|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=4Kb_NK6Onoo
Dziś rocznica... Zobaczcie jak bardzo zmieniło sie oblicze naszej drużyny przez zaledwie 12 miesięcy. Rok temu graliśmy w pucharach i ugraliśmy 9 pkt w 6 meczach grupowych. Wtedy przegrywaliśmy w stosunku bramowym 4:1 z angielskim Fulham, teraz przegrywamy z Zagłębiem Lubin. Dodam, że mecz w Londynie nie był w naszym wykonaniu taki zły jakby wskazywał na to rezultat. Natomiast porażka w Lubinie była najmniejszym wymiarem kary, dostaliśmy również prezent od arbitra w postaci rzutu karnego. Ciężko w tej chwili zrobić analizę poszczególnych klubów europejskich, ale na pierwszy rzut oka jesteśmy chyba jedynym klubem w Europie, który zanotował taki regres na przestrzeni zaledwie 12 miesięcy ;/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Olgadalem ten filmik juz z 30 razy. Za kazym razem ciarki przechodza mi po plecach i oko robi sie wilgotne. Niesamowita chwila. Pamietam to jak dzis
Oby w przyszlosci Wisla zapewniala nam takie emocje ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Masz rację. Piękne chwile, dla takich warto żyć.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
![]()
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
umie utrzymac sie z piłka ? polemizował bym
zawsze sie stara? Jak każdy napastnika rozlicza sie z tylko jednej czynnosci - zdobywania bramek. I porównaj ile strzelał Brożek a ile Bułgar ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Moim zdaniem Brożek był lepszy niż Genkov, zresztą kwoty transferów w/w z i do Wisły dają do myślenia. Jednakże są i inne kwestie... np. z kim w drużynie grał Brożek, z kim gra Genkov. Wiem... obaj np. z Boguskim czy Sobolem tylko że to nie ci sami piłkarze co 3-4 lata temu.
Ostatnio edytowane przez arti : 16.12.2012 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pewnie i Brożek był lepszy tylko że realia tamtych czasów były takie że mogliśmy mieć albo Genkova albo Ubiparipa. Wojciechowski brał co lepsze a na młodych nie stawialiśmy bo .. walczyliśmy o LM.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A wystarczyło żeby 15 lat temu Cupiał otworzył akademię za marne milion złotych i dziś byśmy rwali miliony euro z takich Milików, Wolskich i Lewandowskich.
Chytry dwa razy traci... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
A Lewandowski i Milik mają tyle wspólnego z Akademią co Jarek Kaczyński z PO.. Wolski jakby naciągnąc na siłę.. to parę procent ma..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.12.2012 o godz. 18:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Tomasz Wołek dziś podczas meczu Chelsea-Corinthians na przykładzie gracza Corinthians Chen Zhizhao podsunął genialny pomysł jak polepszyć budżet Wisły,jak wiadomo i tak nasi cudowni skauci i menadżerowie ściągają szrot w stylu Frederiksena,to lepiej kupić jakiegoś kopacza z Chin co poziomem wiadomo że nie zachwyci ale przynajmniej przyciągnie rodaków na stadion i zrobią żółtki frekwencji.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No ale co chcesz przez to powiedzieć bo nie rozumiem ? Twoim zdaniem Akademia jest nie potrzebna ? Czy jak ?
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Idąc twoim tokiem myślenia z niecierpliwością będę wypatrywał kolejnej wychowanej gwiazdy jaką w następnym sezonie sprzeda Górnik. Ile będę czekał 3,4 a może 5 lat?
Ostatnio edytowane przez Dariook : 17.12.2012 o godz. 17:24.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
taka Legia już od jakiegoś czasu zarabia na szkółce... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że sama akademia jak na razie Legii nie przynosi aż takich korzyści, ALE mają lepszy skauting młodych w Polsce ... A kiedy już znajdą dobrze zapowiadających się młodzików(15-18 lat), to oni tam mają większe szanse rozwoju tam, przez lepszą infrastrukturę (boiska, baza treningowa) oraz prawdopodobnie lepszych trenerów młodzieżowych. Dlatego podstawą powinna być BAZA TRENINGOWA z prawdziwego zdarzenie na którą zasługuje wielokrotny Mistrz Polski z której będzie mógł korzystać pierwszy zespół jak i drużyny młodzieżowe, a następnie rozwój skautingu w niższych ligach. Do tego zatrudnienie fachowca jako trenera młodej ekstraklasy. Dopiero po tych ruchach można powoli myśleć o akademii. Bo myślę, że nawet bez "akademii" znajdą się utalentowani gracze, którzy będą mieli znaczne większe szanse na rozwój jeśli da się im odpowiednie warunki.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Problem powstaje wtedy gdy, ktoś próbuje wmówić że tacy piłkarze jak Milik, Borysiuk, Lewandowski czy inny wynalazek są niczym innym jak efektem żmudnej i profitowej działalności akademii piłkarskiej. Bo to jest poprostu bzdura, efekt medialnej papki... ot, trafiło się ślepej kurze złote ziarno ( skauting jest ogromnym naduzyciem). ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Akademia to po mojemu szkoła, szkółka, dlatego pytam.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.12.2012 o godz. 11:41.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ovaniciem.html
Stanowisko klubu chyba jednak troche zmieklo... Zdaje sie, że Łysy przepier.dolił ładną sumke. A tak właściwie to Kapka z Bednarzem przekręcili Cupiała na mniej wiecej 1 mln. EUR tylko na 1 piłkarzu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak potrzeba cos wiecej...
Mianowicie, pierwsza druzyna musi bic sie o podium, puchary minimum. Wszystko ponizej, nie wzbudzi zainteresowania "bogatych" . Taki urok naszej ligi, ze kopiac sie o srodek tabeli nie wypromujesz gracza tak by sie to opłacalo. Zapominajac o tym, bawimy sie w Gwarka Zabrze... Dobry przykład Widzew, jest tam kilku obiecujacych malolatow tylko zo z tego? Razem z klubem popadaja w szarzyzne i wielkiego zainteresowania juz nie wzbudzaja. A co by sie dzialo gdyby Widzew byl liderem, Rybicki z 8 trafieniami walczyl o korone strzelcow? Zaraz by sie znalazl jakis frajer z Vw, Bayeru czy Trabzonu i wylozyl kilka baniek... Naszego rynku nie penetruja zasrani skauci jak to poniektorzy mysla. Licza sie staty, wyrozniasz sie to moze ktos sie pofatyguje wyslac asystenta asysty...sredniakow na swiecie jest milion piecset dwa dziewiecset. To tak jak Bednarz penetruje lige honduraska...
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.12.2012 o godz. 12:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
E tam trochę naciągane. Uważasz ze taki Uryga czy Czekaj poszliby za więcej niż obecnie Milik gdybyśmy byli w czubie tabeli tak jak Górnik? Ile ich wartość procentowo może wzrosnąć? 50%? Ja wiem że my lubujemy się w transferach 'nadmuchanych' typu Jowanić, Jovanovic, Jirsak etc ale to my fatalnie kupujemy a nie fartownie sprzedajemy. IMHO zakładanie że ładnie opakujemy w LE i sprzedamy przeciętnego gracza jest śliskie, z resztą tak czyniliśmy do tej pory i nic z tego nie mamy.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie nie poszliby, z bardzo prostego powodu - sa obroncami... i w dodatku kipskimi w kiepskim klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Aj tam, są i dziś dobre wieści - Jovanic będzie miał na wypłatę
![]() Spółka rywala w stanie likwidacji, Wisła bliska wygrania procesu! http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...roc,nId,764019
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.12.2012 o godz. 16:39.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.trojmiasto.sport.pl/sport...#BoxSlotII3img
Jeżeli marzy o wielkim klubie to niech może skieruje oczęta w południową część polski ![]() A tak na poważnie. Kurczę, ja jednak jeszcze wierzę w to, że Cupiałowi się jeszcze chce. |
|
|
|
Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
To ja juz wole Cupiala! przemek1902 serio wolalbys zeby jakis szwab byl wlascicielem klubu?
Jeszcze tego by nam brakowalo |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@up Dla mnie mógłby to być i eskimos jeśli wprowadziłby zdrowy system zarządzania, inwestował w szkolenie i infrstrukture.
Apropos PRu i szkolenia: http://www.weszlo.pl/news/13160-W_ko...ngowo_akademie żal dupe ściska. |
|
|
|
Member
Od: 08.2012
Offline |
|
|
Jacek Bednarz: Żałuję pewnych wyborów. Latem po rozstaniu z kilkoma piłkarzami mogliśmy podjąć decyzję, że pracujemy z tymi zawodnikami, którzy zostali w kadrze. Na fali optymizmu, oczekiwań uznaliśmy, że przynajmniej w dwóch wypadkach warto podpisać kontrakty.
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...rofa,id,t.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
[FONT=Times New Roman]
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podsumowując dzisiejszą prasę.
UEFA będzie rozstrzygać w sprawach pensji Maaskanta oraz w kwestii wypłaty 1.5 mln zł dla Jovanica. Jak w przypadku Roberta wypłata jest oczywista i pewna to w sprawie Milana szala zdaje się przechylać na korzyść zawodnika. Jacek zaś twierdzi że wychodzenie na prostą potrwa jeszcze spokojnie drugi rok. Więcej tutaj (wywiad z Jackeim Bednarzem, DP): http://www.dziennikpolski24.pl/pl/sp...-pilkarzy.html
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.12.2012 o godz. 10:46.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam czy Jacek Bednarz to jeszcze dyrektor sportowy czy już syndyk.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|

|
||||||