The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2011, 11:50
Niech robi co ma robić, bajki klepać każdy umie w gazecie
Zobacze efekty to na pewno będę mu wdzięczny do końca życia.
..
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 14.02.2011, 11:53
Mea napisał(a):Wyświetl post
Czy mógłbyś przekopiować cały wywiad na forum. Dzieki
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...rzebudowy.html

pfff....jaki zas dostep.

Jak ktos moze niech tu wrzuci caly wywiad.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 14.02.2011 o godz. 11:56.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.02.2011, 12:04
Drużyna:
Zobaczymy jak będzie funkcjonować wiosną i wtedy będą oklaski albo i nie...
Stadion
Jaja z otwarciem trybun...szkoda gadać...
Ale przede wszystkim z bazą szkoleniową i samym szkoleniem młodzieży coś trzeba zrobić panie B
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 14.02.2011, 17:09
sotirovic odesłany do wrocławia z zagranicznego zgrupowania śląską . Został ukarany za naganne zachowanie przed meczem sparingowym. Może go weźmiemy zresztą nie chciałbym bo psułby atmosfere w szatni swoim zachowaniem
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.02.2011, 17:10
No to chciałbyś go wziąć, czy nie chciałbyś? A jak nie chciałbyś to po co piszesz?

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 14.02.2011, 17:56
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
No to chciałbyś go wziąć, czy nie chciałbyś? A jak nie chciałbyś to po co piszesz?
Heh, na pierwszy rzut oka chłopak wygląda na totalnie niezdecydowanego Może chodziło mu o to, że może się nim interesujemy

Vuk to nie jest zawodnik do nas. Miewa piekne bramki, ale miewa też czasy gdy gra jak Chinyama, stoi, czeka, marudzi. Nam potrzebny jest stabilny napastnik gwarantujący tą średnią 0.5
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.02.2011, 19:11
Basałaj napisał(a):
Nawet gdybyśmy mieli trenera Jose Mourinho, czy Wojciecha Łazarka, to przy takim składzie, z tyloma nowymi zawodnikami i zmienioną linią obrony można było się spodziewać takiej sytuacji. Wiedziałem, że potrzeba czasu i prędzej czy później to zaskoczy - i tak się stało. Gdybyśmy przed sezonem nie oddali jednego z dwóch stoperów - Arkadiusza Głowackiego lub Marcelo, to teraz bylibyśmy pewnie liderem
No i proszę - a jak ja pisałem to samo przed sezonem, to mnie pokemony chciały żywcem zjeść. A w międzyczasie - chciały też zeżreć Maaskanta, że "nie wykorzystuje potencjału". Na szczęście mieliśmy pod koniec trochę farta, bo kto wie kto by nas teraz trenował...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.02.2011, 19:17
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No i proszę - a jak ja pisałem to samo przed sezonem, to mnie pokemony chciały żywcem zjeść. A w międzyczasie - chciały też zeżreć Maaskanta, że "nie wykorzystuje potencjału". Na szczęście mieliśmy pod koniec trochę farta, bo kto wie kto by nas teraz trenował...
Jeśli mam być szczery to wydaje mi się, że ty mówiłaś że będziemy walczyć o utrzymanie, a Cupiał zwija manatki ale moge się mylić.

Ponadto jak dobrze pamiętam to 99% użytkowników forum mówiło że odejście Marcelo i Głowackiego w krótkim okresie czasu na pewno będzie osłabieniem, więc nie wiem co to niby za duma "że ja tak mówiłem".
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 14.02.2011, 19:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mam być szczery to wydaje mi się, że ty mówiłaś że będziemy walczyć o utrzymanie, a Cupiał zwija manatki ale moge się mylić.

Ponadto jak dobrze pamiętam to 99% użytkowników forum mówiło że odejście Marcelo i Głowackiego w krótkim okresie czasu na pewno będzie osłabieniem, więc nie wiem co to niby za duma "że ja tak mówiłem".
Ja przed sezonem się jeszcze nie udzielałem więc się akurat w tej konkretnej kwestii nie będę wypowiadał, natomiast pamiętam jak wolfy oceniał wypowiedzi Valckxa przed tym okienkiem jako kretyńskie i twierdził że napastnik o dobrych parametrach żeby do nas przyjść to musiałby być garbaty lub coś w tym stylu
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.02.2011, 19:50
martonas napisał(a):Wyświetl post
Ja przed sezonem się jeszcze nie udzielałem więc się akurat w tej konkretnej kwestii nie będę wypowiadał, natomiast pamiętam jak wolfy oceniał wypowiedzi Valckxa przed tym okienkiem jako kretyńskie i twierdził że napastnik o dobrych parametrach żeby do nas przyjść to musiałby być garbaty lub coś w tym stylu
Nie chwal dnia przed zachodem słońca - dopóki Genkow nie odpali w lidze radziłbym się wstrzymać z takimi komentarzami.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 14.02.2011, 20:01
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Nie chwal dnia przed zachodem słońca - dopóki Genkow nie odpali w lidze radziłbym się wstrzymać z takimi komentarzami.
Nie wiem jak ty ale ja widzę różnicę między chwaleniem a stwierdzeniem że nie jest to szrot jakich pełno się u nas w klubie przewinęło.
Odpowiedz cytując
fpskora
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 14.02.2011, 20:19
Witam, co byście powiedzieli na Sotirovicia w Wiśle?

Wyleciał ze zgrupowania Śląska za naganne zachowanie (na wniosek sztabu szkoleniowego, czyli u Lenczyka ma już nagrabione i to nie są liście). Wraca do Polski, a tu... transfer?

W obu krakowskich klubach szukają napastników. Osobiście jednak wolałbym, żeby Vuk nie przychodził do naszej Wisełki. Umiejętności przeciętne, charakter mętny, korzyści wątpliwe.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 14.02.2011, 20:23
Nie po to Stan inwestował w zawodników głodnych sukcesu i takich, którzy poprawią atmosferę w szatni, żeby teraz ściągać gościa, który ma okres co trzy dni, a do tego jest świrem.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.02.2011, 22:43
martonas napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem jak ty ale ja widzę różnicę między chwaleniem a stwierdzeniem że nie jest to szrot jakich pełno się u nas w klubie przewinęło.
To się dopiero okaże czy to szrot czy nie szrot. Przypadku Christowa chyba nie muszę przypominać. Liga zweryfikuje jego przydatnośc, jak dla mnie Sotirovic mógłby do nas dojśc jako drugi napastnik o ile już nikogo więcej nie ściagniemy. Przynajmniej jest w polskich warunkach ograny i sprawdzony.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 14.02.2011, 22:47
Ze względu na zachowanie - nie. Z ligi polskiej to chyba tylko Sobiech mi przychodzi do głowy, ale to typowe SF.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 14.02.2011, 23:07
Albo Janczyka który pląta się na wypożyczeniach.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 14.02.2011, 23:45
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
To się dopiero okaże czy to szrot czy nie szrot. Przypadku Christowa chyba nie muszę przypominać. Liga zweryfikuje jego przydatnośc, jak dla mnie Sotirovic mógłby do nas dojśc jako drugi napastnik o ile już nikogo więcej nie ściagniemy. Przynajmniej jest w polskich warunkach ograny i sprawdzony.
Czyli że jak się nie sprawdzi to szrot? Jakbyśmy ściągnęli Ronaldinho ale z jakiegoś powodu by u nas nie wypalił to też byłby szrot? Hristov to miał 1-2 sezony dobre w karierze i nic więcej. Genkov w Bułgarii trzyma poziom bez przerwy, grał w reprezentacji i za coś to Dynamo 2,5 mln euro zapłaciło, a że tam sobie nie poradził to cóż (poczekaj na statystyki Brożka w Trabzonie po dwóch latach... ), nie wiem jaką taktyką grali, ale praktycznie przez cały jego okres tam to mieli przynajmniej jednego świetnego napastnika - (Kerzakhov, Woronin, Kuranyi). To że miał ostatnią rundę dużo lepszą niż taki Brożek w porównywalnej lidze to szczegół. Czy ty myślisz że jesteśmy w stanie sprowadzić lepszego napastnika (zdrowego i strzelającego a nie jakąś kalekę z nazwiskiem, która pół roku piłki na oczy nie widziała) przy naszych obecnych warunkach? Czy ci się podoba czy nie, Genkov to jest w tej chwili górny pułap tego na co nas stać.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.02.2011, 02:29
Nie ma sensu porównywać Christowa z Genkowem. Christow, gdy do nas przechodził już grzał ławę w Bułgarii od dłuższego czasu, był całkowicie bez formy i został nam opchnięty z pocałowaniem rączki.

Genkow zarówno przed wyjazdem do Rosji, jak i po powrocie gole strzelał regularnie i nie miał żadnych problemów z grą w pierwszym składzie swojej drużyny. Co prawda w Rosji mu nie wyszło, ale to już jest o wiele wyższy poziom od naszej Ekstraklasy. Należy jednak pamiętać, że mimo słabych statystyk w Dynamie trenerzy konsekwentnie na niego stawiali przez półtorej roku. Czyli coś w sobie miał, coś sobą prezentował, tylko nie potrafił tego pokazać w meczach o stawkę na tak wysokim szczeblu. W Rosji nie dają miejsca w składzie za piękne oczy.

Bardzo na niego liczę i myślę, że mu się u nas powiedzie. W przypadku Christowa oczywiście bardzo chciałem, żeby było dobrze ale od początku czułem, że nic z tego nie będzie. To był facet, który 'jechał' na dorobku, ba - sezonie konia - sprzed paru lat.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.02.2011 o godz. 02:31.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.02.2011, 09:20
jeżeli już porównujecie Christova do Genkova to weźcie również pod uwagę fakt, że Genkov przychodzi do nas jako ten zawodnik niezbędny w Maaskantowskim ustawieniu, że tak powiem. On mimo wszystko będzie musiał grać bo nie będzie alternatywy dla niego... dlatego dostanie większy kredyt zaufania, na który w Rosji nie mógł liczyć, dlatego to paradoksalnie może być jego największym sprzymierzeńcem.... natomiast jeżeli chodzi o Christova to on nie jest takim typem zawodnika co Genkov czy choćby Brożek... on miał żyć tylko i wyłącznie z podań, nie potrafił sam sobie wypracować sytuacji, walka w powietrzu czy utrzymywanie się przy piłce także kulało u niego... zresztą każdy kto miał rywalizować z Brożkiem odpadał w przedbiegach, bo Polak nawet jak był w słabszej formie to i tak brał ciężar gry na siebie i sam czasami stwarzał sobie sytuacje strzeleckie.... dlatego Christov nie miał szans w rywalizacji z nim zwłaszcza, że był bez formy...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.02.2011, 10:03
Z Christovem była w ogóle dziwna sytuacja, przyjechał w ostatniej chwili, pograł parę minut i tyle. Nie zaaklimatyzował się, nikt na niego nie stawiał. Poza tym to chuchro takie, w lidze drwali było mu ciężko i po paru wejściach chęci odeszły. Genkov załatwiany od początku okienka, widać że działaczom zależało na nim. Jest kolosalna różnica w transferach obu graczy. Christov raczej nie czuł się potrzebny, Genkov za to niezbędny.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.02.2011, 10:26
Dynamo Moskwa... dla mnie to specyficzny klub. Kasa jest, transfery są, ale atmosfery i drużyny ja tam nie widzę. Pamiętajmy, że Genkov jest typowym środkowym napastnikiem. A w Dynamie Moskwa na szpicy pewne miejsce miała gwiazda rosyjskiej piłki Kierżakow, który ogórkiem nie jest. Więc Cvetanowi często zostawała gra na boku ataku.
Zresztą było i minęło. Teraz jest w Wiśle i nie ważne co się wcześniej z nim działo trzeba się modlić, żeby się sprawdził bo nie bęzie kim żądlić
..
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 15.02.2011, 10:37
Czy tylko ja tutaj mam takie wrażenie że po raz pierwszy od dłuższego czasu (od 5 lat po Enegelach, Petrescach, Mielcarskich, Kasperczakach,Okukach) Wisła idze w dobrym kierunku?

Stadion, drużyna (team spirit), skład, transfery, trener, dyrektor sportowy...

Ach ile bym dał żeby mieszkać chociaż w okolicach Krakowa :(
Odpowiedz cytując
Kaparo9
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 15.02.2011, 11:21
BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy Przypomnijcie sobie sytuacje co było gdy Brozio był kontuzjowany... Jeśli chcemy liczyć się w walce o MP musimy mieć 2 klasowych zawodników nawet na chwile obecną można wypożyczyć kogoś do końca rundy a w następnej rundzie obowiązkowo kogoś kupić. Przypominam tylko że najlepszą piłkę Wisła grała z Żurawiem i Frankiem w przodzie a nie jednym napastnikiem. Płacimy spore pienieądzę za bilety więc mamy prawo wymagać, czasem przyjdzie i mecz przegrać ale życzę sobie żeby w tym meczu zobaczyć ładnie grająca drużynę która nie odpuszcza która walczy do końca, a nie drużyne jak to za Skorzy bywało długa piłka na Brozia i niech Paweł biega walczy, może coś z tego będzie.
Jeszcze jedna kwestia która musimy przemyśleć, jako że drużyna stała się bardziej "Swiatowa" nasz doping również musi podążać w tym kierunku i gdy przyjdzie czas że w pierwszej jedenastce nie będzie ani jednego Polaka to zagrzewanie do walki słowami Walczyć Wisłą Walczyć, Gdzie jest ambicja zwyczajnie nic nie da, awięc bracia kibice musimy zacząć uczyć się angielskiego
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.02.2011, 12:58
Kaparo9 napisał(a):Wyświetl post
BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy?
Jest Małecki który to może okazać się naszym czarnym koniem w ataku i będzie strzelał bramki jak w ostatnim sparingu, pod warunkiem, że będzie wystawiany w ataku, a nie na nienaturalnej dla niego pozycji, typu skrzydło. W obwodzie też pozostaje Rafał Boguski - oby mu zdrowie dopisało.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.02.2011, 13:13
Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 15.02.2011, 13:15
455 km:( ale raz do roku jestem jak mi święta i meczyk spasują jakoś

Myślę że można podsumować to okienko bo sam Stan się wypowiadał że mała szansa żeby ktoś jeszcze doszedł.
Transfery można oceniać tylko z poziomu CV nikt nie wie jak przejdzie aklimatyzacje, pozwoliłem sobie opisać nadzieje co do piłkarzy?

Sprowadzono od tyłu licząc

Sergei Pareiko - solidny bramkarz z solidnej ligi lata w pierwszym składzie + reprezentacje, nadzieja - solidny bramkarz bez szału ale nie będziemy musieli oglądać baboli w każdym meczu

Kew Jallens - solidny defensor z bardzo bogatym CV, nadzieja - ktoś kto po kilku meczach o stawkę wniesie pewność do linii obrony

Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało

Maor Melikson - ciekawe CV ale moim zdaniem szału nie robi zobaczymy jak się sprawdzi w PL, nadzieja - kreatywby ofenzywny pomocnik

Cwetan Genkow - CV bramki, nadzieja bramki

Okno na plus w końcu mamy ludzi którzy potrafią nakłonić ciekawych piłkarzy do gry, ale jak się wkomponują w zespół nikt nie wie IMHO jeśli 3 się zaaklimatyzuję i na stałe wskoczy do pierwszego składu będzie dobrze.
Odpowiedz cytując
kha1
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.02.2011, 13:27
Wiem iż poinformowano, że transfery DO klubu najpewniej zostały już zakończone i szefostwo bardziej kieruj się na przyszłe okienko, ale czy są może jakieś przecieki dotyczące transferów last-minute? Pytam z ciekawości.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 15.02.2011, 13:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.
Pierwszą i najważniejszą funkcją napastnika jest strzelanie bramek. Po to wymyślono tę pozycję w piłce nożnej. Jasne, że napastnik ma też inne zadania w dążeniu do tego, by padł gol dla jego drużyny, niekoniecznie strzelony przez niego samego, ale twierdzenie, że Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek jest dla mnie absurdalne.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.02.2011, 13:57
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało
.
Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 15.02.2011, 15:06
Genkov dał próbkę swoich możliwości już podczas sparingu kiedy, utrzymał się przy piłce po wyrzucie z autu po czym idealnie zagrał do Małego. Posiadanie właśnie takiej klasyczne 9 w ofensywie znaczącą rozszerza nam pole manwewru jeśli chodzi o rozwiązywanie akcji. Można zagrać na tzw ścianę, można zagrać długą piłkę bo Genkov dobrze gra w powietrzu, może przytrzymać piłkę i zaczekać aż w odpowiednim momencie będzie mógł zagrać do wbiegających pomocników.
Oczywiście najważniejszym jego zadaniem będzie strzelanie bramek i jestem przekonany, że potrafi to robić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów