The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 18:11
Co za różnica czy gość lepiej spisuje się w drużynach słabych czy dobrych...?
On ma przyjść, wybrać zawodników, nauczyć ich taktyki i dobrze przygotować do każdego meczu...
Jeśli to zrobi, to będziemy wygrywać, a jeśli nie to bez względu na to czy jesteśmy Wisłą, Polonią Bytom czy Realem Madryt będziemy przegrywać. Piłka jest prosta...jesteś lepszy to wygrywasz, jesteś gorszy to przegrywasz.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.08.2010, 18:36
Maaskant wypowiedzial sie dla holenderskiego telesport:

BREDA. "Duzy polski klub" - tak okreslil swojego nowego pracodawce, Wisle Krakow, Rober Maaskant. W sobote trener opuscil NAC by udac sie wprost za granice. "Poziom polskiego footballu jest bardzo dobry. Wisla ma jeden glowny cel: mistrzostwo, a rok pozniej faze grupowa Ligi Mistrzow. Gorszy wynik nie zostanie zaakceptowany."

Szkoleniowiec z Schiedam pracowal wczesniej w RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II oraz MVV. "Bedzie mi brakowalo NAC," powiedzial Maaskant. "Bycie tu sprawialo mi wiele przyjemnosci."

http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...l?sn=telesport

===========================================

Wyglada na to, ze za cel postawiono mu zdobycie w tym sezonie mistrza a w przyszlym faze grupowa CL.

I jeszcze prosba do pokemonow probujacych pochwalic sie znajomoscia jezyka angielskiego. Zanim zaczniecie wypowiadac sie na zagranicznych forach sprawdzcie co piszecie bo takie kwiatki wplywaja na wizerunek innych kibicow:

Cytat:
Hi,

I am Wisla Krakow fan, your manager Robert Maaskant just signed 2 years contract wiht us, also Stan Valckx he''s signed contract as a team director.
I would like ask you about both this gays just becouse you know the most good and bad things about.

thx
Artur

and waiting for any aswear
http://www.nacforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=4621
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 21.08.2010 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2010, 18:50
W Holandii akceptują gejów więc pewnie mu odpowiedzą. Sprostują tylko że nie wiedzieli że Robert i Stan są gejami.
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.08.2010, 18:55
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post

BREDA. "Duzy polski klub" - tak okreslil swojego nowego pracodawce, Wisle Krakow, Rober Maaskant. W sobote trener opuscil NAC by udac sie wprost za granice. "Poziom polskiego footballu jest bardzo dobry. Wisla ma jeden glowny cel: mistrzostwo, a rok pozniej faze grupowa Ligi Mistrzow. Gorszy wynik nie zostanie zaakceptowany."

Szkoleniowiec z Schiedam pracowal wczesniej w RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II oraz MVV. "Bedzie mi brakowalo NAC," powiedzial Maaskant. "Bycie tu sprawialo mi wiele przyjemnosci."

Wyglada na to, ze za cel postawiono mu zdobycie w tym sezonie mistrza a w przyszlym faze grupowa CL.

I jeszcze prosba do pokemonow probujacych pochwalic sie znajomoscia jezyka angielskiego. Zanim zaczniecie wypowiadac sie na zagranicznych forach sprawdzcie co piszecie bo takie kwiatki wplywaja na wizerunek innych kibicow:

Maaskant i Valckx są Holendrami więc mogą być "gays"
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.08.2010, 19:00
Pasowało by jeszcze trzeciego holendra na trenera drużyny ME, bo ta powinna być w końcu zapleczem dla I drużyny

A sztab sprowadza ze sobą czy zostaje obecny? Wiadomo coś?
the end
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.08.2010, 19:03
Trochę sprowadzi, trochę zostanie.
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.08.2010, 19:17
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post

Tak to moj blad, dzieki za zwrocenie uwagi

Nigdy nie chwale sie angieslkim bo niema czym to tylko jezyk
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2010, 19:21
Wcale nie jest powiedziane, wbrew pozorom, że będzie nas trenował krótko. Mam nadzieje, że wszystko co zrobi wyjdzie klubowi w dłuższej perspektywie czasu na dobre.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 21.08.2010, 19:42
Nie chcę mi się wierzyć, że celem jest MP i faza grupowa LM. Do tego trzeba też trochę szczęścia i oczywiście materiału - czytaj: dobrych piłkarzy. Myślę, że jak awansuje do fazy grupowej Pucharu UEFA i zaprezentuje się tam z Wisłą przyzwoicie, to też nie będziemy narzekać, podobnie zarząd. Ale wpierw, to musi wyprowadzić drużynę z kryzysu. Zrobić tutaj przyzwoity zespół z takiego materiału jaki ma. Ale mam nadzieję, że Cupiał pozwoli się nowemu dyrektorowi sportowemu w zimie wykazać i kupić jakichś sensownych grajków do Wisły.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 21.08.2010, 20:14
cele zawsze maja takie same to chyba dobrze ze sobie stawiaja takie gorzej z realizacja no ale zobaczymy cieszy mnie ze jednak potrafia wygrywac oby cos jeszcze bylo z tej druzyny
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2010, 20:26
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Nie chcę mi się wierzyć, że celem jest MP i faza grupowa LM. Do tego trzeba też trochę szczęścia i oczywiście materiału - czytaj: dobrych piłkarzy. Myślę, że jak awansuje do fazy grupowej Pucharu UEFA i zaprezentuje się tam z Wisłą przyzwoicie, to też nie będziemy narzekać, podobnie zarząd. Ale wpierw, to musi wyprowadzić drużynę z kryzysu. Zrobić tutaj przyzwoity zespół z takiego materiału jaki ma. Ale mam nadzieję, że Cupiał pozwoli się nowemu dyrektorowi sportowemu w zimie wykazać i kupić jakichś sensownych grajków do Wisły.
W zimie, w zimie...no właśnie... jeśli do zimy konkurencja nam nie ucieknie to mistrzostwo nasze.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.08.2010, 20:38
pytanie - kto to jest i pytam o jakieś osiągnięcia bo o sukcesach chyba nie ma mowy
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Stary 21.08.2010, 20:57
Maciej poczytaj caly watek a sie dowiesz
Odpowiedz cytując
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 21.08.2010, 21:11
Jesli Maaskant nie jest zwolennikiem twardej ręki podczas treningów to za rok sie pozegnamy,cackanie sie z Naszymi gwaizdkami na lige wystarczy,ale w pucharach kolejny raz bedzie kompromitacja,obym sie mylil.Tu potrzebny byl trener a nie kolega.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.08.2010, 21:18
Nie znam gościa na tyle żeby go już oceniać, ale po tym co zostało o nim napisane... Nie napawa mnie to optymizmem. Noi gość nie wygląda na człowieka a'la Dan co by miodek naszym kopaczom wybrał...
No ale zobaczymy jak pan Robert będzie pracował. Oby dobrze, a wraz ze swoim kolegą (naszym nowym dyr. sport.) może niech ściągną kogoś ciekawego z Holandii .

Ani TAK, ani NIE. Osobiście jestem gdzieś pośrodku na razie. Oby wyszło mu jak najlepiej.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 21.08.2010, 21:23
A teraz spróbujcie tak. Zapominamy , że miał u nas pracować Dan, Jimenez itp. - otwieracie rano internet i widzicie , że trenerem Wisły został obecny trener holenderskiego zespołu NAC Breda Robert Patrick Maaskant i że wszyscy znający się na tej lidze chwalą wybór.
Jest różnica prawda
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Stary 21.08.2010, 21:35
Ok, popytalem holendrow o nasz nowy nabytek i oto co 3 z nich mialo mi do powiedzenia:

- Maaskant nazywany jest przez media jako 'ksiaze holenderskich trenerow'. Pomimo tych wszystkich zmian klubow, kazdym z nich zarzadzal poprawnie. Nie widze go w roli trenera budujacego druzyne. Nigdy nie bedzie zarzadzal klubami takimi jak Ajax, PSV czy innymi duzymi europejskimi zespolami, ale jest calkiem dobry w srednich klubach.

- Byl obiecujacym menadzerem, ale nigdy nie dostal szansy w zadnym z duzych holenderskich klubow. W NAC zawsze gral w systemie 4-3-3 stawiajac na wielu starych graczy. W pierwszym roku odwalil dobra robote, ale w zeszlym tylko OK (biorac pod uwage, ze nie mamy pieniedzy i jestesmy w powaznych tarapatach finansowych). Moze byc wymagajacy od pilkarzy jesli tego potrzeba.

- Odwalil fantastyczna robote w RBC Rosendaal, utrzymujac ich w Eredivisie z bardzo niskim budzetem.
Odpowiedz cytując
ero.
Member

Od: 05.2010

Stary 21.08.2010, 21:38
ludzie użyjcie mózgu !
Teraz narzekacie że nie ten a ten a za rok jak Wisła będzie mistrzem będziecie na kolanach całować stopy więc jeśli byście mogli powstrzymać i uwierzyć w nowego trenera to było by zajebi***
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 21.08.2010, 21:41
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A teraz spróbujcie tak. Zapominamy , że miał u nas pracować Dan, Jimenez itp. - otwieracie rano internet i widzicie , że trenerem Wisły został obecny trener holenderskiego zespołu NAC Breda Robert Patrick Maaskant i że wszyscy znający się na tej lidze chwalą wybór.
Jest różnica prawda
Oczywiście! Wszystko jest w sferze psychiki.

Abstrahując od tematu trenera zauważyłem, podobną tendencje w temacie transferowym. Wszyscy ci, którzy uważali takiego Bunozę, za leszcza jeszcze przed tym gdy zagrał 1 mecz, nawet dzisiaj gdy zagrał przyzwoicie baczną uwagę zwracali na jego pomyłki, olewając dobre zagrania. Jak komuś wyjdzie dobre zagranie to trzeba je zdyskredytować (np. strzał Paijca - "to nie jego zasługa - puścił Cabaja" wiadomo do kogo pije ). Analogicznie wszyscy ci, którzy uważali Bunoze za wielkie wzmocnienie dziś twierdzą, że zagrał genialny mecz i są ślepi na te kilka błędów które mimo wszystko popełnił.

Po prostu trudno sobie powiedzieć "kurde - pomyliłem się!" A prawda w takich przypadkach zazwyczaj leży po środku...

Wracając do trenera, tak naprawdę ciężko wyrokować. Od wyników jakie osiągał mimo wszystko liczą się dla mnie na razie bardziej opinie ludzi zaznajomionych z ligą holenderską (pejsiak Radomski, czy Bożydar Iwanow). Dlaczego? Bo skąd ja mam wiedzieć jakie on miał cele w tych drużynach? Skąd mam wiedzieć jaki miał skład? Może ugrał 8 miejsce mając za zadanie nie spaść? A może ugrał je a miał być w pierwszej trójce? Nie interesuję się ligą holenderską na tyle by cokolwiek w tej materii określić.

Z natury jestem optymistą więc mimo wszystko liczę, że będzie to strzał w dziesiątkę. Ktoś wcześniej napisał, że dostajemy "holenderskiego Probierza" co miało niby zdyskredytować Maaskanta... A dla mnie to zajebista rekomendacja.
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.08.2010 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
Falmokirak
Member

Stary 21.08.2010, 21:43
Jest różnica prawda

Dokładnie, albo sobie pomyśleć kto jest lepszy : Kasperczak czy Kulawik czy właśnie Maaskant
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Stary 21.08.2010, 21:56
Jak podaje strona kibicow NAC, Wisla za wykupienie Maaskanta zaplacila... 100.000 PLN. Pewnie to pomylka i chodzi o ojro, ale tak czy inaczej malo.

A i jeszcze zdjecie, ktore wrzucili do newsa:

Ps. W newsie oglaszajacym jego odejscie wiekszosc kibicow wyraza zadowolenie z takiego obrotu spraw z pojedynczymi glosami dziekujacymi mu za prace. Przypomina mi to reakcje po zwolnieniu Petrescu.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 21.08.2010 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
reperandt
Member

Od: 10.2005

Stary 21.08.2010, 22:01
Jest różnica prawda
To taka przypadłość tego forum i niestety objawia się to w wielu tematach Gdyby nie było tego całego szumu z nazwiskami tylko po zwolnieniu Kasperczaka zatrudniono od razu Maaskanta byłaby euforia a tak to mamy podzielenie wśród forumowiczów. Gdybyśmy zatrudnili kogoś bezrobotnego bez mega znanego nazwiska (jakiś Niemiec bądź Włoch którzy nie byli wymieniani w kontekście objęcia Wisły) byłby lament że zatrudniamy dziadka nieaktywnego zawodowo, no bo skoro jest bezrobotny, nikt go nie chciał to na pewno jest słaby Ściągnęliśmy kogoś - powiedzmy ciekawego - który był w naszym zasięgu finansowym, wyciągnęliśmy go z holenderskiego średniaka. Z kolei na forum mamy znawców tym razem od ligi holenderskiej którzy już przepowiadają porażki bo nasz nowy treneiro jest no-name.

Dajmy mu czas. Ja rozumiem że jesteśmy Polakami i po prostu MUSIMY narzekać bo taka nasza natura ale bez przesady Podajcie jakiś przykład innego polskiego klubu który wyciągnął szkoleniowca z jakiegoś średniaka ligi pokroju holenderskiej w ostatnich latach.
Odpowiedz cytując
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.08.2010, 22:02
Dla wszystkich, którzy nie wiedzą co znaczy zdanie "nie stać nas na trenerów z wyższej półki", zastanówcie się jakie byłoby jedno z pierwszych pytań takiego trenera. Jak nie wiecie to podpowiadam: "jaki macie budżet". I zapewne spodziewałby się odpowiedzi z kwotą tak ze dwa razy wyższą niż to czym dysponujemy.
A jak chodzi o mnie to jestem zadowolony z samego wyboru, a resztę to życie zweryfikuje.
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Stary 21.08.2010, 22:06
Co jak co ale na pewno jest lepszy od Skorży!!! i to mnie cieszy...
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 21.08.2010, 22:07
Osobiście byłem nastawiony na to, że Wisła zatrudni jakiegoś Niemca, który da naszym piłkarzom w kość na treningach i jestem rozczarowany. Owszem, może będziemy grać ładną piłkę, może to starczy na naszą ligę, ale czy na puchary? Osobiście nie mam nic do Maaskanta, komentuję właściwie wybór Basałaja. Wszyscy przecież narzekaliśmy na słabe przygotowanie fizyczne i motoryczne do sezonu naszych grajków. Wszyscy widzieli sukces Petrescu z Unireą. Sam nie wierzyłem, że on przyjdzie i pożegna się z ciepłą posadką w Krasnodarsku. Nie zmienia to faktu, że chciałem trenera z twardą ręką, który wreszcie zmusi naszych do ciężkiej pracy na treningach.

Sam życzę nowemu trenerowi szybkiego odnalezienia się w polskiej rzeczywistości i poskładania jakiegoś solidnego składu z naszych zawodników, a będzie to nie lada zadanie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 21.08.2010 o godz. 22:12.
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Stary 21.08.2010, 22:58
W pierwszym momencie myślałem że jest to jakis trener z bałkanów jak zobaczyłem nagłówek z nazwiskiem heh Narazie wstrzymajmy się od komentarzy do wiosny przyszłego roku bo narazie ten trener nie przygotowywał zespołu do rundy.Mam lekkie obawy że nie ma on twardej ręki bynajmniej tak pisza a taki trener pszydał by się naszym piłkarzom bo powinni solidnie zasuwac ale mam nadzieje ze obecny trener będzie umiał trafic do pustych główek naszych pseudo gwiazdeczek.A nowy dyrektor sportowy sprowadzi jakis ciekawych piłkarzy.Mam nadzieje że sciagnie on swój autorki sztab szkoleniowy ktory będzie umiał przygotowac motorycznie zespół do rozgrywek.Bo nie oszukujmy się wygranie polskiej ligi nie jes jakims szczegolnym osiągnieciem celem w samym sobie maja byc dobre występy w eurpejskich rozgrywkach.Ale pod jednym warunkiem że przed startem sezon nie wypier**** na obrony całej bądzi innej formacji i zespoł będzie w miare komplenty przed rozpoczeciem przygotowan.Pamiętajmy że przyszły rok jest ostatnim w którym jest uproszczona el.lm ale mam mam nadzieje że UEFA zostanie przy tym co jest teraz bo jak nie to powinna nazywac sie to liga bogaczy a nie mistrzów :/ .Mam duże nadzieje również z akedemia piłkarska bo trzeba cos robic w tym kierunku szkolic młodziez bo daleko nie zajdziemy kupujac samcyh obcokrajowców i z piłkarzami ktory maja aktualne umiejstnosci :/ A więc nie wyciagajmy pochopnych wniosków odrazu nie skreslajmy trenera dajmy się mu wykazac. Ale z opini wnioskuje że może to być pod względem podejscia do piłkarzy daki Jurgen Klopp pożyjemy zobaczymy
Odpowiedz cytując
konkursowicz
Member

Stary 21.08.2010, 23:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Osobiście byłem nastawiony na to, że Wisła zatrudni jakiegoś Niemca, który da naszym piłkarzom w kość na treningach i jestem rozczarowany. Owszem, może będziemy grać ładną piłkę, może to starczy na naszą ligę, ale czy na puchary? Osobiście nie mam nic do Maaskanta, komentuję właściwie wybór Basałaja. Wszyscy przecież narzekaliśmy na słabe przygotowanie fizyczne i motoryczne do sezonu naszych grajków. Wszyscy widzieli sukces Petrescu z Unireą. Sam nie wierzyłem, że on przyjdzie i pożegna się z ciepłą posadką w Krasnodarsku. Nie zmienia to faktu, że chciałem trenera z twardą ręką, który wreszcie zmusi naszych do ciężkiej pracy na treningach.

Sam życzę nowemu trenerowi szybkiego odnalezienia się w polskiej rzeczywistości i poskładania jakiegoś solidnego składu z naszych zawodników, a będzie to nie lada zadanie.
Piszesz tak ,jakby gość schrzanił już jakieś przygotowania, a on w poniedziałek poprowadzi dopiero 1-szy trening. Nie wiem czy treningi będą cięższe niż u niemca, ale zapewne i tak dużo cięższe niż dotychczas.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.08.2010, 23:34
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Gadacie o tej ciężkiej ręce itd. a według mnie to by dało przerażające skutki. Czy myślicie, że nasi gracze nagle przestawili by się na takie katowanie? Nie chodzi o ich charaker tylko o fizjologie. To tak jakby z dnia na dzień szef kazał Ci pracować dwa razy intensywniej, podałałbyś ? Nie. Skończyłoby się pewnie tak, że nasi gracze byliby wrakami kondycyjnymi i treningi przyniosłyby odwrotny efekt do zamierzonego. Po za tym w mało którym klubie odnoszącym jako takie sukcesy efekty przyniosły katorżnicze treningi. Większość potentatów stawia na technike.
W ogóle zastanawiasz się choć chwilę przed wysłaniem posta czy to takie złote myśli w stylu co mi do łba na szybkiego przyjdzie, to od razu dziele się tym z resztą?

Większość potentatów stawia na technikę - mistrzostwo - przyzwyczaj się że my jesteśmy zwykłymi pionkami a pionki mogą jedynie postawić na dobre przygotowanie kondycyjne i taktyczne.Pisać o potentatach i technice w kontekście tego co widzimy od przynajmniej 2 lat to jakaś kpina.
To są techniczne zera i nikt ich nie nauczy w tym wieku jak prosto kopać piłkę,kiwać, zagrywać.Za późno.

A co do tzw ciężkiej ręki - czy uważasz że ktoś jest na tyle głupi że wprowadzi takie obciążenia, które 'zabiją'?
To Petrescu - twardy typ, jak zobaczył na jakim to wszystko jest poziomie w ogóle zmienił plany i stopniowo im podkręcał obroty.Przez dłuższy czas kazał im po prostu biegać, gdzie nawet laik wie że jest to w zasadzie jedyna metoda by poprawić kondycję.Nie gierki, nie dziad tylko okrążenie po okrążeniu - nie ma innej opcji.

Tak więc bądź spokojny - nikt tu nie da w dupę naszym ofermą tak by nie mogli się ruszać.Natomiast treningi muszą być intensywniejsze i to bez 2 zdań, tylko to się rozbija na rok czasu.

Twoim kolejnym zmartwieniem było, jak koleś który grał o inne cele w Holandii poradzi sobie w sytuacji gdy musi grać o mistrza...Ja myślę że on już dzisiaj doznał szoku patrząc kogo ma na składzie, to musi być spora trauma że takimi drewnami można zdobyć mistrza 40 milionowego kraju i do tego grać z powodzeniem w pucharach.
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Stary 21.08.2010, 23:39
Spokojnie ludzie, opinie na temat Masskanta sa raczej pozytywne i tak jak cytowalem na poprzedniej stronie, holendrzy uwazaja, ze potrafi on rowniez dac w kosc zawodnikom jesli jest taka potrzeba.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.08.2010, 00:00
Wystarczy, że będzie trenował ich po europejsku, to w zupełności będzie dla nich wystarczające ;D
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów