|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zarabia sporo, podobnie jak Garguła.
Obu trzeba jak najprędzej się pozbyć. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak można porównywać Gargułę do Łobodzińskiego? Łobodziński zdrowy jak koń, ale pożytku z niego żadnego. Długi czas broniłem tego zawodnika ale on nawet nie chce dać sobie szansy. Nie ma żadnego postępu, nie widać żadnej ambicji. Taki Gołoś był po prostu słaby, ale podziwiałem go za ambicję. Dawał z siebie 120%. Łobo sprawia wrażenie, jakby dawał z siebie permanentnie jakieś 60%. Inna sprawa, że i 100% w jego wypadku to o wiele za mało, jak na potrzeby Wisły.
Uważam, że pora skończyć się z nim cackać - z tej mąki chleba nie będzie. Naprawdę dziwię się, że w klubie nie wywierają presji na zawodnika, by korzystał z ofert innych klubów. W Amice umieją to robić. Natomiast Łukasz wrócił po bardzo ciężkiej kontuzji. Przed nią był najlepszym ofensywnym pomocnikiem naszej ligi. Już na jesieni w jego grze było widać przebłyski dawnych umiejętności. Nie przesądzam, czy wróci do dawnej formy - ale przynajmniej należy dać mu szansę i jeszcze poczekać. Min. pół roku. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Guest
|
|
W 100 % popieram to o wywieraniu nacisku na zawodników, którzy się nie sprawdzają. Co do tej informacji OS info to możemy traktować ją jako w miarę pewną bo wiadomo kto jest tam prezesem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.02.2011 o godz. 23:32.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wiadomosc o niedoszlym transferze Łobopierdoły do oszustów i złodziei z Kielc mną wstrząsnęła.
Trza mu było zapłacić! Dac mu ile sie nalezy i niech idzie sie spelniac do koruptera. To jest skandal zeby taki parapiłkarz wciąz byl postrzegany w kontekscie GRY W WIŚLE KRAKÓW! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
juz nie wychwalajcie tego Garguły bo to melodia przeszłosci, jak Zurawski. Nie zrobił nic wiecej niz Jirsak, 0 asyst, 0 goli. Duzo czasu niewidoczny, masa strat. Nic z kreowania gry. Może rzeczywiscie trzeba dać mu czas, tylko nasz klub nie jest od dawania czasu, bo juz bysmy ogrywali "młodzież" itd.
Guła to dobrze grał kilka lat temu 05/06, 06/07. a czy 4 asysty i 3 gole na sezon to cos wielkiego jak na najlepszego niby ofensywnego pomocnika ligi? to Mila ma 10 asyst i 5 goli co sezon. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Guła teraz nie będzie miał 1 jedenastki jeśli nie będzie dobrze grał, grał na jesieni, bo kogo mieli trenerzy dawać, Jirsaka? Rado? Czy zapuszczonego Marokańczyka? Teraz zagra wtedy kiedy będzie dobrze grał, bo nie nie biorę pod uwagę tego, że Melikson i Sivakov będą jeszcze słabsi od Guły z rundy jesiennej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Otrząśnij się chłopie, gość miał pozrywane więzadła, jakieś igły w kolanach. Myślisz, że w ciągu niecałego sezonu zagra życiówke? Jak tak to się mylisz! Złam sobie dwie nogi i spróbuj wrócić do codziennego życia.
Ostatnio edytowane przez johny96 : 20.02.2011 o godz. 00:00.
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Guest
|
|
Chyba zapomniałeś też o jego perypetiach zdrowotnych gdzie jego leczenie moim zdaniem przypominało to co dzieję się w serialu "daleko od noszy" Przypominam tylko, że Łukasz był ogrywany w Młodej Ekstraklasie gdzie był po prostu tam najlepszy. Dzięki tym występom dostał szansę w pierwszej drużynie. Podważanie osiągnięć Łukasza z przeszłość i podpieranie się suchymi statystykami też jest moim zdaniem nie na miejscu bo jeśli tylko tam grał to był liderem Bełchatowa, niejednokrotnie był najlepszy na boisku, praktycznie w każdym awizowanym przez media pojedynku najlepszych rozgrywających polskiej ligi przyćmiewał pana Iwańskiego. Garguła to fenomenalny piłkarz jak na polskie warunki.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 20.02.2011 o godz. 00:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Garguła w końcu przepracował cały okres przygotowawczy i wierzę w to, iż dzięki temu pokaże w lidze, że nadal jest dobrym piłkarzem. To co on przechodził ze swoimi kolanami, złamałoby niejedną karierę. Dlatego, za tę waleczność, za niespędzanie czasu w kasynach (chociaż kto wie, może bywa) i za chęć wrócenia na boiska, trzeba okazywać mu szacunek.
Ocenianie Genkowa po dwóch sparingach, w których i tak zaliczył asysty, jest chyba nie na miejscu. Nie mówię już o tym, że porównywanie go do Christova budzi lekki niesmak. Transfery i przygotowania ocenimy po kilku ligowych kolejkach. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
A nawet jak nie odpali, to skład wygląda na mocny - bedziemy grali 4-5-1 z wysuniętym Małeckim i będzie git - zniszczymy przeciwników drugą linią ![]() ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Być może ktoś w ten sposób żarował, mi ten cyctat głęboko utkwił w pamięci bo znakomicie oddawał całokształt postawy Christova
Swoją drogą to okrutne w ten sposób żarotwać - to coś w stylu mówienia "do zobaczenia" niewidomemu :/ ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Problemem Garguły jest przede wszystkim gra pod pressingiem. Nie umie wychodzić spod krycia, już drugi raz podczas przygotowań stracił w środku piłkę tak, że poszła kontra bramkowa. Środkowy pomocnik nie ma prawa stracić piłki w momencie, gdy drużyna jest ustawiona do ofensywy. Mysle, że te 2 akcje zaważą, że czeka go ława.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Co do Garguły - prawda jest taka, że gdyby nie przyszedł do nas Melikson, to 99 % użytkowników i bywalców tego tematu uznawałoby Gargułę jako nadzieję naszej drugiej lini. Wszyscy by pisali, że to ten czas, że już teraz musi wrócić do dawnej formy. Jest Melikson to co, już Garguła zły, nie dobry, za dużo zarabia a za mało robi. Jestem przekonany, że gdyby nie kontuzję to od momentu przyjścia Guły do dziś byłby naszym ekstra rozgrywającym. Niestety, stało się jak stało. Dajcie mu czas, niech pracuję, niech pokaże że chce. On może i pobiera kase, ale zapierdala żeby jak najszybciej wrócić na boisko w pełnej dyspozycji i to widać po nim. Ja głęboko wierzę w tego chłopaka, nie jest jeszcze aż tak zaawansowany wiekowo żeby nie móc nam dać jeszcze 1-2 lata radości z gry! Dlatego uważam, że może już od najbliższej rundy, Guła zacznie się "spłacać" i to z nawiązką
![]() Co do Łobodzińskiego - jeżeli to co podaje OSI to prawda to ja widzę dwie możliwości. Maaskant kazał Wojtkowi zapierdzielać na treningach i pokazać że jest wart tej kasy. Możliwe że myśli o Małeckim w kontekście ataku i wtedy Wojtek jest mu potrzebny na prawą flankę. Albo po poprostu Wojtek wymyślił sobie że będzie próbował, że nowy trener, nowi piłkarze i w ogóle, że może teraz . Zobaczymy, można powiedzieć że darmozjad, ale nie ma co robić jakiejś wielkiej nagonki bo tragedia się nie dzieje, nie z Waszych te pieniądze dla niego idą, a jeżeli myślicie że za kontrakt Wojtka przyszedłby super hiper ofensywny prawy pomocnik to się grubo mylicie, naprawdę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wg. mnie Garguła umie przytrzymac i rozegrac pilkę. On ma taka samą umiejetność co Cantoro kiedyś zastawia się, i wywalcza rzut wolny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to raczej sobie w 1 składzie nie pogra zbytnio (nie wierze by było inaczej) i po sezonie bedziemy mieli go z głowy - w koncu. Na jego miejsce sciagnac kogos bardzej pozyteczniejszego, ktory bedzie zarabiał normalne pieniadze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
zamiast się przekomarzać poczytajcie sobie co ma do powiedzenia nasz prezo
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,91..._Zwojowac.html Miłej lektury ![]()
"...Równowaga ciała jest najważniejszą troską postawy gotowości..." Bruce Lee
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Wolałbym więcej umiaru w ocenie dokonań transferowych i siły kadry. Wszystko zweryfikuje boisko, w ciągu następnych paru miesięcy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Kurz : 20.02.2011 o godz. 22:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie ma wątpliwości że Basałaj gada do rzeczy , tyle że u nas ciężko o konswkwentne działania przez kilka lat .
Co do wpadki w pucharach to sorry , ale na kolejną kompromitację klub po prostu nie może sobie pozwolić , wystarczy wstydu jak na 2 ostatnie lata . Zresztą Basałaj słusznie tonuje nastroje , bo wie jak wyglądala przeszłosc klubu . Maaskant i nowi zawodnicy są zdania że jak będziemy mistrzem tak wielkiego kraju , to droga do LM jest otwarta , tak jest w większości krajów , no ale nie w Polsce . |
|
|
|
Guest
|
|
|
O zawodniku z nazwiskiem:
Cytat:
Przede wszystkim musi być to zawodnik na chodzie, który przyciągnie kibiców nie tylko na jeden mecz. Wolałby już nawet zawodnika z mniejszym nazwiskiem, takiego, który będzie przyciągał kibiców przede wszystkim swoją grą. Często kusiliśmy piłkarzy Lazio, powiem tylko że tam na ławie siedzi pewien łysy pan, który wciągnąłby tą ligę nosem -Mark Bresciano, akurat nie chodzi żeby ściągać akurat tego zawodnika, ale właśnie może to być też takie mniej znane nazwisko, ważne żeby był na chodzie. edit: do postu poniżej, nie wiem o co ci chodzi bo chyba wyraźnie napisałem że nie jestem zwolennikiem tego tematu a sugerujesz ze chce ściągnąć do Wisły nazwisko pokroju R.C. To jest brak szacunku do tego co napisałem.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.02.2011 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a czy Jaliens nie jest z nazwiskiem?
sorry, kogo Wy oczekujecie, Roberto Carlosa? bo chyba tylko takich grajków zna przeciętny i kibic, a ja tam wątpię, czy nawet takie nazwisko zapełniłoby stadion 30k ludzi musi być team, a nie jeden dziad, co porgra 10' i nie ma siły (nie oszukujmy się, na lepszych nas nie stać) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no dobra, ale nie wiecie chyba, że ten Jaliens i tak sporo nas kosztuje, więc na graczy 'większego' formatu nie liczcie!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|