|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Chyba płatne. Niestety, to dowodzi że większość społeczeństwa (z resztą - nie tylko w Polsce) jest zwyczajnie głupia.
Przecież skądś się biorą ci ludzie, którzy w teledurniejach klaszczą, śmieją się na rozkaz i świetnie się bawią na widowni, słuchając dowcipów w Familiadzie. Oni to robią praktycznie za darmo - stawki za statystowanie są w zasadzie symboliczne. Dlatego nie ma co niestety martwić się o projekt pt. Legia Warszawa. Obawiam się, że z prawdziwym sportem nie ma to nic wspólnego. To czysty biznes, a w zasadzie - showbiznes. Myślę, że lada chwila staniemy się świadkami reality show, w którym organizuje się kasting piłkarski wśród młodych ludzi na grę w Legii. Roboczy tytuł: "Legia - o krok od marzeń". Trójka jurorów: Olaf Lubaszenko, Andrzej Strelau i Dorota Gardias bezlitośnie odpytuje kandydatów ze znajomości przepisów i sprawdza podstawowe umiejętności techniczne (np. kapkowanie za pomocą pomarańczy). Następnie młodzi piłkarze, którzy przeszli trudne kwalifikacje regionalne trafiają do centrum treningowego Legii. Kamera podąża za nimi bezustannie. Co krok czyhają pokusy: a to Maciej Iwański proponuje wypad do Bliklego, to Rybus wspólne rzucanie Ananasem. Wieczory spędzają wspólnie - a gdzieżby indziej - w domu Wielkiego Brata. Widzowie co tydzień w głosowaniu audio-tele eliminują kolejnych piłkarzy. Zwycięzca dostaje do podpisania 3-letni kontrakt zawodowy (500 tys. zł brutto/rok) i pewny plac przez jedną rundę. Do tego kilku Legionistów trafi do Tańca z Gwiazdami, a w Rozmowach w Tłoku Szymon Majewski będzie zamiast Janasa miał stałego gościa - Macieja Skorżę. Ludzie będą oglądać z wypiekami na twarzy, a na stadionie będzie komplet. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tej szopki kasa poszła na budowę centrum profilaktyki nowotworów. Chyba fajnie że się lud zebrał i pomógł potrzebującym. Przy okazji mogli się pośmiać z Tusków i innych Kaliszów.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dokładnie, bardzo dobrze że na tym pseudomeczu wypełnił się stadion bo cel był szczytny. Zresztą bilety kosztowały symboliczne 10zł (na ADO od 25zł do 40), a blisko 1/3 całej puli TVN rozdał za friko.
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Obawiam się, że większość ludzi przyszła nie z potrzeby wsparcia akcji charytatywnej, a zobaczenia Tuska z Kaliszem w akcji.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Lepiej że przyszli tam i zrobili coś dobrego niż mieli by weekend spędzić w supermarkecie.nie tak dawno w niedziele m1 odwiedziłem i już przez zajebany parking mogłem przypuszczać co się kroi ale jak przekroczyłem gmach to szok.Tłum jak na wszystkich świętych na cmentarzach.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A niechby tam przyszli dla darmowych truskawek, byleby swoje go kasy wplacili i pomogli potrzebującym.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak już mówiłem - sam mecz mi w żaden sposób nie przeszkadzał, wręcz przeciwnie, sensowna inicjatywa. Mnie raczej chodziło o tych wspomnianych ludzi, którzy przychodzą obejrzeć coś takiego nie dla wsparcia charytatywnego (bo to można po prostu zrobić wysyłając srajdziesiąt smsów na fundację TVN jak ktoś ma taką fantazję), tylko dla obejrzenia jakiegoś show - które, no... nie jest żadnym widowiskiem. Wszyscy tu wiemy, jak ciężko się ogląda mecze na niskim poziomie - naoglądaliśmy się niejednego meczu, który nawet w warunkach ekstraklasy można było uznać za męcząco słaby. Oglądaliśmy je na żywo - i tak wyglądają wtedy jeszcze gorzej. A tu była totalna amatorka przez 90 minut, bez całej kibicowskiej otoczki, bez zaangażowania w którąkolwiek drużynę, bez niczego. Nawet nie wiadomo jak dopingować, no bo co? "Polska! klap klap klap"? "Te-Fał-En! klapklap Te-Fał-En! klapklap"? "Po-li-tycy! Po-li-tycy!"? Po prostu nie ogarniam tematu, to jak zapłacić za show polegające na oglądaniu policjanta dyrygującego ruchem przez 90 minut.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Cel charytatywny miał dla widzów znaczenie 2, jeśli nie 3-rzędne. Oni po prostu przyszli z ciekawości, chcąc zobaczyć na żywo sławnych ludzi kopiących piłkę. Nie ma co do tego dorabiać ideologii. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Idąc do supermarketu nie idę tam, aby wrzucić do tej puszki pieniądze. Nie jest to cel sam w sobie przecież. Robię to przy okazji zakupów. A jeśli ktoś idzie na taką imprezę jak spotkanie tvn-politycy i w ten sposób pomaga, to nie widzę w tym nic złego. Po co wymyślać jakieś dziwne teorie? Jeśli kasa szłaby na konto iti lub coś w ten deseń, to wtedy byłaby to dla mnie mega głupota i sam wyśmiewałbym takie osobniki.
Ale kompletnie nie rozumiem, jak można śmiać się z kogoś, kto poszedł na spotkanie charytatywne. Nie pojmuję tego. Sorry flamengista, ale to Ty na siłę próbujesz dorobić ideologię, że wszyscy poszli tam tylko dla polityków i gwiazd. Masz na to jakieś dowody, czy tylko własne przypuszczenia? Gdyby nie to, że akurat nie mogłem, to sam bym się tam wybrał. I nie dla polityków, sławnych gwiazd jak próbujesz to przedstawić, tylko właśnie dlatego, że był to szczytny cel.Wiadomo, że nie wszyscy myśleli tak jak ja, ale na bank nie wszyscy myśleli tak jak Ty. Nie mogłem być na trybunach, więc wysłałem sms-a. Mam nadzieję, że pieniądze z tego zostaną należycie wykorzystane. Poza tym nawet sama akcja promuje coś bardzo ważnego- uświadamia ludzi, że trzeba się badać i że teraz powstaje kolejne miejsce do tego typu badań i leczenia się. Jak nienawidzę iti, tvnu itp to takie imprezy i akcje będę zawsze popierał i ich bronił. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
. Ja pi...le ale macie kabaret w tej Legii. Teraz czekam na numer z Messim, któty tez chciał przyjść ale......był za niski dla Maciusia, bo przeciez wiadomo, że on preferuje tylko wysokich napastników .Śmiech to chyba jedyna rzecz, która powinna utrzymać kibiców Legii przed wpadnięciem w depresje przy grze kopaczy. W tym szaleństwie jest metoda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jako że obstawiłem to spotkanie. To przeczytałem sobie zapis konferencji przedmeczowej
Skorża napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Postawiłem, skromnie bo skromnie ale na Legię. A dokładnie to na Legię ale bez remisu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co wy mowicie? Legia dzisiaj nie wywiezie zadnego pkt z Lodzi. Widzew jest zdecydowanym faworytem(stawiam na wysokie zwyciestwo) i wydaje sie, ze bedzie to ostatni mecz pod wodza Skorzy. Trudno przypuszczac zeby Legia zdobyla tez jakies punkty za tydzien w Keilcach. Jestem tego tak samo pewny, jak to, ze my co najwyzej zremisujemy w Zabrzu(i to tez bedzie sukces).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No ja liczę, że Legia ugra punkt, bo nie daj Boże Skorże wywalą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
licze na Sernasa
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
Legia potrafi się spiąć na ważne mecze i... największe kosy. Tak jest w przypadku Lecha - może się zdarzyć i na Widzewie. Poza tym od jakiegoś czasu jej gra to sinusoida. Ostatnio był dołek. Teraz wg statystyk wypadałaby wygrana ![]() Poza tym emocje innego rodzaju się zapowiadają ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Napisał ktoś kiedyś na forum że zarząd Legi, aby zwolnić Skorżę będzie musiał zapłacić bardzo duże pieniądze, czy to prawda?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cała Polska śpiewa 3 pkt dla Widzewa
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dla mnie jest przykre że jak w modzie stały się te odprawy, tak nie ma czegoś takiego jak honor szkoleniowca który widząc że kompletnie mu nie idzie - sam podaje się do dymisji. Kiedyś to było powszechne - dziś to może zrobić ten co nie ma nic w zapisie o odszkodowaniu a wie że i tak go wywalą(patrz Kasperczak niedawno) ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Legia po prostu nie gra nic, nie oszukujmy się. ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Widzieliście tytuł o Wiśle na głównej stronie WP? To już jest przesada , niektóre media robią wszystko by psuć wizerunek Wisełki .
Ekstraklasa: szokujące słowa ws. mistrzostwa Polski Wisły I skoro wtedy wszyscy kupowali to dlaczego w tytule na głównej stronie jest użyta tylko nazwa Wisły?!
Ostatnio edytowane przez fanfan : 15.10.2010 o godz. 15:23.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Pewnie dostaniemy w dupe, ale ze to Widzew to mogliby wygrac...Nastepny mecz wpier*** i Maciek wylatuje
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czemu w 93 roku wszyscy kupowali/sprzedawali mecze, a największą karę poniosła Legia? Ten sam zabieg.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
ale ten Maciek, z którego się teraz zbijamy, to był/jest naprawde dobry trener w moim mniemaniu.
Nie wiem co sie stało, może po prostu bez Blachy się nie da... nie wiem co w ogole daje rozgrzebywanie tych brudów, niech robią wywiady z piłkarzami a nie szukają wszędzie sensacji. ![]()
![]()
|
|
|