The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2008, 09:23
WSTYD ŻENADA GŁUPOTA - Polska reprezentacja i Leo na ME . Z Chorwacją wygramy ...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.06.2008, 09:24
Z przebiegu meczu wynik - niestety - zasłużony, choć sposób w jaki do niego doprowadzono niesmaczny.

Trzeba tylko pamiętać, że graliśmy z drużyną co najwyżej przeciętną a nie pokazaliśmy praktycznie nic.NIC.

Najbardziej boli mnie fakt, że po raz kolejny mając pełną świadomość własnych niedostatków stricte piłkarskich drużyna nie jest przygotowana pod względem fizycznym.
I to nie tylko zawodnicy, którzy nie grają w swoich klubach tylko dosłownie wszyscy.

Po drugie nie wiem, czy naprawdę nie było lepszych zawodników żeby powołać ich na ten turniej Przecież selekcja Leo to jakaś kosmiczna pomyłka, żywcem nie ma kto grać...
Nie da się ukryć, że oprócz piłkarzy, którzy po raz kolejny zawiedli na całej linii, poważne błędy popełnił Beenhaker.
O selekcji już wspomniałem.
Nie wyciągnął żadnych wniosków z błędnej taktyki przeciwko Niemcom, to z czego śmiał się trener Greków i o czym pisała prasa powtórzyło się w całej okazałości. Austriacy w pierwszej połówce wchodzili w naszą obronę jak w masło. To - oprócz marnej formy fizycznej i piłkarskiej - efekt złego ustawienia zespołu.
Ma tych zawodników przez 3 tygodnie na zgrupowaniu i nie widzi że np. Jop jest kompletnie bez formy. No chyba że siadła mu psychika ale w to ciężko uwierzyć mając za przeciwnika taką potęgę jak Austria.

Zastanawiam się czy eliminacji MŚ 2010 nie powinno się poświęcić na budowanie kadry pod kątem Euro 2012.
Bo to,co pokazaliśmy na tym turnieju to jest niestety żałosne. Takiej przewagi, jaką mieli Austriacy do 30 minuty nie miał na tym turnieju żaden inny zespół.
A jest to zespół, który szalał z radości po tym remisie, wraz z kibicami. Czyli dla nich naprawdę sukcesem i celem na tych mistrzostwach było nieprzegranie wszystkich meczów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 13.06.2008, 09:25
mnie bardziej niż ten karny z kapelusza wkurzył fakt, że Polacy zamiast cisnąć i walczyć o drugiego gola, to zaczęli się zabawiać w rożne i grę na czas. Co im dawała wygrana 1-0? Praktycznie nic(oczywiście więcej niż remis). Nawet późniejsza wygrana z Chorwacją 1-0 (teoretycznie) przy wygranej Niemiec nad Austrią gówno nam dawała. Powinni walczyć o jak najlepszy bilans bramkowy, który przydał by się zapewne w wielce prawdopodobnej 'małej tabelce'. Bo, że wygrać jakimś cudem jedną bramką z Chorwacją, to jeszcze jestem w stanie uwierzyć, ale pokonać ich dwoma, trzema golami- w to już nie. Sami jesteśmy winni tego karnego.
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.06.2008, 09:25
pytanie na kacu:
Zrobili coś temu Webb'owi nasi? Jakieś podcięte gardło, spalony samochód lub coś w ten deseń.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.06.2008, 09:29
sandomingo napisał(a):Wyświetl post

A jest to zespół, który szalał z radości po tym remisie, wraz z kibicami. Czyli dla nich naprawdę sukcesem i celem na tych mistrzostwach było nieprzegranie wszystkich meczów.
bo ten remis im naprawdę dużo daje nawet nie wiem czy nie jest tyle samo wart co zwycięstwo wiec nic dziwnego że Austriacy sie cieszyli.
alejasienieznam
sandomingo
Senior Member

Stary 13.06.2008, 09:33
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
bo ten remis im naprawdę dużo daje nawet nie wiem czy nie jest tyle samo wart co zwycięstwo wiec nic dziwnego że Austriacy sie cieszyli.
Daje im nadzieję na awans do ćwierćfinału pod warunkiem że wygrają z Niemcami.
Tyle że pomimo wczorajszego słabego meczu Niemiaszków to ciężko w to uwierzyć, żeby się nie uporali z taką drużyną jak Austria. No chyba że sędzia będzie się bardzo starał ale to mało prawdopodobne.
Także szanse Austriaków to raczej kwestia pompowania atmosfery przez ich prasę przez kilka najbliższych dni.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2008, 09:35
Ten mecz nie byl na remis, bo po 90 minutach prowadzilismy 1-0. Co z tego ze Austriacy mieli 3 setki jak nie umieli pokonac Artrura. Gra bramkarza jest elementem gry, a nie dodatkiem do meczu, i skoro Boruc te sytuacje wybronil(albo raczej ausrtriacy tego nie strzelili) to te bramki im sie nie nalezaly.Co do spalonego to ile razy, takie bramki strzelali najlepsi na swiecie.Spalony czy nam sie to podoba czy nie jest elementem gry w pilke nozna, bo niektore sytuacje sa nie do wychwycenia w ulamku sekundy.Natomiast takie kur***** jakie wczoraj ten idiota odstawil to jest kryminal. Wiedzialem ze FIFA i UEFA niezle walki kreca, ale to bylo przegiecie.Nie mozemy wiecznie mowic, ze deszcz pada jak nam otwarcie w twarz pluja.Ja to nazywam po imieniu to bylo zlodziejstwo i skandal.PZPN powinien wyslac oficjalne pismo z protestem, gdyby nie fakt ze to to samo bagno.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2008, 09:39
ToTylkoJa - akurat to ile byśmy wygrali z Austrią nie miałoby żadnego znaczenia. Powód - jeśli 3 zespoły mają po 6 pkt a to było bardzo możliwe, to robi się tabelkę między trzema zainteresowanymi i nie liczy meczu z Austrią. W tej sytuacji wygrana 1:0 z Austrią i dwoma bramkami z Chorwacją dawała 100% awans bez względu na to ile Niemcy by sobie wygrali z Austriakami.

Co do goli ze spalonego na tym turnieju.
1) Niemcy - Polska na 1:0
2) Holandia - Włochy na 1:0 - z tym, że tutaj można się kłócić. Fani Włochów będą mówić - spalony był, fani Holandii - spalonego nie było bo Panucci brał udział w akcji.
3) Polska - Austria na 1:0
Warte odnotowania jest również, że nie uznano nam prawidłowego gola Smolarka z Niemcami na 1:1.

Najbardziej śmieszne jest to, że teraz ****imy na Austriaków, że tacy, że owacy, a w poniedziałek wszyscy będziemy za nich trzymać kciuki, że a nóż wyjebią Niemców.

Dopóki piłka w grze...
Ostatnio edytowane przez Aro1234 : 13.06.2008 o godz. 09:44.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 09:40
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Daje im nadzieję na awans do ćwierćfinału pod warunkiem że wygrają z Niemcami.
Tyle że pomimo wczorajszego słabego meczu Niemiaszków to ciężko w to uwierzyć, żeby się nie uporali z taką drużyną jak Austria. No chyba że sędzia będzie się bardzo starał ale to mało prawdopodobne.
Także szanse Austriaków to raczej kwestia pompowania atmosfery przez ich prasę przez kilka najbliższych dni.
z drugiej strony ta Austria grając z Chorwacja fakt że przy niekorzystnym wyniku miała długimi momentami przewagę więc wszystko jest możliwe , a choćby mieli tylko 20 % to zawsze jest to już coś
alejasienieznam
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 09:42
Niech zbojkotuja mecz z Chorwacja ,znow nam pluja w twarz
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.06.2008, 09:43
widać na tym turnieju Polaków nie chcą. Zawodnik niemiecki przy pierwszej bramce dla Niemiec był na spalonym. Na identycznym spalonym był również Smolarek, tyle, że ten sam sędzia liniowy nagle przejrzał na oczy i wychwycił minimalny spalony. W meczu z Austrią fakt, padł u nas gol ze spalonego, ale było to bardzo ciężkie do wychwycenia, ponieważ Roger się cofał od bramki, a zawodnik Austrii szedł w kierunku bramki. A Austriacka sytuacja, gdy dwaj wychodzili na sam na sam, okazało się, że był spalony i to ponad pół metrowy(obliczenia Polsatu). O karnym nawet nie chce mi się wspominać.

Aro1234 zauważ, że napisałem o ile wierzę w wygraną nad Chorwacją jedną bramką, o tyle nie wierzę w większą wygraną. Więc wtedy liczył by się ogólny bilans bramkowy
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.06.2008 o godz. 09:45.
K_2
Banita

Od: 04.2008

Stary 13.06.2008, 09:48
Ten trzeci mecz jest chyba po to zeby nas juz krańcowo wku*wić.Powtorka z meczu z USA jest mozliwa (3-1) i moze nawet wygramy z Choawatami ,ale nie wierze w korzystny wynik meczu Austria-Niemcy.
Aro1234
Senior Member

Stary 13.06.2008, 09:49
Ale fakt jest taki, że gole z Austrią wałka by dały. Mogliśmy wygrać 6:0 a wygrana 1:0 z Chorwacją by nas wyeliminowała... :(
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.06.2008, 09:58
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Dwa lata temu Niemcy byli siejaca postrach druzyna, a teraz ledwo czasem cos kopna.
No chyba ze z Chorwatami tylko udawali, bo az tak bardzo pragneli nam skomplikowac mozliwosc awansu.
Ja jednak czuje, ze wyjdzie szydlo z wora w dalszej fazie turnieju i szkopy wyraznie wtopia z Portugalia.
A ja jednak myślę, że sobie zlekceważyli Chorwację po tym jak ta zagrała piach z Austriakami, zobaczymy jak będą grać w dalszej fazie turnieju. Poza tym, z słabiutkim Ekwadorem też nie zdołaliśmy sensownie rozgrywać piłki więc o czym my mówimy. Pod tym względem w ostatnim meczu z Niemcami był ogromny postęp i mimo katastrofalnej I połowy z Austrią mamy większe możliwości i umiejętności niż za Engela czy Janasa, o przygotowaniu kondycyjnym nie wspominając. Jeśli tylko tą fatalną selekcję drugiej "11" Leo zmieni i pozbędzie się kilku wypłowiałych gwiazdek nie grających w klubach (Krzynówek) to powinien zostać bo lepszego trenera (poza Heńkiem) u nas nie znajdziesz.
Aro1234
Senior Member

Stary 13.06.2008, 10:05
A właśnie! Teraz powinni zrobić tak:
Zredukować wynik na 1:0 dla Austrii bo nasz gol był nieprawidłowy!
Borucowi wjebać czerwoną kartkę, że śmiał wybronić trzy setki!
Rogera do ekwadorskiego więzienia za to iż wbił gola, co więcej ze spalonego!
Lewandowskiego odesłać na Sybir, za to że pozwolił sobie pociągnąć Austriaka za koszulkę!
Krzynówka za to, że prawie strzelił gola z wolnego powinni połamać!
Ale za to Jopowi dać medal za zasługi, bo był naprawdę bliski "strzelenia samobója".

PS. Podolski parę dni temu mówił, że zrobi wszystko żeby pomóc Polakom w awansie do 1/4. Myślę, iż powinien wjebać dwa samobóje z Austrią. Takie coś nam wystarczy, bo resztę wypatrzą sędziowie i mecz skończy się wynikiem 4:3 dla Austrii. My rzecz jasna wygramy 2:0 z Chorwatami!
Aga21
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.06.2008, 10:17
Najbardziej mi szkoda Rogera...od 30 min do 93 był Polakiem a teraz?
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.06.2008, 10:23
http://howardwebb.com.pl/

Ale ludzie potrafią dać po bandzie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 13.06.2008, 10:23
Kurski

http://www.dziennik.pl/multimedia/ar...tml?view=large
alejasienieznam
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.06.2008, 10:32
Ja chciałem tylko dodać że bardzo mnie ucieszyła obecność flagi Wisły na reprze
Football Sorceress
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.06.2008, 10:39
Cytat:
K.URWA HOWARD WEBB TY S****Y TY SYNU!!

Za takie coś angielski sędzia na wyspach brytyjskich by w ŻYCIU K1URWA karnego nie podyktował! ;(

Zostaliśmy wydymani w biały dzień! Jebać anglików, niemców, austriaków i wszystkich turko-polskich volksdeutschów grających w tych drużynach! Jebać wszystkie germańskie nacje!! :|

****a za wcześnie się cieszyłem, że angielskie brudasy nie grają na EURO. Znalazła się łysa szmata :[ cały jebany mecz gwizdał pod Austrie i na koniec nas wydymał.

Wszystkich przepraszam za wulgaryzmy ale nie potrafię opanować emocji.
Dzisiaj ja też się podpiszę pod przekleństwami mojego kolegi ze studiów. Wróciłam z meczu na poznańskim Placu Wolności. Poznański vox populi, vox Dei prosto z ulicy: Je*bać sędziego i całą rodzinę jego! Jak pomyśle, ze to samo mogą zrobić naszym klubom w europejskich pucharach, to mnie szlag trafia Jak zobaczę kogoś na mieście w koszulce anglii itp. itd. to opluję i liść bez ostrzeżenia Potem szopka, ze niby emeryt strzela
Devonisch
Senior Member

Stary 13.06.2008, 10:40
Gdyby ktoś chciał wysłać maila z gratulacjami za dobry mecz:

[email protected]
Ostatnio edytowane przez Devonisch : 13.06.2008 o godz. 13:01.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
kch19eg
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.06.2008, 10:50
Ale trzeba szczerze przyznać że ten Webb uratował nam trochę dupska, bo w momencie w którym na boisku przebywała tylko jedna drużyna (i to nie nasza) podarował nam gola ze spalonego czym skutecznie podciął skrzydła Ysterajsiom. Mnie się mimo wszystko wydaję że ten remis był na własne życzenie, w momencie w którym sędzia podarował nam taki prezencik Austria oddała nam pole do gry, a my z tego nie korzystaliśmy, mimo że w drugiej połowie po prostu wypadało strzelić tą drugą bramkę, to zaczęliśmy grać na czas i kusiliśmy los. Brak wartościowych zmienników dał się jeszcze raz we znaki, Krzynówek zagrał taki piach że aż się źle robiło gdy miał piłkę przy nodze. Smolarek niewiele lepiej, ale... nie ma kogo wpuścić na zmianę. I no cholera, nigdy nie spodziewałem się że to kiedyś napiszę ale moim zdaniem Leo niewiele różni się od Janasa. Eliminacje tak samo obaj dobrze przeszli, a przed i w samym turnieju obaj popełnili ogromne błędy...
Aro1234
Senior Member

Stary 13.06.2008, 10:55
Nie Webb nam uratował dupska tylko liniowy jeśli już... Webb ni chuja nie mógł tego widzieć. W ogóle cała trójka sędziowska była pojebana. Po jednej stronie (tej co padły gole) liniowy był cały czas spóźniony, nie nadążał za akcją, po drugiej zaś stronie też jedno sam na sam ze spalonego było i tylko Boruc nas uratował... Cała trójka na szafot.
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 13.06.2008, 11:02
Jesli Leo nie osiagnie wiecej od Engela (3 pkt w calym turnieju na MŚ) oraz Janasa (3 pkt) to jestem za tym zeby Holendra zwolnic.
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.06.2008, 11:06
Na szczescie to nie ty podejmiesz ta decyzje
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 13.06.2008, 11:07
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Jesli Leo nie osiagnie wiecej od Engela (3 pkt w calym turnieju na MŚ) oraz Janasa (3 pkt) to jestem za tym zeby Holendra zwolnic.
Myślisz, że inny trener zrobi coś z tymi piłkarzami? Z Nimi nic więcej niż obecny mizerny poziom nie da się zrobić, amen.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

sandomingo
Senior Member

Stary 13.06.2008, 11:13
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że inny trener zrobi coś z tymi piłkarzami? Z Nimi nic więcej niż obecny mizerny poziom nie da się zrobić, amen.
Pytanie tylko czy to Leo jest tą osobą, która ma nam budować w zasadzie nową reprezentację, docelowo na Euro 2012.
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 13.06.2008, 11:14
mnie Leo wkurzył już przed ME. Mógł by ugrać nawet 0 pkt, ale jakby zabrał zawodników godnych gry w reprezentacji. Pazdan, Żurawski, Kokoszka, Krzynówek, Łobodziński, Wawrzyniak nie powinni się wcale znaleźć na tym turnieju. Gdzie Jeleń, Głowacki, Brożek, Sikora? Pamiętam słowa Beenhakkera, gdy obejmował reprezentacje jak dziś- W kadrze będą grać zawodnicy, którzy grają w swoich klubach i są aktualnie w najlepszej formie. Nie wiem w ogóle, po co Leo brał nawet na zgrupowanie przed ME Matusiaka. Koleś pokazywał może z 10% tego co Paweł Brożek w Wiśle. Reasumując- czuję się przez Leo Beenhakkera oszukany. Składał obietnice, których nie dotrzymał(chodzi o selekcję)

http://pl.youtube.com/watch?v=X-R-XSIUVYE pomysłowość co niektórych mnie poraża
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 13.06.2008 o godz. 11:24.
Czesław
Senior Member

Stary 13.06.2008, 11:19
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Taaa, a świstak siedzi i zawija.....
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.06.2008, 11:22
Zmieniajmy trenerow a zawodnikow kochajmy i wmawiajmy ze nic sie nie stalo - daleko z tym zajdziemy zobaczycie.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów