The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2011, 22:30
Blurgh

7.1 miliona euro za awans do LM
800k za zwycięstwo
400k za remis
6x 20-30k za transmisję od polsatu
3x 600k euro za bilety ( pi razy oko )
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 04.08.2011 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.08.2011, 22:33
Panowie,
tu nie chodzi o pieniądze. Chodzi o to, że w pewien październikowy chłodny wtorkowy wieczór włączam o 20:43 TV i widzę reklamę Heinekkena, a zaraz po niej przekaz z Old Trafford. Dzieciaki na środku boiska trzymają makietę Champions League , w tle słychać hymn sławnej Ligi Mistrzów i pokazywani są piłkarze Białej Gwiazdy obok Czerwonych Diabłów.
To jest dla mnie najważniejsze , o tym marzę . Nie ważne jest,czy do klubu trafi 5 czy 10 mln euro , nieważne czy Bunoza dostanie 30 czy 40 tys. premi , liczy się to by znaleźć się w szlachetnym gronie najlepszych europejskich klubów piłkarskich.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.08.2011, 22:38
Ja najbardziej chciałbym trafić właśnie na BATE, piłka Bułgarska jest bardzo podobna do Białoruskiej.
Chociaż z drugiej strony chciałbym zobaczyć kibiców z Zagrzebia na naszym sektorze gości.

Wszystkie drużyny jak najbardziej do ogrania.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.08.2011, 22:38
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Nie zapomnijcie, że sporą część premii za awans do grupy LM/LE pochłoną premie dla osób które pracowały na sukces. Wszystkie kontrakty zawierane w ciągu ostatnich 12 miesięcy, a więc obejmujące aktualnie prawie wszystkich piłkarzy są skonstruowane według zasady: nie za wysoka pensja podstawa + premie za mistrzostwo Polski, awans do fazy grupowej LE lub LM. Podobnie w przypadku duetu Maaskant + Valckx.

DOKŁADNIE!

pamiętacie ostatni raport firmy która robiła statystyki finansowe polskich klubów?
jedno z najważniejszych kryteriów, Wisła ze wszystkich klubów Eks. wydaje najmniejszy % swoich dochodów na wynagrodzenia piłkarzy, około 40%.

Jest tak między innymi dlatego że piłkarze maja spore premie za wyniki oraz za podpisanie kontraktów.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 04.08.2011, 22:45
Co do aspektu finansowego to nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu. Skupmy się na grze. W mojej ocenie najlepszym rozwiązaniem byłoby kupić jakiegoś dobrego napastnika. Przy odpowiednio wyselekcjonowanym zawodniku to inwestycja już we wrześniu może się zwrócić ze sporą nawiązką. Ja teraz bym zagrał va bank. Kupić dobrego napastnika przed IV rundą - to na pewno naszych szans nie obniży.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.08.2011, 22:56
z góry sorry za OT,ale na prawdę wygrana z Liteksem była bardzo ważna,ponieważ mamy już tą pewną LE a jakbyśmy odpadli z Bułgarami to nie bylibyśmy rozstawieni w 4 rundzie,gdzie drużyną z najmniejszym współczynnikiem z rozstawionych jest Partizan,a 2/3 ma współczynnik ponad 30 , a 13 ponad 50,a tutaj lista potencjalnych rywali Śląska i Legii,http://legia.net/wiadomosci,42700-ju...ch_rywali.html
powiem szczerze,że przy takiej grze jaką dziś zaprezentowały oba zespoły to jedynie wielkie szczęście w losowaniu może im dac jakieś szanse.Porównując poziom wczorajszego meczu i dzisiejszych dwóch to jak porównywac wysokobudżetową sensacje w 3D z Hollywood,polska telenowele i boliwijską telenowele.Świetnie,że pokonaliśmy Liteks jesteśmy w LE i mamy duże szanse na LM,a nasza gra z meczu na mecz cieszy coraz bardziej,bo gdybyśmy byli na miejscu Śląska czy Legii to powiem szczerze,że rywale do wylosowania są dużo gorsi od Kopenhagi i jest takich drużyn sporo więc drżały by serca na pewno.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2011, 22:57
Mam rozumieć, że teraz jest w IV rundzie odgrywany hymn LM oraz mają pojawić się banery "Champions League"?
Powód: hymn
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 04.08.2011 o godz. 23:12.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 04.08.2011, 22:58
Tak dokładnie brylant Będzie czuc już tą magie Champions League.
Odpowiedz cytując
mg256
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 04.08.2011, 23:05
Ważna uwaga: uefa jeszcze nie podała informacji o tegorocznych nagrodach finansowych. Opieramy się o wstępne dane za poprzedni sezon.

Według tego co przejrzałem na stronach UEFY za playoffy LM płaci się 2,1 mln E natomiast rozliczenia za LE są niezależne czyli te kwoty się dodają.

Dodatkowo Wisła już zarobiła około 260 tys E za dwie rundy eliminacji.

Płatności za LE to natomiast 640 tys E za sam udział + 6x60tys E wypłat za samo wyjście na boisko w meczach grupowych.

Razem 3,36 mln E do tej pory.

Przy czym kwota ta prawdopodobnie jest o kilka procent wyższa bo te nagrody rosną z roku na rok oraz istnieje dodatkowa premia związana z udziałami rynkowymi danego kraju w zakupach praw telewizyjnych, która powinna wynieść 100-300 tys E w lidze europejskiej.

Co daje ok. 3,5 mln E - tylko do tej pory. Osobno nagradzane byłyby zwycięstwa i remisy w LE nie mówiąc już o fazie grupowej LM

źródła:
http://www.uefa.com/uefa/management/...d=1528290.html
http://www.uefa.com/uefa/management/...d=1528319.html
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/...3_DOWNLOAD.pdf
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.08.2011, 23:17
Mi z tym 2,1 mln Euro za grę w 4 rundzie eliminacji do LM coś nie pasuje. To by oznaczało, że kluby które nie muszą grać o awans w tej rundzie bo mają z góry zapewnioną grę w LM dostaną sumarycznie mniej, niż te kluby, które dostały się do LM przez grę w 4 rundzie kwalifikacji.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.08.2011, 23:23
Zajmując 3 miejsce w grupie LM odpadamy z LM i gramy w 1/16 LE
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 04.08.2011, 23:27
Mamy też ,,ułatwione zadanie'' bo do drużyn które ,,spadły'' z Lm dolosowywane są zespoły które zajęły 2 miejsca w swoich grupach.
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.08.2011, 23:30
3 msc w fazie grupoej LM to awans do 1/32 Ligi Europy jak się nie myle
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
mg256
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 04.08.2011, 23:30
@Dzimi

Tak. Tak samo jak kluby które wcześniej zaczynają eliminacje dostają premie za więcej rund. Dla dużych klubów (tych z automatyczną kwalifikacją) 2,1 mln E to nie są duże pieniądze a mają tę korzyść że mogą spokojniej planować sezon i treningi(nie muszą grać kwalifikacji)
Zresztą duże kluby z dużych krajów dostają bardzo wysokie bonusy z wpływów telewizyjnych w danym kraju(market pool): skrajnym przykładem jest ManU który w sezonie 2009/2010 zarobił w LM 46 mln z czego 29 z market pool!

Debreczyn miał wówczas z market pool niecałe 2 mln E więc Wiśle pewnie dostałoby się teraz około 3 mln.
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Stary 04.08.2011, 23:32
Mylisz się,po fazie grupowej jest 1/16
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.08.2011, 00:35
Znajac nasze szczescie do 4 rund.......obstawiam Kopenhage...

Ale moze los bedzie chcial oddac nieuznany prawidłowy gol Penksy w Atenach i przydzieli nam Maccabi albo Bate?kto to wie..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.08.2011, 00:43
mg256 napisał(a):Wyświetl post
@Dzimi

Tak. Tak samo jak kluby które wcześniej zaczynają eliminacje dostają premie za więcej rund. Dla dużych klubów (tych z automatyczną kwalifikacją) 2,1 mln E to nie są duże pieniądze a mają tę korzyść że mogą spokojniej planować sezon i treningi(nie muszą grać kwalifikacji)
Zresztą duże kluby z dużych krajów dostają bardzo wysokie bonusy z wpływów telewizyjnych w danym kraju(market pool): skrajnym przykładem jest ManU który w sezonie 2009/2010 zarobił w LM 46 mln z czego 29 z market pool!

Debreczyn miał wówczas z market pool niecałe 2 mln E więc Wiśle pewnie dostałoby się teraz około 3 mln.
Tak z ciekawości możesz podać, źródło tych dochodów z wpływów telewizyjnych.
Widać, że tu można dorobić drugie tyle co do oficjalnych premii.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.08.2011, 01:22
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości możesz podać, źródło tych dochodów z wpływów telewizyjnych.
Widać, że tu można dorobić drugie tyle co do oficjalnych premii.
Też bym to chciał zobaczyć bo tak mi się zdawało że klub bierze kasę od uefy+ bilety a transmisje i reklamy(na stadionie) to ich działka
Ale mogę się mylić.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kaol
Banita

Od: 12.2010

Stary 05.08.2011, 04:20
Za sam awans do Ligi Mistrzów jest 3,8 miliona euro. Za każde zwycięstwo w grupie 800 tysięcy, za remis 400 tysięcy. 550 tysięcy za rozegrany mecz w grupie. Plus trzeba dodać zysk z transmisji telewizyjnych i wpływy z biletów
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.08.2011, 07:30
Kaol, jakie 3.8 mln...za awans jest 7 mln €, a że już 2,1 dostaliśmy, to w przypadku przejścia ostatniej rundy dostaniemy dodatkowe 5 mln €
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2011, 08:28
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Kaol, jakie 3.8 mln...za awans jest 7 mln €, a że już 2,1 dostaliśmy, to w przypadku przejścia ostatniej rundy dostaniemy dodatkowe 5 mln €
Kaol napisał(a):Wyświetl post
Za sam awans do Ligi Mistrzów jest 3,8 miliona euro. Za każde zwycięstwo w grupie 800 tysięcy, za remis 400 tysięcy. 550 tysięcy za rozegrany mecz w grupie. Plus trzeba dodać zysk z transmisji telewizyjnych i wpływy z biletów
Oboje macie racje i się kłócicie...
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2011, 08:34
Potencjalni rywale Legii:
Tottenham Hotspur FC (Anglia)
Spartak Moskwa (Rosja)
Hapoel Tel-Awiw (Izrael)
Athletic Club de Bilbao (Hiszpania)
PAÓK (Grecja)

Potencjalni rywale Śląska:
PSV Eindhoven (Holandia)
Dynamo Kijów (Ukraina)
Celtic FC (Szkocja)
SS Lazio (Włochy)
Birmingham City FC (Anglia)
Rapid Bukareszt (Rumunia)

Więc nie ma co marudzić, bo mamy łatwiejszą drogę, niż pozostałe polskie kluby do LE
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 05.08.2011, 09:00
Bo teraz paradoksalnie się tak porobiło, że biedniejszym klubom łatwiej awansować do Ligi Mistrzów niż do Ligi Europy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 05.08.2011, 09:02
Ja obstawiam że wylosujemy Apoel Nikozja ,dość łatwy przeciwnik reprezentujący prawie taki sam poziom jak Łowecz
A co do Legi i Śląska to uważam że mają brzydko mowiąc prze....ne jedynie dla warszawiaków jest osiągalny PAOK ale wątpie... a dla Śląska ,hmm...Rapid ,który Wisłe ograł w sparingu
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.08.2011, 09:14
A ja mam złe przeczucie, że będzie Kopenhaga i pierwszy mecz u siebie...
Oby się moje słowa w gówno obróciły... :/

Co do Legii, to myślę, że obok PAOKU jeszcze Hapoel jest również osiągalny. Łatwo nie będzie, ale to chyba oczywiste. Nam też nie będzie, kogo byśmy nie wylosowali.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 05.08.2011, 09:15
Sniła mi sie Kopenhaga, ale sny Mi sie nie sprawdzaja oby i teraz tak było Osobiscie bardzo chciał bym BATE.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2011, 09:24
Będzie Kopenhaga albo Dinamo... Ale z każdym można wygrać, byleby forma systematycznie rosła, obyło się bez kontuzji no i żeby szczęście nas nie opuszczało.No i przydałby się handicap w postaci rewanżu u siebie

Co do Legii - z Paokiem i Hapoelem spokojnie powalczą, z nutką szczęścia tak jak ostatnio mają spore szanse na awans.

Jeśli idzie o Śląsk - albo niech trafią Celtic lub Lazio bo zarobią dobry szmal z transmisji albo Birmingham, bo tutaj sportowo mają największe szanse. BFC spadło, więc pewnie kilku najlepszych odeszło. Najgorsze dla Śląska byłoby Dynamo lub Rapid - marketingowo cienko a sportowo bardzo niewygodnie...
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 05.08.2011, 09:30
Będzie gdzieś w telewizji losowanie?
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011