The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2010, 18:42
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba mieć w głowie żeby iść na takie coś . Za darmo ta szopka, czy płatne?
Chyba płatne. Niestety, to dowodzi że większość społeczeństwa (z resztą - nie tylko w Polsce) jest zwyczajnie głupia.

Przecież skądś się biorą ci ludzie, którzy w teledurniejach klaszczą, śmieją się na rozkaz i świetnie się bawią na widowni, słuchając dowcipów w Familiadzie. Oni to robią praktycznie za darmo - stawki za statystowanie są w zasadzie symboliczne.

Dlatego nie ma co niestety martwić się o projekt pt. Legia Warszawa. Obawiam się, że z prawdziwym sportem nie ma to nic wspólnego. To czysty biznes, a w zasadzie - showbiznes.

Myślę, że lada chwila staniemy się świadkami reality show, w którym organizuje się kasting piłkarski wśród młodych ludzi na grę w Legii. Roboczy tytuł: "Legia - o krok od marzeń".

Trójka jurorów: Olaf Lubaszenko, Andrzej Strelau i Dorota Gardias bezlitośnie odpytuje kandydatów ze znajomości przepisów i sprawdza podstawowe umiejętności techniczne (np. kapkowanie za pomocą pomarańczy).

Następnie młodzi piłkarze, którzy przeszli trudne kwalifikacje regionalne trafiają do centrum treningowego Legii. Kamera podąża za nimi bezustannie. Co krok czyhają pokusy: a to Maciej Iwański proponuje wypad do Bliklego, to Rybus wspólne rzucanie Ananasem. Wieczory spędzają wspólnie - a gdzieżby indziej - w domu Wielkiego Brata. Widzowie co tydzień w głosowaniu audio-tele eliminują kolejnych piłkarzy.

Zwycięzca dostaje do podpisania 3-letni kontrakt zawodowy (500 tys. zł brutto/rok) i pewny plac przez jedną rundę.

Do tego kilku Legionistów trafi do Tańca z Gwiazdami, a w Rozmowach w Tłoku Szymon Majewski będzie zamiast Janasa miał stałego gościa - Macieja Skorżę.

Ludzie będą oglądać z wypiekami na twarzy, a na stadionie będzie komplet.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.10.2010, 18:53
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Chyba płatne. Niestety, to dowodzi że większość społeczeństwa (z resztą - nie tylko w Polsce) jest zwyczajnie głupia.

Przecież skądś się biorą ci ludzie, którzy w teledurniejach klaszczą, śmieją się na rozkaz i świetnie się bawią na widowni, słuchając dowcipów w Familiadzie. Oni to robią praktycznie za darmo - stawki za statystowanie są w zasadzie symboliczne.

Dlatego nie ma co niestety martwić się o projekt pt. Legia Warszawa. Obawiam się, że z prawdziwym sportem nie ma to nic wspólnego. To czysty biznes, a w zasadzie - showbiznes.

Myślę, że lada chwila staniemy się świadkami reality show, w którym organizuje się kasting piłkarski wśród młodych ludzi na grę w Legii. Roboczy tytuł: "Legia - o krok od marzeń".

Trójka jurorów: Olaf Lubaszenko, Andrzej Strelau i Dorota Gardias bezlitośnie odpytuje kandydatów ze znajomości przepisów i sprawdza podstawowe umiejętności techniczne (np. kapkowanie za pomocą pomarańczy).

Następnie młodzi piłkarze, którzy przeszli trudne kwalifikacje regionalne trafiają do centrum treningowego Legii. Kamera podąża za nimi bezustannie. Co krok czyhają pokusy: a to Maciej Iwański proponuje wypad do Bliklego, to Rybus wspólne rzucanie Ananasem. Wieczory spędzają wspólnie - a gdzieżby indziej - w domu Wielkiego Brata. Widzowie co tydzień w głosowaniu audio-tele eliminują kolejnych piłkarzy.

Zwycięzca dostaje do podpisania 3-letni kontrakt zawodowy (500 tys. zł brutto/rok) i pewny plac przez jedną rundę.

Do tego kilku Legionistów trafi do Tańca z Gwiazdami, a w Rozmowach w Tłoku Szymon Majewski będzie zamiast Janasa miał stałego gościa - Macieja Skorżę.

Ludzie będą oglądać z wypiekami na twarzy, a na stadionie będzie komplet.
Chciałbym oglądnąć taki kabaret... murowana oglądalność...
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.10.2010, 19:03
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Co trzeba mieć w głowie żeby iść na takie coś . Za darmo ta szopka, czy płatne?
Z tej szopki kasa poszła na budowę centrum profilaktyki nowotworów. Chyba fajnie że się lud zebrał i pomógł potrzebującym. Przy okazji mogli się pośmiać z Tusków i innych Kaliszów.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.10.2010, 21:31
Dokładnie, bardzo dobrze że na tym pseudomeczu wypełnił się stadion bo cel był szczytny. Zresztą bilety kosztowały symboliczne 10zł (na ADO od 25zł do 40), a blisko 1/3 całej puli TVN rozdał za friko.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 13.10.2010, 22:17
Obawiam się, że większość ludzi przyszła nie z potrzeby wsparcia akcji charytatywnej, a zobaczenia Tuska z Kaliszem w akcji.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 13.10.2010, 22:25
Obawiam się, że większość ludzi przyszła nie z potrzeby wsparcia akcji charytatywnej, a zobaczenia Tuska z Kaliszem w akcji.
Lepiej że przyszli tam i zrobili coś dobrego niż mieli by weekend spędzić w supermarkecie.nie tak dawno w niedziele m1 odwiedziłem i już przez zajebany parking mogłem przypuszczać co się kroi ale jak przekroczyłem gmach to szok.Tłum jak na wszystkich świętych na cmentarzach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.10.2010, 23:23
A niechby tam przyszli dla darmowych truskawek, byleby swoje go kasy wplacili i pomogli potrzebującym.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.10.2010, 00:20
Jak już mówiłem - sam mecz mi w żaden sposób nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie, sensowna inicjatywa. Mnie raczej chodziło o tych wspomnianych ludzi, którzy przychodzą obejrzeć coś takiego nie dla wsparcia charytatywnego (bo to można po prostu zrobić wysyłając srajdziesiąt smsów na fundację TVN jak ktoś ma taką fantazję), tylko dla obejrzenia jakiegoś show - które, no... nie jest żadnym widowiskiem. Wszyscy tu wiemy, jak ciężko się ogląda mecze na niskim poziomie - naoglądaliśmy się niejednego meczu, który nawet w warunkach ekstraklasy można było uznać za męcząco słaby. Oglądaliśmy je na żywo - i tak wyglądają wtedy jeszcze gorzej. A tu była totalna amatorka przez 90 minut, bez całej kibicowskiej otoczki, bez zaangażowania w którąkolwiek drużynę, bez niczego. Nawet nie wiadomo jak dopingować, no bo co? "Polska! klap klap klap"? "Te-Fał-En! klapklap Te-Fał-En! klapklap"? "Po-li-tycy! Po-li-tycy!"? Po prostu nie ogarniam tematu, to jak zapłacić za show polegające na oglądaniu policjanta dyrygującego ruchem przez 90 minut.
Legionista
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 14.10.2010, 07:23
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej że przyszli tam i zrobili coś dobrego niż mieli by weekend spędzić w supermarkecie.nie tak dawno w niedziele m1 odwiedziłem i już przez zajebany parking mogłem przypuszczać co się kroi ale jak przekroczyłem gmach to szok.Tłum jak na wszystkich świętych na cmentarzach.
W supermarkecie też można zrobić coś dobrego. Puszki ze zbiórką na cele charytatywne stoją przy każdej kasie. W dodatku zapominasz, że jest spora część Polaków, która z.dala od poniedziałku do piątku, wraca wieczorem do domu (do pracy i z pracy trzeba jeszcze dojechać) i nie ma czasu na zrobienie zakupów w tygodniu. Niektórzy i owszem - chodzą do supermarketów dla chorej przyjemności, jednak większość - z konieczności.

Cel charytatywny miał dla widzów znaczenie 2, jeśli nie 3-rzędne. Oni po prostu przyszli z ciekawości, chcąc zobaczyć na żywo sławnych ludzi kopiących piłkę. Nie ma co do tego dorabiać ideologii.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.10.2010, 09:49
Idąc do supermarketu nie idę tam, aby wrzucić do tej puszki pieniądze. Nie jest to cel sam w sobie przecież. Robię to przy okazji zakupów. A jeśli ktoś idzie na taką imprezę jak spotkanie tvn-politycy i w ten sposób pomaga, to nie widzę w tym nic złego. Po co wymyślać jakieś dziwne teorie? Jeśli kasa szłaby na konto iti lub coś w ten deseń, to wtedy byłaby to dla mnie mega głupota i sam wyśmiewałbym takie osobniki.

Ale kompletnie nie rozumiem, jak można śmiać się z kogoś, kto poszedł na spotkanie charytatywne. Nie pojmuję tego. Sorry flamengista, ale to Ty na siłę próbujesz dorobić ideologię, że wszyscy poszli tam tylko dla polityków i gwiazd. Masz na to jakieś dowody, czy tylko własne przypuszczenia? Gdyby nie to, że akurat nie mogłem, to sam bym się tam wybrał. I nie dla polityków, sławnych gwiazd jak próbujesz to przedstawić, tylko właśnie dlatego, że był to szczytny cel.Wiadomo, że nie wszyscy myśleli tak jak ja, ale na bank nie wszyscy myśleli tak jak Ty. Nie mogłem być na trybunach, więc wysłałem sms-a. Mam nadzieję, że pieniądze z tego zostaną należycie wykorzystane.

Poza tym nawet sama akcja promuje coś bardzo ważnego- uświadamia ludzi, że trzeba się badać i że teraz powstaje kolejne miejsce do tego typu badań i leczenia się. Jak nienawidzę iti, tvnu itp to takie imprezy i akcje będę zawsze popierał i ich bronił.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 14.10.2010, 11:04
Luis Fernando Tena chce zastąpić Maćka

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...skorze,1544592
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 14.10.2010, 11:31
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A niechby tam przyszli dla darmowych truskawek, byleby swoje go kasy wplacili i pomogli potrzebującym.
To zdanie najlepiej podsumowuje całą dyskusję.

W 100% się zgadzam.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 14.10.2010, 18:21
Usiądźcie mocno

Legionista
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.10.2010, 18:40
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Usiądźcie mocno

. Ja pi...le ale macie kabaret w tej Legii. Teraz czekam na numer z Messim, któty tez chciał przyjść ale......był za niski dla Maciusia, bo przeciez wiadomo, że on preferuje tylko wysokich napastników .
Śmiech to chyba jedyna rzecz, która powinna utrzymać kibiców Legii przed wpadnięciem w depresje przy grze kopaczy. W tym szaleństwie jest metoda.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.10.2010, 19:25
Jako że obstawiłem to spotkanie. To przeczytałem sobie zapis konferencji przedmeczowej
Skorża napisał(a):
My będziemy liczyli na nasz kolektyw, na grę zespołową całej drużyny.
I coś mnie tknęło że pieniądze przegrałem
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.10.2010, 20:01
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Jako że obstawiłem to spotkanie. To przeczytałem sobie zapis konferencji przedmeczowej

I coś mnie tknęło że pieniądze przegrałem
Chyba nie postawiłeś na Legię?
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 14.10.2010, 20:05
Postawiłem, skromnie bo skromnie ale na Legię. A dokładnie to na Legię ale bez remisu.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.10.2010, 20:08
Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Postawiłem, skromnie bo skromnie ale na Legię. A dokładnie to na Legię ale bez remisu.
Może Ci się poszczęści, ale wybacz ja jako kibic Legii (może małej wiary) pokusiłbym się o handi (+1,5), ale na Widzew
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.10.2010, 14:08
Co wy mowicie? Legia dzisiaj nie wywiezie zadnego pkt z Lodzi. Widzew jest zdecydowanym faworytem(stawiam na wysokie zwyciestwo) i wydaje sie, ze bedzie to ostatni mecz pod wodza Skorzy. Trudno przypuszczac zeby Legia zdobyla tez jakies punkty za tydzien w Keilcach. Jestem tego tak samo pewny, jak to, ze my co najwyzej zremisujemy w Zabrzu(i to tez bedzie sukces).
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.10.2010, 14:12
No ja liczę, że Legia ugra punkt, bo nie daj Boże Skorże wywalą.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.10.2010, 14:14
licze na Sernasa
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 15.10.2010, 14:29
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Co wy mowicie? Legia dzisiaj nie wywiezie zadnego pkt z Lodzi. Widzew jest zdecydowanym faworytem(stawiam na wysokie zwyciestwo) i wydaje sie, ze bedzie to ostatni mecz pod wodza Skorzy.
No...nie wiem.
Legia potrafi się spiąć na ważne mecze i... największe kosy. Tak jest w przypadku Lecha - może się zdarzyć i na Widzewie.
Poza tym od jakiegoś czasu jej gra to sinusoida.
Ostatnio był dołek. Teraz wg statystyk wypadałaby wygrana

Poza tym emocje innego rodzaju się zapowiadają
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 15.10.2010, 14:39
Napisał ktoś kiedyś na forum że zarząd Legi, aby zwolnić Skorżę będzie musiał zapłacić bardzo duże pieniądze, czy to prawda?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.10.2010, 14:47
Cała Polska śpiewa 3 pkt dla Widzewa Sernas wbij 3 gole
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.10.2010, 14:49
Titto napisał(a):Wyświetl post
Napisał ktoś kiedyś na forum że zarząd Legi, aby zwolnić Skorżę będzie musiał zapłacić bardzo duże pieniądze, czy to prawda?
Pewnie prawda, trenerzy nie od dziś zabezpieczają się przed szybkim zwolnieniem.Oczywiście im trener bardziej renomowany, tym większe odszkodowanie.Legia wzięła Maćka jak my Łobo , jako gościa który miał być gwiazdą, jako tego co zdobył 2 mistrzostwa a nie tego co dostał od Levadii, tak więc pewnie warunki kontraktu ma niezłe.

Dla mnie jest przykre że jak w modzie stały się te odprawy, tak nie ma czegoś takiego jak honor szkoleniowca który widząc że kompletnie mu nie idzie - sam podaje się do dymisji.
Kiedyś to było powszechne - dziś to może zrobić ten co nie ma nic w zapisie o odszkodowaniu a wie że i tak go wywalą(patrz Kasperczak niedawno)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2010, 14:50
Ela napisał(a):Wyświetl post
No...nie wiem.
Legia potrafi się spiąć na ważne mecze i... największe kosy. Tak jest w przypadku Lecha - może się zdarzyć i na Widzewie.
Poza tym od jakiegoś czasu jej gra to sinusoida.
Ostatnio był dołek. Teraz wg statystyk wypadałaby wygrana

Poza tym emocje innego rodzaju się zapowiadają
Jasne że tak. Tyle że nikt nie pamięta już, że gdyby Stilić i ktoś tam jeszcze wykorzystali dwie stuprocentowe sytuacje, do przerwy było by 0-3 i byłby inny mecz.

Legia po prostu nie gra nic, nie oszukujmy się.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.10.2010, 15:20
Widzieliście tytuł o Wiśle na głównej stronie WP? To już jest przesada , niektóre media robią wszystko by psuć wizerunek Wisełki .
Ekstraklasa: szokujące słowa ws. mistrzostwa Polski Wisły
I skoro wtedy wszyscy kupowali to dlaczego w tytule na głównej stronie jest użyta tylko nazwa Wisły?!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.10.2010 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.10.2010, 15:27
Pewnie dostaniemy w dupe, ale ze to Widzew to mogliby wygrac...Nastepny mecz wpier*** i Maciek wylatuje

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.10.2010, 15:32
fanfan napisał(a):Wyświetl post
I skoro wtedy wszyscy kupowali to dlaczego w tytule na głównej stronie jest użyta tylko nazwa Wisły?!
Czemu w 93 roku wszyscy kupowali/sprzedawali mecze, a największą karę poniosła Legia? Ten sam zabieg.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 15.10.2010, 15:34
ale ten Maciek, z którego się teraz zbijamy, to był/jest naprawde dobry trener w moim mniemaniu.

Nie wiem co sie stało, może po prostu bez Blachy się nie da...

ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Czemu w 93 roku wszyscy kupowali/sprzedawali mecze, a największą karę poniosła Legia? Ten sam zabieg.
nie wiem co w ogole daje rozgrzebywanie tych brudów, niech robią wywiady z piłkarzami a nie szukają wszędzie sensacji.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów