The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2009, 10:48
Selene napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że Skorża nie zdecydował się na sprzedanie Diaza a w to miejsce Krivetsa. Razem z Sobolem stworzyliby fajny duet środkowych pomocników. A za rok by się pomyślało kogo wymienić za Sobola na def. pomoc. Piszą że Lech złożył kiepską ofertę za Krivetsa ale ten bardzo chce wyjechać i podjęto negocjacje. Szkoda, że jak zwykle jesteśmy w tyle w kwestii transferów tanich dobrych zawodników.

Pytam się kurcze gdzie nasze super Scouty? Taki zawodnik za 300tys Euro. Na złość bym Lechowi zrobił i podbił cenę. Śmiech na sali ze strony Skorży i współpracowników.
A ja się pytam gdzie jest ten Lech,co roku w mniemaniu niektórych zabierają nam jak nie Lewandowskiego ,to Dolhe i innych ,co roku idą na majstra i jakoś dojść nie mogą....
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.12.2009, 10:51
w lidze europejskiej gra też Sheriff Tiraspol, myśle że 2-3 grajków możnaby stamtąd wyciągnac skoro Lechowi udało kupic playmakera Bate.No chyba że będziemy na wiosne liczyc że wreszcie Tomek Jirsak sie przebudzi.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2009, 11:19
grało także Ventspils, ale nie sądze, żeby miało kogoś godnego uwagi, ale może Gauracs? Strzelec bramki w meczu z Herthą. Młody wysoki...

a tak nawiasem mówiąc, to Ventspils grało całkiem porządnie w rozgrywkach grupowych, coprawda ostatni mecz deklasacja 5-0, ale tak to wstydu nie przyniesli, 3 remisy i 2 nieznaczne porażki...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 19.12.2009, 11:59
kristos napisał(a):Wyświetl post
A ja się pytam gdzie jest ten Lech,co roku w mniemaniu niektórych zabierają nam jak nie Lewandowskiego ,to Dolhe i innych ,co roku idą na majstra i jakoś dojść nie mogą....
Dokładnie, płaczecie co chwilę, że jakiś polski klub co chwilę "podbiera" nam super zawodników których moglibyśmy mieć za półdarmo, ale jak już zauważył Kristos, jeżeli polskie kluby pozabierały nam tylu świetnych zawodników spod nosa to jakim kur** cudem jesteśmy liderem?! Mam rozumieć, że to wszystko fuks?!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2009, 12:04
Mi się też wydaje, że jest straszny lament o te transfery a tak naprawdę to główni konkurenci jakiś świetnych zawodników nie kupują a przynajmniej nie widziałem tych wielkich przebudzeń wśród ich perełek transferowych tak naprawdę jedynym jest Robercik L. Którego swoja drogą nie uważam za jakiegoś wybitnego piłkarza ot po prostu bardzo dobrze wypromowanego przez media grajka
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.12.2009, 12:14
http://sport.onet.pl/74327.2,1248703...wiadomosc.html

Ktoś widział jak gra? Niedługo zaprezentuje się pewnie szerzej publiczności, więc może być większy problem z jego transferem.
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 19.12.2009, 12:23
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, płaczecie co chwilę, że jakiś polski klub co chwilę "podbiera" nam super zawodników których moglibyśmy mieć za półdarmo, ale jak już zauważył Kristos, jeżeli polskie kluby pozabierały nam tylu świetnych zawodników spod nosa to jakim kur** cudem jesteśmy liderem?! Mam rozumieć, że to wszystko fuks?!
Zaczynaliśmy z wyższego poziomu niż oni, poziomu hegemona naszej ligi. A teraz grają z nami wyrównane mecze, które zresztą już często przegrywamy.
A tego białorusina szkoda - kilkanaście bramek i asyst w sezonie robi wrażenie.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.12.2009, 12:30
michalg napisał(a):Wyświetl post
Zaczynaliśmy z wyższego poziomu niż oni, poziomu hegemona naszej ligi. A teraz grają z nami wyrównane mecze, które zresztą już często przegrywamy.
A tego białorusina szkoda - kilkanaście bramek i asyst w sezonie robi wrażenie.
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...
Odpowiedz cytując
michalg
Member

Od: 11.2009

Stary 19.12.2009, 12:41
eMTe napisał(a):Wyświetl post
Może i robi wrażenie, ale już był taki piłkarz co miał 7 goli i 17 asyst na koncie przed transferem do naszej ligi i jakoś gwiazdą u nas nie został. Zresztą jeszcze nie kupili nikogo. To, że chcą ściągnąć tego pomocnika może być sygnałem, że ktoś u nich odejdzie...
Odejdzie Stilic - w obecnej himerycznej formie, to niezbyt duże osłabienie. Wymiana raczej na + dla Amiki.
Odpowiedz cytując
ZNAMEK
Member

Od: 09.2004

Stary 19.12.2009, 12:48
co do tego piłkarza to poczekaj do końca sezonu i na pełną aklimatyzację.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.12.2009, 13:00
no kur... Kirmo nie zdąrzył jeszcze zagrać choćby sezonu u nas, a już się czepiasz! co za hipokryta z Ciebie! poczekaj ze swoimi wywodami do końca sezonu...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.12.2009, 13:48
A i tak jest wyróżniającą się postacią na tle reszty naszych grajków
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.12.2009, 16:11
słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.

Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 20.12.2009, 03:49
HEDu napisał(a):Wyświetl post
słabsza liga, 36 kolejek, większosc asyst miał po rzutach wolnych i rożnych których u nas za często nie wykonuje. no i te asysty po tym jak go faulowano w polu karnym też są liczone, tyle.
Nie wiem jak ty liczyłeś te jego asysty, ale Kirm w poprzednim sezonie na 16 asysyt które dałem radę zweryfikować to 3 miał po rożnych, 4 po wolnych, a 9 po podaniach z gry. Więc wcale nie miał większości asyst po stałych fragmentach gry.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.12.2009, 10:47
Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 20.12.2009, 10:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Pewnie to nazwisko już się pojawiło

Jakub Tosik z Bełchatowa. Kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010, już teraz można z nim podpisać kontrakt

Uniwersalny piłkarz który w Bełchatowie grywał ostatnio na lewej obronie, (konkurencja dla Piotrka Brożka), prawej obronie, środek pomocy.

Został wybrany do 11 rundy C+, dostał powołanie od Smudy i przede wszystkim (rok wcześniej) świetne rekomendacje od Mirka Szymkowiaka. Ponadto jest młody. Myślę że pasowałby do Wisły

Wiem że dla niektórych to ligowy poziom wszak to zwykły Polak a nie jakiś (ostatnio modne) Białorusin, Brazylijczyk, Słoweniec... a wiadomo Polacy to lenie i obiboki nie to co cudzoziemscy profesjonalni kopacze. I chciałby pewnie dużo zarabiać

PS
Właśnie dlatego że kończy mu się kontrakt w czerwcu 2010 może Bełchatów nie zażąda za niego 1 mln PLN?
Przyznam, że ciekawa propozycja.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.12.2009, 12:48
Zgadzam się z Acapelo
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.12.2009, 13:49
Według mnie lista transferowa klubu to :
"I formacja".bramkarz Białkowski -konkurent Pawełka (mamy wtedy Pawełka, Białkowskiego, Cebanu + młody Kurto i jest Ok)
"II formacja" Prawy obrońca bo Singlara ja już nie widzie w tym klubie, ze względu na kontucje i predyspozycje
Środkowy Obrońca w przypadku sprzedaży Marcelo lub lewy w przypadku Diaza (jak wiemy odejdzie ktoś z trójki Marcelo, Brożek, Diaz , chciałbym zeby był to ten ostatni) Wiąłbym z chęcią Zewłakowa, któremu od czerwca 2010 kończy się kontrakt i teraz pewnie za niewielką sumę mógłby do nas dołączyć albo ew. w czerwcu przed LM
"III formacja" lewy pomocnik- z chęcią wziąłbym Grzelaka, który obecnie siedzi na ławce nie ze względów na formę tylko fochów prezesa Becaliego (Przypominam! Nie mamy żadnego prawdziwego lewoskrzydłowego, "z lewą nogą") + środkowy pomocnik za Cantoro (nie oszukujmy się Mączyński nie jest na tyle dobry, żeby ogrywać Panathinaikos czy chociażby Levadie.
"IV" To w przypadku odejśćia Borżka tylko Sobiech ( na razie dobra jedna runda ale ma chłopak potencjał według mnie) albo jakiś brazylijczyk lub argentyńczyk który miał jakieś występy w u21 (Beto był tylko wyjątkiem negatywnym, który nie grał w I lidze brazylijskiej )
Mam nadzieję, że zostanie Marcelo, a odejdzie Diaz albo w najgorszym przypadku Brożek, któremu wyjazd należy się, bo w tej lidze obecnie stacza się na dół ;/
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 20.12.2009, 14:00
a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2009 o godz. 14:09.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.12.2009, 18:37
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a ja bym sprzedał Jirsaka a Diaza zostawił.Na miejsce chimerycznego Tomasa ściągnąłbym kogoś z Lewskiego,Sheriffa Tiraspol czy z Ventspilsu co graja w lidze Europejskiej.Myśle że gracze tych klubów są w zasięgu finansowym.
Tego to pamiętam że chciał kiedyś Petrescu do Wisły ale monety nie było.Może cena teraz spadła jak nie grywa regularnie w barwach Dinama.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...inenblick.html

A ten to już wsiadał do samolotu do Krakowa ale coś go zawróciło.Miał byc następcą Szymka.Jeszcze stary nie jest, wiec może warto go zakupic.
http://www.transfermarkt.at/de/spiel...an/profil.html
A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.12.2009, 20:49
cfa napisał(a):Wyświetl post
A ja wręcz przeciwnie. Diaz by poszdeł teraz, a na środek pomocy w jego miejsce można by spróbować ściągnąć kogoś z trójki Gol, Cetnarski, Kazimierczak ewentualnie jakiegoś zagranicznego zawodnika. Swojego czasu głośno było o defensywnym pomocniki bodajże z Fluminese miał przyjść chyba razem z Marcelo. Jirsak mógłby dograć do końca rundy i być może cena jego by podskoczyła.
Romeu, on bodaj w Larissie gra teraz, więc raczej nie do wyciągnięcia. Ale np. Gol to świetna alternatywa dla Sobolewskiego, oczywiście gdy Wisła wytransferuje Juniora Diaza.

Z Jirsakiem też się zgodzę, że pół roku powinien jeszcze "dostać". Guła za szybko nie wróci, Czech musi to wykorzystać! Sam Skorża mówił, że chce grać 4-4-2 z rozgrywającym.

Tyle.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.12.2009, 23:06
wszystko ładnie pięknie ale jeśli chcecie z piątej drużyny ekstraklasy wyciągnąć dwóch młodych grajków i to jeszcze na dziś to życzę powodzenia. mamy złe kontakty z Bełchatowem po akcji z Gułą a w dodatku Gol i Tosik to podstawowi zawodnicy Ulatowskiego. w naszej lidze piłkarze są drodzy więc myślę że bez dużej bańki w europejskiej walucie się nie obędzie... chyba że z wymianą
jeśli chodzi o wysokiego napastnika to Ruch podobno wystawia wszystkich na listę transferową więc Sobiech jest myślę do wzięcia za jakieś 200 do 300 tysięcy euro.
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 21.12.2009, 07:40
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 21.12.2009, 09:49
HEDu napisał(a):Wyświetl post
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-darmo,1414125

hehehh. brak ofert ? no to niech sie w Wisle odbuduje
noto pojechałeś....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2009, 10:48
Cytat:
noto pojechałeś....
Koleś sobie zażartował, nie brał tego na serio.
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę
Odpowiedz cytując
kask88
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.12.2009, 12:25
skeba napisał(a):Wyświetl post
Luca Toni he. 200tys euro plus kontrakt motywacyjny haha, już to widzę
Toni 200 tys euro to ma pewnie na tydzień
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.12.2009, 12:38
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
No cóż
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.12.2009, 12:43

no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.12.2009, 13:09
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie. tutaj nie trzeba byc bogatym zeby zdobyc takiego zawodnika! nie wiem czemu Wisla nie zabiega o Kaza? to idealny zawodnik na zastapienie Cantoro! a w razie kontuzjii czy kartek Sobola bylby idealnydo gry w srodku pola.

ps. a moze to cisza przed burza? i Wisla potajemnie jak zwykle dopina transfery? oby...
dlatego że dzięki naszym wspaniałym kopaczom
i jakże doskonałemu trenerowi nie mamy kasy
a czemu nie mamy?
zapytaj Cupiego i naszych kopaczy
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.12.2009, 13:59
może warto się zaintersować Golańskim,Grzelakiem,Kazem.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów