina szkoda - kilkanaście bramek i asyst w sezonie robi wrażenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Odejdzie Stilic - w obecnej himerycznej formie, to niezbyt duże osłabienie. Wymiana raczej na + dla Amiki.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
co do tego piłkarza to poczekaj do końca sezonu i na pełną aklimatyzację.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no kur... Kirmo nie zdąrzył jeszcze zagrać choćby sezonu u nas, a już się czepiasz! co za hipokryta z Ciebie! poczekaj ze swoimi wywodami do końca sezonu...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
A i tak jest wyróżniającą się postacią na tle reszty naszych grajków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nie wiem jak ty liczyłeś te jego asysty, ale Kirm w poprzednim sezonie na 16 asysyt które dałem radę zweryfikować to 3 miał po rożnych, 4 po wolnych, a 9 po podaniach z gry. Więc wcale nie miał większości asyst po stałych fragmentach gry.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Pewnie to nazwisko już się pojawiło
Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt ![]() Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy. Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać PS Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Zgadzam się z Acapelo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Według mnie lista transferowa klubu to :
"I formacja".bramkarz Białkowski -konkurent Pawełka (mamy wtedy Pawełka, Białkowskiego, Cebanu + młody Kurto i jest Ok) "II formacja" Prawy obrońca bo Singlara ja już nie widzie w tym klubie, ze względu na kontucje i predyspozycje Środkowy Obrońca w przypadku sprzedaży Marcelo lub lewy w przypadku Diaza (jak wiemy odejdzie ktoś z trójki Marcelo, Brożek, Diaz , chciałbym zeby był to ten ostatni) Wiąłbym z chęcią Zewłakowa, któremu od czerwca 2010 kończy się kontrakt i teraz pewnie za niewielką sumę mógłby do nas dołączyć albo ew. w czerwcu przed LM ![]() "III formacja" lewy pomocnik- z chęcią wziąłbym Grzelaka, który obecnie siedzi na ławce nie ze względów na formę tylko fochów prezesa Becaliego (Przypominam! Nie mamy żadnego prawdziwego lewoskrzydłowego, "z lewą nogą") + środkowy pomocnik za Cantoro (nie oszukujmy się Mączyński nie jest na tyle dobry, żeby ogrywać Panathinaikos czy chociażby Levadie. "IV" To w przypadku odejśćia Borżka tylko Sobiech ( na razie dobra jedna runda ale ma chłopak potencjał według mnie) albo jakiś brazylijczyk lub argentyńczyk który miał jakieś występy w u21 (Beto był tylko wyjątkiem negatywnym, który nie grał w I lidze brazylijskiej ) Mam nadzieję, że zostanie Marcelo, a odejdzie Diaz albo w najgorszym przypadku Brożek, któremu wyjazd należy się, bo w tej lidze obecnie stacza się na dół ;/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama. http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic. http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2009 o godz. 14:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Z Jirsakiem też się zgodzę, że pół roku powinien jeszcze "dostać". Guła za szybko nie wróci, Czech musi to wykorzystać! Sam Skorża mówił, że chce grać 4-4-2 z rozgrywającym. Tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wszystko ładnie pięknie ale jeśli chcecie z piątej drużyny ekstraklasy wyciągnąć dwóch młodych grajków i to jeszcze na dziś to życzę powodzenia. mamy złe kontakty z Bełchatowem po akcji z Gułą a w dodatku Gol i Tosik to podstawowi zawodnicy Ulatowskiego. w naszej lidze piłkarze są drodzy więc myślę że bez dużej bańki w europejskiej walucie się nie obędzie... chyba że z wymianą
jeśli chodzi o wysokiego napastnika to Ruch podobno wystawia wszystkich na listę transferową więc Sobiech jest myślę do wzięcia za jakieś 200 do 300 tysięcy euro. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125
hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola. ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i jakże doskonałemu trenerowi nie mamy kasy a czemu nie mamy? zapytaj Cupiego i naszych kopaczy ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
może warto się zaintersować Golańskim,Grzelakiem,Kazem.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|