|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co za różnica czy gość lepiej spisuje się w drużynach słabych czy dobrych...?
On ma przyjść, wybrać zawodników, nauczyć ich taktyki i dobrze przygotować do każdego meczu... Jeśli to zrobi, to będziemy wygrywać, a jeśli nie to bez względu na to czy jesteśmy Wisłą, Polonią Bytom czy Realem Madryt będziemy przegrywać. Piłka jest prosta...jesteś lepszy to wygrywasz, jesteś gorszy to przegrywasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Maaskant wypowiedzial sie dla holenderskiego telesport:
BREDA. "Duzy polski klub" - tak okreslil swojego nowego pracodawce, Wisle Krakow, Rober Maaskant. W sobote trener opuscil NAC by udac sie wprost za granice. "Poziom polskiego footballu jest bardzo dobry. Wisla ma jeden glowny cel: mistrzostwo, a rok pozniej faze grupowa Ligi Mistrzow. Gorszy wynik nie zostanie zaakceptowany." Szkoleniowiec z Schiedam pracowal wczesniej w RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II oraz MVV. "Bedzie mi brakowalo NAC," powiedzial Maaskant. "Bycie tu sprawialo mi wiele przyjemnosci." http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...l?sn=telesport =========================================== Wyglada na to, ze za cel postawiono mu zdobycie w tym sezonie mistrza a w przyszlym faze grupowa CL. I jeszcze prosba do pokemonow probujacych pochwalic sie znajomoscia jezyka angielskiego. Zanim zaczniecie wypowiadac sie na zagranicznych forach sprawdzcie co piszecie bo takie kwiatki wplywaja na wizerunek innych kibicow: Cytat:
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 21.08.2010 o godz. 18:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Holandii akceptują gejów więc pewnie mu odpowiedzą. Sprostują tylko że nie wiedzieli że Robert i Stan są gejami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Pasowało by jeszcze trzeciego holendra na trenera drużyny ME, bo ta powinna być w końcu zapleczem dla I drużyny
![]() A sztab sprowadza ze sobą czy zostaje obecny? Wiadomo coś? ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Trochę sprowadzi, trochę zostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Nigdy nie chwale sie angieslkim bo niema czym to tylko jezyk ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wcale nie jest powiedziane, wbrew pozorom, że będzie nas trenował krótko. Mam nadzieje, że wszystko co zrobi wyjdzie klubowi w dłuższej perspektywie czasu na dobre.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie chcę mi się wierzyć, że celem jest MP i faza grupowa LM. Do tego trzeba też trochę szczęścia i oczywiście materiału - czytaj: dobrych piłkarzy. Myślę, że jak awansuje do fazy grupowej Pucharu UEFA i zaprezentuje się tam z Wisłą przyzwoicie, to też nie będziemy narzekać, podobnie zarząd. Ale wpierw, to musi wyprowadzić drużynę z kryzysu. Zrobić tutaj przyzwoity zespół z takiego materiału jaki ma. Ale mam nadzieję, że Cupiał pozwoli się nowemu dyrektorowi sportowemu w zimie wykazać i kupić jakichś sensownych grajków do Wisły.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
cele zawsze maja takie same
to chyba dobrze ze sobie stawiaja takie gorzej z realizacja no ale zobaczymy cieszy mnie ze jednak potrafia wygrywac oby cos jeszcze bylo z tej druzyny ![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
pytanie - kto to jest i pytam o jakieś osiągnięcia bo o sukcesach chyba nie ma mowy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Maciej poczytaj caly watek a sie dowiesz
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jesli Maaskant nie jest zwolennikiem twardej ręki podczas treningów to za rok sie pozegnamy,cackanie sie z Naszymi gwaizdkami na lige wystarczy,ale w pucharach kolejny raz bedzie kompromitacja,obym sie mylil.Tu potrzebny byl trener a nie kolega.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Nie znam gościa na tyle żeby go już oceniać, ale po tym co zostało o nim napisane... Nie napawa mnie to optymizmem. Noi gość nie wygląda na człowieka a'la Dan co by miodek naszym kopaczom wybrał...
No ale zobaczymy jak pan Robert będzie pracował. Oby dobrze, a wraz ze swoim kolegą (naszym nowym dyr. sport.) może niech ściągną kogoś ciekawego z Holandii .Ani TAK, ani NIE. Osobiście jestem gdzieś pośrodku na razie. Oby wyszło mu jak najlepiej. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A teraz spróbujcie tak. Zapominamy , że miał u nas pracować Dan, Jimenez itp. - otwieracie rano internet i widzicie , że trenerem Wisły został obecny trener holenderskiego zespołu NAC Breda Robert Patrick Maaskant i że wszyscy znający się na tej lidze chwalą wybór.
Jest różnica prawda ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, popytalem holendrow o nasz nowy nabytek i oto co 3 z nich mialo mi do powiedzenia:
- Maaskant nazywany jest przez media jako 'ksiaze holenderskich trenerow'. Pomimo tych wszystkich zmian klubow, kazdym z nich zarzadzal poprawnie. Nie widze go w roli trenera budujacego druzyne. Nigdy nie bedzie zarzadzal klubami takimi jak Ajax, PSV czy innymi duzymi europejskimi zespolami, ale jest calkiem dobry w srednich klubach. - Byl obiecujacym menadzerem, ale nigdy nie dostal szansy w zadnym z duzych holenderskich klubow. W NAC zawsze gral w systemie 4-3-3 stawiajac na wielu starych graczy. W pierwszym roku odwalil dobra robote, ale w zeszlym tylko OK (biorac pod uwage, ze nie mamy pieniedzy i jestesmy w powaznych tarapatach finansowych). Moze byc wymagajacy od pilkarzy jesli tego potrzeba. - Odwalil fantastyczna robote w RBC Rosendaal, utrzymujac ich w Eredivisie z bardzo niskim budzetem. |
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
ludzie użyjcie mózgu !
Teraz narzekacie że nie ten a ten a za rok jak Wisła będzie mistrzem będziecie na kolanach całować stopy więc jeśli byście mogli powstrzymać i uwierzyć w nowego trenera to było by zajebi*** |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
Abstrahując od tematu trenera zauważyłem, podobną tendencje w temacie transferowym. Wszyscy ci, którzy uważali takiego Bunozę, za leszcza jeszcze przed tym gdy zagrał 1 mecz, nawet dzisiaj gdy zagrał przyzwoicie baczną uwagę zwracali na jego pomyłki, olewając dobre zagrania. Jak komuś wyjdzie dobre zagranie to trzeba je zdyskredytować (np. strzał Paijca - "to nie jego zasługa - puścił Cabaja" wiadomo do kogo pije ). Analogicznie wszyscy ci, którzy uważali Bunoze za wielkie wzmocnienie dziś twierdzą, że zagrał genialny mecz i są ślepi na te kilka błędów które mimo wszystko popełnił. Po prostu trudno sobie powiedzieć "kurde - pomyliłem się!" A prawda w takich przypadkach zazwyczaj leży po środku... ![]() Wracając do trenera, tak naprawdę ciężko wyrokować. Od wyników jakie osiągał mimo wszystko liczą się dla mnie na razie bardziej opinie ludzi zaznajomionych z ligą holenderską (pejsiak Radomski, czy Bożydar Iwanow). Dlaczego? Bo skąd ja mam wiedzieć jakie on miał cele w tych drużynach? Skąd mam wiedzieć jaki miał skład? Może ugrał 8 miejsce mając za zadanie nie spaść? A może ugrał je a miał być w pierwszej trójce? Nie interesuję się ligą holenderską na tyle by cokolwiek w tej materii określić. Z natury jestem optymistą więc mimo wszystko liczę, że będzie to strzał w dziesiątkę. Ktoś wcześniej napisał, że dostajemy "holenderskiego Probierza" co miało niby zdyskredytować Maaskanta... A dla mnie to zajebista rekomendacja. ![]()
Ostatnio edytowane przez Snow : 21.08.2010 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Dokładnie, albo sobie pomyśleć kto jest lepszy : Kasperczak czy Kulawik czy właśnie Maaskant |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak podaje strona kibicow NAC, Wisla za wykupienie Maaskanta zaplacila... 100.000 PLN. Pewnie to pomylka i chodzi o ojro, ale tak czy inaczej malo.
A i jeszcze zdjecie, ktore wrzucili do newsa: ![]() Ps. W newsie oglaszajacym jego odejscie wiekszosc kibicow wyraza zadowolenie z takiego obrotu spraw z pojedynczymi glosami dziekujacymi mu za prace. Przypomina mi to reakcje po zwolnieniu Petrescu.
Ostatnio edytowane przez PanPlamka : 21.08.2010 o godz. 21:59.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Gdyby nie było tego całego szumu z nazwiskami tylko po zwolnieniu Kasperczaka zatrudniono od razu Maaskanta byłaby euforia a tak to mamy podzielenie wśród forumowiczów. Gdybyśmy zatrudnili kogoś bezrobotnego bez mega znanego nazwiska (jakiś Niemiec bądź Włoch którzy nie byli wymieniani w kontekście objęcia Wisły) byłby lament że zatrudniamy dziadka nieaktywnego zawodowo, no bo skoro jest bezrobotny, nikt go nie chciał to na pewno jest słaby Ściągnęliśmy kogoś - powiedzmy ciekawego - który był w naszym zasięgu finansowym, wyciągnęliśmy go z holenderskiego średniaka. Z kolei na forum mamy znawców tym razem od ligi holenderskiej którzy już przepowiadają porażki bo nasz nowy treneiro jest no-name. Dajmy mu czas. Ja rozumiem że jesteśmy Polakami i po prostu MUSIMY narzekać bo taka nasza natura ale bez przesady Podajcie jakiś przykład innego polskiego klubu który wyciągnął szkoleniowca z jakiegoś średniaka ligi pokroju holenderskiej w ostatnich latach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla wszystkich, którzy nie wiedzą co znaczy zdanie "nie stać nas na trenerów z wyższej półki", zastanówcie się jakie byłoby jedno z pierwszych pytań takiego trenera. Jak nie wiecie to podpowiadam: "jaki macie budżet". I zapewne spodziewałby się odpowiedzi z kwotą tak ze dwa razy wyższą niż to czym dysponujemy.
A jak chodzi o mnie to jestem zadowolony z samego wyboru, a resztę to życie zweryfikuje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co jak co ale na pewno jest lepszy od Skorży!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Osobiście byłem nastawiony na to, że Wisła zatrudni jakiegoś Niemca, który da naszym piłkarzom w kość na treningach i jestem rozczarowany. Owszem, może będziemy grać ładną piłkę, może to starczy na naszą ligę, ale czy na puchary? Osobiście nie mam nic do Maaskanta, komentuję właściwie wybór Basałaja. Wszyscy przecież narzekaliśmy na słabe przygotowanie fizyczne i motoryczne do sezonu naszych grajków. Wszyscy widzieli sukces Petrescu z Unireą. Sam nie wierzyłem, że on przyjdzie i pożegna się z ciepłą posadką w Krasnodarsku. Nie zmienia to faktu, że chciałem trenera z twardą ręką, który wreszcie zmusi naszych do ciężkiej pracy na treningach.
Sam życzę nowemu trenerowi szybkiego odnalezienia się w polskiej rzeczywistości i poskładania jakiegoś solidnego składu z naszych zawodników, a będzie to nie lada zadanie.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 21.08.2010 o godz. 22:12.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W pierwszym momencie myślałem że jest to jakis trener z bałkanów jak zobaczyłem nagłówek z nazwiskiem heh
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
?Większość potentatów stawia na technikę - mistrzostwo - przyzwyczaj się że my jesteśmy zwykłymi pionkami a pionki mogą jedynie postawić na dobre przygotowanie kondycyjne i taktyczne.Pisać o potentatach i technice w kontekście tego co widzimy od przynajmniej 2 lat to jakaś kpina.To są techniczne zera i nikt ich nie nauczy w tym wieku jak prosto kopać piłkę,kiwać, zagrywać.Za późno. A co do tzw ciężkiej ręki - czy uważasz że ktoś jest na tyle głupi że wprowadzi takie obciążenia, które 'zabiją'? To Petrescu - twardy typ, jak zobaczył na jakim to wszystko jest poziomie w ogóle zmienił plany i stopniowo im podkręcał obroty.Przez dłuższy czas kazał im po prostu biegać, gdzie nawet laik wie że jest to w zasadzie jedyna metoda by poprawić kondycję.Nie gierki, nie dziad tylko okrążenie po okrążeniu - nie ma innej opcji. Tak więc bądź spokojny - nikt tu nie da w dupę naszym ofermą tak by nie mogli się ruszać.Natomiast treningi muszą być intensywniejsze i to bez 2 zdań, tylko to się rozbija na rok czasu. Twoim kolejnym zmartwieniem było, jak koleś który grał o inne cele w Holandii poradzi sobie w sytuacji gdy musi grać o mistrza...Ja myślę że on już dzisiaj doznał szoku patrząc kogo ma na składzie, to musi być spora trauma że takimi drewnami można zdobyć mistrza 40 milionowego kraju i do tego grać z powodzeniem w pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spokojnie ludzie, opinie na temat Masskanta sa raczej pozytywne i tak jak cytowalem na poprzedniej stronie, holendrzy uwazaja, ze potrafi on rowniez dac w kosc zawodnikom jesli jest taka potrzeba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wystarczy, że będzie trenował ich po europejsku, to w zupełności będzie dla nich wystarczające ;D
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|