|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech robi co ma robić, bajki klepać każdy umie w gazecie
![]() Zobacze efekty to na pewno będę mu wdzięczny do końca życia. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/akt...rzebudowy.html
pfff....jaki zas dostep. Jak ktos moze niech tu wrzuci caly wywiad.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 14.02.2011 o godz. 11:56.
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No to chciałbyś go wziąć, czy nie chciałbyś? A jak nie chciałbyś to po co piszesz?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Basałaj napisał(a):
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Ponadto jak dobrze pamiętam to 99% użytkowników forum mówiło że odejście Marcelo i Głowackiego w krótkim okresie czasu na pewno będzie osłabieniem, więc nie wiem co to niby za duma "że ja tak mówiłem". ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Witam, co byście powiedzieli na Sotirovicia w Wiśle?
Wyleciał ze zgrupowania Śląska za naganne zachowanie (na wniosek sztabu szkoleniowego, czyli u Lenczyka ma już nagrabione i to nie są liście). Wraca do Polski, a tu... transfer? W obu krakowskich klubach szukają napastników. Osobiście jednak wolałbym, żeby Vuk nie przychodził do naszej Wisełki. Umiejętności przeciętne, charakter mętny, korzyści wątpliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie po to Stan inwestował w zawodników głodnych sukcesu i takich, którzy poprawią atmosferę w szatni, żeby teraz ściągać gościa, który ma okres co trzy dni, a do tego jest świrem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
To się dopiero okaże czy to szrot czy nie szrot. Przypadku Christowa chyba nie muszę przypominać. Liga zweryfikuje jego przydatnośc, jak dla mnie Sotirovic mógłby do nas dojśc jako drugi napastnik o ile już nikogo więcej nie ściagniemy. Przynajmniej jest w polskich warunkach ograny i sprawdzony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ze względu na zachowanie - nie. Z ligi polskiej to chyba tylko Sobiech mi przychodzi do głowy, ale to typowe SF.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Albo Janczyka który pląta się na wypożyczeniach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie ma sensu porównywać Christowa z Genkowem. Christow, gdy do nas przechodził już grzał ławę w Bułgarii od dłuższego czasu, był całkowicie bez formy i został nam opchnięty z pocałowaniem rączki.
Genkow zarówno przed wyjazdem do Rosji, jak i po powrocie gole strzelał regularnie i nie miał żadnych problemów z grą w pierwszym składzie swojej drużyny. Co prawda w Rosji mu nie wyszło, ale to już jest o wiele wyższy poziom od naszej Ekstraklasy. Należy jednak pamiętać, że mimo słabych statystyk w Dynamie trenerzy konsekwentnie na niego stawiali przez półtorej roku. Czyli coś w sobie miał, coś sobą prezentował, tylko nie potrafił tego pokazać w meczach o stawkę na tak wysokim szczeblu. W Rosji nie dają miejsca w składzie za piękne oczy. Bardzo na niego liczę i myślę, że mu się u nas powiedzie. W przypadku Christowa oczywiście bardzo chciałem, żeby było dobrze ale od początku czułem, że nic z tego nie będzie. To był facet, który 'jechał' na dorobku, ba - sezonie konia - sprzed paru lat.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 15.02.2011 o godz. 02:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeżeli już porównujecie Christova do Genkova to weźcie również pod uwagę fakt, że Genkov przychodzi do nas jako ten zawodnik niezbędny w Maaskantowskim ustawieniu, że tak powiem. On mimo wszystko będzie musiał grać bo nie będzie alternatywy dla niego... dlatego dostanie większy kredyt zaufania, na który w Rosji nie mógł liczyć, dlatego to paradoksalnie może być jego największym sprzymierzeńcem.... natomiast jeżeli chodzi o Christova to on nie jest takim typem zawodnika co Genkov czy choćby Brożek... on miał żyć tylko i wyłącznie z podań, nie potrafił sam sobie wypracować sytuacji, walka w powietrzu czy utrzymywanie się przy piłce także kulało u niego... zresztą każdy kto miał rywalizować z Brożkiem odpadał w przedbiegach, bo Polak nawet jak był w słabszej formie to i tak brał ciężar gry na siebie i sam czasami stwarzał sobie sytuacje strzeleckie.... dlatego Christov nie miał szans w rywalizacji z nim zwłaszcza, że był bez formy...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Z Christovem była w ogóle dziwna sytuacja, przyjechał w ostatniej chwili, pograł parę minut i tyle. Nie zaaklimatyzował się, nikt na niego nie stawiał. Poza tym to chuchro takie, w lidze drwali było mu ciężko i po paru wejściach chęci odeszły. Genkov załatwiany od początku okienka, widać że działaczom zależało na nim. Jest kolosalna różnica w transferach obu graczy. Christov raczej nie czuł się potrzebny, Genkov za to niezbędny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Dynamo Moskwa... dla mnie to specyficzny klub. Kasa jest, transfery są, ale atmosfery i drużyny ja tam nie widzę. Pamiętajmy, że Genkov jest typowym środkowym napastnikiem. A w Dynamie Moskwa na szpicy pewne miejsce miała gwiazda rosyjskiej piłki Kierżakow, który ogórkiem nie jest. Więc Cvetanowi często zostawała gra na boku ataku.
Zresztą było i minęło. Teraz jest w Wiśle i nie ważne co się wcześniej z nim działo trzeba się modlić, żeby się sprawdził bo nie bęzie kim żądlić ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Czy tylko ja tutaj mam takie wrażenie że po raz pierwszy od dłuższego czasu (od 5 lat po Enegelach, Petrescach, Mielcarskich, Kasperczakach,Okukach) Wisła idze w dobrym kierunku?
Stadion, drużyna (team spirit), skład, transfery, trener, dyrektor sportowy... Ach ile bym dał żeby mieszkać chociaż w okolicach Krakowa :( |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
BTW, liczę na jeszcze jedno wzmocnienie ataku, ponieważ prawdę mówiąc jesteśmy w ofensywie od kilku lat bez zmian, co się stanie jak Genkov dostanie kontuzję, kartki kto będzie straszył bramkarzy rywali skoro nasza pomoc nie jest skora do strzelania bramek a napastników innych nie mamy
Jeszcze jedna kwestia która musimy przemyśleć, jako że drużyna stała się bardziej "Swiatowa" nasz doping również musi podążać w tym kierunku i gdy przyjdzie czas że w pierwszej jedenastce nie będzie ani jednego Polaka to zagrzewanie do walki słowami Walczyć Wisłą Walczyć, Gdzie jest ambicja zwyczajnie nic nie da, awięc bracia kibice musimy zacząć uczyć się angielskiego ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dla mnie Genkov nie musi w ogóle strzelać bramek. Od kiedy to napastnik musi tylko strzelać?Niech dobrze zgrywa, skupia na sobie uwagę obrońców, tym samym dając miejsce i czas innym do strzału itd. To jest istotne. A kto będzie strzelać, wydaje się sprawą drugorzędną. Na ocenę tego transferu przyjdzie czas, tak jak wszystkich innych zresztą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
455 km:( ale raz do roku jestem jak mi święta i meczyk spasują jakoś
Myślę że można podsumować to okienko bo sam Stan się wypowiadał że mała szansa żeby ktoś jeszcze doszedł. Transfery można oceniać tylko z poziomu CV nikt nie wie jak przejdzie aklimatyzacje, pozwoliłem sobie opisać nadzieje co do piłkarzy? Sprowadzono od tyłu licząc ![]() Sergei Pareiko - solidny bramkarz z solidnej ligi lata w pierwszym składzie + reprezentacje, nadzieja - solidny bramkarz bez szału ale nie będziemy musieli oglądać baboli w każdym meczu Kew Jallens - solidny defensor z bardzo bogatym CV, nadzieja - ktoś kto po kilku meczach o stawkę wniesie pewność do linii obrony Michaił Siwakow - młody gniewny z parciem na granie zamienił serie A i pewnie lepszą kasę na "zesłanie" do Polski, nadzieja - dodatkowy walczak w składzie których mamy dość mało Maor Melikson - ciekawe CV ale moim zdaniem szału nie robi zobaczymy jak się sprawdzi w PL, nadzieja - kreatywby ofenzywny pomocnik Cwetan Genkow - CV bramki, nadzieja bramki Okno na plus w końcu mamy ludzi którzy potrafią nakłonić ciekawych piłkarzy do gry, ale jak się wkomponują w zespół nikt nie wie IMHO jeśli 3 się zaaklimatyzuję i na stałe wskoczy do pierwszego składu będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wiem iż poinformowano, że transfery DO klubu najpewniej zostały już zakończone i szefostwo bardziej kieruj się na przyszłe okienko, ale czy są może jakieś przecieki dotyczące transferów last-minute? Pytam z ciekawości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się,że podawali informację jakoby Wisła płaci mu tyle ile zarabiał we Włoszech(150K euro).Nie wiem tylko,czy dotyczy to półrocznego wypożyczenia,czy tyle zarabiał przez cały rok.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Genkov dał próbkę swoich możliwości już podczas sparingu kiedy, utrzymał się przy piłce po wyrzucie z autu po czym idealnie zagrał do Małego. Posiadanie właśnie takiej klasyczne 9 w ofensywie znaczącą rozszerza nam pole manwewru jeśli chodzi o rozwiązywanie akcji. Można zagrać na tzw ścianę, można zagrać długą piłkę bo Genkov dobrze gra w powietrzu, może przytrzymać piłkę i zaczekać aż w odpowiednim momencie będzie mógł zagrać do wbiegających pomocników.
Oczywiście najważniejszym jego zadaniem będzie strzelanie bramek i jestem przekonany, że potrafi to robić. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|