The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2008, 11:31
Tylko dlaczego wcześniej wszyscy lecieli bez skrupułów, a ten przemądrzały i kłamliwy buc, ma zostać świętą krową?
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.06.2008, 11:33
Pierwszym ruchem Leo (jeśli zostanie) to powinno być kopnięcie w dupę starej gwardii tj.
Bąk, Jop, Żurawski, Żewłakow i nie powoływać mi więcej łamag tj. Łobodziński, Pazdan, Wasilewski, Wawrzyniak, bo tylko się tą selekcją ośmieszył.

Wypróbować Marcina Kowalczyka, Sznaucnera (dobra marka w Grecji), Gancarczyka, Jodłowca, postawić na Głowackiego jeśli nadal będzie w takiej dobrej formie.
Wprowadzić zdecydowanie do drużyny Majewskiego, Pawłowskiego, Brożka, Jelenia, Piszczka, próbować dalej Wichniarka i Sagana.
I najwazniejsze, nie liczyć na cuda i nie wierzyć w bajki smarowane przez media. Za 15 lat jak będzie infrastruktura, to zaczniemy stawiać wymagania i cele.
Ostatnio edytowane przez tofik : 13.06.2008 o godz. 12:16.
..
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.06.2008, 11:35
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Zmieniajmy trenerow a zawodnikow kochajmy i wmawiajmy ze nic sie nie stalo - daleko z tym zajdziemy zobaczycie.
Zawodników zmienić trzeba. Niektórzy z nich pokazali, że nie są w stanie udźwignąć ciężaru wielkiej imprezy.
Żurawski, Krzynówek, Smolarek, Jop. Zawiedli kompletnie.
Bąk kończy karierę reprezentacyjną, Żewłakow - nie wiem czy będzie można na niego liczyć w perspektywie Euro 2012.
A to powinna być dla nas impreza docelowa.

Innych zawodników z góry nie skreślam - nie wiem, czy uda znaleźć się kogoś lepszego.

Ale próbować na pewno trzeba.

Jeżeli wymieniamy minimum 5 zawodników z podstawowej jedenastki to jest to gruntowna przebudowa drużyny.

I tutaj zachodzi pytanie, czy kierownikiem budowy ma być Leo, czy ktoś inny.

Ale to już się robi wątek do tematu o reprezentacji.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 11:44
Sadze ,ze nasi powinni przygotowac transparent lub sektorowke z napisem po angielsku co sadzimy o Howardzie Webbie
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2008, 11:51
Wyjebac to powinni tych gwiazdorow Zurawskiego, obronce z Emiratow Arabskich, Krzynowka, te wory ziemniakow Wasilewskiego, Jopa ! A nie trenera ! Przejawiaja zero skromnosci i pokory, oni sa najlepsi, wszystko im sie nalezy!

Niech graja Smolarek, Roger, Boruc, Lewandowski i do tego dobrac mlodych zawodnikow jak Kokoszka, Zachorski, Boguski, Brozek, Jelen itp. Zawodnikow, ktorzy sa juz inni, wywodza sie z troche innego systemu szkolenia niz tamte stare pryki. Wiedza co to przyjac pilke, maja jakies podstawy techniki, szybkiej gry, dynamiki. A nie zgrane gwiazdy, siedzace na lawkach.
Szwajcaria gra 19-20 latkami i gra lepiej niz Polska. Moze przegaja jak oni, ale zobaczycie gdzie beda Szwajcarzy za kilka lat, a gdzie Polska kadra jak nic sie nie zmieni.

Zawodnikow i kibicow mam w dupie gleboko po tym meczu. Dzisiaj juz widze Lewandowskiego, Dudke usmiechnietych na treningu. Zal mi tylko Leo i Hoek-a, bo oni sie tym najbardziej chyba przejmuja, bo potraktowali to jako trudne wyzwanie i jeden idiota sedzia zniweczyl ich prace.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2008, 11:52
I tu należy zrobić tylko i wyłącznie tak jak zrobiono w Cracovii. Cholera nie sądziłem że się na ten klub kiedyś powołam. Piłkarze chcieli wyjebania trenera, a prezesik powiedział, że prędzej drużynę całą wymieni niż trenera.
Myślę, że był jakiś konflikt w kadrze, w który zamieszani byli Błaszczykowski, Żurawski, Kuszczak i Krzynówek. Pojebali atmosferę i wyniki są słabsze. Mam nadzieję, że po Mistrzostwach prawda wyjdzie na jaw, bo skoro Kuba mówi, że kontuzji nie było to jaki mógłby być inny powód odesłania go do domu niż jego fochy?

Cóż... Trzeba zrobić czystkę w kadrze i stawiać na młodzież. Jedynie szkoda, że Bąkowi uciekają latka...

Btw. Wtedy co było w 93.minucie zamieszanie w polu karnym, to myślałem, że Bąk wyjebie sztukę tej szmacie austriackiej

Zahorski? Nie sądzę... Kiepski gracz...

Na ten moment w kadrze jest kilku klasowych graczy: Boruc, Bąk, Żewłakow, Lewandowski, Smolarek, Roger, Golański (tylko że nie na lewej stronie!), Fabiański (jako rezerwowy bramkarz), Saganowski.

Leo - MUSISZ ZROBIĆ CZYSTKĘ I NIE PRZEJMUJ SIĘ PORAŻKĄ NA TYCH MISTRZOSTWACH!
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 13.06.2008 o godz. 11:56.
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 13.06.2008, 11:54
http://wiadomosci.onet.pl/1768723,69,item.html

Haha..to sie Webb pospinał..haha
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2008, 11:56
Ja tez uwazam, ze jest cos o czym nie wiedza kibice... Cos musialo stac sie w szatni, jakis konflikt, bo wyraznie widac, ze cala atmosfera siadla.
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2008, 11:59
Zmieniajmy trenerow a zawodnikow kochajmy i wmawiajmy ze nic sie nie stalo - daleko z tym zajdziemy zobaczycie.
Dokładnie. Trenera zmienimy, a zawodnicy grający piach zostaną. A potem znowu będzie wielkie zdziwienie i płakusianie jak odpadniemy po rundzie grupowej lub jeszcze w eliminacjach. Prawda taka, że z grajkami, którzy tak olewają swoje obowiązki jak nasi w pierwszej połowie z Austrią to nawet Mourinho by nic nie osiągnął.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2008, 12:01
A i jeszcze jedno. Powinniśmy zacząć przygotowywania pod kątem EURO 2012. Budowę drużyny zacząć od podstaw jakimi są wymienieni w poprzednim moim poście zawodnicy. Dokoptować do tego młodzież (Majewski, Pawłowski), "gwiazdki" z ligi (Głowacki, Brożek, Zieńczuk, Sikora, Rocki i inni) i stworzyć dobrze działający kolektyw.

Eliminacje do Mistrzostw Świata rzecz jasna potraktować poważnie. Starać się awansować, a jakoś szczególnie ciężkiej grupy nie mamy. Jeśli się uda, to bardzo dobrze, jeśli nie to trudno. Ale na pewno należy głównie patrzeć na to co będzie za 4 lata! A nie płakać jak Szwajcarzy teraz, którzy mimo dobrej gry, po dwóch meczach żegnają się z turniejem... My przynajmniej mamy jeszcze teoretyczne szanse. No i niech się Dudka promuje! Niech wybiega z Chorwacją 15km! Im więcej się nabiega, tym więcej możemy za niego dostać!
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 13.06.2008 o godz. 12:04.
K_2
Banita

Stary 13.06.2008, 12:04
Nie sposob sie nei zgodzic ,ze niektorzy pilkarze jak Zurawski ,Jop nie powinno sie znalezc w skaldzie bo sa bez formy,ale sadze ze Beenhakker kierowal sie jednym ,powlujac ich a nie pwoolujac np.Brozka czy Sikore:bal sie ze pilkarze z polskiej ligi ,grajacy na codzien na kartofliskach nie beda w stanie uniesc presji np meczu z Niemcami na 50 tys stadionie ,ze strach i trema by im nogi zwiazala
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.06.2008, 12:06
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko czy to Leo jest tą osobą, która ma nam budować w zasadzie nową reprezentację, docelowo na Euro 2012.
Myślę, że na to pytanie będzie mogli sobie porozmawiać po EURO. Osobiście nie chciałbym zmiany trenera
ale obawiam się, że media, "kibice" i PZPN po prostu będą miały na Niego haka w postaci niepowodzeń na EURO.

No ale jeszcze ME się nie skończyły, gramy dalej...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Gabri
Senior Member

Stary 13.06.2008, 12:16
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że był jakiś konflikt w kadrze, w który zamieszani byli Błaszczykowski, Żurawski, Kuszczak i Krzynówek. Pojebali atmosferę i wyniki są słabsze. Mam nadzieję, że po Mistrzostwach prawda wyjdzie na jaw, bo skoro Kuba mówi, że kontuzji nie było to jaki mógłby być inny powód odesłania go do domu niż jego fochy?
K***a, jak się na coś powołujesz to się powołuj dokładnie. Kuba mówił, tylko że nie było odnowienia kontuzji, a lekarz uznał, że nie jest jeszcze gotowy do gry po poprzedniej, którą załapał dwa tygodnie wcześniej, i dlatego nie powinien grać. Już wcześniej były obawy czy się zdąży wykurować na Euro - Kuba uznał, że jest gotowy, a lekarz, że nie i na tym polegał problem. A pogłoski o konflikcie z Leo zdementował. Nie dorabiaj więc ideologii na podstawie przekręconych cytatów i nie tłumacz tym słabej dyspozycji grajków, tym bardziej, że z Niemcami zagraliśmy całkiem nieźle, a ta sytuacja była właśnie przed pierwszym meczem.
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.06.2008, 12:32
aaaa ja myśle że to jest dobry wynik. Przecież dzięki temu Chorwaci już mają pewny awans. Dzięki temu jest szansa że Niemcy nie wyjdą z grupy... Bo przecież teraz Ystriacy będą grali jak szaleni w meczu z nimi. Bo na nasze zwycięstwo z Chorwatami, więcej niż dwoma golami chyba ciężko liczyć... ehhh mieliśmy taką szansę do wyjścia. Chociaż ja tam w głowie mam jeszcze iskierke nadziei.
Ostatnio edytowane przez Bati_NS_TSW : 13.06.2008 o godz. 12:46.
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2008, 12:33
No ale zaraz, ktos kto pisze, ze to zawodnicy sa be i powinni wyleciec na kopach, powinien miec swiadomosc, ze to nie zawodnicy powoluja sie sami do kadry, tylko robi to ktos inny. Ktos kazal don Leo zabrac Jopa zamiast Glowackiego, czy Zahorskiego zamiast Jelenia ? Jesli tak, to wlasnie ten ktos powinien palic gumy z kadry zaraz po Euro.
Bo teraz kluczowe jest pytanie, czy Leo nadal planuje szukanie talentow tam gdzie ich nie ma, czy nadal ma zamiar rozgladac sie za Golosiami, Pazdanami, Pawelcami, Kuklisami itp. nie dajac jednoczesnie chocby tylko jednej szansy takiemu Sikorze. Jesli tak to ma dalej wygladac, to twierdze ze szkoda tych 600 tys euro, ktore wyciaga. Jesli jednak planuje gruntowna modyfikacje na plaszczyznie powolan, to jestem za tym zeby zostal.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.06.2008, 12:40
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No ale zaraz, ktos kto pisze, ze to zawodnicy sa be i powinni wyleciec na kopach, powinien miec swiadomosc, ze to nie zawodnicy powoluja sie sami do kadry, tylko robi to ktos inny. Ktos kazal don Leo zabrac Jopa zamiast Glowackiego, czy Zahorskiego zamiast Jelenia ? Jesli tak, to wlasnie ten ktos powinien palic gumy z kadry zaraz po Euro.
Bo teraz kluczowe jest pytanie, czy Leo nadal planuje szukanie talentow tam gdzie ich nie ma, czy nadal ma zamiar rozgladac sie za Golosiami, Pazdanami, Pawelcami, Kuklisami itp. nie dajac jednoczesnie chocby tylko jednej szansy takiemu Sikorze. Jesli tak to ma dalej wygladac, to twierdze ze szkoda tych 600 tys euro, ktore wyciaga. Jesli jednak planuje gruntowna modyfikacje na plaszczyznie powolan, to jestem za tym zeby zostal.
Tylko i wyłącznie pod tym warunkiem. Przecież w większości powołaniami upierdzielił sobie i nam EURO.
..
Latin
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 13.06.2008, 12:54
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że inny trener zrobi coś z tymi piłkarzami? Z Nimi nic więcej niż obecny mizerny poziom nie da się zrobić, amen.
Taa jeszcze niecałe 2 lata temu, wygraliśmy na lajcie w Austrii 1:3, a teraz ledwo jedną bramkę strzeliliśmy i do tego nieprawidłowo. Pominę to, że gdyby nie fenomenalna forma Boruca, to po bramce dla Austrii na pewno byśmy się nie podnieśli.
Nie wiem dlaczego niektórzy jeżdzą po Pazdanie, skoro chłopak nie zagrał ani minuty Co miał odmówić powołania do reprezentacji? W lidze gra bardzo dobrze, kiedyś będzie pewnie z niego bardzo dobry zawodnik i to nie jego wina, że w głowie czarodzieja Leo pojawił się pomysł powołania go na ME. Poza tym to koleś z Huty
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2008, 13:01
co musi się stać, żeby Polska wyszła z grupy...

Cytat:
Przed ostatnimi meczami w grupie B wiadomo jedno: na pewno wyjdzie z niej Chorwacja - i to na pierwszym miejscu. O drugie walczą jeszcze wszystkie zespoły, ale szanse Polski nie są duże. Możliwe jest za to, że awansujemy do ćwierćfinału Euro 2008 dzięki dobrej grze w eliminacjach mundialu 2006!

Awans do ćwierćfinału daje nam tylko jeden zestaw wyników. Po pierwsze - Austria musi wygrać z Niemcami, po drugie - my musimy odnieść z Chorwacją zwycięstwo o jedną bramkę wyższe niż Austria z Niemcami. I - uwaga - w takim przypadku (wyłączając wyniki 1:0 dla Austrii i 2:0 dla Polski - wtedy Polska będzie miała więcej strzelonych goli w grupie) zadecyduje tzw. współczynnik z eliminacji!
Leo powinien pokazać charakter i już teraz przebudowywać zespół, jak to zauważyli niektórzy wyżej. Bąk, Żurawski, Krzynówek, Jop, Żewłakow(?), powinni sami mieć honor i powiedzieć pas. Mamy w Polsce dużo młodych zdolnych zawodników- Boguski, Rybus, Bartczak, Kokoszka, Jodłowiec. W dalszej(może już na Euro 2012) przyszłości Borysiuk, Majkowski, Lewandowski, Trochim... Do tego zawodnicy błyszczący w danej chwili w lidze jak Sikora, Brożek, Głowacki czy nawet Rocki! (który w tym sezonie był w mega formie i kondycyjnej i siłowej!).
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.06.2008, 13:06
Powiedzmy sobie szczerze - Era pewnych grajkow skonczyla sie wlasnie wczoraj( a powinna dawno dawno temu ). Wprowadzic do skladu nowych i perspektywicznych ( takich jest sporo ) i jesli z tego nic nie wyjdzie to juz zadnego ratunku nie ma. Ja wiem ze wielu czeka na zmiane trenera, ostrzy sobie zeby grupa "specjalistow" z "doskonalej" polskiej szkoly trenerskiej. Trzeba zrobic wszystko, WSZYSTKO co mozliwe by te buraki nie polozyly lapy na kadrze. Czas wstawic do skladu na chociaz kilka meczy zawodnikow typu Majewski,Rybus,Grosicki i sprawdzic ich. Nic nie tracimy, gorzej byc nie moze. Fala mlodych zadownikow ktorzy wiedza ze Polska bedzie grac w nastepnych ME nadciaga od dawna i tutaj trzeba szukac, tutaj trzeba sprawdzac.
Zawodnik nawet jesli dzisiaj sie nie sprawdzi to przynajmniej nikt nam go nie zabierze a nie wiemy jak sie rozwinie i jaka forma bedzie w 2012 roku.
Media jak zwykle znajdapretekst by wieszac psy na trenerze...ale tak jest zawsze.
Banda stecopodobnych wierzy w to ze jakis noname z Polski zrobi cokolwiek na erenie miedzynarodowej.
Eksperymentowac to mozna ze skladem ale nie ze sztabem szkoleniowym.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Gabri
Senior Member

Stary 13.06.2008, 13:07
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
No ale zaraz, ktos kto pisze, ze to zawodnicy sa be i powinni wyleciec na kopach, powinien miec swiadomosc, ze to nie zawodnicy powoluja sie sami do kadry, tylko robi to ktos inny.
Ale zawodnicy mają grać na 100% możliwości jak dostaną szansę. A tak się składa, że to właśnie nasze największe gwiazdy grały na tym euro piach: Smolarek, Żurawski, Krzynówek, Bąk. Jakoś nie słyszałem by ktoś krytykował przed Euro trenera, że ich powołuje do kadry (może poza Bąkiem). Problem z Leo był w powołaniach zastępców, gdyby pierwszy skład grał z zaangażowaniem i ambicją, którą pokazał nasz naturalizowany Brazylijczyk to by nie było trzeba robić rotacji w składzie. Na Leo w ten sposób zemściły się koszmarne błędy w selekcji drugiego składu, ale z drugiej strony nie można było przewidzieć, że największe gwiazdki albo złapią kontuzję, albo zagrają taki piach bez ambicji.

Skończy się pewnie tak, że Leo wypieprzą za błędy w selekcji, a gwiazdki jak były tak będą i potem znowu będzie płacz po kolejnym wtopionym turnieju i znowu tylko kolejny trener, a nie zawodnicy będzie ponosił odpowiedzialność.

Latin napisał(a):Wyświetl post
Taa jeszcze niecałe 2 lata temu, wygraliśmy na lajcie w Austrii 1:3, a teraz ledwo jedną bramkę strzeliliśmy i do tego nieprawidłowo. Pominę to, że gdyby nie fenomenalna forma Boruca, to po bramce dla Austrii na pewno byśmy się nie podnieśli.
To było w eliminacjach, a nie w ważnym turnieju, gdzie każdy mecz jest kluczowy i przygotowanie kondycyjne, taktyczne i mentalne zawodników musi być zupełnie inne. Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że za Leo mieliśmy w dwumeczu z Portugalią 2:1 i 2:2, a za Engela wtopilśmy z nią 0:4. Takie porównania do niczego nie prowadzą.
Powód: Latin
Ostatnio edytowane przez Gabri : 13.06.2008 o godz. 13:14.
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2008, 13:19
Gabri napisał(a):Wyświetl post
Ale zawodnicy mają grać na 100% możliwości jak dostaną szansę. A tak się składa, że to właśnie nasze największe gwiazdy grały na tym euro piach: Smolarek, Żurawski, Krzynówek, Bąk.
Ale przecież oni grali na 100% swoich aktualnych możliwości!
Myślisz że przypadkowo Krzynówek siedział cały rok na ławie, albo Smolarek nie za bardzo łapie się do 11 swojego klubu? Albo że Żurawskiego Celtic pozbył się bez powodu? Oni wszyscy grali tak jak potrafią, cała wina leży po stronie trenera który ich chciał mieć w zespole/nie przygotował ich do turnieju tak ja powinien i tyle
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2008, 13:21
Gabri napisał(a):Wyświetl post
Ale zawodnicy mają grać na 100% możliwości jak dostaną szansę. A tak się składa, że to właśnie nasze największe gwiazdy grały na tym euro piach: Smolarek, Żurawski, Krzynówek, Bąk. Jakoś nie słyszałem by ktoś krytykował przed Euro trenera, że ich powołuje do kadry (może poza Bąkiem). Problem z Leo był w powołaniach zastępców, gdyby pierwszy skład grał z zaangażowaniem i ambicją, którą pokazał nasz naturalizowany Brazylijczyk to by nie było trzeba robić rotacji w składzie. Na Leo w ten sposób zemściły się koszmarne błędy w selekcji drugiego składu, ale z drugiej strony nie można było przewidzieć, że największe gwiazdki albo złapią kontuzję, albo zagrają taki piach bez ambicji.

Skończy się pewnie tak, że Leo wypieprzą za błędy w selekcji, a gwiazdki jak były tak będą i potem znowu będzie płacz po kolejnym wtopionym turnieju i znowu tylko kolejny trener, a nie zawodnicy będzie ponosił odpowiedzialność.
Leo przed Euro nie byl praktycznie wcale krytykowany, bo gosc mial status nieomylnego cudotworcy
Ale prawda jest, ze sluszne pretensje nalezy miec o powolania drugiego garnituru, bo to z zalozenia maja byc dwie jednakowe jedenastki. Kontuzje i brak formy trzeba jednak przewidywac. Zwlaszcza jak ktos w swoim klubie nie gra prawie wcale, albo bardzo malo (np. Krzynowek, Jop).

Wczoraj juz tak mniej wiecej od 60 minuty prosilo sie o jakies zmiany, ale Leo zwlekal, bo mial nie maly orzech do zgryzienia. Pazdana czy Zahorskiego jednak sie chyba wstydzil pokazac, a innego napastnika czy lewoskrzydlowego po prostu nie mial. I dlatego zmuszony byl wstawic m.in. naszego szarpidruta na prawa pomoc
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2008, 13:31
Teraz będzie bardzo trudna decyzja do podjęcia - zmieniać trenera czy nie. Kasperczak jest (chyba) teraz do wzięcia, ale innych nie widać. Nie wiem czy będzie lepszy od Leo, bo właściwie jedyne czym Leo mnie (i chyba nas wszystkich) rozczarował to fatalne powołania. Z tymże to 'jedyne' to 50% sukcesu (a w tym przypadku - porażki) na stanowisku selekcjonera. Mimo wszystko nie chciałbym zobaczyć ponownie kogoś z rodzaju Janas, Engel, ale jeżeli Leo nie zmieni swojego podejścia do kwestii powołań to nie wiem czy jest sens i z nim się związywać na dłużej.
Kamson
Senior Member

Stary 13.06.2008, 13:31
Cytat:
Polscy kibice nie zamierzają przebaczyć angielskiemu sędziemu Howardowi Webbowi rzutu karnego podyktowanego dla Austrii w 93. minucie spotkania biało-czerwonych ze współgospodarzami Euro 2008. Znają już jego numer telefonu, e-mail i adres jego domu w Rotherham. Wyrok jest znany - "Webb musi umrzeć".

"Oby go dorwali i zapłacili jak należy", "Pan Bóg nie rychliwy ale sprawiedliwy!! Niech sie boi bo takie oszustwo się kiedyś na nim zemści!!!" - to tylko jedne z najdelikatniejszych komentarzy internautów skierowanych do angielskiego sędziego. Niektórzy potraktowaliby go zupełnie inaczej. "Webb to k...a! k...ę bić trzeba! kto bije k...ę idzie do nieba!", "Sprawiedliwość dopadnie łysą pałę jestem za tym aby spalić mu dom i dać czerwoną kartkę za sędziowanie" - takich opinii nie brakuje.

W internecie pojawiło się już mnóstwo fotomontaży i filmów bezlitośnie lżących Webba lub nawet przedstawiających sposoby, w jaki Anglik zginie. Polscy kibice umieścili nawet na jednej z internetowych aukcji list gończy z nagrodą 50 tysięcy dolarów za dostarczenie Webba żywego lub martwego.

Mieszkający na Wyspach Polacy już mają adres i numer telefonu policjanta z Rotherham. Ci, którzy tam mieszkają i pracują planują zemstę na Webbie. Dlatego też, jak ustalił dziennik.pl, angielska policja planuje przyznać mu ochronę.

"To bardzo poważne pogróżki. Jeśli rzeczywiście istnieje poważne zagrożenie dla życia sędziego Webba i jego rodziny, należy natychmiast zdecydować o przyznaniu dodatkowej ochrony" - mówi dziennikowi.pl funkcjonariusz z biura prasowego komendy South Yorkshire w Sheffield.

Polska policja bagatelizuje jednak kibicowskie pogróżki i uważa, że to sprawa ich angielskich kolegów. "Co ma policja polska do tego? On w Anglii mieszka, więc niech się policja angielska tym zajmie" - odpowiada dziennikowi.pl nadkomisarz Krzysztof Hajdas z z Komendy Głównej Policji.

dziennik.pl/wp.pl
123456789.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.06.2008, 13:32
Powiedzmy sobie szczerze - Era pewnych grajkow skonczyla sie wlasnie wczoraj( a powinna dawno dawno temu ). Wprowadzic do skladu nowych i perspektywicznych ( takich jest sporo ) i jesli z tego nic nie wyjdzie to juz zadnego ratunku nie ma. Ja wiem ze wielu czeka na zmiane trenera, ostrzy sobie zeby grupa "specjalistow" z "doskonalej" polskiej szkoly trenerskiej. Trzeba zrobic wszystko, WSZYSTKO co mozliwe by te buraki nie polozyly lapy na kadrze. Czas wstawic do skladu na chociaz kilka meczy zawodnikow typu Majewski,Rybus,Grosicki i sprawdzic ich. Nic nie tracimy, gorzej byc nie moze. Fala mlodych zadownikow ktorzy wiedza ze Polska bedzie grac w nastepnych ME nadciaga od dawna i tutaj trzeba szukac, tutaj trzeba sprawdzac.
Zawodnik nawet jesli dzisiaj sie nie sprawdzi to przynajmniej nikt nam go nie zabierze a nie wiemy jak sie rozwinie i jaka forma bedzie w 2012 roku.
Media jak zwykle znajdapretekst by wieszac psy na trenerze...ale tak jest zawsze.
Banda stecopodobnych wierzy w to ze jakis noname z Polski zrobi cokolwiek na erenie miedzynarodowej.
Eksperymentowac to mozna ze skladem ale nie ze sztabem szkoleniowym.

Lepiej bym tego nie napiasl, przeciez wczoraj przez pierwsze 30 min to nasi grali tak jakby pierwszy raz na boisko wybiegli.
Mam nadzieje ze to byl ostatni mecz Krzynowka w naszej kadrze i ze sie nie pojawi na R22, przeciez tym swoim egoizmem wczoraj zawalil nam trzy bramnki a wystarczylo tylko przezucic do nie pilnowanego Saganowskiego to bysmy teraz nie dyskutowali o tym z dupy wzietym karnym.

Przeciez nikt im nie kazuje jechac i grac na sile na ich miejsce jest 10 lepszych. Najwiekszym bledem jaki zrobil Leo to bylo wziecie sobie tych naszych doradcow co nie maja bladego pojecia o co chodzi w pilce bo smiem twierdzic ze to oni tak Leo nakierowali, bo to oni byli odpowiedzialni za obserwacje naszych zawodnikow bo przeciez Leo nie mog widziec kazdego meczu i karzdego z osobna w tym samym czasie.

Jezeli PZPN pozbedzie sie Leo a paru na tym zalezy to bedzie to najwiekszy blad jaki do tej pory PZPN popelnil a nie bylo ich malo.
Bo moim zdaniem to Leo pokazujac naszym kopaczom ze grajac w OE tez maja szanse jechac na Euro(a nie jak bylo ze z lig zagranicznych nie wazne ze siedzi na lawie), co spowodowalo lawinowy powrot naszych gwiazdek do kraju a i tez juz tak chetnie za czopke gruszek nie uciekaja.

Mimo nie najlepszej postawy naszych na Euro Leo ma u mnie poparcie bo na pewno lepszego po Nim trenera miec nie bedziemy
,
Gabri
Senior Member

Stary 13.06.2008, 13:35
kch19eg napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież oni grali na 100% swoich aktualnych możliwości!
Myślisz że przypadkowo Krzynówek siedział cały rok na ławie, albo Smolarek nie za bardzo łapie się do 11 swojego klubu? Albo że Żurawskiego Celtic pozbył się bez powodu? Oni wszyscy grali tak jak potrafią, cała wina leży po stronie trenera który ich chciał mieć w zespole/nie przygotował ich do turnieju tak ja powinien i tyle
Smolarek był w obu meczach kompletnie niewidoczny i ruszał się jak w smole. Krzynówkowi się w ogóle nie chciało wracać do defensywy bo po co? Żurawski zamiast zbiegać z drugiej linii do ataku i z powrotem to stał i czekał na piłki. To jest wg ciebie gra z pełnym zaangażowaniem? Roger czy Saganowski nawet jak zgubili piłkę to zapieprzali podwójnie żeby ją odzyskać, a nasze gwiazdy wolały bezradnie rozkładać ręce i czekać aż ktoś inny je odzyska. To przykład kompletnego braku ambicji, więc nie opowiadaj, że grali na 100% swoich możliwości, bo można mieć słabszy dzień, ale nie można przestawać wkładać max wysiłku w mecz, tylko dlatego bo jedna czy druga akcja nie wychodzi. A to miało miejsce w przypadku filarów naszego zespołu.

Dopóki ktoś odważny nie wypieprzy tych przereklamowanych gwiazdek i nie postawi na młodszych utalentowanych zawodników z sercem do gry, nawet kosztem zawalenia najbliższych mundialowych eliminacji, to na Euro 2012 znowu będziemy po dwóch meczach praktycznie żegnać się z turniejem.
saiko_sikboi
Member

Od: 01.2006

Stary 13.06.2008, 14:01
Pomijajac juz sprawe karnego, spalonego, sedziego ch..a i reszty chcialbym dac pod rozwage jedna rzecz. wiekszosc tutaj jedzie po Leo, ze zla selekcja, ze to, ze nie ma lawki, a na boisku biegaja emeryci. Jest w tym troche prawdy. Po pierwszym meczu zrobilbym duzo, zeby w koszulce Repry nie zobaczyc Baka, ktory gral jak 13 latek po wyleczeniu kontuzji. Zurawski to juz cien zawodnika, niech sie skoncentruje na pilce klubowej, bo Jego pozycja w klubie jeszcze jest silna. Smolarek - kolejna ofiara reklam i marketingu - wiadomo ocb. Pomijam juz fakt, ze wiekszosc sie takze pastwi nad tym, ze Leo nie umial dobrac taktyki. Ale cos z zupelnie innej beczki polecam...
Ktos kiedys madrze powiedzial, ze roznica pomiedzy polskimi zawodnikami a Czechami nie jest problemem tylko wyszkolenia technicznego. Mianowicie Czesi sa takze bardzo dobrze szkoleni w elementach taktycznych. Padlo stwierdzenie, ze reprezentacja Czech U-21 lepiej czyta gre i ma swiadomosc taktyczna spotkania niz seniorzy w Polsce. Byc moze i Leo mial jakis pomysl na mecz zarowno ten, jak i z Niemcami, ale grajki po prostu wpadly na murawe i zaczeli grac po swojemu nie realizujac zalozen - nie jest to niemozliwe.
Druga sprawa. Chcoby nawet i mieli koncpecje na gre, realizowali ja, to i tak dupa z tego, jesli mamy kulawych pilkarzy. Selekcjoner ma wyselekcjonowac pilkarzy danego kraju ( pomine aspekt, czy ta byla dobra) ustawic ich, a oni maja grac. Co z tego, ze On chce dla chlopakow dobrze, kiedy Oni chyba nie chca. Chodzi mi o to, ze skoro pilkarze przegrywaja wiekszosc pojedynkow 1 na 1 majac zero kiwki, dzieki ktorej uzyskuje sie przewage, to selekcjoner ich tego przeciez nie nauczy Maja juz to umiec z klubow i z przebiegu kariery. Takie rzeczy niejednokrotnie przechylaja szale zwyciestwa na rzecz danej druzyny - u Nas tego nie ma. Leo ich tego na zgrupowaniu nie nauczy. Trzeba sie oswoic z mysla, ze jestesmy pilkarsko III liga (wlasnie zanotowalismy spadek z drugiej...) i nic tego nie zmieni. Pilkarzy mamy takich, jakich mamy, i nawet Mourinho z nimi nie ugra duzo, bo z pustego i Salomon nie naleje. Po prostu trzeba postawic na malolatow w kadrze, ktorzy graj juz inni futbol, i odpuscic sobie jeden turniej grajac nimi w eliminacjach do upadlego. Nikt mi nie powie, ze nie ma w Polse perspektywicznych zawodnikow 18-25 letnich, ktorzy grajac razem przez 3 lata nie sa w stanie grac na okreslonym poziomie. Mentalnosci starych kadrowiczow juz nie zmienimi, a nowych nawykow pilkaerskich nie nauczymy. Z mlodzieza sprawa jest otwarta.
kovval
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.06.2008, 14:09
pysio napisał(a):Wyświetl post

nasz prezydent jest po prostu zajebisty :|
to masz jeszcze na deser

Cytat:
Prezydentowi trochę pomyliło się nazwisko bohatera meczu i chwalił świetną grę pana... " Perejro"
http://pl.youtube.com/watch?v=gtg7Ot...eature=related
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 13.06.2008, 14:32
nie wiem skad tyle krytyki wobec naszych chłopców i Leo. Ta druzyna od kilku miesięcy nie rozegrała chocby jednej połowy w dobrym stylu,co mecz zupełnie inny skład,jakim cudem mielismy ogrywac rywali w ME ?
szczerze mówiąc wcale nie jestem rozczarowany poziomem gry naszej Reprezentacji,nawet wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu,ze to najsłabsza reprezentacja w tych ME.
Jop,Żurwaski czy Wawrzyniak - Ci pilkarze sa bez formy i trener o tym doskonale wiedział,czemu zatem zabrał ich ze sobą?czy rzeczywiscie nie było lepszych grajków? na te pytania chyba nigdy nie otrzymamy odpowiedzi.
Ostatnio edytowane przez Dubi : 13.06.2008 o godz. 14:35.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.06.2008, 14:53
Za słabi jesteśmy na cokolwiek. Wyszło siedzenie na ławie większości naszych piłkarzyków w klubach. Leo zdaje sobie z tego sprawę ,sam nawet o tym wspomniał. Wszystko fajnie tylko kto zabronił mu brać Brożka, Zieńczuka czy Głowackiego? Wg Leo lepiej siedzieć na ławie na zachodzie niż grać regularnie w polskiej lidze?
Uważam,że można było duzo więcej osiągnąć na tych ME, tylko jakby Leo wziął rzeczywiście najlepszych.
Bo Niemcy byli do ogrania,pokazali to Chorwaci. Wystarczyło tylko przycisnąć a już sie gubili. No ale na to trzeba mieć tylko siły,a my nawet tego nie mamy.

Oceniać meczu nie ma co,bo graliśmy padlinę. Zero szybkości,taktyki,techniki. Ale sukces jest i tak,bo wyciągnąć z teoretycznych "3-0" na 1-1. Dobrze,że graliśmy z rodakami Fritza Josefa a nie z kimś innym,bo takie prezenty jakie im dawaliśmy w pierwszej połowie zaraz by zostały bezlitośnie wykorzystane.

Mediami się nie przejmujcie, tam zazwyczaj pracują amatorzy,który mają robić to co jest prikazem właściciela. Takie psy bez własnego zdania.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 13.06.2008 o godz. 14:55.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów