|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Na chwilę obecną - jest słaby. Żadna demagogia tego nie zmieni.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
U nas liga jest dużo bardziej wyrównana bo wszystkie zespoły są słabe lub bardzo słabe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak to jest, że jak nowi zawodnicy przychodzą do Wisły to się im patrzy w statystyki, a nasi jak grają to już w te papiery się im nie patrzy. Prawda jest taka, że statystycznie Bunoza wychodzi dobrze. A ponadto w grze potrafi przeciąć kontrę, potrafi dobrze się ustawić. Może brakuje mu trochę w obronie, ale nie bądźmy demagogami i nie mówmy, że to słaby piłkarz. Jest przyzwoity, a pod okiem Maaskanta, mając jeszcze Jaliensa jako doświadczonego obrońcę u boku może się rozwinąć. Wierzę, że Bunoza będzie jeszcze grał w obronie Wisły pierwsze skrzypce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Nie no, generalnie nie ma co tutaj porównywać - Murawski mimo wszystko był podstawowym zawodnikiem drużyny dużo lepszej od Dinama, a Genkow po prostu się w Rosji nie sprawdził, sęk w tym że porównywanie defensywnego pomocnika z napastnikiem jest o dupę rozbić, tak samo istotne jak te gówniane rankingi IFFHS. Jak już to lepiej porównać Genkowa z Ubiparipem, a tutaj (w kontekście bierzących potrzeb) dużo lepiej wygląda na papierze Bułgar.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2013.html ...ranking UEFA z trzech poprzednich sezonów. Jeśli Lech wygra i zremisuje, wskakujemy przed ligę rumuńską. A przy dobrych następnych dwóch sezonach w pucharach za 3 lata będziemy mieli sporą szansę na TOP15. Gdyby liga była słaba, to Lech przy takich wynikach w pucharach musiałby wciągać tą ligę nosem.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 28.01.2011 o godz. 23:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że Genkov jest i tak jednym z lepszych napastników ostatnich lat, którzy zagoszczą na ligowych boiskach w Ekstraklasie. I tutaj nie ma żadnej dyskusji, bo w polskiej lidze grają po prostu słabi napastnicy.Murawski wygląda mocno w papierach, ale to nie tylko on gra na boisku, tylko cała jedenastka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Fajnie, że jednak są jakieś ruchy transferowe. Osobiście wstrzymuję się z opinią na temat tych zawodników
Czas pokaże , a przede wszystkim boisko zweryfikuje ile naprawdę są warci. Już nieraz były takie przypadki, że przychodzili nieźli zawodnicy i nie mogli się przebić do pierwszego składu. Oby było dobrze ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No to jescze dawac Meliksona + jakiegos dobrego bramkarza bo do Jovanica przekonac sie nie moge
jesli te transfery wypallą to sa szanse na MP bo konkurecja nie czaruje pozyskanymi pilkarzami ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson to jak dla mnie priorytet, bo Wisła musi mieć dobry środek pola z zawodnikami z wyższej półki niż obecna. Kreowanie gry przyjdzie łatwiej, to i przyjdą bramki.
Defensywa będzie inaczej wyglądała z Jaliensem w składzie, więc bramkarza można szukać nieco dłużej, zwłaszcza że widać, że działacze nie byli przygotowani na odejście Pawełka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zdajesz sobie sprawę, że piszesz o stoperze?
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
A co jeśli Genkov dostanie kontuzji? Kto będzie grać w ataku? Fajnie że mamy napastnika ale my musimy zakontraktować przynajmniej jeszcze jednego gracza na tej pozycji(chyba że Żurawski błyśnie formą i wróci Boguski ale na nich nie stawiam)
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
rios - Szybka odpowiedź
![]()
Wisła Mistrz !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ileż to bramek strzelił ten Rios? Jeszcze szybsza odpowiedź.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
tyle ile miał szans
![]()
Wisła Mistrz !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No obrońca nie tylko broni w momencie w którym piłka jest pod naszą bramką, ale też gdy rywal wyprowadza groźne kontry. I Bunoza już kilka razy takie kontry skutecznie przerywał. To jest jego wielki atut, a to, że jeszcze średnio radzi sobie pod bramką, oznacza, że musi jeszcze trochę nad sobą popracować.
Wolfy, czy Ty zdajesz sobie sprawę z tego, że piszesz o gościu, który kosztował niemałe pieniądze, bo 400 tysięcy? Uważam, że trzeba Bunozie dać czas, bo to młody chłopak i niech się zgrywa. Jestem bardzo za, żeby występował w pierwszym składzie, bo jak dotąd jego błędy nie kosztowały nas wiele, a im więcej będzie składnych akcji z przodu, tym okazji do błędów mniej, więc módl się, żeby człowiek z Izraela ostatecznie włożył czerwoną koszulkę i białe spodenki i pokazał na co go stać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Jeden Lech wiosny nie czyni. Inne drużyny błaźnią się w pucharach non stop. Jakby nie to że cudem Lech wygrał karne z Interem (tym z Baku) to byłby to najgorszy sezon w historii polskiej piłki. Potem mieli masę szczęścia że podłapali trochę formę, też rywale ich lekceważyli. Ta 1/16 UEFA to jest po prostu duże szczęście Lecha Poznań. Każdy z jego meczy nawet włączając Dnipro mógł się potoczyć zupełnie inaczej, bo Lech w żadnym z nich nie był drużyną lepszą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
więc módl się, żeby człowiek z Izraela ostatecznie włożył czerwoną koszulkę i białe spodenki i pokazał na co go stać
czy z Izraela,Białorusi ,czy z wysp Owczych,wszystko okaże sie w praniu.Mnie nie interesuje to skąd ale jak gra
Ostatnio edytowane przez marek2a : 29.01.2011 o godz. 01:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
(Ochalik): - Hej, Stan, co jeszcze planujecie jeżeli chodzi o transfery? Bo muszę coś im (mediom) powiedzieć. (Valckx): - A weź powiedz, że będzie z 1, 2 transfery. ![]() Jeżeli chodzi o przybyłych piłkarzy to krótko skomentuję: Sivakov- powinien być przydatny. Dla mnie najważniejsze jest to, czy Wisła ma jakąś klauzulę wykupienia. Inaczej byłoby to trochę bez sensu. Ale w takim wieku grać już w Lidze Mistrzów, w reprezentacji i być pewniakiem w młodzieżówce, a do tego mieć być już w klubie Serie A- robi to jakieś wrażenie. Genkov- trochę zagadka. Może wypalić, a może być drugi Christov. Pożyjemy, zobaczymy, choć statystyki w lidze bułgarskiej robią wrażenie,a i 2, mln euro Dinamo za ogórka by nie zapłaciło. Jaliens- nie wierzę w to, że u nas nie będzie gwiazdą. Liga holenderska stoi o wiele wyżej niż nasza, a on tam grał naprawdę sporo. Do tego wcale taki stary, jak na stopera nie jest. Ogólnie jest pozytywnie. Niektórzy dziwią się, że sprowadzamy pomocników, ale w lecie może być tak, że opuści nas Boukhari (koniec wypożyczenia), Jirsak (koniec kontraktu- tak mi się wydaje), Sobolewski (koniec kontraktu). Ja, jeżeli miałbym wybrać 1 pozycję, na która chciałbym wzmocnienie to bramka. Jakoś nie wierzę w Jovanica (obym się mylił co do niego), pachnie mi tu ewidentnie, że tegoż miłego Milana sprawdzał pan Kapka. Druga to boczny obrońca. Cikos, czy Paljic, a tym bardziej Branco nie gwarantują nam wysokiej jakości na tych pozycjach. Ok, w polskiej lidze jeszcze jako tako jest przyzwoicie, ale później może być nieciekawie. Napastnika bym sobie póki co odpuścił. Jak będzie dobra gra na bokach obrony, dobra cała pomoc, to choćby stał tam jakiś kołek, to strzelać będzie. Skoro Robaka stać na 7 goli w rundzie, to tym bardziej tyle strzelić może Rios, Żurawski czy Małecki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ten Shivakov też kozak. Dla jakiegoś białoruskiego portalu powiedział ,że gdyby nie MME do których chciałby się przygotować grając regularnie to by został w Cagliari. On myśli sobie ,że miejsce w składzie Wisły dostanie na tacy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Nie widziałem gościa w akcji. Może faktycznie jest taki zaj*bisty, a może to białoruska wersja Kokoszki czy innego Króla. Zobaczymy go pewnie z Valarengą na boisku, bo we Włoszech sezon w pełni, to będzie można sformułować jakieś pierwsze opinie. Świat wraca do normalności, piłkarze traktują Wisłę jako zesłanie, ten przynajmniej twierdzi, że wie po co tu przyjechał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
I dobrze ma cel aby grac i pokazac sie bynajmniej nie przyjezdza aby odklepac wypozyczenie i wrocic do wloch za pol roku. Moze dzieki niemu pociagniemy gre w srodku ktora lezy i kwiczy jak ranna swinia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że ta runda znów będzie wielką niewiadomą. Dzięki frajerstwu rywali nadal liczymy się w walce o mistrza, którego już mogliśmy zdobyć po rundzie jesiennej gdyby nie skandaliczna polityka transferowa naszych działaczy. Też jestem zdania, że trzeba było sprzedać wszystkich, którzy pohańbili Wiślackie Barwy. Ale nie wolno było sprowadzać nieopierzonych chłopaków w stylu Bunozy, Cikosa, Rios lub też półemerytów Boukhariego, Żurawia, Branco. Ci zawodnicy mogą być cennym uzupełnieniem drużyny, ale nie wezmą ciężaru odpowiedzialności na swoje barki.
Wahanie się przed wykupieniem Chaveza bardzo źle świadczy o profesjonalizmie naszych działaczy. Moim zdaniem na chwilę obecną Osman, to stoper nr 2 w polskiej lidze, zaraz po Arboledzie. Z tego co mi mówił kumpel Legionista, to będą chcieli po zakończeniu rundy wiosennej podjąć rozmowy w sprawie kupna Chaveza i tym samym ubiec Wisłę, zwłaszcza że już nie będziemy mieli prawa pierwokupu. Podobno Chavez bardzo spodobał się Maciusiowi. Przy tak słabych bokach obrony (aczkolwiek Cikos może się rozwinąć,) musimy mieć bramkarza świetnego na przedpolu, gdyż w innym przypadku każda wrzutka będzie rodziła śmiertelne niebezpieczeństwo. Ani Cikos, ani Paljic nie potrafią dobrze blokować dośrodkowań. Środek defensywy Jaliens, Chavez będzie najlepszym w lidze. Środek pola to niewiadoma, gdyż może Garguła odpali, a Melikson będzie liderem z prawdziwego zdarzenia, a może równie tak być, iż będziemy widzieli snującego się Sobola, nijakiego Gargułę, a Meliksona w ogóle nie zobaczymy. Jeśli chodzi o ofensywę, to Małecki i Kirm są w tej chwili najlepszymi skrzydłowymi w naszej miernej lidze. Genkov stanowi wielką niewiadomą, a w przypadku odpukać kontuzji, zostaniemy z Żurawiem i Riosem, po których nie wiadomo czego się spodziewać. Tak więc wiele niepewności przed nami. Jedyne pocieszenie, że mamy najlepszego trenera w lidze, ale na pewno nie mam powodów do hurraoptymizmu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Trudno, dobre i pół roku. Niech zaciśnie zęby i przygotuje się na walkę o miejsce w pierwszym zespole. Nikt mu go nie odda za darmo. To też jest plus takich transferów. Zawodnicy będą cy już w klubie podciągają swoje umiejętności poprzez zdrową, sportową rywalizacje.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 29.01.2011 o godz. 10:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Zauważcie że do Olivy wysłano tylko Jaliensa i Siwakova. Mimo że Genkov też podpisał kontrakt... Ciekawe. Może poprostu wiedzą że lada moment podpiszą też Meliksona i może bramkarza i wtedy wyślą tam kolejnych razem już ? Jakaś logika w tym jest.
Do kiedy Nasi zostają w Hiszpanii ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jeszcze niedawno były narzekania że nie będzie żadnych transferów. Proroctwa że będziemy walczyć o środek tabeli itp herezje. W międzyczasie pozyskaliśmy trzech bardzo dobrych piłkarzy - podkreślę, w porównaniu do naszych zakupów w latach poprzednich i jesteśmy blisko pozyskania czwartego. A na forum dalej narzekania - kupcie jeszcze napastnika, obrońców bramkarza itp.
Ja jestem Bardzo zadowolony z obecnego okienka i jak dla mnie po podpisaniu Maora śmiało możemy zamykać kadrę. Nie ma co się wykosztowywać więcej w tym okienku. Po sezonie kończą nam się wypożyczenia i trzeba zachować środki na wykupienie wypożyczonych piłkarzy lub też na zakup ich następców. Jak dla mnie bramkarza mogli by sobie darować w tym okienku. Wygrywaliśmy ligę z Pawełkiem wygramy też z Milanem. A kiedy po sezonie będziemy wiedzieć co z Erikiem i Osmanem to będzie można kupować bramkarza. Bo leszcz na ławkę nam teraz niepotrzebny a jak zatrudnią dobrego bramkarza i niestarczy latem na wykupienie/zastąpienie naszych obrońców to będzie problem. A jak nikt nie kupi Małeckiego czy Andraža to może nie być za wiele środków na transfery. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bronek cytat z oficjalnej powinien rozjasnić sytuacje:
"W sobotę Cvetan Genkov wyleci z Moskwy do Hiszpanii i wieczorem dotrze do przebywających na zgrupowaniu w Olivie piłkarzy Białej Gwiazdy." O ile więc Melikson i nowy bramkarz nie przebywają obecnie w Moskwie, to chyba nie masz racji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
O ile wiem to Genkov miał wyjechać na zgrupowanie kadry ....
![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Już dawno nie pamiętam, by było tak, aby jeszcze w styczniu udało nam się zamknąć kilka transferów. Rozpisywać się na temat zalet naszych nabytków zamiaru nie mam, bo jedyne co można na razie napisać na ich temat obecnie, to że ich nazwiska wyglądają obiecująco, oczywiście wierzę że na boisku potwierdzą swą klasę.
Jedyne co mi się nasuwa obecnie, to że te wzmocnienia, przy ubytku piłkarza klasy Brożka, wcale nie muszą zagwarantować mistrzostwa, i wołanie o jeszcze jednego mocnego napastnika wcale nie jest bez zasadne. Ale myślę, że Vlacx z Maaskantem o tym świetnie wiedzą, i może na zgrupowanie trafi jeszcze jakaś perełka. ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|