The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2011, 16:27
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Meliksona powinniśmy odpuścić..na zdjęciach wyglądał na strasznie przestraszonego...
Naprawdę proponuję domorosłym ekspertom wstrzymać się z formułowaniem tego typu ocen na podstawie fotek. Jeśli się obie strony dogadają to Melikson będzie grał dla Wisły, jeśli nie to będzie grał gdzie indziej. Proste.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.01.2011, 16:31
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie wypożyczenie na pół roku, bez opcji wykupu, czy też pierwokupu to kompletny bezsens. Albo się buduje drużynę z przyszłością, albo się jej nie buduje.
Złota myśl bonawentury No to nie pozostaje nic innego jak zwinąć interes, no bo to przecież nie ma sensu

Bo wolałbym zobaczyć rzeczywistość, a nie połowy składu, której po sezonie może nie być. O ile rozumiem wypożyczenia Boukhariego czy Cikosa, o tyle tego wypożyczenia kompletnie nie rozumiem. Bo coraz więcej piłkarzy wypożyczonych to jeszcze większy problem na przyszłe okienko transferowe, przed ewentualnymi Pucharami. Patrząc na to, jak wolno przychodzi nam kontraktowanie nowych zawodników, to mam obawy co do przyszłego okienka. Wprawdzie nie liczę na wiele wzmocnień w przyszłym oknie, ale z pewnością na 2 transfery prócz tych co będą wykupieni(albo nie będą) można liczyć.
Słowo klucz; najpierw te puchary trzeba wywalczyć, a Sivakov właśnie ma w tym pomóc. Biorąc pod uwage fakt, że w Wiśle każda złotówka jest oglądana 10 razy, domyślam się ze grajek przychodzi na korzystnych warunkach finansowych. Jednym słowem trafiła się okazja, to skorzystaliśmy, nie widze w tym nic bezsensownego.

karas1983 napisał(a):Wyświetl post
wypożyczenie na PÓŁ ROKU (kilkanaście meczów) to fatalne rozwiązanie... Pierwszy raz słyszę o takim przypadku...
Chyba ACMilan nie tak dawno wypożyczyl Backhama na kilka msc. No ale gdzie tam Mianowi do Wisły Kraków...

karas1983 napisał(a):Wyświetl post
Jakie długofalowe korzyści osiągnie Wisła? Gość zagra kilka dobrych meczów, wypromuje się, dojdzie do licytacji i wezmie go inny klub. Rywalizacji też nie podniesie bo wszyscy wiedzą, że latem go już w Krakowie nie będzie i raczej innych zawodników Wisły to nie zmobilizuje. Sobola też nie zastąpi bo za pół roku pod Wawelem go już nie będzie. Sivakov będzie blokował miejsce w składzie Wilkowi. o ile będzie na tyle dobry by grać

Ktoś powie, że niczym nie ryzykujemy. Jak się nie sprawdzi to wróci do Włoch. Problem w tym, że jak się sprawdzi to też wróci do Włoch heh
Od długofalowych korzyści był Marcelo. Sivakov ma pomóc tu i teraz, no chyba że czegoś nie wiem, np tego że w cuglach zmierzamy po tytuł i spokojnie można się zając kompletowaniem składu na LM

Wilkowi nikt miejsca w składzie nie blokuje. Jesli Wilk będzie lepszy od swoich konkurentów to będzie grał w wyjściowej 11.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 28.01.2011 o godz. 16:34.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2011, 16:32
NA FB piszą że kolejne dobre wieści, mam nadzieje że Genkov!
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.01.2011, 16:32
Za oficjalnym fb:
Jeśli myślicie, że Siwakow to koniec dobrych wieści na dziś, to jesteście w błędzie!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2011, 16:34
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
To, że Ty nic nie wiesz o tym zawodniku nie oznacza, że inni też nie wiedzą. Siwakow w barwach BATE grał dwa lata temu w fazie grupowej LM między innymi z Realem i Juventusem, więc kto chciał, to mógł sobie go pooglądać. Poza tym to nie jest ofensywny pomocnik, więc nie oczekujcie, że będzie notował tyle asyst co Melikson.
no to, ze gral to akurat slyszalem ale myslalem, ze wiesz cos o nim wiecej bo wiesz Tshibamba to nawet strzelil gola Man City, a Strak gral z Schalke czy Lazio w pierwszym skladzie, a takich transferow bysmy chyba nie chcieli ?
po statystykach mozna jednak wnosci, ze Siwakow to taki przeszkadzacz srodka pola (czyli taki typowy produkt polskiej czy wschodniej szkoly pilkarskiej)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2011, 16:36
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Złota myśl bonawentury No to nie pozostaje nic innego jak zwinąć interes, no bo to przecież nie ma sensu
Ojej musisz się czepiać. Po prostu nie podoba mi się takie rozwiązanie sprawy. Jeśli Holendrzy są tacy dobrzy, to nie muszą wypożyczać piłkarzy po to, by zdobyć mistrzostwo. Uznam to wypożyczenie za słuszne, jak sprowadzą Meliksona. Bo wtedy będzie to miało jakiś racjonalny sens.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2011, 16:36
Jak dla mnie to będzie jednak Genkov, nie Melikson.
Choć pewnie jakby obaj podpisali kontrakt, to ktoś zaczął odzywać by się i gadać, że czemu nie ma bramkarza?!

GENKOVV!!!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.01.2011, 16:37
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y/........jest!!!!!!!!! Wreszcie napastnik!
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.01.2011, 16:38
Genkov w Wiśle
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/
Odpowiedz cytując
misiek_86
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.01.2011, 16:41
No to już możemy mówić o całkiem dobrym okienku. Teraz pozostaje dopiąć temat Meliksona i podpisać nowego bramkarza. Wówczas zespół powinien być wystarczająco silny, aby spokojnie zdobyć Mistrzostwo Polski.
Studiuję w Warszawie... ale w sercu wciąż WISEŁKA!!!!
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.01.2011, 16:42
Jak dla mnie wypożyczenie na pół roku, bez opcji wykupu, czy też pierwokupu to kompletny bezsens. Albo się buduje drużynę z przyszłością, albo się jej nie buduje. Bo wolałbym zobaczyć rzeczywistość, a nie połowy składu, której po sezonie może nie być. O ile rozumiem wypożyczenia Boukhariego czy Cikosa, o tyle tego wypożyczenia kompletnie nie rozumiem. Bo coraz więcej piłkarzy wypożyczonych to jeszcze większy problem na przyszłe okienko transferowe, przed ewentualnymi Pucharami. Patrząc na to, jak wolno przychodzi nam kontraktowanie nowych zawodników, to mam obawy co do przyszłego okienka. Wprawdzie nie liczę na wiele wzmocnień w przyszłym oknie, ale z pewnością na 2 transfery prócz tych co będą wykupieni(albo nie będą) można liczyć.
Masz trochę racji ale brak opcji pierwokupu nie oznacza że ten zawodnik nie zostanie przez nas wykupiony po wypożyczeniu. Jeśli będą chęci ze strony zawodnika i Wisły do przedłużenia współpracy to nie sądzę żeby były jakieś problemy z wykupem , wiadomo coś trzeba będzie zapłacić ponieważ nie ma nic za darmo ale kwota strasznie wygórowana też nie powinna być , w każdym razie w naszym zasięgu. Wiele wg mnie będzie zależało od tego czy zdobędziemy Mistrzostwo .
Ostatnio edytowane przez fanfan : 28.01.2011 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Jeszcze tylko Melikson i bedzie dobrze.
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y/........jest!!!!!!!!! Wreszcie napastnik!
Alleluja! mamy już 3 nowych zawodników. Wreszcie jest napastnik. Miejmy nadzieje, że na tym jednym się nie skończy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.01.2011, 16:44
Jak dla mnie to wszyscy są w komplecie i nie ma specjalnie co się napalać. W przyszłym tygodniu bramkarz i tyle. I tak nie jest źle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.01.2011, 16:45
Mam nadzieję że udowodnią swoją wartość na boisku i dzięki temu wrócimy na należyte nam miejsce w lidze.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2011, 16:46
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze tylko Melikson i bedzie dobrze.
Dobrze to będzie jak przyjdzie bramkarz. Bardzo dobrze natomiast jeżeli bramkarz i lewy obrońca.
Ostatnio edytowane przez snyrting : 28.01.2011 o godz. 16:50.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.01.2011, 16:53
pokus napisał(a):Wyświetl post
I jest Genkov płaczki
spokojnie, znajdą sobie nowy powód do płaczu
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2011, 16:58
wojteqs80 napisał(a):Wyświetl post
Siwakow wypożyczony!!! Przynajmniej z nim poszło szybko. Widać różnicę w załatwianiu interesów w normalnym kraju (Włochy)!!!
Ja bym raczej poweidział, że widać różnice w kupowaniu gracza który nie mieści się na ławce, a gracza, który uznawany jest za jednego z najlepszych pomocników ligii Izraelskiej i gwiazdę zespołu. Oczywiście zdaje sobie sprawę z różnicy między Serie A a ligą w Izraelu, ale po prostu łatwiej wyciągnąć kogoś komu nie idzie, niż kogoś kto jest na topie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
StarBuzz
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 28.01.2011, 16:59
No jest Genkov nareszcie Fajnie by bylo jakby jescze zrobili Meliksonowi zdjecie juz w samolocie i trzymali napiecie do konca.. ale dnia dzisiejszego
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ciekawe uzupelnienia skladu. Teraz czekam na naprawde dobrego napastnika, ktory bedzie zdecydowanie lepszy od Pawla Brozka...takie byly w koncu zapowiedzi. W dodatku, jak narazie w kadrze nie ma zadnego bramkostrzelnego napadziora.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Przepraszam, czy tylko mi oficjalna strona nie chciała się otworzyć w powodu przeciążenia na linii? Nie dziwię się, jeśli tak wiele osób chciało sprawdzić "oficjalne potwierdzenie" że w końcu mamy nowych napastników - sztuk 1.

Tak się zastanawiam, czy wszystkie 3 nasze nowe nabytki zdążą dotrzeć do Hiszpanii na tyle "wcześnie", aby zagrać w niedzielno-wieczornym meczu przeciwko Valerendze?
Odpowiedz cytując
Edo
Senior Member

Od: 09.2005

Kurde Stan robi kawałek dobrej roboty. Profeska całkowita. Jak przyjdzie Melikson i bramkarz to będzie wręcz nieprawdopodobnie przypominając ostatnie okienka. Marzy mi się żeby wynalazł nam zdolnego młodego bez kompleksów napadziora i sprowadził na 2-3 lata...
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 28.01.2011, 17:03
Edo napisał(a):Wyświetl post
Kurde Stan robi kawałek dobrej roboty. Profeska całkowita. Jak przyjdzie Melikson i bramkarz to będzie wręcz nieprawdopodobnie przypominając ostatnie okienka. Marzy mi się żeby wynalazł nam zdolnego młodego bez kompleksów napadziora i sprowadził na 2-3 lata...
Tylko czy ilość zawodników sprawdzanych pojdzie w jakość. W lecie sami widzielismy ilu przyszlo pilkarzy, jak grali/ i co soba prezentowali. Na szczescie Ci, ktorzy przychodza teraz WYDAJĄ SIĘ BYĆ lepsi. 3majmy kciuki. Jednak ja dalej nie jestem zadowolony z tego, że Holendrzy próbują z Nas zrobić internazionale...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.01.2011, 17:03
Edo napisał(a):Wyświetl post
Miało byc wiecej transferow w styczniu i tak jest - co Stan i Maaskant zapowiadali teraz staje sie faktem. W koncu w Wisle pełna profesjonalka
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 28.01.2011, 17:04
Nasze nowe nabytki zdążą przed meczem z Valerengą (Będą w sobotę wieczorem w Hiszpanii) czy zagrają? Nie wiadomo
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2011, 17:07
Przecież oni w Hiszpanii powinni być już jutro rano. Dziś Kew i Michaił wsiadają w samolot i lecą do Alicante
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.01.2011, 17:10
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ialej_gwiazdy/

Jak przeczytałem tą wiadomość to jebnięcie kamienia, ktory spadł mi z serca słychać było nawet gdzieś w okolicach Wodzisławia. W końcu
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
januszek888
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 28.01.2011, 17:11
A co do Sivakova to może też grać na obu skrzydłach. Mam nadzieję, że uda się go wykupić. Choć przypuszczam, że w naszej ogórkowej lidze będzie błyszczał i Caligiari zaśpiewa za niego tyle, że nie będziemy go w stanie zatrzymać. Dobra robota Staszka i wielkie big up, ale dla Mnie niepokojące jest jak wygląda bok defensywy. Gdy za Palijca wszedł Branco to już był dramat ostatnio. Ale kij z tym. Bez zbędnego jarania się wróciła nadzieja do walki o mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 28.01.2011, 17:12
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Tylko czy ilość zawodników sprawdzanych pojdzie w jakość. W lecie sami widzielismy ilu przyszlo pilkarzy, jak grali/ i co soba prezentowali. Na szczescie Ci, ktorzy przychodza teraz WYDAJĄ SIĘ BYĆ lepsi. 3majmy kciuki. Jednak ja dalej nie jestem zadowolony z tego, że Holendrzy próbują z Nas zrobić internazionale...
A tego nie wie nikt, sprowadzili kilku zawodników z b.dobrą metryką jak na nasze możliwości, zdecydowanie wole internacjonalną Wisłę niż przepłacone gwiazdki z Polski które poza machaniem rękami nic nie robią, to są zawodnicy głodni sukcesów wychowani z dala od Polskiej myśli szkoleniowej więc b.dobrze. Wiedzą że LM w Krakowie pomoże im wrócić/pojechać na zachód do lepszych klubów więc będzie gryzienie trawy.
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.01.2011, 17:12
są i ONI

teraz tylko Maor jeszcze i będzię w miarę do przodu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów