The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pikey
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2010, 23:41
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A studio w TVP jak zawsze przaśne.
Niemniej trzeba przyznać, że tym razem w studiu były aż 3 osoby,które znają się na rzeczy a z laików tylko Piękny Maciej i Pan Familiada. A więc w porównaniu z poprzednimi odsłonami gdzie prym wiedli Kryminalni i wójt z Rancza to i tak spora poprawa.

Czekam niecierpliwie może do letniej w Londynie TVP dorobi się wreszcie dziennikarza SPORTOWEGO, który by mógł w miarę przyzwoicie poprowadzić studio...
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.02.2010, 23:51
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Niby płakała, ponieważ ktoś jej zarzucił, że oszukiwała i jechała stylem łyżwowym, co jest niedozwolone. Powiedzieli jej, że zostanie zdyskwalifikowana...
Zgadza się ale ponoć okazało się że łyżwowała tyle ile można więc nie było wątpliwości że ma medal.

Chwila zagrożenia tylko
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 19.02.2010, 23:51
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie dobry wynik zważywszy na to ze Justynie jakoś cieżko sie bieglo dzisiaj.

Jak się ciesze ze mogę oglądać to na Eurosporcie bo jak na chwilkę przełączyłem na TVP i zobaczyłem studio to dopiero tam jest żal + jeszcze ten Kurzajewski do tego.
ale ten koleś z Euro też sie przejebanie "jąka" także też bez szału

a co do astmatyków to Scholes jest nim i nie przeszkadza mu to w byciu świetnym zawodnikiem
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.02.2010, 23:54
ma 27 lat i już 3 medale Olimpijskie, jeszcze jeden start na który nastawiałem się od początku i tam wierze ze Justyna pokaże charakter i udowodni Martin Bjorgen ze jest swietna Biegaczka, na nia musi najbardziej uwazac.
Ale za 4 lata Soczi i pamietam jej slowa ze tam złoto dopiero na IO zdobedzie.

Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 19.02.2010, 23:56
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
ale ten koleś z Euro też sie przejebanie "jąka" także też bez szału

a co do astmatyków to Scholes jest nim i nie przeszkadza mu to w byciu świetnym zawodnikiem

Ale nie ma co porównywać tych sportów. Żeby być dobrym w noge trzeba mieć ten dar od Boga a w biegach wystarczy wytrzymałość a jak dobrze wiemy leki na astmę jej nie zaszkodzą
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2010, 00:00
Brawo Justynka!!!Jest wielka!!!Jak narazie tylko ona i Adam ratuja honor Polski, wiec powinni miec Wielki Szacunek od każdego bo co by było gdybysmy ich nie mieliWielkie państwo nie miało by zadnego medalu...
POLSKA !
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 20.02.2010, 00:06
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
nie wydaje mi się że aż tak źle jechały narty klasykiem Justynie, nie jestem specjalista od tego, ale przecież nic nie tracila, no jedynie na zjazdach Bjorgen uciekla, ale watpie ze Estonczycy fuszęrke odwalili...
coz teraz caly tydzien trzeba czekac na 30km i wierze ze tam narty perfekt pojada i Justyna zloto zdobedzie.
Ale własnie o to chodzi, że klasykiem powinna zbudować sobie przewagę, a to jak mówili eksperci w studio nie było możliwe przy tak źle nasmarowanych nartach, poza tym traciła niepotrzebnie sporo sił.

Ale Justyna musiała mieć nerwówę - nie dość, że wygrała brąz dosłownie o włos, to jeszcze chwile ze świadomością możliwej dyskwalifikacji ... masakra jakaś...

Naprawdę ogromne gratulacje!
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 00:21
Illargui napisał(a):Wyświetl post
Ale własnie o to chodzi, że klasykiem powinna zbudować sobie przewagę, a to jak mówili eksperci w studio nie było możliwe przy tak źle nasmarowanych nartach, poza tym traciła niepotrzebnie sporo sił.

Ale Justyna musiała mieć nerwówę - nie dość, że wygrała brąz dosłownie o włos, to jeszcze chwile ze świadomością możliwej dyskwalifikacji ... masakra jakaś...

Naprawdę ogromne gratulacje!
I tak czy siak by nie odjechała. Można powiedzieć że straciła tylko srebro. Bjoergen to astmowy cyborg.

Po co jej drugie srebro? Pomyślała że lepsze 3 medale i każdy w innym kolorze
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.02.2010, 00:24
Ja uważam ze Justyna pobiegnie bardzo zmotywowana w ostatnim biegu. Nie mówi tego głośno, ale wiadomo że ona także marzy tutaj o złocie i ma na to bardzo duże szanse, nie więrzę ze Bjorgen tak odjedzie komus na 30km.

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 20.02.2010, 00:38
Każdy kto oglądał zawody dzisiaj czy wcześniejszy sprint widział, że czołówka jest wyrównana, bardzo dużo zawodniczek stać na zdobywanie medali. Tym większa powinna być radość, że Justynie się udało zdobyć już 2 krążki.

To że są wątpliwości, czy te medale to sukces zawdzięczamy mediom, które już przed Olimpiadą przyznały Kowalczyk 4 złote medale. Ludzie to kupili, bo na co dzień nie interesują się biegami. Stworzono wrażenie, że w tej dyscyplinie liczy się na świecie tylko Justyna, może Majdic, nikt więcej. Majdic kontuzjowana- więc MUSI być złoto dla Kowalczyk Igrzyska pokazały, że nie jest to prawdą- każdy medal trzeba wyszarpać w morderczej walce.

Dla mnie ten medal i wcześniejsze srebro to olbrzymi sukces, dzisiaj nawet bardziej się cieszyłem , bo różnice na 3 miejsce były w centymetrach. Ale dziennikarzyny swoje - już zapowiedzieli że na 30 km NA PEWNO będzie złoto. A po tym biegu zapowiedzą że w Soczi Justyna samodzielnie wygra klasyfikację medalową...
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 00:50
Dokładnie i mimo że Kowalczyk zniszczyła rywalki w PŚ to ona wcale tak wiele nie wygrywała.

Albo wygrywała jak nie było kilku rywalek albo swoje dystanse czyli sprint klasykiem albo 10 klasykiem. Tak to nie było tak różowo. Jakby nie Bjoergen to może by ograła Haag dwa razy i byłaby 3,,1 i 2...

Ale dziennikarzyna patrzy Justyna 1500 następna 400 straty "e to bedzie ze śtyry medale"

Po prostu steryd jej przeszkadza.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.02.2010, 01:00
Przypomnę tylko, że rok temu w Libercu złoto na 30 km Kowalczyk zdobyła stylem dowolnym a drugie złoto w łączonym też finiszowała dowolnym. A brąz miała klasykiem. Więc to takie opowiadanie bajek, że łyżwa to jej słabszy styl.

Ale w tym roku Kowalczyk jest mocna w klasyku bo podobno dlatego, że ma tych Estończyków. Przynajmniej tak wszyscy trąbią, że są najlepsi na świecie.

Tu właściwie wszystko będzie zależeć od smarowania. Kto najlepiej posmaruje z czołówki to wygra. W klasyku to się niesamowicie liczy.

Pamiętam jak w tamtym roku w pucharze świata na 30 km klasykiem w Trondhaim - Jóźwik już zaczął się podniecać że ówczesna liderka pucharu świata Majdić zostaje w tyle, a tu jeszcze zmieniła narty i nagle jak odrzutowiec wszystkich dogoniła i wygrała te zawody przed Kowalczyk.
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 09:38
teraz dwie sprawy dla niedowiarków.

PS: Teraz ma być łatwiej, bo, jak pan mówi: „już coś zrobiliście".
Stres będzie dalej. Ale presja się zmniejszy. Wszyscy wiedzą, że Justyna jest mocna. Denerwują nas tylko pytania o to, czy nie byłoby lepiej, gdybyśmy robili tak jak Charlotte Kalla czy Marit Bjoergen, czyli mniej startowali, a więcej odpoczywali. Odpowiadam: gdybyśmy tak robili, walczylibyśmy tutaj o dziesiąte miejsce! Od lat sprawdzamy nasze plany w praktyce. I to jest najlepsze dla Kowalczyk!

------------------------------------------------------

Kowalczyk przyznała, że w piątek znakomicie na podbiegach jechały jej narty do klasyka. Nieco gorzej jechały na zjazdach. Dodała, że rewelacyjnie jechały zaś narty do kroku łyżwowego.
- Dziś dobrze biegłam klasykiem, ale nie czułam polotu. Na trasie nie zastanawiałam się nad tym, kto biegnie obok. Dopiero, kiedy zbliżał się finisz zaczęłam myśleć, co mogę zrobić. Tak naprawdę jest się tak zmęczonym, że stara się człowiek wykonać swoją pracę i tyle - przyznała.
Zaprzeczyła też informacjom, jakoby rano mieli zastrajkować estońscy serwismeni.
- Nic takiego nie miało miejsca. Wszyscy pojechali na trasę bardzo wcześnie i świetnie pracowali. Byłam dziś trochę podenerwowana, ale nie stworzyłam dziś żadnej nerwowej sytuacji - wyjaśniła nasza dwukrotna medalistka igrzysk w Vancouver.
Kowalczyk przyznała też, że trudno jej rywalizować z zawodniczkami, które chorują na astmę.
- Muszę poważnie porozmawiać z moim doktorem i powiedzieć mu, żebyśmy znaleźli u mnie jakąś chorobę - żartowała.
- W pierwszej trójce, a nawet szóstce tylko ja jestem zdrowa. Wszystkie pozostałe dziewczyny to astmatyczki. Im wolno przyjmować sterydy przed startem. One powodują, że rozszerzają się pęcherzyki płucne, a w naszej dyscyplinie więcej powietrza w płucach to wielki atut - dodała.
Na koniec dodała, że jeszcze nigdy nie czuła się tak szczęśliwa, jak w piątkowy wieczór.
- Nigdy sportowo nie czułam się tak szczęśliwa jak dziś wieczorem. A jaki jest powód? Prosty. Dziewczyna z Polski, która dziesięć lat temu nie umiała chodzić na nartach, zdobyła na jednych igrzyskach dwa medale olimpijskie. To dla mnie nie do pojęcia - zakończyła.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.02.2010, 09:46
Justyna Kowalzyk już chyba zdobyła Puchar Świata, Majdic ponoć nie wystapi do końca sezonu, a nastepna Sarinen traci do Polki już prawie 600pkt.
Wielki Szacunek dla Justyny, swoim charakterm, dażeniem do celu pokazuje ze mozna wygrywac. Można w wieku 14 czy 15 lat zaczac sie uczyc jazdy na nartach na serio i potem w przyszlosci osiagac wielkie sukcesy.

Odpowiedz cytując
pikey
Senior Member

Stary 20.02.2010, 11:09
Ach jak pięknie układają się nam te igrzyska...

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,...impijskim.html
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.02.2010, 11:14
świetna praca zczuba.pl hehe ;D fajnie pokazali wywody specjalistów od sportow zimowych,
Hołowczyc mnie rozwalil gdy mowil co to za wypadek miala Majdic, co to taki dol, albo Schejbal do Polo Tajnera panie Ireneuszu hahaha

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 20.02.2010, 18:29
Tvp robi sobie chyba jakies jaja w komentowaniu Olimipady.

zapraszanie znanych osob to oni sobie moga w Kawie czy herbacie puscic a nie jak przyjdzie komentowac wazne sportowe wydarzenia jakimi sa Igrzyska.

ich komentarz jak kiedys tej pani z Krymininalnch typu "Adam jest super i dzis bedzie mial zloto" to poziom podstawowki a chyba ktos kto chce sie czegos dowidziec przed zawodami liczy ze rozmowa bedzie o tym kto wygra ,iitp.

Pana Kurzajewksiego wogole przemilcze bo chyba irytuje kazdego wiec nie ma co pisac.

Olimipade polecam ogladac na Europorcie przynajmniej jest mniej gadaniny a wiecej tranmisji l.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.02.2010, 18:57
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tvp robi sobie chyba jakies jaja w komentowaniu Olimipady.

zapraszanie znanych osob to oni sobie moga w Kawie czy herbacie puscic a nie jak przyjdzie komentowac wazne sportowe wydarzenia jakimi sa Igrzyska.
No dokładnie. Jak wczoraj odj**ali Strasbugrera to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Niestety mam C+, a tam nie ma Eurosportu, więc jestem chcąc nie chcąc skazany na ten festwial lizania się po dupach w studiu.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2010, 19:08
fialo napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie. Jak wczoraj odj**ali Strasbugrera to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Niestety mam C+, a tam nie ma Eurosportu, więc jestem chcąc nie chcąc skazany na ten festwial lizania się po dupach w studiu.
lepiej sprawdz dokladnie, bo w C+ eurosport jest w kazdym pakiecie oprocz powitalnego .
Ja nawet moge powiedziec ze jestem zadowolony z komentarza Krzoski i Czerkawskiego w hokeju, jak ogladam przez internet, bo nawet nie wiem czy to leci w TV. Przynajmniej jest ktos kto sie zna na rzeczy. A jak juz ogladam w TV to rzeczywiscie, tylko w eurosporcie.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.02.2010, 19:11
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...Kowalczyk.html
Norwegowie nie odpuszczą...hmmm ciekawe..jeśli oni chcą tak osiagnąć cel...to niech się lepiej władze przyjrzą astmatyczkom pożadnie...jakie dawki one biorą czy zgodne z zaleceniami lekarzy itp

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.02.2010, 19:18

śmieszne... przecież to było na 7 kilometrze, na dodatek to jest raptem 2 metry które w żaden sposób nie zmieniły pozycji zawodniczek... to byłoby coś niesamowitego gdyby przez taką pierdołę odebrali jej medal..

rozumiem, gdyby to było przed metą i te dwa kroki zadecydowały o medalu dla Justyny..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 20.02.2010 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.02.2010, 19:22
Oczywiście zgadzam się z Wojtasem w 100%.

Mnie osobiście najbardziej razi to pompowanie balonika(może wszyscy urodzili się w Poznaniu?) przed startami Kowalczyk i Małysza...tak nakręcają atmosferę, że potem wszyscy są zawiedzeni jak im się nie powiedzie. Cały czas tylko:
"Jest faworytką"
"Będzie złoto"
"Jest chyba najmocniejsza"
"Ma obecnie fantastyczną formę"
"Adam genialnie skacze na treningach"
"Musi być złoto!"

A to jest tylko sport, różne sytuacje się zdarzają, każdy zawodnik chce wygrać. Nikt się nie położy. W całej tej propagandzie przodują Juźwik, Kurzajewski i ten złotousty Szaranowicz (tu mój ulubiony Jego cytat z Igrzysk: "Udała Mu się wspaniale ucieczka z kina uwielbienia" ).

Oglądając te mistrzostwa przypomina mi się Tym ze swoim przykładem. Komentator sportowy powie: "Rudowłosy potomek wikingów uzupełnia elektrolit i pije pierwiastki śladowe", a zwykły człowiek powie "Norweg pije wode"

Wczoraj w studio Kurzajewski z goścmi .......** o o głupotach przez blisko godzinę, a ta zaproszona Pani w 3 minuty podsumowała całe zawody w sposób merytoryczny. Przynajmniej się ludzie czegoś konkretnego dowiedzieli. I tak najlepiej wypadł Kurzajewski jak zadał Jej pytanie, tak że Kobieta nie wiedziała jak się ustosunkować do tych bredni

Juźwik też był dobry, biegną wczoraj kilka minut, a On pierdzieli o zmianie nart "za chwilę". Musiały by chyba 50km/h jechać.

Ach jak pięknie układają się nam te igrzyska...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.02.2010, 19:24
Przygotowuję generalne podsumowanie całej olimpiady. Opublikuję je gdy wszystkie medale będą już rozdane. W trakcie tego szajsu nie chcę sobie dłużej psuc nerwów niż jest to potrzebne...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.02.2010, 20:09
Po prostu TVP zamiast miec jakas misje to probuje robic show z tych Igrzysk uhaha
Trabia o tych medalach dla Polakow, pompuja wszystko zeby tylko jak najwiecej ludzi obejrzało Igrzyska w TVP bo Małysz i Kowalczyk zaraz zdobeda medal i Polacy musza to widziec. Zamiast pokazac sport, konkurencje w ktorych niekoniecznie najlepsi sa Polacy ale sa one widowiskowe i moga sie podobac to widzi sie showmena Kurzajewskiego (lubilem goscia kiedys ale teraz to sie robi taki Ibisz ktory wszedzie sie wpieprzy ) i jakis gosci ktorzy ze sportem nie maja nic wspolnego a jak dobrze pojdzie to maja do czynienia ze sportem ale nie z zimowym hihi Bez sensu, co o sportach ziomowych moze ciekawego powiedziec mi Cezary Zak albo jakas inna Szejbal...
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.02.2010, 20:11
Poratuje ktos linkiem do skoków narciarskich bo niestety nie mam telewizji

z góry dzieki
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 20:16
Już pół biedy jakby trabili rzeczywiście wtedy jak ktoś jest faworytem ale Kowalczyk faworytką jest tylko na 30 km (no teraz ta Bjoergen psuje plany...) i była kandydatką do medalu w łączonym.

A wkurzajewskim ją widział na 1 stopniu podium na 10 dowolnym. Masakra... Dlatego oglądam zawsze Eurosport. TAM MAM NA ŻYWO! a nie 15 minut po rozpoczęciu i mam sport a nie jakieś wiesniackie studio.

Ratuje linkiem.
http://www.eurovisionsports.tv/olympics/
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.02.2010, 20:18
Narazie jest slalom mam nadzieje że będą skoki

Niech Bóg w dzieciach wynagrodzi
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 20.02.2010, 20:21
nawet nawet dziś ekipa w tvp1
no i Bohdan Tomaszewski dobrze powiedział, nie pompuje balonu.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 20.02.2010 o godz. 20:25.

Odpowiedz cytując
rzep
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.02.2010, 20:23
no jak w studiu zaczęli rozkmniać, że Kowalczyk smutna bo miała źle posmarowane narty, nie wiem kto to wymyślił ale cały czas to ciągneli a Karol dokładnie widział, że smar zawodził na zakrętach! a to Ci oko !
Odpowiedz cytując
UniaTarnówZKS1928
Senior Member

Stary 20.02.2010, 20:29
Sergio poszperaj po kanałach bo tam ich jest chyba 12

Kto dziś w studiu był bo na Euro oglądałem?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów