The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2012, 00:30
http://www.youtube.com/watch?v=4Kb_NK6Onoo

Dziś rocznica... Zobaczcie jak bardzo zmieniło sie oblicze naszej drużyny przez zaledwie 12 miesięcy. Rok temu graliśmy w pucharach i ugraliśmy 9 pkt w 6 meczach grupowych. Wtedy przegrywaliśmy w stosunku bramowym 4:1 z angielskim Fulham, teraz przegrywamy z Zagłębiem Lubin. Dodam, że mecz w Londynie nie był w naszym wykonaniu taki zły jakby wskazywał na to rezultat. Natomiast porażka w Lubinie była najmniejszym wymiarem kary, dostaliśmy również prezent od arbitra w postaci rzutu karnego.

Ciężko w tej chwili zrobić analizę poszczególnych klubów europejskich, ale na pierwszy rzut oka jesteśmy chyba jedynym klubem w Europie, który zanotował taki regres na przestrzeni zaledwie 12 miesięcy ;/
Odpowiedz cytując
nowak_g
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 14.12.2012, 12:50
Olgadalem ten filmik juz z 30 razy. Za kazym razem ciarki przechodza mi po plecach i oko robi sie wilgotne. Niesamowita chwila. Pamietam to jak dzis Oby w przyszlosci Wisla zapewniala nam takie emocje
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 14.12.2012, 18:06
Masz rację. Piękne chwile, dla takich warto żyć.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.12.2012, 13:13
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Przyczepiacie sie do bednarza a problem sie zaczal duzo wczesniej. Wydawalo sie zeBasalasj/Valckx trafil z trafserami ale wsadzil nas na duza mine. Jak graja zawodniscy i ile kosztuja kupieni przez nich lub poprzednikow widac. Genkov jest wart pieniedzy ktore Wisla mu placi? A Melikson ktory pobiega raz na 15 minut. Jaliens? Gargula co sie jemu mecz uklada po 4 bramce? Bednarz ma to wyczyscic z nieudacznikow. najwiekszym bledem poprzednikwo bylo zalozenie budzetu jak wjedziemy do LM a jak nei weszlismy zaczely sie problemy.
Nastepnym problemem byl Probeirz ktory jak ich przygotowal to widac. Druzyna szybkosciowo byla chyba najgorsza w lidze.
jak dla mnie jesli nic spektukalarnego sie nie wydarzy w zimie zostaniemy sredniakiem ligowym na lata.
A ile wg Ciebie Wisła płaci dla Gienka? Chłopak zawsze się stara, umie utrzymać się z piłką i obecnie jest najlepszym napastnikiem Wisły. A te opinie o Meliksonie, który to niby się nie stara, truchta cały mecz, gra przez 15 min to chyba osób, które sądziły, że Wisła ściągnęła mega gwiazdę, która jak Xavi czy Inesta wypuści prostopadłą piłkę, ogra kilku zawodników i nastrzela goli jak Messi i jednak się rozczarowali i teraz została im tylko krytyka.. Budżet na pewno nie był tworzony pod opcję wejścia do LM. Ew był tworzony w dwóch wariantach. Gra w LE też pozwoliła zarobić Wiśle pieniądze. Problemem jest coś innego.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 16.12.2012, 13:36
umie utrzymac sie z piłka ? polemizował bym
zawsze sie stara? Jak każdy
napastnika rozlicza sie z tylko jednej czynnosci - zdobywania bramek.
I porównaj ile strzelał Brożek a ile Bułgar
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 16.12.2012, 14:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
umie utrzymac sie z piłka ? polemizował bym
zawsze sie stara? Jak każdy
napastnika rozlicza sie z tylko jednej czynnosci - zdobywania bramek.
I porównaj ile strzelał Brożek a ile Bułgar
Moim zdaniem Brożek był lepszy niż Genkov, zresztą kwoty transferów w/w z i do Wisły dają do myślenia. Jednakże są i inne kwestie... np. z kim w drużynie grał Brożek, z kim gra Genkov. Wiem... obaj np. z Boguskim czy Sobolem tylko że to nie ci sami piłkarze co 3-4 lata temu.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2012 o godz. 15:30.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.12.2012, 15:19
Pewnie i Brożek był lepszy tylko że realia tamtych czasów były takie że mogliśmy mieć albo Genkova albo Ubiparipa. Wojciechowski brał co lepsze a na młodych nie stawialiśmy bo .. walczyliśmy o LM.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.12.2012, 18:01
A wystarczyło żeby 15 lat temu Cupiał otworzył akademię za marne milion złotych i dziś byśmy rwali miliony euro z takich Milików, Wolskich i Lewandowskich.
Chytry dwa razy traci...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.12.2012, 18:24
Cytat:
Piechniczek powiada o prywatnej rozmowie z prezesem Cupiałem: Kiedy Robert Maaskant i Stan Valckx wytoczyli mi sprawę za słowa o ich związkach z menedżerami, Bogusław Cupiał zaprosił mnie do siedziby swej firmy, nawet samochód po mnie do Wisły przysłał. Przesiedzieliśmy pięć godzin w jego gabinecie, wypiliśmy parę win, rozmawiając o piłce, jej różnych aspektach. Znamienne słowa wówczas od niego usłyszałem: „Wie pan, trenerze, ja mogę zainwestować 25 mln złotych w ośrodek szkoleniowy. Będą boiska – również oświetlone i ze sztuczną trawą, będzie internat, basen; słowem – baza na zachodnim poziomie. Pod jednym warunkiem wszakże: że trenujący tam chłopak podpisze ze mną kontrakt do 25. roku życia. Na razie zaś jest tak, że kiedy ma on 17 lat, byle menedżer może przyjść, skołować go i ubić swój interes na wyłożonych przeze mnie pieniądzach” - powiedział mi. I w sumie miał rację. W Polsce nie ma menedżerów z prawdziwego zdarzenia. To są „sklepikarze”, gotowi nawet układać ligę dla własnych potrzeb.

A Lewandowski i Milik mają tyle wspólnego z Akademią co Jarek Kaczyński z PO..
Wolski jakby naciągnąc na siłę.. to parę procent ma..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.12.2012 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 16.12.2012, 19:08
Tomasz Wołek dziś podczas meczu Chelsea-Corinthians na przykładzie gracza Corinthians Chen Zhizhao podsunął genialny pomysł jak polepszyć budżet Wisły,jak wiadomo i tak nasi cudowni skauci i menadżerowie ściągają szrot w stylu Frederiksena,to lepiej kupić jakiegoś kopacza z Chin co poziomem wiadomo że nie zachwyci ale przynajmniej przyciągnie rodaków na stadion i zrobią żółtki frekwencji.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.12.2012, 19:16
aNouc napisał(a):Wyświetl post
A Lewandowski i Milik mają tyle wspólnego z Akademią co Jarek Kaczyński z PO..
Wolski jakby naciągnąc na siłę.. to parę procent ma..
No ale co chcesz przez to powiedzieć bo nie rozumiem ? Twoim zdaniem Akademia jest nie potrzebna ? Czy jak ?
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 17.12.2012, 17:20
cfa napisał(a):Wyświetl post
No ale co chcesz przez to powiedzieć bo nie rozumiem ? Twoim zdaniem Akademia jest nie potrzebna ? Czy jak ?
A czego tu nie rozumiesz? To proste, zwykły przypadek że im się udało i kropka. Żadna profesjonalna akademia palców w tym nie maczała więc nie zaklinaj rzeczywistości.

Idąc twoim tokiem myślenia z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnej wychowanej gwiazdy jaką w następnym sezonie sprzeda Górnik.

Ile będę czekał 3,4 a może 5 lat?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.12.2012 o godz. 17:24.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 17.12.2012, 23:15
Dariook napisał(a):Wyświetl post
A czego tu nie rozumiesz? To proste, zwykły przypadek że im się udało i kropka. Żadna profesjonalna akademia palców w tym nie maczała więc nie zaklinaj rzeczywistości.

Idąc twoim tokiem myślenia z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnej wychowanej gwiazdy jaką w następnym sezonie sprzeda Górnik.

taka Legia już od jakiegoś czasu zarabia na szkółce...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 18.12.2012, 07:54
Dariook napisał(a):Wyświetl post

Nawet niech dostaną 2 mln euro za sprzedaż wychowanka za 5 lat ... to zawsze będzie jakiś zysk. A nie rozumiem dlaczego posiadanie chociażby szkółki piłkarskiej i przynajmniej 3 płyt treningowych w polskich klubach nie jest normą. I nie rozumiem skąd się biorą głosy, że Wisła tego nie potrzebuje ...
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.12.2012, 09:11
Prawda jest taka, że sama akademia jak na razie Legii nie przynosi aż takich korzyści, ALE mają lepszy skauting młodych w Polsce ... A kiedy już znajdą dobrze zapowiadających się młodzików(15-18 lat), to oni tam mają większe szanse rozwoju tam, przez lepszą infrastrukturę (boiska, baza treningowa) oraz prawdopodobnie lepszych trenerów młodzieżowych. Dlatego podstawą powinna być BAZA TRENINGOWA z prawdziwego zdarzenie na którą zasługuje wielokrotny Mistrz Polski z której będzie mógł korzystać pierwszy zespół jak i drużyny młodzieżowe, a następnie rozwój skautingu w niższych ligach. Do tego zatrudnienie fachowca jako trenera młodej ekstraklasy. Dopiero po tych ruchach można powoli myśleć o akademii. Bo myślę, że nawet bez "akademii" znajdą się utalentowani gracze, którzy będą mieli znaczne większe szanse na rozwój jeśli da się im odpowiednie warunki.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2012, 11:23
cfa napisał(a):Wyświetl post
Nawet niech dostaną 2 mln euro za sprzedaż wychowanka za 5 lat ... to zawsze będzie jakiś zysk. A nie rozumiem dlaczego posiadanie chociażby szkółki piłkarskiej i przynajmniej 3 płyt treningowych w polskich klubach nie jest normą. I nie rozumiem skąd się biorą głosy, że Wisła tego nie potrzebuje ...
Ale chyba nikt o zdrowych zmysłach nie neguje potrzeby bazy treningowej czy szkolenia z prawdziwego zdarzenia.
Problem powstaje wtedy gdy, ktoś próbuje wmówić że tacy piłkarze jak Milik, Borysiuk, Lewandowski czy inny wynalazek są niczym innym jak efektem żmudnej i profitowej działalności akademii piłkarskiej.

Bo to jest poprostu bzdura, efekt medialnej papki... ot, trafiło się ślepej kurze złote ziarno ( skauting jest ogromnym naduzyciem).

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.12.2012, 11:39
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że sama akademia jak na razie Legii nie przynosi aż takich korzyści, ALE mają lepszy skauting młodych w Polsce ... A kiedy już znajdą dobrze zapowiadających się młodzików(15-18 lat), to oni tam mają większe szanse rozwoju tam, przez lepszą infrastrukturę (boiska, baza treningowa) oraz prawdopodobnie lepszych trenerów młodzieżowych. Dlatego podstawą powinna być BAZA TRENINGOWA z prawdziwego zdarzenie na którą zasługuje wielokrotny Mistrz Polski z której będzie mógł korzystać pierwszy zespół jak i drużyny młodzieżowe, a następnie rozwój skautingu w niższych ligach. Do tego zatrudnienie fachowca jako trenera młodej ekstraklasy. Dopiero po tych ruchach można powoli myśleć o akademii. Bo myślę, że nawet bez "akademii" znajdą się utalentowani gracze, którzy będą mieli znaczne większe szanse na rozwój jeśli da się im odpowiednie warunki.
A co to jest ta akademia poza infrastrukturą + skautingiem + trenerami +dzieciakami ? Coś trzeba więcej?
Akademia to po mojemu szkoła, szkółka, dlatego pytam.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.12.2012 o godz. 11:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 18.12.2012, 11:54
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ovaniciem.html

Stanowisko klubu chyba jednak troche zmieklo...

Zdaje sie, że Łysy przepier.dolił ładną sumke. A tak właściwie to Kapka z Bednarzem przekręcili Cupiała na mniej wiecej 1 mln. EUR tylko na 1 piłkarzu.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2012, 12:03
Tak potrzeba cos wiecej...

Mianowicie, pierwsza druzyna musi bic sie o podium, puchary minimum. Wszystko ponizej, nie wzbudzi zainteresowania "bogatych" .
Taki urok naszej ligi, ze kopiac sie o srodek tabeli nie wypromujesz gracza tak by sie to opłacalo.

Zapominajac o tym, bawimy sie w Gwarka Zabrze...

Dobry przykład Widzew, jest tam kilku obiecujacych malolatow tylko zo z tego? Razem z klubem popadaja w szarzyzne i wielkiego zainteresowania juz nie wzbudzaja. A co by sie dzialo gdyby Widzew byl liderem, Rybicki z 8 trafieniami walczyl o korone strzelcow?
Zaraz by sie znalazl jakis frajer z Vw, Bayeru czy Trabzonu i wylozyl kilka baniek...

Naszego rynku nie penetruja zasrani skauci jak to poniektorzy mysla. Licza sie staty, wyrozniasz sie to moze ktos sie pofatyguje wyslac asystenta asysty...sredniakow na swiecie jest milion piecset dwa dziewiecset.
To tak jak Bednarz penetruje lige honduraska...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.12.2012 o godz. 12:28.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.12.2012, 12:34
E tam trochę naciągane. Uważasz ze taki Uryga czy Czekaj poszliby za więcej niż obecnie Milik gdybyśmy byli w czubie tabeli tak jak Górnik? Ile ich wartość procentowo może wzrosnąć? 50%? Ja wiem że my lubujemy się w transferach 'nadmuchanych' typu Jowanić, Jovanovic, Jirsak etc ale to my fatalnie kupujemy a nie fartownie sprzedajemy. IMHO zakładanie że ładnie opakujemy w LE i sprzedamy przeciętnego gracza jest śliskie, z resztą tak czyniliśmy do tej pory i nic z tego nie mamy.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2012, 16:10
Nie nie poszliby, z bardzo prostego powodu - sa obroncami... i w dodatku kipskimi w kiepskim klubie.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.12.2012, 16:23
Aj tam, są i dziś dobre wieści - Jovanic będzie miał na wypłatę

Spółka rywala w stanie likwidacji, Wisła bliska wygrania procesu!
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...roc,nId,764019
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.12.2012 o godz. 16:39.
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 18.12.2012, 20:05
http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...#BoxSlotII3img

Jeżeli marzy o wielkim klubie to niech może skieruje oczęta w południową część polski

A tak na poważnie. Kurczę, ja jednak jeszcze wierzę w to, że Cupiałowi się jeszcze chce.
Odpowiedz cytując
krzycho90tswns
Member

Od: 04.2012

Stary 19.12.2012, 00:18
To ja juz wole Cupiala! przemek1902 serio wolalbys zeby jakis szwab byl wlascicielem klubu?
Jeszcze tego by nam brakowalo
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Stary 19.12.2012, 10:46
@up Dla mnie mógłby to być i eskimos jeśli wprowadziłby zdrowy system zarządzania, inwestował w szkolenie i infrstrukture.

Apropos PRu i szkolenia:

http://www.weszlo.pl/news/13160-W_ko...ngowo_akademie

żal dupe ściska.
Odpowiedz cytując
8samuraj
Member

Od: 08.2012

Stary 20.12.2012, 07:23
Jacek Bednarz: Żałuję pewnych wyborów. Latem po rozstaniu z kilkoma piłkarzami mogliśmy podjąć decyzję, że pracujemy z tymi zawodnikami, którzy zostali w kadrze. Na fali optymizmu, oczekiwań uznaliśmy, że przynajmniej w dwóch wypadkach warto podpisać kontrakty.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...rofa,id,t.html
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 20.12.2012, 09:16
borys napisał(a):Wyświetl post
@up Dla mnie mógłby to być i eskimos jeśli wprowadziłby zdrowy system zarządzania, inwestował w szkolenie i infrstrukture.

Apropos PRu i szkolenia:

http://www.weszlo.pl/news/13160-W_ko...ngowo_akademie

żal dupe ściska.
No ale jak tutaj wielu pisze, akademie nikomu nie potrzebne ... no bo ilu Milików, Wolskich czy Żyr ...
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 20.12.2012, 10:39
Podsumowując dzisiejszą prasę.
UEFA będzie rozstrzygać w sprawach pensji Maaskanta oraz w kwestii wypłaty 1.5 mln zł dla Jovanica. Jak w przypadku Roberta wypłata jest oczywista i pewna to w sprawie Milana szala zdaje się przechylać na korzyść zawodnika.

Jacek zaś twierdzi że wychodzenie na prostą potrwa jeszcze spokojnie drugi rok.

Więcej tutaj (wywiad z Jackeim Bednarzem, DP):
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-pilkarzy.html
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.12.2012 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.12.2012, 11:41
Tak się zastanawiam czy Jacek Bednarz to jeszcze dyrektor sportowy czy już syndyk.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.12.2012, 11:49
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując dzisiejszą prasę.
UEFA będzie rozstrzygać w sprawach pensji Maaskanta oraz w kwestii wypłaty 1.5 mln zł dla Jovanica. Jak w przypadku Roberta wypłata jest oczywista i pewna to w sprawie Milana szala zdaje się przechylać na korzyść zawodnika.

Jacek zaś twierdzi że wychodzenie na prostą potrwa jeszcze spokojnie drugi rok.

Więcej tutaj (wywiad z Jackeim Bednarzem, DP):
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-pilkarzy.html
Niestety jak BC nie rzuci jakichś extra pieniędzy, które odwrócą sytuację to tj. wychodzenie na prostą do 1 ligi w 2014.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów